Orijinalini görmek için tıklayınız : AHMET ÇELEBİ İLE RÖPORTAJ

SivasSpor.Com
13.03.2007, 21:52
http://www.sivasspor.com/ahmet-celebi-roportaj-2.jpg

Sivasspor' umuzun değerli yöneticilerinden Ahmet Çelebi ile Köln' de yapmış olduğumuz röportajı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Üyelerimize kendinizi kısaca tanıtırmısınız ?

Elbette 1966 Diyarbakır doğumluyum,31 yıldır İstanbul da yaşıyorum,evli ve üç çocuk babasıyım,tekstil ile uğraşıyorum.Sivasspor'a ilgim,Mecnun Otyakmaz ile olan ve okul yıllarına dayanan dostluğum ve arkadaşlığımdan kaynaklanmaktadır.Sivasspor yönetiminde 2.ligden bu yana görev yapıyorum,bu yılda üçüncü yılım ve dördüncü yıla doğru gidiyoruz.
Hayırlı olsun diyorum ve artık Sivasspor’a iyiden iyiye güvenin arttığını görüyorum.

Takımımızın şu ana kadar performansını nasıl görüyorsunuz ?

Takımımızın şu ana kadar ki performansını çok iyi buluyorum.Antalya ve Konya maçlarında talihsiz mağlubiyetler yaşamamız bizleri de üzdü ancak takım iyi yolda ve gidişatı iyi,daha doğrusu Bülent hocanın bize bu şekilde destek olması bize epey bir fayda sağladı.Takım ruhunu oluşturduğumuza inanıyorum.Kaptanımız olsun,futbolcularımız olsun çok çalışıyorlar ve her maça iyi hazırlanıyorlar asla karamsarlığa kapılmıyorlar.Maçlara çok iyi motivasyon ile çıkıyorlar,tahmin ediyorum Sivassporlu taraftarlarımız da bunun farkındadırlar.

Sivas halkı Sivasspor’a yeterli ilgi gösteriyor mu?Taraftar hakkında ki görüşlerinizi öğrenebilirmiyiz ?

Taraftar hakkında söylenecek pek fazla bir şey yok,Sivas’ın ve Sivasspor’un kapasitesi belli ama taraftarlarımız konusunda şunu söyleyebilirim ki 2. ligdeki Sivas seyircisini,1.lige çıktığımızdan beri göremiyorum açıkçası bu biraz beni üzüyor.Tabi 2.ligdeyken daha farklıydı,1. lige çıktıktan sonra,ya seyircimiz bize çok güveniyor yada artık ulaşılacak bir hedefin kalmadığını düşünüp kendilerini geri çekiyor olabilirler.Sivasspor’un hedefinin kalmadığını düşüyorlar halbuki bizim hedefimiz iyi sonuçlar alarak ligde kalıcı olmak,ileride de UEFA’ya katılmaktır.(Hayırlısı olsun diyorum)

38 yıllık bir rüyayı gerçekleştiren yönetimde görev aldınız,bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?

Bu rüyanın bizim yönetimimiz döneminde gerçekleşmesi beni ayrıca çok mutlu etti,çünkü böylesi bir oluşumun içinde olmak çok güzel bir duygu,bunu kelimeler ile ifade etmek çok zor.Şunu söyleyeyim,şu anda bile o coşku aynen devam ediyor bunu samimiyetle söyleyebilirim.Birde şunu söylemek istiyorum,o dönemde benim dışımda yönetim de Ağrı'lı olan ve İstanbul da yaşayan bir arkadaşımız vardı Nihat Öztürk ,
2. ligden süper lige çıkmamızda büyük emekleri olduğunu düşünüyorum ve ona da buradan çok teşekkür ediyorum.Yönetime geldiğimizde hedefimiz buydu.İnsanlar gerek iş hayatlarında olsun gerek özel hayatlarında bir şeyleri hedef almak zorundadırlar,hedefinizi ortaya koyduğunuzda başarılı olabilirsiniz.Yani zoru başarmış olduk,UEFA’ya katılmak konusunda da neden olmasın ki diyorum.

Bu zor süreçte unutamadığınız bir maç var mı?

Ben şu ana kadar gittiğim hiçbir maçı unutamıyorum ki,çünkü hepsinde ayrı olay olmuş ve ayrı bir heyecan yaşadığım için unutamıyorum.Hepside benim için çok önemli maçlardı.

Sivasspor’un ileriki yıllarda ki hedefleri nelerdir?

İleriki yıllardaki hedeflerimiz ilkönce ,Mecnun başkanın ve yönetimdeki arkadaşların,hepimizin ortak görüşü Sivasspor’u kurumsallaştırmak ve bizden sonra gelecek olan yönetimin rahat bir şekilde kulübü yönetebilmesi için alt yapıyı oluşturmaktır.Süper ligde ikinci yılımız,üçüncü yılımızda kurumsallaşmaya ağırlık vereceğiz.Bu kurumsallaşmaya geçtiğimiz anda hiçbir sorunumuz olmayacak hatta maddi anlamda da. Ancak bu kurumsallaşma sürecinde taraftarımıza da ihtiyacımız olduğunu belirtiyorum

http://www.sivasspor.com/ahmet-celebi-roportaj-1.jpg

Sivaslı işadamları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu konuda pekte yorum yapmak istemiyorum,herkes kendi karınca kararınca da olsa, kendi adlarına Sivasspor’a yardım yaptıklarını düşünüyordur.Bende onlara saygı duyuyorum.Bu konuda yorum yapmanın bana düşmeyeceğini düşünüyorum ama şunu söylemek isterim Sivas’ın nüfusa kayıtlı 6,5 milyon insanı var Sivasspor’un daha iyi yerde olması gerekirken,bizler kendi çabamız ve gücümüzle ancak buraya kadar taşıyoruz.Şunu isterdim ki bu 6,5 milyon taraftar bize tam destek olabilsin neticede bu takım 38 yıl sonra hayaline kavuşmuş,bundan sonra geriye gitmek gibi bir niyetimizin olmadığını ifade etmek için bunları söyledim.

Sivasspor’un başarısı Sivas’a neler kazandırır ?

Sivasspor’un başarısı Sivas’ın gelişmesinde büyük rol oynar çünkü şehrimize yatırımcıların yönlenmesini sağlar. Maça gelen takımlarımızı misafir ederken şehrimizde alış veriş yapmalarını da sağlamalıyız,örneğin bin kişi geldiğini düşünelim ancak bu insanları otobüsten alıp stada getirip maç bittikten sonra otobüslerine bindirip şehir dışına çıkartırsak,gelir stada maçı seyreder çıkar gider bu bize katkı sağlamaz.Biz burada Sivas halkı olarak,Sivassporlu taraftarlar olarak,büyüklerimiz,kardeşleri miz hep beraber gelenlere iyi davranabilirsek kentin ekonomisine büyük katkıda bulunabileceğimizi düşünüyorum.Çünkü bu gelenler Sivas’tan iyi bir şekilde ayrıldığında,memleketlerine gittiklerinde Sivas’ın ve Sivas halkının reklamını yapacaklardır.Böylece gerek esnaflarımıza olsun gerekte Sivas’ta iş yapan arkadaşlarımıza büyük fayda sağlayacaklardır.Benim Sivas’ı sevmemin tek sebebi şuydu inanın bakir kalmış tertemiz,pırıl pırıl bir yer.Sivassporun Sivas’a büyük katkı sağladığını,üç yıldır gidip geldiğim için görmeye başladım.Bu artık belirgin olmaya başladı,bunlar nedir?Sanayinin artması,otellerin açılması,istihdamın yükseltilmesi,bu gün dünyada işsizlik oranlarını görüyoruz.Sivas’ta yatırımlar var,istihdam artıyor.Kentin ekonomisinin güçlenmesinin bir yolu da Sivasspor’dan geçiyor diyebiliriz.

Medyanın Sivas’a ve Sivasspor’a bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Medyada bir gruplaşmanın olduğunu düşünüyorum,mesela Maraton programında bizim maça geldiğinde göstermeden yada yorum yapmadan hemen başka bir konuya geçiyorlar.Diğer bir takımın maçını yorumluyorlar,bunun üzerine Maraton programı yapımcılarına,Şansal Büyüka’ya ve Erman Toroğlu’na haber gönderdim,dedim ki artık bize bakış açınızı ya değiştirin ya değiştirin,biz burada iyi futbolumuzla,iyi taraftarımızla,kavgasız gürültüsüz bir takım olarak ,her hafta iyi mücadele ederek ismimizden söz ettirmek istiyoruz.Neden bizi gündeme almıyorsunuz? Örneğin Bülent Korkamaz’ın K.Erciyes’in başına geçmesinden sonra,işte Bülent Korkmaz böyle,Bülent Korkmaz şöyle diyorlar.Bu gün bizim hocamız Bülent Uygun’un günahı nedir,ne yapmış bu medyaya hiçbir şey.Bizim futbolcularımız gündeme gelmemesinin sebebi nedir,ne yapmışlar bu futbolcular? Ancak bu son zamanlarda fikirlerinin değiştiğinin farkındayım,tabii konuştuk kendileri ile,haber gönderdik,bundan sonra bize daha farklı bakmaya başladılar.Biz başarılarımızı devam ettirmek niyetindeyiz ,bizim başarıya ihtiyacımız var.Biz başarı sağladıkça onlara karşı çok şey konuşabiliriz.

Başkanımız,şuan ki Yönetim Kurulumuz ve Teknik Direktörümüz Bülent Uygun hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz bence dünyada eşine benzerine az rastlanan ender insanlardan bir tanesi,çünkü özü ile sözü bir…
Yönetimdeki arkadaşlarımın hepsi birbirinden değerli idareciler,herkes bir şeylerden fedakarlık ederek bu takımda görev yapıyor,hepsini kutluyorum.
Bülent Uygun içinde şunu söylemek istiyorum,yıllardır profesyonel futbolculuk yapmış,takımımızda menajerlik yapmıştır ve en sonunda Bülent hocaya teknik direktörlük görevinin verilmesini düşündük.Bülent hocada bizi mahcup etmedi,diyebilirim ki Bülent hoca diğer hocalara nazaran takıma çok artılar getirmiştir.
Bülent hocaya teşekkür ediyorum,futbolcularımıza da teşekkür ediyorum onları da kutlamak gerekiyor.

Son olarak taraftara söylemek istedikleriniz var mı?

Tek söylemek istediğim şu lütfen bize ‘’Hep Destek Tam Destek’’ olsunlar.Sanal alemde de,gerçek hayatta da bir şekilde bu olsun,hep destek,hep destek bunu istiyoruz başkada bir şey istemiyoruz.
Taraftarımıza da teşekkür ediyoruz

Rüştü Elmas / Ayhan Bayrak

http://www.sanalaile.com/images/ahmet_celebi_3.jpg

CÜSSKB-Aynur
13.03.2007, 22:21

İleriki yıllardaki hedeflerimiz ilkönce ,Mecnun başkanın ve yönetimdeki arkadaşların,hepimizin ortak görüşü Sivasspor’u kurumsallaştırmak ve bizden sonra gelecek olan yönetimin rahat bir şekilde kulübü yönetebilmesi için alt yapıyı oluşturmaktır.Süper ligde ikinci yılımız,üçüncü yılımızda kurumsallaşmaya ağırlık vereceğiz.Bu kurumsallaşmaya geçtiğimiz anda hiçbir sorunumuz olmayacak hatta maddi anlamda da. Ancak bu kurumsallaşma sürecinde taraftarımıza da ihtiyacımız olduğunu belirtiyorum

[IMG]http://www.sanalaile.com/photoplog/file.php?n=22&w=o

Yönetimimiz, bu yönetim anlayışıyla Sivasspor u Sivasspor yaptı. Teşekkürler

Çok güzel bir ropörtaj olmuş, Rüştü bey ve Ayhan beye teşekkür ederiz. ellerinize sağlık.

sivaslibozo
13.03.2007, 23:03
Ben öncelikle bu güzel röpörtaji yapan ayhan ve rüstü abime tessekür etmek istiyorum.

Adamlar yagmur camur demden almanyanin orasindan orasina kosturup duruyorlar.

ALLAH ikisinden de razi olsun....

Dağcı
13.03.2007, 23:33

Kurumsallaşmanın özünde; kulübün yöneticileri değişse bile devamlılığını sürdürebilmesi yatar. Oluşturulacak planlı, düzenli bir yönetim sistemi sonucunda, as baskanlığından tutun da insan kaynakları departmanına kadar saat gibi tıkır tıkır işleyen bir sistem olmalıdır kulüpte.

Bu güzel röpartaj için Ayhan Bey ve Rüştü bey'e çok teşekkür ederim.

Fatih Bayrak
14.03.2007, 00:49
´´´Sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz bence dünyada eşine benzerine az rastlanan ender insanlardan bir tanesi,çünkü özü ile sözü bir…
Yönetimdeki arkadaşlarımın hepsi birbirinden değerli idareciler,herkes bir şeylerden fedakarlık ederek bu takımda görev yapıyor,hepsini kutluyorum.
Bülent Uygun içinde şunu söylemek istiyorum,yıllardır profesyonel futbolculuk yapmış,takımımızda menajerlik yapmıştır ve en sonunda Bülent hocaya teknik direktörlük görevinin verilmesini düşündük.Bülent hocada bizi mahcup etmedi,diyebilirim ki Bülent hoca diğer hocalara nazaran takıma çok artılar getirmiştir.
Bülent hocaya teşekkür ediyorum,futbolcularımıza da teşekkür ediyorum onları da kutlamak gerekiyor.´´´

Bizlerde sizlere yani Sivasspor yönetimine ve Hocasini candan, gönülden seviyor ve güveniyoruz Sayin Ahmet Celebi.
Biz www.sivasspor.com okuyuculari icin ayirdiginiz vakit icin tesekkürler.

Ayrica Baskanim Rüstü Elmas ve Ayhan Bayrak abimede emeklerinden dolayi tesekkürler

Ertugrul
14.03.2007, 01:51
Sayın Ahmet Çelebi'ye röportaj için çok teşekkür ediyorum.Ahmet bey sorulara
açık ve samimiyetle cevaplar vermiş.Sivassporun 3 yıllık macerasını kısa da olsa
bizimle paylaşmış.Oldukça dolu ve bilgilendirici bir konuşma olmuş,yeniden
sitemize zaman ayırdığı için değerli yöneticimiz Ahmet Çelebi beye teşekkür
ediyorum.

Röportajı yapan Ayhan Bayrak ve Rüştü Elmas ağbilerimide kutluyorum,emeğinize
sağlık ağbiler,Sivas'a ve Sivasspor'a olan katkınız büyük.

ceza_tolga_rep
14.03.2007, 03:49
çok güzel olmuş röpörtaj.ellerine sağlık abilerimin.

infaz-16
14.03.2007, 08:46
ben bu röpartajda şuna değinmek isterim sayın abdullah başkanımızın dediği gibi sivas nüfusuna 6,5 milyon insan kayıtlı çok büyük bi sayı bu ,demek istediğim şu ben bu konuyu daha öncede burda yazdım fakat anlamdığım bi şekilde yazı kayboldu giddi. bu yaşayan 6,5 milyonu yarıya indirelim kaldı 3,5 milyon buda büyük bi sayı demi hemde büyük bir sayı hadi 1 milyon daha indirelim kaldı 2,5 milyon yine korkunç bi sayı 2,5 milyon yiğido bu 2,5 milyon insan sivassporu şampiyon yada yukarılara taşıyabilirmi taşır sadece yönetime yapacağı çok ufak bi desdekle nasılmı çok kolay şampiyonluğu abartmayalımda bana uçdu demeyein çok ufak bi yardım ya çok ufak . 5 ytl kim veremezki ya kim veremez sivassporun hesabına kim yatıramaz ama biz sivaslıyız yiğidoyuz beş dedğil 10 ytl olsa 2,5 milyonla çarpın bakayım rakam nereye vurur , ozaman mecnun başkan ve ekibinden başarı bekleyebiliriz biz ne verdddik ne verddik derken takıma dessdek olmak açısından dedim belki ben burda hayel kuruyom ama bu düşüncemi 2, kez bu sitede dile getiriyom olmayacak diye bişe yoh yeterki isteyelim ve çalışalım, ya bide 2,5 milyon deiilde 4 milyon insan kampanyaya katılıursa bah ozaman sivassporra neler yapmmazki. bu işi başlatmakda sivas il ilçe ky derneklerinden başlar.hepinize saygılar yorumuma cevap bekliyom.

gülkız
14.03.2007, 11:11
Rüştü ELMAS ve Ayhan BAYRAK'a bu güzel ropörtaj için teşekkür ediyorum,ellerine sağlık.Sivassporun sportif başarısının konuşulmasının yanısıra Sivassporun ön planda olmasıyla Sivaslıların ne kadar birbirinden kopuk olduğu da ortaya çıkmıştır.Kopukluk nedenleri olarak herkesin özel sebepleri olabilir.Ancak Sivasspor Kulubü bir tüzel kişiliktir ve Sivassporun bu raddeye gelmesinde Sivaslıların yanısıra Diyarbakırlı,Ağrılı,Sakaryalı ve Sivaslı olmayan diğer kişilerin de maddi ve manevi emekleri vardır.Ahmet ÇELEBİ'nin bu konuya dikkat çekmesi herkesin itina göstermesi bir mevzudur.Kendisi Sivas ve Sivasspor için iyi niyetini sergilemektedir ve daha iyisinin olacağını taahhüt etmektedir.Yeniülke Gazetesinde bugün yayınlanan ve beğendiğim aşağıdaki haberi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.Sivaslıların başlarını öne eğip iki kere düşünmeleri gerekir biz ne/neler yapabiliriz diye?

''Teknik Direktör Uygun’un Sivas sevgisi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivas’ın sanayileşmesi ve ekonomisinin canlanması için bir Sivaslı gibi çaba harcıyor.
Teknik Direktör Uygun, Turkcell Süper Lig’de ikinci yılını yaşayan ve başarıdan başarıya koşan Sivasspor’a katkılarının yanı sıra Sivas’a da katkı sunmak için çeşitli girişimlerde bulunuyor.
Kore’de transfer çalışmaları yaptığı sırada oradaki ünlü firma sahipleriyle tanıştığını ifade eden Teknik Direktör Uygun, işadamlarını Sivas’a davet ederek, ilimize yatırım yapmaları konusunda ikna ettiğini söyledi.
Koreli işadamlarıyla birlikte Vali Veysel Dalmaz’ı makamında ziyaret eden Teknik Direktör Uygun, firmaların Kore’de birçok alanda iş yaptığını, spor alanında da 50’şer bin kişilik stadyumları yaptığını söyledi.
Koreli işadamlarının ilimizde iş merkezi, alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel gibi alanlarda yatırım yapmak istediklerini ifade eden Uygun, “Şu anda Kore’de 116 katlı bir gökdelen inşa ediyorlar. Burada da kendilerine uygun bir yatırım alanında proje çalışması yaparak ilimize ekonomik bir kazanım sağlayacaklar. Kore’deki transfer çalışmalarım sırasında kendileriyle tanıştım ve çeşitli görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerimiz sonrasında kendileri buraya gelerek yatırım yapmak istediklerini ifade ettiler. Bu yatırımın yanı sıra Sivasspor’a da gereken yardımı yapacaklarını dile getirdiler” dedi.
Koreli işadamlarının yarın ilimizin yatırımcı kuruluş temsilcileri ile de sabah kahvaltısında bir araya gelerek projelerini tartışacakları öğrenildi.

nazimgulturk
14.03.2007, 12:09
GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL RÖPORTAJ OLMUŞ EMEKLERİNE SAĞLIK ......
SİVASIMIZA VE YÖNETİME BAŞARILAR DİLERİM

abircan
14.03.2007, 12:49
güzel röportaj olmuş, elinize sağlık, gelecekte daha profosyonel ellerde, dahada kurumsallaşmış, tabana yayılmış bir sivasspor dilyoruz

SONMEZ
14.03.2007, 12:57
Şahsen de tanıdığım ve Sivasspor için emeklerini,
gayretlerini takdir ettiğim, karakterli kişiliğine saygı duyduğum,
Ahmet Bey' in bu içten söyleşisini keyifle okudum.
Kendileri Diyarbakırlı olmalarına rağmen, Sivassporumuz için
emek sarfetmesi takdir ve ibretlik bir durumdur.

Ayhan ve Rüştü kardeşlerime de bu çalışmalarından dolayı
teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum.

SivasLady
14.03.2007, 17:55
Ahmet beyin dostlukla baslayan SivasSpor ilgisi yönetimlige kadar gitmesi cok sevindirici.
Yöneticiler arasi dostluklar, gidisatin iyi yürümesine yol acar her zaman. :)

Kendisi hem takimla hemde Sivas`da taraftarla birebir oldugu icin herseyi daha iyi gözetlemekte
ve dedigi gibi bu üc yil icerisinde bazi seylerin, takimin iyi, taraftarin azalmasida kötüye gitmekte malesef.
Yönetim olarak caba sarf ediyorlar, takimi 38 yil sonra SüperLigde gördük ve
bizlerde taraftar olarak elimizden geleni yapacagiz insallah.

Sivas`li is adamlarimizin cogu sahip cikmazken, kendisi yönetici olarak SivasSpor`umuz icin
elinden geleni yapmasi bizler icin örnek olmasini dilerim.
Emekleri icin kendisine ve yönetime cok tesekkür ediyorum.

Röportajin gerceklesmesinde emegi gecen Rüstü ve Ayhan abilerime cok tsk ederim.

efe058
14.03.2007, 22:23
Ahmet Çelebi'ye bu güzel röportajı için teşekkür ediyorum.
Sivasspor ile ilgili hemen hemen bütün konularda kısada olsa görüşlerini
paylaşmış.Özellikle Sivasspor'un kurusallaşması konusundaki fikirleri çok
yerinde ve Sivasspor'un geleceğe yönelik yapacağı en büyük yatırım bu olur.

Röportajı gerçekleştiren Rüştü Elmas ve Ayhan Bayrak ağbilerimi kutluyorum

CAGLAYAN
14.03.2007, 22:42
Arkadaşlar güzel bir röportaj gercekleştirmişsiniz, elinize sağlık.
Ahmet Çelebi bey sorulara açık duyarlı ve samimiyetle cevaplar vermiş bu güzel röportajı için teşekkür ediyor,Başarılarının devamını diliyorum.

Abuzer
14.03.2007, 23:26
ÇOK GÜZEL RÖPORTAJ OLMUŞ EMEKLERİNİZE SAĞLIK ......
SİVASSPORUMUZA VE YÖNETİMİMİZE BAŞARILAR DİLERİM.

okanozmen
15.03.2007, 13:02
sayın yöneticimize göstermiş oldugu bu duyarlılık onun ne kadar sivaslıdan daha cok sivaslı oldugunu görmek bizi daha cok sivaslı olmayı tetikliyor.kendisi aslen bir diyarbakırlı olup fakat sivası benimseyip kendi memleketi gibi görmesinden dolayı takdir ederim.saygılarımla japon center(okan özmen ve özkan dogan)

GuNaY
15.03.2007, 13:11
Rüştü abiye ve Ayhan abiye bu güzel röportajı yaptıkları için teşekkür ederim,
Ahmet Başkan her ne kadar da Diyarbakır'lı olsa kalbi Sivas için bir Sivaslıya eşdeğerde atıyor,
Eminimki son birkaç yılda Sivasa kendi memleketinden çok gelip gitmiştir.
Takım olarak kurumsallığı gerçekleştirdiğimiz zaman eminimki ligin en güçlü takımlarından olacağız.
Yapmış olduğu samimi açıklamalar için kendisine teşekkür ederim

58Mert58
17.03.2007, 01:23
Ellerinize saglik cok güzel röportaj olmus

CÜSSKB-Aynur
17.03.2007, 16:22
http://www.sanalaile.com/images/ahmet_celebi_1.jpg

Sivasspor' umuzun değerli yöneticilerinden Ahmet Çelebi ile Köln' de yapmış olduğumuz röportajı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Üyelerimize kendinizi kısaca tanıtırmısınız ?

Elbette 1966 Diyarbakır doğumluyum,31 yıldır İstanbul da yaşıyorum,evli ve üç çocuk babasıyım,tekstil ile uğraşıyorum.Sivasspor'a ilgim,Mecnun Otyakmaz ile olan ve okul yıllarına dayanan dostluğum ve arkadaşlığımdan kaynaklanmaktadır.Sivasspor yönetiminde 2.ligden bu yana görev yapıyorum,bu yılda üçüncü yılım ve dördüncü yıla doğru gidiyoruz.
Hayırlı olsun diyorum ve artık Sivasspor’a iyiden iyiye güvenin arttığını görüyorum.

Takımımızın şu ana kadar performansını nasıl görüyorsunuz ?

Takımımızın şu ana kadar ki performansını çok iyi buluyorum.Antalya ve Konya maçlarında talihsiz mağlubiyetler yaşamamız bizleri de üzdü ancak takım iyi yolda ve gidişatı iyi,daha doğrusu Bülent hocanın bize bu şekilde destek olması bize epey bir fayda sağladı.Takım ruhunu oluşturduğumuza inanıyorum.Kaptanımız olsun,futbolcularımız olsun çok çalışıyorlar ve her maça iyi hazırlanıyorlar asla karamsarlığa kapılmıyorlar.Maçlara çok iyi motivasyon ile çıkıyorlar,tahmin ediyorum Sivassporlu taraftarlarımız da bunun farkındadırlar.

Sivas halkı Sivasspor’a yeterli ilgi gösteriyor mu?Taraftar hakkında ki görüşlerinizi öğrenebilirmiyiz ?

Taraftar hakkında söylenecek pek fazla bir şey yok,Sivas’ın ve Sivasspor’un kapasitesi belli ama taraftarlarımız konusunda şunu söyleyebilirim ki 2. ligdeki Sivas seyircisini,1.lige çıktığımızdan beri göremiyorum açıkçası bu biraz beni üzüyor.Tabi 2.ligdeyken daha farklıydı,1. lige çıktıktan sonra,ya seyircimiz bize çok güveniyor yada artık ulaşılacak bir hedefin kalmadığını düşünüp kendilerini geri çekiyor olabilirler.Sivasspor’un hedefinin kalmadığını düşüyorlar halbuki bizim hedefimiz iyi sonuçlar alarak ligde kalıcı olmak,ileride de UEFA’ya katılmaktır.(Hayırlısı olsun diyorum)

38 yıllık bir rüyayı gerçekleştiren yönetimde görev aldınız,bu konuda ki düşünceleriniz nelerdir?

Bu rüyanın bizim yönetimimiz döneminde gerçekleşmesi beni ayrıca çok mutlu etti,çünkü böylesi bir oluşumun içinde olmak çok güzel bir duygu,bunu kelimeler ile ifade etmek çok zor.Şunu söyleyeyim,şu anda bile o coşku aynen devam ediyor bunu samimiyetle söyleyebilirim.Birde şunu söylemek istiyorum,o dönemde benim dışımda yönetim de Ağrı'lı olan ve İstanbul da yaşayan bir arkadaşımız vardı Nihat Öztürk ,
2. ligden süper lige çıkmamızda büyük emekleri olduğunu düşünüyorum ve ona da buradan çok teşekkür ediyorum.Yönetime geldiğimizde hedefimiz buydu.İnsanlar gerek iş hayatlarında olsun gerek özel hayatlarında bir şeyleri hedef almak zorundadırlar,hedefinizi ortaya koyduğunuzda başarılı olabilirsiniz.Yani zoru başarmış olduk,UEFA’ya katılmak konusunda da neden olmasın ki diyorum.

http://www.sanalaile.com/images/ahmet_celebi_2.jpg
Bu zor süreçte unutamadığınız bir maç var mı?

Ben şu ana kadar gittiğim hiçbir maçı unutamıyorum ki,çünkü hepsinde ayrı olay olmuş ve ayrı bir heyecan yaşadığım için unutamıyorum.Hepside benim için çok önemli maçlardı.

Sivaslı işadamları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu konuda pekte yorum yapmak istemiyorum,herkes kendi karınca kararınca da olsa, kendi adlarına Sivasspor’a yardım yaptıklarını düşünüyordur.Bende onlara saygı duyuyorum.Bu konuda yorum yapmanın bana düşmeyeceğini düşünüyorum ama şunu söylemek isterim Sivas’ın nüfusa kayıtlı 6,5 milyon insanı var Sivasspor’un daha iyi yerde olması gerekirken,bizler kendi çabamız ve gücümüzle ancak buraya kadar taşıyoruz.Şunu isterdim ki bu 6,5 milyon taraftar bize tam destek olabilsin neticede bu takım 38 yıl sonra hayaline kavuşmuş,bundan sonra geriye gitmek gibi bir niyetimizin olmadığını ifade etmek için bunları söyledim.

Sivasspor’un başarısı Sivas’a neler kazandırır ?

Sivasspor’un başarısı Sivas’ın gelişmesinde büyük rol oynar çünkü şehrimize yatırımcıların yönlenmesini sağlar. Maça gelen takımlarımızı misafir ederken şehrimizde alış veriş yapmalarını da sağlamalıyız,örneğin bin kişi geldiğini düşünelim ancak bu insanları otobüsten alıp stada getirip maç bittikten sonra otobüslerine bindirip şehir dışına çıkartırsak,gelir stada maçı seyreder çıkar gider bu bize katkı sağlamaz.Biz burada Sivas halkı olarak,Sivassporlu taraftarlar olarak,büyüklerimiz,kardeşleri miz hep beraber gelenlere iyi davranabilirsek kentin ekonomisine büyük katkıda bulunabileceğimizi düşünüyorum.Çünkü bu gelenler Sivas’tan iyi bir şekilde ayrıldığında,memleketlerine gittiklerinde Sivas’ın ve Sivas halkının reklamını yapacaklardır.Böylece gerek esnaflarımıza olsun gerekte Sivas’ta iş yapan arkadaşlarımıza büyük fayda sağlayacaklardır.Benim Sivas’ı sevmemin tek sebebi şuydu inanın bakir kalmış tertemiz,pırıl pırıl bir yer.Sivassporun Sivas’a büyük katkı sağladığını,üç yıldır gidip geldiğim için görmeye başladım.Bu artık belirgin olmaya başladı,bunlar nedir?Sanayinin artması,otellerin açılması,istihdamın yükseltilmesi,bu gün dünyada işsizlik oranlarını görüyoruz.Sivas’ta yatırımlar var,istihdam artıyor.Kentin ekonomisinin güçlenmesinin bir yolu da Sivasspor’dan geçiyor diyebiliriz.

Medyanın Sivas’a ve Sivasspor’a bakışını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Medyada bir gruplaşmanın olduğunu düşünüyorum,mesela Maraton programında bizim maça geldiğinde göstermeden yada yorum yapmadan hemen başka bir konuya geçiyorlar.Diğer bir takımın maçını yorumluyorlar,bunun üzerine Maraton programı yapımcılarına,Şansal Büyüka’ya ve Erman Toroğlu’na haber gönderdim,dedim ki artık bize bakış açınızı ya değiştirin ya değiştirin,biz burada iyi futbolumuzla,iyi taraftarımızla,kavgasız gürültüsüz bir takım olarak ,her hafta iyi mücadele ederek ismimizden söz ettirmek istiyoruz.Neden bizi gündeme almıyorsunuz? Örneğin Bülent Korkamaz’ın K.Erciyes’in başına geçmesinden sonra,işte Bülent Korkmaz böyle,Bülent Korkmaz şöyle diyorlar.Bu gün bizim hocamız Bülent Uygun’un günahı nedir,ne yapmış bu medyaya hiçbir şey.Bizim futbolcularımız gündeme gelmemesinin sebebi nedir,ne yapmışlar bu futbolcular? Ancak bu son zamanlarda fikirlerinin değiştiğinin farkındayım,tabii konuştuk kendileri ile,haber gönderdik,bundan sonra bize daha farklı bakmaya başladılar.Biz başarılarımızı devam ettirmek niyetindeyiz ,bizim başarıya ihtiyacımız var.Biz başarı sağladıkça onlara karşı çok şey konuşabiliriz.

Başkanımız,şuan ki Yönetim Kurulumuz ve Teknik Direktörümüz Bülent Uygun hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz bence dünyada eşine benzerine az rastlanan ender insanlardan bir tanesi,çünkü özü ile sözü bir…
Bülent hocaya teşekkür ediyorum,futbolcularımıza da teşekkür ediyorum onları da kutlamak gerekiyor.

Son olarak taraftara söylemek istedikleriniz var mı?

Tek söylemek istediğim şu lütfen bize ‘’Hep Destek Tam Destek’’ olsunlar.Sanal alemde de,gerçek hayatta da bir şekilde bu olsun,hep destek,hep destek bunu istiyoruz başkada bir şey istemiyoruz.
Taraftarımıza da teşekkür ediyoruz.

Rüştü Elmas / Ayhan Bayrak

http://www.sanalaile.com/images/ahmet_celebi_3.jpg

yigidomustafa58
17.03.2007, 16:47
ellerinize sağlık çok güzel bir röportaj olmuş emeğinize sağlık...

SEMİH-58
17.03.2007, 18:07
röportajı yapanların ellerine dillerine saglık Ahmet Çelebi abimizdende allah razı olsun.onlar sayesinde...burdayız.

yigido sezgin
19.03.2007, 19:16
ahmet çelebi abimize teşekkür ediyoruz sivasspora büyük işler yapacagı belli oluyor inşallah hedeflerini yerine getirir.çünkü sivasspor her şeye laik sivasspora başarılar diliyoruz

1967_Dernek_Murat
23.03.2007, 14:21
SAYIN= AHMET CELEBİ ABİMİZE TEŞEKKÜRÜ BİR BORÇ BİLİR VE SAYGILARIMI SUNARIM

PARTNER58AHMET
14.04.2007, 21:49
sayın ahmet çelebi yöneticimizin vermiç olduğu bilgilere teşekür ediyorum sivassporun superlig eçıktığı dönemlerde sivassseyircisinin taraftar olmaktan çok sinema seyircisi gibi davranışlarından şikeyetçi olmuştu şu çekirdek çıtlatmayı bıraksalarda maç sonun a kadar takımlarını destekleseler diye dert yanmıştı adam diyarbaırlı gelip sivasiçin neler düşünüyor biz kendi takımımızı sayın ahmet bey gibi destekliyemiyoruz kendilerini kutluyorum ve birkezdaha teşekürlerimi iletiyorum

Ss--58--Ss
14.04.2007, 23:38
COK GUZEL BIR ROPORTAJ OLMUS ELLERINIZE SAGLIK;)