Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ceza bizim beklediğimiz ceza değil!

SivasSpor.Com
22.08.2007, 13:20
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Sivaslı’lar rahat olsun! Dün açıklanan PFDK kararlarında sadece disiplin konuları görüşülüp karar bağlandı. Yani bizim beklediğimiz maçın 3-0 Sivasspor lehine tescil kararını Futbol Federasyonu Yönetim kurulu üyeleri verecek.

Saha kapama veya para cezası disiplin konularını içerdiği için PFDK’da ele alındı. Sivaslı’ların dört gözle beklediği maçın tescili idari bir konu olduğu içinde Federasyon yönetiminin yapacağı toplantıyla ele alınacak.

Dün öğleden sonra büyük bir heyecanla PFDK’nın yaptığı toplantıdan çıkacak kararı bekledim. Ankara’da çeşitli gazetelerde spor müdürlüğü yapan değerli dostlarımı arayıp çıkacak kararın ne olacağını sordum. Hürriyet gazetesinde çalışan ve özellikle Federasyon ve hakemlerle diyaloğu iyi olan arkadaşım “Bugünkü toplantıda sadece disiplin konusu görüşülecek. Yani Trabzonspor’un alacağı ceza belli olacak. Maçın tescil edilme işi Federasyonun yönetim kurulu toplantısında ele alınacak. Onun için bugünkü toplantıda bu konunun görüşülmesi mümkün değil” dedi.

Hakikatende dediği gibi Trabzonspor’a verilen ceza açıklandı. Bizim asıl beklediğimiz 3-0 hükmen kararı başka bir güne kaldı. Federasyonla içli-dışlı olan bu arkadaşıma herkesin bize sorduğu soruyu sordum. “Maç nasıl tescil edilir?” Bana söylediği aynen şu oldu “Yüzde 99 demiyorum, yüzde yüz maç Sivasspor’un lehine tescil edilecek.

Çünkü her şey ortada,bu işin kuralı var yönetmeliği var,üstelik verilecek kararları sadece Türkiye değil,UEFA’da yakından takip ediyor” Bu konularda her türlü bilgi birikimine sahip bu arkadaşımın söyledikleri beni bir hayli rahatlattı. Özellikle “Kararı UEFA’da takip ediyor” demesi ayrıca mutlu etti.

Bizim için Trabzonspor’un 3 veya 5 maç seyircisiz oynama cezası alması önemli değil. Hatta hiç ceza almasada bizi fazla bağlamıyor! Önemli olan maçın lehimize tescil edilmesi.

Ancak Trabzon’da verilen 5 maç seyircisiz cezanın yanında bize verilen 250 milyarlık ceza pek göze batmıyor ama şöyle bir düşünüldüğünde “250 milyar lira ceza alacak ne yaptık ki?” demektende kendimizi alamıyoruz. 250 milyar az para değil! Hele hele ödemelerin peş peşe geldiği bugünlerde hiç değil! Herhalde PFDK Trabzonlu’ların yüreğine su serpmek ve onların gözünü boyamak için böyle bir ceza verdi diye düşünüyorum.

Bu cezada ayrıca birde çelişkili durum görüyorum. Sivasspor’a verilen ceza bizim futbolcularımızın sahaya giren taraftarlara müdahelesinden kaynaklandı. Peki o zaman 3 futbolcuya birer maç ceza niçin verildi? Neyse artık, gelecek 3 puan tek tesellimiz olsun.

Besyo_cu
22.08.2007, 13:57
Böyle bir agır cezanın ardından da 3 puanın hanemize yazılması gerek Federasyon bize 3 puanı verecek gibi evt ama burnumuzdan da getirecek gibi duruyor bunu oyuncularımıza verilen birer maclık cezadan ve 250 milyarlık cezadan anlamak hiçde zor değil...

yigido_musta
22.08.2007, 14:00
ewt boyle bir ceza beklemıorduk en az8 mac ceza verılmesı gerekıordu

sinan-58
22.08.2007, 14:06
biz 250 milyar cezayı kabul edriz ama çıkıp 3 puanı bize verip trabzonada bize verdiği cezanın 2 katını vermeleri lazımkı biz 250 milyarı kabul edelim yoksa gerekirse fıfa ya başvuralım

samet yıldız
22.08.2007, 14:07
bu ceza ts nin yaptıklarına göre normal 3-0 lehimizede olmasıda çok güzel olsun

tunga
22.08.2007, 14:07
hiç bir şeyle avunmamalıyız aynen değerli başkanımızın dediği gibi tahkime gitmeliyiz hakkımızı sonuna dek savunmalıyız,sesimizi her yönden yükseltmeliyiz ki sivasspor ve sivas lının bütünleştiğini her yerde birlik olduğumuzu göstermeliyiz,unutmadan şunuda söleyim çekinmeden uğrunda şehitlik varsa ilk namzet olabilecek kadarda yürekliyim .ve cezası öle veya böle artmalı tabzonun madem örnek için gs 5 maç aldı .ellerim titriyoo inanın

altuntas58
23.08.2007, 22:08
Bize verilen bu cezaları biz hiçte hak etmedik federesyon zaten kendi kazdığı kuyuya kendi düşecek nedenine gelince bizim futbolculara seyirciye müdehale ettiğinden dolayı birer mac ceza verildiyse peki bu tarihi para cezası neden verildi anlamak mümkün değil bu celişkili durum ayaklarına dolanacak

ceza_tolga_rep
23.08.2007, 22:17
3-0 bizimdir maç................

ademgoze
24.08.2007, 00:04
evet 2 haftadır kararı bekliyoruz bir ana önce açıklanması lazım her kez sivassporu haklı buluyor giden para oldu ama

yigido_furkan
24.08.2007, 01:04
su karar biran önce acıklansaydı 2 haftadır kararı belioruz inş. 3puanı bize verirler

EyüphanAydın
08.09.2007, 01:18
ne bu ya hem tokat ye hemde 250 bin ytl ödecektik valla zor kurtulduk