Orijinalini görmek için tıklayınız : ORADAYDIM!

SivasSpor.Com
24.08.2007, 09:31
http://www.sivasspor.com/images/stories/mustafa_ates.jpg
Yazar Adı: Mustafa ATES (Sivas Postası)

Tartışmalı Trabzonspor -Sivasspor maçıyla ilgili ilgili-ilgisiz,bilgili ,bilgisiz yorum yapmadık.Açıklama yapmadık insan kalmadı.
Ekran başında dahil.
Bakın ben ordaydım.
Yazacaklarım iyi okunsun.
Ders alınmalı diye düşünüyorum.
Sadece gördüklerimi yazacağım.
Yorum yok.
Birincisi,yaşananlar için söylenecek tek şey var ki o da Trabzonspor’a yakışmadı. Bunun aması, fakatı, sebebi yok.
Dikkat çekmek istediğim nokta çok ama çok farklı.
Meşhur “Turunculu” diye tanımlanan kişinin sahaya girmesinin ardından futbol oynamak için kullanılan yeşil saha resmen savaş alanına döndü. Sahanın karışmasının ardından kameralar protokol tribününe çevrildiğinde bende 5 metre mesafeden Trabzonspor ve Sivasspor Kulübü Başkanını yan yana gördüm.
Olaylar tam büyüyordu ki, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı sahada gördüM.
Önce ortamı sakinleştirmeye, kendi futbolcularını kenara çekmeye çalıştı.
O esnada Trabzonspor taraftarı içinde oturan Sivasspor paf takımını da tribünden indirip güvenli bir bölüme yolladı.Kısa sürede takımını soyunma odasına gönderdi.
Bir nebze olsun olaylar yatıştı.
Peki esas konumuza gelelim.
O esnada Trabzonspor, yani ev sahibi takımın başkanı ne yapıyordu dersiniz. Maçı izlediği yerden sahaya bakıp kafasını sadece sağa sola sallıyordu.
Ne bir direktif, ne bir talimat verdiğine şahit olmadım.
Sanki maçı televizyondan izliyordu.
Çaresizdi.
Beklenmedik olayların geliştiği durumlara “kriz” deriz.
Bana göre kriz durumunda yapılacak ve yapılmayacak şeyleri bilmek, daha doğrusu kriz durumunda
ortamı kontrol altında tutmak “lider” denilen kişilerde olması gereken en büyük özelliklerdendir. Lideri diğer insanlardan ayıran şeydir kriz anındaki duruşu ve tavrıdır.
Bazı insanlar kriz yönetiminde nasıl davranılması gerektiğini ders olarak öğrendiği gibi, bu yetenek bazı liderlerde doğuştan vardır.

Pazar günü yaşananlardan gördüğümüz kadarıyla Trabzonspor başkanında kriz yönetimi yeteneği ne doğuştan var, ne de sonradan kriz yönetimini öğrenmek için bir çalışma yapmış. Koca koca holdingleri idare ettikleri söylenen bu insanların acaba işyerlerinde alışılmışın ve beklentilerin dışında bu tür kriz ortamları olduğunda neler yaptıklarını gerçekten merak ediyorum.

Mesela;” evlisiniz ve çocuklarınız var. Bir akşam evinize başka bir arkadaşınız çocuklarıyla birlikte misafir olarak geliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde sizin ve misafir arkadaşınızın çocukları evin içinde oynarken kavgaya tutuşuyor. O evin idaresi o an sizde olmasına rağmen kılınızı kıpırdatmıyor, oturduğunuz koltuktan kavgayı seyrediyorsunuz. Misafiriniz araya dalıyor. Kavga eden çocukları ayırmaya, ortamı yatıştırmaya çalışıyor. Belki bire bir aynısı değil ama Trabzon’daki şartlara benzer bir örnek bu.

Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçında ev sahibi olan N.A idi. Ama yaşanan gelişmeler karşısında hiçbir varlık gösterememesi biz misafirleri derinden üzdü.
Bırakın Trabzon’u, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bu tür bir olayda eğer Trabzonspor taraf ise, Trabzonspor başkanının olaylara müdahale etmesi, olayları kontrol altına alması ve gerekeni yapmasını beklerdim. Kongrede “masaya yumruğumu vuracağım” diyerek göreve talip olanların bu tür durumlarda seyirci kalmaları ve düştükleri hal o kadar ilginç ve bir o kadar da komik geldi bana.
Başkanlık protokolde 1. mevkii de oturmak, VIP’lerde insanlardan ayrı bölmelerde saklanmak,seyahat etmek sanatı değildir.

Not: Bu arada N.A Başkanın Medya-Basın kuruluşlarına Trabzonspor ‘un ceza almaması için haberler için nasıl baskı yaptığı ve Trabzonsporu haklı gösteren haberler çıkması yönünde sürekli telkinde bulunduğu kulaklarıma geliyor.
Başkan aman dikkatli ol.
Fazla sirke küpüne zarar demişler.
Çünkü, Sivaslının olmadığı yer yok.
Haberin olsun.
Bizden söylemesi.

CÜSSKB-Ecem618
24.08.2007, 10:01

Not: Bu arada N.A Başkanın Medya-Basın kuruluşlarına Trabzonspor ‘un ceza almaması için haberler için nasıl baskı yaptığı ve Trabzonsporu haklı gösteren haberler çıkması yönünde sürekli telkinde bulunduğu kulaklarıma geliyor.
Başkan aman dikkatli ol.
Haberin olsun.
Bizden söylemesi.

Böyle şeylerin olacağını tüm Türkiye biliyor ama adalet yerini bulacaktır, boşa çabalıyorlar...

ademgoze
24.08.2007, 10:05
evet karar bugun açıklanıyor ts puanı bile silinebilir

adem2458
24.08.2007, 10:16
hem hükmen mağlubiyet hemde 3 puan silinmesi olacak diye bir şey duydum bakalım bugün açıklanacak

1967DERNEK_EMRE
24.08.2007, 10:50
YÜRÜ BE MUSTAFA ABİ ATILLA ILHANIN DIZELERI GIBI KELAM YAPMIŞSIN COK YERINDE ORNEKLERLE DURUMU ÖZETLEMİŞSİN HELAL SANA

tekkelioglu_58
24.08.2007, 11:09
hayırlısı neyse o olsun inşaallah 3 puanı alacağız merak etmeyin

nazimgulturk
24.08.2007, 12:30
3 puan bizim kim ne derse desin hem ts nin başkanı daha iki kelimeyi bir araya getirip konuşamıyor bile kalkmış sivası suçluyor onun haddine mi önce kendi taraftarına sahip çıksın

altuntas58
24.08.2007, 13:41
Gayet güzel bir acıklama bu şartlar içinde sivassporun nasıl ceza aldığına bir anlam veremiyorum olayın başından sonuna kadar bakıldığında bizim zerre kadar sucumuz yoktur fakat gel görki sivasspor sanki bütün olayları başlatmışcasına üzerimize geliyorlar adalet istiyoruz sadaka değil her şey sivasspor için

şampiyon71
24.08.2007, 13:57
3-0 sivas hükmen galip
puan 6 varmı itirazı olan ????

şampiyon71
24.08.2007, 13:58
Her halukarda ULUSOY İSTİFA ..
BAŞKA SEÇENEK KALDIMI

şampiyon71
24.08.2007, 13:59
fENER ASLARLA ÇIKSIN , SONAR YENERSEK BAHANE ETMESİNLER
VARMI İTİRAZI OLAN

şampiyon71
24.08.2007, 14:00
ŞANSAL BÜYÜK AĞAAYI OKUDUNUZ MU?

şampiyon71
24.08.2007, 14:00
SİVASSPOR BU MAÇA HANGİ FORMASI İLE ÇIKSIN

Yiğiter
24.08.2007, 14:22
ben zaten hep diyorum,bu olayın tek sorumlusu tek planlayıcısı nuri albayraktır..başkanlığı kaldıramıyor..

oguzhan_1616
24.08.2007, 15:28
arkadaşlar puanın silinmesi kararı bugün mü açıklanıyor

-------bilen varsa lütfen cewaplasın-------

atp5858
24.08.2007, 15:48
MUSTAFA ATEŞ ABİMİZİN KALEMİNE SAĞLIK
ELLERİN DERT GÖRMESİN DEDİĞİ GİBİ SİVASLININ OLMADIĞI YER YOK
BUNLAR BÜTÜN KARADENİZİ KENDİLERİNDEN SANIYORLAR AMA BİZ DAHA ÇOĞUZ
SİVASIN HAKKINI KİMSE YİYEMEZ
SELAMLAR SAYGILAR

Engin58
24.08.2007, 16:19
üc puan sivassporumuzun olack .Saygilarimla...

cenk5821
24.08.2007, 16:22

Başkan aman dikkatli ol.
Haberin olsun.
Bizden söylemesi.

ABi ne dogru solemissinnn bunu tum turkiye bilodr zaten bizle igrasmasin n/albayrak basina bela alio deplasmana gelince ne olucakk kendisi gelebilcekmii korkak

EyüphanAydın
08.09.2007, 00:17
valla abence ligden bi de trabzonluları kaybetseler

albina58
08.09.2007, 03:38
[QUOTE=SivasSpor.Com;240214]http://www.sivasspor.com/images/stories/mustafa_ates.jpg

Tartışmalı Trabzonspor -Sivasspor maçıyla ilgili ilgili-ilgisiz,bilgili ,bilgisiz yorum yapmadık.Açıklama yapmadık insan kalmadı.
Ekran başında dahil.
Bakın ben ordaydım.
Yazacaklarım iyi okunsun.
Ders alınmalı diye düşünüyorum.
Sadece gördüklerimi yazacağım.
Yorum yok.
Birincisi,yaşananlar için söylenecek tek şey var ki o da Trabzonspor’a yakışmadı. Bunun aması, fakatı, sebebi yok.
Dikkat çekmek istediğim nokta çok ama çok farklı.
Meşhur “Turunculu” diye tanımlanan kişinin sahaya girmesinin ardından futbol oynamak için kullanılan yeşil saha resmen savaş alanına döndü. Sahanın karışmasının ardından kameralar protokol tribününe çevrildiğinde bende 5 metre mesafeden Trabzonspor ve Sivasspor Kulübü Başkanını yan yana gördüm.
Olaylar tam büyüyordu ki, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ı sahada gördüM.
Önce ortamı sakinleştirmeye, kendi futbolcularını kenara çekmeye çalıştı.
O esnada Trabzonspor taraftarı içinde oturan Sivasspor paf takımını da tribünden indirip güvenli bir bölüme yolladı.Kısa sürede takımını soyunma odasına gönderdi.
Bir nebze olsun olaylar yatıştı.
Peki esas konumuza gelelim.
O esnada Trabzonspor, yani ev sahibi takımın başkanı ne yapıyordu dersiniz. Maçı izlediği yerden sahaya bakıp kafasını sadece sağa sola sallıyordu.
Ne bir direktif, ne bir talimat verdiğine şahit olmadım.
Sanki maçı televizyondan izliyordu.
Çaresizdi.
Beklenmedik olayların geliştiği durumlara “kriz” deriz.
Bana göre kriz durumunda yapılacak ve yapılmayacak şeyleri bilmek, daha doğrusu kriz durumunda
ortamı kontrol altında tutmak “lider” denilen kişilerde olması gereken en büyük özelliklerdendir. Lideri diğer insanlardan ayıran şeydir kriz anındaki duruşu ve tavrıdır.
Bazı insanlar kriz yönetiminde nasıl davranılması gerektiğini ders olarak öğrendiği gibi, bu yetenek bazı liderlerde doğuştan vardır.

Pazar günü yaşananlardan gördüğümüz kadarıyla Trabzonspor başkanında kriz yönetimi yeteneği ne doğuştan var, ne de sonradan kriz yönetimini öğrenmek için bir çalışma yapmış. Koca koca holdingleri idare ettikleri söylenen bu insanların acaba işyerlerinde alışılmışın ve beklentilerin dışında bu tür kriz ortamları olduğunda neler yaptıklarını gerçekten merak ediyorum.

Mesela;” evlisiniz ve çocuklarınız var. Bir akşam evinize başka bir arkadaşınız çocuklarıyla birlikte misafir olarak geliyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde sizin ve misafir arkadaşınızın çocukları evin içinde oynarken kavgaya tutuşuyor. O evin idaresi o an sizde olmasına rağmen kılınızı kıpırdatmıyor, oturduğunuz koltuktan kavgayı seyrediyorsunuz. Misafiriniz araya dalıyor. Kavga eden çocukları ayırmaya, ortamı yatıştırmaya çalışıyor. Belki bire bir aynısı değil ama Trabzon’daki şartlara benzer bir örnek bu.

Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Sivasspor maçında ev sahibi olan N.A idi. Ama yaşanan gelişmeler karşısında hiçbir varlık gösterememesi biz misafirleri derinden üzdü.
Bırakın Trabzon’u, Türkiye’nin herhangi bir yerinde bu tür bir olayda eğer Trabzonspor taraf ise, Trabzonspor başkanının olaylara müdahale etmesi, olayları kontrol altına alması ve gerekeni yapmasını beklerdim. Kongrede “masaya yumruğumu vuracağım” diyerek göreve talip olanların bu tür durumlarda seyirci kalmaları ve düştükleri hal o kadar ilginç ve bir o kadar da komik geldi bana.
Başkanlık protokolde 1. mevkii de oturmak, VIP’lerde insanlardan ayrı bölmelerde saklanmak,seyahat etmek sanatı değildir.

Başkan aman dikkatli ol.
Haberin olsun.
Bizden söylemesi.[/QUOTE

Nuri albayrak futbolun içinden gelmeyen,sadece hükümetin futbola sirayet etmek için kullandığı bir piyondur.Bizim maçımızda patlak veren olaylarda ne hükümetin nede ulusoyun parmağı var,asıl elebaşlığını tıpkı BJK'de olduğu gibi muhalif kanat tertiplemişdir.
Yaşanan hadiselerden sonra;muhtemel olası cezalara maruz kalmak istemeyen Albayrak,arkasına hükümet gücünü çekmek ister,karşı tarafta ulusoy ise nanemolla olan hükümet diyaloğlarına bu maçı kullanarak kendi puan hanesine bir + koymaya çalışır.
İlk başta SİVASSPOR'a verilen para cezası ise tamamen,sonra trabzon lehine alınacak kararların müjdesi idi.Gündem SİVASSPOR tarafından ceza konusuna çekilmesi,planlar doğrultusunda trabzon verilecek hediyeler yanında SİVASSPOR'a ise sus payı olarak ''bakınız 250 bin ytl yi affettik '' denilecek.
Bugün oldu hala SİVASSPOR adına, federasyona gönderilen ve orda yönetim kurulunda görev alan Tahir KIRAN'ın ne sıfatla orda bulunduğunu anlamış değilim.

Ss--58--Ss
08.09.2007, 08:13
cok güzel olmus tebrik ederim.....