Orijinalini görmek için tıklayınız : Hadi canım siz de! (Fatih Uraz)

ErdalGüler
01.09.2007, 09:22
http://medya.zaman.com.tr/zamantryeni/pics/yazarlar-detay/fatihuraz.jpg

Hadi canım siz de!

G.Saray ve Trabzonspor'a verdiği saha kapatma cezalarıyla pek de parlak olmayan geçmişine yeni bir sayfa açtığı düşünülen Türkiye Futbol Federasyonu, aslına çok çabuk rücu etti! Sözü uzatmaya hiç gerek yok: Ama Trabzon korkusundan ama Trabzon sevgisinden verilen ve Sivasspor'u mağdur eden 'maç tekrarı kararı', Ulusoy federasyonunun sonunu hazırlamıştır.
Ulusoy federasyonunun verdiği son kararın altından kalkması artık çok zor gözüküyor. Mevcut federasyonun Türk futboluna olumlu yönden vereceği birşey kalmadığını düşünenler er ya da geç mutlaka harekete geçecektir. Buradaki en önemli konu özerklikten geri adım atılmamasıdır. Bu ikazı yapmak zorundayız çünkü insanların hatasından doğan aksaklıkların kurumlara-sistemlere-yasalara mâl edilerek kazanılmış haklardan feragat edildiği bir ülkedir, Türkiye! İlk teklemenin ardından 'Bu uygulama bir numara büyük geldi, cumhurbaşkanı-başbakan duruma el koymalı, bize otoriter adam lazım!' denilerek kendi kendini inkar etmekten zevk alan insanların yaşadığı bir ülkedir, Türkiye!

Bu toprakların, dolayısıyla da sporumuzun gerçek manada iki büyük sorunu var; çarpık adalet anlayışı ve dürüst insanlardaki cesaret eksikliği. Oldum olası bizim diyarlarda menfaatleri-çıkarları uğruna hak-hukuk-kanun tanımayanlar dürüst insanlara nazaran daha cesur olmuştur. Ama destek bulamadığından ama adam sendecilikten ötürü dürüstlerin sesi hep cılız çıkmıştır.

Son olayda başta başkan Albayrak olmak üzere Trabzon camiasından federasyona verilen 'Tehdit mesajları!', hassas oy dengesiyle birleşince Türk spor tarihine kolay kolay unutulmayacak bir karar daha eklenmiştir. Burada yeni spor bakanına önemli görevler düşüyor; Türk futbolunun 220 küsur kişinin ve onların seçtiği insanların elinde oyuncak olmasının önü kesilmelidir. Bunun yolu da delege sayısının artmasından geçmektedir. Ne kadar fazla kişi oy kullanacak olursa, seçimlerde manipülasyon yapmak da o derece zorlaşacaktır.

İkinci adım olarak ise FİFA ve UEFA'ya olup-bitenler spor bürokrasisi tarafından etraflıca anlatılmalıdır. Yapılması düşünülen değişiklikler aynen anayasa gibi önce tartışma konusu yapılmalı ve dünya futbolunun patronu kurumlarla koordinasyon sağlanmalıdır.

Seyirciler tarafından tartaklanan Sivaslı oyuncuları 'Onlar da tribünleri tahrik etti ama!' diyerek suçlayan insanların spor camiası içinde yer aldığını görmek üzücü. Seyircilerinin misafir takım oyuncularını dövmesinin ardından, '3 puanımızı verin, sonra ne ceza verecekseniz kabulümüz' diyen kulüp yöneticilerini görmekse, daha da üzüntü verici. Nedense bizim memleketin insanı da çabuk tahrik oluyor! Trafik, ev, okul, iş, saha, salon derken her an her şey onları zıvanadan çıkarabiliyor.

Yalnız bir konuda federasyonun hakkını yemeyelim: Verdikleri her kararın ardından tüm tarafların birden hoşnutsuzluğunu kazanmayı başarıyorlar! Normalinde şaşırtıcı olması gereken bu durum bu federasyon için son derece normal zira kimse onların adaletle hükmedeceğine inanmıyor, inanamıyor.

Maçın tekrarını hakem hatasına bağlayanlara ise İsmet İnönü'nün ağzından cevap verelim: 'Hadi; canım siz de!'

kaynak:http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/yazar.do?yazino=582769

Zaman gazetesi yazarı sayın Fatih Uraz bugünkü yazısında federasyonun kararını değerlendirdi.

ademgoze
01.09.2007, 09:36
çogu spor yazarları bizi destekledi zaten çesur yorumları için helal olsun onlara

RECEP_YÜKSEL
01.09.2007, 10:19
Güzel bir yazı içeriği teşekürler Fatih URAZ
BU ÜLKEDE SPOR GÜÇLÜ OLANIN HAKKI OYNAYANIN DEĞİL

altuntas58
01.09.2007, 10:27
Bütün dünya bir olsa bizim lehimizde yazsalar yinede bu haluk ulusoy ve uşakları trabzonu tutarlar yine bize adil davranmarzlar

zaralım 58
01.09.2007, 11:32
ama ilahi adalet inşallah yerini bulacak allah yar ve yardımcımız olsun

abdullah58
01.09.2007, 11:41
HERSEY ISTEDIGIN GIBI OLMAZ
O ZAMAN SENDE ONLARIN SANA YAPTIGI GIBI--KISACA MASA BASINDAMI KAYIP ETTIN
AYNISINI YAP MACA CIKMA--TEK CARE BU
ADAMLAR KAOS ISTIYOR UTANMADAN SIVASI SUCLUYORLAR BÜTÜN TÜRKIYEYI KARSILARINA ALIYORLAR(FEDERASYON)VE ÖN YARGILI KARAR VERIYORLAR--BIZIM MUHTESEM BASKANIMZ DIYORKI
TÜRK FUTBOLUNDA KAOS CIKARTMAK ISTEMIYORUZ
GEC BUNLARI GEC BÜYÜK BASKAN
BU AHLAKLI DAVRANISLARIN 3 HAFTA SONRA UNUTULUR
SENIN CESARETIN VARSA;GURURUN;KIBIRIN VARSA-TAKIMI SAHAYA CIKARTMA
SANADA BU YAKISIR -BÖYLE KARARA
VESTELIN BASKANI BILE SIVASA TAHA COK SAHIP CIKTI
BIRAZDA SIZ SAHIP CIKIN
BIRAKIN SU MACA CIKMAYIN
BEYPINARLI58

alderbay
01.09.2007, 12:00
SANA KATILIYORUM APOKAN 58 BEN DÜN SİTEYE Bİ YAZI GÖNDERDİM BELKİ BAKMIŞSINIZDIR YİĞİTLERİN HARMANLANDIĞIYER SİVAS DİE BEN BU SÖZÜ BOŞUNA YAZMADIM FAKAT BENİ YANLIŞ ANLAYAN KARDEŞLERİMİZ OLDU İŞTEBU TAM SENİN YAZINA GÖRE BİR SÖZ YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN SENİ DESTEKLİYORUM SAYGILAR.

ALDERBAY

izmirliyigido
01.09.2007, 12:00
FATİH URAZ'I ALKIŞLIYORUM. HEMDE CANI GÖNÜLDEN....

.

ceza_tolga_rep
01.09.2007, 12:05
doğruları yazmış helal olsun yiğidolar ölmez vatan bölünmez...

alderbay
01.09.2007, 12:13
İZMİRLİ YİĞİDOM, İT İTİ ISIRMAZ BAŞTAKİ BİR İT ONDAN SONRA GELENLERDE, HAKEMLERSE ONLARIN KUYRUKLARI BUNLAR DELİ KANLI ADAM OLSALAR SEZARIN HAKKINI SEZARA YANİ (SİVAS IN HAKKINI SİVASA VERİRLERDİ)BU ÇARK TÜRKİYE DE BÖLE DÖNÜYO ONU TFF BAŞINA GETİRENLER UTANSIN.ÇALIŞMAN ÇOK GÜZEL OLMUŞ TEBRİKLER

ALDERBAY(İZMİR)

Yiğiter
01.09.2007, 12:24
çogu spor yazarları bizi destekledi zaten çesur yorumları için helal olsun onlara

çoğu değil hepsi bizi destekledi...

deli_yigido
01.09.2007, 13:21
onLar hakLı oLanı destekLedi .......................

ayazoğlu
01.09.2007, 14:51
Maçın tekrarını hakem hatasına bağlayanlara ise İsmet İnönü'nün a
ğzından cevap verelim: 'Hadi; canım siz de ERDAL GÜLER
Erdal kardeş İnönü 'ün bir sözü daha var oda şu.
ŞEREFLİ İNSANLARDA ******** İNSANLAR KADAR CESARETLİ OLMALI LAR
Hakem şerefli bir doğru karar vermiştir

Del Piero
01.09.2007, 15:08
Fatih Urazı bu cesur ve gerçekci yazısından dolayı canı gönülden destekliyorum

Ss--58--Ss
01.09.2007, 15:37
spor yazarlarıda bizi destekledi...

yigidomustafa58
01.09.2007, 16:25
Fatih Uraz teşekkürler bu güzel yazın için..