Orijinalini görmek için tıklayınız : 'ŞAMPİYON OLURSAK ÜLKE DEĞİŞİR'

CÜSSKB-Aynur
13.11.2007, 15:08
'ŞAMPİYON OLURSAK ÜLKE DEĞİŞİR'

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, şampiyon olmaları halinde Türkiye'de, kuralların ve kanunların değişeceğini söylerken, "Türkiye'de başarı yolunda birçok engellerin çıktığı bir ortamda, Sivasspor'un şampiyonluk hedefine kilitlenmesini imkansız kılıyor" dedi.
Turkcell Süper Lig'in 12. haftasının önemli maçlarından kareler.[Tüm Galeriler]Bülent Uygun, 80-90 milyon dolar harcamış takımların ve arkalarında 15 milyon taraftarın bulunduğu kulüplerin olduğu ortamda bu kadar kısıtlı imkanlarla şampiyon olurlarsa o futbolcuların hepsinin heykelini dikeceğini belirtti.
Uygun, "Tesislerin içine girdikleri zaman hepsinin bir heykeli olur. Sivas halkı da onlara minnetlerini sunmak zorunda kalır. Ama başarabilir miyiz? Olmaz diye bir şey yok ama şu anda değil. Sivasspor'un şampiyon olması hayal ötesi. Ben hayatım boyunca hayaller kurdum ama hayalperest gibi yaşamadım. Kurduğum hayallerin hep gerçekçi olmasını sağladım ve kendime varılabilecek hedefler koydum. Şu anda belki bulunduğumuz konum itibari ile çok iyi durumdayız ama takımımızdaki eksikleri, maddi gücü ve medyadaki gücümüzün eksikliği Türkiye'de başarı yolunda birçok engellerin çıktığı bir ortamda, Sivasspor'un şampiyonluk hedefine kilitlenmesini imkansız kılıyor. Dolayısıyla siz ne kadar düşünürseniz düşünün bu işi başarma ihtimaliniz zayıf.
Futbolcular performanslarını bu şekilde sürdükleri zaman UEFA şansı yüksektir. UEFA'ya gittiğimiz zaman şampiyon olmuş gibi bir başarı olacaktır" diyerek sözlerini ifade etti.

"DEPREMDE EVİNİ, MAL VARLIĞINI KAYBETTİ KÜLLERİNDEN TEKRAR DOĞDU"
1999 depreminde evini, mal varlığını kaybettiğini hatırlatan Uygun, "Trabzonspor'a gittiğimin 15. gününde 1999 depremi oldu. Depremde birçok arkadaşımı, evimi mal varlığımı kaybettim, ama onurumu, gururumu kendime olan özgüvenimi hiç bir zaman kaybetmedim. Sonuçta Allah'ın vermiş olduğu lütuflar yeniden Allah'a dönmüş oldu. Daha iyisini yapabilmenin yolunu kendime çizdim. Ama kendi kişiliğimden, gururumdan hiç bir zaman taviz vermedim. Yaşadığımız sıkıntılar oluyor, bu hayatın cilvesinde var. İnsanlarda hayatın birçok yerinde istemedikleri olaylarla karşılaşabiliyor, önemli olan ders çıkarmak, daha iyisini yapabilmek, yaşadıklarımız bizim açımızdan üzüntü verici ama Allah'ın takdiri" diye konuştu.

Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız'ın sezon başında fiyatını 5 milyon dolar olarak belirlediklerini kaydeden Bülent Uygun, "Bundan önce Hakan Şükür idolü vardı. Şimdi de Mehmet Yıldız'ın bir oyun tarzı var. O tarzda gerçekten bir takımın olmazsa olmazlarından bir tanesi. Mehmet'i isteyen bir çok takım var. Biz Mehmet'e 5 milyon dolar fiyat belirledik. Devre arasında 5 milyon doları veren Mehmet'i alacaktır. Ben Mehmet'i alan takımın şampiyon olacağını iddia ediyorum" şeklinde konuştu.

"TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLERE DESTEK VERİN"
Zico'nun Avrupa'da gerçekten çok güzel futbol oynattığını ama kadro olarak çok fazla alternatif olmadığı için ligdeki kadroyla Avrupa'daki kadronun mücadelesinin zor olduğunu söyleyen Uygun, "Feldkamp eskiden Galatasaray'a geldiğinde çok başarılı şeyler elde etmişti. Artık yaşı itibari ile istenilen randımanı verdiği tartışılır. Türkiye'ye gelen yabancı hocaların da, onları Türkiye'ye getiren insanların da çok iyi analiz edip neler verebileceğini iyi bakması gerekiyor. Yani sadece bir adamı getirmiş olmak için getirmemesi gerekiyor. Türk teknik adamların bu araştırmaları çok iyi yaptıklarından dolayı bir ivme kazandırdı. Özellikle Ertuğrul Sağlam konusunda çok dua ediyorum. Onun başarısı bizim önümüzün açılmasını sağlayacaktır. Çünkü Avrupa'dan gelen hocaların neler verdiğini herkes görüyor. Tam anlamıyla yetişmiş orayı hak eden Türk hocalara bu görevi verdiğinizde bakın görün Avrupa'da aynı Fatih Terim'in gerçekleştirdiği başarıları yapabilecek teknik adamlar olduğuna inanıyorum" açıklamasında bulundu.

13 MİLYON YTL İLE GELEN BAŞARI
Sivasspor'un tüm maliyetinin 13 milyon YTL olduğunu ifade eden Uygun, "Gerek bizim antrenman metotlarımız, gerek antrenman sistemimizi ve düşüncelerimizi futbolcu kardeşlerimize en iyi şekilde anlatıp, gerek idmanlarda uygulamalarla gerekse saha dışındaki davranışlarla hepsini bir araya getirip bir aile takımı oluşturduk. Bunun da maliyeti, maaşlarımız ve primlerimiz dahil olmak üzere 13 milyon YTL. Biz bu takımı bu paraya oluşturduk. Bizim 5 yıllık bir hayalimiz ilk 38 yılda şampiyon olmaktı, bir diğeri de bu ligde kalıcı olmak. Bu ligde kalıcı olduktan sonra da UEFA'dan bir takımı Sivas'a getirmekti. UEFA'da gidebildiğimiz yere kadar gidip turları birer ikişer atlamaktı" diye konuştu.

Hedeflerinin tam teşekküllü sporcu sağlık hastanesi ve rehabilitasyon merkezi, futbolculuktan sonra hayatlarını geçirmek isteyen futbolcular için huzurevi gibi tatil köyü kurmak olduğunu belirten Uygun, antrenör olarak başarmak istediği en çok şeyin ise Sivasspor'u UEFA'ya götürebilmek, Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapabilmek ve kendisiyle birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak isteyen bir takımın başında o kupayı kaldırabilmek olduğunu söyledi.

MENAJERLİKTEN TEKNİK DİREKTÖRLÜĞE
Daha önce takım ve futbolcu menajerliği yaptığını söyleyen Bülent Uygun, "Üst seviyede futbol oynamanın vermiş olduğu avantaj ile futbolculuk zamanında da bir antrenör gibi düşündüm. Oynarken antrenörümün yaptırdığı hareketleri hep not aldım. Avrupa'da ve Türkiye'de başarılı olmuş hocalarla çalışma imkanı buldum. Uzun süre futbolcu ve takım menajerliği yaptım. Şimdi de teknik direktörlük yapıyorum. Aslında 27 yıllık bir tecrübem var. Ancak teknik direktörlükte son 1 yıldır gözüküyorum. Fatih hocamın bana verdiği bütün bilgileri kendime uyarladım. Potansiyeline uygun bir şekilde sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Bu birleşimlerin hepsini bir araya getirmiş olmak, kalbimizdeki, yüreğimizdeki sevgileri futbolculara aşılamış olmak, gerekse taktik ve teknik anlamdaki bilgilerle birlikte güzel bir ekip başarıyı getiriyor" diye konuştu.

casus84
13.11.2007, 15:18
değişsin...her şey değişsin.yeter ki biz şampiyon olalım....ama bülent hocanın hedefi şampiyonluk değil ki uefa'ya katılabilmek....

talha58
13.11.2007, 15:30
BEN DE BÖYLE BÜLENT HOCA GİBİ DÜŞÜNÜYORUM. ŞAMPİYON OLABİLMEK İÇİN EN AZ 4-5 YIL BU ŞEKİLDE BÜYÜYEREK DEVAM ETMEMİZ LAZIM. ANCAK O ZAMAN HEDEF OLARAK KONULABİLİR.

yusuf_yusuf
13.11.2007, 15:34
evetr ya şampiyon olursak tabı ülke değişir ülke sivas aşkıyla kırmızı beyaz oluır

cenk5821
13.11.2007, 15:42
ewrttt ne guzell olur her acidann cok guzell olurrr sampiyonlukk

UMUT0058
13.11.2007, 15:50
BÜLENT HOCAMIZI BAŞARILARINDAN DOLAYI KUTLUYORUM .ANCAK ŞAMPİYON OLAMAYIZ, MEHMET'İ ALAN ŞAMPİYON OLUR DEMESİNİ BİR SİVASLI OLARAK ANLAMIYOR,İÇİME SİNDİREMİYORUM YEMİN EDİYORUM SİVAS ŞAMPİYON OLSUN BEN TEK MAAŞLI BİR ÖĞRETMEN OLARAK KARINCA KARARINCA YARDIM ETMEZSEM NAMERDİM.KALDIKİ FEDERASYON,SİVAS CAMİASIDA KATKIDA BULUNACAKTIR.YOLUNUZ,YOLUMUZ AÇIK OLSUN BÜLENT HOCAM.............

osmanfidan
13.11.2007, 16:08
zaten sivasspor olarak başkasının peşinden biz değil bizim peşimizden başkası gelsin

yigidomustafa58
13.11.2007, 16:18
yapmazlar bizi şampiyon ankarada dayımız var mı yok paramız var mı yok ? ama yüreğimiz var gönüllerimizin Şampiyonu Sivas

BROTHERS58
13.11.2007, 16:48
EVET TA BASTAN DEGISIR,ARTIK ANADOLUDAKI TUM TAKIMLAR BIR BASKI HISSEDER UZERLERINDE SIVAS OLDU BIZ NEDEN OLMAYALIM,ULKEMIZ ICIN COK FAYDALI BIR IS YAPARIZ SPOR ADINA,BUNUDA TARIH SIVAS FUTBOLDAKI BIR CAGI KAPATIP YENICAG ACTI DIYE YAZARLAR.ANADOLUNUN UMUDU GURURU YIGIDOLAR..

altuntas58
13.11.2007, 16:53
Bülent hoca doğruları konuşmuş şampiyon olmamız halinde türkiyede taşlar yerinden oynar tespitleri gayet olumlu her şeyi zamana bırakmaktan başka caremiz yoktur zaman her şeyin ilacı kendisini tebrik ederim

RECEP_YÜKSEL
13.11.2007, 16:57
"DEPREMDE EVİNİ, MAL VARLIĞINI KAYBETTİ KÜLLERİNDEN TEKRAR DOĞDU"

1999 depreminde evini, mal varlığını kaybettiğini hatırlatan Uygun, "Trabzonspor'a gittiğimin 15. gününde 1999 depremi oldu. Depremde birçok arkadaşımı, evimi mal varlığımı kaybettim, ama onurumu, gururumu kendime olan özgüvenimi hiç bir zaman kaybetmedim. Sonuçta Allah'ın vermiş olduğu lütuflar yeniden Allah'a dönmüş oldu. Daha iyisini yapabilmenin yolunu kendime çizdim. Ama kendi kişiliğimden, gururumdan hiç bir zaman taviz vermedim. Yaşadığımız sıkıntılar oluyor, bu hayatın cilvesinde var. İnsanlarda hayatın birçok yerinde istemedikleri olaylarla karşılaşabiliyor, önemli olan ders çıkarmak, daha iyisini yapabilmek, yaşadıklarımız bizim açımızdan üzüntü verici ama Allah'ın takdiri" diye konuştu.

EVET BÜLENT HOCA ALLAH YARDIMCIN OLSUN ZOR DÖNEMLER YAŞADIN AMA DOĞRU OLAN ELİNDE SONUNDA BAŞARIYI BULUYOR OLMAYANLAR YOK OLUYOR

BU BÜYÜK HOCAYA VE SİVASSPORUMA ŞAMPİYONLUK YAKIŞIR

Arif Coşkun
13.11.2007, 17:20
Belkide şimdiden Şampiyon oluruz demek takım üzerinde bir rehavet oluşturmasından korkuluyor ki son derece doğru.Temkinli olmak büyük konuşmadan önce avrupa hedefi, sonrada şampiyonluk olmalı.Emin adımlarla ayağımız yere basarak,çok çalışarak dikkat ederek inşallah bu hedefleri tuttururuz.Akşam Faik Çetiner'in spor programında Kazım Kanat Eğer Sivasspor şampiyon olacaksa taraftarı sahip çıkmalı dedi. Nerede o ikinci ligten süperlige çıktığı sene Olimpiyat stadını dolduran seyircisi? Diye sordu.Sivas'ta stad dolmuyor İstanbul'da 100-150 kişiyi geçmiyor dedi.Çokta haklıycı bence.Şampiyon oluruz demekle olunmuyor tabiki.Çok uzun bir yol.Neler ile karşılaşacağımız belli değil.İnşallah bir ilki daha gerçekleştirir,üç büyük tekelini yıkar anadoludan bir şampiyon daha çıkmış olur.Seyirciyi,taraftarı uyandırmak Sivasspor'umuza sahip çıkmaktan geçer şampiyonluk.

CÜSSKB-Aynur
13.11.2007, 18:22
Belkide şimdiden Şampiyon oluruz demek takım üzerinde bir rehavet oluşturmasından korkuluyor ki son derece doğru.Temkinli olmak büyük konuşmadan önce avrupa hedefi, sonrada şampiyonluk olmalı.Emin adımlarla ayağımız yere basarak,çok çalışarak dikkat ederek inşallah bu hedefleri tuttururuz.Akşam Faik Çetiner'in spor programında Kazım Kanat Eğer Sivasspor şampiyon olacaksa taraftarı sahip çıkmalı dedi. Nerede o ikinci ligten süperlige çıktığı sene Olimpiyat stadını dolduran seyircisi? Diye sordu.Sivas'ta stad dolmuyor İstanbul'da 100-150 kişiyi geçmiyor dedi.Çokta haklıycı bence.Şampiyon oluruz demekle olunmuyor tabiki.Çok uzun bir yol.Neler ile karşılaşacağımız belli değil.İnşallah bir ilki daha gerçekleştirir,üç büyük tekelini yıkar anadoludan bir şampiyon daha çıkmış olur.Seyirciyi,taraftarı uyandırmak Sivasspor'umuza sahip çıkmaktan geçer şampiyonluk.

Tamamen katılıyorum.
Zirve ortağıyız ama taraftardan çok seyircimiz var.
Yönetimin Taraftar sorunlarına acilen bir çözüm getirmesi gerekiyor.

talha58
13.11.2007, 18:27
Evet bence de şampiyonluk kelimesini ağızlara dolamamak lazım. Futbolcular rahat rahat mücadele etmeliler.

_DeReBeYi_
13.11.2007, 19:00
Siz şanpiyon olun heykelinizi hukumet keydanin ortasina dikeriz yeter ki olun :))

_DeReBeYi_
13.11.2007, 19:01
pardon hukumet meydaninin :))))

Army
13.11.2007, 19:06
Neden olmasınki?? Bülent hoca bugün konuğu oldugu ntvdeki programda takım olarak arsenali örnek aldıklarını belirtti gerçektende doğtu bir örnek arsenal önceden bu kadar büyük bir klüp değildi bir anda parladılar ve bu sene şampiyonlar ligi şampiyonluğunun en büyük adayları arasında

juventus1994
13.11.2007, 19:08
dogru arsenal süper bi örnek ama istanbul takımı varken bizi sampiyon YAP-MAZ-LAR

CÜSSKB-Aynur
14.11.2007, 07:21
dogru arsenal süper bi örnek ama istanbul takımı varken bizi sampiyon YAP-MAZ-LAR

juventus1994 imzan dikkatimi çekti.
İbrahim TORAMAN, atılmak içinde yapmış olabilir.

Abdullah DuMaN
14.11.2007, 07:44
ŞAMPİON OLURSAK BİZE DÜŞMAN OLUR HERKEZ

ibrahimovic7
14.11.2007, 07:52
Hocam çok şeyler yaşamıssınız geçirmişssiniz. Başarınızın sırrı burda yatıyor işte inşallah sivassporda çok büyük başarılar geçirirsiniz. Bilinki türkiyenin her yerinde sivaslı var antepte, ankarada, istanbulda, antalyada!!, izmirde, kayseride, bursada.. ama gereken destek yok inşallah oda gelicekkk

yigidogurbettee
03.02.2008, 01:13
Artık yeni bir dönemim baslaması gerek.

yerliturkuaz
03.02.2008, 01:36
BÜLENT HOCAYA KATILIYORUM DÜŞÜNSENİZE SİVASSPORUN ŞAMPİYON OLDUĞUNU YER YERİNDEN OYNAR TÜM ÜLKENİN GÖZÜ BİZİM ÜZERİMİZDE OLUR TABİ AVRUPANINDA DEĞERİMİZ ARTAR İTİBAR GELİR HERŞEYİYLE YOKTAN VAR ETTİĞİMİZ BU TAKIM TAMAMEN OLAY YARATIR

EyüphanAydın
03.02.2008, 02:00
Bülent Hocamız Doğru Demiş,
Hayat Şartları Değişir,Anadolu Takımlarına Bakışları Değişir,Kısacası Herşey Yeniden Başlar.

Nihat71
03.02.2008, 09:56
Şampiyon olmanız için şu lazım bu lazım diye anadolu takımlarını oyalıyorlar...

En başta yürek lazım, gerçekten yol almak isteyene kimse dur diyemez.

sivas_kangallı
03.02.2008, 09:59
bülent hocama aynen katılıyorum kısaca herşey değişir.

biyolog4
03.02.2008, 10:06
sivassporun şampiyon olması türkiyede futbol alanında yeni bir dönem için bir başlangıç oluşturacaktır.sivassporun ardından ekonomik açıdan sorun yaşamayan kayserispor,bursaspor....gibi takımlarda lige şampiyonluğu hedefleyerek başlayacak buda türkiye futbol liginde mücadeleyi üst düzeye çıkaracaktır.böylece türk takımlarının avrupa kupalarında daha başarılı sonuçlar almasının yolunu açacaktır

SenSetik
03.02.2008, 11:16
hocam;
sendeki yüreğin onda biri federasyon ve hakemlerde olsa,
sendeki inancın onda biri taraftarlarımızda olsa,
sendeki hırsın onda biri futbolcularda olsa,
ve,
eziklerdeki paranın onda biri sende olsa,
sen bu takımı şmpiyonlar ligi şampiyonu bile yaparsın...
ama herşey sende bitmiyorki...
sen bu takımı şampiyon yapamasanda biz seni seviyoruz..
biz herzaman Sivassporluyuz...

omercoskun
03.02.2008, 12:24
hocam sen bizi zaten fazlasıyla memnun ettin onlarda ki imkanlar sende olsa bizlerde biliyoruz senin neler yapabileceğini ama imkanlar bunlar işte mütewazi bi anadolu takımı kısıtlı bir bütçe yinede teşekkürler hocam

samet yıldız
03.02.2008, 13:13
bunu uygulamalıda gösteririz inş.

sivaslimete
05.02.2008, 23:11
insallah sampiyon oluruz gercekten süper olur

tekdoktirin
28.03.2008, 23:42
arkadaşlar şampiyon olursak ülke deişmez zaten bu ülke gıyamete kadar böylegider bundan emin olun iyi olmazdahada kötü olur ama belki sıvaslı yım diyegeçinen dönekler deişebilir bir örnek veriyorum otomobilinde zaralı halil diyeyazıyor camındaki bez samandıra belediye spor alsana işte sıvaslı sıvaslıysan layık olacaksın o kimlie yoksa yırt at tüm sıvaslıları milliyetci olmaya davetediyorum herkonuda ANA DOLU ALPERENİ