Orijinalini görmek için tıklayınız : SABAHI PROTESTO
LÜTFEN SİLMEYİN SİVASLIYIM DİYEN HERKES OKUSUN VE İBRET ALSIN HATTA BEN MAİL ATTIM SABAHA İŞTE MAİLİM...
Bu yazıda yazılan yorumlara katılmam mümkün değil. sivas son derece modern bir şehirdir. başı kapalı inanlar bu memleketin her yerinde var bu suç değil insanlar inançları gereği örtünüyor ne de olsa müslüman bir toplumuz. sivasta herkesimden insan özgürce yaşıyor madımak olayları talihsiz olaylardı failleride cezaevinde yataıyor ve cezasını çekiyor bu olaylarla tüm şehri suçlamak hiç kimseye yakışmaz ve fayda sağlamaz. bende gençlerbirliği maçındaydım istanbuldan bayram için sivasa gitmiştim. gökhana yapılan küfür duymadım. bireysel olarak bir kaç kişi yapmışsada bilmiyorum. eğer küfürden bahsedilecekse alası o modern dediğiniz insanlardan 3 büyüklerin maçlarında kadınından kızından hepsinden çıkıyor hemde ağza alınmayacak küfürler. ali samiyende yaşadığımız rezaletide yazsalardı çok sevinirdim. elini vicdanına koyan bir yazar gidip alisamiyenin kale arkasındaki çamur deryasını çeksin. koro halinde yapılan küfürleri dinlesin. sivasta küfür yok. futbol çok seviliyor cumhuriyet şehri.
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAKARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AM ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
İŞTE SİVASI SİVASLIYTI YERDEN YERE VURAN YAKIŞIKSIZ YAZI : Yazarı Nuh Köklü
http://www.sabah.com.tr/pz/haber,FBBB90E860D849CDA66F4FFD 4DEAFD51.html
EyüphanAydın 31.12.2007, 22:41 BENCEDE ARKADAŞLAR BEN KONUYU AÇMIŞTIM POSTERLER DİYE AMA BEN HİÇ DİKKAT ETMEDİM ÇÜNKÜ SİVASSPOR'U VERİNCE ŞAŞİRDİM DİREK KONU AÇIM DEDİM VE MADIMAK OTELİ FLN DİYİNCE GERÇEKTEN ŞAŞİRDİM
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAkARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AMa ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
yigido_furkan 31.12.2007, 22:47 bncede cok güzel bi yere degılmıssın kardes adam Sivası resmen karalamıs ama boyle haberın altına yorum yazmayla olmaz eger bı mail adresi olursa sabah gazetesi yetkılı birilerinin görebilecegi ozaman herkesın atması ıse yarar
Zabah gazetesini bu adamın saçma sapan ve önyargılı haberi karşısnda özür dileyene kadar almıyorum......
yusuf_yusuf 31.12.2007, 23:08 evet ya resmen kotulems kallles
hafikli1983 31.12.2007, 23:45 site yöneticileri.
yeni kanun 2008 ile beraber başladı.
AMAN DİKKAT.HEMEN KAPATIRLAR.SPORUN GÜZEL TARAFLARI OLMALI.
YARINDA BEN SABAH GAZETESİ ALACAĞIM.
hata yapıyoruz
SEN SABAH GAZETESİ AL HAFİKLİ KARDEŞİM BENDE GAZETEYİ VE YAZARI DAVA EDECEĞİM. SANADA BROVA YIRT AT O ZAMAN SİVAS KİMLİĞİNİ
ceza_tolga_rep 31.12.2007, 23:52 ben herkesin fikrine ve düşünce tarzına saygılıyım.sivasımızdada görüyorum ki böle şeyler söz konusu edilmiyor.biz bağnaz bi şehir olsak baliliyi kapıdan sokmayız.bence futbolla siyaset karıştırılmamalı.bi insan camide namazını kılıyorsa,bir insanda cemevinde cem yapıyorsa kimse karışmamalı ve yadırgamamalı ki sivastaki cem evi açılışındada sağ kesimden baya rağbet görüldü ve milletvekillerimiz,valimiz,bel ediye başkanımız katıldı.
şunu söylemek istiyorum;sivasımızı madımaktan dolayı kötü lansetmeye çalışanlar var ama trabzonluları cinayetlerden dolayı yargılayan yok.
arkadaşlar lideriz ama üstünü örtmeye çalışanar var gibi.lütfen tepki koyalım.bizim tek derdimiz sivasspordur.
siyahatlı 31.12.2007, 23:56 arkadaşlar ilk defa buraya yorum yazıyorum.Lüfen o yazıyı okuyun ve SİVAS'lıya yakışır şekilde uslupluca protesto edelim.
alkanmustafa 01.01.2008, 00:02 ARKADAŞLAR BENDE KENDİMCE CEVABIMI İLETTİM AMA YÖNETİCİLERİMİZİN BU İŞE EL ATMALARI GEREKİYOR ERTOR58 KARDEŞİMEDE BU HASSAS KONUYA DEĞİNDİĞİ İÇİN AYRICA TEŞEKKÜR EDEERİM
İŞTE O UTANÇ YAZISI ;
Sivasspor futbolda şampiyonluğa oynuyor, kent 1993'teki Madımak katliamının gölgesinde lanetlenmiş gibi. İşsizlik had safhada. Kara çarşaflı, kot pantolonlu kadınlar yan yana yürüyor. 'Hoşgörü' ve 'Bir de inşallah şampiyon oluruz,' cümlesi en çok zikredilen sözler. 'Ama' deyip Sivas'ın ayazında soluğunuz kesiliyor. Zaten Sivas'ın hikâyesi de kocaman bir 'ama'yla başlıyor..
Sivas'ta topu topu üç ana cadde var. İstasyon Caddesi en büyüğü. Bütün hayat orada geçiyor. Yazın Şifaiye Medresesi'nde alışverişe çıkmış turistlere bakılıyor. Kışın da cadde boyunca elde çekirdek, turlanıyor. Kentte iş yok, Sivas Demir Çelik'te beş bin kişinin çalıştığı günler halk masalına dönüşmüş. Gelin görün ki, Avrupa'nın en büyük lens fabrikası da orada. Duvar panolarında Sivasspor'a alınacak otobüs için kampanya çağrısı, umursayan yok. Kimse "Şampiyon olacağız," demiyor ama stadyumdan duvar panolarına kadar her yerde 'Şampiyon Sivasspor' ibareleri: "Şampiyon olmamıza İstanbul oligarşisi izin vermez, ayak oyunları döner." Takım lider, ama kent umutsuz. Pazar günü ailecek maça mı gidilir? Hayır. Maça gitmek erkek işi, bir kadın taraftar varmış, ama o da bayram için memleketine dönmüş. Sivas erkek kenti, yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar, başörtülü kadınlar İstasyon Caddesi'nde erkeklerin yanında eşlikçi. Caddeden zaman zaman uzun saçlı küpeli delikanlılar ile kot pantolonlu kızlar da geçiyor. Ama bu görüntü hoşgörünün sonucu değil. Çünkü onlar bayram için memleketlerine dönmeyip kentte kalan üniversiteliler. Peki Sivas hoşgörü kenti mi? Tabii, Pir Sultan var mesela... Sonra, Âşık Veysel... Ama Madımak Katliamı da var... Ama onlara göre o Sivaslıların işi değil: "Kentimize bir kara leke çalındı." Madımak Oteli'nin altındaki Sebatibey İskender Salonu'nun sahibi Sebati Manav, "Bayramda, bir Ermeni gözlükçü arkadaşım var, bana ziyarete geldi," diyor. Manav'ın oğluyla Ermeni dostunun oğlu Ari sınıftan arkadaşmış. "Ne güzel, Kürt, Alevi, Sünni bir arada," diyor ama Aleviler kent merkezinden uzaklaşmış. Katliamı izleyen günlerde 58 plakalı otomobillerin kent dışında taşlanması henüz unutulmamış. "Sivaslıyım," demek hâlâ mahcubiyet sebebi.
EN İYİ OYUNCU BÜLENT UYGUN
"Kopeğı salmaaaa!" Annesinin elinden kurtulan çocuk, İstasyon Caddesi'nde köpekten (Sivaslılara göre kopek) böyle kaçıyor. Gürsel Caddesi'ne geçiyoruz. "Sivaslılar'ın halet-i ruhiyesi nedir, takımlarının şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorlar," merak ediyoruz. Fırının camında bir yazı: "Ata Ekmeği gelmiştir." Hamuru, mayası farksız, ama yine de 'Ata Ekmeği.' Dilimli satıldığı için kentliler tarafından rağbet görüyor. Sivas ekmek yiyerek modernleşiyor. Fırının sahibi Fahri Duran, Sivasspor'un şampiyon olamayacağını biliyormuş. Ekmek almaya gelen ve Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Abdulkadir Çavuşoğlu, Duran'ın bilgisini 'derin'leştiriyor: "Bizi şampiyon yapmazlar ki!" Kentte asayiş berkemalmiş, sadece ufak çaplı yaralamalar, kavgalar... Kapkaç, gasp gibi olaylara pek sık rastlanmıyor. Yan dükkânda Sivas hatıraları satılıyor. Fotoğrafçı arkadaşım Erkan çift ağızlı bıçağın Sivas'a has olduğunu düşünüyor, ama gerçek biraz farklı. Sivas'a has tek şey deri çarıklar; onu yapan Zaralı usta da iyice yaşlanmış. Tahtadan Aşık Veysel, kağnı gibi oyuncakların arasında aradığımız ilacı buluyoruz. İlacın adı, Üzeyir Şenol. Telekom'da çalışıyor ama tam 32 yıl boyunca Sivas Demirspor'da futbolculuk, antrenörlük yapmış, bir dönem de Sivasspor'un alt yapısında çalışmış. "Takım iyi," diyor Şenol. "Peki en iyi oyuncunuz kim?" diye sorduğumuzda verdiği yanıt manidar: "Bülent Uygun." Tespit yerinde. Ne Balili'yi ne de Mehmet Yıldız'ı, sadece Teknik Direktör Bülent Uygun'un ismini zikrediyor. Takımı bir arada tutan, oyunculara ağabeylik yapan Bülent Uygun, tıpkı başkan Mecnun Odyakmaz gibi takımın en büyük kazancı olarak görülüyor.
TARAFTARLAR İDDİALI
Bol sayıda dönerci, ondan daha fazla sayıdaki kuruyemişçilerin arasında Polat Center sinemasının girişindeyiz. Bugün Pazar, maç günü... Gençler sinemaya gidiyor. Vizyonda Kabadayı, Arı Filmi, Altın Pusula. En çok Kabadayı ilgi görüyor. Polat Center'ın içinde Dünyayı Kurtaran Kitabevi. "Cüneyt Arkın Sivas'ta da yaşıyor," derken kitabevinin sahiplerinden Eren itiraz ediyor: "Marka olsun, ilgi çeksin diye yazdık. Cüneyt Arkın'ın oynadığı filmle çok alakası yok." Eren, Diyarbakırlı, okumaya gelmiş ve burada kalmış. "Solcuyum, Sivas'ta yaşamayı seviyorum," diyor. Eren'e göre kent muhafazakâr, baskıcı değil; barlara rahatça gidiliyormuş mesela. Unutmadan Sivas'ın iki barı var. Biralem adlı barda Paranoya adlı bir black-metal grubu sahne alıyor. Madımak katliamı ona göre de yaşanmaması gereken bir olay, ama otelin 'Utanç Müzesi' yapılmasının da kentte yeni bir kargaşaya neden olacağını düşünüyor. Şimdiki durağımız 1967'liler Derneği mensuplarının toplandığı meydan. Ama Nurcan Görege'ye uğramak lazım. İstasyon Caddesi'nin orta yerindeki Sivasspor malzemelerini satan Görege, dört yıllık Bodrum macerasını saymazsanız doğma büyüme Sivaslı. Nurcan Görege maç bileti, forma, atkı, şapka, bir de parfüm satıyor. Takımın desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor: "Şampiyonluğu düşünmek güzel de neler olacağını kim bilebilir?" Sivas'ta tanımadığı yok, herkesin Nurcan Abla'sı o. Ona göre Sivas güzel şehir, ama biraz kaderine terk edilmiş. 1967 Derneği yasal. Diğer taraftar grubu 'Çılgın 58'liler' de yasallaşma çabası içinde. Kendisine 'tribün sorumlusu' diyen Murat Selviler'e göre takım kesin şampiyon. Sivasspor'un maçı olmadığı zaman, taraftar Divriğispor ve Tokatspor'un maçlarına gidiyormuş. Kayserispor'la aralarında sorun yokmuş.
'GOKHAN'A SEVGİLER
Gençlerbirliği- Sivasspor maçı 15.30'da. İnsanın organlarını dahi hissedemeyeceği kadar keskin bir soğuk. Dolayısıyla maça gidenlerin sayısı az. Önce stadın yanındaki yarı toprak zeminde paf takımları maç yapıyor. Sonuç 2-0 Sivas'ın lehine. Onlar Sivas'ın geleceği, aralarında Mustafa gibi A takımla maça çıkanlar bile var. Sivas köftesi satan Aydın Çavuşoğlu 24 yıldır stadın içinde. İşi amcasından devralmış. Sivas'ın Üçüncü Lig'de olduğu günleri dahi biliyor. Sonra Mustafa Ateş'le konuşuyoruz, Kanal 58'in spor yorumcusu, danışmanı, dahası, Sivas'ın Erman Toroğlu'su. Sivasspor hakkında teknik analizler yapıyor ama takımın asıl sihrinin 'birlik ve beraberlik' olduğunu söylüyor. Birliği sağlayan ise, Başkan Mecnun Odyakmaz başta olmak üzere bütün teknik kadro. Maça beş dakika var, elektrikler gittiği için turnikeler çalışmıyor. Soğukta çekirdek çitleyerek vakit geçiriyoruz. Ses namına yalnızca İstiklal Marşı'nı duyuyorsunuz. 'Gokhan'a (Sivaslıların Gençlerbirliği kalecisi Gökhan'a sesleniş şekli) galiz küfürler eşliğinde tribündeki yerimizi alıyoruz. "Sivas şampiyon", "En büyük Sivas", "Gokhan, ananı... yim" en popüler sloganlar. Sekizinci dakikada Mehmet Yıldız'dan ilk gol geliyor. Birkaç dakikalık alkış tufanı... Aydın Ağabey' in büfesinde çay molası verirken ilk 45 dakikanın bilançosunu çıkarıyoruz: Sivasspor aleyhine bir kırmızı kart, Gençlerbirliği'nin kalesinde bir gol. "Mehmet Yıldız transfer olursa takım ne olur?" tartışması... İkinci yarı 'Gokhan'a edilen küfürlerin sayısının artışından başka değişen bir şey yok ama 88. dakikada Mehmet Yıldız ikinci golü atıyor. Sivas tribünü ayakta, Sivaslılar hallerinden memnun.
MAKUS TALİH DEĞİŞECEK Mİ?
Maç bitiyor. Tekrar İstasyon Caddesi'ndeyiz, birkaç klakson ve birkaç taraftarın 'En Büyük Sivas!' sloganları eşliğinde yürüyoruz. Bizim ise karnımız acıktı, Madımak Oteli'ne doğru yola çıkıyoruz, Sebati Bey'le görüşeceğiz. Konuşmadan karar veriyoruz: Yemek mümkünse Madımak'tan uzakta bir yerde yensin. Sivasspor bu galibiyetle ilk yarıyı lider bitiriyor, yani yarım şampiyon durumundalar. Duvar panolarında Sivasspor'a destek olunması yönünde talepler, birkaç dükkânın duvarını süsleyen Sivasspor takımı afişi... Kent bir yangınla kararan makus talihini değiştirmeye çalışıyor. 40 yıldır Sivas'ta yaşayan tekstilci Hayrettin'in dediği gibi, "Bu kente bir gelirken ağlarsın, bir de giderken." Peki ama bu kente hiç gelmeden de otelde yangın sürerken televizyon karşısında da gözyaşı dökülmedi mi?
Sivaslıym diyen her insanın sabah gazetesini protosto ederek almamasını öneririm artık benim için bitmişitr.Sivaslı esnaflarımızda prososto ederek sabah gazetesi satamasınlar bakalım sonu ne olacak. eğer böyle yaılırsa belki haddiini bilir.
holigan yiğido 01.01.2008, 00:42 eyyy sabah gazetesi.
birincisi malum şehri burda övmek için değil adeta daha karalamak için gelmişsiniz belli malum siz ve sizin gibi solcu ve büyük medya kuruluşuna sahip kurumlar maksatlı ve tek bir düşünceyle bu memlekete at gözlüğüyle bakıyorlar.yazınızın maksatını haala anlamış değilim sivas mı yoksa sivasspormu eğer ki sivasporsa sizinde bu yazınıza istinaden üç büyüklerin kuşunu kaldıran olduğunuz barizdir.yok eğer sivassa ne siz nede bi başka ateist kurum benim memleketim hakkında bu tür uyduruk yazılar yapamazsınız.unutmayınki bu memleketin nüfusuna kayıtlı tam 7.000.000 insan var.sizi tükürse boğarlar.madımak olayı nedense siz solcu medyada haala bir kuyruk acısı bırakmıştır.unutmayınki bu memlekette bu işi yapanlar sizin gibi piyoncuların oyununa gelmiştir.çekin o kirli ellerinizi artık şehrimin üzerinden,kaldırın o çirkin yazılarınızı bu sayfadan,yeter artık açda olsak yananda yakılanda olsak onu bi ben bide burdaki 250,000 gariban bilir.kahrolsun sizin gibiler...
arkadaşlar ben bu yazının aynısını o pis adamlara mail olarak gönderdim sıra sizde herkes haddini bilecek..
aslansivasli 01.01.2008, 00:57 BÖYLE REZİLLİK YOK YAA. LÜTFEN HERKESİN İKİ SATIRDA OLSA SABAH GAZETESİNE TEPKİSİNİ GÖSTERMESİ GEREKİYORR. LÜTFEEN EGER SİVASLIYIM DİYORSANIZ TEPKİNİZİ ORTAYA KOYUN.. İKİ SATIR DA OLSA MAİL ATIN GAZETEYE. SİVASSS İÇİNNN
simyacı58 01.01.2008, 01:44 LÜTFEN SİLMEYİN SİVASLIYIM DİYEN HERKES OKUSUN VE İBRET ALSIN HATTA BEN MAİL ATTIM SABAHA İŞTE MAİLİM...
Bu yazıda yazılan yorumlara katılmam mümkün değil. sivas son derece modern bir şehirdir. başı kapalı inanlar bu memleketin her yerinde var bu suç değil insanlar inançları gereği örtünüyor ne de olsa müslüman bir toplumuz. sivasta herkesimden insan özgürce yaşıyor madımak olayları talihsiz olaylardı failleride cezaevinde yataıyor ve cezasını çekiyor bu olaylarla tüm şehri suçlamak hiç kimseye yakışmaz ve fayda sağlamaz. bende gençlerbirliği maçındaydım istanbuldan bayram için sivasa gitmiştim. gökhana yapılan küfür duymadım. bireysel olarak bir kaç kişi yapmışsada bilmiyorum. eğer küfürden bahsedilecekse alası o modern dediğiniz insanlardan 3 büyüklerin maçlarında kadınından kızından hepsinden çıkıyor hemde ağza alınmayacak küfürler. ali samiyende yaşadığımız rezaletide yazsalardı çok sevinirdim. elini vicdanına koyan bir yazar gidip alisamiyenin kale arkasındaki çamur deryasını çeksin. koro halinde yapılan küfürleri dinlesin. sivasta küfür yok. futbol çok seviliyor cumhuriyet şehri.
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AM ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
kardeşim sana katılıyorum. Ben bu sene sivassporun bütün maçlarına gittim ve hiçbirinde rakibe karşı toplu halde küfür edilmedi lütfen o çirkin duygularımızı sivasımız düşünmeyin biz sivasda her düşünceye sahip insanlarla içi içe yaşaadık ve hiç bir zaman birbirimizin inancına saygısızlık yapmadık bu ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu bu günlerde bu yazıları yazan ve insanların inancına saygı duymayan bu kişiyi KINIYORUM
Ya o yaziyi okudum adam resmen SIVASIMIZI karaliyor ya:S yok boyle SERREFSIZLIK kardesim :s yok issizmis yok, kent de siyah carsafli kadinlar yok madimak hotel olaylari..yauw sanane kardesim..bu milletin bakani basbakani valisi milletvekilleri var..sanami dustu kardesim!
Kaya_kale 01.01.2008, 02:14 Arkadaslar Sabah gazetesinden Nuh Koklu denen ******** memleketimize resmen kin kusmus. Kendine gercek Sivas liyim diyen her Yigido bu provakoturu lutfen kinasin. Bunun gibi mahluklar ortaligi karistirmak isteyen teroristler kadar tehlikeli bolucudur. Sivas hakkinda yazdiklari resmen ********lik. Lutfen bu insan diye gecinen mahlugu kinayalim
KraL_KoBRa 01.01.2008, 02:21 ULAN GELDE DELLENME ADAMI BOYLE TAHRiK EDiYORLAR Ş.e.r.e.f.s.i.z G.a.n.i bes para etmez adamlar aha boyle karsinda yorum yapiyor
yusuf caygöz 01.01.2008, 02:30 sabah gazetesi 0212 354 30 00 arkadaslar özur yazisi gelene kadar devam edelim sivasin sivaslinin hakkini arayalim ben editöru aryip muhabiriniz NUH KÖKLÜ nun yazisina saygi duyuyorum dedim muhabirinizin o kirli sakalina uzun sacina amarikan vari giyim tarzina da saygiduydugum gibi ondanda sivaslilar saygi duymasini bekliyorum dedim saygilar zaraliyusuf
KraL_KoBRa 01.01.2008, 02:32 YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AMA ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
ÇÜŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ ...
.
OHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ...
.
HOOOOŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞT ...
Fatih Bayrak 01.01.2008, 05:49 Sivasa ve Sivaslilara karsi yapilan bu terbiyesizlik den dolayi
Sabah gazetesini kiniyorum
Arkadaslar protesto ve kinama mesajlarimizi
e-posta: editor@sabah.com.tr
gönderelim.
zaralım 58 01.01.2008, 07:26 bizler nifak tohumu sokmak istiyenleri dışarda aramamıza gerek yok bunlar zaten içimizde şu yazıya baktımda madımak katliamından bu güne sivas'ın değişen yüzünü hiç ele almamış bizler yüzyıllardır bu topraklarda yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz bunlar yazdıklarıyla söyledikleriyle hiçbir yere varamıyacaklar ve bu vatan'a sahip çıkmaya devam edeceğiz.bu yazıdan dolayı önce NUH KÖKLÜ'yü sonra SABAH gazetesi ve yazı işleri müdürünü kınıyorum ve bundan sonra SABAH diye bir gazete tanımıyorum
Evet tepki mailimizi düzgün bir lisanla atalım.Ben attım.Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz..
editor@sabah.com.tr
Arkadaşlar bide o sitenin en altında bize ulaşın yazıyor tepkilerimizi oradanda verebiliriz.
Öncelikle iyi çalışmalar.
Yazarlarınızdan Nuh KÖKLÜ beyefendinin Sivas'ta futbol yalnızca futboldur başlıklı yazısını hayret ve şaşkınlıkla okudum.Yazdığı yazıların verdiği bilgilerin hiç biri Sivas ve Sivaslılar ile özdeşleşmiyor.Yazsını Sivas'ı resmen karalama kampanyasına dönüştürmüş.Bir memleketi ve o memleketin insanlarını karalamak bu kadar kolay olmamalı.Herkese görüşlerinden dolayı saygımız sonsuz fakat bu yalnış görüşlerini milyonlarca insanın bilgi aldığı gazetelerde yayınlanması çok büyük talihsizlik.
Sivas'ta bu yazıdan dolayı SABAH gazetesini protesto kampanyası başlatılmıştır.Yazarın Tüm Sivaslılardan özür dilemesini bekliyoruz.Aksi takdirde bu yazıdan dolayı önce NUH KÖKLÜ'yü sonra SABAH gazetesi ve yazı işleri müdürünü kınıyorum ve bundan sonra SABAH diye bir gazete tanımıyorum.
İyi Çalışmalar.
Mesajınız SABAH editörlerine ulaşmıştır.
Mesajınıza en kısa sürede cevap verilecektir
handsome5867 01.01.2008, 08:19 sivasspor haberi ile ne alaka car şimdi madımak otelinin art niyetli yazılmış bi haber zaten benim reimi de doğru düzgün cekmemiş kafam tam çıkmamış :D
Kafasındaki ezberini bozamamış ve önyargılarının şekillendirdiği bir halde Sivasla ilgili uzun yıllar içinden geçirdiği ucuz ve çirkef fikirlerini gerçeklerin üstünü örterek anlatmaya çalışan ideolojik bir yazı!
Hala bu şehirde yaşanmış acı bir olayın nedenini alevi-sünni çatışması olarak görmek isteyen ve bu şekilde yansıtan ahmakça ideolojisine Sivas'ı alet etmek isteyen bu kişiye sesleniyorum. Benim ailem Sivas'ta yaşıyor, aynı mahallede hatta aynı apartmanda alevisi, sünnisi hep beraber yaşıyoruz ve hiçbir zaman sizin gibi üçüncü sınıf ideolojik saplantısı bulunanların ve toplumu kamplar halinde görmekten ve göstermekten zevk alanların oyununa gelmedik gelmeyeceğiz de!...
Allah'ın izniyle size arzu etmediğiniz cevabı ikinci devre sonunda ŞAMPİYON olarak vereceğiz.
Arkadaşlar aşağıdaki linkten STSO başkanı Osman Yıldırım'ın vermiş olduğu tepkiyi okuyabilirsiniz:
http://yeniulke.net/?msec=Haber&ssec=guncel&isec=3812
OLCAY_58_AKKUS 01.01.2008, 09:13 Bu adama ne söylenir ki eğer şimdi ona yorum yaparsam değerli beyin hücrelerimi bir embesil için boşuna tüketmiş olmaz mıyım.konuşan konuşsun kervan yürüyor diğerlerine de şekildeki gibi ürümek düşüyor
Arkadaşlar seviyeli bir biçimde protesto yazılarınızı gönderiniz..
İlgisiz kalmayınız.
AyhanBayrak 01.01.2008, 09:39 Öncelikle iyi çalışmalar.
Yazarlarınızdan Nuh KÖKLÜ beyefendinin Sivas'ta futbol yalnızca futboldur başlıklı yazısını hayret ve şaşkınlıkla okudum.Yazdığı yazıların verdiği bilgilerin hiç biri Sivas ve Sivaslılar ile özdeşleşmiyor.Yazsını Sivas'ı resmen karalama kampanyasına dönüştürmüş.Bir memleketi ve o memleketin insanlarını karalamak bu kadar kolay olmamalı.Herkese görüşlerinden dolayı saygımız sonsuz fakat bu yalnış görüşlerini milyonlarca insanın bilgi aldığı gazetelerde yayınlanması çok büyük talihsizlik.
Sivas'ta bu yazıdan dolayı SABAH gazetesini protesto kampanyası başlatılmıştır.Yazarın Tüm Sivaslılardan özür dilemesini bekliyoruz.Aksi takdirde bu yazıdan dolayı önce NUH KÖKLÜ'yü sonra SABAH gazetesi ve yazı işleri müdürünü kınıyorum ve bundan sonra SABAH diye bir gazete tanımıyorum.
İyi Çalışmalar.
AYNEN KATILIYORUM DUYARSIZ KALMIYALIM
BUGÜN SAHİPLENMESSEK YARIN COK GEC OLABİLİR
HAYDİ PROTESTO EDELİM.
SABAH ALMAYALIM, EĞERKİ ÖZÜR DİLEMEZLERSE SİVAS HALKINDAN
etzel1967 01.01.2008, 10:02 tek kelime ile iğrenç bir yazı...bilinç altında biriktirdiği kinini kusmuş...sivas bir kültür şehri, bir cumhuriyet şehridir...bu böyle biline...
Çılgınlar 58 grubu olarak Sabah gazetesi tarafından yayınlanan bu çirkin yazıyı kınıyoruz.
nazimgulturk 01.01.2008, 10:20 REZALET!!!!
BU NASIL BİR MANTIKTIR BÖYLE NASIL BİR REZİLLİKTİR KENDİNİ NE SANIYOR BU ADAMLAR BİRDE OKUMUŞ DENİYOR BÖYLE CAHİLLERE BİR AN ÖNCE GEREKLİ MAKAMLARA BAŞVURU YAPILMALI....
Divriği58- 01.01.2008, 10:25 YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAkARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AMa ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
1- SİVASLI OLMAYA GEÇTİM SONUÇTA HEPİMİZ İNSANIZ İNSAN OLAN BAŞKA BİRİSİNİN YAKILMASINI İSTERMİ ???????? AMA MAALESEF OLDU VE MEKANDA SİVAS DI .. NE KADAR BIZ YAPMADIK BIZ ISTEMEDIK DESEK DE HERZAMAN NETICEYE BAKILIR .. MAÇ GİBİB DÜŞÜN KİMSE DEVRANIN KIRMIZI KARTINI HAKEMIN MACI SATTIGINI KONUSMUYO SIVASIN GALIBIYETINI KONUSUYO .. HER ZAMAN NETICEYE BAKILR...
SEN SABAHA DAVA AÇ YARIN BAŞKA GAZETE YAZAR OLAYLARI O GAZTEYE DAVA AÇ BU SEFER BİR BAŞKASI YAZAR ÇÜNKÜ SONUÇ DEĞİŞMEMİŞTİR ...
DEMEK İSTEDIGIM BIZE DERS OLSUN BİRBİRİMİZİ YEMEYİ BIRAKIP DOST GEÇİNMEYİ BİRBİRİMİZE SAYGI SEVGİ GÖSTERMEYİ BİLELİM ..
2- GOKHANA KUFUR DUYDUK DIYOLARSA DUYMUSLARDIR .. SEN CIKIPTA 3 BUYUKLER ALASINI EDİYO DİYEMESSIN BIR YANLIS VARSA HER YERDE YANLIŞTIR ..KUFUR ETMIYCEKSIN
ALINTI:
AĞIR HAkARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR
SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP CIKALIM
HAKARETDE YOK ÇARPITMADA ADAMLAR DOĞRULARI YAZMIŞ AMA TABİKİ BİRAZ YANLI YAZMIŞLAR YANİ GÜZLLİKLER BU ŞEHİRDE HİÇMİ YOK ???? ONLARI NIYE KOYMADINIZ ??? HEP OLUMSUZ YÖNLERI ELE ALMIŞLAR BU HUSUSTA BENDE ÜZÜLDÜM..
KENTE SAHİP ÇIKMAK OKUYUP İŞADAMI, MİLLETVEKİLİ V.B MESLEKLERI SEÇEREK SİVASA VE BÜTÜN ANADOLUYA İŞ , İSTİHDAM YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEKLE OLUR ... EN GÜZEL ÖYLE SAHİP ÇIKILIR DAVA EDEREK DEĞİL .....
NOT: ULAN AMMA TARAF TUTUYO NE BİÇİM Bİ SİVASLI FALAN DEMEYİN BİRAZ OBJEKTIF BAKMAYA ÇALIŞTIM AYRICA HAYATIMDA HİÇ PARA VERİPTE SABAH GAZETESİ ALMADIM
HADİ SİZE İYİ DURUŞMALAR BAKALIM KAÇ GAZTEYI KAÇ KURUMU DAVA EDECEKSINIZ ...
ÜSTÜMÜZDEKİ LEKEYI NASIL TEMİZLİYCEKSINIZ
Abdullah DuMaN 01.01.2008, 10:35 O YAZI
Sivas'ta futbol yalnızca futboldur
Nuh KÖKLÜ
Sivasspor futbolda şampiyonluğa oynuyor, kent 1993'teki Madımak katliamının gölgesinde lanetlenmiş gibi. İşsizlik had safhada. Kara çarşaflı, kot pantolonlu kadınlar yan yana yürüyor. 'Hoşgörü' ve 'Bir de inşallah şampiyon oluruz,' cümlesi en çok zikredilen sözler. 'Ama' deyip Sivas'ın ayazında soluğunuz kesiliyor. Zaten Sivas'ın hikâyesi de kocaman bir 'ama'yla başlıyor..
Sivas'ta topu topu üç ana cadde var. İstasyon Caddesi en büyüğü. Bütün hayat orada geçiyor. Yazın Şifaiye Medresesi'nde alışverişe çıkmış turistlere bakılıyor. Kışın da cadde boyunca elde çekirdek, turlanıyor. Kentte iş yok, Sivas Demir Çelik'te beş bin kişinin çalıştığı günler halk masalına dönüşmüş. Gelin görün ki, Avrupa'nın en büyük lens fabrikası da orada. Duvar panolarında Sivasspor'a alınacak otobüs için kampanya çağrısı, umursayan yok. Kimse "Şampiyon olacağız," demiyor ama stadyumdan duvar panolarına kadar her yerde 'Şampiyon Sivasspor' ibareleri: "Şampiyon olmamıza İstanbul oligarşisi izin vermez, ayak oyunları döner." Takım lider, ama kent umutsuz. Pazar günü ailecek maça mı gidilir? Hayır. Maça gitmek erkek işi, bir kadın taraftar varmış, ama o da bayram için memleketine dönmüş. Sivas erkek kenti, yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar, başörtülü kadınlar İstasyon Caddesi'nde erkeklerin yanında eşlikçi. Caddeden zaman zaman uzun saçlı küpeli delikanlılar ile kot pantolonlu kızlar da geçiyor. Ama bu görüntü hoşgörünün sonucu değil. Çünkü onlar bayram için memleketlerine dönmeyip kentte kalan üniversiteliler. Peki Sivas hoşgörü kenti mi? Tabii, Pir Sultan var mesela... Sonra, Âşık Veysel... Ama Madımak Katliamı da var... Ama onlara göre o Sivaslıların işi değil: "Kentimize bir kara leke çalındı." Madımak Oteli'nin altındaki Sebatibey İskender Salonu'nun sahibi Sebati Manav, "Bayramda, bir Ermeni gözlükçü arkadaşım var, bana ziyarete geldi," diyor. Manav'ın oğluyla Ermeni dostunun oğlu Ari sınıftan arkadaşmış. "Ne güzel, Kürt, Alevi, Sünni bir arada," diyor ama Aleviler kent merkezinden uzaklaşmış. Katliamı izleyen günlerde 58 plakalı otomobillerin kent dışında taşlanması henüz unutulmamış. "Sivaslıyım," demek hâlâ mahcubiyet sebebi.
"Kopeğı salmaaaa!" Annesinin elinden kurtulan çocuk, İstasyon Caddesi'nde köpekten (Sivaslılara göre kopek) böyle kaçıyor. Gürsel Caddesi'ne geçiyoruz. "Sivaslılar'ın halet-i ruhiyesi nedir, takımlarının şampiyonluğu hakkında ne düşünüyorlar," merak ediyoruz. Fırının camında bir yazı: "Ata Ekmeği gelmiştir." Hamuru, mayası farksız, ama yine de 'Ata Ekmeği.' Dilimli satıldığı için kentliler tarafından rağbet görüyor. Sivas ekmek yiyerek modernleşiyor. Fırının sahibi Fahri Duran, Sivasspor'un şampiyon olamayacağını biliyormuş. Ekmek almaya gelen ve Urfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis Abdulkadir Çavuşoğlu, Duran'ın bilgisini 'derin'leştiriyor: "Bizi şampiyon yapmazlar ki!" Kentte asayiş berkemalmiş, sadece ufak çaplı yaralamalar, kavgalar... Kapkaç, gasp gibi olaylara pek sık rastlanmıyor. Yan dükkânda Sivas hatıraları satılıyor. Fotoğrafçı arkadaşım Erkan çift ağızlı bıçağın Sivas'a has olduğunu düşünüyor, ama gerçek biraz farklı. Sivas'a has tek şey deri çarıklar; onu yapan Zaralı usta da iyice yaşlanmış. Tahtadan Aşık Veysel, kağnı gibi oyuncakların arasında aradığımız ilacı buluyoruz. İlacın adı, Üzeyir Şenol. Telekom'da çalışıyor ama tam 32 yıl boyunca Sivas Demirspor'da futbolculuk, antrenörlük yapmış, bir dönem de Sivasspor'un alt yapısında çalışmış. "Takım iyi," diyor Şenol. "Peki en iyi oyuncunuz kim?" diye sorduğumuzda verdiği yanıt manidar: "Bülent Uygun." Tespit yerinde. Ne Balili'yi ne de Mehmet Yıldız'ı, sadece Teknik Direktör Bülent Uygun'un ismini zikrediyor. Takımı bir arada tutan, oyunculara ağabeylik yapan Bülent Uygun, tıpkı başkan Mecnun Odyakmaz gibi takımın en büyük kazancı olarak görülüyor.
TARAFTARLAR İDDİALI
Bol sayıda dönerci, ondan daha fazla sayıdaki kuruyemişçilerin arasında Polat Center sinemasının girişindeyiz. Bugün Pazar, maç günü... Gençler sinemaya gidiyor. Vizyonda Kabadayı, Arı Filmi, Altın Pusula. En çok Kabadayı ilgi görüyor. Polat Center'ın içinde Dünyayı Kurtaran Kitabevi. "Cüneyt Arkın Sivas'ta da yaşıyor," derken kitabevinin sahiplerinden Eren itiraz ediyor: "Marka olsun, ilgi çeksin diye yazdık. Cüneyt Arkın'ın oynadığı filmle çok alakası yok." Eren, Diyarbakırlı, okumaya gelmiş ve burada kalmış. "Solcuyum, Sivas'ta yaşamayı seviyorum," diyor. Eren'e göre kent muhafazakâr, baskıcı değil; barlara rahatça gidiliyormuş mesela. Unutmadan Sivas'ın iki barı var. Biralem adlı barda Paranoya adlı bir black-metal grubu sahne alıyor. Madımak katliamı ona göre de yaşanmaması gereken bir olay, ama otelin 'Utanç Müzesi' yapılmasının da kentte yeni bir kargaşaya neden olacağını düşünüyor. Şimdiki durağımız 1967'liler Derneği mensuplarının toplandığı meydan. Ama Nurcan Görege'ye uğramak lazım. İstasyon Caddesi'nin orta yerindeki Sivasspor malzemelerini satan Görege, dört yıllık Bodrum macerasını saymazsanız doğma büyüme Sivaslı. Nurcan Görege maç bileti, forma, atkı, şapka, bir de parfüm satıyor. Takımın desteğe ihtiyacı olduğunu söylüyor: "Şampiyonluğu düşünmek güzel de neler olacağını kim bilebilir?" Sivas'ta tanımadığı yok, herkesin Nurcan Abla'sı o. Ona göre Sivas güzel şehir, ama biraz kaderine terk edilmiş. 1967 Derneği yasal. Diğer taraftar grubu 'Çılgın 58'liler' de yasallaşma çabası içinde. Kendisine 'tribün sorumlusu' diyen Murat Selviler'e göre takım kesin şampiyon. Sivasspor'un maçı olmadığı zaman, taraftar Divriğispor ve Tokatspor'un maçlarına gidiyormuş. Kayserispor'la aralarında sorun yokmuş.
'GOKHAN'A SEVGİLER
Gençlerbirliği- Sivasspor maçı 15.30'da. İnsanın organlarını dahi hissedemeyeceği kadar keskin bir soğuk. Dolayısıyla maça gidenlerin sayısı az. Önce stadın yanındaki yarı toprak zeminde paf takımları maç yapıyor. Sonuç 2-0 Sivas'ın lehine. Onlar Sivas'ın geleceği, aralarında Mustafa gibi A takımla maça çıkanlar bile var. Sivas köftesi satan Aydın Çavuşoğlu 24 yıldır stadın içinde. İşi amcasından devralmış. Sivas'ın Üçüncü Lig'de olduğu günleri dahi biliyor. Sonra Mustafa Ateş'le konuşuyoruz, Kanal 58'in spor yorumcusu, danışmanı, dahası, Sivas'ın Erman Toroğlu'su. Sivasspor hakkında teknik analizler yapıyor ama takımın asıl sihrinin 'birlik ve beraberlik' olduğunu söylüyor. Birliği sağlayan ise, Başkan Mecnun Odyakmaz başta olmak üzere bütün teknik kadro. Maça beş dakika var, elektrikler gittiği için turnikeler çalışmıyor. Soğukta çekirdek çitleyerek vakit geçiriyoruz. Ses namına yalnızca İstiklal Marşı'nı duyuyorsunuz. 'Gokhan'a (Sivaslıların Gençlerbirliği kalecisi Gökhan'a sesleniş şekli) galiz küfürler eşliğinde tribündeki yerimizi alıyoruz. "Sivas şampiyon", "En büyük Sivas", "Gokhan, ananı... yim" en popüler sloganlar. Sekizinci dakikada Mehmet Yıldız'dan ilk gol geliyor. Birkaç dakikalık alkış tufanı... Aydın Ağabey' in büfesinde çay molası verirken ilk 45 dakikanın bilançosunu çıkarıyoruz: Sivasspor aleyhine bir kırmızı kart, Gençlerbirliği'nin kalesinde bir gol. "Mehmet Yıldız transfer olursa takım ne olur?" tartışması... İkinci yarı 'Gokhan'a edilen küfürlerin sayısının artışından başka değişen bir şey yok ama 88. dakikada Mehmet Yıldız ikinci golü atıyor. Sivas tribünü ayakta, Sivaslılar hallerinden memnun.
Maç bitiyor. Tekrar İstasyon Caddesi'ndeyiz, birkaç klakson ve birkaç taraftarın 'En Büyük Sivas!' sloganları eşliğinde yürüyoruz. Bizim ise karnımız acıktı, Madımak Oteli'ne doğru yola çıkıyoruz, Sebati Bey'le görüşeceğiz. Konuşmadan karar veriyoruz: Yemek mümkünse Madımak'tan uzakta bir yerde yensin. Sivasspor bu galibiyetle ilk yarıyı lider bitiriyor, yani yarım şampiyon durumundalar. Duvar panolarında Sivasspor'a destek olunması yönünde talepler, birkaç dükkânın duvarını süsleyen Sivasspor takımı afişi... Kent bir yangınla kararan makus talihini değiştirmeye çalışıyor. 40 yıldır Sivas'ta yaşayan tekstilci Hayrettin'in dediği gibi, "Bu kente bir gelirken ağlarsın, bir de giderken." Peki ama bu kente hiç gelmeden de otelde yangın sürerken televizyon karşısında da gözyaşı dökülmedi mi?
kral-ÇARŞI 01.01.2008, 10:36 HER KÖPEĞİN LAFINA ALDIRMAYIN ONLAR HAVLASIN HAVLASIN DURSUN
ŞİMÖDİYE KADAR SABAH GAZATESİNİ BİR KEZ DAHİ ALMADIM BUNDAN SONRADA HİÇ ALMAM
sinan-58 01.01.2008, 10:37 hadi arkadaşlar mailleri kesmiyelim gereken cevabı verelim bu terbiyesizlere
ibrahim58 01.01.2008, 11:10 DAHA İLK YARI BİTTİ.SİVASSPORUMUZ LİDER.BU BAZI ÇEVRELERDE BÜYÜK RAHATSIZLIK UYANDIRDI.BAKTILAR SAHADA SİVASSPORUMZA BİRŞEY YAPAMIYORLAR.ŞEHİRDE SİVASLIYA BİRŞEY YAPAMIYORLAR HERKES KENETLENMİŞ KARDEŞÇE YAŞIYOR.SON NE KALIYOR .SİVASI KARALAMAYA LEKELEMEYE DEVAM ETMEK
SABAH GAZETESİ YAZARIYMIŞ NUH KÖKLÜ DENEN ADAM.YUKARIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN.HAYRETLE OKUYACAKSINIZ.SİVAS İÇİN ANCAK BİR İNSAN BU KADAR DÜŞMAN OLABİLİR.
TEPKİSİZ KALMAYIN BU YAZIYA.BU ADAMA SİVASLILAR OLARAK GEREKEN CEVABI VERMELİYİZ
ibrahim58 01.01.2008, 11:16 SABAH GAZETESİ YAZARIYMIŞ NUH KÖKLÜ DENEN ADAM.SİVASA SİVASLIYA ÇOK BÜYÜK HAKARET ETMİŞ KÖŞE YAZISINDA.HAYRETLE OKUDUM
LİNKE TIKLA SİVASLI OLARAK TEPKİNİ GÖSTER.BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR
yigido_furkan 01.01.2008, 11:34 arkadaslar maillerimiz ile tepkimizi koyalım editor@sabah.com.tr
adresinden Sivası karalamaya kımsenın hakkı yok!!!
ademgoze 01.01.2008, 11:50 NE ARAŞTIRMAYA GİTMİŞ ORAYA NE YAZI YAZIYOR BUNLAR ANCA KARA LEKE BIRAKIR CÜNKÜ ESKİ OLAYLARI KARIŞTIRIP ÜZERİMİZE LEKE BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR
ademgoze 01.01.2008, 12:00 8 adet mesaj attım bunu hesabını vereceksiniz diye adamı sivassporu araştırmak için göndermişler adam gitmiş siyaset yapıyor bu gazteleri okumamak lazım türkiyeyi bu hala getiren bu gazeteler istedigi gibi oynuyorlar
aslansivasli 01.01.2008, 12:04 okur@sabah.com.tr
arkadaşlar buradan da direkt olarak Nuh Köklü ye tepkinizi gösterebilirsinzzz
ademgoze 01.01.2008, 12:06 okur@sabah.com.tr
arkadaşlar buradan da direkt olarak Nuh Köklü ye tepkinizi gösterebilirsinzzz
evet arkadaşlar buraya gönderebilirsiniz editöre gitmedi bir kaç defa yolladım
okur@sabah.com.tr
tiryakisivaslı 01.01.2008, 12:06 kardeşim seni destekliyorum yakışmadı sabaha adam gibi işlerini yapsınlar bune rezillik
altuntas58 01.01.2008, 12:24 arkadaşlar her sivaslı bu konuya duyarlı olmalı işte şampiyonluk yolunda sabah gazatesinin sözde yazarlarından nuh denen herifle birlikte ilk tehtid böylece gelmiş oldu çok uyanık olmalıyızbülent hoca biz şampiyon olmayız derken işte bu ayak oyunlarını bildiği için öyle konuşmuştur ben şahsen protestomu yaptım içimden geldiği gibi yazdım hatta ne yadığımıda sizinle paylaşmak istedim
------------------------------------------------------------------------
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde sözde yazarlarınızdan nuh köklü sivası kariştırmak için tam bit pkk propoğandası yapıyor sivası bir birine düşürüyor yazmış olduğu sözde makalesinde alevi sunni meselesinden başka bir konu işlemeyen bu yazarınızı şiddetle kınıyor ve bundan sonra asla ve asla sabah gazatesi almayacağıma yüce allahın huzurunda yemin ederim bu günden sonra bizlerde 35 bin üyesi bulunan sivasspor.com'da sizin gazatenizi protesto etmeye başladık bize bir özür borcunuzvar ya bir düzeltme yazısıyla bu yanlıştan dönersiniz yada sivasta trajınız tahmin edemeyeceğiniz kadar düşer
mezgirtli 01.01.2008, 12:33 Değerli hemşehrilerim.ülkemizde bazı şehirler varki,o şehirin insanları için övünç kaynağıdır.oyle ucuzda değildir.örneğin kahramanmaraş,gaziantep,şanlıu rfa gibi.tabii ki o şehirlerin insanları atalarıyla gurur duyacaklar vede saygı göstereceğiz. şehirimiz sivas'a gelince diğer adı cumhuriyettir.eline kalem alıp yazmayı bilirim diyen zavvallıya söylüyorum; spor yorumlayacaksan saçmalayadabilirsin,şayet sivas vede insanları hakkında yazacaksan önce nutuk'u baştan sona oku sonrada kongre müzesıne otur birilerine çanak tutacam kaygısından arın yaz.bak ozaman sende kendinin değiştiğini göreceksin. NOT:sivas'lıyım diyen herkes sabah gazetesi almasın enazından bir süre.
serhatcan 01.01.2008, 12:39 LÜTFEN SİLMEYİN SİVASLIYIM DİYEN HERKES OKUSUN VE İBRET ALSIN HATTA BEN MAİL ATTIM SABAHA İŞTE MAİLİM...
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AM ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
Yaww kardeşimm. Sen yazıyı iyi okuyup irdeledin mi. bu karalama mı yoksa gözle görülen gerçekler mi. İşte bizler gerçeklerimizden kaçarak hiç gelişemiyoruz vee dışardan da farklı gözlerle görülüyoruz.. Yzıyı iyi oku ve irdele bakalım. Hkaret varmı,aşağılama varmı,yoksa gerçekten sivasta yaşadıklarımız mı. Gerçeklerden kaçtıkca kaybetmeye mahkumuz. LÜTFEN İYİŞ OKU YAZIYI VEE BİRDE SİVASTAYSAN ÇEVRENDEKİ YAŞAMA VE YAŞAYANLARA VE YAŞANANLARA BAK.
Sivas_SporLu58 01.01.2008, 12:39 Hafikli Kardeş Sen al Sabah Gazetesini Arkadaşın Dediği gibi Kimliği Yırt At Belkide Sivas'lı Diğilsin Sen Ben Burda Sinirden Klavyeye Vuruyorum Senin Yazdığına Bak Sen Nasıl SivaslıSın kardeşim Yetkilerleden bu Kişinin Üyeliğinin alınmasını Rica Ediyorum Nur KÖKLÜ O yazarın Yaptıkları Yanına Kar Kalmaz Bunu Bilsin :mad:
TUNA_TNK 01.01.2008, 13:23 uLAn burda o yazara çok şeyler söylemek isterdim ama yeri değil SİVASLA uğraşan İNSANLAR BELANIZI ALLAH tan bulun ulan...
ALEME İNAT,
ŞAMPİYON SİVASSSSSSSS
Yaww kardeşimm. Sen yazıyı iyi okuyup irdeledin mi. bu karalama mı yoksa gözle görülen gerçekler mi. İşte bizler gerçeklerimizden kaçarak hiç gelişemiyoruz vee dışardan da farklı gözlerle görülüyoruz.. Yzıyı iyi oku ve irdele bakalım. Hkaret varmı,aşağılama varmı,yoksa gerçekten sivasta yaşadıklarımız mı. Gerçeklerden kaçtıkca kaybetmeye mahkumuz. LÜTFEN İYİŞ OKU YAZIYI VEE BİRDE SİVASTAYSAN ÇEVRENDEKİ YAŞAMA VE YAŞAYANLARA VE YAŞANANLARA BAK.
Yazıyı bi iyice okuyup irdeliyelim bakalımm!!
"Yazın Şifaiye Medresesi'nde alışverişe çıkmış turistlere bakılıyor. Kışın da cadde boyunca elde çekirdek, turlanıyor"-Burda sivaslıların abazanlardan oluştugunu vurgulamış sevgili yazarımızz.:mad:
"Maça gitmek erkek işi, bir kadın taraftar varmış, ama o da bayram için memleketine dönmüş. Sivas erkek kenti, yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar, başörtülü kadınlar İstasyon Caddesi'nde erkeklerin yanında eşlikçi. Caddeden zaman zaman uzun saçlı küpeli delikanlılar ile kot pantolonlu kızlar da geçiyor. Ama bu görüntü hoşgörünün sonucu değil. Çünkü onlar bayram için memleketlerine dönmeyip kentte kalan üniversiteliler"
Yani bu paragrafta kan beynime sıçramıştıı,Ne demek "zaman zaman kot pantololularda geçiyodu"burada hangi imajın empoze edilmeye çalışıldıgını çocuk bile anlar."bir kadın taraftar varmış, ama o da bayram için memleketine dönmüş" buradaki küçümsemeyi,çarpıtmayı anlatmaya gerek yok bile.
"Bol sayıda dönerci, ondan daha fazla sayıdaki kuruyemişçilerin arasında Polat Center sinemasının girişindeyiz. Bugün Pazar, maç günü... Gençler sinemaya gidiyor. Vizyonda Kabadayı, Arı Filmi, Altın Pusula. En çok Kabadayı ilgi görüyor. Polat Center'ın içinde Dünyayı Kurtaran Kitabevi. "Cüneyt Arkın Sivas'ta da yaşıyor,"
Burada bilgi kirliliği sürüyorr,Kitap evinin oldugu sinemanın adı yanlış(klas olucak)Zaten orasıda istasyon caddesi,buradanda elinde not defteriyle turlayan sevgili yazarımızn ne kadarda iyi bir gözlemci oldugunu bir kez daha anlamaktayızz.:D
"'Çılgın 58'liler' de yasallaşma çabası içinde. Kendisine 'tribün sorumlusu' diyen Murat Selviler'e göre takım kesin şampiyon. Sivasspor'un maçı olmadığı zaman, taraftar Divriğispor ve Tokatspor'un maçlarına gidiyormuş. Kayserispor'la aralarında sorun yokmuş" Yine ince dokundurmalarr mışşlar-muşlarr,hafiten dalga geçmeler azcık 1968 kayseri-sivas gerginliğine gödermeler.
"'GöKHAN'A SEVGİLER"
Bu bölümü komple yapıştırmaya gerek yok zaten amaç bellii.Zaten hiç bi yerde olmuyo bi sivasta oluyo bunlarr,Hiç bi satadda küfür yokkii..tühhh sizee,kaka sivasllar.
"MAKUS TALİH DEĞİŞECEK Mİ?
Maç bitiyor. Tekrar İstasyon Caddesi'ndeyiz, birkaç klakson ve birkaç taraftarın 'En Büyük Sivas!' sloganları eşliğinde yürüyoruz. Bizim ise karnımız acıktı, Madımak Oteli'ne doğru yola çıkıyoruz, Sebati Bey'le görüşeceğiz. Konuşmadan karar veriyoruz: Yemek mümkünse Madımak'tan uzakta bir yerde yensin. Sivasspor bu galibiyetle ilk yarıyı lider bitiriyor, yani yarım şampiyon durumundalar. Duvar panolarında Sivasspor'a destek olunması yönünde talepler, birkaç dükkânın duvarını süsleyen Sivasspor takımı afişi... Kent bir yangınla kararan makus talihini değiştirmeye çalışıyor. 40 yıldır Sivas'ta yaşayan tekstilci Hayrettin'in dediği gibi, "Bu kente bir gelirken ağlarsın, bir de giderken." Peki ama bu kente hiç gelmeden de otelde yangın sürerken televizyon karşısında da gözyaşı dökülmedi mi?"
Yazının en başından sonuna kadar yapılan vurgularda muhteşem final budur işteee.Evet 15 yıl önce çok acı bi olay yaşandı,hepimizin üstünde hala bu acı olayın sivaslılara bıraktığı utanç var.Ancak bunu bir pazar ekinde ideolojik düşünceyi ön plana alarak ve hiçte objektif bir yaklaşım sergilemeden yapmak,SİVASSPOR ile yeniden tutunacak bir dal bulmuş olan sivaslılara yapılan bir haksızlık değilmidirr.Kesinlikle o ilk satırlarda yapılan vurgulara katılmıyorum,özellikle kot pantalonlu kızlar vs gibi "Sivasın irandan bi farkı yoktur,gitmeyin oraya" propagandasını kınıyorum.
Ve bu yazar arkadaşı soguk kış ayazında değilde,bir mayıs yada haziran ayında olmadı temmuzda istasyon caddedinde turlamaya davet ediyorum.O zaman acaba bu yaptıgı teşbihlerii(benzetmeleri)yine aynı şekilde yapacak yüzü olacak mı..?!!!
UTKUM_58 01.01.2008, 14:11 1- SİVASLI OLMAYA GEÇTİM SONUÇTA HEPİMİZ İNSANIZ İNSAN OLAN BAŞKA BİRİSİNİN YAKILMASINI İSTERMİ ???????? AMA MAALESEF OLDU VE MEKANDA SİVAS DI .. NE KADAR BIZ YAPMADIK BIZ ISTEMEDIK DESEK DE HERZAMAN NETICEYE BAKILIR .. MAÇ GİBİB DÜŞÜN KİMSE DEVRANIN KIRMIZI KARTINI HAKEMIN MACI SATTIGINI KONUSMUYO SIVASIN GALIBIYETINI KONUSUYO .. HER ZAMAN NETICEYE BAKILR...
SEN SABAHA DAVA AÇ YARIN BAŞKA GAZETE YAZAR OLAYLARI O GAZTEYE DAVA AÇ BU SEFER BİR BAŞKASI YAZAR ÇÜNKÜ SONUÇ DEĞİŞMEMİŞTİR ...
DEMEK İSTEDIGIM BIZE DERS OLSUN BİRBİRİMİZİ YEMEYİ BIRAKIP DOST GEÇİNMEYİ BİRBİRİMİZE SAYGI SEVGİ GÖSTERMEYİ BİLELİM ..
2- GOKHANA KUFUR DUYDUK DIYOLARSA DUYMUSLARDIR .. SEN CIKIPTA 3 BUYUKLER ALASINI EDİYO DİYEMESSIN BIR YANLIS VARSA HER YERDE YANLIŞTIR ..KUFUR ETMIYCEKSIN
ALINTI:
AĞIR HAkARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR
SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP CIKALIM
HAKARETDE YOK ÇARPITMADA ADAMLAR DOĞRULARI YAZMIŞ AMA TABİKİ BİRAZ YANLI YAZMIŞLAR YANİ GÜZLLİKLER BU ŞEHİRDE HİÇMİ YOK ???? ONLARI NIYE KOYMADINIZ ??? HEP OLUMSUZ YÖNLERI ELE ALMIŞLAR BU HUSUSTA BENDE ÜZÜLDÜM..
KENTE SAHİP ÇIKMAK OKUYUP İŞADAMI, MİLLETVEKİLİ V.B MESLEKLERI SEÇEREK SİVASA VE BÜTÜN ANADOLUYA İŞ , İSTİHDAM YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEKLE OLUR ... EN GÜZEL ÖYLE SAHİP ÇIKILIR DAVA EDEREK DEĞİL .....
NOT: ULAN AMMA TARAF TUTUYO NE BİÇİM Bİ SİVASLI FALAN DEMEYİN BİRAZ OBJEKTIF BAKMAYA ÇALIŞTIM AYRICA HAYATIMDA HİÇ PARA VERİPTE SABAH GAZETESİ ALMADIM
HADİ SİZE İYİ DURUŞMALAR BAKALIM KAÇ GAZTEYI KAÇ KURUMU DAVA EDECEKSINIZ ...
ÜSTÜMÜZDEKİ LEKEYI NASIL TEMİZLİYCEKSINIZ
YA SEN NEYIN SAVUNMASINI YAPIYORSUN ARKADASIM;DAVA EDECEKLER SIKAYETTE EDECEKLER SENIN ZORUNAMI GITTII;BU YAZIYA HAK VERENLER NAZARIMDA EN ADI EV EN ACIZ INSANLARDIR;UC BESTANE AZINLIK NELER SOYLUYOR YAA HERZAMAN HERYERDE EN HAKLI DOGRU SOYLEYENDIR:
dünyanın en sacma en aptalca yazısı bence...şiddetle kınıyorum o yazıyı yazanıda gazetenin editörünüde.
dünyanın en sacma ve aptalca yazısı. yazıyı yazanıda gazetenin editörünüde şiddetle kınıyorum.
gardasin.58 01.01.2008, 14:25 Gardaslar bizim ulkemiz ne cekiyorsa bu ve buna bezer kendini bilmez yazarlardan cekiyor.
SIMDI sozum ona yazar bozuntusuna soralim konu sporla ilgili MADIMAKTIR,SIYAH,CARLIDIR,KULA GI KUPELIDIR.SANA NE BUNLARDAN sen sporla ilgili ne yazacaksan yaz sivasin gecmisini gündeme getirmekle ne yapmaya calisiyorsun.
Bana oyle geliyorki sen ve seningibilerinde bu isde muhakkak parmagi vardir sen ve seningibi muhabirligin gazeteciligin ne demek oldugunu bilmeyenler anca ortaligi karistirir sonrada haber diye gazetesinde yazar bizde bir soz vardir.
SAMANIN ALTINA SUYU AKITIR ÜZERINE CIKAR MÜEZINLIK EDER.
BUNLARI YAPARSIN ONDASONRA MEYDANDA SUCLU ARARSIN ESAS SUCLU SEN VE SENINGIBI FITNE FESATLARDIR.
BU SÖZLERIM ISINI DÜZGÜN YAPAN YAZARLARA DEGIL.
ONLARI TEBRIK EDIYOR YENI YILLARINI KUTLUYORUM.
Besyo_cu 01.01.2008, 14:44 ne yazıkkı bu utanç dolu haber dost sitemız sitemizin sağaltında bulunan genctürkhaber de de yayınlanmakta kınıyorum böyle bir haber yapaları...
fatihada58 01.01.2008, 14:53 Arkadaşlar sorun sadece bu değil şimdide en son milliyetin reklamında cezanın söylediği parça eşliğinde sivas olayları yaklaşık 10 snye 2 planda görülüyor.Yine aynı reklamda sakallı bi adam güya genç bir kızla ilişkiye hazırlanıyor.Şimdi büyüyen gelişen yerinde duramayan bir SİVAS varya onu çekemiyorlar.Açsinlar Osman Pamukoğlunun kitabını okusunlar en çok şehit veren il hangiymiş.Vatana ölmeye gelince gel sivaslı yükselmeyegelince dur sivaslı.Bu yaptıklarının hesapları tabiki sorulacak.Ayrıca madımka ne biçim bir acıymışki hala unutamadılar insanlar anaları babaları ölünce bile 40 günde unutuyor ne koymuş bunlara anlamadım.Ayrıca benim sivaslı Alevi kardeşim benim sivaslı Sünni kardeşim kardeşçe yaşarken bu istanbul bozmalarına ne oluyorki karışıyorlar.Oda yetmezmiş gibi bazı arkadaşalarımızı bize düşürüyorlar.Söylenecek çok söz var ama yer ve zamanınızı almayım.Bütünü sivaslı gardaşlarımı seviyorum biz şampiyon olamasakta ödünüzü koparttıkya bi süre o bize yeter.2008 şampiyonu sivasspor...
mustafaktk 01.01.2008, 14:57 BEN SİVASLIYIM DİYEN BİR İNSANIN BİR DAHA SABAH GAZETESİ ALMAMASI LAZIM
GokhanTurna 01.01.2008, 15:00 adam işi alevilige vurmuş alakaya bak ya futbolla ne alakası var bu olayın..alevi diye sölemedıgı laf kalmamıs..
YA KİM BU NUH DERSENİZ BEN ANLATAYIM ADAM SU KATILMAMIŞ KOMİNİST EGER TERSİNİ SÖYLEYECEK VARSA BURDAYIM ADAM Bİ ARA ARJANTİNE KAFAYI TAKMIŞTI AÇIK RADYODA PROGRAM YAPIYOR KENDİ AGZINDAN (Açik Radyo farkli, çünkü her seyi konusmak çok önemli. Konusabilmek daha dogrusu. Böyle bir özgürlük alani saglamis olmasi çok önemli. Farkli bir yerden bakabilme becerisi olmasi çok iyi. Bu günkü programda Ermeniler, Rumlar ve Musevilerden yani azinliklardan ve yemeklerden bahsettik. Milliyetçiligi yerden yere vurabiliyorsunuz ADAM Suçlular ve katiller açığa çıkartılsın MUSA ANTERİN ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN İMZA VERENLERDEN ADAM ARJANTİNE GİDİP GÜNEY AMARİKA SOLA DÖNÜŞÜNDEN BAHSEDİP DURAN AYRILIKÇI DİNSEL İNANCI OLMAYAN ZATIN SİVAS HAKKINDA NE DEMESİNİ BEKLİYORSUNUZ YİNE YUMUŞAK İFADE KULLANMIŞ DUA EDİN ELİNE SİLAH ALIP GELMİYOR SİVASTA ADAM KOYMAZ O KADAR FANATİK VE DÜŞMANDIR MANAVİYATA MİLLİYETCİLİĞE VATAN PERVERLİGE...
Del Piero 01.01.2008, 15:23 Ben Sivaslıyım ve her zaman bununla gururduydum hiçbir zaman sivaslıyım derken utanmadım.. Neden balilinin Sivası çok sevdiğinden.. neden sivas köftesinden, kangal köpeklerinden, aşık veyselden, pir sultan abdaldan bahsetmiyorsanda evirip çevirip madımak oteli.. yani nedir bu evet orada yanan 37 aydın için bende çok üzülüyorum bunu yapanları lanetliyorum.. ama bu ayıbı neden durmadan yüzümüze vuruyorsunuz neden AYRIŞTIRICI oluyorsunuz neden hepimiz kardeşiz demiyorsunuz.. ben Alevi kardeşlerimizin yoğun olduğu bir mahallede yaşıyorum ve hepside kardeşlerim onların kapısı bana benim kapımda onlara emanettir..
Sivas halkı artık ayrışmayacak sağzı, solcu - alevi, sünni diye bunu artık hiç kimse başaramayacak biz bunu bir sefer yedik bir daha yemeyeceğiz...
ve son olarakta sivas'taki güzelliklerden bahsetmenizi isterdim Sivasspora 3 dinde dua ediliyor keşke bunu görebilseydin.. keşke kangalların rusyaya, afrikaya ithal edildiğini görebilseydin keşke doktor balıkları görebilseydin keşke keşke
son olarak bu yazınızdan dolayı sizi kınıyorum.. ve sizi artık bundan sonra provakatör olarak biliyorum
Sivaslıyım diyen herkez gereken tepkisini gerektiği şekilde versin.. Lütfen
Del Piero 01.01.2008, 15:40 ben kendi çapımda 2. tepkimi verdim sıra sizde yiğidolar
Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz Sivas'ta 1-2 gün kalarak içinizde ki kini öfkeyi yurttaşlarımıza alevi ve sünni yurttaşlarımıza nifak tohumları ekerek ne yapmaya çalıyorsunuzz neden 15 yıl önce yaşanmış bir olayı hala gümdem de tutuyorsunuz ve bir şehri bu kadarda karalamaya ne hakkınız var söylermisiniz.. Evet bende Sivas'ta yaşıyorum 37 aydının ölmesini şiddetle kınıyorum ama burada bir şehir 15 yıdır bu ayıbı üzerinden atamaya çalışırken siz neden bir provakatör edasıyla bir toplumu karalıyorsunuz bumudur araştırmacı gazetecilik ha eğer buysa yazıklar olsun provakatör köklü yazıklar olsun... bir şehri bir toplumu bu kadar kışkırtmaya bu kadar ayrıştırmaya hiç ama hiç hakkınız yok... ama sivaslı bunu yemez bir daha bu hatayı yapmaz hepimiz kardeşiz sizin gibi porvakatörlerde kalleş..
Sabah gazetesini kınıyorum böylesi prpvakatörlere iş verdiği için :(
okur@sabah.com.tr
alem_halil 01.01.2008, 15:58 işte böle adamlar oldukça bizim o madımak oalyı kapanamz arkdaşlar adam ablalarımızın kapanmasını yazmışya onda ne varsa yada futbolla ne alakası varsa aslında böle adamları ...
ademgoze 01.01.2008, 16:14 arkadaşlar her sivaslı bu konuya duyarlı olmalı işte şampiyonluk yolunda sabah gazatesinin sözde yazarlarından nuh denen herifle birlikte ilk tehtid böylece gelmiş oldu çok uyanık olmalıyızbülent hoca biz şampiyon olmayız derken işte bu ayak oyunlarını bildiği için öyle konuşmuştur ben şahsen protestomu yaptım içimden geldiği gibi yazdım hatta ne yadığımıda sizinle paylaşmak istedim
------------------------------------------------------------------------
Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde sözde yazarlarınızdan nuh köklü sivası kariştırmak için tam bit pkk propoğandası yapıyor sivası bir birine düşürüyor yazmış olduğu sözde makalesinde alevi sunni meselesinden başka bir konu işlemeyen bu yazarınızı şiddetle kınıyor ve bundan sonra asla ve asla sabah gazatesi almayacağıma yüce allahın huzurunda yemin ederim bu günden sonra bizlerde 35 bin üyesi bulunan sivasspor.com'da sizin gazatenizi protesto etmeye başladık bize bir özür borcunuzvar ya bir düzeltme yazısıyla bu yanlıştan dönersiniz yada sivasta trajınız tahmin edemeyeceğiniz kadar düşer
mehmet abi yazın çok güzel olmuş ama ben senin gibi sakin olamadım yazılarımda onlar anlamıştır artık;)
nedım123 01.01.2008, 16:17 arkadaşlar eğer sivası seviyosanız sabah gazetesi almayın allah belalarını versin
Bende sakin olamadım verdim veriştirdim...özür dilese ne değişir...bence sorun onda değil o yazıyı okumadan yayına veren editörde :(
devletin trilyonlarına konanları çok iyi biliyoruz
http://www.youtube.com/watch?v=D7jQJFNCFLA&feature=related
bu videoyu yapan sivaslı olamaz
eger aramızdan biri ise lutfen kaldırsın şunu
sivasın adamını rezil ediyorlar.
burak_baykal 01.01.2008, 16:58 :D
gazeteci sıfatı taşıyarak sen benim memleketimi yalan yanlış yazamazsın kardeşim.eğer kendini gazeteci olarak tanımlıyorsan gider sivassporla pozitif veya negatif yazarsın seni ne alaka eder 13 yıl önceki olaylar sokakda geçen çarşaflı veya başörtülü bayanlar vayneymiş sivasda saz çalınmıyormuş.hepsini keseceksin. eğer okursa bu alttakilere dikkat etsin!!!!!!!
1.cumhuriyetin temelin atıldığı şehir
2.sivasporu herkes destekliyor ve arkasındadır
3.13yıl önceki madımak oteli yanmış ve tekrar kaosa sürükleyemezsinn
4.sivasda her zaman sazda çalınır,davul zurnada çalınır,horonda oynanır.
5.sivasda meydanda gördüğün çarşaflı veya başörtülü serbest olarak gider gelir seni alaka etmez.
6.biz kimsenin lafına görede haraket etmeyiz.sivasspor maçı olduğunda,da küfür bulamazsın onuda kendin çıkarma
7.sivasda yaşayan halk (alevi,sünni,çerkez vb) demeden devamlı kardeştir.
8.sen gidipte gazeteci sıfatı adı altında yalan yanlış yazamazsın.bu sivas halkından bu sivasspor taraftarından mutlaka özürdileme mecburiyetidesin.yazık ki türkiyenin ulusal gazetesi seni yazar diye almış sen yazar değilsin.:D:D
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAkARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AMa ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
alimuharrem58 01.01.2008, 17:35 BEN BURDAN SAYIN SİTE YONETICILERE SESLENIYOR BU KONUYU KAPATIN
ibrahim58 02.01.2008, 23:52 SABAH GAZETESİ YAZARIYMIŞ NUH KÖKLÜ DENEN ADAM.SİVASA SİVASLIYA ÇOK BÜYÜK HAKARET ETMİŞ KÖŞE YAZISINDA.HAYRETLE OKUDUM
http://www.sabah.com.tr/pz/haber,FBB... 4DEAFD51.html
LİNKE TIKLA SİVASLI OLARAK TEPKİNİ GÖSTER.BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR
ibrahim58 02.01.2008, 23:55 SİVASLI BAK ADAM NELER YAZMIŞ.BU KENDİNİ YAZAR ZANNEDEN HERİFE MAİLLERİMİLE GEREKEN CEVABI VERMELİYİZ.ALLAHTAN İLK YARI LİDERİZ.ŞAMPİYON OLURSAK NELER YAZACAKLAR DAHA.BUNLARIN İNADINA
ALAYINA İSYAN ÖLÜMÜNE SİVAS
yusuf caygöz 02.01.2008, 23:58 eeee gunaydin telefon numarasida 02123543000 ama direk atv yi arayip sikayet ederseniz daha etkili olur
istanbullumurat 03.01.2008, 00:08 yawww linkine tıkladım ama bişii bulamadım bari adamın ismini yazsaydında bişeler bulsaydım adam hakkında
yusuf caygöz 03.01.2008, 00:16 adamin ismi nuh köklü atv muhabiri sabah pazar sayfasini okursan görürsun
Ben şahsım adına gerekeni yaptım!Yorumumu yazdım yayınlarsa,mailimi çektim okurlarsa herşeyden önemlisi ANLARLARSA gereken yapılmıştır!
O soyadı "köklü" kendi "soysuz" beğenmiyorsa gelmesin güzel ilimiz SİVASa...
Dark Force 03.01.2008, 01:23 Adam resmen yerden yere vurmuş sivası
Yazının sonuna ismini dahi yazmamış....
Bunun hesabi verilmeli. okadar
babacann 03.01.2008, 06:25 cumhuriyet in temel taşlarından sivas ı bir gün içerisinde siz ve sizin gibilerin tanıması bu kadar basit değil.tanımak için burada yaşamanız ve o havayı solumanız lazım.tabii sizin için bulunduğunuz yerler sütten çıkmış ak kaşık dimi.sivas ve burada yaşayan insanlar eski kabuğundan çıkalı yıllar oluyor,artık önyargılı yaklaşma gibi bi lüksünüz olamaz.sanırım sivas ın ,sivaslının bu birlikteliği bu güzelliği sizi rahatsız etti.yoksa sizin yazılarınıza ilgi azaldı da,kaybolma korkusumu sardı sizi.neden sivas ın güzelliklerini yazmıyorsunuz.türkiye cumhuriyeti nin temel taşlarından sivas ı bu kadar basit göremezsiniz. BU TÜR İNSANLAR BU DÜŞÜNCEDE OLDUĞU SÜRECE TÜRK GENÇLİĞİNİN İŞİNİN HİÇTE KOLAY OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.BU ŞAHSI YAZILARINDAN DOLAYI KINIYORUM.
CÜSSKB-Aynur 03.01.2008, 07:45 Sabah Gazetesi yazarı Nuh KÖKLÜ lüyü bu asılsız yazısından dolayı kınıyorum.
sizin gibi art niyetli insanlara bu şehirde yer yok...
eğer yüreğiniz varsa trabzon maçına buyurun sivasa gelin, gelmeden öncede bir madımak yazısı yazın!!!
eğer sizi bu şehirin topraklarına yaklaştırırsak yazıklar olsun bizeee...
kalleş herif, böyle yazı yazarak reklam yapamazsın...
ama dünya küçük birgün mutlaka karşılaşırız.....
eyyy sabah gazetesi.
birincisi malum şehri burda övmek için değil adeta daha karalamak için gelmişsiniz belli malum siz ve sizin gibi solcu ve büyük medya kuruluşuna sahip kurumlar maksatlı ve tek bir düşünceyle bu memlekete at gözlüğüyle bakıyorlar.yazınızın maksatını haala anlamış değilim sivas mı yoksa sivasspormu eğer ki sivasporsa sizinde bu yazınıza istinaden üç büyüklerin kuşunu kaldıran olduğunuz barizdir.yok eğer sivassa ne siz nede bi başka ateist kurum benim memleketim hakkında bu tür uyduruk yazılar yapamazsınız.unutmayınki bu memleketin nüfusuna kayıtlı tam 7.000.000 insan var.sizi tükürse boğarlar.madımak olayı nedense siz solcu medyada haala bir kuyruk acısı bırakmıştır.unutmayınki bu memlekette bu işi yapanlar sizin gibi piyoncuların oyununa gelmiştir.çekin o kirli ellerinizi artık şehrimin üzerinden,kaldırın o çirkin yazılarınızı bu sayfadan,yeter artık açda olsak yananda yakılanda olsak onu bi ben bide burdaki 250,000 gariban bilir.kahrolsun sizin gibiler...
arkadaşlar ben bu yazının aynısını o pis adamlara mail olarak gönderdim sıra sizde herkes haddini bilecek..
kardeşim haklısında sabah gazetesinin sahibi başbakan Tayyip erdoğanın damadı.Dünürleri 3 ay önce satın aldı orayı TMSF den bilgin olsun diye yazdım.
sivas_sevdamiz 03.01.2008, 22:26 İşte bu da benim yazım:
Sayın Nuh KÖKLÜ'ye:
Öncelikle Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, sevginin, saygının, hoşgörünün kenti Sivas'a geldiğiniz ve yaptığınız incelemelerden dolayı teşekkür ederim.
Yalnız şunu belirtmeliyim ki bazı sözlerinizde haklılık payınız olsa da birçok konuda fikirlerinize katılmıyor ve hatta aksini iddia ediyorum. Siz basın mensupları olayları, kişileri, yerleri... milletimize en doğru bir biçimde anlatmak "ZORUNDASINIZ".
İşte "Sivas'ta futbol yalnızca futboldur" yazınızdan birkaç not:
*** "yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar " sözünü kullanmışsınız yazınızda. bu sizi rahatsız mı ediyor? Biz bunu da hoşgörüyle karşılarız. Çünkü insanların başını zorla açtıramıyorsanız, zorla da kapattıramazsınız. Ayrıca başörtüsü de dinimizin emridir. Neyse konu dağılmasın... Başörtüsüne karşı olabilirsiniz (tamam siz örtünmeyin!!!) ama bunu yaparken Sivas'ımızın adını kullanmayın. Çünkü bu şehirde başörtüsü kullanan ve kullanmayanlar kardeşçe yaşıyor. Herkes başkalarının kararına saygı duyuyor. Yani sizin gibi değiller.
*** Bir başka mevzuu "madımak oteli" mevzuu. Ben o olayın yaşandığı tarihte Sivas'ta yaşamıyordum ve yaşımda henüz küçüktü. Yıllar önce yaşanmış olan ve 10-15 densizin yapmış olduğu bir aptallıktan dolayı neden insanlar bana kötü gözle baksın? Bazı insanlar (insan demeye dilim varmıyor ama...) , bazı Türkiye düşmanları ülkemizdeki, ülkemizin şehirlerindeki birlik- beraberliğe dayanamıyor. Kendilerince Türk-kürt, alevi-sünni, başörtülü-başı açık, Sivaslı-Kayserili, Bursasporlu- Beşiktaşlı... tartışmaları yaratmak. Peki, o halde Ogün Samast yüzünden Trabzonlu kardeşlerimizi, Malatya'daki yayınevine yapılan saldırıdan dolayı da Malatyalı kardeşlerimizi kötüle. Hatta ben de İstanbul'da yılbaşında turistlere yapılan tecavüzlerden dolayı, hergün yaşanan hırsızlık ,gasp, kapkaç olaylarından dolayı seni suçlayayım.
***' "Sivaslıyım," demek hâlâ mahcubiyet sebebi.' diye yazmışsın. Ben Tokat'ta doğdum ve eğer Sivaslı olmak utanılacak bişey olsaydı ben Tokatlıyım derdim ve kimliğimde yazan Tokat yazısını gösterirdim. ama ben Sivas'ı benimsediğim ve kendime memleket olarak gördüğüm için herkese SİVASLIYIM diyorum ve bununla da gurur duyuyorum.
Bırakın artık bu çirkin oyunları. Geçmişte yaşanan talihsiz olayları sürekli millete hatırlatmak kimseye bir fayda sağlamaz. Yapılması gereken tek şey o olaylardan ders çıkarmak ve suçlularını cezalandırmaktır. Bu olayın suçluları Sivaslılar değil, o suçu işleyen kişilerdir.
Yalnız bu adamın kendi e-mail adresini bulamadım. Onu bulsak daha iyi olur. Sabah gazetesine gönderdiklerimiz ona ulaşmayabilir.
sivas_sevdamiz 03.01.2008, 22:28 İşte bu da benim yazım:
Sayın Nuh KÖKLÜ'ye:
Öncelikle Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı, sevginin, saygının, hoşgörünün kenti Sivas'a geldiğiniz ve yaptığınız incelemelerden dolayı teşekkür ederim.
Yalnız şunu belirtmeliyim ki bazı sözlerinizde haklılık payınız olsa da birçok konuda fikirlerinize katılmıyor ve hatta aksini iddia ediyorum. Siz basın mensupları olayları, kişileri, yerleri... milletimize en doğru bir biçimde anlatmak "ZORUNDASINIZ".
İşte "Sivas'ta futbol yalnızca futboldur" yazınızdan birkaç not:
*** "yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar " sözünü kullanmışsınız yazınızda. bu sizi rahatsız mı ediyor? Biz bunu da hoşgörüyle karşılarız. Çünkü insanların başını zorla açtıramıyorsanız, zorla da kapattıramazsınız. Ayrıca başörtüsü de dinimizin emridir. Neyse konu dağılmasın... Başörtüsüne karşı olabilirsiniz (tamam siz örtünmeyin!!!) ama bunu yaparken Sivas'ımızın adını kullanmayın. Çünkü bu şehirde başörtüsü kullanan ve kullanmayanlar kardeşçe yaşıyor. Herkes başkalarının kararına saygı duyuyor. Yani sizin gibi değiller.
*** Bir başka mevzuu "madımak oteli" mevzuu. Ben o olayın yaşandığı tarihte Sivas'ta yaşamıyordum ve yaşımda henüz küçüktü. Yıllar önce yaşanmış olan ve 10-15 densizin yapmış olduğu bir aptallıktan dolayı neden insanlar bana kötü gözle baksın? Bazı insanlar (insan demeye dilim varmıyor ama...) , bazı Türkiye düşmanları ülkemizdeki, ülkemizin şehirlerindeki birlik- beraberliğe dayanamıyor. Kendilerince Türk-kürt, alevi-sünni, başörtülü-başı açık, Sivaslı-Kayserili, Bursasporlu- Beşiktaşlı... tartışmaları yaratmak. Peki, o halde Ogün Samast yüzünden Trabzonlu kardeşlerimizi, Malatya'daki yayınevine yapılan saldırıdan dolayı da Malatyalı kardeşlerimizi kötüle. Hatta ben de İstanbul'da yılbaşında turistlere yapılan tecavüzlerden dolayı, hergün yaşanan hırsızlık ,gasp, kapkaç olaylarından dolayı seni suçlayayım.
***' "Sivaslıyım," demek hâlâ mahcubiyet sebebi.' diye yazmışsın. Ben Tokat'ta doğdum ve eğer Sivaslı olmak utanılacak bişey olsaydı ben Tokatlıyım derdim ve kimliğimde yazan Tokat yazısını gösterirdim. ama ben Sivas'ı benimsediğim ve kendime memleket olarak gördüğüm için herkese SİVASLIYIM diyorum ve bununla da gurur duyuyorum.
Bırakın artık bu çirkin oyunları. Geçmişte yaşanan talihsiz olayları sürekli millete hatırlatmak kimseye bir fayda sağlamaz. Yapılması gereken tek şey o olaylardan ders çıkarmak ve suçlularını cezalandırmaktır. Bu olayın suçluları Sivaslılar değil, o suçu işleyen kişilerdir.
Yalnız bu adamın kendi e-mail adresini bulamadım. Onu bulsak daha iyi olur. Sabah gazetesine gönderdiklerimiz ona ulaşmayabilir.
aslında makale gibi olmuşş :)) Ben de bi gazetede bunu yayınlasam mı? :):):)
yigidolar06 03.01.2008, 23:13 evet işte gerçekler bunlar arkadaşlar doğru oturup doğru kalkacağız bizler sivaslıyız bu kara lekeyi hep beraber temizliyeceğiz şimdi kenetlenme zamanı SPOR SEVGİ VEDE BARIŞTIR
kanuni_58 03.01.2008, 23:53 ben oyazıyı okudum ikide yorum gönderdim ama yayınlamadılar en üzüldüğüm nokta ise mustafa ateşin oyazar p...ştuyla yanyana resim çektirmesi arkadaşlar böyle pravakotörlere fırsat vermiyelim sivasspor yönetimide bu kişiden hesap sormalı
turgutkizgir 03.01.2008, 23:57 Sevgili yiğidolar,Sabah gazetesini,protesto etmek en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.Fakat şu bir gerçek adam Sivas'ı kötülememiş anlatmış, o adam da gazeteci elbette bir yerden iyiliklerinden bahsediliyorsa kötü yanlarını da yazacak elbette.Ne yazıkki yıllar önce istenmeyen olaylar olmuştur.Bunu hiç bir şekilde değiştiremeyiz.Şu günlerde daha sağduyulu daha sakin yaklaşmalıyız olaylara hele hele konu spor ise birde SİVASSPOR ise....
DuncanIdaho 03.01.2008, 23:58 Eğer yazının üslubuna dikkat ederseniz , herhangi bir sitem , eleştiri yok, bunun yerine bol ünlemli kıt akılla alay sözkonusu. Dolayısıyla ders alacak, kendimize dönecek bir nokta görmüyorum.
Mış, muşlu güzel bir yazıyı Nuh denilen Bohem Ülkesinin vatandaşına yakında ileteceğim. Sizlerle de paylaşırım
Yani o kadar komik konularki, hazret nişantaşından , bağdat caddesinden çıkmamış olacak, istasyon caddelesini giyim tarzından, Sivas için önemine kadar bol bol değinmiş. Muhtemelen kafası gibi dar alanlarda yaşadığından bir Tokat, Kütahya, Amasya gibi birçok Anadolu şehrimizin ne kadar küçük şehirler olduğunu, ancak yüreklerinin ne kadar büyük olduğunu bilmesi muhtemelen mümkün değil. Nuh denilen bu adam hakkında bu kadar rahat niye mi konuşuyorum ? Hazret bu kadar önyargılı ise bende onun ile ilgili ne önyargılarda bulunabilirim , ellerimi bile ovuşturuyorum şu an.
Daha da komik olan sözün iki de bir madımak olayına gelmesi. Köfteci var ama madımakta var. Cadde de geziyorduk ama madımak var biliyorsunuz !
Hepimiz için üzücü olan bir olayı her iki satırda bir tekrarlamakta nesi kuzum. Peki bu üzücü olayı senin gibi kullanmak isteyen bölücülerin yaptığı Başbağlar katliamını da taraf olara sana mi maal edeyim ? Hadi buyur çık işin içinden. Şimdi sende o taraftasın aynı düşünüyor musun diyeyim ?
Neyse fazla sinirlenmiyoruz. İt ürür kervan yürü atasözü kimler için ..Tepkimizi veriyoruz.
jakobieen 05.01.2008, 15:43 akif ne güzel demiş: "ulusun korkmayın nasıl böyle bi sevdayı boğar"...
o kadar açık ve net bi şekilde belli ki art niyetli olduğu, lafı ikide bir madımağa getiriyor.. merak etme saygı değer (değmez mi acaba) nuh bey, sivasta kimsenin madımaktan utanç duyduğu yok, sende o kadar iyi biliyorsun ki sivasın ve sivalının o olaylarda ne kadar masum olduğunu.. çok şükür dediğin barlardan, bahsettiğin ünili tiplerden fazlaca yok güzel sivasımda, her ne kadar senin gibi insanlar oldukça çok zor olsada biz kültürümüzü bilen ve yaşamaya çalışan bi memleketin nüfusuna kayıtlıyız. ama o tür insanlarıda dışlamayacak kadar hoş görülü bi milletiz.. inönüde, kadıköyde yada samiyende koro halinde edilen küfürlerin yanında bizim tribünlerdeki bir kaç çapsızın bireysel küfürlerini güzel memleketlime genelleyerek kişiliğinide güzel bi şekilde ortaya koymuşun vesselam.. çırpının çırpının bakalım belki kesersiniz bu koca yürekli yiğidoların önünü...
velhasıl kelam; sivaslı olduğumuz için duyduğumuz duygunun ismi "utanç" değil "gurur"dur bilesiniz, kurtuluş savaşını başlatmanın, cumhuriyetin temelini atmanın gururu bu.. sahi sivasta o kadar yer gezmişin lakin kongre müzesinden söz etmemişin az biraz, hani şu Atatürk'ün kongre yaptığı bina, "hiç umrunda olmadı dimi"...!
ve son olarak ŞAMPİYON SİVASSPOR...
burak_baykal 08.01.2008, 15:02 BEN BURADAN DUYURUDA BULUNMAK İSTİYORUM.GEÇEN HAFTALARDA SABAH GAZETESİNDE YAYINLANAN NUH KÖKLÜ DİYE GAZTECENİN SİVASA YAZDIĞI YAZIYA KARŞI OLARAK BİRLİK OLARAK İSTANBULDAKİ YİĞİDO TARAFTARLARI İLE PAZAR GÜNÜ SABAH GAZETESİNİN ÖNÜNDE BİR PROTESTO YAPARAK SİVASSPORUN YANLIZ KALMADIĞINI VE SİVASA YAZILAN HABERİN KARŞISINDA OLDUĞUNU BELİRTMEK İÇİN BÖYLE BİR ORGANİZE AKLIMA GELDİ.EĞER BURADAN BÜYÜKLERİMDE ONAY VERİRLERSE DÜZENLEMEYİ YAPALIM DAHA SONRADA BİRLİKTE SAAT 15:00 DE OYNANAN SİVAS-TARBZON MAÇINIDA BERABER SEYRETMİŞ OLURUZ.BU ORGANİZEYİ BAŞTA İSTANBUL TARAFTARLAR DERNEĞİ TARAFINDAN BAŞLATILMASINI ARZ EDERİM.
SAYGILARIMLA
NOT : BU YAZIDA YANLIŞ ANLAŞILMA OLDUYSA ŞAHSIM ADIMA SİTE YÖNETİMİ VE ÜYELERİNDEN ÖZÜRDİLERİM.
OLCAY_58_AKKUS 08.01.2008, 15:07 iyi bir iş yapmış olursun kardeşim.tebrik ederim seni.keşke istanbul da olsam da senin yanında sana destek olabilsem.
yigidomustafa58 08.01.2008, 15:09 böyle bir protestoya onay verilirse ben katılabilirim ama pazar günü olursa...
burak_baykal 08.01.2008, 15:46 LÜTFEN BU YAZIYI DİKKATE ALALIM.BÖYLE OLMAZ SİVASA ASLA YAZILANLARI KABUL EDİLMEMELİ.BUNLARA KARŞI BİR PROTESTO KARŞI BİR ORGANİZE DÜZENLENMELİ.TAM DESTEK ZAMANINDA BUNUNDA YAPILMASI NEYİN NE OLDUĞUNU GÖRECEKLERDİR.MUTLAKA BU ORGANİZYONA DESTEK VERİLMESİ GEREKİR.İLGİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
sivaslihakan 08.01.2008, 15:58 kardeşim haklısında sabah gazetesinin sahibi başbakan Tayyip erdoğanın damadı.Dünürleri 3 ay önce satın aldı orayı TMSF den bilgin olsun diye yazdım.
ama dikkatini cekerim sivasin 250000 degilk 330000 nüfusu var
Yahu bu Nuh Köklü denilen kendini bilmez bir adam. Tamamen zırvalamış. Kınıyorum, Sivas'ı ve Sivaslıyı yerenlerin karşısında daima duracağız. Boşverin hemşehrilerim bu tip adamlar varsın konuşup dursunlar, boş konuşuyorlar zaten. iz işimize baklaım.
chivas_regal 08.01.2008, 16:19 Yazının özellikle bu kısmına takıldım:
Takım lider, ama kent umutsuz. Pazar günü ailecek maça mı gidilir? Hayır. Maça gitmek erkek işi, bir kadın taraftar varmış, ama o da bayram için memleketine dönmüş. Sivas erkek kenti, yüzü sımsıkı kapalı örtülü kadınlar, başörtülü kadınlar İstasyon Caddesi'nde erkeklerin yanında eşlikçi. Caddeden zaman zaman uzun saçlı küpeli delikanlılar ile kot pantolonlu kızlar da geçiyor. Ama bu görüntü hoşgörünün sonucu değil. Çünkü onlar bayram için memleketlerine dönmeyip kentte kalan üniversiteliler. Peki Sivas hoşgörü kenti mi? Tabii, Pir Sultan var mesela... Sonra, Âşık Veysel... Ama Madımak Katliamı da var...
Şimdi ne demek istiyo bu zat-ı muhterem? Sanki beyfendi bir arap ya da iran şehrini ziyaret etmiş de orada yaşayanların hepsi kara çarşaflı arada kotlu kızlar ve uzun saçlı delikanlılar da turist! Ben yazının sadece bu kısmını okusam herhalde tahran'a falan gitmiş zannederim. Sanki Sivasta hiç genç yok, küpe takanın kulağını koparıyolar Beyfendi lütfedip bi de gençlerin ve üniversitelilerin ne düşündüğünü sorsaydı keşke. Adam önceden şartlanarak gelmiş buranın insanın da hoşgörü olmaz hepsi kara çarşaflı diye İnanmazki Sivaslı hiçbir erkek uzun saçlı olmaz hiçbir kız kot giymez. İkincisi kafalarını sıkı sıkı bağlamış kadınlar diyeceğine keşke kendisi de o insanlara karşı biraz hoşgörü gösterebilse onlardan bahsederken cüzamlılardan bahseder gibi bahsediyo gerçekten çok yazık. Emin ol o örtülü insanlar senden çok daha hoşgörülü. Maça gitmek erkek işi demiş bi de Zaten Türkiyenin bütün statlarını %50sini kadınlar dolduruyo da bir tek sivasta kadınlar maça gitmiyo Yazık gerçekten...
Bence bu yazı kasıtlı yazılmış bir yazı böyle yazacaksın ki haber değeri artsın ilgi çeksin. Aslında madımak olayı da umrunda değil onun üzerinden prim yapıyorya işte daha ne olsun.
unsal_58 08.01.2008, 16:50 ARKADASLAR LUTFEN SABAHA MAİL ATALIM...BENIMKINI BIR ORNEK OLARAK WERMEK İSTEDİM ...
öncelikle ben bı sabah gazetesi okuru olarak bu haberdeN duyduğum utancı bildirmek isterim...gerçektende bu yazıyı yazmak sivaslılara en büyük hakarettir.zaman zaman dış kuvvetler tarafından sivasta oynanan oyunları bu şekilde yansıtmak ancak ve ancak TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN kurulduğu SİVAS ilini ve insanını tüm dünyaya ve türkiyeye bu değerli gazeteyide aracı ederek rezil etmektir.bir SABAH GAZETESİ okuru olarak gercekten üzüldüm ve şok oldum.nedir bu yazıdaki amaç?neden bir karalama politikası içinde yazıldı?neden alevilik sünnilik olarak ayırım yapılan bir yer olarak gösterildi?neden dünyada eşi benzeri olmayan yani eşsiz güzellikteki sivas insanlarının misafirperverliği ve o sıcak konuşmasındaki samimiyet deilde bu tarz olmayanı olmuş gibi göstererek sivas halkını suçluyorsunuz!emin olabilirsinizki artık sabah gazetesini alırken bir kaç kez daha düşüneceğim ve cevremide uyaracağim.yapabilirsiniz tanıtımını sivasın ancak burada KONGRE MÜZESİNİN ÖNEMİNİ VE GÜZELLİĞİNİ,SİVASIN NE KADAR MÜTEVAZI SEHİR OLDUGUNU,SİVASSPORUN NEREDEN NEREYE GELDİĞİNİ,SİVAS İNSANININ SAMİMİYETİNİ,KANGAL KÖPEKLERİNİ,BALIKLI KAPLICASIYLA DUNYAYA TÜRKİYENİN ADINI DOKTOR BALIKLARIN ÜLKESİ OLARAK TANITTIĞINI VE Bİ COK ŞEY SAYABİLİRİM SİVASI VE SİVASIN GÜZELLİKLERİNİ...UMARIM BU TÜR YAZILARINIZI TEPKİ TOPLAMAK VE YANLIŞ TANITMAK AMACIYLA DEİL GERCEKLERİ GÖSTERMEK AMACIYLA YAZARSINIZ...BU SEHIRDE HICBIR PROBLEM YOK WARMIŞ GİBİ GÖSTERMEYİN LUTFEN!SAYGILARIMLA ...... ÜNSAL
OLAYIN ASLI ASTARI ORTAYA ÇIKTI ARKADAŞLAR TMSF SABAHI SATTI SABAH GAZETESİ İLE YENİŞFAK GAZETESİNİ KİM ALDI? ALBAYRAKLAR BAŞBAKAN ERDOĞANIN DAMADI ALBAYRAKLAR NERELİ TRABZONLU. ALBAYRAKLAR TRABZONLU OLUNCA TRABZONUNDA HİÇ UNUTAMADIĞI OLAYLI MAÇ OLUNCA VERDİLER KALEMİ TETİKÇİ NUH KÖKLÜNÜN ELİNE SİVASI KARALA DEDİLER. ODA VERDİ VERİŞTİRDİ . İŞTE TRABZONUN KİNİNİN BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYEN ÖFKESİNİN BİR ŞEKİLDE İNTİKAM ALMA DUYGUSUNUN ESERİDİR BU YAZI. BEN BUNDAN BÖYLE TRABZONLULARIN NE DOSTLUĞUNA İNANIYORUM NEDE KARDEŞLİĞİNE. HEPSİ BİZE KARŞI ATEŞ PÜSKÜRÜYOR. TÜM BAŞARISIZLIKLARININ NEDENİ OLARAK BİZİ GÖRÜYOR. VE BUNUN İÇİNDE BASIN KÖŞELERİNDE AĞZA ALINMAYACAK SÖZLER VE İTHAMLARLA SİVASIMIZI KARALAMAYA ÇALIŞIYORLAR.
serkankustarci 15.01.2008, 18:56 onlarca kişiyle ikiturist kadının taciz edildiğini ben sivasımda hiç görmedim.Eğer medeniyetten bahsediliyorsa,insanlığında medeniyetinde kralı sivastadır.Memleketimiz üzerinde çirkin oyunlar oynayanlar var ama biz yiğidolar bunlara hiçbir zaman alet olmayacağız.
tek cözüm 6 mılyon sıvaslı olarak gazeteyi boykot edecegız ve almıyacagız.
sivasın1uşağıbg 15.01.2008, 23:42 yok ya böyle bişey işte bunları bulup gebertecen hayatımda o gazeteyi almadım almamda bundan sonra yaptıkları tam bi i..... neyse
SenSetik 15.01.2008, 23:49 İŞTE O UTANÇ YAZISI ;
TARAFTARLAR İDDİALI
'GOKHAN'A SEVGİLER
BİZ ÇOCUKLARIMIZA KÖPEK DİYEMİ SESLENİYORUZ? AYIPTIR YAV.....
BİZ KADINLARIMIZA DEĞER VERMİYORMUYUZ? GÜNAH BUDUR İŞTE?
SİVASI TANIMADAN BİRGÜNLÜK GEZİNTİYLE? BRAVO ARKDAŞ !!!
SANADA SANA KALEMİNİ ÇEKMEYEN SİVASLI YAZARLARADA......
SONRA BEN ÇIKP SİVASLIYIM DİYEBİLİYOR O YAZARLAR DEĞİLMİ?
KAREŞ ÇOK TEŞŞEKKÜR EDERİM BU YAZIDAN HABERİM BİLE YOKTU. BUNDAN SONRA BU GAZETEYİ KESİNLİKLE ALMAYACAĞIM.. ŞİMİD HEMEN SABAH GAZETESİNE YAZININ TARİHİNİ DE VEREREK PRETESTO MAİLİMİ ATACAĞIM.
TEKRAR TEŞEKKÜR EDERİM...
SenSetik 15.01.2008, 23:54 arkadaşlar sabahın anasayfasının en altında bize ulaşın kısmından görüşlerinizi iletebilirsiniz. bütün sivaslılar lütfen duyarlı olalım. hadi hemen lütfen !!!!
sivasın1uşağıbg 15.01.2008, 23:55 yav arkadaslar azıma kötü kötü laflar gelior 2 günlük gezmeyle bunları yazmaya nasıl cesaret ediyo bu kendini bilmez it
SenSetik 16.01.2008, 00:00 yav arkadaslar azıma kötü kötü laflar gelior 2 günlük gezmeyle bunları yazmaya nasıl cesaret ediyo bu kendini bilmez it
abileri nasıl yazmasını istiyorsa bazı pinelerde öyle yazıyor.
sivasın1uşağıbg 16.01.2008, 00:03 yani birilerinin itliklerini yapıyorlar desenize
Selam herkese buradan , tum hemserilerime firansadan sevgi ve selamlar, Sevgili kardesim her ne olursa olsun siyasetin spora karistirilmasina karsiyim, buraya her dusunceden sivasli katiliyor, inancli, inancsiz, alevi sunni, modern yasam tarizni bnimsemiz ya a muhafazakar yasami benimsemis her insan buraya giriyor, o yuzden tavsiyem benim burada siyaseten yazilmis eylerin tartisilmasini guzel bulmuyorum, bu istegini farkli platformlarda dile getirebilirsin ama burasi o yer degil aziz dostum, Gazetelerde her yazan konuyu buraya tasir ve tartisma ortami yaratirsak ortaya ayriliklar cikar,Madimak olayi sivasin bir gercegidir, ama bunu tum sivasa itaf ederek anlatmak yanlistir bunu herkes biliyor, ama yinede burada bir gerginlige yol acmamak icin tavsiyem bu tur tartismalara insanlarimizi cekip ayrilik tohumlari atmayalim guzel sehrimiz sivasta,, herkese tekrardan ve yurekten sevgi ve saygilar
sözde vekillerimiz el atsalar bu konuya iyi olacak.seçim zamanı yaklaşıyor.
SenSetik 16.01.2008, 09:24 Selam herkese buradan , tum hemserilerime firansadan sevgi ve selamlar, Sevgili kardesim her ne olursa olsun siyasetin spora karistirilmasina karsiyim, buraya her dusunceden sivasli katiliyor, inancli, inancsiz, alevi sunni, modern yasam tarizni bnimsemiz ya a muhafazakar yasami benimsemis her insan buraya giriyor, o yuzden tavsiyem benim burada siyaseten yazilmis eylerin tartisilmasini guzel bulmuyorum, bu istegini farkli platformlarda dile getirebilirsin ama burasi o yer degil aziz dostum, Gazetelerde her yazan konuyu buraya tasir ve tartisma ortami yaratirsak ortaya ayriliklar cikar,Madimak olayi sivasin bir gercegidir, ama bunu tum sivasa itaf ederek anlatmak yanlistir bunu herkes biliyor, ama yinede burada bir gerginlige yol acmamak icin tavsiyem bu tur tartismalara insanlarimizi cekip ayrilik tohumlari atmayalim guzel sehrimiz sivasta,, herkese tekrardan ve yurekten sevgi ve saygilar
sana kesinlikle katılıyorum ama biz alevisiyle sünnisiyle bu yazıya tepkimizi göstererek bu tür bölücü yazıların engellenmesini sağlamalıyız. böylece hem memleketimizi aşağılayan ve aslında yarısı yalandan oluşan bu haberleri engellemiş oluruz.
dikkat ettiysen milliyetin şu repçi bozması ile çevirdiği reklamda da sivas olaylarının görüntüleri var. tamam haklısın, bu bizim bir gerçeğimiz ama ısıtıp ısıtıp bunu gündeme getirenlere hep beraber karşı çıkmalıyız değerli hemşerim.
bu haberi yapan arkadaşın amacı kesinlikle budur, bölmek değildir. bütün hemşehilerime saygılarımı sunuyorum.....
divriği-ilhan 16.01.2008, 10:43 nuh köklüymüş yanlışlık olmuş bu yazıları böyle bir soy ismine sahip biri yzamaz araştırdım ve yanlışlık olmuş soy ismi KÖKSÜZ' itler ürerler ama karvan yürür demiş atamız.Sen Sivaslılara kurban ol, sivas üç caddesi varmış. M.K.ATATÜRK 103 gün Sivasda ikamet etti.Gelişmemesinin sebebi Türkiyenin Sorunu.senin görmediğin caddeler var gelde gezdilerim,senin gibi yazarları sevmeden bırakmayız 301.madde tam sana göre.
301de bunlarda gitsin...siyasetmiş pehh yıllardır kandırılmış siyaset
ismim MHMET, tekrardan selam aziz kardesim, evet hak vermek gerekirki yazarin bazi vurgulari dogru, bazi vurgulari ise bilincli olarak sehrimize yapilmis hakaret dolu sozler icermekte. Mesela demir celik fabrikasinin Sivastan malatyaya tasinmasina ragmen sivaslilarin o zamanki iktidara oy vermesi anlasilir bir durum degil. o fabrikada yaklasik 5000 kisi calisiyordu, dolayli olarakta 1000 kiside ayriyetten faydalaniyor ve sehirde ticare donuyordu. Bakiyor halen halkimizda bir degisiklik yok, ve ayni oyunu oynayan siyasiler halen var ve biz onlara destek veriyoruz. Soruyorum , cumhuruyetin temellerinin atildigi ve kurtulus savasinin fitillendigi ve istiklal harbinde en cok sehit veren sehrimize bu yapilanlar revami? BUu gibi yazarlari susturmak icin gazeteleri ya da tv leri protosto etmek yetmez, sehrimizi daha mutlu, murehveh, aydin, demokrat, issizligin olmadigi ve daha temiz daha yasanilabilir bir sekle getirdigimizde zaten o yazarciklar kendiliginden susacak. Elbette elestiri olacak, ama destekleyen daha cok, ben gunluk gazeteleri takip ediyorum, sivas hakkinda %90 olumlu yazilar yaziliyor, bu guzel, 1 kisi elestirsin birakalimda can kardesim, tekrardan sevgi ve selamlar herkese
alcapon74 16.01.2008, 13:39 LÜTFEN SİLMEYİN SİVASLIYIM DİYEN HERKES OKUSUN VE İBRET ALSIN HATTA BEN MAİL ATTIM SABAHA İŞTE MAİLİM...
YETKİLİLERE SESLENİYORUM BU YAZI HAKKINDA DAVA AÇILMALIDIR. VE SABAHA BU SÖZLERİ YEDİRİLİP YAZI TEKZİP ETTİRİLMELİDİR. SİVASLI BÜYÜKLERİM. SİVASIMIZA BU KENTE SAHİP ÇIKALIM. YAZIYI OKUYUNCA ŞOK GEÇİRDİM. DEĞERLİ SİVASLI AVUKATLARIMIZ SAYIN BÜYÜKLERİMİZE . YALVARIYORUM. BU YAZIDA AĞIR HAKARET ÇARPITMA VE TAHRİK VAR. GAZETENİN İNTERNET SİTESİNİN EN ALT SAĞ KÖŞESİNDE BİZE ULAŞIN KISMINDANDA ŞİKAYETLERİNİZ YAZIN. LÜTFEN. AM ONLARIN SEVİYESİNE İNMEDEN SAĞDUYU İÇERİSİNDE
SELAM ARKADAŞIM SANA KATILIYORUM SİVAS'KİMSE DİL UZATAMAZ ŞİTTEDLE KINIYORUM KISKANIYORLAR ÇATLASINLAR İŞTE ARKADAŞLAR GEÇEN SABAH GAZ.KAZIM KANAT YAZMIŞTI BİZİM ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUDA EKSİĞİMİZ VAR ODA KUVVETLİ BİR YAZARIMIZ GAZETECİMİZ YOK SİVAS'DESTEKLEYEN YAZAR OLMASI LAZIM İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA OLUR SAYGILAR
bestahmet 25.01.2008, 11:12 http://arsiv.sabah.com.tr/2007/12/30/pz/haber,FBBB90E860D849CDA66F4FFD 4DEAFD51.html
belki yeri değil ama arkadaşlar bu linke bakın.. sivas ve sivasspor ancak bu kadar karalanabilir.
mail atın yorum yapın yazı kaldırılsın..
ŞAMPİYONLUĞUMUZA KİMSE ENGEL OLAMAZ..
protesto ya ewet anti-sabah anti-Nuh Köklü
sen oyna dilber biz çalarız alem bizi ister(eskişehir trabzon can ağrı adana antalya destekler)
mesut_tncsvs 29.01.2008, 01:37 beyler yanlış yapıyoruz biz ne kadar iyi gidersek bunları bizim önümüze koyucaklar ve ağzımızdan çıkacak lafları seçerek kullanmalıyız.
LÜTFEN DİKKAT...!!!!
MİLLET BUNDAN SONRA ATV İZLEMEK HER SİVASLIYA YASAK TIR ÇÜNKÜ BENCE BU BİR OYUN SEBEP ATV 1 HAFTA GÖZETİM ALTINDA TUTTU RESMEN PSİKOLOJİLERİ BOZULDU ADAMLARI TABİ OYUN OYNAYAMAZLAR YA NE ZMN BİZ TV Yİ YE ÇIKTIK BÖYLE UZUN UZUN ???SORARIM AHALİ
MsCPorTaL 29.01.2008, 09:04 sanırım bu haberı kaldırmıslar netten mailin işe yaradı sanırım onlarda hatasını gördü
|
|