Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Yapilacak Stadyum Hakkinda Fikirleriniz?
Yeni Yapilacak Olan Stadyum Hakkinda , Fikirleriniz, Istekleriniz,Bilgileriniz ve Beklentileriniz Nedir?
Benim Fikrim :
Ben isterimki ustu kapanir , ve o cirkin manzara veren maraton kosu yeri yapilmamasidir.
tanju_58 18.04.2008, 00:37 Yeni Yapilacak Olan Stadyum Hakkinda , Fikirleriniz, Istekleriniz,Bilgileriniz ve Beklentileriniz Nedir?
Benim Fikrim :
Ben isterimki ustu kapanir , ve o cirkin manzara veren maraton kosu yeri yapilmamasidir.
onlar olsun yeter zaten.başka ne istenebilirki...
merkez_emre 18.04.2008, 20:52 her tribun sahaya yakın olsun yeter
sivas_kangallı 18.04.2008, 21:07 her tribun sahaya yakın olsun yeter
evet sahaya yakın olsun süper olur.
4 tarafın üst kapalı olsun ........
K4r_Tugrul 18.04.2008, 21:35 Koşu maratonu yeri olmazsa iyi olur. Çünki sahaya daha yakn olur....
iceride kofte sucuk satısı yapılmasın dumandan zehırlenıyoruz:)
Yigido DogaN 18.04.2008, 21:37 evet sahaya yakın olsun süper olur.
EVEET ARKADASLAR EGEER ILGILI YETKILI MERCILER BU SAYFAYI OKUYOSA ONLARDAN RİCAMIZ LÜTFEEEEN TIRUBUNLERI SAHAYA COK AMA COK YAKIN TUTUN BAKINIZ INLIZLERIN STADA VALLA RAKIP OYUNCULARA MUTHIS BASKI KURAR YAA INSALLAH SAHAYA YAKIN OLUR HATTA SUAN ICINDE BU STAD YAPILANA KADAR 10 METRE KAZI YAPILARAK SUANKI STADIMIZIN TRUBUNLERINI GENISLETEBILIRIZ YETERKI O UYUZ KOSU PARKURLARI NIN YERINE TIRUBUN OLSUN
ONE YAA SANKI OLIMPIYAT STADI HELE HELE NAPIP EDIP KALE ARKASI TURUBUNLERIN KALEYE YAKLASTIRSINLAR SUANKILER ICIN GECERLI BIR YAPILANDIRMA YAPILMALI..
NEDE OLSA AVRUPALI GELECEK DIILMI YANI HEE
sinan-58 18.04.2008, 22:12 stada bağırmayan taraftarlar (çekirdekçiler) alınmasın
bende rusyadakı statlar gozunune alınmalı ozellıkle yenı yapılan ve sampıyonlar lıgı fınalı oynanacak stat gıbı olmalı. malum kıs memleketı oldugumuz ıcın yerden ısıtmalı. trıbunler sahaya maxımum derecede yakın olmalıı
alem_halil 18.04.2008, 22:15 arkadaşlar türübünler yakın olmasın çünki bizim milletin ağzı temiz değil valla futbolcularda ne ana brakır nede avrat o yüzden hiç gerey yok..
yigido_furkan 18.04.2008, 22:15 bnce kosu pisti olmamali oncelikle stadin ustu tamamen kapatilmali ayrica sukru saracoglunda oldugu gibi IsItIcI olmali ayrica zemin altindada ozel bir ISI sistemi konulmali kar yagdiginda erimesi isin bnce en kisa zamanda yapilmaya baslanmali onumuzdeki sezon olmasada ondan sonraki sezon yeni stadda oynamamiz gerekiyo
SİVASSPORA YAKIŞIR AVRUPA STANDARTLARINDA İNGİLİZ STADLARINI ANDIRAN SAHAYA YAKIN ÜSTÜ KAPALI BİR STAD OLUR İNŞ.
yerliturkuaz 18.04.2008, 22:53 EĞER BİR STAD YAPACAKSAK BİZE YAKIŞIR OLMALI... ARTIK FUTBOL STADLARI TRBÜNLER SAHAYA YAKIN OLUYO VE ÜSTÜ KAPALI OLUYOR... BUNU YANINDA ÇOK AMAÇLI YAPILARAK STADDANDA EK GELİR KAZANABİLİRİZ...
ŞÖYLE BİR SORUN VARKİ DAHA BİZ 15 BİN KİŞİLİK STADI DOLDURAMIYORUZ Kİ BU YENİ YAPILACAK STADI DOLDURALIM....
sonkral58 18.04.2008, 23:14 artık büyük orgazisyonlarda bizde maç seyretmek isdiyoruz onun için biz stat isdiyoruz örnegin milli takım maçları seyretmek isdiyoruz
şafak58_35 18.04.2008, 23:17 4 tarafın üst kapalı olsun ........
bende katılıyorum sana .......................
yeni stad nereye yapılacak bilgisi olan varmı?
İstediğin kadar iyi bir takım ol, iyi bir statın yoksa adam yerine kimse koymuyor. Her açıdan çok önemli, ama lafta kalacak diye korkuyorum.
sivasfutbol 19.04.2008, 11:56 tuvaletleri temiz ve düzenli olsun ve üçretli ve birde görevlisi olsun lavaboları mümkünse tuvaletlerden ayrı olmalı ayrıca tertipli temiz ve içi döşeli namaz kılacagımız bir mescit yapılmalı çünkü bu yıl baya bir sıkıntı çektik.
tuvaletleri temiz ve düzenli olsun ve üçretli ve birde görevlisi olsun lavaboları mümkünse tuvaletlerden ayrı olmalı ayrıca tertipli temiz ve içi döşeli namaz kılacagımız bir mescit yapılmalı çünkü bu yıl baya bir sıkıntı çektik.
Arkadas Sen Namaz Kilmayami Gidiyorsun Mac'a mi ? :D
Bahattin 20.04.2008, 20:41 guzel olsun ve eger imkan varsa daha genis ve kapasitesi arttirilsin yapanada yaptiranada tesk
yusuf_yusuf 20.04.2008, 20:49 stada bağırmayan taraftar alın masın ve içerde hersey ucuz olsun bilet fiyatları dusuk olsun ve şehir merkezıne yakın olsun
Önce mevcut stadın hakkını verelim,
Gerek takımımıza gerekse mevcut stadımıza bile
hemüz layık olduğumuzu sanmıyorum...!
sivas_sevdamiz 20.04.2008, 21:08 Önce mevcut stadın hakkını verelim,
Gerek takımımıza gerekse mevcut stadımıza bile
hemüz layık olduğumuzu sanmıyorum...!
kesinlikle katılıyorum...
ayrıca yeni statta tribünler hiçbir maçta dolmayacak. Ayrıca uzak olacağı için de şimdiki kadar bile rağbet göremeycek diye düşünüyorum. Şimdi yine biraz çoluk çocuk dolduruyo...
özsivasli1903 20.04.2008, 21:11 üstü kapanip acilan olmali ve alttan isitmali kesin olmali ki
avrupa maclari oynanacak kalitede olsun...
akifeker 20.04.2008, 21:16 her tribun sahaya yakın olsun yeter
ewt emre gardaş trübünler sahaya daha yakın olursa rakip taraftarları daha çabuk baskı altına alırızzz
sivaslı her şeyin en iyisine layıktır
yigido_sampiyon 20.04.2008, 21:21 arkadaşlar ben yeni stada karşıydım...çünkü devletin para harcıyacak başka alanlarının olduğunu düşünüyorum...
ama biz daha mevcut stadımızı dolduramıyoruz...ki sivasspor şampiyonluğa oynadığı bu zamanlar dolmuyorsa stad istersen 100.000 kişilik stad yap üstünü kapat...
ethembey 20.04.2008, 21:42 stadin büyütülmesi ve standdatlari avrupa bir sekilde olsun
YA BENIM ISTEGIM OZELLIKLE ÜSTU KAPALI OLSUN MALUM SIVASIN HAVASI SERT OLUYOR KISLARI HIC DEGILSE SICAK OLUR CIMLER DONMAZ BUZ PISTINDE DASN (FUTBOLL) oynamayiz ISALLAH YETKILILER BUNU GOZ ÖNUNDE BULUNDURUR
ICH LIEBE SIVAS
ICH LIEBE OZLEM
cenk5821 20.04.2008, 22:47 bence 4tarafin sutu kapali olsun sahaya yakın olsun toprakaltı ısıtma sistemi olsun :D:D:D KAPASİTESİ YUKSEK OLSUN
eyuphulagu 20.04.2008, 22:57 yeni stadyum büyük bir aksilik olmazsa sivaspor tesislerinin karşısındaki fuar alanına yapılacak.arkadaşlar ben geçen yıl kayserinin yeni stadını yakından gördüm.herkes seneye görecek müthiş bir stadyum olmuş.kore deki olimpiyat stadyumunun projesini esas almışlar.33 bin kişilik bir stad.üstü açılıp kapanır bir stat.alttan ısıtmalı,sahaya çok yakın modern bir stat olmuş.kayseri statından neden bahsettim.bizim yapacağımız stadın da bu na benzer bir stat olması gerekir.tabiki aynı stat olmamalı; bizim stadımız bence ingiltere'de ki stadyumlar gibi olmalı.Nasıl bir stat;önce alttan ısıtmalı,sonra üstü açılıp kapanan bir stat,atletizm pisti olmayan ,kafeleri, lokantaları olan,koltuklarının altında doğalgaz ısıtma sistemi olan,depreme dayanıklı,dört tarafı kapalı bir stat olmalıdır.kapasitesine gelince benim gönlümden geleceği de düşünerek 40 bin olmalı diyorum.
sivas_sevdamiz 20.04.2008, 23:17 yeni stadyum büyük bir aksilik olmazsa sivaspor tesislerinin karşısındaki fuar alanına yapılacak.arkadaşlar ben geçen yıl kayserinin yeni stadını yakından gördüm.herkes seneye görecek müthiş bir stadyum olmuş.kore deki olimpiyat stadyumunun projesini esas almışlar.33 bin kişilik bir stad.üstü açılıp kapanır bir stat.alttan ısıtmalı,sahaya çok yakın modern bir stat olmuş.kayseri statından neden bahsettim.bizim yapacağımız stadın da bu na benzer bir stat olması gerekir.tabiki aynı stat olmamalı; bizim stadımız bence ingiltere'de ki stadyumlar gibi olmalı.Nasıl bir stat;önce alttan ısıtmalı,sonra üstü açılıp kapanan bir stat,atletizm pisti olmayan ,kafeleri, lokantaları olan,koltuklarının altında doğalgaz ısıtma sistemi olan,depreme dayanıklı,dört tarafı kapalı bir stat olmalıdır.kapasitesine gelince benim gönlümden geleceği de düşünerek 40 bin olmalı diyorum.
Sivasspor şampiyonlar liginde final oynasa bile 40 bin kişilik stadı dolduramayız :((
kubilay68 20.04.2008, 23:19 arkadaslar ciddimi bu stad isi ya INSALLAH OYLEDIR.
arkadaslar ciddimi bu stad isi ya INSALLAH OYLEDIR.
Evet arkadasim, ciddi , gecen hafta aciklanmisti...
Sivasspor şampiyonlar liginde final oynasa bile 40 bin kişilik stadı dolduramayız :((
okadarda karamsar olma kardes..:D
Stad ne kadar buyuk olursa okadar da daha fazla taraftar geliyor..
yani bu demek degildirki..4 eylul de her macta 10.000 kisi geliyorsa yeni stadiumda da 10.000 kisi gelecek..
Stadin , modernligi, sonra cafesi , lokantalari ve bir cok sey daha ilgi cektiriyor..
Sana misal veriyim..
Ali Samiyen? her mac full kapasite oyniyorlarmi ? Hayir?
Neden stad cokmek uzere, guzel degil, taraftarin ilgisini cekmiyor, olmpyatta bugun gorduk doldurmuslar tribunleri..
Hem yeni modern Stad Sart! Avrupa maclarini oynamak istiyorsan mecbur yaptiracaksin..yoksa adamlar senin o sararmis cimlerinde oynamaya gelmezler..
summerstar 21.04.2008, 03:25 bence cok iyi olur
ve 30 bin diyorlar buda yeterli
daha büyük olacagına üstü kapalınabilir olsun daha iyi
ayrica eglence olanakları cok kısıtlı sivasta
bunun icinde stad işe yarayabilir
bahadır erdem 24.04.2008, 19:58 SİVAS SEYİRCİSİ 2007-2008 SEZONUNDA ŞU ANA KADAR 6000-
7000 ORTALAMAYI YAKALAYABİLMİŞ.
TARAFTAR BU HALDEYKEN BİLE MAÇA İLGİ GÖSTERMİYOR.
35-40 BİN KİŞİLİK STADIN NE FAYDASI OLACAK.
gönenliyiğido 24.04.2008, 20:15 Otopark ı büyük olsun:)İnsanlar arabayla maça gelmeye korkmasınlar..
gönenliyiğido 24.04.2008, 20:15 bide kale arkalarında itfaiye aracı durmasın!!!
GLoBe-Y-Gençlik 24.04.2008, 20:38 Hayırlı Olsun Dıyoruz Ins Destek Artmasını Istıyoruz
eyuphulagu 25.04.2008, 01:12 SİVAS SEYİRCİSİ 2007-2008 SEZONUNDA ŞU ANA KADAR 6000-
7000 ORTALAMAYI YAKALAYABİLMİŞ.
TARAFTAR BU HALDEYKEN BİLE MAÇA İLGİ GÖSTERMİYOR.
35-40 BİN KİŞİLİK STADIN NE FAYDASI OLACAK.
arkadaşım biz bu stadı sadece bugün için değil gelecek için istiyoruz.şuan ki stat uefa standartlarına uymuyor.40 yıl önce yapılan stadımızın ömrü bitti.istediğin kadar makyaj yap köy stadından modern stat olmaz.g.s,kayseri statlarını çok mu dolduruyor ki yeni stat yapıyorlar.kayseri ve g.s. açılanan son rakamlara göre bu yıl 10-15bin seyirci ortalamasıyla oynuyorlar.buna rağmen yeni stat yapımına başladılar.yeni stat yapmayı düşünen konya,trabzon,denizli,antalya, bursa,rize ninin seyirci sayısı sivasspordan çok mu fazla.ortalama 5-10bin seyirciye oynuyorlar.unutmadan ankara b.ş.bel,şu anda 25bin kişilik yeni yaptığı, yeni kent asaş stadında oynuyor.ankara b.ş.beld. de 1-2bin seyirciye oynuyor.buna ne dersin?lütfen yeni stat konusunda SİVAS'A VE SİVASSPOR'A DESTEK OLALIM.ARTIK GEÇMİŞLE YAŞAMAYALIM GELECEĞE YATIRIM YAPALIM.
ÖNCELİKLE BÜTÜN TİRİBÜNLERİN ÜZERİ KAPATILMALI
Sükrü saracogul sitatina bakin ya Kayserini yeni yapilan sitadina,
bagirmaya gelincede sormak isterim kac kisi bagriyor ki??
yakin olunca oyunucularin formasindanmi tutacaksiniz ?
su anda takim iyi gidiyor.Allah göstermesin ki seneye iyi baslamadi bu takim o zaman ne olacak ??
sizlerde adiniz gibi biliyorsunuzki Türk toplumunda hos göru biraz az bu konularda !! hep ben yeneyim baskasi yenmesin var.
bence iyi arastirmak gerek.en uygunu bulmak gerek cok para yatirilacak buraya.
mermerbey 25.04.2008, 02:51 tribünün sahaya yakın olması lazım.rakip oyuncu kafasını çevirdiğinde gözümüzün içini görmeli.bu tür stadlar dans ettirir rakip oyuncuları.ancak korku dansı.
Arkadaslar Yeni yapilacak stadiumun ve alisveris projesinin bir kac fotograflari var(adi nedeniyorsa bilmiyorum)
Ben acikcasi hic begenmedim ve hayallarimdeki gibi bir stad degil.. yine 2 tribunun ustu kapali 2 arka nin ustu acik..
Stadiumdan fazla Alisveris merkezine Onem verilmis sanki
Zaten Bulent Uygun 2-3 ay da bitebilir bu stad ve Sampionlar Ligine Hazir Olur, Yani Artik Siz Dusunun..
gormek icin :
www.bulentuygun.com.trgiriyors unuz..
Orda Projelerim 'e Tikliyorsunuz
Ve Ondan Sonra : Stadium ve Alisveris Merkezine Tiklyiorsunuz..
yeni bir stadın yapılması cok ii olur ama bu sehrımıze yakısacak biçimde olması daha guzel olur hem kapasitesi biraz daha artırılsın bence
etzel1967 04.05.2008, 01:14 ben beğendim...statlar büyük maliyet isteyen yatırımlar...bu maliyeti ancak alış veriş merkezleri amorti edebiliyor...avrupanın bir çok stadında var bu...doğrusu da bu zaten...şaşırmamak gerek...
K4r_Tugrul 04.05.2008, 01:14 koşu sahası olmasında ne olursa olsun
maçı kale arkasında 50metre arkadan izliyoruz. Bağırsakta ses yeterince gitmiyo.
bence olmuşken en iyisi olsun hersene stad yapılacak degil 1 kere olur
ertugrulss 04.05.2008, 01:26 bencede gayet hoş neyi var kimde var böyle stat üç büyükler hariç yakışır bize keşke olsa
izmirligardaş58 04.05.2008, 01:34 ya madem böle bişi var krdşm bu sene okadar rant kazandık bende baktım projeye fena deil kare yerine oval olursa sanki daha hoş olur gibi bide bizim için en önemlisi hava şartlarına uyumluluk saglamasıdır üstünün kapatılması veya kışlar için alttan ısıtmalı sistem konulabilir belki üstünü kapatılması yüksek maliyet olur şimdilik ama ısıtma sistemi şart diyorum bu yüzden bi kaç maçımız gümbürtüye gitcekti neredeyse msla çykrrize maçı çok kötü şartlarda oynanmıştı
Harika olur inşallah :)
Sivassporumuza her şey yakışır :)
O proje bülent hocanın kendisinin bi mimara çizdirdiği,ve ingilteredeki bi stadı örnek alarak hazırladıkları bi taslak sadece..Yeni stad yapılacak olursa daha çok değişir o proje arkadaşlarr..Hatta alakası bile kalmaz o resimlerle rahat olun:)
kubilay68 04.05.2008, 01:37 valla arkadaslar ben begendim stadyummu
O proje bülent hocanın kendisinin bi mimara çizdirdiği,ve ingilteredeki bi stadı örnek alarak hazırladıkları bi taslak sadece..Yeni stad yapılacak olursa daha çok değişir o proje arkadaşlarr..Hatta alakası bile kalmaz o resimlerle rahat olun:)
Insallah Oyledir Kardes.. Cunki Gordugun Gibi Stad Dan Fazla Alisveris Merkezine Felan Onem Verilmis..
Sivasin Havasi Maglum..Oyle Bir Havada En Azindan 4 tarafin da kapatilmasi lagzim.. onu da birak tum tamamiyle ustu kapanmasi lagzim aslinda..Ornegin..Kayseri,Gs Stadiumlari..
izmirliyigido 04.05.2008, 01:43 ya madem böle bişi var krdşm bu sene okadar rant kazandık bende baktım projeye fena deil kare yerine oval olursa sanki daha hoş olur gibi bide bizim için en önemlisi hava şartlarına uyumluluk saglamasıdır üstünün kapatılması veya kışlar için alttan ısıtmalı sistem konulabilir belki üstünü kapatılması yüksek maliyet olur şimdilik ama ısıtma sistemi şart diyorum bu yüzden bi kaç maçımız gümbürtüye gitcekti neredeyse msla çykrrize maçı çok kötü şartlarda oynanmıştı
Bence de, oval olsa çok daha güzel olur. Üstünün tamamen kapanması maliyeti arttırsada çok önemli. Alttan ısıtma şart.
Birde arkada ki tesisler ne acaba? Sosyal Tesismi yoksa sportif amaçlı mı olacak. Ama yinede çok güzel.. Ben beğendim.
.
Harika olur ama gerçekleşir mi bilmem.Stadımızın kapasitesi ve teknolojisi artırılmalı diye düşünüyorum :)
sivas_sevdamiz 04.05.2008, 02:07 Harika olur ama gerçekleşir mi bilmem.Stadımızın kapasitesi ve teknolojisi artırılmalı diye düşünüyorum :)
ben kapasitenin artırılmasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Maalesef büyük takımlarla olan maçlarımızın dışında dolmuyor tribünler (bazen o maçlarda bile boşluklar oluyo). Bir de kapaiste artırılırsa her maçta tribünlerde boşluklar olur hep
En azından o maçlarda dolu dolu olsun.Teknolojisi,giriş ve çıkışları yetersiz bence...Yeni stat şampiyonumuza şart :D
sivasistanbul34 04.05.2008, 02:15 beyler ben istanbul'un bağcılar semtinde oturuyorum komşu ilçemizin takımı olan güngören bel.sporun stadıda aynısı istanbulda oturanlar bilir inanın bana hiç bir boka benzemiyor inanın sivasın şuanki stadı bana göre daha güzelll bence şeklini hiç bozmayalım yapacaksak adam akıllı para koyalım ortaya adam akıllı bi stad yapılsın şampiyonlar ligine falanda yetişmesine hiççç gerek yok sadece bir kaç zevkli maç için böle bi stadın sivasa kurulmasına izin vermeyelim sadece şampiyonlar ligi maçı değil bundan sonra bütün maçlarımızı sıradan değil müthiş bir stadda oynayalım
kaya0758 04.05.2008, 02:31 ben beğendim...statlar büyük maliyet isteyen yatırımlar...bu maliyeti ancak alış veriş merkezleri amorti edebiliyor...avrupanın bir çok stadında var bu...doğrusu da bu zaten...şaşırmamak gerek...
aynen katılıyorum kardeşim haklısn.bencede öyle olmalı.ayrıca alışverişe gelen insanlar stadı merak ettiği için maç alışikanlığı olmasada maça gelir.futbol bir tutkudur.
gelen zaten bırakamaz
kaya0758 04.05.2008, 02:38 koşu sahası olmasında ne olursa olsun
maçı kale arkasında 50metre arkadan izliyoruz. Bağırsakta ses yeterince gitmiyo.
aynen katılıyorum kardeşim koşu bandını gitsinler başka yere yapsınlar yahu
kale arkasından zaten futbolcuya sesini duyrmak imkansız oluyo koşu bandıyla.
pozisyonları net göremiyosun.
futbolcular taraftara gidecek uzak olduğu için gitmiyo.
sonra taraftarlar futbolcular gelmedi diye kızıyo.gerginlik.
izmirligardaş58 04.05.2008, 02:57 tuncayın oynadığı migdlosboronun stadını andırmış
izmirligardaş58 04.05.2008, 02:59 Bence de, oval olsa çok daha güzel olur. Üstünün tamamen kapanması maliyeti arttırsada çok önemli. Alttan ısıtma şart.
Birde arkada ki tesisler ne acaba? Sosyal Tesismi yoksa sportif amaçlı mı olacak. Ama yinede çok güzel.. Ben beğendim.
.
abi oralarda paşa çocuklarının gezente ektivite yerleri olcak bizim tabaka yine boşta kalcak
abdullah58 04.05.2008, 03:18 HARIKA BE COK GÜZELMIS
HIC OLMAZSA RAHATCA KÜLÜBÜMÜZÜN LISANSLI ÜRÜNLERINI BULABILECEGIZ ARTIK RAHATCA
stad pek hos olmamis bence.Daha iyi olabilir ustu kapali olsun, yerden isitmali olsun, koltuklar isitmali olsun ve rahat olsun,belediye her 5 dakka basi otobus kaldirsin stada bedava,biletler ucuz olsun,kapasite 20-30 bin daha artsin ve 40-50 binlik felan kapasite olsun,alisveris merkezi olsun,cocuklar icin kres, ve cok araba alicak otoparki olsun.unutmadan giris kapilari fazla olsun ki izdiham yasanmasin.stadin etrafi yesillik bi alan olsun insanlar piknik yapmaya felan giderler.. DAHA ISTEKLERIM VAR ONLARI YARIN BIRGUN YAZARIM.. :D
muhsin koçak 04.05.2008, 05:43 resimde gördüğüm projenin hayata geçmesi imkansız diyorum ben,böyle bir projeye devlet kaynak ayırmaz,ayıramaz,bizimde gücümüz belli zaten,ama olursa mükemmel olur.bu sayede sivasta futbola olan ilgi tavan yapar bence.
zaralım 58 04.05.2008, 08:36 BÜLENT HOCAYI BİRKEZ DAHA AYAKTA ALKIŞLIYORUM
berat.demir 04.05.2008, 09:07 Türkiye'nin kalbi Sivas'ta atıyor
Türk futbol tarihinin belki de en önemli karşılaşması olarak görünen Sivasspor-Galatasaray maçına sayılı dakikalar kala Sivas'ta heyecan dorukta.
Şampiyonluğun düğümünü çözecek maç öncesi kent, kırmızı-beyaza bürünürken, Türkiye'de de en çok konuşulan konuların başında bu maç geliyor. Şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Sivasspor'a özellikle Anadolu'dan destek yağıyor. 'Yılın maçı' olarak nitelendirilen bu önemli karşılaşma öncesi, kentteki oteller ve uçak seferlerinde büyük talep artışı oldu. İl dışından maçı izlemeye gelecek sporseverler kentteki otellerde yer bulamıyor. THY'nin de yoğun talep üzerine bugün İstanbul'dan, Sivas'a 5 ek sefer düzenleyeceği bildirildi. Kent esnafı işyerlerine, vatandaşlar da evlerinin balkonlarına ve camlarına Sivasspor bayrakları asıyor. Sivasspor taraftar sitelerinde, taraftarlar birbirleriyle mesajlaşarak bugün oynanacak karşılaşmada buluşmak için sözleşiyor.
Tarihî maç öncesinde, statta hazırlıklar tamamlandı. Bürokratlar ve spor adamlarının maçı izleyeceği protokol tribününün merdiven boşluklarına sandalyeler yerleştirildi. Tribünler ve saha zemini maça hazırlandı. Saha zeminindeki çim, iş makineleriyle biçildi. 4 Eylül Stadı'nın çevresindeki binaların balkonlarında yerler şimdiden ayrıldı. Öte yandan işadamları ve bürokratlar da Sivasspor'a destek yarışına girdi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nca başlatılan "Sivasspor'a Otobüs Kampanyası'' çerçevesinde alınan özel donanımlı otobüs, dün kulübe teslim edildi. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, şehirde en fazla ilgi gören isimlerden birisi. Sürekli halk ile birlikte olan Vali Dalmaz, büyük maç öncesinde esnaf ve taraftarlarla tek tek görüşmeler yaparak maça hazırlıyor. Sivas halkının misafirperverliğinin ön plana çıkması gerektiğini belirten Dalmaz, "Bu başarı anlık değil. 4-5 yıl öncesinden gelen çalışmalarımızın eseri. Birlik ve beraberlik, teknik kadro, yönetim ve halk kenetlenince başarı devam edecek. Stat, spor salonları yolda. Spordaki başarı kültürel ve ekonomik yatırımlara dönüşüyor." diye konuştu.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, zorlu maç için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirterek, şampiyonluğu belirleyecek karşılaşmaya çok yoğun ilgi olduğunu ifade etti. Aydın, "Bu maç için Sivas'a 4 bin misafir geldi. 2 bin 500 kişilik otel ve konaklama tesisimiz mevcut. Kalan insanları evlerimizde misafir ediyoruz. Sivasspor'un yakaladığı atmosfer sayesinde ulusal basınımız bizi konuşuyor. Hizmet sektörü ile ekonomiye ciddi bir girdi var. Sivas'ın tanıtımı ve imajı düzeldi. Sivasspor'a destek için Anadolu'dan belediye başkanı, valiler ve bürokratlar Sivas'a geliyor. Sivas'ta başlayan Anadolu harekâtı, Anadolu'nun sesi oldu." dedi. Sivas'ta son bir haftadır yaşanan hareketlilik özellikle esnafı sevindiriyor. Tüm esnafın vitrinlerini süsleyen Sivasspor bayrakları, kenti kırmızı-beyaz görüntüye bürümüş. Sivas'ın hatırı sayılır esnaflarından Necati Çelik, "Sezon boyunca 15 günde bir takımların kentimize gelmesi, otelinden lokantasına kadar esnafımızın yüzünü güldürdü." diye konuştu.
G.Saray'ın otelinde tezahürat
G.Saray kafilesinin konakladığı otel önünde dün gece toplanan kalabalık bir grup, tezahüratlarıyla Sarı-Kırmızılı oyuncuların uyumasını engellemek istedi. Bu gelişme üzerine G.Saray Kulübü Başkanı Adnan Polat, durumu Sivas Emniyet Müdürü'ne iletti. Vali Dalmaz'la da görüşen Polat, olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. G.Saraylı futbolcular ise İstasyon Caddesi'ndeki bu kargaşadan uzak durmak için otelin arka odalarında kalmayı tercih etti.
Hazırlıklar tamam herkes maçı bekliyor
Sivasspor bugün oynayacağı Galatasaray maçı öncesinde kapılarını herkese kapattı. Teknik Direktör Bülent Uygun, Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulu üyeleri Sivasspor tesislerinde kampa girdi. Bülent Uygun, Galatasaray maçını kazanabilmek için konsantre olduklarını söyledi. Genç teknik adam, Sivasspor olarak son 2 maçta ne sonuç alırlarsa alsınlar, bu sezon gönüllerin şampiyonluğunu kazandıklarını söyledi. Uygun, tüm Sivas halkını bugünkü G.Saray maçına davet etti. Bu arada Kırmızı-Beyazlılar'da Diallo ve Murat'ın sakatlığı devam ediyor. Bu oyuncuların dışında sakatlıkları devam eden Sedat, Yasir ve Balili, gelecek sezon takımdaki yerini alacak.
Eyüp Boğazkesen - Bülent Karadaş
SenSetik 04.05.2008, 10:20 kale arkaları neden kapalı değil....
ben beğenmedim projeyi.....
ilker5801 04.05.2008, 10:32 ben beğenmedim çok basit olmuş.şekil olarak chelseanın stadına benzemiş.
kale arkaları 1 kat diğerleri 2 kat.daha farklı bişeler olabailir kayserinin yeni stadı çok güzel bence.hem o kale arkasındaki yer neresiyse adliye binasımı artık alışveriş merkezimi ordan maç çok rahat izleniyo:D
yerliturkuaz 04.05.2008, 10:32 GÖRÜNÜŞ İTİBARİYLE GÜZEL VE BU BİZİM YENİS YAPILACAK STADIMIZ DEĞİL BU ŞİMDİKİ STADIN MODERNİZE EDİLMİŞ HALİ BUNU BÜLENT UYGUN KENDİSİ DİLE GTİRDİ ZATEN YENİ YAPILCAK STADIMIZ DAHADA GÜZEL OLACAKTIR EMİNİM...
eyuphulagu 04.05.2008, 16:12 Arkadaşlar Bülent UYGUN bu stadın projesini neye göre yapmış anlayamadım.Biz alışveriş merkezi değil her yönüyle modern bir stat istiyoruz.Sayın Bülent UYGUN herhalde 1 Nisan şakası yapmış.Ben 4 aydır yeni statla ilgili yazı yazıyorum.hocanın siteye girince adeta şok oldum.bu kadar kötü proje görmedim.bu projeyi yapacağımıza eski stadın yapılmayan trübinlerini yıkıp yeni tribün yapalım daha iyi.proje görmek isteyenler KAYSERİ KADİR HAS STADI nın projesini tıklayıp inşaat fotograflarını görsünler.Bence sivasa çok ayıp ediliyor.Hocamızı seviyoruz ama kendisini biraz daha ciddiyete davet ediyoruz.hem bizim stadın yapılması konusunda acelemiz mi var?G.S stadı 2 yılda yapıyor.bizde 2 yılda bitirelim ne olur ki?geç olsun güzel,modern bir stat olsun.hem kupalara katılırsak maçlarımızı Ankara,Kayseri,İstanbuldaki uefa ya uygun bir stat da oynayabiliriz.SİVAS BÖLGE MÜDÜRÜ DÜN BU KONUDA TV 58 DE AÇIKLAMA YAPTI .STAT İÇİN MİMARLARLA PROJE GÖRÜŞMESİ YAPTIKLARINI SÖYLEDİ.ARKADAŞLAR 4 Eylül Stadının yeri çok değerli.Bence yetkililer acele etmesinler ULUSAL VE ULUSLARARASI FİRMALARLA GÖRÜŞME YAPSINLAR.EN UYGUN TEKLİFİ KABUL EDSİNLER.ESKİ STAT YENİ STAT YERİ YENİ STAT TAKASI İÇİN EN İYİ TEKLİFİ KABUL ETSİNLER.
ilker5801 04.05.2008, 16:36 bence de çok basit proje olmuş.kale arkasındaki binadan maç rahatlıkla izleniyor.baştan savma olmuş
güzel bence tasarım olarak ama açıkta kapalı olması lazım ses olayını güzel ayarlamak lazım
winner58 04.05.2008, 17:19 bence daha güzel bi stad yapmak lazım birkaçtane proje hazırlamak lazım bu iş bi kere olur ve en güzeli olması lazım sivas şehri bunu hak ediyo bence
sürgün kubilay 04.05.2008, 17:25 bence olmuşken en iyisi olsun hersene stad yapılacak degil 1 kere olur
bahadır erdem 04.05.2008, 17:33 STADI BENDE BEĞENDİM.ÖYLE AHIM ŞAHIM BİR ŞEY OLMASINA GEREK YOK.
SİVAS'A YETECEKTİR.İNGİLTERE LİGLERİNE BAKTIĞIMIZDA STADLARI HEP MÜTEVAZİ
GÖRÜYORUZ.
mayklayk 04.05.2008, 17:43 2 3 ayda ne diyor ya bunlar biz bu stadın tatiladını bi sezonda zor bitirdik insallah yetisir ama zor
mayklayk 04.05.2008, 17:45 bu stadı bikere yapğıyıoruz ben 65 bin kisilik olması gönülden isterim bunu yapacak belki para yokturdur ama bunu yapamıyacaksak hic yapmıyalım diyecekseniz 17 bin kisilik s tad dolmuyor gün gelir öyle bir olurki 65 bin kisilik stada sıgmayız
mfk and fux 05.05.2008, 19:08 harika bir stadyum olmuş böyle bir stadyumumuz olsa başka ne isterizki
slasher//z 05.05.2008, 19:15 YAPILACAK STATDA TRİBÜNLER KALE ARKALARINDAN DİREKT BAŞLAMALI BENCE.
2-3 ayda yapılan staddan hayır gelmez yapacaksan adam gibi bir stad yapacaksın
yusuf_yusuf 05.05.2008, 19:21 ben itiraz edıyorum ya a eğer yapılırsa o kadar seyyar satıcı ne olacak ya onların ekmeğını yeyımessınız
bence mevcut stat yeterli
şimdiki 15 bin kişilik stat dolmuyor,yeni stat nasıl dolacak?
yeni stat yapılırsa tribünler sahaya yakın olsun ses iyi gider
sivaslıselin 08.05.2008, 20:47 yeni stadyum hangi semte yapılacak, toplam kapasitesi ne olacak bilen varmı acaba?
yigido_sampiyon 08.05.2008, 20:51 bence mevcut stad yenilenebilir...çünkü daha bu stadı dolduramuyoruz...
bir başka saçmalıkta; mevcut stadı durmadan yeniliyoruz sonrada yeni stad yapacaz diyoruz...bu kadar paraya yazık değil mi?
eyuphulagu 08.05.2008, 23:13 yeni stadyum hangi semte yapılacak, toplam kapasitesi ne olacak bilen varmı acaba?
Valimizin açıklamasına göre yeni stat sivasspor tesislerinin karşısındaki fuar alanına yapılacakmış.kapasitesinin 30-35 bin arasında olması düşünülüyormuş.son haberlere göre stat projesi için Türkiye çapında ünlü birkaç mimarla görüşülmüş.yakında proje kamuoyuna açıklanacakmış;maketini de yapacaklarmış.projenin açıklanma tarihi belli değilmiş.bütün bu bilgileri sivas gençlik ve spor il müdürü Salim Bey tv 58 de 3mayısta canlı yayında açıkladı.umarım proje çalışması yakında açıklanır.sivas'a ve sivasspora layık bir stat en kısa zamanda yapılır.
XXCakir58 09.05.2008, 00:07 bence güzel yapilmis. Ama gercektede öyle olmasi lazimki begenilsin. Ama suan bize yeni stad erken düsünüyorum.
Biz 4 Eylül stadini dolduramiyorsak, yeniyi nasil dolduracagiz
yiğidobaytar58 09.05.2008, 02:10 ya ben böyle bi siteyi yeni duyuyorum neden yazılmıyor siteye böyle sitelerin adresi...
yiğidobaytar58 09.05.2008, 02:24 ya stadın üstünün tamamen kapalı olması lazım.hem alış veriş merkezi nerde orda onu göremedim.apartman gibi duruyor :)
mysuskunx 09.05.2008, 08:09 KESİNLİKLE YENİ BİR STAD A İHTİYACIMIZ VAR,MADEM ARTIK 5.BÜYÜĞÜZ BUNUDA HAK EDİYORUZ...
şampiyon sivassssssssssssss............ .
altuntas58 09.05.2008, 11:40 Bu güzel projeyi sivasımıza kazandırırsanız sizin heykelinizi dikeriz teşekkürler bülent hocam bu projeyi beğenmeyenlerin altarnatif projeleri varmı acaba Sivasımıza yakır stadyumda güzel alış veriş merkezide güzel
eyuphulagu 10.05.2008, 23:37 Bu güzel projeyi sivasımıza kazandırırsanız sizin heykelinizi dikeriz teşekkürler bülent hocam bu projeyi beğenmeyenlerin altarnatif projeleri varmı acaba Sivasımıza yakır stadyumda güzel alış veriş merkezide güzel
Sevgili abicim bu konu Bülent Hocaya da soruldu.onun açıklamasını da dinledim.yapmış olduğu projenin 2-3 ayda bitebilecek bir proje olduğunu;böylece eğer şampiyonlar ligine kalırsak projenin 2-3 ayda bitirilip sivassporun maçlarını bu statta oynamasını istediğini söyledi.Ayrıca projenin de kısa dönem için düşünülen geçici bir proje olduğunu ; ilerde daha iyi bir stat yapılabileceğini de söyledi.bu sözler 2-3 hafta önce sivassporun şampiyonlar ligine gitme durumu olduğu zaman söylenmişti.umarım konu anlaşılmıştır.sevgili abicim proje görmek istersen lütfen internette Kayseri Kadir Has stadı yaz,projeyi gör;ondan sonra bülent hocanın projesi ile kıyaslama yap.HER ŞEY SİVASSPOR İÇİN.BİR GÜN BÜTÜN SİVASLILAR SİVASPORLU OLACAK.....
tanju_58 10.05.2008, 23:51 ben şahsen stadı beyenmedim.öyle olucaksa olmasın.şimdiki stad daha bi stad görünümünde...
Sivas komşuyu örnek alsın
Eski stat ve çevre arazisini 100 milyon YTL'ye satan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım 2006'da yaklaşık 70 milyon YTL'ye ihale ettiği yeni stat ise 2008/09 sezonunda kullanıma açılacak. Stadın yapımına geçen yıl yaşamını yitiren ünlü işadamı Kadir Has da 10 milyon YTL bağışta bulunmuştu.
Halen kullanımda olan 24 bin kişilik Kayseri Atatürk Stadyumu ise yıkılarak yerine otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan bir kompleks yapılacak. Müteahhit firma gelirden belediyeye pay verecek. Galatasaray'ın boşaltacağı Ali Sami Yen Stadı'nın yerine de rezidans ve alışveriş merkezi planlanıyor.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Erciyesspor ile Kayserispor'un kent ekonomisine katkısının yüzde 20 olduğunu belirterek, futbol ile kentin ekonomik gelişim trendinin birbirini beslediğini söylüyor. Maç günleri çevre illerden gelen seyircilerin kente gelir bakımından önemli bir katkı sağladığını belirten Kilci, yeni stat ve UEFA Kupası maçlarının futbolun ekonomik katkısını artıracağını da söylüyor.Kilci, Kayserispor'un şampiyonluğa oynayacak ekonomik gücünün bulunduğunu da sözlerine ekliyor.
Geçmişte yaşadıkları acı bir olayı unutarak son yıllarda büyük dostluk gösterilerine imza atan Kayserispor ile Sivasspor, önümüzdeki sezon Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil edecek. Ligde Kayserispor'dan daha başarılı olan Sivasspor'un da kalıcı başarılara imza atabilmesi için Kayseri modelini iyi incelemesi lazım. Çünkü Sivasspor'un bu yılki başarısı sezon başında kendilerince de öngörülmemişti. Yeni sezonda 30 bin kişilik Avrupa standartlarında bir statta mücadele edecek olan Kayserispor'un da artık doğru yapılanmasını bir "lig şampiyonluğu" ile taçlandırmasının zamanı geldi.
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=96656
sivaslimete 13.05.2008, 12:39 bencede cok güzel ama diger 2 tiribünde kapandimi mükemmel olur
HELAL OLSUN HOCAM SANA VE SİVASSPORUMUZA YAKİŞIR BİR STAT EMEĞİNE SAĞLIK
yigido Atilla 13.05.2008, 14:26 http:// pu1y3xfq.jpg
ben bu stadi cok begendim atletizim pisti yok tam futbol stadi helal olsun eger yaparlarsa
bozkurt187 13.05.2008, 14:41 bence yeni stada gerek yok cünkü biz daha bu stadi dolduramiyoruz
eyuphulagu 13.05.2008, 23:58 Sevgili abicim bu konu Bülent Hocaya da soruldu.onun açıklamasını da dinledim.yapmış olduğu projenin 2-3 ayda bitebilecek bir proje olduğunu;böylece eğer şampiyonlar ligine kalırsak projenin 2-3 ayda bitirilip sivassporun maçlarını bu statta oynamasını istediğini söyledi.Ayrıca projenin de kısa dönem için düşünülen geçici bir proje olduğunu ; ilerde daha iyi bir stat yapılabileceğini de söyledi.bu sözler 2-3 hafta önce sivassporun şampiyonlar ligine gitme durumu olduğu zaman söylenmişti.umarım konu anlaşılmıştır.sevgili abicim proje görmek istersen lütfen internette Kayseri Kadir Has stadı yaz,projeyi gör;ondan sonra bülent hocanın projesi ile kıyaslama yap.HER ŞEY SİVASSPOR İÇİN.BİR GÜN BÜTÜN SİVASLILAR SİVASPORLU OLACAK.....
YUKARIDA BU KONU İLE İLGİLİ YAZDIĞIM YAZIYI BAZI ARKADAŞLAR HERHALDE YA HİÇ OKUNMAMIŞ;YA DA GÖZARDI EDİLMİŞ.
LÜTFEN BU KONUYLA İLGİLENEN ARKADAŞLAR YUKARIDAKİ YAZIYI BİR DAHA OKUYALIM...HER GÜN MODERN YENİ STADIMIZDA MAÇ İZLEDİĞİM RÜYALARIMA GİRİYOR.HEP PREMİER LİGDEKİ STATLARDAKİ GİBİ BİR STATDA(30-40 BİN KAPASİTELİ,ALTTAN ISITMALI,TRİBÜNLERİ DOĞALGAZ ISITMALI,ZEMİNİ HALI GİBİ,ÜSTÜ AÇILIP KAPANAN,LOKANTALARI,KAFELERİ,A LIŞVERİŞ MERKEZİ OLAN BİR STAT)SİVASSPORUN 3 BÜYÜK TAKIMLA VE AVRUPA TAKIMLARIYLA YAPACAĞI MAÇLARI İZLERKEN 90 DAKİKA TAKIMIMI DESTEKLEYİP BAĞIRDIĞIMI HAYAL EDİYORUM......SİVASSPORU VE YİĞİDOYU ÇOK SEVİYORUM....BU HAYALİMİN GERÇEKLEŞECEĞİ GÜNLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM;UMUT EDİYORUM.....İNSAN UMUT ETTİĞİ MÜDDETÇE YAŞAR....NE MUTLU SİVASSPORLUYUM DİYENE.....EN GÜZEL GÜNLER SİVASSPORUN OLSUN...
trabzonlee 15.05.2008, 21:51 yanlış anlamayın trabzonsporlu olduğum için sizi kötülemek için söylemiyorum yeni stad projeniz hiçiyi değil yönetime baskı yapın enaz 30.000 kişilik bistad yapın
eyuphulagu 16.05.2008, 00:39 yanlış anlamayın trabzonsporlu olduğum için sizi kötülemek için söylemiyorum yeni stad projeniz hiçiyi değil yönetime baskı yapın enaz 30.000 kişilik bistad yapın
TRABZONLU ARKADAŞIM BAHSETTİĞİN PROJE BİZİM PROJEMİZ DEĞİL BÜLENT UYGUNUN PROJESİ.VALİMİZİN DİREKTİFLERİYLE YENİ STAT PROJESİ HAZIRLANMA AŞAMASINDA.SEN HİÇ MERAK ETME SİVASSPOR YAPARSA EN İYİSİNİ YAPAR.PROJEMİZİN EN AZ 30000 KİŞİLİK BİR STAT OLACAĞINI VALİMİZ DAHA ÖNCE AÇIKLAMIŞTI.SİZİN STAT PROJENİZDEN DAHA İYİ OLACAĞINA İNANIYORUM.
SenSetik 16.05.2008, 01:08 bi el atmadınız stad projemiz kalmışı......
hayırlı olsun x-lee
hasancicekli 20.05.2008, 16:14 yeni stad nereye yapılacak cevap yazarsanız sevinirim
OLCAY_58_AKKUS 20.05.2008, 16:18 EVEET ARKADASLAR EGEER ILGILI YETKILI MERCILER BU SAYFAYI OKUYOSA ONLARDAN RİCAMIZ LÜTFEEEEN TIRUBUNLERI SAHAYA COK AMA COK YAKIN TUTUN BAKINIZ INLIZLERIN STADA VALLA RAKIP OYUNCULARA MUTHIS BASKI KURAR YAA INSALLAH SAHAYA YAKIN OLUR HATTA SUAN ICINDE BU STAD YAPILANA KADAR 10 METRE KAZI YAPILARAK SUANKI STADIMIZIN TRUBUNLERINI GENISLETEBILIRIZ YETERKI O UYUZ KOSU PARKURLARI NIN YERINE TIRUBUN OLSUN
ONE YAA SANKI OLIMPIYAT STADI HELE HELE NAPIP EDIP KALE ARKASI TURUBUNLERIN KALEYE YAKLASTIRSINLAR SUANKILER ICIN GECERLI BIR YAPILANDIRMA YAPILMALI..
NEDE OLSA AVRUPALI GELECEK DIILMI YANI HEE
düşünceleriniz güzel ama o stad Sivassporun değil devletin.Yeni stat Sivassporun malı olacaksa bu dedikleriniz zaten olur.Başka türlü pek mümkün değil.Yada stadı şöyle 39 yıllığına kiralamalılar o zman da olur.
OLCAY_58_AKKUS 20.05.2008, 16:19 yeni stad nereye yapılacak cevap yazarsanız sevinirim
Çevre yolu üzerinde Sivasspor tesislerinin karşısındaki askeriye ye ait arazide olacak
hasancicekli 20.05.2008, 16:38 stadın nerede olacagını soyledegınız icin tesekkurler
XXCakir58 20.05.2008, 16:44 Bence Sivasspora Stad hele erken. Neden sorarsaniz doldurmamiz lazim yeni stad olunca. Yeni Stad herzaman dolu olacagini bilsek hadi stadi yapin derik.
Bide Stad yapilirsa kesin üstü kapali ve altan isitmali yapilsin.
Neden diye sorarsaniz 2007-2008 sezonu kisinda gördünüz zeminlerin halini. Üstü Kapali ve altan isitmali olursa, o zaman herkes gelir doyasiya maci izler, Futbolcularda o kadar tehlikeli sakatliklar yasamazlar.
Ayrica bu sadece bizim icin degil her stad böyle olmali. Federasyona duyurulur.
Simdi size söyleceklerim sakin kizmayin, darilmayin.
Ingiltere Liginde görüyorsunuz kosma maratonu yok ve seyirciler sahaya yakin. Yani el uzatsalar oyunculara dokunacaklar. Ve önlerinde kapali kapi gibi engel diye bisey yok. Kadiköyde seyirciler stada yakin ama önlerinde sahaya inmesinler diye engel var.
Neden Ingiltere Liginde yokda bizde var. Demekki Federasyon halan seyircilere güvenmiyor. Birazda kabahat bizim seyircilerde.
Bende isterdim Ingiltere Ligi gibi bizim de önümüz acik olsun, ama 90 dk seyirciler sahaya inmemesi lazim mac bitene kadar ve mactan sonra.
Simdi ister bana kizin, ister hak verin. Herkesin kendi görüsü, kendi düsünceleri:D:D:D:D
Ayrica Sivasspora yeni Stad yapilicaksa, o zaman en fazla 30 Bin Kisilik olsun daha fazlasini dolduramayiz
ethembey 22.05.2008, 23:43 Koşu maratonu olmamasi Tribünlerin sahaya yakin olmazi lazim
yusuf_yusuf 22.05.2008, 23:56 sadece sahaya yakın olsun o yetr yaa baska ne isterız kı
XXCakir58 23.05.2008, 00:11 Bence herzaman yazdigim gibi diyorum ki, üstü kapali olsun, alt isitmali olsun ve en fazla olacaksa 30 bin kisilik olsun. Maraton kosusu olmasin.
Bize böyle bir stad gerekli. Sadece bize degil, herkese.
2007-2008 Sezonunda yasadiklarimiz stadlarin karla dolu olmasini hepimiz gördük.
Bu olaylar yasanmamasi icin önlem almamiz lazim.
Bide tabiki 30 bin kisilik stadin yapilmasiyla dolmasi gerek. Cekirdek yiyenlerle degil, Sivasspora destek olanlarla.
Insallah birgün Sivassporun yeni stadi yapilirsa, avrupa final maclari birgün bizim stadda oynanmasi.
slasher//z 23.05.2008, 01:26 maraton kosu yeri yapilmasın yeter bana
sivasli5874 27.05.2008, 17:25 aynen ben katiliyorum xxcakir58 arkadas yorumunu
ustu kapali alt isitmali saha olsun 35bin kisilik stad olsun
titizyiğido 29.05.2008, 17:48 Yeni Yapilacak Olan Stadyum Hakkinda , Fikirleriniz, Istekleriniz,Bilgileriniz ve Beklentileriniz Nedir?
Benim Fikrim :
sana katılıyorum önemli bi konu daha var isminin asla değişmemesi
üstü açılıp kapalabilen olursa harika bir stad olur arkadaşlar
bu sivasın kaderi değişiyor stad da yapılırsa dahada değişecak teşekkürler sivas spora
HaSiVasLıM58 29.05.2008, 18:10 üstü açılıp kapalabilen olursa harika bir stad olur arkadaşlar
Çok parlak bir fikir güzel düşünce kardeşim helal sana ne olacak sanki tutsa tutsa çelik kontriksiyonu perdesi mütemadisi kolonlar hidrolik pnömatik v.b en fazla sadece üstünü açıp kapama masrafı 10 milyon € tutar paramı ya:D;)
ATGEÇMEZLİ 29.05.2008, 19:56 100000 kişilik stad yapılsın bence geleceği düşünmek zorundayız
oguzhan_1616 29.05.2008, 20:01 30.000 kapasite+sahaya yakın tüm tribünlerler kapalı+şehir dışı+ısıtma=süper bir stadyum
oguzhan_1616 29.05.2008, 20:02 bence üstünün acılmasına gerek yok
SenSetik 29.05.2008, 20:50 bu stad biraz zor yapılır gibi geliyor bana
hiçbir gelişme veya açıklama yok
ama bülent hocanın çok istediğini biliyorum
mustafa yiğit 29.05.2008, 21:18 koşu parkuru olmasın izmir alsancak stadı gibi yada inönü gibi olsun bence süper olur birde en az 30 bin kişilik olsun
HaSiVasLıM58 29.05.2008, 21:37 100000 kişilik stad yapılsın bence geleceği düşünmek zorundayız
O belirtiğin 100.000 kişiden sence kaçı Sivasspor'u Sivas'ı düşünüyor dersin.?
İyiki varsın Büyük Başkan
mustapha61 30.05.2008, 16:05 şu anda 4 eylül stadı akaç bin kişilik acaba?
rallicifurkan 30.05.2008, 16:20 BENCE KAYSERİDEKİ YENİ YAPILAN STATDAN DERS ALMALIYIZ ADAMALR BİR STAT YAPTIRMIŞLAR SÜPER TEK KELİME İLEN ÜSTÜ TAMAMEN KAPALI.
Susehirli-58 01.06.2008, 13:49 Selam arkadaslar, bu stad konusu beni de gercekten cok ilgilendiriyor.
Bu stadi Sivasspora yapsalar süper olur Almanya 1.Bundesliga dan bu sezon 2.Bundeliga´ya düsen MSV Duisburg takiminin Stadi olan MSV Arena Bence Süper bir stad. Kapasitesi 31.500 Seyirci Sanirim bu kapasite bize cok uygun ne dersiniz?
29.05.2008 tarihinde Türkiye - Finlandiya maci da oynanmisti bu stad´ta ve 2-0 kazanmistik....
Sizlere de simdi 2 de Link ekliyeyim de görün bu güzel stadi...
http://www.groundchecker.de/cms/upload/panos/Duisburg_MSV-Arena_01.jpg
http://www.footballmatch.de/Stadien/Duisburg.JPG
http://www.red-alan.de/Stadien/duisburg.jpg
http://www.architekten24.de/mediadb/news/2408/index.jpg
Nasil...?
eyuphulagu 01.06.2008, 15:12 şu anda 4 eylül stadı akaç bin kişilik acaba?
Şu anda 4 Eylül Stadının kapasitesi 17bin kişilik.500 polisi çıkarırsan 16500 kişilik kapasitede.yeni yapılacak stadyum 30-35bin kapasiteli olması düşünülüyor.umarım bir an önce yapımına başlanır. Diyarbakır'da yeni stat yapılacakmış.30 bin kapasiteli olması düşünülüyor.1-2 gün önce başbakandan bu sözü aldılar.
ATGEÇMEZLİ 04.06.2008, 12:06 O belirtiğin 100.000 kişiden sence kaçı Sivasspor'u Sivas'ı düşünüyor dersin.?
İyiki varsın Büyük Başkan
Bu kafayla biz 3 sene içinde küme düşeriz. Düşünmemiz gerek o 100000 kişi neden sivassporu düşünmüyor olmalı...
sivassporaşığı 15.06.2008, 15:01 zaten her sene şampiyonluğa oynayamatız o stadı yapmaya gerek yok
çσк уιğιт ναя∂ıя кαℓвι уαяαℓı,αşкıиα ѕα∂ıк вαнтı кαяαℓı,кυяşυи уємιş gιвι уαиıуσя вαğяı,нєℓαℓ σℓѕυи вє σ вιя ; ѕιναѕ'ℓı
gurbetciler 15.06.2008, 18:46 seyirci sayisi cok olsun tel örgüler kaldirilsin iyi olur..........
marmara58 15.06.2008, 18:51 üstü kapatılsın birde vip bolumu biraz daha guzel olursa başkada birşeye gerek kalmaz
Del Piero 15.06.2008, 20:37 bu stadyum ne zaman yapılacak anlamadım gitti 7-8 yıldır konuşuluyor ama icraat yok !
SenSetik 18.06.2008, 12:53 mevcut stada yapılan eklemelerden sonra ben ümidimi kestim arkadaşlar....
buraq588 18.06.2008, 13:21 taraftarımız stadımızı doldursunlar gerisi kolayy:)ama önce taraftar gelsin stada
üstü kapansın en azından kışın yağan kar koltukları kapatmasın nekadar temizlensede millet buzda habire düşüyo bide tel örgüler kaldırılsın
Del Piero 18.06.2008, 19:38 vallao stada gelen insanların hepsi çok fedekar inanlar hele hele kış şartlarında........
yeni bir stadyum olmadığı sürecede bu sayıyı aşamayız hatta bu sayı düşer..
kimse bu stadın dolmasını beklemesin bu sene !
VALLA KIŞIN ÇOKZOR OLUYO MAÇLAR SEYİRCİNİN YANISIRA TAKIMDA ÇOK ZORLANIYO OYNAYAMIYO ...
Susehirli-58 01.07.2008, 21:28 Vallah onu bunu bilmem de 2010 dan önce civi bile cakmazlar, sadece konu olur dillerde dolasir...
Bu da Politika da Secim malzemesi....
Kayseri kadir has stadi normalde Aralik 2007 bitecekti Temmuz 2008 oldu daha bitmedi...belki bu sene icerisinde bite bilir...!
Aslantepe normal bitis Tarihinden 3 ay önce bitecekti yani temeli 13. Aralik 2007 de atildi 24 ay insaat süresi... eksi 3 ay erken bitecek sözü verilmisti hesaplarsak... 13.Ekim 2009 da normalde bitmesi lazim... ve 100% bu tarihten önce bitmez bence...
o yüzden de Sivas´ta 2010 dan önce ne kazma kürek isler ne de bi civi cakilir ....ama insallah ben yanilirim ve Sivasspora 30 bin kisilik bir stad yapilir...
selamlar hemsolar...
mehmetcik58 03.07.2008, 09:00 kayserililer yaptı fıstık gibi bi stad bizim ne eksiğimiz var diycem de çok valla....
bide taraftar olabilsek gerçi oda bu hayat şartlarında zor beee....
asıl stadın etrafına cekirdekçi sokmaycan yaa adamlar iyice para kazanıyo:D
neyse bu stad yapılmaz heralde mevcut stad üzerinde oynama yapılır ancak bu kadar masraftan sonra bu stad yıkılmazzzz....
SenSetik 04.07.2008, 23:50 bizim valinin söyledikleri fos çıktı.....
yeni stad falan yapılmayacak arkadaşlar....
kendimizi kandırıyoruz..
daywatch 05.07.2008, 00:01 yeni statdan beklentim yok zaten sivasın bütçesi sınırlı transfer bile yapamıyor çar çaput adamları doldurdu yine bak kayseriye elin oglu ne taransferler yapıyor gökhan ünalı satsada iyi taransferler yaptı bu sene...
YuNus Tek 05.07.2008, 00:12 Bence schalke 04 Stadı gibi üstü kapanır Ajax ın Stadı gibi zemin Tribünlerin altına giricek Beşiktaşınki Gibi Sahaya Sıfır Olucak Fenerbahçeninki Gibi Dik olucak Galatasarayın Ki Gibi Coşkulu Olucak Zaten bunların hepsi olursa Avrupanın 1.ci satdına sahip olmuş oluruz İnş Birgün bize nasip olur Bu söylediklerim imkansız gibi görünüyo ama 310 milyon€ ama nasip kısmet___YiĞiDOLARRR___
YuNus Tek 05.07.2008, 00:15 Umutsuzluğu da kapılmayın Sivasın bu kadar bütçesi falan İnş Birgün Olur Tüm YİĞİDOLARIN Temennisi Bu Yarın Bi Gün İş Adamları Çıkar basarlar parayı dikerler stadı:D
PACHTEN_YIGIDO 05.07.2008, 00:23 premier ligi gibi tam da kaleden 2 yada 3 metre uzak ve her tarafi kapali...ve yemek kokusu da olmayacak sadece simit ile su satilsin tamam...
merkez-2 05.07.2008, 00:28 Alkol satış izni alınsın.İç bölümde kafayı çekeriz.
Stad tabiki teknolojiye uygun olsun.
Susehirli-58 06.07.2008, 17:11 Kusura bakmayin, ama su ve simit satmayla bu isler yürümez, is adamlari dediginizde cikip parayi bastirmiyor ...malesef...
bu sezonki basaridan sonra hangi is adami yardim elini uzatti?
Romanya da bir sivasli 9 milyon € kazandi lottodan ve sivasspora 100.000 € bagisladi bunu hepimiz medyadan takip ettik! Ve bu kadar!
Zaten maclarimiza Resmi rakamlara göre 7.000 civarinda biletli seyirci geliyor... bundan daha fazlasinin nasil girdigini kendiniz düsünün...
Bence Valimiz de secim politikasi olarak Stad konusunu ortaya atti... laf olsun diye iste...
saygilar...
last_hunter 24.07.2008, 18:40 önümüzdeki yıllarda olimpiyat avrupa kupası dünya kupası organizasyonşları için adayız o zaman devlet babaya sesleniyorum bi el atında adam akıllı son teknoloji bir stadı GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU için yapalım.
Ben isterim ki Chelseanin stadi gibi olsun. onlarin stadi cok buyuk deyil ama taraftar oyunculara cok yakin.
avsarli58 24.07.2008, 19:36 sahayı bırazdaha kazıyarak alta cekıp kosu yerlerını trıbun yapabılırler
statın daha dogru duzgun 2 tarafı bıle kapalı deıl sız 4 tarafı fln dıosunuz ?
Bıde ısterse 70 bın olsun o statta ancak cekırdek sesı cıkar
Ben ıstanbuldakı arkadaslarla intertoto maclarına gıttım avazım cıktıgı kdr bagırdım
İstanbuldakı hemserılerını 2 takım fln tutuyor dıyenlerıde kınıyorum kusura bakmayın
sız 1 takımı cekırdek cıtlatarakmı tutuyorsunuz ??
byCERAN58 24.07.2008, 20:08 Öncelikle 4 Eylül Stadı, taraftarı alamaz duruma gelsin ki, ondan sonra düşünülsün 2.bir stad.
Normal lig maçların da, stadı doldurmayan taraftar için 2.bir stad gereksiz...
Şu mesajlara bakıyorum da:
Bir kaç arkadaş kafa patlatıyor araştırıyor ve yazıyor
Çoğunluk ise laf olsun torba dolsun nevinden laflar..
YAHU BİRAZ CİDDİ YAZIN MANTIKLI YAZIN..
1.Kayseri'de stadın üzerini yerli şirket kapatamadığından (beceremediler) Hollandalı bir şirkete tekrar ihale edildiğinden gecikti.
2.Kayseri'deki iş tamamen ticari bir iş al yerini yap yenisini olayı. Senin o kadar değerli hangi yerin var..Koskoca Otogarının bile değeri 50 milyon ytl..
3.Uçuyorsunuz, yok koşu pisti olmasın, seyirci yakın olsun.. Tabi ya! tek bildiğiniz spor futbol, başka spor yok bu memlekette, atletizm için stadın mı varda senin bu koşu pistini kaldırıyorsun?
4.Yakın olsun ki bazı delilerimiz yan hakemin ya da rakip futbolcunun bir tarafını patlatsın. İngiltere'den örnek veriyorsunuz adamaların medeniyetine ulaştık mı? Üç lafımızdan biri ana avrat küfür..
5.Bütün dünya da nüfus seyirci hesaplaması vardır. En çok futbolu seyreden ülkelerde (İngiltere,Almanya) o şehrin tamamının o şehrin takımın taraftarı olduğu tahmin edilen yerlerde bile seyirci oranı %10-15 i geçmez. Kaldi ki buralarda ölle beleş girmek, duvardan atlamak, görevlini akrabası olmak, çoluk çocuğu geçirmek olmaz ve bilet fiyatları bayağı yüksektir. Sivas nüfusunun çoğunun Sivasspor taraftarı olmadığı büyük takımları tuttuğu bilinir. Büyük maçlarda bile seyirci sayısı 16000 olmamıştır. Dolayısı ile uçmayın 30 bin felan seyirci kapasitesi lazım diye. Bu şehre yapılabilecek en üs sınır 20-25 bindir ve asla sıkış sıkış olmayan çıkış girişin çok kolay ve çabuk olabileceği şekilde tribünlerin tasarlanması gerekir.
6. Para ısıtmaya harcanmalıdır. Açılır kapanır teknolojisini Türkiye de yapacak şirket yok ve çoooooook pahalı. Sadece tribünleri kapamak ve sahayı ısıtmak yeterlidir.
7. Yeni stadı finanse edecek kaynak yok hayal kurmayın.
-Kapalıyı yukarı uzatıp yeniden yapmak,
-Tüm tribünleri kapamak
-Sahayı ısıtmak
-İki adet dev ekran almak.
-Stadın arkasındaki alanı otoparka dönüştürmek ve en az dört giriş çıkış yapmak
-Maratona giriş çıkışı rahatlatacak çözümler bulmak
-Maratonun seyirci aralarına girişi çıkış merdivenleri eklemek.
-Asla biletsiz seyirci almamak.
YETERLİDİR..
Not: Bülent beyin de kulağı çekilmelidir. Bu onun takımı değil Sivaslıların takımı olduğu hatırlatılmalıdır.
turkish fighter 24.07.2008, 21:49 arkadasim kisasa kisas bu stadda ne top oynanir nede seyirci gelir kisin buz pateni pistine donuyor ondan dolayi adam gibi ustu kapali sahaya yakin 35 bin kisilik bir stad yapilmali bir an once eski stadida satarlarmi yoksa baska biseymi yaparlar bilmem ama stad yapilmali onumuzdeki sezona kadar
svs_çapkın_58 24.07.2008, 21:58 ewet arkadaşlar alttan ısıtmalı tribünler sahaya yakın bir şekilde süper bir stad olsun
oguzhan_1616 24.07.2008, 22:42 Sivasspor şampiyonlar liginde final oynasa bile 40 bin kişilik stadı dolduramayız :((
ya 40.000 kapasite olsunda dolduramayalım önce bi olsun sampiyonlar liginde final sampiyonlar ligi oynasak 25-30 bin kişisi dolar
Beni ilgilendiren yeni saha yapilmasi detayini yoneticiler halleder.Cunku dunyadaki yeni yapilan sahalari onlarin eksiklerini incelemislerdir,Bizim icin onemli olan yeni bir saha yapilmasi. Her yenilik sivasimiza bir guzelliktir.
Susehirli-58 26.07.2008, 00:54 Arkadaslar, bende bir iki konuya deginmek isterim tekrar!
1. Eger stad yapilacak ise Maraton pisti olmamasi lazim. Detaylari aciklamak roman gibi uzar simdi.
2. 35 bin komik bir rakam, 4 eylüle 10 bin seyirci gelmiyor 35 bin neyimize
3. 23 bin kapasiteli bir stadin maliyeti yaklasik 35 milyon ytl, düsünürsek bu rakam o kadar abartili bir miktar degil.
4 eylül de maratonun catisi sadece 2 milyon ytl tuttu ve süper lige ciktigimizda kim bilir ne kadar masraf yaptik kapasite yi 8000 den 16850 cikarmak ve tamamini koltuklandirmak icin bilmem isiklandirma da vermiydi önceden? Nerden baksak 4 eylüle rahat bir 10 veya 15 milyon ytl harcanmistir.
Aslinda biz 25 bin kisilik bir stadi coktan yapmamiz gerekiyordu yaptigimiz masraflari yeni stada yatirirdik bari....
Ama bize yeni stad sözü vermislerdi.... unutuldu mu acaba?
yiğido_yunus 26.07.2008, 01:13 s.a stadın yeri sivasspor tesislerin o tarafta olacakmış.arsa alınmış hazır bekleniyormuş...parada tamammış...bir tek mecnun baba tamam derse stad yapılımına başlanacakmış....
XXCakir58 26.07.2008, 02:19 Insallah bizim Stadyum Kayserisporun gibi olur. Artik Türkiyenin bütün stadlari cok iyi olmasi lazim, yani alttan isitma, üstü kapatma gibi.
Kayserisporunki öyle oluyor.
şafak58_35 26.07.2008, 02:42 çok zor iş sanmam
.................
Susehirli-58 15.08.2008, 19:44 hani ya bizim yeni stad falan ne durumda????
Birisi bu valiyi bi arasa da sorsa durumu.... Secim kazanmak icin laf attilar ortaya...
Ben de mi Milletvekili adayligi falan olsam ne etsem.... en azindan Ronaldinho, Messi ve Cristiano Ronaldo´yu getirecem diyebilirim Mesela yani ......
Agizi olan konusuyor ....dedigim gibi bir valiyi arasalar da sorsalar yani unutkanlik felan mi var diye
BURASI SİVAS ADIMINI ATTIĞIN YERDE Bİ PROJE VARDIR AMA İCRAAT SIFIR HANGİ PROJE HAYATA GEÇTİ HANGİSİ İŞLİYO ,HİKAYE KARDEŞLERİM EN SON Bİ ARA TİCARET SANAYİİ ODASI BASKANI Bİ ÖZEL ÜNİVERSİTE DEDİ ÇOK TRAJİKOMİK Bİ DURUM O ADAM DAHA ÖNCELERDEN HİLTON DİVAN OREL AVM LER BOL KESEDEN ÇOK SALLIYO AMA NERDE BU İNSANLARI YÖNETİCİ YAPIP BASA GETİREN BİZ SİVASLILAR DEĞİLMİZYİZ O ZAMAN BİRAZDA HAKEDİYORUZ.ŞİMDİ BANA BUNLARIN STADLA NE ALAKASI VAR DİYEBİLİRSİNİZ ÇOK ALAKASI VR
karalarköyü 17.08.2008, 22:58 Bence Stadyum umuz üstü kapali Tribünler Sahaya yakin olsun ve güzel ortam olsun :d Kulübümüze en güzel Stadyum yapilsin insallah
yigidos5834 18.08.2008, 19:10 ben ce yeni stadyum körtuzla köyü ne yapılmalıdır..sakin bir köy.ayrıca 600 metre ilerisinde sidemir fabrikasa var.yaralı olur eğer sidemir sponsor olursa.inşaalllah olur...
Leonidas 24.08.2008, 14:45 stada giriş çok yavaş oluyor bu düzelse iyi olabilir
arkadaslar hepinizin fikride bir birinden guzel ama benim fikrimi sorarsaniz kosu bolumunun olmasindan yanayim neden derseniz olimpiyat sporlarindan sonra spora bakisim cok degisti her sey futbol degil bence cok amacli kullanilabilir olmasi lazim elbetteki once sivasspor ama bulundgumuz bolge itibariyle sivasin hemen her dalda sporcu yetistirmesi lazim kia ve oz umaim anlatabilmisimdir saygilarimla .
subasi29 24.08.2008, 15:34 Bencede maraton kosu bandi kaldirilmali..stad kare seklinde ustu kapali olmali...o zaman gorsunler ses rekorunu ...AntiBizans
mesut_tncsvs 24.08.2008, 16:22 bende rusyadakı statlar gozunune alınmalı ozellıkle yenı yapılan ve sampıyonlar lıgı fınalı oynanacak stat gıbı olmalı. malum kıs memleketı oldugumuz ıcın yerden ısıtmalı. trıbunler sahaya maxımum derecede yakın olmalıı
Kardeşim eğer Final maçını izlediysen tribünlerin sahaya o kadarda yakın olmadığını görürdün.
Daha yakın olmalı.alttan ısıtma,üstü açılıp kapanabilir sistem birde ileriyi düşünerek ya 40 yada 45,000 gibi bir stad olursa yaptığımız yatırım bir işe yarar
mesut_tncsvs 24.08.2008, 16:27 BURASI SİVAS ADIMINI ATTIĞIN YERDE Bİ PROJE VARDIR AMA İCRAAT SIFIR HANGİ PROJE HAYATA GEÇTİ HANGİSİ İŞLİYO ,HİKAYE KARDEŞLERİM EN SON Bİ ARA TİCARET SANAYİİ ODASI BASKANI Bİ ÖZEL ÜNİVERSİTE DEDİ ÇOK TRAJİKOMİK Bİ DURUM O ADAM DAHA ÖNCELERDEN HİLTON DİVAN OREL AVM LER BOL KESEDEN ÇOK SALLIYO AMA NERDE BU İNSANLARI YÖNETİCİ YAPIP BASA GETİREN BİZ SİVASLILAR DEĞİLMİZYİZ O ZAMAN BİRAZDA HAKEDİYORUZ.ŞİMDİ BANA BUNLARIN STADLA NE ALAKASI VAR DİYEBİLİRSİNİZ ÇOK ALAKASI VR
Kardeşim biraz beklersen hiltonun 2010 da sivas'a da açılıcağınıda görürsün Herşey ha diyince olmuyor brükrasi engelleri çıkıyor çoğu zaman Sivasta ayrıca Alış veriş merkezi Açıldı zannedersem kümbete "parkcity" isminde bir tanede Terminal taşındıktan sonra Terminalin oraya yapılıcağını biliyomuydunda böyle konuşuyosun
mehmetyildiz58 24.08.2008, 16:28 İngiliz sitili olsun.çünki taraftarlar ve futbolcular iç içe:D
sivaslimete 24.08.2008, 17:56 evt ingilterede tiribünler sahaya hep yakin oluo su maraton seyi bi kalksin ya cok cirkin bi görüntü verio
bhdr5858 24.08.2008, 18:49 kayserinin yeni stadı gibi olsun bence çok güzel yapılıo gittim baktım
ilteriş58 01.09.2008, 23:37 kayserinin yeni stadı gibi olsun bence çok güzel yapılıo gittim baktım
evet kayserinin yeni yapılan stadı güzel görünüyor. bizim stad bencede ingiltere tipi olabilir, maraton çizgileri tabiki de olmamalı o tip organizasyonlar için 4 eylül kullanılabilir.yeni stad sadece sivasspor için olursa daha güzel olur. kapasite olarak bence 30 bin olmalı en az...
rallicifurkan 01.09.2008, 23:50 ya 40 bin seyirciden bahsediyorsunuz bilzer normal onbin seyirciyi dolduramıyoruz o kadar kişiyi nerden bulalım zaten seyirci gelmiyor stada şöyle iyi bir üstü kapalı bir stad yapılırsa iyidir özellike çimin güzel olması gerek ama nerde 2 yıldır beri deniyor yapılacak diye ama nerdeee.
ilteriş58 01.09.2008, 23:54 yapılabilirse aynı kapasitede olmaz heralde ama yapılacağı da şüpheli tabi
Susehirli-58 03.09.2008, 19:54 Arkadaslar hic Sivasta yasayan hemsolar yokmu? Su yeni Stad isini bir arastirsalar süper olurdu!
Ama söyle bi 22.000 ile 28.000 kisilik bir stad Sivasspora yeter de artar zaten su anki stada 10.000 kisi gelmiyor.
eyuphulagu 12.10.2008, 17:56 Arkadaşlar sonunda eğer bir aksilik olmazsa UZUN ZAMANDIR SÜREKLİ OLARAK HAKKINDA YAZILAR YAZDIĞIM YENİ STAT KONUSUNDA SON NOKTAYI Başbakanımız koydu. Eğer bir aksilik olmazsa yeni stadımızın yapımına başlanacak.Yeni stadı TOKİ yapacak.KARŞILIĞINDA 4 EYLÜL STADI Toplu konut yapmak amacıyla TOKİ ye verilecek.Şunu da UNUTMAYALIM Ş.URFA'nın stadının temeli 25-30 yıl önce atılmıştı.Stat bu yıl bitti.İnşallah bizim stat Kayseri Kadir Has stadı gibi temeli hemen atılır ve kısa zamanda en fazla ( 2 yıl)içinde bitirilir.BU KONUDA SİYASİLERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR.BİRBİRLERİNİ YİYECEKLERİNE BİRLİK OLUP STADIN BİTİRİLMESİNİ SAĞLARLARLARSA STADIMIZA KISA ZAMANDA KAVUŞURUZ.NOT:kayseri,Rize yeni stalarının inşaatlarını bitirmek üzereler. Darısı bizim başımıza....HERŞEY SİVAS İÇİN.....
üçyıldız58 12.10.2008, 18:15 sayın başbakanımız söz verdinmi yaparrr bunun örnekleriiii çokk yeterki sivas milletvekillerimiz yavşamasınn işin takipcisi olsun ayrıca stadyum konusundaa varını yoğunu koyan hamza yerlikaya kardeşimize vede milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz
Konumuz siyaset değil,stad hakkındaki fikirlerimizdir.
Sivasli_Mesut_58 12.10.2008, 22:14 bence üstü kapansın,koltuklar yenilensin
_DeReBeYi_ 12.10.2008, 22:35 yeni stadyum ustu konple kapali malum sivas soguk memleket usuyoruz isitma sistemleri kurulsun :))))))) koltuklar singerli olsun :))))))sahaya yakin olsun yuvarlak seklinde deilde kare seklinde olsun turkiyede bir numarali stad olsun
_DeReBeYi_ 12.10.2008, 22:37 kayserinin yeni stadı gibi olsun bence çok güzel yapılıo gittim baktım
su kayserililere ozenme hobimizi hala kiramadik ya biz kayseriye deilde kayseri bize ozensin bu mantigi birakalim artik ornek almayalim ornek olalim artik
yeni stadyum ustu konple kapali malum sivas soguk memleket usuyoruz isitma sistemleri kurulsun :))))))) koltuklar singerli olsun :))))))sahaya yakin olsun yuvarlak seklinde deilde kare seklinde olsun turkiyede bir numarali stad olsun
Koltuklar masajda yapabilsin... Herkese 2 oda 1 mutfaklık yer verilsin... :)
sinan-58 12.10.2008, 23:02 yeni stadyum ustu konple kapali malum sivas soguk memleket usuyoruz isitma sistemleri kurulsun :))))))) koltuklar singerli olsun :))))))sahaya yakin olsun yuvarlak seklinde deilde kare seklinde olsun turkiyede bir numarali stad olsun
zaten taraftar ayağa kalkıp başırmaya eriniyor boyle olursa hiç kalkmazlar alırlar yanlarına termosla çaylarını gelirler maça
alper5838 01.11.2008, 01:31 Arkadaşlar ben Kayseride yaşayan bir Sivaslıyım görev icabıda Sivasta 2 yıl çalıştım Sivası ve Sivassporu çok seviyorum Kayseride bayağı sivaslı hemşerimiz var tahminimiz 100.000 üzerinde Sivassporun başarısı bizi çok gururlandırıyor. Bu yazacaklarıma çoğunuz tepki göstereceksiniz ama yazmadan edemeyeceğim Başbakanımız stad sözü vermiş bence gereksiz ve politik bir vaad olmuş Sivasta yaşadığım için biliyorum stadan daha çok işe işyerine fabrikaya altyapı tesislerine ihtiyacımız var neden bunların sözü verilmemişte stad sözü verilmiş bunlar iyi irdelenmeli. aş iş olmadan o stad dolmaz dolsada işe yaramaz gelişme geldikçe stada diğer tesislerde kendiliğinden gelir zaten eğer sivasımız gelişseydi iş imkanı olsaydı o kadar sivaslının kayseride ne işi vardı.
S1vasLee 01.11.2008, 07:52 Sahaya yakın olsun,
Tribünlerdeki korkuluklar kalksın,
Maraton koşusu olmasın,
Üstü Kapalı olsun,
Daha ne isterizki......
NİHAT_EKİCİ 01.11.2008, 08:34 YENİ YAPILACAK STAD 30.000 KİŞİ KAPASİTELİ VE TRİBÜNLERİN TAMAMI KAPALI VE ALTTAN ISITMALI OLMALI.
slasher//z 01.11.2008, 09:44 yeni stadyum ustu konple kapali malum sivas soguk memleket usuyoruz isitma sistemleri kurulsun :))))))) koltuklar singerli olsun :))))))sahaya yakin olsun yuvarlak seklinde deilde kare seklinde olsun turkiyede bir numarali stad olsun
zaten uyuyan maratona yatak serilip yatılabilecek kolaylık da getirilsin mi?
bahadır erdem 01.11.2008, 09:50 ÇOK GÜZEL SÖYLÜYORSUNUZDA ŞU ANDA SİVAS'IN STADA İHTİYACI VAR MI ACABA!
DAHA PAF TAKIMININ KARNINI DOYURAMIYOR,SICAK BİR YERDE YATIRAMIYORKEN
TAHTAREVANLA SEYEHATIN NE GEREĞİ VAR????
IhLaMurLaR6nDa 01.11.2008, 10:39 şampiyonluk adayı SİVAS a yeni stad yakışır.
fakat ben devletin profesyonel kulüplere milyon dolarlık stadlar
yapmasına ,bu değerdeki arazileri vermesine karşıyım.DEVLET
topladığı vergiyi sahip olduğu malları halkının eşit şekilde ve
gerçekten ihtiyaç duyulan konularda(hastane,
yol,güvenlik,eğitim...) kullanmalı.ayrıca bu gibi yardımlar
kulüpler arasında haksız rekabete illaki yol açar örnek olarak
gs bu sayede devletin MÜLKÜ ile 1 lira ödemeden avrupanın sayılı
stadları arasına girecek bir stada sahip oluyor.
Böyle düşünmeme rağmen kulüplerimizin yeni stadlarının olmasına
seviniyorum
yapılacak stadın kapasitesi 20000 civarında olmalı gerektiğinde
(avrupa şanpiyonası veya dünya kupası alınırsa) 30000-40000
kapasiteye çıkarılabilecek mimaride olmalı.BRAGA stadının
mimarisi örnek alınarak yapılabilir.buları bütün kuluplerimiz ve
yeni yapılıcak stadları için düşünüyorum.
http://wowturkey.com/tr223/sakalliarif_Braga.jpg
http://wowturkey.com/tr221/k_burhan_tunca_Stad_To_Kayseri i.jpg
http://wowturkey.com/tr223/sakalliarif_Braga8.jpg
İŞTE STAD BUDUR >>> http://www.fussballportal.de/bundesliga/stadien/imago01501786m.jpg
eyuphulagu 02.11.2008, 18:13 şampiyonluk adayı SİVAS a yeni stad yakışır.
seviniyorum
İŞTE STAD BUDUR >>> http://www.fussballportal.de/bundesliga/stadien/imago01501786m.jpg
Kardeş bu stad hangi ülkenin stadı;kapasitesi ne kadar?stadı uzakdoğudaki(Japonya'daki-Kore'deki) stadlara benzettim.Bilmem yanılıyor muyum?
SenSetik 02.11.2008, 18:33 Kardeş bu stad hangi ülkenin stadı;kapasitesi ne kadar?stadı uzakdoğudaki(Japonya'daki-Kore'deki) stadlara benzettim.Bilmem yanılıyor muyum?
alianz arena- bayern münih
.............................
IhLaMurLaR6nDa 02.11.2008, 18:49 Kardeş bu stad hangi ülkenin stadı;kapasitesi ne kadar?stadı uzakdoğudaki(Japonya'daki-Kore'deki) stadlara benzettim.Bilmem yanılıyor muyum?
alianz arena- bayern münih
.............................
evet arkadasımın bahsettıgı stad...
Hastayım bu stada yaa :)
http://www.moeller-horcher.de/de/pressezentrum/download/zaunz/allianz
http://www.sehen.de/downloads/presse/medienservice/0504/050531_2_KGS_Allianz-Arena.jpg
bence yeni yapılacak olan stada bayanlara ayrı 1 bölüm olmalı.çünkü sivas halkı çok küfür ediyor ve bayanlarda bundan çok etkkileniyor. 1 daha maça gelmek istemiyor.
1 de şu simitçiler köfteciler in kapalı 1 yerde satış yapmaları daha uygun olur.
şimdiki turnikeler değilde başka 1 şey olsa daha iyi olur.koltuklarda biraz büyük olsa çok daha güzel olacak.çünkü çoçuğuyla felen gelen oluyor o yüzden koltuklara çoçuklar oturamıyor ve en üstlere çıkmak zorunda kalıyor.çocuğun babasıda o yüzden maçı izleyemiyor gözü arkada kalıyor.
1 de misafir takım koltukları kırmaması için caydırıcı cezalar olmalı çünkü 1 daha
kırmamaları için bunu yapmalarını istiyorum değilmi?arkadaşlar bence böyle olmalı.....
samedozbek 16.11.2008, 14:11 şampiyonluk adayı SİVAS a yeni stad yakışır.
seviniyorum
gerçekten iyi stad
:D:D:D:D:D:D:D:D
ofgurleyuk78 16.11.2008, 14:45 Sivas'ıma yakışsın yeter...En önemlisi sahaya yakın olsun...
GokhanTurna 16.11.2008, 15:00 bu kadar hayale gerek yokh.. 9 eylülden bi kat iyi yaparlar o kadar.. resimlerdeki statlar 3 büyüklerde yokh
SenSetik 22.11.2008, 19:23 bu kadar hayale gerek yokh.. 9 eylülden bi kat iyi yaparlar o kadar.. resimlerdeki statlar 3 büyüklerde yokh
:) 4 eylül demek istedin heralde...
cücü baba 22.11.2008, 23:21 eğerki yapılacaksa tabiikide en iyisi en görkemlisi yapılsın neden bu konuda mütavazi olalımki bizim koreliden veya avrupalıdan ne eksiğimiz var sonra çeşitli dünya çapında organizasyonlara T.C. olarak talip oluyoruz buda spor kompleksleri ile oluyor ve bende derimki yapılacaksa en muhteşemi yakışır bize..:)
Susehirli-58 18.01.2009, 19:43 Bayern Münih (1. Bundesliga) ve 1860 Münih (2.Bundesliga) takimlari Alianz Arena stadini kullaniyorlar... Kapasitesi 66.000 kisiydi stad yapildiginda... Ama Sezon öncesi bütün biletlerin satildigindan dolayi ( sezon sonuna kadar biletlerin hepsi satildi!!! ) hemen Kapasiteyi 69.000 cikartildi...
myyiğido58 18.01.2009, 19:45 SİVASSPORA YAKIŞACAK BİR STAD OLSUN YETEWR
sivasa stad lazımda yerden ısıtmalı stad lazım değil.yönetim yeni stadı böyle yapacakmış hiç yapmasın daha iyi.12bin kişilik stadı dolduramıyor 35 kişilik o stadımı dorduracak.Yeni stadın kesinlikle ÜZERİ KAPALı bir stad olmalı yoksa yine giden olmaz maçlara.Sivas kış memleketi ve sivasa seyircinin maçlara gidebilmesi için kesinlikle üzeri kapalı stad lazım.Eger yeni stadı öyle yapmazlar boşa yatırım yapmış olurlar çok yazık.
Sivas çok soguk ve kışlar haliyle agır bu yüzden YERDEN ISITMALI STAD DEĞİL ÜZERİ KAPALI STAD YAPILMALIDIR.Yoksa yine kimse gitmez boşu boşuna ÜZERİ AÇIK STAD YAPILMASIN....
SİVASA ÜZERİ KAPALI STAD İSTİYORUZ;ÜZERİ AÇIK STADI BOSUNA YAPMAYIN
eyuphulagu 27.01.2009, 01:52 Arkadaşlar dün akşam(pazar akşamı) Bülent uygun KANALTÜRK de spor programında canlı yayındaydı.YENİ STADYUM konusunda bir açıklama yaptı.Bülent UYGUN yeni yapılacak stadyumun seyirci kapasitesini 37 BİN olarak düşündüklerini açıkladı.Çalışmaların sürdüğünü yakında yeni stadyum projesini açıklayacaklarını açıkladı.Proje açıklandıktan sonra ihale yapılıp stadın inşaatına başlanacakmış.HERŞEY SİVAS İÇİN.....
guhertaslımusti 27.01.2009, 03:38 kesinlikle üstü kapalı olması gerekir ve kış koşulları ortadan kalkar.kapasitesi 40.000 ve 50.000 arasında olması gerekir.
tekdoktirin 27.01.2009, 03:55 SU SİTAT İŞİ SANIRIM OLUR OLSADA ÇOK UZUN SÜRER KAYSERİ ALTI AYDA BİTİRDİ AMA ONLAR TORPİLLİ BİZ SIVASLILAR MALESEF HALA ÇÖZEMİYORUZ BU ÜLKEDE İŞLER NASIL YÜRÜR SENİN BİRTANE SIVASLI BAŞBAKANNI OLSAYDI OLURDU AMA NERDE ONU ANLAYACAK SIVASLILAR
bugün kü maçta 17 bin kişi vardı maçta..biraz daha zorlarsak 20 bini 25 bini bulucaz..bunun için de bence iyi bir stada ihtiyaç var diyorum ben
KAMER-ÜL ZEMAN 09.02.2009, 16:15 Geçenlerde bir Kayserili dostumun evine gittim. İnternette Kayserinin yeni stad yumunun Resimlerini gösterdi. Eğer sivasa bir stad yapılacaksa, Kayserinin bir gömlek üstünde olsun. Merak edenler. Kayseri nin sitesine girsin Yeni stadlarının Görkemini görsünler. Selam.
sıvaslıgenç 09.02.2009, 16:25 Boş taraftar alınmasın stada.Birde olurasa tabi üstü kapalı olsun yeter.
gurbetciler 09.02.2009, 16:45 sahaya biraz yakinolsun tel örgüolmasin yeter..............
GokhanTurna 11.02.2009, 10:13 Sivassporumuza yapılması planlanan stadla ilgili olmasını istediğiniz,istemediğiniz veya düşündüğünüz isteklerinizi burada paylaşalım yiğidolar.
Lidere harika bir stad yakışır.Avrupa yolunda herşeyimizle iyi olmamız lazım.
Örnek resimlerde atabilirseniz çok daha iyi olur.
köln ün stad yumunu gördünüzmü bence cok guzel..vede sahaya hakım bır stad.....ins.onun gıbı bır stad yaparlar.....fazla buyuk olacagına ufak ama dolan bir stad istiyorum
ahmetsolmaz5876 11.02.2009, 11:34 bence stat geniş bir alana yapılsın.........
eyuphulagu 13.02.2009, 00:46 Arkadaşlar bugün değişik internet sitelerinde YENİ YAPILACAK STADYUM İLE İLGİLİ HABERLER;Sayın valimizin ve Sivasspor basın sözcüsünün açıklamaları vardı.Gerek valimiz gerekse Fikret ÜNSAL stad konusunda artık son aşamaya gelindiğni ilkbaharda Nisan sonu veya Mayıs başında stadın temelinin atılabileceğini açıkladı.Yalnız stadın yerinin tekrar FUAR ALANINA alındığını da ilave etti.Umarım stadımızın projesi v e maketini çok yakında görürüz.Stadımızın inşaatına da çok yakında başlanır...HERŞEY SİVAS İÇİN....
tuzlugollu 13.02.2009, 01:09 cok buyuk olmasi degil modern ve goze hos gorunen bisey olsa yeter zaten olan stad dolmuyo buyuk stadi ne yapalim.....
eyuphulagu 15.02.2009, 03:53 Bu konuyu Cuma günü Başbakan konuşmasında tektar dile getirdi.Artık anlaşıldı ki bu stat kesin yapılacak.Bu işten artık dönüş yok.Artık sorun projenin ne zaman açıklanacağı;kapasitenin ne kadar olacağı.Geçenlerde Federasyon Başkanı açıkladı:2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASINA RESMEN ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTIK;Şampiyona için 9 TANE MODERN STATA İHTİYACIMIZ VARMIŞ. Bizim için bu yapılacak yeni stat işi çok önem kazanmış oldu.Bu 9 stadın hangi iller olacağı çok sayıda İNTERNET SİTESİ VE gazetelerde tartışılmaya başladı.ARKADAŞLAR SİVAS ŞAMPİYONANIN YAPILACAĞI 9 ŞEHİRDEN BİRİ NİÇİN OLMASIN.Madem bize yeni stat yapılacak o zaman proje de on göre olmalı.Bu statların kapasiteleri en az 33bin olacakmış.40 bin ve 50BİNLİK STATLAR DA gerekliymiş.Bizim stadın kapasitesi de en az 35-40 bin olacak şekilde yapılmalıdır.Stad 2016 Avrupa Futbol Şampiyonasına göre yapılacağına göre 4 ,4lük modern birFUTBOL STADINA İHTİYACIMIZ VAR.BAZI KAYSERİLİ ARKADAŞLARIMIZ DEĞİŞİK İNTERNET SİTELERİNDE(WOW TURKEY GİBİ)SİVAS'IN YETERİNCE GELİŞMİŞ BİR OLMADIĞINI SAVUNARAK YENİ YAPILACAK STADIMIZIN KAPASİTESİNİN EN FAZLA 20 BİN OLMASI GEREKTİĞNİ ÖNE SÜRÜYORLAR.YANİ AÇIKCA KENDİ STATLARININ AVRUPANIN EN MODERN STADI OLDUĞUNU VE 2016 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI ÜLKEMİZDE YAPILIRSA BU İLLERDEN BİRİNİN DE KESİN KAYSERİ OLACAĞINI DA İMA EDİYORLAR.BU KONUDA BİZE HİÇ ŞANS VERMİYORLAR.Siz önce şehrinizi geliştirin sonra büyük stat yapın diyerek bizi küçümsüyorlar.Yukarıdaki açıklamalarımda gösteriyor ki yapılacak stat projesi Kayseri Stadının POJESİNDEN DAHA ÜSTÜN OLMALIDIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BU İŞE SİZ NE DERSİNİZ?YORUMLARINIZI BEKLİYORUM;haydi yiğidolar....
howsoonisnow3 15.02.2009, 04:42 sivasa stad lazımda yerden ısıtmalı stad lazım değil.yönetim yeni stadı böyle yapacakmış hiç yapmasın daha iyi.12bin kişilik stadı dolduramıyor 35 kişilik o stadımı dorduracak.Yeni stadın kesinlikle ÜZERİ KAPALı bir stad olmalı yoksa yine giden olmaz maçlara.Sivas kış memleketi ve sivasa seyircinin maçlara gidebilmesi için kesinlikle üzeri kapalı stad lazım.Eger yeni stadı öyle yapmazlar boşa yatırım yapmış olurlar çok yazık.
Sivas çok soguk ve kışlar haliyle agır bu yüzden YERDEN ISITMALI STAD DEĞİL ÜZERİ KAPALI STAD YAPILMALIDIR.Yoksa yine kimse gitmez boşu boşuna ÜZERİ AÇIK STAD YAPILMASIN....
SİVASA ÜZERİ KAPALI STAD İSTİYORUZ;ÜZERİ AÇIK STADI BOSUNA YAPMAYIN
kardeşim üzeri kapalı stad istiyosun, sadece taraftar bölümü kapansın, alttan ısıtmalı olsunki kar, yağmur yağdığında zemin bozulmasın.
etzel1967 15.02.2009, 08:33 eğer 30 bin kişilik stat yapılırsa ve 2016 finalleri türkiyede olursa sivas avantajlı kentlerden biri olur...o zaman sivasa girecek paraytı hayal bile edemezsiniz...şehir baştan aşağı elden geçer....hiç bir alt ve üst yapı sorunu kalmaz...bize stat lazım değil 12 bin kişilik stadı bile doldurayoruz diyen arkadaşlar bunları da düşünüyorlar mı acaba...
sivaslimete 15.02.2009, 08:53 bence he tribünün üstünün kapanmasi lazim su cirkin maraton kosu yerinden kurtulmamız lazim (madem o kadar önemli o zaman eski stad kalsin orda kosu yapsinlar)tribünlerin stada cok yakin olmasi lazim ve ben oval bir stad istiyorum ya oval stadlara bi sempatim var:D
ilker5801 15.02.2009, 10:47 stat oval olmasın kare olsun koşu yeri olmasın ya çok saçma futbolcular taraftar baskısını hissetsin eğer bizim bu isteklerimiz dikkate alınacaksa lütfen oval olmasın ve koşu yeri olmasın..
a.yurdakul 15.02.2009, 10:55 stadın aşırı büyüklüğünden çok ambiyans oluşturur bir mimari de olması daha iyi olur.25-30 bin kişilik kapasite yeter.tribünlerin üstü kapanır olsun ve sesin daha gür çıkacağı bir akustik olsun.nasıl fenerbahçe stadına sonradan konan paneller yankıyı daha çoğalttıysa bu da öyle ayarlanmalı.e tabi takıma ve şehre hayırlı olsun...
a.yurdakul 15.02.2009, 10:56 ayrıca dedikleri gibi tribün sahaya uzak kalmasın.
erhan tekeş 15.02.2009, 10:58 VALLA O 35.000 KİŞİLİK STADI NASIL DOLDURACAĞIZ BİLEN VARMI ?
STADYUM NASIL OLURSA OLSUN YETERKI TARAFTAR GELSIN MACI IZLESIN SIVASSPORU YANLIZ BIRAKMASIN BIDE, EN ONEMLISI KUFURE ONLEM ALINMALI KENDI FUTBOLCUSUNA BILE YAPTIGI YANLIS ICIN AGIZA ALINMACAK LAFLAR EDEN SEYIRCILER DE STADYUMA ALINMASIN
HIC KUFUR OLMASIN
edebiyatisyen 15.02.2009, 10:59 ......................Engellil er unutulmamalı.................. .
Arkadaşlar Stad yapılacak diyorlar ama hala proje ile ilgili bir resim stadla ilgili bir çizim hiçbirşey daha ortada yok proje ne durumda şu ana bilmiyorum ama biraz falza zamna alacak gibime geliyor...
Arkadaşlar Stad yapılacak diyorlar ama hala proje ile ilgili bir resim stadla ilgili bir çizim hiçbirşey daha ortada yok proje ne durumda şu ana bilmiyorum ama biraz falza zamna alacak gibime geliyor...
bülent hoca bi kaç gün önce verdiği röportajda stadın 37 bin kişilik olduğu ve yerinin şuan ki tesislerin karşısında olacağını açıklandı.ama kötü haber şu ki ancak 2.buçuk sene sonra hazır hale gelicekmiş.eğer isteyen varsa linki tıklasın.
http://spor.mynet.com/sporhaber/detail_news/home.asp?mainPage=1&which=summary&type=headline&id=O1235045572499&ref=haberHome&ref2=1&date=19Subat2009
bülent hoca bi kaç gün önce verdiği röportajda stadın 37 bin kişilik olduğu ve yerinin şuan ki tesislerin karşısında olacağını açıklandı.ama kötü haber şu ki ancak 2.buçuk sene sonra hazır hale gelicekmiş.eğer isteyen varsa linki tıklasın.
http://spor.mynet.com/sporhaber/deta...te=19Subat2009
daha çok varmış o yüzden o zamana kim bilir ne olur.
http://spor.mynet.com/sporhaber/deta...te=19Subat2009
Arkadaşlar ben Kayseride yaşayan bir Sivaslıyım görev icabıda Sivasta 2 yıl çalıştım Sivası ve Sivassporu çok seviyorum Kayseride bayağı sivaslı hemşerimiz var tahminimiz 100.000 üzerinde Sivassporun başarısı bizi çok gururlandırıyor. Bu yazacaklarıma çoğunuz tepki göstereceksiniz ama yazmadan edemeyeceğim Başbakanımız stad sözü vermiş bence gereksiz ve politik bir vaad olmuş Sivasta yaşadığım için biliyorum stadan daha çok işe işyerine fabrikaya altyapı tesislerine ihtiyacımız var neden bunların sözü verilmemişte stad sözü verilmiş bunlar iyi irdelenmeli. aş iş olmadan o stad dolmaz dolsada işe yaramaz gelişme geldikçe stada diğer tesislerde kendiliğinden gelir zaten eğer sivasımız gelişseydi iş imkanı olsaydı o kadar sivaslının kayseride ne işi vardı.
sen önce şehrinin reklamını yapacaksın ki yatırım gelsin en iyi reklam da SİVASSPOR avrupa dakilere sorsan kayseriyi bilmez ama sivası duymuşlardır
burak_baykal 26.02.2009, 15:39 inşallah yeni bir stadyumun ne zaman başlatılması için düğmeye basılmasını bilen var mı? yeni stadla tüm taraftarlarımızın daha iyi alttan ısıtmalı olması taraftarlar için iyi olacaktır.
konartr58 26.02.2009, 15:41 stad sekizgen köşe içersne yerleştirlmiş bir dikdörtgen şeklide olmalı.sekiz köşeli yıldız yuarıdan bakınca görülmeli.Çünkü türk yıldızı selcuklu motifi sekiz köşelidir.uzaydan sekiz köşeli bir yıldız gib algılanmalı dünyanın üzerinde.bu sekiz köşeyi belirtecek şekilde seyirci yerleştirilmesi yapılmalı.kale arkalarında az seyirci olacak şekilde yapılanmalıdır.bu sekiz köşeli yapılanmada mümkündür.hem çatının kapalı olarak yapılmasında da kolaylık sağlayacaktır.
http://img185.imageshack.us/img185/6184/sanalyolcuel8.jpg
maşallah ne güsel stad yaptı adamlar..
darısı başımıza...................... ..........
Kral yigido 26.02.2009, 19:34 stada bağırmayan taraftarlar (çekirdekçiler) alınmasın
evet dogru dıyorsun alınmasın
giriş cıkş sayısı hem arttırılmalı, hemde geniş geniş yapılmalı.avrupada kı 100.000 kısılık stadlar bıle 4 eylulden cok daha cabuk bosaltılabılıyo.. taraftarlara gırıs ve cıkıslar sıkıntı olmasın..koltuklara elektrık baglansın oturan taraftarı carpsın:D:D:D seyırcı kesınlıkle sahaya cok yakın olmalı..yalnız ıngılız stadlarını ornek gosteren arkadaslar,o tur stadlara tel orgu konması pek hos gorunmuyo, yeni stada tel örgü konmaması durumunda yiğidin harman oldugu bu sehrın taraftarını trıbünde tutmak ne kadar kolay olur bılemıyorum:))))) her hafta saha kapanmaları yasanmaz umarım...
korsan hüsam 26.02.2009, 20:27 saha güzel olacakta yaptırırlarsa:D
bi stad lafı var ama,ne projesı var nede baska bişe.. umarım lafda olmaz ve yapımı asaması gereklı sureyıde asmaz..
ÇAĞLAR GİYİM 03.03.2009, 23:25 bende rusyadakı statlar gozunune alınmalı ozellıkle yenı yapılan ve sampıyonlar lıgı fınalı oynanacak stat gıbı olmalı. malum kıs memleketı oldugumuz ıcın yerden ısıtmalı. trıbunler sahaya maxımum derecede yakın olmalıı
KATILYORUM STADYUM SİVASIN HAVA KOŞULLARINA UYGUN OLMALI
kangalli58yasin 04.03.2009, 00:05 Caykur Rizeninde yeni stadini gördünüz mü ??
Mükemmel yeni stad yaptilar - 15000 kapasiteli - tabii ki simdilik yeter onlara - ama kayserinin kadir has stadi gibi güzel bi yapi olmus !!
kadir has stadına bak bee eve yakın 1 km ama 200 km uzaklıktaki 4 eylül stadının tadını vermez zater ilk maçlarında gidecek enayi bulabilirlerse boş olacak türübünler stadın parasını halktan çıkarmaya çalışıyolar heralda en düşük fiyat 30 tl miş
muhsin koçak 04.03.2009, 00:50 Bir çok ilimizde yeni stad projeleri tamamlanmak üzere,bende Urfada yapılan Gap Stadyumundan bir kaç resim eklmek istedim.
http://resimzade.com/Show.html?i=2417 (http://resimzade.com/Show.html?i=2417)
http://resimzade.com/Show.html?i=2418 (http://resimzade.com/Show.html?i=2418)
http://resimzade.com/Show.html?i=2419 (http://resimzade.com/Show.html?i=2419)
http://resimzade.com/Show.html?i=2420 (http://resimzade.com/Show.html?i=2420)
http://resimzade.com/Show.html?i=2421 (http://resimzade.com/Show.html?i=2421)
http://resimzade.com/Show.html?i=2422 (http://resimzade.com/Show.html?i=2422)
eyuphulagu 05.03.2009, 00:20 Bir çok ilimizde yeni stad projeleri tamamlanmak üzere,bende Urfada yapılan Gap Stadyumundan bir kaç resim eklmek istedim.
http://resimzade.com/Show.html?i=2417 (http://resimzade.com/Show.html?i=2417)
http://resimzade.com/Show.html?i=2418 (http://resimzade.com/Show.html?i=2418)
http://resimzade.com/Show.html?i=2419 (http://resimzade.com/Show.html?i=2419)
http://resimzade.com/Show.html?i=2420 (http://resimzade.com/Show.html?i=2420)
http://resimzade.com/Show.html?i=2421 (http://resimzade.com/Show.html?i=2421)
http://resimzade.com/Show.html?i=2422 (http://resimzade.com/Show.html?i=2422)
Bu resimleri ve Rize stadının resimlerini zaman zaman internetten takip ettim.Ş.Urfa stadı Ş.Urfa'ya ,Rize stadı Rize'ye uygun olabilir ama bu stadlar benim ve tüm dünyanın düşündüğü modern stat tanımına uymuyor.Ş.uRFA STADI 15-20 yıl önce temeli atılmış;eski tip stad modellerine uygun yapılmış atletizm pisti olan stat .Rize stadı ise hiçbir mimari özelliği olmayan;adeta beton yığını halinde inşa edilmiş;kapasitesi sınırlı bir stat.Arkadaşlar bize bu tip statlar değil günümüzün şartlarına uygun uefa kriterlerine uygun modern bir stat gerekli.Umarım stat projemiz bir an önce açıklanır;temeli biran önce de atılır.
fatihtuztas 05.03.2009, 00:28 kayserininki gibi olsun harika bir stadları var gerçekten.ben kayseride okuyorum da gidip gezdim müthiş bir stad inşallah bizim de olur öyle.
eyuphulagu 07.03.2009, 00:49 Arkadaşlar dün Sami AYDIN ve beraberindekiler Sivas gençlik ve spor bölge müdürü Salim KILIÇ'ı ziyaret etmişler.Ziyaret sırasında yeni stat konusu da gündeme gelmiş.GSBM Salim KILIÇ YENİ STAT KONUSUNDA TOKİ İLE GÖRÜŞMELERİN BAŞLANDIĞI MÜJDESİNİ VERMİŞ.Yakında bu konuda kamuoyuna açıklama yapılacağını söylemiş.Projede kamuoyuna açıklanacakmış...Umarım yeni stadın temelini biran önce atarız...
Sahaya uzak olsada yigidonun sesi yeterrr..
ademyavuz 07.03.2009, 01:20 sivasa yakisir bir stad olsun yeter
candayanmaz58 07.03.2009, 02:46 sahayla iç içe olsun yeter zaten sivasspor taraftarları olarak hepimiz efendiyiz;)
|