Orijinalini görmek için tıklayınız : 'Şükür'ü anlamadılar, çarpıttılar'

GLoBe-Y-Gençlik
26.04.2008, 02:49
Hakan Şükür'ün derbi öncesi Kutlu Doğum mesajını çarpıtarak olayı başka yönlere çekenlere tepki gösteren Bülent Uygun da eleştiri oklarına hedef olurken bir açıklama yaptı.

Bülent Uygun tarafından yapılan açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

TÜRK SPOR KAMUOYUNA SAYGILARIMLA.

Saygı değer Türk kamuoyu.

Bilindiği üzere, son günlerde tüm kamuoyunda tartışılan ve şahsıma atfedilen Türk futbolunun ve Galatasaray futbol takımının emektar futbolcusu, değerli insan, kardeşim Hakan Şükür’le ilgili söylediğim sözlerin, bilerek veya bilmeyerek yanlış anlaşılması, çarpıtılması, altına-üstüne, yanına yöresine bazı kişisel görüşler eklenerek şahsıma ait görüşlermiş gibi lanse edilmesi üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılması zarureti doğmuştur.

Bir gazeteci kardeşimizin, bu hafta sonu oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili görüşlerini sorması üzerine, tüm iyi niyeti ve samimiyeti ile söylediğine inandığım “Sonuçları ne olursa olsun, Kutlu Doğum haftasına yakışır bir maç olsun” temennisinin başka mecralara çekilerek, tarafıma yapılan saldırıları üzüntüyle karşıladım.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu saldırıların zaman zaman bireysel linçe dönüştürme gayretlerine, medyada bulunan bazı kişilerinde destek vermeleri, üzüntümü ziyadesiyle artırmıştır.

Hakan Şükür kardeşim uzun yıllar Türk futbolunda karşı karşıya geldiğimiz, omuz omuz mücadele ettiğimiz, elverdiği ölçülerde inançlarının gereğini yerine getirmeye çalışan, son derece beyefendi saygın bir kişiliktir.

Hakan Şükür’ün derby maçla ilgili söylediği iyi niyet talebi, çarpıtılmadan okunduğu gibi anlaşılmalıdır.

Bu söze farklı anlamlar yüklemeye çalışmak insaf ölçüsü ile bağdaşmaz.

Bu söz üzerine tarafımca sarfedilen “Ben Hakan Şükür’ü eleştirenleri hiç Cuma namazında görmedim.” açıklaması konu üzerinde tartışanların, fikir yürütenlerin, olaya; “Hakan Şükür penceresinden" bakılması gerekliliğini vurgulamak içindir.

Her olayı kendi bileşenleri içinde değerlendirmek gerekliliği bir zaruret ve aklın gereğidir.Bunu aynı zamanda özgür bir düşüncenin ifadesi olarak algılamak, gereksiz bir çok tartışmanın da sona ermesine neden olacak, kamuoyu gereksiz yere böyle bir konunun odağı yapılmayacaktır.

Diğer türlüsünü düşünmek insafsızlık olur.

İçinde bulunulan haftanın tüm toplumumuzca kutsal kabul edilen bir haftaya tesadüf etmesi nedeniyle, taraftarları germemenin, sporun kardeşlik olduğunun vurgulanması amacını güden bu açıklamanın, iyi niyet temennisinden başka bir şey olduğunu düşünebilmek bile, tamamen bir ütopyadır.

Ülkemizde yaşayan tüm insanların anayasamızca güvence altına alınan din ve vicdan özgürlüğü çerçevesinde, hür düşüncelerini ifade etmeleri özgürlüğü de vardır.

Konu bu kadar açık ve netken, bulandırmak veya bulandırmaya çalışmak, ancak bulanık suda balık tutmayı sevenlerin hayalperest düşüncelerinden başka bir şey değildir.

Bu konuda teori üretenlerin Bülent Uygun’un kim olduğunu bilmeleri gerekir.

Atatürk İlke ve İnkilaplarına yürekten bağlı, gerçek bir vatansever, inanan Yüce Türk Millet’inin bir ferdiyim.Bu kimliğimle de her zaman gurur duyarım.

Gittiğim okullarda, toplantılarda eğitim yuvalarında bunun üstüne basa basa işaret ederim.

Bununla birlikte tüm insanların dini inançlarına saygı duyulması gerekliliğini, bunun bir demokrasi erdemi olduğunu, barışa giden yolun bu anlayıştan geçtiğini, ancak farklı inançların birarada yaşaması durumunda bir birliktelik olabileceğini toplumsal barış ve huzurun sağlanabileceğini her platformda da dile getirdim.

Benim Atatürkçülüğüm ve Cumhuriyet sevdam bu ülkede tartışılabilecek son konu bile olamaz.

Kendi takımımda oynayan farklı dinlere mensup oyuncularım var. Hristiyanı, Musevisi Müslümanı benim takımımda top oynuyor, ter döküyor. Kendisi bir Yahudi olan Baliliye, liglerimizde top koşturan bazı yabancı sporcularca, inancı nedeniyle yapıldığına inandığım agresif ve centilmenlik dışı davranışların şiddetle karşısında oldum, sporun farklı medeniyetleri birbirine bağlayan köprü olduğuna yürekten inanan birisi olarak, bunları samimiyetle ifade ediyorum.

Bir televizyon kanalında yer alan ve kendisi güzide bir kulübümüzün eski yönetici olan bu şahsın bana yakıştırdığı “Cahil, cehalet sahibi” gibi tanımlamaları, ancak beni anlayamayan veyahut anlamak istemeyen kişilere atfedilebilir.

Türk sporuna hizmet eden herkesin açıklamalarında daha dikkatli ve aklı selim olması gerekliliği vardır.

Tüm halkıma şükran ve sevgilerimle.

Sağlıcakla kalın.

Bülent Uygun

www.haber7.com dan alıntıdır..

yigidomustafa58
26.04.2008, 09:38
her Müslüman gibi o da Kutlu Doğum Haftası Kutlamalarına katılabilir ne olmuş yani ne kadar çok medya karıştırıyor olayları...

abdullah58
26.04.2008, 10:18
HAKAN SÜKÜRÜ COK IYI ANLIYORLARDA ???
HAKAN ONLAR GIBI DÜSÜNMEDIGI ICIN
ONLAR GIBI YASAMADI ICIN COCUGU TOPA TUTUYORLAR
HELAL SANA HAKAN
NEDEMIS MEVLANA
YA OLDUGUN GIBI GÖRÜN YA GÖRÜNDÜGÜN GIBI OL
TÜRKIYEDEKI HIRISTIYAN FUTBOLCULARIN YAPTIKLARI HAC ISARETLERINI NIYE GÖRMÜYORLAR-SANA SALDIRAN DINSIZLER
KEZMANI NIYE GÖRMÜYORLAR KENDINI LAIK SANAN DINSIZLER
KEZMANIN FORMASININ ALTINDA ISA NIN(GÜYA) RESIMLERINI TASIYOR
BILDIGIN YOLDAN DÖNME HAKAN SENINLE GURURLUYUZ
BEYPINARLI 58

sinan-58
26.04.2008, 10:39
cumhuriyet ile yonetiliyorsak isteyen ietediği dini serbestçe yaşıyabilir kimse ona baskı yapamaz biz hristyanlara baskı yapmıyoz onlarda bize yapmasın

merithan58
26.04.2008, 10:55
Hocam sana cahil diyen kişinin kendisi cahildir.Bu tür kişiler herşeye at gözlüğüyle baktığı için seni anlamazlar anlayamazlar.

BİZ HERZAMAN SENİN YANINDAYIZ.SENİN GİBİ İYİ VE DÜRÜST İNSANLARA BU ÜLKENİN İHTİYACI VAR BUNLAR SENİ YIPRATAMAZ YIPRATMAMALI.

BEAT58
26.04.2008, 11:22
BÜLENT HOCA ÇOK DOGRU KONUŞMUŞ HELAL OLSUN

ofgurleyuk78
26.04.2008, 11:51
Hakan Şükürün Fethullah Gülenin adamı olduğunu bilmeyen yok. Yıllardır Gs.nin içindeki huzursuzluğun baş mimarıdır. Bülent Hoca'da onu eleştirenleri hiç Cumada görmedim sözleri biraz aşırı kaçmış. Siyasete dini alet ettiler yetmemiş gibi şimdide Futbola dini alet ediyorlar. Çıkın oynayın futbolunuzu, gidin yapın ibadetinizi. Birbirine karıştırmayın. Herkes en az Hakan kadar inançlıdır sanıyorum. Zaten inançlı adam Allahtan medet umar.Fethullahtan değil.

SONMEZ
26.04.2008, 12:37
Yoooo anladılar anladılaaaaarrr.
Hem dee çok iyi anladılaaaar,
Gavur gibi anladılaaarrrr,
Ne hınzırlar kiiiiiiiiii,

Sadece işlerine gelmedi,
Sadece, rahatsız oldular,
Sadece, bahaneleri olup, salyalarını akıtıyorlar,
Sadece, çirkefliklerini sergiliyorlar....vs

Haaaa, gerçekten anlayamayanlar var ise de :
Onlara sözümüz yok.
Onların gözleri vardır göremezler,
kulakları vardır işitemezler...!

ARTIK BU KONU LÜTFEN KAPANSIN...!
GERÇEKTEN BASİT VE KISIR DÖNGÜLÜ BİR POLEMİK
ORTAMINA DOĞRU KAYIYOR...!
İDEOLOJİK SAPLANTILARIN AKLIN VE İZANIN ÖNÜNE GEÇTİĞİ
ORTAMLARDA, FİKİRLER DEĞERİNİ YİTİRİR, GİRİFT BİR HAL ALIR...!

sivas_kangallı
26.04.2008, 13:08
hakan şükürü konuşmasından dolayı destekliyorum adam daha ne desin maça gülle gelin demiş maçda hazursuzluk çıkartmayın demiş hakan şüküre helal olsun.bülent hocada doğal olarak hakan şükürü korumuş en iyisini yapmış tebrikler bülent hocam..

BEAT58
26.04.2008, 13:32
BÜLEN HOCA HAKANA SAHİP ÇIKTI HELAL OLSUN BİZİM HOCAMIZA

Alişan
26.04.2008, 13:33
Bu yazılı basın istediği gibi lafları çevirip kişileri yıpratmaya çalışıyorlar şunu bilmeli bülent hoca sen bizimle olduğun sürece seninleyiz hocam. Seni her konuda destekliyor ve güveniyoruz sen kendi yolunda devam et geriye kalan konuşmalar teferruat bunları takma şunu unutma sivasın içindesin sivaslısın hocam gerisi hikaye

yusuf_yusuf
26.04.2008, 13:41
ya hakan sukur musluman çoçuğu deil mi ya tabı katılabılır asıl onun gıbı olmayan lar utansın

oz.can
26.04.2008, 13:42
Futbola dini asıl karıştıranlar Hakan'ın o açıklamalarına bu tepkileri gösterenlerdir. Bırakın kardeşim Hakan ya da Bülent Hoca ne demişse demiş sen çık topunu oyna.
Hakan fetullahçı diye futbol oynayamaz mı? ya da attığı golleri yok mu sayacaksınız? Bu kafayı değiştirin, hazımzızlık iyi bişey değildir, bünyeye zarar verir.

Arif Coşkun
26.04.2008, 14:38
Yoooo anladılar anladılaaaaarrr.
Hem dee çok iyi anladılaaaar,
Gavur gibi anladılaaarrrr,
Ne hınzırlar kiiiiiiiiii,

Sadece işlerine gelmedi,
Sadece, rahatsız oldular,
Sadece, bahaneleri olup, salyalarını akıtıyorlar,
Sadece, çirkefliklerini sergiliyorlar....vs

Haaaa, gerçekten anlayamayanlar var ise de :
Onlara sözümüz yok.
Onların gözleri vardır göremezler,
kulakları vardır işitemezler...!

ARTIK BU KONU LÜTFEN KAPANSIN...!
GERÇEKTEN BASİT VE KISIR DÖNGÜLÜ BİR POLEMİK
ORTAMINA DOĞRU KAYIYOR...!
İDEOLOJİK SAPLANTILARIN AKLIN VE İZANIN ÖNÜNE GEÇTİĞİ
ORTAMLARDA, FİKİRLER DEĞERİNİ YİTİRİR, GİRİFT BİR HAL ALIR...!

Galatasaray'ın kaptanı ve Fetullah Hoca Cemaati'nin önde gelen müridi Hakan Şükür, bu maç öncesi sporada dini soktu!
Futbolla dinin ne ilgisi var bilemiyoruz ama Hakan Şükür yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı için: "Kutlu doğum haftasına yakışmadı" dedi.
Nedir Kutlu Doğum Haftası?... Hazreti Muhammed'in doğumunun kutlandığı hafta...
Ülkemizde din her yerde istismar ediliyor...Bu futbolda kullanılmamıştı Fetullah Hoca Cemaatinden olduğu belirtilen Hakan sayesinde o da oldu...
Peygambere layık olmakla, Glatasaray-Fenrebahçe maçı arasındaki münasebetin ne olduğunu anlamak zor ama, nedense bazıları her olaya dini gözlüklerle bakıyor.Maazallah maçta olaylar çıksa,hoş olmayan şeyler yaşansa ve birileri kalkıp "Hazreti Peygamber'e rağmen neden kötü şeyler oldu" dese iyimi olacak?
Hakan Galatasaray'ın imajını biraz çizdi. Bu yüzden tüm spor camiasıyla birlikte bir çok Galatasaylı da onu eleştirdi.

Burada anlayan anladı,anlaşılmayacak birşey yokki.Fakat anlayanlara bakarmısınız,Kin,nefret,öfke, linç seli haline dönmüş ve ben eğitimliyim,aydınım kültürlüyüm medeniyim diyen bir kişinin ağzına dahi almayacak kelimelerle saldırya taaruza geçilmiş.Buyurun işte "kaş yapayım derken,gözü çıkarmak" buna denir. Ayrıca Mustafa gardaşıma da şunu demek isterim.Bu kadar agresif görmek inan sana yakışmıyor.Sizi daha yapıcı yol gösterici ılımlı olarak görmeye alıştığımız için bu tutumunuz bende şaşkınlık yarattı gerçekten.
Neyse bencede bu konu farklı kulvarlara geçmeye başladı burada noktayı koyup, birilerinin açıklamaları için birbirimize girmeye insanları germeye hiç gerek yok. Sağlıcakla kalın.

Abdullah DuMaN
26.04.2008, 14:47
HAKAN ŞÜKÜR KÖTÜ BİŞEY SÖYLEMEMİŞKİ BU HAFTA ÇOK GÜZEL ÇOK HAYIRLI OLDUĞU İÇİN DOSTÇA GEÇİRELİM DEMİŞ

Sivaslibey
26.04.2008, 15:12
It ürür, kervan yürür.

Hakan Sükür en güzelini söylemis, helal olsun. Siradan bir futbolcunun dogum gününe yakisacak bir maç deseymis hiç bir sey olmazdi ama efendiler efendisinin dogum gününe yakisir denince bazilari rahatsiz oluyor.

Ne saçma bir ülke, ne saçma insanlar. Adam kendi ülkesinde, kendi dinini yasiyamiyor, çok üzücü!!!

abdullah58
26.04.2008, 15:31
ARKADASLARDAN BIRI YAZMIS HAKAN SÜKÜR FETULLAH GÜLENIN ADAMIYMIS
YA AYIP BIRSEYMI SONRA FETULLAH GÜLEN NE YAPMIS BU MEMLEKETIN ASKERINE;POLISINE KURSUNMU SIKMIS
BU MEMLEKETTE ASKERE ;POLISE KURSUN SIKAN HAINLER ANKARADA MECLISTE:DEVLETIN MALINI SENIN BENIM VERGIMLE ÖDEDIGIM PARALARI MAAAS OLARAK ALIRKEN TEPKI YOK
BELEDIYELER ÖLEN HAINLERI DEVLETIN ARABASIYLA TASIRKEN TEPKI YOK
HAINLER TÜRK BAYRAGINI HEMIDE TÜRKIYEDE YAKARKEN TEPKI YOK
PACAVRALARI BAYRAK DIYE SALLARKEN TEPKI YOK
6-12 YASINDAKI COCUKLAR POLISE, ASKWERE TAS ATARKEN TEPKI YOK
SEN GEL BIRDE SIKIYSA AVRUPA BIRLIGININ GÖBEGINDE ALMANYADA POLISE SALDIR-POLISI DÖV-ASKERE SALDIR BAKALIM-ALMAN BAYRAGINI YAK BAKALIM-ALMAN MEDYASI ADAMI NE YAPAR-AMA TÜRKIYEDE HERSEY SERBEST ADIDA -SEHITLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ-
BÖYLE MÜSAMAHA GÖSTEREREK HERSEYIMIZI KAYIP EDIYORUZ FARKINDAMISINIZ
AMA HAKAN SÜKÜR KUTLU DOGUM HAFTASI DEYINCE VURUN ÖLDÜRÜN ÖYLEMI AYIP BE ELINIZI VICDANINIZA KOYUN
BEYPINARLI 58

candayanmaz58
26.04.2008, 17:31
Hakan Şükürün Fethullah Gülenin adamı olduğunu bilmeyen yok. Yıllardır Gs.nin içindeki huzursuzluğun baş mimarıdır. Bülent Hoca'da onu eleştirenleri hiç Cumada görmedim sözleri biraz aşırı kaçmış. Siyasete dini alet ettiler yetmemiş gibi şimdide Futbola dini alet ediyorlar. Çıkın oynayın futbolunuzu, gidin yapın ibadetinizi. Birbirine karıştırmayın. Herkes en az Hakan kadar inançlıdır sanıyorum. Zaten inançlı adam Allahtan medet umar.Fethullahtan değil.
aynen katılıyorum arkadaşımın sözlerine...

kasko
26.04.2008, 17:42
Galatasaray'ın kaptanı ve Fetullah Hoca Cemaati'nin önde gelen müridi Hakan Şükür, bu maç öncesi sporada dini soktu!
Futbolla dinin ne ilgisi var bilemiyoruz ama Hakan Şükür yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı için: "Kutlu doğum haftasına yakışmadı" dedi.
Nedir Kutlu Doğum Haftası?... Hazreti Muhammed'in doğumunun kutlandığı hafta...
Ülkemizde din her yerde istismar ediliyor...Bu futbolda kullanılmamıştı Fetullah Hoca Cemaatinden olduğu belirtilen Hakan sayesinde o da oldu...
Peygambere layık olmakla, Glatasaray-Fenrebahçe maçı arasındaki münasebetin ne olduğunu anlamak zor ama, nedense bazıları her olaya dini gözlüklerle bakıyor.Maazallah maçta olaylar çıksa,hoş olmayan şeyler yaşansa ve birileri kalkıp "Hazreti Peygamber'e rağmen neden kötü şeyler oldu" dese iyimi olacak?
Hakan Galatasaray'ın imajını biraz çizdi. Bu yüzden tüm spor camiasıyla birlikte bir çok Galatasaylı da onu eleştirdi.

Burada anlayan anladı,anlaşılmayacak birşey yokki.Fakat anlayanlara bakarmısınız,Kin,nefret,öfke, linç seli haline dönmüş ve ben eğitimliyim,aydınım kültürlüyüm medeniyim diyen bir kişinin ağzına dahi almayacak kelimelerle saldırya taaruza geçilmiş.Buyurun işte "kaş yapayım derken,gözü çıkarmak" buna denir. Ayrıca Mustafa gardaşıma da şunu demek isterim.Bu kadar agresif görmek inan sana yakışmıyor.Sizi daha yapıcı yol gösterici ılımlı olarak görmeye alıştığımız için bu tutumunuz bende şaşkınlık yarattı gerçekten.
Neyse bencede bu konu farklı kulvarlara geçmeye başladı burada noktayı koyup, birilerinin açıklamaları için birbirimize girmeye insanları germeye hiç gerek yok. Sağlıcakla kalın.

Hakan şükür burada kötü birşey mi demiş kutlu doğum haftasına yakışır bir şekilde (yani türkçe meali;kavgasız,gürültüsüz) bir maç oynansın demiş ve bunu dilemiş bu ülkede ifade özgürlüğü var bir kere, kimsenin zoruna gitmesin elin yabancısı diyince özgürlük oluyorda bu kişi hakan şükür olunca niye olmuyor bu kişi insan değil mi...Hadi onu da geçelim bunu söyleyen hakan şükür değil de başkası olsaydı inanıyorum ki yine aynı tepkiyi verecektiniz.Yani olayın hakan şükür ile ildisi yok bu millet çok iyi biliyor ne ile ilgisi olduğunu ve ayrıca demişsin ki fertullah gülen cemaatinden.Olabilir de olmayabilir de bu kimseyi ilgilendirmez neden zoruna gidiyor ki fetullah gülen cemaatinden olması.Sen onun kadar hizmet yaptın mı bu ülkeye söyle banaa...

candayanmaz58
26.04.2008, 18:13
Eğer 'zoruna mı gitti' yazısını bana hitaben yazdıysan; Bu vatan dünyanın merkezindedir ve burası dünyanın en büyük enerji merkezidir... Bunun gibi pek çok nedenlerden dolayı bu topraklarda yıllarca insanoğluna yakışmayacak derecede adi olan oyunlar oynanmaktadır. Bu ülkede sağ sol yol... diye bir siyaset gerçekte yoktur. Gerçekte iki siyaset vardır: Vatanı savunanlar(Ulu önderin fikirlerine sahip çıkanlar) ve menfaatleri uğruna vatanı elin gavuruna satan bölücüler ve onların içimizde ki dost görünen işbirlikçileri... Bu vatana kimin hangi yönde ne derecede hizmet yaptığını anlamak istiyorsan gerçekleri öğrenmeye çalış. Tabi öğrenebilirsen... Ayrıca burası 'zoruna mı gitti' gibi kelimeler yazıp ahkam kesme yeri değil

SONMEZ
26.04.2008, 18:14
ARKADAŞLAR LÜTFEN BU KONU KAPANSIN...!

HALA, SAPLANTILI İDEOLOJİK YAKLAŞIMLAR,
BU DURUMU FIRSAT BİLEREK, TEDAVÜLDEN KALKMIŞ,
FOSİLLEŞMİŞ, KOFLAŞMIŞ STRATEJİ VE TAKTİKLERLE
İRİNLERİNİ KUSMAYA ÇALIŞIYORLAR.
BU SATILMIŞ MEDYANIN, KİRALIK KALEMŞÖRLERİNE ÇANAK TUTMAK
İSTEYENLERE PRİM VERİLMEMELİDİR.

- YOK LAİKLİK BALTALANIYORMUŞ...!
- YOK BÖLÜCÜLÜKMÜŞ,
- YOK DİNCİLER YAKIYORMUŞ,