Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇOK BAĞIRAN MI HAKLI??

SivasSpor.Com
13.05.2008, 09:47
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Çok bağıran mı haklı olacak?

Aslında bugün ele almak istediğim konu, A Milli takımın aday kadrosuydu, ancak son gelişmeler beni UEFA konusunda yazmaya mecbur etti.

Mehmet Yıldız ve Abdurrahman Dereli gibi Türkiye`de mevkiilerinin en iyi adamlarının neden Milli takıma alınmadığını, eğer bu futbolcular 3 büyük denilen takımlardan birisinde oynasalardı alınıp alınmayacakları konusunda görüşlerimi yazacaktım,ama bir gün sonraya kaldı.

Gelelim asıl konumuz olan Sivasspor`un UEFA kupasına gidip gitmeyeceğine..

Mantıkta, ortadaki durumda Sivasspor`un UEFA kupasına gitmesini gerektiriyordu.

Ancak, futbol kurallarının işin içerisinde hiç olmaması gereken Fenerbahçe`yi soktuğunu ve bu yüzdende Sivasspor`un ancak 4. olduğu bize medya baskısıyla kabul ettirilmeye çalışıldı.

Unutmadan bir konununda altını çizmet istiyorum. Geçen gün CNN`de yayınlanan spor proğramında konuşan Aziz Üstel „Beşiktaş`ın UEFA`ya gidecek olması iyi oldu,Sivasspor başarılı olamazdı zaten...“ gibi sözler sarfetti. Birincisi, Beşiktaş`ın mı, yoksa Sivasspor`un mu daha iyi takım olduğunu koskoca 34 haftalık periyotta anlamadıysan sana artık ne diyebilirim?

İkincisi, Sivasspor Avrupa`ya gidip 8-0 yenilip dönmedi. O beğenmediğiniz ve bir türlü kabullenemediğiniz Sivasspor rakibi karşısında 10 kişide oynamış olsaydı yine 8-0 yenilip Türk insanını utandırmazdı!

Üçüncüsü de, mademki sizler Türk futbolunun iyiliği için Beşiktaş`ın UEFA`ya gitmesinin daha doğru olduğunu söylüyorsunuz, size bir önerim var. Nasıl olsa Sivasspor UEFA`da bir şey yapamaz (!), Beşiktaş`ın da başarılı olacağını söylüyorsunuz, o zaman İntertoto`ya Beşiktaş gitsin (Nasıl olsa çok güçlü takım (!) çok rahat tur atlar ve ordanda UEFA`ya gelir) Böylece Türk futbolu UEFA`da üç takımla temsil edilmiş olur.Türk futboluna bundan daha önemli katkı olur mu? Sizin istediğinizde bu değilmi zaten?

Dün Futbol Federasyonu yönetmeliğinin ilgili maddesini inceledim. Orada Sivasspor`un sıralamada Beşiktaş`ın üzerinde olması gerektiği açıkca belirtiliyor. Futbol yönetmenliğinin 13. maddesinin b ve c bendinde bakın ne deniyor? b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa (Beşiktaş`la Sivas`ın var) kendi aralarındaki maçların gol averajına..

c) Kendi aralarındaki maçlarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır.

Daha sonra eşitliğin yine bozulmaması halinde hükmen yenilgisi olmayan takımın üstün sayılayacağı ( iki takımında hükmen yenilgibi yok). Eğer buradada eşitlik varsa, ilgili takımlar tek maç oynayıp kazanan takım üstün sayılacak deniyor.

Kısacası, Futbol yönetmeliğine göre UEFA`ya Sivasspor`un gitmesi lazım. Ama bizim medya Beşiktaş`ı 3 gün önce UEFA`ya gönderdi bile!.. Hayırlı olsun!..

58Taraftar
13.05.2008, 11:25
Dün Futbol Federasyonu yönetmeliğinin ilgili maddesini inceledim. Orada Sivasspor`un sıralamada Beşiktaş`ın üzerinde olması gerektiği açıkca belirtiliyor. Futbol yönetmenliğinin 13. maddesinin b ve c bendinde bakın ne deniyor?

b) Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa (Beşiktaş`la Sivas`ın var) kendi aralarındaki maçların gol averajına..

c) Kendi aralarındaki maçlarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır.

biz bunu nasil algilayabiliriz....yani kendi aralarinda puan esitligini.....üc takima bakarsak sadece bjk ve sivassporda var bu....üc takimin icinde fb hepsinden üstün onu önden cikaralim....geriye ikisi kaliyor ve ikisindede esitlik var...devamina bakarsak tabiki sivassporum ücüncü

myway
13.05.2008, 11:29
biz bunu nasil algilayabiliriz....yani kendi aralarinda puan esitligini.....üc takima bakarsak sadece bjk ve sivassporda var bu....üc takimin icinde fb hepsinden üstün onu önden cikaralim....geriye ikisi kaliyor ve ikisindede esitlik var...devamina bakarsak tabiki sivassporum ücüncü

kendi arasinda puan esitligi 2 takimin degil 3 takimin arasinda var ve averaj 3 takima gore hesaplanir.. Valla neyin pesindeyiz cozebilmis degilim..

Inter-Toto dan geliyoruz Uefa ya herkesi de susturuyoruz insalahh;)

58Taraftar
13.05.2008, 11:43
kendi arasinda puan esitligi 2 takimin degil 3 takimin arasinda var ve averaj 3 takima gore hesaplanir.. Valla neyin pesindeyiz cozebilmis degilim..

Inter-Toto dan geliyoruz Uefa ya herkesi de susturuyoruz insalahh;)

gardas beni rahatsiz eden "kendi aralarindaki müsabakalarda" yazilmasi...simdi bir lig olsa bu ücü olsa ve ücü aralarinda mac yapmis olsa
yani durum söyle olurdu
herkesin 4 maci olurdu
fb - sivas 1 - 0 sivas - fb 1 - 4
fb - bjk 2 - 1 bjk - fb 1 - 2
sivas - bjk 1 - 2 bjk - sivas 1 - 2

fb 12 puan
sivas 3 puan
bjk 3 puan

simdi buna bakarsak kendi aralarinda ayni puan sahibi olan takimlar bjk ve sivasspor...kendi aralarindaki gol avarajlarina bakarsak üc atmis üc yemisler bundada esitler

bu virgülden sonraki ne demek istiyor hangi genele bakilacak bu ücünün arasimi yada süperlig genelimi :rolleyes: ....bu kurallarda insanda kafa birakmiyor valla

myway
13.05.2008, 11:48
gardas beni rahatsiz eden "kendi aralarindaki müsabakalarda" yazilmasi...simdi bir lig olsa bu ücü olsa ve ücü aralarinda mac yapmis olsa
yani durum söyle olurdu
herkesin 4 maci olurdu
fb - sivas 1 - 0 sivas - fb 1 - 4
fb - bjk 2 - 1 bjk - fb 1 - 2
sivas - bjk 1 - 2 bjk - sivas 1 - 2

fb 12 puan
sivas 3 puan
bjk 3 puan

simdi buna bakarsak kendi aralarinda ayni puan sahibi olan takimlar bjk ve sivasspor...kendi aralarindaki gol avarajlarina bakarsak üc atmis üc yemisler bundada esitler

bu virgülden sonraki ne demek istiyor hangi genele bakilacak bu ücünün arasimi yada süperlig genelimi :rolleyes: ....bu kurallarda insanda kafa birakmiyor valla

Gardasim kendi aralarinda lafiyla ayni puana sahip takimlar kasdedilmis..

Ancak kafalarin karismasi normal.Haklisin sen de...

Hersey acik ve net yazilmali..Ortada hicbir supheye mahal verilmemelidir..

Bu da Turkiye Futbol Federasyonunun bir hatasidir..

Ancak ligin su an oldugu sekilde tescil edilecegini dusunuyorum..

Senin arada kaldigin kisima da ilave duzenleme yapacaklardir..Gec de olsa...Saygilar...