Orijinalini görmek için tıklayınız : EURO 2008 UYDU YAYINI
İNTERNETHABER
Türkiye nefesini tuttu, UERO 2008'e kilitlendi. Yarın oynanacak Türkiye-Portekiz maçı öncesi ortaya atılan bir iddia şaşkınlık yarattı. ATV uydudan izlenemeyecek çünkü yayın şifreli olacak.
İddiaya göre ATV uydu yayınlarını şifreleyecek. Bu nedenle evinde uydusu olanlar ATV'den maçları izleyemeyecek. Maçı izlemek isteyenlerin normal anten takmaları gerekecek.
ŞİFRELİ YAYIN
iNTERNETHABER'in ATV'den aldığı ilk bilgiler şifrelemenin sadece Avrupa yayınları için olacağı yönündeydi. Ancak kurum yetkilileri bu bilgiyi daha sonra düzelterek, Türkiye'deki uydu izleyicilerinin de şifreleme ile karşı karşıya kalacaklarını açıkladılar.
ATV'den verilen bilgiye göre şifreleme sözleşme gereği zorunlu. Yarın akşam ekran karşısına geçecek olanlar, normal antenleri yoksa kararmış bir ekran görecekler.
AVRUPA 24 SAAT SONRA İZLEYECEK
ATV Avrupa yayınlarında ise maçlar yer almayacak. Avrupa'daki izleyiciler maçları ATV'den ancak bant yayınında izleyebilecek. Bant yayınları maçtan 24 saat sonra gerçekleşecek. Yani canlı olarak maçı Türk kanallarından izleme şansı olmayacak. Ancak bulundukları ülkelerin kanallarından maçları takip edebilecekler.
YANİ BU HABERE GÖRE ÇANAK ANTENLERDEN MAÇLARI TAKİP EDEMEYECEĞİZ GİBİ ABSÜRT BİR SONUÇ ÇIKARIYORUM TEKRARDAN GİDİP NORMAL ANTENMİ ALACAĞIZ ŞİMDİ AHYRET BİŞEY YA BU KONUDA BİLGİ VE GÖRÜŞÜ OLAN ARKADAŞ VARSA PAYLAŞABİLİRMİ LÜTFEN:confused:
sanırım bu konu doğru arkadaşlar atv nin halka attığı bir kazık bu
karahan79 06.06.2008, 15:40 ;)arkadaşlar uydu cihazları için enfazla şifre olarak biss diye bir sistem kullanılabilir buda kolaylıkla kırılabiliyor ben uydu sistemleri satışı yapıyorum bu konuda bir sorun olmaz kardeşlerim
Besyo_cu 06.06.2008, 15:44 ;)arkadaşlar uydu cihazları için enfazla şifre olarak biss diye bir sistem kullanılabilir buda kolaylıkla kırılabiliyor ben uydu sistemleri satışı yapıyorum bu konuda bir sorun olmaz kardeşlerim
Peki biz nasıl yapacagız onu. Eleme maçlarında bişey yoktu neden şimdi var
;)arkadaşlar uydu cihazları için enfazla şifre olarak biss diye bir sistem kullanılabilir buda kolaylıkla kırılabiliyor ben uydu sistemleri satışı yapıyorum bu konuda bir sorun olmaz kardeşlerim
nasıl yapıyoruz arkadaşım varmı linki veya tarifi
sinan-58 06.06.2008, 16:11 ;)arkadaşlar uydu cihazları için enfazla şifre olarak biss diye bir sistem kullanılabilir buda kolaylıkla kırılabiliyor ben uydu sistemleri satışı yapıyorum bu konuda bir sorun olmaz kardeşlerim
kardeş lütfen nasıl yapıldığını anlatırmısın
www.turkforum.com diye bir site vardı uzun zaman önce oradan uydu markasına göre proğramı indiriyorsun ve scart kablosu olması gerekli bir tarafını uyduya bir tarafınıda bilgisayara bağlıyorsun şifre kırıcı proğramını yüklüyorsun ve versiyon yükseldiği için belli zaman süresinde şifreli kanalları şifresiz olarak seyredebiliyorsun ama site adından emin değilim googleden uydu şifre kırıcıları diye aratabilirsiniz
BURAYI MUTLAKA OKUYUN ARKADAŞLARRRR;TIKLA-http://www.atv.com.tr/duyuru,26.html
Duyurududa açıklandıgı gibi şifre olayını halletmek gayet basit olcakmışş..Bunu ben 2 sene öncesinden hatırlıyomm yine böle olmuştı kanal 1'de şifreyi girip halletmiştik:)
Sanırım bir tane(1) ve Dokuz tane(0)olcakk yada bir tane(1),onbir tane (0)'dı tam hatılıyamadım ama bu numarayı arayında sorunn atv'ye..bunu burda yazmak suç olcagından tam ifade etmek istemiyomm,neme lazım başımıza bela almıyakk..kılın biri şikayet eder vs:)
EyüphanAydın 06.06.2008, 17:44 Ya Bi Euro 2008 Keyfimiz Olcaktı,
Onuda Mahfettiler.
Artık Napıcaz Bizde Bilmiyoruz :D
YiğidoGençlik 06.06.2008, 17:51 izlenir bi şekilde ama ne kadar kaliteli olur orası muamma
BURAYI MUTLAKA OKUYUN ARKADAŞLARRRR;TIKLA-http://www.atv.com.tr/duyuru,26.html
Duyurududa açıklandıgı gibi şifre olayını halletmek gayet basit olcakmışş..Bunu ben 2 sene öncesinden hatırlıyomm yine böle olmuştı kanal 1'de şifreyi girip halletmiştik:)
Sanırım bir tane(1) ve Dokuz tane(0)olcakk yada bir tane(1),onbir tane (0)'dı tam hatılıyamadım ama bu numarayı arayında sorunn atv'ye..bunu burda yazmak suç olcagından tam ifade etmek istemiyomm,neme lazım başımıza bela almıyakk..kılın biri şikayet eder vs:)
sen söyle şu durumda sana kimse kıllık yapmaz kardeş :=)))))
AHANDA ŞİFRE ARKADAŞLARR..VAY BEN GÖRMEDİM,DUYMADIM DEMEYİNN:)
id: 01 20 02
şifre: 100000000000(11 tane sıfır var)
olmazsa şifreyi böyle yazarak deneyin: 1000000000000000(15 tane sıfır var )
AHANDA ŞİFRE ARKADAŞLARR..VAY BEN GÖRMEDİM,DUYMADIM DEMEYİNN:)
id: 01 20 02
şifre: 100000000000(11 tane sıfır var)
olmazsa şifreyi böyle yazarak deneyin: 1000000000000000(15 tane sıfır var )
peki bunu nerde gireceğiz direk olan şifreli diyor kanal bu şifreyi nereye gireceğiz kusura bakmayın biraz cahalızda :=))
MustafaParlak 06.06.2008, 19:17 KANAL 1 DE YAPMIŞTI AYNISINI BUNUN GÜZEL TARAFLARIDA VAR.
MESELA TOPLANARAK 1 EVDE BERABER VE DAHA ZEVKLİ İZLENEBİLİR AMA FİKİR SİZİN DAHA KEYİFLİ OLUYOR TOPLU MİLLİ MAÇ İZLEMEK:D:D:D:D
Fark etmez o zaman ligtv'den izleriz
MustafaParlak 06.06.2008, 19:44 Fark etmez o zaman ligtv'den izleriz
ligtvde veriyormu aceba....!!!
yusuf_yusuf 06.06.2008, 20:12 evet ya bole kazık atılmas kı ya yazık lar olsun batveye 70 mılyonu kandırdı
fcbabus58 06.06.2008, 20:20 kurban oluyum böyle teknolojiye!!!
neydi eski ilkel günler beeeeeeeeeee
geriye dönelim artık
geri kafalılığa dönmeye hazırlanın
fcbabus58 06.06.2008, 20:22 kurban böyle şifresiz yayına
çalık duy bunları
2006 dünya kupasını izliyorduk
ya şimdi..........
blackangel 06.06.2008, 20:38 EURO 2008 Uluslararası lisans anlaşmaları nedeni ile ATV Türksat 2A uydusu üzerindeki yayınını maç saatlerinde şifreli olarak verecek. EURO 2008 maçlarını izlemek isteyen uydu anten kullanıcıları yapılması gerekenler şunlardır;
1. Uydu alıcınızın BISS şifre çözebilme özelliğine sahip olması gerekmektedir. Uydu alıcınızın menüsünde ‘CAS’, ‘Key Girişi’, ‘CAS System’, ‘CAS Keys’ veya benzer bir isimle yer alan KEY girişi menüsüne gelin. Açılacak menüde yer alan şifreleme tiplerinden (Şifre Tipi, Cas Type vb.) Biss olanını seçin.
2. Açılacak menüde yer alan talimatları uygulayarak aşağıdaki değerleri girin.
ATV için: Biss ID: 0×1FFF (eğer 6 haneli ise 0×001FFF),
Key Değeri: 1000000000000000 (eğer 12 hane varsa 10000000000000)
3. Şifreyi kaydedip menüden çıkın, uydu alıcınızı kapatıp açın.
Not: Maç yayınları, Türkiye içinde çatı anteni (karasal vericiler ), Kablo TV ve Digiturk üzerinden herhangi bir işleme gerek kalmaksızın izlenmektedir.:)
blackangel 06.06.2008, 20:41 arkadaşlar ayrıca hangi maçın hangi uyduda frekansıyla birlikte takip edebilirsiniz
http://www.liveonsat.com/
YuNuSPaSa58 06.06.2008, 21:05 WaLLa Benim İçin Hava hoş:D Uydu yok ßizde.. Sırf Şu turnuvalar yüzünden uydu taktırmadık:D ama normaL antende bayaa kanal çekiyo:) Herkese tavsiye ederim:):):):)
yusuf caygöz 06.06.2008, 22:29 uydusu olanlar alman kanali ZDF ve spor kanallari canli veriyor
sivasli215 06.06.2008, 22:39 benim için değişen birsey olmadı çünkü maç saatinde malesef mesaide olacağım :(
ama sizler için üzüldüm :(
|