Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul Sevdalılarından Kıpırtı Var...!!

MustafaParlak
02.11.2008, 09:22
Şimdi Bu Başlık ne diye merak edeceksiniz ama söliyim bu başlık çok yerinde bi başlık..!!

İşim Gereği Sabahın 8'inden Akşamın bazen gece yarılarının bilinmeyen saatlerine kadar sokaklardayım..

Gezerken Bakıyorum Etrafıma Kim ne yapıyor kim nelerle uğraşıyor..Hep bildiğimiz gibi Kimi çarşıya çıkmış alışveriş derdinde kimileri Sevgilisini almış geziyor onu yapıyorlar bunu yapıyorlar Yani Şehrimde öle Hayat olan hızıyla akıp gidiyor..

Yine işim gereği Akm nin olduğu bulvar değilde bu Yeni camii tarafına geçtiğimiz bulvar güzargahından sürekli geçiyorum..geçerkende çoğu zaman oturuyorum ve sigara içiyorum..

Ama bu yakınlarda dikkat ettiğim hatta dikkatimi çeken bi unsur var?

Duruşundan Tavırlarından Her Halinden Üç İstanbul Takımından birini tuttuğu belli olan Bu şehrin insanlarıyla kimi zaman yan yana oturuyo oluyorum kimi zamanda bulvarda öle bi yandaki koltukta yada hemen arkanda bi yerde çimlere uzanmış İnsanlar görüyorum..Kİmi babam Yaşında kimi abim yaşında falan filan..

Bakıyorumda Ve Çokta Dikkatimi çekiyor ''Sakaryaspor'' Konuşuluyor..Ya Gördünmü İşte Bak Lig Sıralaması Bak Sakaryaspor Şöle bak böle sürekli konuşuyorlar..Allah Allah diyorum kendi kendime Bu şehirde bişeyler değişiyor ama ne amaçla değişiyor..

Acaba? Diyorum Benim İnsanım Benim şehrimin İnsanı Kendi değerlerinin farkına mı vardı Anladı mı acaba diyorum Üç istanbul Takımının onlara bişeyler getirmediğini aksine bir çok şeyi götürdüğünü..

Umutlanıyorum Ne Güzel Diyorum..

Ama Sigaram Bitmeden Umutlarım bitiyor!! Anlıyorum Lig Tablosu Sıralamadakii yerimiz Aldığımız galibiyetler Buna Endeksli bütün konuştukları İstanbul Sevdalısı insanların..

Böle Artık iyice dikkatimi çekiyor Birileri Sürekli Sakaryaspor diyor bu şehirde ama çıkar için ama şu anki durumumuz için Birileri Sürekli Sakaryaspor dan Sakaryaspor'umuzdan bahsediyor..

Ben Teknisyenim Malum işte sürekli git gelde ondan Doktorlara gidiyorum geliyorum bütün gün..

İşini Yaptığımız bi doktorun işlerini bırakmak için gidiyorum ..Doktor biraz beklemem gerektiğini sölüyor bekliyorum..Hastaların beklediği odaya geçiyorum orda boş bulduğum bir koltuğa oturdum geçenlerde..

Öle beklerken doktorun işleri geri vermesini Bi abiyle Muhabbete geçtik..Kendisi Diş için doktora gelmiş öle sırasını bekliyor..

Neyse Başlıyoruz Muhabbete Laf öle dönüyor böle dönüyor Sakaryaspor'a geliyor hemde Abi kendisi Bahsetmeye başlıyor Ne yalan söyliyeyim Şaşırıyorum..

Ya diyor Sakaryaspor Asansör masansör dedik görüyonmu Zirveye ortak oldu Nasıl olcak bu işler diyor..

Ne!! Nasıl olcak diyorum..Ya ben Falan takımlıyım diyor Ama Sakaryaspor'la Maç oynadımı Sakaryaspor u tutuyorum diyor..

Neden Sakaryaspor'la maç yaparken Sakaryaspor u tutuyorsun diyorum..Taraf Tutmak Haktır diyorum Delikanlı gibi çık bu renklere Aşığım de olsun bitsin diyorum..

Ya Ne alakası var diyor!! Sakaryaspor'la maç yaparken benim falan takımım, Okadarda Şey Değiliz Sakaryaspor'u tutmayalım diyor..

Ney Değilsin Diyorum!! Ses Yok!!

Peki Diyorum Benim Sakaryaspor'um Senin Falan Takımınla Maç yapmadığı Zamanlarda Başkalarıyla maç yapıyor Hadi diyorum Senin Takımın Süper ligdeyken Benim Takımım İkinci ligdede oynadı diyorum Ozaman da Senin Takımın maç yapıyordu..Sen gelip Sakaryaspor'a Destek oluyormuydun diyorum Sevebiliyormuydun Yürekten diyorum..Ses Yok!!

Peki Neden Ozaman Sakaryaspor'la Senin Falan Takımın oynarken tutuyorsun Nedir Dİyorum Amaç Ne kadar gerçekçi Ve Sağlamdır diyorum o maçtaki Sevda yoğunluğun,Sakaryaspor Her zaman Maç Yaptı diyorum Her Zaman Sakaryaspor lu insanlar vardı o senin sadece Falan takım maçında çıktığın tribünlerde...

Hani diyorum ya Dediniz Ya O kadar Şeymiyim!!! Evet Okadar Şeysiniz diyorum!!Ses Yok..

Kahveye gidiyorum Aynı Lakırtılar Bakkala gidiyorum Aynı Muhabbetler...

Ama sebepler Anladığım gibi En başta Taa Bulvarda Anladığım gibi Lig Sıralamasındaki şu anki konumumuz..

Şu an nerdeyiz..O üç İstanbul Takımının Kıçlarının dibindeyiz Birinle Aynı Puandayız Birinle 2 puan birinle Falan puan Farktayız Az kaldı Sıkacaz Ümüklerini Onun stresi Bastı..Bu şehrin ''Seyyar Sevdalılarını''..

Bizim Atımıza Binip bizim türkümüzü söylemek geçiyor içlerinden ama işte çok açık belli edemiyorlar Bu gün milyonlarca dolarlık takım kurup Benim Yürekli Renkdaşlarıma Kardeşlerime Abilerime Benim Yürekli Takımıma KArşı koyamayan Bir Topluluktan azda olsa umutları var tükenmiş değil ligin başıdır dengeler değişir bu böle gitmez diye biliyorlar işte bunun için pek açığa vurmuyorlar..

Ama bi yandan da Ya Değişirse Bu düzen diye korkuyorlar Ya Para Pul Değilde Sevda Ağır Basarsa diyolar Ya bu şehrin Deli Çocukları var onların kurduğu bi oluşum var ya Bu oluşumun içindeki Sevdası Çınarların Yaktığı bu Ateş Harlarsa Yangın olur İstanbul Sevdasını yakarsa Diye korkuyorlar tam olmasada kısık bir sesle gidip gidip geliyorlar..

Diyorlar ki!! Ya bu çocuklar nerde olsa ne konumda olurs olsun biz istedik mi Bizleri Atlarına bindirip türkülerini söletirler..nasıl olsa bunların işine gelir diyorlar..

Ama biliyormusunuz Benim Abilerim bu yollara çıkarken Kimsenin değil Kendi Türkülerinin Atına bindiler..Ve Sizin gibi kaypak Sevdalar yetiiştirmediler..sizin gibi tutarsız sevdalara saptırmadılar bu şehirde onlara yüreğini açan kardeşleriini..

Şimdi Her Gazeteyi Açışınızda Tatangalar diye başlayan sözlerin devamını okumaya nasıl yüreğiniz yetmiyor dimi kaldıramıyorsunuz o Gerçekçiiliği.Sizler İstanbula yalanırken,Tırnaklarıyla Kazıyarak biryerlere getirdikleri sevdalarını çekemiyorsunuz dimi Sizler çok iyi biliyorsunuz o gazete küpürüne o Sizin çekemediğniz Deli çocukların İsminin Nasıl yazıldığını..

Onun için kısık kısık yaklaşıyorsunuz..

Hadi geri dönün Karıştırın 2.liglere kadar dönün adım adım bakın Siz Sevdasını Satanlara Bu şehrin Gerçek Sahiplerinin Nasıl Avaz Avaz Seslendiğine Bakın,Sevdasıyla Savaşarak Yırtarak karanlığı ışık Saçanlara Bakın bakalım onlar size nekadar güzellikler sunmuş her platformda her hitab edilebilecek yerde sizlere nasıl Bu Sevdayı Tanıtmış..

Zamanında duymadınız Belki şimdide Duymak işinize gelmiyor Ama siz yinede bakın ama Sakın Üzülmeyin,,,

Sakın demeyinki, Bu Ateşi Yakanları Bu Ateşi Yakıpta Yüreklerinde Harmanlayım önünüze En soğuk Sevdalarda sizlere Isının diye Önünüze kadar getirenlere Sakın demeyinki Bu çocuklar neler yapmış biz görememişiz Sakın demeyin İnsanız duygularınız halen körelmemişsede üzülmeyin bu çocukların verdiği çabaya çünkü ben size rahatlayacanız bişey söyleyeceğim..

Üzülmeyin;ÇÜNKÜ BU ÇOCUKLAR DELİİİ!!! Yaparlar...

Beş Yada On kişi Yaktılar bu ateşi Attılar bu şehrin Üstüne Anlayanlar Anlaya bilenler kaptı koştu bu ateşi birleştirmek için Büyütmek için kıvılcımı yangına çevirebilmek için koştular koştular Hep koştular Hep koşacaklarda Ateş büyüdü DAha daha büyüyecek Korktuğunuz başınıza gelecek, ''Bu Deli Çocukların Yaktığı Ateş büyüyecek Bu çocukların Yüreklerinde Harmanlayıp Yaktığı Ateş Sizin Düzeninizi Değiştirecek Az kaldı inanın Az kaldı''

İsyanın En büyüğüyle Sevdanın En güzeliyle Yeşilin En Yeşiliyle Siyahın En siyahıyla Bu Şehrin Yeşil Siyahıyla Yeminler Ettik Ezeceğiz Yıkacağız Yakacağız Aklımızla Yüreğimizle Sevdamızla...

Bizler Sizlerin Yüreğimizdeki Ateşten,Yaktığımız o büyük ateşten,Adımızı Çok onurlu bi sevda içinde olduğumuzdan azınıza alamadığınız Çocuklarız..Bizler ''TATANGA''larız..

www.tatangalar.com'dan alıntıdır...

IhLaMurLaR6nDa
02.11.2008, 09:35
Bakıyorumda Ve Çokta Dikkatimi çekiyor ''Sakaryaspor'' Konuşuluyor..
www.tatangalar.com'dan alıntıdır...

Bırak ozaman Orda Kalsın Kardesim.. Bizene Baska takımın Konusulmasından...

NAsıl bı yorum beklıyorsunkı sımdı..

Yuppii Sakarya konusuluyor Dıye Sevınelımmı:)

Allahım yaa :)

MustafaParlak
02.11.2008, 09:42
Bırak ozaman Orda Kalsın Kardesim.. Bizene Baska takımın Konusulmasından...

NAsıl bı yorum beklıyorsunkı sımdı..

Yuppii Sakarya konusuluyor Dıye Sevınelımmı:)

Allahım yaa :)

Sakaryalıyım kardeşim varmı sen nasıl sivas konusu açabiliyorsan bende sakaryamın konusunu açabilrim sa-na-ne

IhLaMurLaR6nDa
02.11.2008, 09:50
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

GEREKSIZ KONU EDITT PLS

IhLaMurLaR6nDa
02.11.2008, 09:51
Sakaryalıyım kardeşim varmı sen nasıl sivas konusu açabiliyorsan bende sakaryamın konusunu açabilrim sa-na-ne

ZATEN SITENIZDE VARMIS KONU BURDA KIMSE SALLAMAZKI ISTANBULDA KALDIRIMIN DIBINDE EMMİLER SAKARYA KONUSUYORMUS SEN KULAK MISAFIRI OLMUSSUN FILAN OHOOOOOOOO
KOMEDİ VALLA :):):):):

:rolleyes::D

myway
02.11.2008, 10:20
guzel kardesim sivasta sakaryanin konusulmasi birseylerin degistigini nasil gosterebilir..?.. bizim icin istanbul takimlari da bir sakarya takimi da bir adana takimi da bir... istanbul takimlarindan bir ustunlugu yok sakaryasporun.. sahsin adina konusmuyorum. dikkat ettigim bir husus var. bazilari istanbul takimlarina bizans diye hitap ediyor. acaba bu cahiller istanbulun 15 milyon nufuslu Turkiyenin en buyuk ticaret hacmine sahip oldugunu, 1453 de Fatih Sultan Mehmed tarafindan fethedildigini unutuyorlar ve bizans diyorlar olacak is mi?.. dusmanin bile demedigi laflari kendi vatandasimizdan duyuyoruz yaziklar olsun...

IhLaMurLaR6nDa
02.11.2008, 10:29
guzel kardesim sivasta sakaryanin konusulmasi birseylerin degistigini nasil gosterebilir..?.. bizim icin istanbul takimlari da bir sakarya takimi da bir adana takimi da bir... istanbul takimlarindan bir ustunlugu yok sakaryasporun.. sahsin adina konusmuyorum. dikkat ettigim bir husus var. bazilari istanbul takimlarina bizans diye hitap ediyor. acaba bu cahiller istanbulun 15 milyon nufuslu Turkiyenin en buyuk ticaret hacmine sahip oldugunu, 1453 de Fatih Sultan Mehmed tarafindan fethedildigini unutuyorlar ve bizans diyorlar olacak is mi?.. dusmanin bile demedigi laflari kendi vatandasimizdan duyuyoruz yaziklar olsun...

kardes ben ıstanbula bızans derken tarıhcesını kurcalamıyorumkı :D

3 buyuklerı tutan Sivaslı kansızlardan baska kımseye lafım yok !!

ha buda gereksız bos bır konu

kapatılması gerekıyor..