Orijinalini görmek için tıklayınız : Elveda!!
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 17:36 Elveda diyebilmek zor iştir. Zor iştir,güzel anlarını uzak siluetlere yolcu etmek. Kıyamadıklarını,zamanın hoyrat girdabına uğurlamak… Hüzünlerin ve mutlulukların tadını sararmış sayfalarda bırakmak… Zor iştir;bitmeden başlamaya mecbur olmak.
Hayatın ta kendisiydi yaşadıklarımız. Yaşamanın en doruk noktasında anılarımız. Güldüğümüzde hep beraber güldük.Katıla katıla,doyasıya! Sanki bugünlerin acısını çıkarırcasına.Sanki bir gün elveda diyeceğimizi bilirmişçesine. Ağladığımızda yine beraber ağladık. Birimizin içini yakan,diğerimizin de içini acıtırdı öyle değil mi? Birimizden akan gözyaşını hepimiz akıtmalıydık,dostçasına ve kardeşçesine. Ağlamanın verdiği asaleti bilirmişçesine! Bir gerçekten güldük,mutlu olduk,coştuk,çıldırdık,sıkıldı k,sinirlendik,bağırdık,ağladık . Dolu dolu yaşadık yaşadık hayatı,hayat denen koskoca yüklemin başlı başına tek öznesi olurmuşçasına!
Güzel şeyler bulduk,güzel şeyler öğrendik. Sevginin evrenselliğini,umut etmenin verdiği vitamini,gözyaşının ardından gelen bekleyişi,bekleyişin ardından gelen mutluluğu… Hırçın,öfkeli ve ürkütücü şimşeklerden sonra yağan yeniden dünyaya gelişi,temizlenişi,doğallığı,m asumiyeti,o görkemli yağmuru,uysal gökkuşağını…Gerçekleşmesi imkansız gibi görünen fakat gerçekleşen dilekler tutmayı…Susarken konuşmayı,konuşurken bağırmamayı… Var olmanın yok olmaktan sonraki evre olduğunu ya da yok olmanın varsızlığını… Açığa vurulmamış kızgınlıkları Kaf Dağı’nın ardında saklamayı… Lambadan çıkan cinden özgürlüğü,sevgiyi ve adaleti istemeyi… Sadece kendimiz için değil,başkaları için de dua etmeyi…
Evet,evet hepsini!!!
Güzel şeyler buldum ve öğrendim ben de.
Hayatı aradım değişik coğrafyalarda.İnsanların sahip olduğu iklim çeşitlerinin altındaki kişilikleri fark ettim. Her insanın farklı bir iklimi vardı ve bir de kişiliği. Çoğunun mutluluk rejimleri de düzensizdi ayrıca;ama ben yine de mutluluğun biriktirme şekillerini seçtim karınca kararınca.
İçimde çıkan isyanları nasıl bastıracağımı,başarısızlığımda benim için gerekecek ıslahatları,yüreğimin merkezi otoritesini koruma biçimini öğrendim.Ruhumun kültürünü ve uygarlığını keşfettim.Müttefiklerimi belirledim. Dersler çıkardım kendime özgü yerel tarihimden.
Sonra…
Bazı kötülükleri,nefretleri, hataları,hüzünleri,gözyaşların ı görmezden gelmeyi öğrendim.Tecahül-ü arif yaptım hayata.Kendimi bildim hep,nerede olduğumu,nasıl olmam gerektiğini,neye ihtiyacım olduğunu hep farkında olmam da,kendi veznimi çözmüş olmamdan ileri gelirdi elbet!
Son öğreneceğim şeyse,elveda demekmiş birbirimize.Yaşayarak öğrenmek en etkili yol belki de…
Bunu demekten daha kötü olan hiç diyememektir bence. Kelimelerin bir yerlerde uyuması,seni duymaması…Demek istediklerini dile getirememek…
Bu yüzden aldım kalemi ben elime.
Selam olsun buradan tüm gerçek dostlarıma! Diyeceğim şudur ki;hepinize elveda!!!
Size,sizi unutmamaktan başka ne vaat edebilirim ki?
Bana hakkı geçen herkes; hakkını helal etsin.. Gidipte dönmemek var.
Bırak ihanet alnımdan vursun beni,
İsterse karanlık zindanlara boğsun,
Eğer ölümüm yaşatacaksa DEVLET'i
Bu canı koruyan nefse yazıklar olsun..
YigidoGenclik38 28.11.2008, 17:38 kardesim yolun acık olsun seni seviyoruz
gelmeni bekleyecegiz
TracyMcGrady58 28.11.2008, 17:41 Yolun acik olsun gardasim :) Hayirlisiyla görevini yerini getirip geri dönersin insallah :)
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 17:45 Saolun.. Allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu versin..
YigidoGenclik38 28.11.2008, 17:47 Saolun.. Allah hakkımızda en hayırlısı neyse onu versin..
amin kardesim hayırlısı ile git hayırlısı ile gel kardesim
seviyoruz seni valla site seni özleyecek
EyüphanAydın 28.11.2008, 17:50 http://www.yeniresim.com/data/media/39/www.yeniresim.com_-_Asker_Resimleri_-_Asker_Nian_Alyor.jpg
Can Asker
Yollara düşmüş asker
Eline silahını almış,vatan uğruna canını yola koymuş can asker
Ayrılır anasından ocağından
Arkasına dönemez can asker
Sevgilisinden ayrılmıştır zorunludur göreve gidecek can asker
Dudağımda türkün,vatanın evladı
Şapkan bende saygı duyulacak asker
Kucak açmışsın vatana
Seni bekler memleketin can asker
Gözlerin çakmak çakmak bakar
Yakar yüreğimi derinden yaralar can asker
Vatanın seni bekliyor seni istiyor
Atatürk'ün evladı can asker
Yemenim başımda namaz kılarken,gözümden yaş akarken
Seni düşünürüm mehmedim
Seninle gurur duyar,şehit olsan bile yüreğimde yaşayacaksın can asker
Canım benim meleğim
Ulaşayım sana yıldızını takayım
Anan seni bekler,vazgeçme yurdundan
Kanınla besle vatanı can asker
yerliturkuaz 28.11.2008, 19:16 Geçen hafta senle tanıştım maç vesilesiyle umarım hayırlısıyla yapar gelirsin Yunus....
yürübe oğlum kim tutar seni..............
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 21:16 Geçen hafta senle tanıştım maç vesilesiyle umarım hayırlısıyla yapar gelirsin Yunus....
Allah razı olsun.. keşke ßide maç yapaßiLseydik.. Ama oLmadı Kısmet değilmiş:)
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 21:17 yürübe oğlum kim tutar seni..............
Ancak sen durdurabilirsin:D Oda ßiraz zor:D:D
velibircan 28.11.2008, 22:17 KARDEŞİM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN....HAYIRLISIYLA GİDİP DÖNMEK NASİP OLUR İNŞALLAH...ALLAH HEP İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN SENİ...KENDİNE ORALARDA DİKKAT ET...SİVAS MAÇINI İZLİYİP ÖYLE GİTCEKSİN BU SENİN İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ ENERJİ TOPLARSIN :)
ZAMANINDA SANA O KADAR SÖYLEDİM YUNUS PAŞAM CANIM GARDŞAIM YİĞİDİM OKU OKU ÜNİVERSİTE OKUDA ASKERLİĞİDE RAHAT YAPASIN..AMA DİNLEMEDİN Kİ NEYSE ŞİMDİ BURDA KONUŞULCAK KONULAR DEİL...ŞAKA Bİ YANA
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN KARDEŞİM
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 22:25 KARDEŞİM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN....HAYIRLISIYLA GİDİP DÖNMEK NASİP OLUR İNŞALLAH...ALLAH HEP İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN SENİ...KENDİNE ORALARDA DİKKAT ET...SİVAS MAÇINI İZLİYİP ÖYLE GİTCEKSİN BU SENİN İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ ENERJİ TOPLARSIN :)
ZAMANINDA SANA O KADAR SÖYLEDİM YUNUS PAŞAM CANIM GARDŞAIM YİĞİDİM OKU OKU ÜNİVERSİTE OKUDA ASKERLİĞİDE RAHAT YAPASIN..AMA DİNLEMEDİN Kİ NEYSE ŞİMDİ BURDA KONUŞULCAK KONULAR DEİL...ŞAKA Bİ YANA
ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN KARDEŞİM
SaoL hacı.. İnş İBB maçında görüşürüz..
Yunus'um Allah yolunu açık etsin.
Sağsalim ve sıkıntısız bir askerlik dönemi dilerim.
Şimdiden hayırlı tezkereler :)
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 22:30 Yunus'um Allah yolunu açık etsin.
Sağsalim ve sıkıntısız bir askerlik dönemi dilerim.
Şimdiden hayırlı tezkereler :)
SaoL Osman abi.. Senle İbb Maçında yüzyüze görüşeceğiz..:):) ne diyeceğimi o zaman söyLerim ßurda oLmaz:)
omercoskun 28.11.2008, 22:35 yunusum allah hayırlıysa gitmek gelmek nasip etsin vatan borcu herkes elbette borcunu ödemek zorunda yolun açık olsun yunusum :)
cücü baba 28.11.2008, 22:37 :)güle güle git gel kardeşim :D sen gelene kadar bizde bi ŞAMPİYONLUK yaşayalımda gittiğin yerde benim takımım diye övünesin.;)
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 22:41 yürübe oğlum kim tutar seni..............
Sen ne zaman gidiyon Lan askere:D Kaçak:D:D
SaoL Osman abi.. Senle İbb Maçında yüzyüze görüşeceğiz..:):) ne diyeceğimi o zaman söyLerim ßurda oLmaz:)
Eğer önemli ise maçtan öncede görüşebiliriz. Yok değilse dağıtıma geldiğinde görüşelim :D :D
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 22:52 Eğer önemli ise maçtan öncede görüşebiliriz. Yok değilse dağıtıma geldiğinde görüşelim :D :D
ya zaten Maça gelmicenmi abicim:D Orda görüşürüz İŞte:D yada sen ßizim ewin oraya gelirsin 3 4 kişi getirirsin yanında:D ßizim ewden araßayLa gideriz:D ASkere gidiyorum ya babam sorun çıkartmaz araba konusunda:):):) ßirazda ßenzin atarız:D:D:D Zaten olimpiyat Stadı ßizim ewe yakın.. 4 km fiLan
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 23:30 yunusum allah hayırlıysa gitmek gelmek nasip etsin vatan borcu herkes elbette borcunu ödemek zorunda yolun açık olsun yunusum :)
ohooo Ömer aßi Sen ne diyosun.. Ben İstanbuldan KurtuLduğum için Seviniyorum.. (Nedenini Olimpiyatta anLatırım..) Vatan ßorcunu eLßetteki ödicez.. NasıL sen yaptın Sıra ßizde:):)
muhsin koçak 28.11.2008, 23:33 bu onurlu,şerefli ve kutsal görevin diğer yiğitlerede nasip olması diliğle; allah yardımcın olsun
YuNuSPaSa58 28.11.2008, 23:49 bu onurlu,şerefli ve kutsal görevin diğer yiğitlerede nasip olması diliğle; allah yardımcın olsun
Amin... İnş.
Ya Isparta'ya düştüm.. :D Çok kötü ßi yer diyolar:D napıcam ßiLmiyom:D Ama SivasLıyım ya.. Üstesinden qelirim..:)
muhsin koçak 29.11.2008, 00:20 Amin... İnş.
Ya Isparta'ya düştüm.. :D Çok kötü ßi yer diyolar:D napıcam ßiLmiyom:D Ama SivasLıyım ya.. Üstesinden qelirim..:)
ondan hiç şüphem yok,bak benim yeğenimde ısparta dağ komando okulunda acemi birliğini yapmıştı ve onu ben birliğine kendi ellerimle götürüp teslim etmiştim,o sadece ıspartanın tozundan şikayet ediyordu,mevsimide göz önüne alırsak sen bu açıdan rahat olacaksın.Ama ya sen komando olarakmı yapacaksın askerliğini,ıspartada piyade er eğitim alayıda var bildiğim kadarıyla.
YuNuSPaSa58 29.11.2008, 00:29 ondan hiç şüphem yok,bak benim yeğenimde ısparta dağ komando okulunda acemi birliğini yapmıştı ve onu ben birliğine kendi ellerimle götürüp teslim etmiştim,o sadece ıspartanın tozundan şikayet ediyordu,mevsimide göz önüne alırsak sen bu açıdan rahat olacaksın.Ama ya sen komando olarakmı yapacaksın askerliğini,ıspartada piyade er eğitim alayıda var bildiğim kadarıyla.
Piyade olarak gidicem.. komando yazdırmıştım ama piyade çıktı..
muhsin koçak 29.11.2008, 01:34 Piyade olarak gidicem.. komando yazdırmıştım ama piyade çıktı..
hakkında hayırlı olur inşallah,ama inan bana ne kadar güçlükle karşılaşırsan karşılaş allah(c.c) sabrını veriyor mehmetçiğin.
yürü be kardesim allah yolunu acık etsin
YuNuSPaSa58 29.11.2008, 19:27 hakkında hayırlı olur inşallah,ama inan bana ne kadar güçlükle karşılaşırsan karşılaş allah(c.c) sabrını veriyor mehmetçiğin.
ÖyLe taßi.. zaten orası Ana Kucağı veya ßaßa ocağı değil.. eğer öLürsekte VATAN SAĞOLSUN..
yigido_ilhan58 29.11.2008, 20:19 Allah sa na hayırlı teskere nasip eylesin kardeşim
YuNuSPaSa58 04.12.2008, 23:09 Allah sana hayırlı teskere nasip eylesin kardeşim
SaoLasın Kardeş.. ßakaLım dönmek nasip oLacakmı.. HayırLısı neyse o oLsun İnş.
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 20:04 ArkadasLar bu Son mesajımdı.. Hepinize bol Muhabbetler.. Kalın sağlıcakla.. (Ulan ßi Usta Yiğido oLamadan gidiyoz yaa:D)
Ertugrul 10.12.2008, 20:21 Allah yolunu açık etsin Yunus'um
Hayırlı tezkereler diliyorum
ademgoze 10.12.2008, 20:28 paşam yolun açık olsun sensiz deplasman çekilmez yolda ne güzel vidio izliyorduk neyse 15 ay bekliycaz hayırlı tezkereler
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 20:37 Allah Kısmet ederde askerden qeri qelirsem Sivas'a yerleşmeyi düşünüyorum ben..
yunus inşallah seni türkiyenin en ücra köşelerinden birine gönderirler:D bende senden kurtulurum:D:D:D
MustafaParlak 10.12.2008, 20:54 Elveda diyebilmek zor iştir. Zor iştir,güzel anlarını uzak siluetlere yolcu etmek. Kıyamadıklarını,zamanın hoyrat girdabına uğurlamak… Hüzünlerin ve mutlulukların tadını sararmış sayfalarda bırakmak… Zor iştir;bitmeden başlamaya mecbur olmak.
Hayatın ta kendisiydi yaşadıklarımız. Yaşamanın en doruk noktasında anılarımız. Güldüğümüzde hep beraber güldük.Katıla katıla,doyasıya! Sanki bugünlerin acısını çıkarırcasına.Sanki bir gün elveda diyeceğimizi bilirmişçesine. Ağladığımızda yine beraber ağladık. Birimizin içini yakan,diğerimizin de içini acıtırdı öyle değil mi? Birimizden akan gözyaşını hepimiz akıtmalıydık,dostçasına ve kardeşçesine. Ağlamanın verdiği asaleti bilirmişçesine! Bir gerçekten güldük,mutlu olduk,coştuk,çıldırdık,sıkıldı k,sinirlendik,bağırdık,ağladık . Dolu dolu yaşadık yaşadık hayatı,hayat denen koskoca yüklemin başlı başına tek öznesi olurmuşçasına!
Güzel şeyler bulduk,güzel şeyler öğrendik. Sevginin evrenselliğini,umut etmenin verdiği vitamini,gözyaşının ardından gelen bekleyişi,bekleyişin ardından gelen mutluluğu… Hırçın,öfkeli ve ürkütücü şimşeklerden sonra yağan yeniden dünyaya gelişi,temizlenişi,doğallığı,m asumiyeti,o görkemli yağmuru,uysal gökkuşağını…Gerçekleşmesi imkansız gibi görünen fakat gerçekleşen dilekler tutmayı…Susarken konuşmayı,konuşurken bağırmamayı… Var olmanın yok olmaktan sonraki evre olduğunu ya da yok olmanın varsızlığını… Açığa vurulmamış kızgınlıkları Kaf Dağı’nın ardında saklamayı… Lambadan çıkan cinden özgürlüğü,sevgiyi ve adaleti istemeyi… Sadece kendimiz için değil,başkaları için de dua etmeyi…
Evet,evet hepsini!!!
Güzel şeyler buldum ve öğrendim ben de.
Hayatı aradım değişik coğrafyalarda.İnsanların sahip olduğu iklim çeşitlerinin altındaki kişilikleri fark ettim. Her insanın farklı bir iklimi vardı ve bir de kişiliği. Çoğunun mutluluk rejimleri de düzensizdi ayrıca;ama ben yine de mutluluğun biriktirme şekillerini seçtim karınca kararınca.
İçimde çıkan isyanları nasıl bastıracağımı,başarısızlığımda benim için gerekecek ıslahatları,yüreğimin merkezi otoritesini koruma biçimini öğrendim.Ruhumun kültürünü ve uygarlığını keşfettim.Müttefiklerimi belirledim. Dersler çıkardım kendime özgü yerel tarihimden.
Sonra…
Bazı kötülükleri,nefretleri, hataları,hüzünleri,gözyaşların ı görmezden gelmeyi öğrendim.Tecahül-ü arif yaptım hayata.Kendimi bildim hep,nerede olduğumu,nasıl olmam gerektiğini,neye ihtiyacım olduğunu hep farkında olmam da,kendi veznimi çözmüş olmamdan ileri gelirdi elbet!
Son öğreneceğim şeyse,elveda demekmiş birbirimize.Yaşayarak öğrenmek en etkili yol belki de…
Bunu demekten daha kötü olan hiç diyememektir bence. Kelimelerin bir yerlerde uyuması,seni duymaması…Demek istediklerini dile getirememek…
Bu yüzden aldım kalemi ben elime.
Selam olsun buradan tüm gerçek dostlarıma! Diyeceğim şudur ki;hepinize elveda!!!
Size,sizi unutmamaktan başka ne vaat edebilirim ki?
Bana hakkı geçen herkes; hakkını helal etsin.. Gidipte dönmemek var.
Bırak ihanet alnımdan vursun beni,
İsterse karanlık zindanlara boğsun,
Eğer ölümüm yaşatacaksa DEVLET'i
Bu canı koruyan nefse yazıklar olsun..
Herkezin Hayatında Bir Kez Yaşayabilecegi Bir Hatırayı, Hizmeti Yaşamana Çok Az Kaldı.Allah Vatanı İÇİN sAVAŞANLARIN yANINDADIR.Bizlerde Gerek Yüregimizle Gerek Maneviyatımızla Her An Yanındayız Her KURŞUN Atışında Beni Hatırlaman Dilegi İLE.
HAYIRLI YOLCULUKLAR PAŞAM...!
özyiğido 10.12.2008, 21:10 hayırlısı ile gider gelirsin inşallah.usta birliğinide ankarada yaparsan bol bol maçlara gidersin o bakımdanda şanslı olursun
etzel1967 10.12.2008, 21:44 Allaha emanet ol kardeşim...............
aslansivasli 10.12.2008, 22:24 Tanımıyorum ama ne fark eder dimii sonuçda bizden birisin.
Hayırlısıyla git gell.İlk başta zaman geçmiormuş gibi geliyor ama acemiliği atlatınca zaman çabuk ilerliyoo.
aslansivasli 10.12.2008, 22:27 Amin... İnş.
Gerçekten güzel yer :) Ben oraya çok asker yolladım.Hepside güneydoğuya gitti.Ama hepside SİVASLIYDI :) bitirip geldiler.
senin içinde hayırlısı olur inşallah.
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 22:40 yunus inşallah seni türkiyenin en ücra köşelerinden birine gönderirler:D bende senden kurtulurum:D:D:D
Kına yak Kına:D hacı Maçta yaptığını unutmadım.. Sana darıLdım Haberin oLsn
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 22:49 paşam yolun açık olsun sensiz deplasman çekilmez yolda ne güzel vidio izliyorduk neyse 15 ay bekliycaz hayırlı tezkereler
saoLasın Adem abi.. Allah razı oLsn..
yerliturkuaz 10.12.2008, 22:52 Haydi Yunus artık gelince maçımızı yaparız.... Yolun açık olsun tez dön....
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 22:55 Haydi Yunus artık gelince maçımızı yaparız.... Yolun açık olsun tez dön....
15 ay bekLiceksiniz artık:):):):)
YuNuSPaSa58 10.12.2008, 23:40 http://www.yeniresim.com/data/media/39/www.yeniresim.com_-_Asker_Resimleri_-_Asker_Nian_Alyor.jpg
Can Asker
Yollara düşmüş asker
Eline silahını almış,vatan uğruna canını yola koymuş can asker
Ayrılır anasından ocağından
Arkasına dönemez can asker
Sevgilisinden ayrılmıştır zorunludur göreve gidecek can asker
Dudağımda türkün,vatanın evladı
Şapkan bende saygı duyulacak asker
Kucak açmışsın vatana
Seni bekler memleketin can asker
Gözlerin çakmak çakmak bakar
Yakar yüreğimi derinden yaralar can asker
Vatanın seni bekliyor seni istiyor
Atatürk'ün evladı can asker
Yemenim başımda namaz kılarken,gözümden yaş akarken
Seni düşünürüm mehmedim
Seninle gurur duyar,şehit olsan bile yüreğimde yaşayacaksın can asker
Canım benim meleğim
Ulaşayım sana yıldızını takayım
Anan seni bekler,vazgeçme yurdundan
Kanınla besle vatanı can asker
Eyüp Nerden buLdun bu şiiri yaw.. Çok güzelmiş..
YuNuSPaSa58 07.12.2009, 22:54 yunus inşallah seni türkiyenin en ücra köşelerinden birine gönderirler:D bende senden kurtulurum:D:D:D
Lan mutLu ßunu yazarken kalptenmi yazdın naptın oLm:D harßidende Türkiye'nin en ücra kösesindeyim yaw.. Siirt'in en son köyü Şırnak Sınırda.. 3. Komando Tugayı OkçuLar.. Faceden ßak:D:D
Allah yolunu açık etsin.
Şimdiden hayırlı tezkereler
YuNuSPaSa58 13.05.2011, 21:06 ne günlerdi yaa
:):):)
ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM
sebasteia 13.05.2011, 21:21 hoşgeldin kardeşim! ;)
YuNuSPaSa58 13.05.2011, 21:42 ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM
Kardeş ßiz qeLdik yaa:):)
|
|