Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancıya YES Türk`e NO...

SivasSpor.Com
03.12.2008, 08:51
http://www.sivasspor.com/yazarlar/mustafa_ates.jpg

Mustafa ATEŞ / Sivaspostası

Yabancı isterse YES Türk isterse NO...

Süper lig 16 hafta sonunda bitecek.

İlk yarıda fikstürde açıklanan Galatasaray ile sahamızda oynayacağımız maçı oynamayacağız.

Nüçüüüün.

Çünkü o hafta Noel haftası da onun üçün.

Peki, ne yapmıyceeez.

Galatasaray’la maç oynameyceeeez.

Meşhur internet reklâmı var ya.

Bende bugün ondan biraz esinlendim.

İşte ben buna, çifte standart diyorum.

Geçmiş dönemde de oldu.

İnançlara saygılıyız.

Peki, yabancı futbolcuların Noel’ini düşünen zihniyet

Türk futbolcusunun Ramazan bayramını, Kurban bayramını kandilini niye düşünmez.

Ben çok bayramın birinci günü Sivasspor’u deplasman da takip ettim.

Futbolcularımız, yöneticilerimiz ailelerinden, çocuklarından birçok defa uzak kaldı.

Onlarla birlikte deplasmanlarda otel odalarında birkaç kez hüzünlü bayramlar geçirdik.

Peki, nedir bunun doğrusu. Herkese ADALET.

Çok ince düşünen Futbol federasyonu bu inceliği ta sezon başı yabancılara gösterirken öz evlatlarını neden düşünmez. Hala anlamış değilim.

Ligler özellikle dini bayramlarımıza denk geldiği zaman iki ,üç gün öncesinden oynatılamaz mı? Kocaman bir “hayır” cevabı duyar gibiyim.

Türk futbolcusunun, yöneticisinin talebi olursa NO.

Yabancı futbolcuların talebine YES.

Sevsinler sizi.

Nüçün.

Çünkü Avrupa’ya şirin gözükeceğiz de onun üçün.

Bu sezon Türk futbol tarihinde bir ilk olacak.

Süper lig 16. hafta sonunda bitecek.17. hafta oynanmayacak.

Sivasspor ligin ikinci yarısında Galatasaray ile iki kez karşı karşıya gelecek.

Nüçün…

Futbol Federasyonu öyle istiyor da onun üçün.

SivasLady
03.12.2008, 09:13
Mustafa Ates`i tebrik ediyorum
cok güzel konuya deginmis ve kaleme dökmüs
gercekten ayrimcilik oluyor kendi vatanimizda
elin bayramlari icin hersey yapiliyor kendimizinkine gelisin aldiris eden yok
umarim bu yazi gereken yerlere ulasir

Futbolcularimizi düsünüp bu konu üzeri yazan Mustafa beye cok tesekkür ediyorum

tanju_58
03.12.2008, 09:16
güzel bir konu tebrik ederim.
bi konu daha var.ligin 16.haftada oynanıcak maçlardan sonra araya girmesi bi sorun daha yaratıyor.devre arasında transfer edilen futbolcular 17.haftada oynamaması gerekiyor...

HaSiVasLıM58
03.12.2008, 09:33
Sn Mustafa Ateş siz neden sanıyorsunuz biz onlara ''BİZANS''Diyiyoruz eee bizimde bir bildiğimiz varmış değilmi...

Abdullah DuMaN
03.12.2008, 10:20
Ateş abimiz yine güzel bir konuya değinmiş her zamanki gibi

crburak58
03.12.2008, 11:17
çok önemli bir nokta... yapılan ayrımın ve sebebide veriilmiş tbrk ediyorumm...

erdal 58
03.12.2008, 12:12
aynen katılıyorum bu bir çifte standarttır isa nın çocuklarına kıyak bizim çocuklara gelince ne ayak he.onların patrik leri bayram bizimkiler ne ne mutlu türküm diyene türk olana.

yigidomustafa58
03.12.2008, 19:48
mustafa abimizin bu yazısını çok sevdim tebrikler...bizim maç bi dahaki sezona atlıyor...

yerliturkuaz
03.12.2008, 22:01
Bu konuya değinmek ülekimzde yabancı futbolcuların ne kadar güzel şartlar altında futbol oynadıklarını göstermektedir...

Acaba yurt dışında hangi Türk futbolcusuna Kurban Bayramında izin verirler....

furky.b
03.12.2008, 22:10
cok guzel bir konu acmissin:D helal valla dogru soylemissin:D hicte aklima gelmediydi

ibrahim58-nl
03.12.2008, 22:37
Turkiyedeki dinsizlestirme ayari oyle guzel yapiliyorki, hersey sirayla yapiliyor. Muslumanlarin ozel gunleri NORMALLESTIRILIYOR, hristiyanlarin yehudilerinki ozel ve kutlanmasi gereken olaylarmis gibi gosteriliyor.

Simdi yazar kardesimi avrupaya sirin gozukmen demis. Kusura bakmasin ben kendim avrupada yasiyorum. Burada muslumanlarin bayramlarinada ayni saygi gosteriliyor.

Bunun avrupayla hic alakasi yok. Turkiyedeki bazi guclerin turkiyedeki dinsizlestirme surecidir. Bizim insanlarimiz buna kanip devam ediyorlar.

Ama gecmiste dendigi gibi: Muslumanlar islam dininden soguyacak... batililar islama yaklasacak...

Iste gorunen koy kilavuz istemez..

esselam

YuNuSPaSa58
03.12.2008, 23:07
güzel bir konu tebrik ederim.
bi konu daha var.ligin 16.haftada oynanıcak maçlardan sonra araya girmesi bi sorun daha yaratıyor.devre arasında transfer edilen futbolcular 17.haftada oynamaması gerekiyor...

Çok güzel ßi yere değinmişsin Hacı.. asLında oynatırLar ya.. ßöyLe saçmaLıkLarı yapanlar onuda yaparLar.. NasıL olsa oda saçma dimi..