Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan'a mektup
atababa111 13.02.2009, 09:36 Başbakan'a mektup
Spora, özelliklede futbola yakın ilgisiyle bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 4 aylık aradan sonra bugün tekrar Sivas'a geliyor. Hoş geldi sefalar getirdi. Yalnız kendisine o zamanlar binlerce kişinin karşısında verdiği sözleri hatırlatma gereğini duyuyorum. Geçtiğimiz ekim ayında Sivas'ta şunları söylemişti: "Sivasspor'u başarısından dolayı tebrik ediyorum. Böyle bir takıma daha modern ve güzel bir stat yakışır, size bunun müjdesini veriyorum. TOKİ başkanıyla görüştüm ve gerekli talimatı verdim." Başbakan'ın bu sözleri Sivas'ta büyük bir heyecan uyandırdı. Herkes yapılacak stadın yerini, şeklini ve kapasitesini merak etmeye başladı. Hatta "Kayseri'ye yapılan stattan daha iyi mi olacak?" diyenler bile vardı. Fakat aradan geçen 4 aylık süre zarfında bu konuda ne yazık ki somut bir gelişme yaşanmadı. Stadın yapılacağı yer olarak düşünülen fuar alanındaki arsada yasal engel çıktığını öğrendik. Vali Veysel Dalmaz bu yasal engeli aşmak için çaba gösteriyor, ancak belli ki onu da aşıyor. Şimdi top Başbakan'da. Sayın Başbakan binlerce kişinin önünde, "Sivas'ın Bakanı benim" dediniz. Bunu göstermeniz lazım. Bu sözü günü kurtarmak için mi? Yoksa içten mi söylediniz, bunu bugün hep birlikte göreceğiz.
Sivas'a ne yapsanız az!
Sivasspor son iki sezonda yaptığı çıkışla Anadolu takımlarının lokomotifi oldu, onların ufkunu açtı ve hepsinden önemlisi, "Şampiyonlukta bizde varız" demelerine neden oldu. Bu açıdan bakıldığında da Sivasspor ve Sivaslılar ödüllendirilmeli. Bu ülkenin Başbakanı olarak, kendi imkânlarıyla bu kadar büyük başarılara imza atan Sivasspor'u ödüllendirmek istemez misiniz? Mademki Sivaslıların gönüllü bakanısınız, o zaman son bir hatırlatma yapayım. Türkiye'de en az 5 milyon Sivaslı ve bir o kadar da Sivasspor sempatizanı var. Bu kadar insan Sivasspor'un şampiyonluğuna engel olunmasından ve 4 büyüklerden birisine gitmesinden endişe ediyor...
Abdullah Yiğit
Fotomaç Gazetesi Spor Yazarı
GokhanTurna 13.02.2009, 09:40 Bence sivassporlu bazı taraftarlar pankartlar düzenleyip Başkanın dikkatini çekmeliler
SivasSpor.Com 13.02.2009, 09:45 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Başbakana açık mektup
Spora, özellikle de futbola yakın ilgisiyle bilinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık 4 aylık aradan sonra bugün tekrar Sivas’a geliyor Hoş geldi sefalar getirdi.
Yalnız kendisine o zamanlar binlerce kişinin karşısında verdiği sözleri hatırlatma gereğini duyuyorum.Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde Sivas’a geldiğinde şunları söylemişti; “Sivasspor’u başarısından dolayı tebrik ediyorum. Böyle bir takıma daha modern ve güzel bir stat yakışır,size bunun müjdesini veriyorum. TOKİ Başkanıyla görüştüm ve gerekli talimatı verdim” Başbakan’ın bu sözleri Sivas’ta büyük bir heyecan uyandırdı. Herkes yapılacak stadın yerini,şeklini ve kapasitesini merak etmeye başladı. Hatta “Kayseri’ye yapılan stat dan daha iyi mi olacak?” diyenler bile vardı. Fakat aradan geçen 4 aylık süre zarfında bu konuda ne yazık ki somut bir gelişme yaşanmadı. Stadın yapılacağı yer olarak düşünülen fuar alanındaki arsada yasal engel çıktığını öğrendik. Vali Veysel Dalmaz bu yasal engeli aşmak için çaba gösteriyor,ancak belli ki onu da aşıyor.
Şimdi top Başbakan’da. Sayın Başbakan binlerce kişinin önünde “ Sivas’ın Bakanı benim” dediniz. Bunu göstermeniz lazım. Bu sözü günü kurtarmak için mi? Yoksa içten mi söylediniz, bunu bugün hep birlikte göreceğiz.
SİVAS’A NE YAPSANIZ AZ!
Sivasspor son iki sezonda yaptığı çıkışla Anadolu takımlarının lokomotifi oldu,onların ufkunu açtı ve hepsinden önemlisi “Şampiyonlukta bizde varız” demelerine neden oldu.Bu açıdan bakıldığında da Sivasspor ve Sivaslı’lar ödüllendirilmeli. Bu ülkenin Başbakanı olarak,kendi imkanlarıyla bu kadar büyük başarılara imza atan Sivasspor’u ödüllendirmek istemezmisiniz?
Mademki Sivaslı’ların gönüllü Bakanısınız, o zaman son bir hatırlatma yapayım.Türkiye’de en az 5 milyon Sivaslı ve bir o kadarda Sivasspor sempatizanı var.Bu kadar insan Sivasspor’un şampiyonluğuna engel olunmasından ve 4 büyüklerden birisine gitmesinden endişe ediyor…
yerliturkuaz 13.02.2009, 22:11 Stad yapılmadan ben bu habere artık inanmıyorum!
Stad yeri artık imzaya kalmış durumda. Çık kısa bir süre sonra anlaşmalar imzalanır ve Fuar Alanı civarındaki alanda bu yaz temel atılır diye tahmin ediyorum. Hatta tahminden öte olduğunu da söyleyebilirim.
tanju_58 13.02.2009, 22:25 stadın yeri konusunda kesin karar alınmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
kayserinin stadını gördükçe inanın sivasa yapılıyomuş gibi seviniyorum.bugünlerde çimlerinide yerleştirmeye başladılar.inşallah anadolunun çeşitli yerlerinde böyle modern stadlar yapılmaya devam edilir.Türkiye zaten 2016 avrupa şampiyonasına aday oldu.büyük ihtimal Türkiyeye verilecek gibi görünüyo.bir avrupa şampiyonası maçlarından bi kaçının sivasımızda yapılması çok güzel bir olay olur vallahi...
Başbakan Erdoğan bu gün sivastaki mitingde, 4 eylül stadın kaldırılıp yeni stad, spor salonu ve kapalı yüzme havuzunun yapılacağını açıkladı.
İşte haritada stadın yeri ;
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=tr&q=39.727453,+36.988689
işaretli yer.
candayanmaz58 13.02.2009, 22:33 yapılırmı yapılmazmı seçimlerden sonra belli olur
candayanmaz58 13.02.2009, 22:47 sayın başbakan genel seçimler öncesi trabzon d.bakır bursa ve daha hatırlamadığım birçok şehre stad sözü vermişti ama onlar halen proje aşamasında yeni stadlarını bekliyorlar. üretim namına hiç birşey yapılmazken elimizde ki milli kuruluşlarımızı bile yahudi ermeni rum lara sattığımız şu günlerde ondan bundan gelen hazır parayla nereye kadar? inşallah hakkımızda hayırlısı olur da en azından gayserinin ki kadar modern olan stadımıza bir an önce kavuşuruz
sivassporlular olarak bu konunun arkasında duralım bence
SenSetik 13.02.2009, 23:16 söylendiği gibi koşu pisti olacaksa eğer, bu stadı istemiyorum ben...bu konuda kamu oyu oluşturup böyle bir stad istemediğimizi belirtmemiz lazım...hele bir projeler netleşsin gerekirse bu konu hakkında bir başlıkta açabiliriz...
Değerli arkadaşlar stad ile ilgili bir kaç noktaya değinmem gerekiyor galiba.
Öncelikle henüz stadın nasıl olacağı konusunda tahminde bulunmak zor. Çünkü şu anda ortada proje falan yok. Çünkü bildiğiniz gibi mimari projeler zemin , alan gibi konular tam olarak netlik kazanınca çizilebilir.
Sayın Vali ile yaptığım görüşmede o bölgedeki zemin sıkıntısının Toki tarafından halledilebileceğini ifade ettiler. Bildiğiniz gibi orası kaygan bir yapıya sahip. Toki'nin onu halledebilecek donanımı varmış.
Stadın nasıl olacağı ile ilgili önemli bir nokta Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Toki arasında yapılacak görüşmeler ve maliyet hesaplamaları ile tabiki Sivas kamuoyunun beklentileri paralelindeki konulardır.
Bilindiği gibi bazı stadlar tamamen futbola yönelik inşa edilebilirken bazıları genel amaçlı yapılabilmektedir. Burada önemli olan Sivasspor'un göstermiş olduğu başarılarla özellikle Avrupa kupalarında futbol stadyumuna ihtiyaç duyuyor olması. Tabi bunu Sivas kamuoyunun gerekli yerlerde ifade etmesi gerekmektedir. Bu konuda ben üzerime düşeni yapmaktayım.
Başbakan bugün Sivasspor'un başta Avrupa kupalarında hedefi olmasını ifade etmesi bu tesisin ilk olarak Sivasspor'un başarı hedefleri için yapılandırılacağının bir göstergesidir. Bununla birlikte başta stadyum yanında inşa edilecek olan Kapalı Spor salonu ve çeşitli spor tesisleri ile Sidaş Fabrikası civarında gençliğe yönelik kültür ve spor tesislerinin inşa edilecek olması Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün olursa koşu pisti talebinin farklı alternatif çözüm yollarıyla karşılanabileceğini göstermektedir.
Saygılar..
burak_baykal 14.02.2009, 00:34 ne olacak acaba sayın başbakan verilen stad yapılımı için düğmeye basacak mı?
Ben açıkçası koşu pistinin olacağına ihtimal vermiyorum, aklıbaşında herhangi bir insan koşu pistinin gereksiz olacağı konusunda emindir. Biz bu stadda olimpiyat oyunları düzenlemeyeceğiz, bu stadda futbol oynanacak. Bugün modern futbolun gereği olan modern stadyumlarda İngiliz modelinde olduğu ve tüm dünyada hızla yaygınlaşmakta olduğu üzre tribünler sahaya hemen bitişik yapılmaktadır. Gerek tribünlerin müsabakayı canlı yaşaması, seyir zevki ve kalitesinin artması, gerekse tribünlerdeki tezahürat ve baskının rakip takım üzerinde etki oluşturabilmesi için bu durum şarttır. Yöneticilerimizin ve il bürokrasisinin bu gerçekleri gözardı edemeyeceklerini düşünüyorum.
Stadyumun inşasına gelecek olursak, eğer iş resmiyete binerse ve ihale yapılıp yer teslimi yapılırsa çok kısa zamanda burasının bitirileceğini düşünüyorum. Ancak gel gör ki stadyumu yapmaktan daha zor olan bu işin resmiyeti kazanması için geçeçek süreçtir. İş bu süreçte kimin bu memleketi sevdiğini, canla başla çalıştığını, gayret gösterdiğini, kimin ağırdan aldığını ve bu vilayetin ve kulübünün gelişmesini umursamadığını test edeceğiz, göreceğiz. Duyun bu sesi Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı! ( Vekillere seslenmiyorum, seslenip sesimi zayi etmem, kıymeti harbiyeleri yok bizim için... )
Stadımızın teknik özelliklerine gelecek olursak, uzun süredir bir çok arkadaşımızın burada forumlarda belirttiği üzre, zemini ve tribünleri ısıtmalı, üstü kapalı, otoparkı, alış-veriş merkezi olan, dört köşeli (İngiliz stili), koşu pisti olmayan, en az 35 bin kapasiteli ilimizin önümüzdeki elli yıllık ihtiyacını karşılayacak bir tesis yapılmalıdır.
Basbakanimiz umarim sozunu tutar ve bizleri uzmez.
eyuphulagu 14.02.2009, 02:49 Stadyum yapımı konusunda bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.Burada sorun galiba arsa konusunda.Fuar alanına Sivas'a her yaz gittiğmde mutlaka gidiyorum.Stadın yeri fuar alanı projesi çizildiğnde ayrılmıştı.Fuar alanı projesini inceledim.Projede stadın dışında kapalı spor salonu,atletizm stadı,yüzme havuzu,tenis kortları,açık spor alanları-basket ve voleybol sahaları,buz pateni pisti de var.STADYUM projede 3-4 yıl önceki şartlarda 25 bin kapasiteli olarak düşünülmüştü.Bu proje Sayın Abdullatif ŞENER partiden ayrılmasaydı veya bakanlığı devam etseydi mutlaka tamamem bitirilmişti.Fuar alanının alanı oldukça geniş...Neden sSTAD YAPIMINDA ARSA SORUNU VAR ONU DA ANLAMIŞ DEĞİLİM.MUTLAKA STAD FUAR ALANINA YAPILACAKSA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN BUZ PATENİ PİSTİNİN OLDUĞU YER İPTAL EDİLİRSE STADA DA YER AÇPLMIŞ OLUR;YA DA FUAR ALANININ YANINDAKİ ASKERİ BÖLGENİN DEPOLARININ BULUNDUĞU ARAZİ ASKERYEYLE ANLAŞILARAK DA STAD YAPILACAK ALANA İLAVE EDİLEBİLİR.
muhsin koçak 14.02.2009, 03:06 Arkadaşlar Başbakanımız bugünki mitingde bu konuya değindi;her anlaşmanın tamam olduğunu ve yakın gelecekte kazmanın vurulacağını söyledi.Şimdi koskoca başbakan yalan söylecekdeğil ya'
Bundan sonraki tartışmalarımızı stadın nasıl olması gerektiği yönünde yoğunlaştıralım.
Bazı yerlerde henüz proje görünmediği için taraftarlarımız umutsuz konuşuyorlar ama unutulmamalıdırki projeler imzalar tamamlanmadan ve zemin - alan konuları tam olarak tespit edilemeden çizilemez. O nedenle biraz sabır diyorum. Tartışmaları daha çok stadyumun nasıl olması gerektiğinde yoğunlaştırmakta fayda var. Nihayetinde bu belki de 100 yıl Sivas'ı götürecek bir stad olacak.
sivasdergi 16.02.2009, 20:58 Üstü kapanabilir bir stad olmalı mutlaka.
Biraz önce Çaykur Rizespor'un yeni stadının resimlerini gördüm. O bölge için güzel bir "futbol stadı" yapmışlar. Resimleri paylaşma istedim.
http://www.internetspor.com/data/gallery/1235750619-1.jpg
http://www.internetspor.com/data/gallery/1235750619-2.jpg
http://www.internetspor.com/data/gallery/1235750619-3.jpg
Artık proje şekillense iyi olacak :)
başbakan seçimden önce o sözü verdi ama belediye kaybedince o sözünün arkasında dururmu orası meçhul
subasi29 13.04.2009, 01:27 soz verdiyse durur,insallah bizede yakisani yapar
başbakan seçimden önce o sözü verdi ama belediye kaybedince o sözünün arkasında dururmu orası meçhul
Valla sözünden döneceğini zannetmiyorum :)
|
|