Orijinalini görmek için tıklayınız : ANADOLU TAKIMLARI FİGÜRANLIKTAN NE ZAMAN KURTULACAK
Arif Coşkun 19.09.2005, 17:57 Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
Tamam puan sistemine göre dağıtmak olabilir ona kimsenin birşey demeyede hakkı yok. Fakat diğer yüzde elliyi otomatikman dört büyük denen kuluplere aktarmak çok büyük haksızlık böyle adalet olamaz! Bu sistemle bu kafayla anadolu kulupleri figüranlıktan asla kurtulamaz. Neden bir G.Antep neden bir Malatya nden bir Sivas neden bir Gençlerbirliği neden bir diğer anadolu kuluplerinden bir şampiyonluk çıkmasınki?
Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
LÜTFEN BİRAZ ADALETLİ OLUN SAYIN YETKİLİLER
1967_DERNEK_10UR 19.09.2005, 18:11 Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
Tamam puan sistemine göre dağıtmak olabilir ona kimsenin birşey demeyede hakkı yok. Fakat diğer yüzde elliyi otomatikman dört büyük denen kuluplere aktarmak çok büyük haksızlık böyle adalet olamaz! Bu sistemle bu kafayla anadolu kulupleri figüranlıktan asla kurtulamaz. Neden bir G.Antep neden bir Malatya nden bir Sivas neden bir Gençlerbirliği neden bir diğer anadolu kuluplerinden bir şampiyonluk çıkmasınki?
Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
DAYI İYİ GÜZEL YAZMIŞSINDA BURASI TÜRKİYE GERÇEKLER ACI AMA GERÇEK 3 BÜYÜKLER DURURKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU ANADOLU YA YEDİRMEZLER...
Arif Coşkun 19.09.2005, 18:22 DAYI İYİ GÜZEL YAZMIŞSINDA BURASI TÜRKİYE GERÇEKLER ACI AMA GERÇEK 3 BÜYÜKLER DURURKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU ANADOLU YA YEDİRMEZLER...
Arkadaşım tabiki bende biliyorum buranın türkiye olduğunu ve büyük haksızlıklar yapıldığını amacımızda bunlar için mücadele etmek. Hani bir ata sözü vardır "ağlamayana meme yok" onun gibi ses getirecek bir şeyler yapmak gerek hatta anadolu takımlarının ligden çekilme gibi bir eylemi söz konusu oldu.Bence çok etkili ve iyi bir eylem yöntemi idi. Susmayla kabullenmeyle daha çok hak yenmezmi sence. Birşeyler yapmalı bu konuda.
GeCeVeMaVi58pRf 19.09.2005, 19:19 Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
biz aylardır burdan bagırıyoruz bu adaletsızlıkson bulsun dıye ama dinleyen kim bu iş bizim yapabilecegımız bişey degıl....
1967_DERNEK_MUSTAFA 19.09.2005, 20:10 Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
TÜRKİYEDE ADALET SİSTEMİNİN ÇARKI GÜZEL ÇALIŞSA BEN İDDA EDİYORUM NE FENER NE CİMBOM NE DE KARTAL ŞAMPİYON OLABİLİR.......BUNDA DA HAKEM FAKTÖRÜDE ÇOK ÖNEMLİ HİÇ GÖRDÜNÜZ MÜ? BU ZAMANA KADAR TÜRKİYEDEN BİR HAKEMİN AVRUPADA MAÇ YÖNETTİĞİNİ???....BEN ŞAHSEN GÖRMEDİM DUYMADIM..... VE BANA GÖRE YÖNETTİRMEZLERDEEE....... ÇÜNKİ AVRUPA ÜLKELERİNDE RÜŞVET OLAYI PEK YOKTUR DUR AVRUPADA TÜRKİYE'Yİ SEVMEZLER TÜRKİYEDE DE SİVASI VE SİVASSPORUMUZUN İLERLEMESİNİ İSTEMEZLER...........
ErdalGüler 19.09.2005, 21:47 biz aylardır burdan bagırıyoruz bu adaletsızlıkson bulsun dıye ama dinleyen kim bu iş bizim yapabilecegımız bişey degıl....
Bağırsan ne olacak Sivasspor taraftarı bile gereksiz forumlarda cahtte fink atarken böyle önemli forumlarda görüş belirtip tepkisini dile gitirmiyor. Ama iş atmaya gelince maaşallah çuvalla atıyorlar. Bu lafım duyarsız Sivasspor taraftarı için. Lütfen biraz önemli konularda duyarlı olalım diyorum...
Birde bu adaletsizliklere sen ben o göz yumarsa kim dur diyecek bunuda ayrıca düşünmek lazım...
gercek58li 20.09.2005, 00:45 Adaletsizlik var sonuna kadar haklisiniz ama diger tarafta da sözüm ona 4 büyüklerde kendilerine göre haklilar!
Havuz geliri demek + naklen yayin geliri demektir.Canli yayinda 4 takimin macini veriyor ve onlar icin para ödüyor.Basta bu carpikligin düzelmesi lazim.
Diger taraftan bakinca örnek GB sattigi futbolculardan senelerdir o kadar para aldi.O paralarla birsey yapamadida burdan gelecek paraylami yapacak.En fazla bagiranda onlar.
Insallah Sivasspor dogru bildigi yolda,emin adimlarla yürüyecektir.
bu sistemi değiştirmek mümkünmü.
çark böyle dönüyor.
federasyon da aslında kukla.
federasyonun ipleride bir başkalarının elinde ama kimin .
birilkeri bu işi böyle istiyor ve istenildiği gibide gidiyor işler.
burasının türkiye olduğunu söylüyor arkadaşlar.
doğru .
burası türkiye.
ama nsaıl mahvediyorlar nu güzelim ülkeyi.
spor spor olarak yapılmazsa sonuç budur.
spora politikacılar girmeyecek.
tuttuğu takımları söylemeyecek.adaletli olacaklar.
kursad58 20.09.2005, 10:17 bu mücadeleyi bizden önce bir çok kulüp verdi ama boş rayting ve tiraj uğruna 3 büyükler pofpoflanırken anadolu takımları üvey evlat muamelesi görüyor ama ne zamanki bizim gibi potansiyeli olan gittiği yere kazanç götüren bir kulüp sivrilir işte o zaman bu çark tersine döner bütün mesele güç dengelerini bozmakta
acakislalimahoni 20.09.2005, 11:09 SAHADAKİ FUTBOLLA VE BÜTÜN SİVASLILAR ELELE TAKIMIZI HER AÇIDAN DESTEKLEYEREK VERMELİYİZ O ZAMAN FEDERASYON FALAN HİKAYE BENCE ÖNCE İNANMALI VE HEPBİRLİKTE BASARMALIYIZ
mehmet34 20.09.2005, 11:33 Adaletsizlik var sonuna kadar haklisiniz ama diger tarafta da sözüm ona 4 büyüklerde kendilerine göre haklilar!
Havuz geliri demek + naklen yayin geliri demektir.Canli yayinda 4 takimin macini veriyor ve onlar icin para ödüyor.Basta bu carpikligin düzelmesi lazim.
Diger taraftan bakinca örnek GB sattigi futbolculardan senelerdir o kadar para aldi.O paralarla birsey yapamadida burdan gelecek paraylami yapacak.En fazla bagiranda onlar.
[SİZE=10]TAŞI DELEN SUYUN KUVETİ DEĞİL DAMLALARIN DEVAMIDIR[/size]
BİZDE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BU YOLDA DEVAMLIĞIMIZI
GÖSTERECEĞİZ
SEN ŞİMDİ ÇATLA
SEN ŞİMDİ PATLA
SİVASSPOR BİR NUMARA
mehmet34 20.09.2005, 11:39 Adaletsizlik var sonuna kadar haklisiniz ama diger tarafta da sözüm ona 4 büyüklerde kendilerine göre haklilar!
TAŞI DELEN SUYUN KUVETİ DEĞİL DAMLALARIN DEVAMIDIR
BİZDE EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE BU YOLDA DEVAMLIĞIMIZI
GÖSTERECEĞİZ
SEN ŞİMDİ ÇATLA
SEN ŞİMDİ PATLA
SİVASSPOR BİR NUMARA
Adamlar sistemi o kadar güzel kurmuşlar ki. Sadece kendi aralarında rant kavgası yapıyorlar. 3'lü bir düzen kurulmuş. Torbadan kim çıkarsa. . .
Sen sahaya çık onurunla canla başla mücadele et, sonra bir adam çıksın, senin nizami golünü vermesin, haksız penaltı versin, kırmızı kartla cezalandırsın. Ondan sonra da uğraş dur.
Akşam tv başına geçiyorsun. Takımımızın görüntülerini verecekler diye. Bekle ki göresin... gece yarısından sonra 30-40 sn'lik bir görüntü.
Adamlar resmen Anadolu kulüpleri ile dalga geçiyorlar...
Ben buradan tüm yiğidolara sesleniyorum. Bu konuda yapılması gerekleri yapalım. Mail yağmurumu olur, faks yağmuru mu olur? bir kampanya başlatalım derim...
Arif Coşkun 21.09.2005, 21:04 Adamlar sistemi o kadar güzel kurmuşlar ki. Sadece kendi aralarında rant kavgası yapıyorlar. 3'lü bir düzen kurulmuş. Torbadan kim çıkarsa. . .
Sen sahaya çık onurunla canla başla mücadele et, sonra bir adam çıksın, senin nizami golünü vermesin, haksız penaltı versin, kırmızı kartla cezalandırsın. Ondan sonra da uğraş dur.
Akşam tv başına geçiyorsun. Takımımızın görüntülerini verecekler diye. Bekle ki göresin... gece yarısından sonra 30-40 sn'lik bir görüntü.
Adamlar resmen Anadolu kulüpleri ile dalga geçiyorlar...
Ben buradan tüm yiğidolara sesleniyorum. Bu konuda yapılması gerekleri yapalım. Mail yağmurumu olur, faks yağmuru mu olur? bir kampanya başlatalım derim...
sadece sivassporun faks yada e-mail yağmuruyla olmaz sanıyorum. Bu protesto kampanyası şeklinde diğer tüm anadolu takımalrıda başlamalı aynı anda. O zaman ancak bir etkisi olur diyorum ben. Kartopu gibi yuvarladıkça büyümeli böyleikle bu tutumumuz.Artık diğer anadolu takımlarıyla nasıl irtibata geçilir bilmiyorum. Belkide bir site kurulmalı mesela şöle www.tümanadolutakımları.com ve bu site tüm diğer anadolu takımlarının web kurulumlarıyla koordineli şekilde çalışmalı. Benim aklıma gelen bu. Saygılar
bbptek58 22.09.2005, 15:56 çok doğru bir topiç açmışsın gardaş tebrik ederim
Merhaba,
Ben bir Eskişehirspor taraftarıyım. Bildiğiniz üzere geçen hafta TFF binasına tüm ANADOLU taraftarları adına beyaz karanfillerimizi bırakarak bozuk düzene karşı duruşumuzu sergiledik. 11 Ocak 2009 tarihinde her taraftar grubuna kendi ilinde "Beyaz Karanfil Beyaz Sayfa" eylemini gerçekleştirmesi çağrısında bulunduk. Siz Kahramanmaraşspor taraftarlarına da bu forum aracılığı ile ulaşıp bu duyuruyu tekrar yapmak istedik. Hepinizin bu organizasyona destek olacağından eminiz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Basın açıklamamız aşağıdadır:
Değerli Basın Mensupları;
Son zamanlarda yaşanan hakem hataları Anadolu Kulüpleri’nin “3 büyükler” olarak tabir edilen takımlara karşı birçok puan kaybetmesine neden olmuştur. Büyük bütçelere sahip bu takımlar, biz Anadolu Kulüpleri’ni birer piyon olarak görmektedirler. Onlara göre Türkiye’de futbol sadece kendilerinden ibarettir. Hatırlatmak isteriz ki Turkcell Süper Ligi 3 takımdan değil 18 takımdan oluşmaktadır. 3 takımın oynadığı maçlarda, derbi maçlar haricindeki puan kaybına neden olan hataların çoğu Anadolu Kulüpleri’nin canını yakmaktadır.
Türk futbol tarihinde tribün kültrününün oluşmasını sağlayan büyüklerimizin izinden giderek "Yüksek Eskişehirsporluluk Bilinci” çerçevesinde yaşamayı kendine ilke edinmiş biz Eskişehirspor Taraftarları, bu zihniyete karşı duruşumuzu her ne olursa olsun sürdürme kararlılığındayız. Tepkimiz futbolun içine yasal olmayan düşünceleri ve faaliyetleri sokmaya çalışan her kişi ve kurumadır.
Bugünkü eylemimiz herhangi bir kurum ya da kuruluşa karşı yapılmış bir protesto eylemi değildir. Bugün burada Anadolu Futbolu’nun öncüsü ve üç büyük takım sultasına karşı çıkan ve onların egemenliğini kıran ilk Anadolu takımı olan Eskişehirspor’un taraftarları olarak, bir çağrıda bulunmak, bir kıvılcım yaratmak için toplanmış bulunmaktayız. Bu çağrımız ne TFF’yi, ne de MHK’yi protesto çağrısıdır. Çağrımız futboldaki BOZUK DÜZEN’e karşı tüm mağdurların harekete geçmesi içindir.
Biz üç büyük takım nitelendirmesine ve futbolun tüm imkan ve takdirinin bu takımlar lehine kullanılmasına karşı çıkan Anadolu Takımları taraftarlarına sesleniyor ve “ Şimdi zaman, sevgiyle bağlandığınız kulüplerinize sahip çıkma zamanıdır” diyoruz. Bu eylem bir çığırtkanlık değildir. Bu eylem sadece Eskişehirspor taraftarının hak araması eylemi değildir. Bu eylem, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim” sözlerine sahip çıkma eylemidir. Eskişehirspor taraftarı burada ilk adımı atmıştır. Şimdi çağrımız bozuk düzenden rahatsız olan tüm futbol taraftarınadır. Gelin, 11 Ocak’ta hep birlikte beyaz karanfillerle Atamızın işaret ettiği şekilde, ahlaki değerlerin en üst düzeyde olduğu bir futbol camiası için “BEYAZ KARANFİL – BEYAZ SAYFA” eylemlerini yapalım.
11.Ocak.2009 Pazar günü Anadolu Kulüplerimizi haklarını savumak için kendi illerinde eş zamanlı olarak futbolda adalet için protestoya davet ediyoruz. Bu düzenin değişmesinden yana olan camiaları göreve davet ediyoruz.
Saygılarımızla,
Eskişehirspor Taraftarları
Link:
http://www.eskisehirspor.com/forum/foru … &PN=46
mesaj kopyalama olduğundan sizden bir önce maraşspor forumuna yazıldığından yoğun çalışmalar ve benzeri nedenlerden dolayı ordaki yazım hatasından dolayı kusura kalmayın...SİVASSPOR a başarılar
achillus 06.01.2009, 22:31 Diğer başlıktada bu konu hakkında hiç bir Sivaslı düşüncesini beyan etmemiş üzüldüm şahsen.
altuntas58 06.01.2009, 22:34 Üç büyükler diye bir şey yoktur en azından bizler anadolu kulüpleri olarak tanımıyoruz bu düzenin bozulması lazım tepkimizi koymalıyız
Yıllardır sadece ligde kalmaya oynayan ; ligden dusmemeye oynayan klublerımız buna ortam hazırlamıslardır... adamlarda onun ıcın zaten lıg yarısı en fazla 3 takım ıcınde gıdıp gelıyor dıyor. trabzon spor yırmıkusur senedır sampıyon olamıyor. sampıyonluga oynadıgı sezn sayısı 1 elın parmagını gecmez. keza besıktasta kac senedır sampıyonluk yarısından uzak. boyle olunca lıg 2 takım arasında gecıp gıdıor. arada sırada gazıantep ve genclerbırlıgı ve kocaelı cıktı onlarda bıyerlere kadar getırdıler..BENCE NE ZAMAN KLUBLERIMIZ BU DURUMA ISYAN EDIP. SAMPIYONLUGA OYNAYACAK BI KADRO KURARLARSA EGER OZAMAN HERSEY DEGİSİR.. OZAMAN SIVASIN MACINIDA. BURSANIN MACINIDA. ANKARANIN MACINIDA. DİYARBAKIRIN MACINIDA KONUSURLAR. AMA TRIBUNLERDEKI TARAFTAR SAYIMIZ(YANI TAKIMINA DESTEK VEREN TARAFTAR SAYISI) KISITLI OLDUGU SURECE BU SAYILAR ALMANYADAKI SEVIYEYE CIKMADIGI SURECE DAHA COK KONUSURUZ. DAHA COK YAKINIRIZ BU KONUDAN. KLUB BASKANLARIMIZIN VE TARAFTARLARIMIZIN NE ISTEDIGINI BELIRLEMESI VE ONUN ARKASINDA IYI GUNDE KOTU GUNDE DURMASI GEREKTIGINI DUSUNUYORUM....
astaravisa 27.01.2009, 14:24 DAYI İYİ GÜZEL YAZMIŞSINDA BURASI TÜRKİYE GERÇEKLER ACI AMA GERÇEK 3 BÜYÜKLER DURURKEN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU ANADOLU YA YEDİRMEZLER...
Çok istenirse elde edilebilir. Trabzonspor bunu 6 defa yapmış. biz neden yapmayalım?
yiğidomustafa 27.01.2009, 14:29 Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
nerde bu yetkililer...
kay/serii serii 17.03.2009, 00:07 Ayrıca basında bu konuda çok suçlu sanki türkiyede başka takım yokmuş gibi gündemde hep büyük denen takımlar, biraz anadolu takımlarını irdeleseler tv. de spor programları çok sıkıcı sürekli onlardan bahsetmeleri sanki türkiye süperligi sadece dört takımdan ibaret.
nerde bu yetkililer...
aynen katılıyorum. aslında bunların adı istanbul ligi olmalı (!)
bu işe birazda biz çanak tutuyoruz,kendi takımımız şampiyonluga oynarken halen ist. takımlarını tutan binlerce hemşerimiz var.utanmadan bunu söylüyebiliyorlar.bu durumda bu takımların reytingini anadolu artırıyorve parayıda başka şeyleride onlar götürüyor.çokta yakınmamız gereksiz gibi görünüyor,sonuçta biz yapıyor biz sızlanıyoruz.kuklalıga devam...
fatihtuztas 17.03.2009, 01:05 ulan tff sana ne desem ki bilmiyorum valla.adaletsiz ********ler.istanbul yalakasısınız hepiniz de.
MOS-BY-58 17.03.2009, 02:42 bu işe birazda biz çanak tutuyoruz,kendi takımımız şampiyonluga oynarken halen ist. takımlarını tutan binlerce hemşerimiz var.utanmadan bunu söylüyebiliyorlar.bu durumda bu takımların reytingini anadolu artırıyorve parayıda başka şeyleride onlar götürüyor.çokta yakınmamız gereksiz gibi görünüyor,sonuçta biz yapıyor biz sızlanıyoruz.kuklalıga devam...
takim tutmak sehircilikle hemsehircilikle olmaz. yani Sivasli olanlar illa Sivasspor'u tutacak diye bir kaide olamaz. ayni mantikla Sivasli olmayip da Sivasspor'u (ama harbice) tutanlar da olabilir, ki vardir ve daha da olmalidir. cünkü büyük takip bi cevreye sigmakla olunmaz. varsin isteyen istedigini tutsun. Sivasspor büyüdükce yeni gelen nesilden de Sivasspor'a yönelenler olacaktir ki...
aslina bakilirsa bu da cok dogru olan taraftarlik yöntemi degil. cünkü gercek taraftar basariya endeksli degildir, takimi kacinci ligde olursa olsun onu destekler. ama malesef Türkiye'de bu olgu yok.
mysuskunx 17.03.2009, 08:12 Bu Fedarasyon un tututmunu bir türlü anlayamıyorum. Güya krize çözüm getirdik diye ortaya çıktılar, değişen hiç bir şey olmadı. Göz boyamaktan öteye gitmedi getirdikleri çözüm. Bulunan payın yüzde ellisini yine ist. takımlarına eşit bir şekilde dağıtma kararı aldılar ve geri kalan yüzde elliyide puan sistemine göre dağıtacaklar süper lig takımlarına. Allah aşkına adalet bunun neresinde. Bu ne demek oluyor: İst. takımlarına daha çok pay çıkarmak değilde ne? Her yıl ilk üçü hemen hemen istanbul takımları tamamlamıyormu. Ozaman demek oluyorki İst. takımlarına bir kıyak daha yapılmış. Bu sistemle diğer kulupler nasıl büyüyecek anlayamadım.
Onlara Acıyorum...................... .........
bu olaylar yalnız türkiye de degil ingilterede bile sürekli aynı takımların şampiyon olması eleştirilmeye başladı ispanya,italya avrupanın önde gelen ülkelerinde bile durum aynı aynı takımlar şampiyonluk ipini gögüslüyor burda tartışılması gerek tesisleşme kulubün gelirlerini fazlalaştırmak
altuntas58 17.03.2009, 09:11 bu işe birazda biz çanak tutuyoruz,kendi takımımız şampiyonluga oynarken halen ist. takımlarını tutan binlerce hemşerimiz var.utanmadan bunu söylüyebiliyorlar.bu durumda bu takımların reytingini anadolu artırıyorve parayıda başka şeyleride onlar götürüyor.çokta yakınmamız gereksiz gibi görünüyor,sonuçta biz yapıyor biz sızlanıyoruz.kuklalıga devam...
Sivaslı olupta sözde büyütülmüş İstanbul takımlarının peşinden gidenler onlara forma vs gibi maddi yardımda bulnan yeri geldiğinde ne idiğü belli olmayanlarla bir olup şanlı Sivassporumuza stadyumlarda küfür edenler olduğu müddetce bizim ve bizim gibi anadolu kulüplerinin figüranlığı bitmez ben böylelerinin ne sivasspora nede türk futboluna bir şeyler katacağına inanmıyorum ne mutluki SİVASLIYIM vede ne mutluki SİVASSPORLUYUM çok yerinde tespitlerde bulunmuşsunuz size sonuna kadar katılıyorum
Del Piero 17.03.2009, 09:38 Şimdi bu sistemi değiştirmek tarih yazmak sivassporumuzun elinde anadolu takımları figüran olmaktan kurtuacaktır Allah'ın izniyle..
effenberg 17.03.2009, 10:53 Ben olaya bir de ters yönden bakmak istiyorum!
Simdi madem Anadolu takimlari birseyler yapmak istiyorlar niye hemen göze batan futbolcularini satiyorlar?
Ama yasamak icin satmak zorundalar denilecek.(Dogru veya yanlis)
Yillar Önce Gaziantepspor sampiyonlugu 1 adim kalmisti üstelik Kadiköyde Fenere karsi 3-0 galip ne olduda O maci 4-3 kayip ettiler kazanmis olsalardi %98 Sampiyon oluyorlardi simdi kimse demesin Fener bilek gücü ile aldi.
Oysaki bu gün Bursa,Gaziantep,Kocaeli Sehir sanayisi olarak cok iyi yerlerdeler ama O kadar güclü sanayi Sehirleri takimlarina niye destek cikmiyorlar yillardir takimlari 1.Ligde veya niye birer Stad yapamadilar yillardir.
Bu elestiriye Sivassporu katmiyorum cünkü 1.Ligde mazisi cok yeni ama buna ragmen 30-40 sezondur 1.Ligde oynayan diger Anadolu takimlarinin yapamadigini yapti.
Yayin gelirlerine gelecek olursak TR deki sistem Dünyanin her yerindekinin tipki aynisi büyük(denilecek takimlar) digerlerinden fazla aliyorlar.
Hata bu sistem UEFA ve FIFA da bile ayni.
Bence biraz Anadolu takimlari kasketlerini önlerine koyuk biraz düsünsünler yillardir yaptiklari hatalarindan dolayi kendilerini elestirsinler.
Dedigim gibi Sivasspor insallah digerlerine her acidan örnek olup dogru yolu onlarada gösterir yapacagi dogru isler ile.
anadolu kulupleri yıllarca kendi yetiştirdigi oyuncuları üç büyük diye tabir edilen kluplere satarak ayakda durmaya çalıştı anadolu klupleri suçu başkasına tff ye veya bir başka kluplere atacagına kendi hatalarına baksınlar eleştiriyi kendilerinde arasınlar bi de şu olaylara objektif yöneden bakalım
konartr58 17.03.2009, 12:18 büyük olmak koly değil.Sadece topla olmuyor.Yerleşik düzenin oyunlarından da geçmek önemli.
İstanbul basını anadoludan bir takım çıkarsa rahatları bozulacak.Adamların yaptığı şey.Biirncisi kuluplerin kafelerinde akşamlamak,ikincisi bir basın kuruluşu ile bağllnatı yapmak üçüncüsü ise maça gitmek.
Şimdi bu düzen yıkılacak.Adamların rahatı bozulacak.İstanbuldan anadolu takımlarını değerlendirmek olmayacak.
ezberlerini bozan,rahatlarını bozan bir sivasspor onların hoşuna gider mi?
onlar hep al gülüm ver gülüm zihniyeti ile büyümüşler yetişmişler.şimdi de efendilerine hizmet etmektedirler.
Onllar o istanbul medyası kurtuluş savaşında da anadolu hareketine karşı idiler.
Neler yazmadılar neler.Anadolu hareketinin kahramanlarına vatan haini diyecek şeyler yazdılar.
biz anadoluyuz diyorsak yılmayacağız.Düşeceğiz,kalkaca ğız.Anadolu olmak budur.Bakınız bir dönem istanbul takımlarından umut kestiklerinde yavaş yavaş sivasla ilgilenmeye başlamışlardı.Ama sivas'ın bir tökezlemesinde nasıl eski yüzlerini gösterediler.Tırnaklarını hemen parçalama boyutuna getirdiler.
şimdi basında spor camiasını dinliyoruz.Beşiktaşın yenmesine gönülleri razı değil.Sivas'ında yenmesini istemiyorlar.Berabere olsun istiyorlar.
sivasın önünde 10 maç var.alması gerkende ez az tamı tamına 21 puan.
ona göre ayarlayacak.Ona göre planlayacak.Ona göre canını dişine katacak.Bir hacettepe,bir kocaeli nasıl canhıraş oynuyorya sivassporda aynı şekilde oynamalıdır.10 maçımızın 3 ü birinci kalitede zor denilecek özelliktedir.ikisi de evimizdedir.
konartr58 17.03.2009, 12:40 bu yazı internet spor da ikbal kabacı tarafından yazılmış.Sanırım çok şeyi anlatıyor.O nedenle yazının bir kısmını alıp paylaşmak istedim Zaman zaman medyada hakemlerce ve federasyonca birçok haksızlıkların yapıldığını duymaktayız.
Üç büyükler istemedikleri hakemleri maçlarına verdirmiyorlar. Diğerlerinin sesi bile duyulmuyor.
Fenerbahçeli bir futbolcunun burnunda sivilce çıksa flaş haber olur yorumlar yapılır, ama bir Anadolu takımı Avrupalı bir devi yener fazla konuşulmaz.
Üç büyüklerin antrenmanları günlük verilir ama Anadolu takımları es geçilir. Televizyonların spor(!) haberleri (!) üç büyüklerin(!) futbol haberlerini verir ve programı kapatır.
En taze örnek Sivas ilk yarıyı lider bitirdi medya Fener neden üçüncü oldu, Cimbom nasıl şampiyon olur, Beşiktaş neden geride diye geyik yapıyor ama Sivas ile ilgili geniş bir program yapılmıyor.
Artık kendimize gelelim. Anadolu takımlarına maddi ve manevi destek verelim. Yabancı oyunculara avuç dolusu para ödeyen ve çoğundan verim alamayan üç büyükler yıllardır oynatmasalar bile Anadolu takımlarının yetenekli oyuncularını transfer ederler. Hem o takımların gücünü kırarlar hem de o futbolcuyu köreltirler.
Bir Anadolu takımında nöbetçi golcü var mıdır?
Tuncay İngiltere’nin daha iyi takımında top oynayamaz mı idi?
futbol oynayınca yemiyor başkanların lobisinin olması lazım
ÇAĞLAR GİYİM 19.03.2009, 21:37 İNŞALLAH BİZ SON VERECEGİZ BİZİM SAYEMİZDE BU SENE DEGİŞİKLİKLER OLMAYA BAŞLADI:D:D:D:D
|