Orijinalini görmek için tıklayınız : Kırmızı Beyaz Atkılı Yaşlı adam

mozmen58
05.03.2009, 22:18
Bir gün Altuntabak taki Kahve'ye yolunuz düşerse, sürekli bağıran kırmızı - beyaz el örmesi atkısıyla coşku içinde takımını seyreden kırmızı beyaz atkılı adamı görürsünüz!.
O iflah olmaz romantik, nasıl bir yoksulluk içinde olduğuna hiç aldırmadan, yağmur demez, çamur demez biricik Sivasspor unun maçlarına gider . Yetmez, arkadaşlarını da götürür. O da yetmez, etrafındakileri futbola kazandırır. Bununla da kalmaz.Yorumlar, renkler, formalar, futbolcular, sevinçler, taraftarlar... velhasıl futbolu sevmek üzerine konuşur... Bazen de zapta geçirir tam da "sahalarımızda görmek istediğimiz" yazılardır bunlar. Okuyana sıcaklık ve heves verir.Kötü geçen bir maçın ardından bazen futbol yazarlarının kötü yorumlarına -bazen pişmanlık duymasına rağmen yüregindeki buruklukla Sivasspor’unu bağrına basar… kahveci tanıdık ,bir köşede maçı seyretmiş Yüreginde yumruklaşan canı kadar sevdigi takımının yenilgilerinin verdiği sıkıntıyla ,minübüs parasını denkleştiremedigi için o ayazda vede şu on günde Futboldan nefret etmek için onlarca sebep varken, maçoluğa ve ayrımcılığa meyli en sıkı futbol severlere bile "illallah" dedirtirken. Bu yaşlanmış kalpli kırmızı bereli adam .yıkılmışlıkla hüsran dolu duygularıyla o alaca karanlıkta
Belki kırık bir rüya deniziydi gördükleri,
Belki suya düşürdüğü suretinin;
Cep aynasına nükteden bir yansımasıydı her şey,
Beklide bir rüyamı görmüştü?..
Hadigördüklerinin hepsi yalandı,
Hadi hepsi hayaldi
Hadi hepsini ben uydurdum. Diyordu kendi kendine!......
Yigidom yenilmedi..yenilmedi Sivasım yenilmedi......

zaralı ulkucu
05.03.2009, 22:47
eyvallah kardesım yazın guzel olmus Yigidom yenilmedi..yenilmedi Sivasım yenilmedi......

üçyıldız58
05.03.2009, 22:47
eskiden 3.ligdeyken kemikleşmiş 7 tane yaşlı amcamız vardı benimde ortaokul yıllarım bu amcalar sivassporun idmanını bile kaçırmazlardı hep yanlarına varır
usulca oturur onları dinlerdim
ben onları dinleye dinleye hepsini hayatlarını öğrenmiştim onlardan öğrendim sivasspor sevgisini
hemen biri söze atılırdı adanademir spor maçını hatırlıyonmu yer yurt yoktu
ama her idmanın sonunda ah naci ah o penaltıyı kaçırmayacaktınlaa biterdi konu herkes evine dağılırdı
sabah kalkar okula giderdim ama aklım hala o amcaların bugün ne anlatacaklarında kalırdı
okuldan çıkar çıkmaz doğru stadyumun yolunu tutardım birde taransfer haberi oldunmu gece gözüme uyku girmezdi bomba transfer olarak konu açılıyor yanlarına varıyorum erbaadan bombacı ahmet süper transfer diyorlar ahmet gelirse kesin şampiyonuzz
sohbetleri o kadar tatlıkı idmanın bitmesini istemezdimm helede eski sivasspor maçlarından açılıncaa konuu hocamı o kadar dikkatlı dinlemezdim okuldaa
amcalarım o zaman hep şunu derlerdi ölmeden şu takım 2. lige çıkacakmı gözlerimiz görecekmii
sonrası yıllar geçtikce amcalar teker teker azalmaya başladı ama ismini unuttuğum altıntabakda oturan beli hafif kambur amcamı görnüştüm en son vede hep aklımdan demişimdir acaba amcalarımın hepsi sivassporun süper lige çıktığını görmüşlermidirrr

fatihtuztas
05.03.2009, 22:48
bütün taraftarlarımız böyle aşık olmalı takımlarına.ozaman yiğido olurlar işte.

58bbp58
06.03.2009, 16:35
sivasspor sevgisine ayrı bir bakış katmış yukardaki yorumlar tek gerçek var oda SİVASSPOR

YigidoGenclik38
06.03.2009, 16:40
iste sivaslılık bu cok güzel k0nular bunlar

sivaslılık kanımızda var