Bestepeli_58
20.03.2009, 18:16
BENİ SİVASA GÖMÜN
Yazar : Mehmet BADEM
http://www.bestepeharmancikkoyu.com/yazar.asp?yaziID=443
..
Yazar : Mehmet BADEM
http://www.bestepeharmancikkoyu.com/yazar.asp?yaziID=443
..
Orijinalini görmek için tıklayınız : BENİ SİVASA GÖMÜN / Çok Güzel Bir Şiir Bestepeli_58 20.03.2009, 18:16 BENİ SİVASA GÖMÜN Yazar : Mehmet BADEM http://www.bestepeharmancikkoyu.com/yazar.asp?yaziID=443 .. YigidoGenclik38 20.03.2009, 18:23 abi solemıyomu yaa siiri sölese daha güzel olur paylasım icin tskler.... gül5858 20.03.2009, 18:29 GURBETELDE HASRETİNE YANARIM TABİPLER DERDİMİ DEŞMEDEN GEL GEL GİZLİ DERTLERİME DERMAN ARARIM YÜREĞİME ATEŞ DÜŞMEDEN GEL GEL ÇİĞDEMLER AÇILDI DAĞLAR KOKUYOR ZALİM GUTBET YÜREĞİMİ YAKIYOR İKİ GÖZÜM PINAR OLDU AKIYOR DELİ ÇAĞLAR GİBİ ÇOŞMADAN GEL GEL SİVASIN ZARA AKÖREN KÖYÜNDE 1690 YILINDA DOĞAN KARAOĞLANDAN BİR TARİHİ ŞİİRDİR DONANSIN DÖRT BİR YANA ŞEHİTLERİN KANIYLA YAZILAN AL BAYRAĞIM CANIM SANA HERDEM FEDA AL KIRMIZI BAYRAĞIM muhsin koçak 20.03.2009, 18:37 BENİ SİVASA GÖMÜN Kulam köyü derler eski adına Çok âşıklar türkü yaktı aşkına Şereflidir hepsi yoksul olsada Öldüğümde beni köyüme gömün Yediden yetmişe fatiha bilir Ecdadına okuyan birde herkese okur Bir hediye ancak bu kadar olur Öldüğümde beni köyüme gömün Kış gelince baran olsun kar olsun Yaz gelince çiçek açsın kuş ötsün Kabrimin üstünde üzerlik bitsin Öldüğümde beni köyüme gömün Kara kış olsun ya da zemheri olsun Ne olur komşular benim için biraz taş buz kırsın Mümkünse anamın yanında olsun Öldüğümde beni köyüme gömün Hiç kimseye namussuzluk etmedim Servetim yok faydalıda olmadım Hakkım artık bir helallik isterim Öldüğümde beni köyüme gömün Babam atmış beni gurbet eller ne yapsın Zayıf düştüm verem kanser nasıl girmesin Bari dertlerimi toprağım boğsun Öldüğümde beni köyüme gömün Rüzgâr eser gürlevikten tecerden Ölse vazgeçermi gönül güzelden Çok geç bırakmayın dostlar tez elden Öldüğümde beni Sivas’a gömün Tecer dağı saydım apartmanları Kızılırmak ettim gözyaşlarımı Ben böyle yaşadım senelerimi Öldüğümde beni Sivas’a gömün Beleneyim toprağına kiline Sarılayım dikenine gülüne Ecdadımın yanına beştepenin önüne Öldüğümde beni köyüme gömün İmanım ruhumdan hiç ayrılmasın Dilimden şahadet hiç eksilmesin Peygamberim cümlesiyle şefaat eylesin Öldüğümde beni Sivas’a gömün Gökmedrese halifelikten gardaşları aşırın Budaklıdan seyfik güllük köylerinden geçirin Boğa yokuşundan köye kadar tekbir getirin Öldüğümde beni köyüme gömün Çıkın bakın beştepenin başına Hasret kaldım yılanına köpeğine kargasına kuşuna Benden selam edin 36 pare komşu köye bütün Sivas’a Öldüğümde beni köyüme gömün Mehmet BADEM (KARINCA) BOUN 20.03.2009, 18:59 sivaslı karınca koca kızılırmak köpüre köpüre akıyordu, bir telgraf direği dibinde, zamanlar kadar telaşsız ve köpüksüz, yürüyordu, sivaslı bir karınca. karşı kıyıdan parlak, kişniyordu, atlar doru doru, atların şarkısından ayrılmış, yürüyordu, atların mesafesini anlamaz. sesi, adımlarının sesi, memnun ve bahtiyar, duyuluyordu, kahraman. bir açlığın ayaklarınca aziz, yürüyordu yeryüzünden. rahat gidişinden belli, biliyordu, dağı, suyu, otları, lezzetle. başka karıncalardan kopmuş, yürüyordu, başka karıncalara. gayretle, çalışmakla, yorulmazlıkla, benziyordu, afrika´dakine, çin´dekine, paris´tekine, kara toprağın alnı üstünde, kara, yürüyordu, alın yazısından daha hür. yoktu fikirlerden, davalardan haberi, yürümüyordu, rüyası hiç. buğday tanesi üzre, yürüyordu, sivaslı bir karınca. fazıl hüsnü dağlarca/1951 (şampiyon karıncalarımıza gelsin) alişengöze 27.03.2009, 22:03 güzel emeğinize sağlık hepsi süper Harbi Selim 30.04.2010, 18:10 Gardaşlar süper şiirler saolun. ercan58.a 30.04.2010, 19:37 yüreginize duygularınıza saglık her şeye varız sivasımız için....yönetimede ögrenciler adına teşekkürler süper bir uygulama bizim gibi orta yaşlıları ancak gençler coşturur yönetim bu uygulamayı devam ettirsin sürekli yeni sezondada gençlere ihtiyacımız var maça gelipte stadın önünde içeri girebilmek için millete yalvaranlar varya asıl sivasspor sevdalısı onlar bence gençlerimize sahip çıkalım ve haydi kardeşler yigidolar 4 eylülü full doldurup destekleyelim takımımızı tezahüratlarla yıkalım şu stadı ve bu maçı 3 puanı alalım.yönetim dersini zaten fazlasıyla aldı eminim bu kötü günlere bu maçla dur diyelim seneye herşey farklı olacak inanalım hep birlikte |