Orijinalini görmek için tıklayınız : Toraman ne yaptı ki?
SivasSpor.Com 23.03.2009, 09:09 http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Sahi Sivaslı İbrahim Toraman cumartesi akşamı oynanan maçta Sivas tribünlerine ne yaptı ki bu kadar büyük tepki gördü? Sivas seyirci rakip takımı baskı altına alacak kolay kolay hiç bir şey yapmaz, yapamaz. Ama Sivaslı İbrahim Toraman nedendir bilinmez, tepki gösterdiler.
O akşam İbrahim’e tepki gösterenler acaba şunu hiç biliyormu? İbrahim yıllardır sırtında ”58” numaralı formayla futbol oynuyor ve her seferinde gögüsünü gere gere ”Ben Sivaslıyım,ailem Sivas’ta yaşıyor”diyor. Sivas ve Sivasspor medyada yer almadığı dönemlerde İbrahim’in sayesinde ulusal basında ”Sivas” adının geçtiği çook haber yapıldı. Hatta en son haberide maçtan iki gün önce Türkiye’nin en çok satan spor gazetesinde ”Gönlümden geçen Sivasspor’la Beşiktaş’ın şampiyonlar ligine gitmesi” şeklinde açıklaması oldu. Bakın,size hiç bilmediğiniz bir şey açıklayayım. Sivasspor Paf takımı Gaziantep’e gidecek (4 veya 5 yıl önce) Toraman’ı aradım, Paf takımının kalacağı otel konusunda kendisinden yardım istedim. İbrahim İstanbul’dan Gaziantep’teki oteli arıyor ve ”Sivasspor Paf takımı oraya gelecek,onları en iyi şekilde ağırlayın,faturayıda bana gönderin” diyor. İşte Sivaslı İbrahim Toraman bu! Sivas’daki çeşitli amatör takımlara yaptığı malzeme yardımlarını filanda yazmıyorum.
İnsan bir şey yapacağı zaman iyi düşünmeli, yaptığı iş, ne getirir, ne götürür hesabını yapmalı.
Cumartesi akşamı oynanan maçta sahada iki tane Sivaslı vardı. Birisi Sivasspor’lu İbrahim Dağaşan,diğeride Beşiktaşlı İbrahim Toraman. Ancak ne acıdırki,sırtında 58 numara olan yuhalandı.
Eğer gerçekten taraftarlık yapmak ve Sivasspor’a destek olmak istiyorsanız, sadece maçın belirli bölümlerinde değil,tamamında Sivasspor lehine tezahürat yapın!
Olmadı beyler hiç olmadı.
Neticede neyi başardınız? Sadece Sivaslı İbrahim Toraman’ı kamuoyuna karşı mahcup ettiniz.
Birde kendi kendinize şu soruyu sorun lütfen;
Türkiye liglerinde Sivas’tan yetişipte kaç tane Sivas plakasıyla oynayan futbolcu var?
Maça gelince. Fenerbahçe ve Trabzonspor’un kaybetmesinden sonra alınan bu sonuç beni fazla üzmedi. Ama biraz dikkatli olsaydık üç puanı alıp haftanın en karlı takımı olurduk. Olsun, Denizlispor’u yenip bunu yaparız...
SenSetik 23.03.2009, 09:41 istanbuldaki maçta her tartışmanın içinde olursa, futbolcuları sakinleştirmek yerine yangına körükle giderse yuhalanmayıda hak eder. ilk yarıdaki maçın tekrarını birdaha seyredin isterseniz Sayın Abdullah YİĞİT..
yorumcuyuz 23.03.2009, 09:48 durun ben söyleyim toraman ne yaptı...!
İnönüde oynanan ilk maçta yaptıgı .......... ve kavgayı ayırmaya çalışan Mehmet YILDIZ'ın üstüne yürümesi, İstanbul'da ki maçtaki olayların tamda içerisinde yer alması,provakatör olması, bjk taraftarını bize karşı kışkırtması , futbolcularımıza fiili harekette bulunması,diğer bütün beşiktaşlı futbolculardan daha çok SİVAS düşmalığı yapması....
bizler ondan şike yada takımını satmasını istemiyoruz ki ;diger bjk li futbolcular bir sey yapmazken sana ne oluyorda bu kadar agresif bu kadar nefret dolu oynuyorsun macta?
Rallim58 23.03.2009, 09:50 Gavurun ekmeğini yiyen kılıcını kuşanır...
Pencerenin diğer tarafından da bakmak lazım... Şampiyon adaylarından Trabzon'un öz evladı, Sivasspor'da forma giyip ailesi Trabzon'da olan futbolcumuzun nasıl davranmasını beklerdiniz?...
Ağırlıklı olarak şunu söyleyebiliriz, İstanbul'da oynan müsabakada topsuz alandaki çıkışlarını unutamadık, onun hırsı halen içimizde idi, onun dışa vurulması olarak algılanabilir. Ama bu kadarını da doğrusu hak etmediğini düşünüyorum. Bu bir düşüncedir, farklı düşüncelere de saygım vardır...
İbrahim'in 58 numaralı formasını taşıdığı Gaziantep'ten bu yana daima takipcisi olduğumuz, O'nunla her alanda gururlandığımız günleri unutmuş olsak gerek. Beşiktaş'a gelişi, Milli futbolcu olmasıyla da daha fazla gururlandığımız günleri unuttuk galiba...
Ailesinin halen Sivas'ımızda yaşıyor olması, kardeşine açtığı internet cafe'nin Sivas'ta işyeri olarak devam ediyor olması, her yaz tatilinde en az bir kez ve her yıl Sivas'a geliyor olmasını da eklemeden geçemedim...
Daha düne kadar, yine 58 formasının her zerresini teriyle ıslatan Hayrettin'e yapılmıyormu idi? Şimdilerde mum ile arar olduk. Bunu spor otoriteleri canlı yayınlarda Dünya'ya haykırıyor, Onlar dışardan görüyor ancak, her ne hikmetse canlı olarak izleyen bizler bunun farkında değiliz...
Bize mahsus olan bir özelliğimiz var. Kıymeti kaybedince anlıyoruz. Oysa asıl olan varlığında kıymetlerin bilinmesidir. Umarım, Hayrettin'in dönüşü ile, bu düşüncelerimiz yok olur...
Konuyu ele alan Abdullah kardeşime teşekkür ediyorum. Zira müsabakayı izlerken çevremdeki kendini bilmez bazı insanlarla da bu konu üzerinde tartıştık...
İnşaallah bu sezon sonunda emeklerimizin karşılığı olarak Şampiyon olacağız ve oluruzda bunu görebiliriz ama ne zaman taraftar ve ne zaman profesyonel düşünceye sahip olacağız, onu görebilirmiyiz bilemiyorum
Del Piero 23.03.2009, 09:51 istanbuldaki maçta her tartışmanın içinde olursa, futbolcuları sakinleştirmek yerine yangına körükle giderse yuhalanmayıda hak eder. ilk yarıdaki maçın tekrarını birdaha seyredin isterseniz Sayın Abdullah YİĞİT..
Bak abi sana bu konuda katılmıyorum. Toraman hırslı bir futbolcu maç içerisinde kendine hakim olamamaış olabilir.. Bence biz bu fazla büyütüyoruz ve toramana gereğinden fazla yükleniyorz.. Bu bizlere yakışmıyor abi.
sivaslı_cagdas 23.03.2009, 09:52 bu ıslıklama birtek ibrahim toraman için geçerli değildi ve ibrahim toraman na sahada hiç bir şekilde art niyet yoktu biz orda top beşiktaşlı futbolcuların ayağına geldiğinde onları baskı altın almak için ıslıkladık hiçbir şeklde sadece ibrahim toramanı yuhalamak gibi niyetimiz yoktu o da bir beşiktaşlı olduğu için top onun ayağına geldiği zaman ıslıklandı
izmirliyigido 23.03.2009, 09:59 Ben bu yazıya hiç katılmıyorum sayın Abdullah Yiğit !
Neden mi? Çünkü siz geçen seneki ve bu seneki İstanbul'da oynanan maçları hiç seyretmemiş gibi İbrahim Toraman'ı koruma altına almışsınız. İstanbul'da ki bir avuç Beşiktaş seyircisine şirin gözükmek için, onların tepkisini alıp küfür yememek için sahada Sivas düşmanı gibi oynadı.
Halbu ki hiç düşünmedi, bu yaptığı hareketlerle Sivas'ta daha büyük tepki toplayacağını. Mehmet Yıldız'a ve Abdurrahman Dereli'ye yaptığı hareketler ve hakaretlerle orada kendi taraftarını galeyana getirip, uzatmalar da (ki +6 dakika uzatıldı o da nedendir bilinmez) gol atmak için bilmem neresini yırttı. Haa, diyeceksin ekmeğini yediği kulüp için tabi ki yırtacak.
Peki, ondan ve Serdar Özkan'dan başka o kulüpte ekmek yiyen yok mu? Diğer futbolcular neden agresif olmadılar? Bu adam, taraftarlar "bak gördün mü Sivas'lı ya, onun için oynamıyor" demesinler diye bilmem neresini yırtmıştı.
Onun için dünkü hareketleri haketmişti, taraftarımızın hiç suçu yok.
AYK
bizim millet abartmayı sever tamam bazı şeyler yaşanmıştır her ne yaşandıysa o sahada yaşanmıştır ve bitmiştir ne hikmetse türkiyede halen futbol sahasında olan olayları trübüne taşımak adet oldu
AfacaN_58 23.03.2009, 10:44 Toraman Sivasspor Altyapısının Bir Çok Masrafını Üstlenmiştir Onun Üstlendiği Parayı Toraman Beşiktaş'Tan Kazanıyor Bunu Unutmayalım .. !!!!
kaptann58 23.03.2009, 10:47 selm arkadaşlar sentetik nckli arkadaşımıza bende katılıyorum geçen yıl bende inönü stadında bjk yı 2 1 yendiğimiz maçtaydım ben bu yazıyı ezbere yazmıyorum yaşadığım için yazıyorum orada seyirciyide bjk lı futbolcularıda bize karşı tahrik eden i toramandır dünyanın hiç bir yerinde edilmeyen küfürler bize edilmiştir orada o küfürleri yiyenler bilir hiç kimse ezbere konuşmasın . vede bu haftaki maçtan önce yaptığı açıklamada bjk şampiyon sivas 2 ci olsun diye açıklama yaptı .iyi olan kazansın diye yorum yapsa bu kadar tepki almaz bende toramanı kınıyorum yaptığı açıklamadan dolayı .birde biz ondan maç içinde bişey beklemiyoruz .Sivasın kimseye ve şikeye ihtiyacı yok bulunduğumuz konumdan belli olmuyormu zaten toroman artık sivas hakkında yorum yaparken dikkatli olsun futbolcular geçicidir sivasspor bakidir.selm saygılar
albina58 23.03.2009, 11:07 Maalesef ki futbol bir endüstriyel sektördür.
Bu sektörün içinde maneviyata,duygusallığa yer yoktur.
Sevgili İbrahim TOROMAN,Sivas'da doğmuş,büyümüş ve Türk futbolunda yerini almış olabilir.Doğdugun degil,şuan için doyduğun yer önemlidir şuan onun için.Madem profosyonel yaşantının içinde,profosyonellik gereği BJK'den milyon doları alıyor ise oraya hizmet etmesi kadar doğal birşey olmaz.
Yukarda dikkatime takılan,seneler evvel TOROMAN g.antep maçı için paf takımının iyi ağırlanmasını sağlamıştır vs.,bizde İSTDER olarak iki yıl evvel Konya deplasmanı maçında paf takımımızın masraflarını karşılamıştık.Bunlar o zaman içinde kalır,hesabı o zamana ait olur.
Buna bir örnek verecek olursak son yıllarda adı her ortamda G.saray ile anılan Hakan ŞÜKÜR,tüm spor otoriteri tarafından sevilir takdir edilir ki(Ben hiç sevmem)seneler önce galatasarayda kalan alacağını,trilyonlarca lira para kazandığı halde ''Hak ettiğim para istiyorum'' diye söyleyebiliyor.
Aradaki fark,H.Şükür orda futbol oynadı,formasını ıslattı,hanesine yazılmış paradır.doğdugu sakarya'ya yaptığı milyon doların adını bile telaffuz etmez.İbrahim Toroman ise karşılıksız bir nevi hibe olarak yapılan bu yardımı ortaya koymanın mantığı yoktur.
Ayrıca,geçen hafta Fatih TERİM Sivas'a gelmedi,gelmezde.Geçen hafta zarfdında oraya bir yazı yazmıştım,son anda geri sildim arkadaşlar arasında ters tepki yapmasın diye ama sonra bakdım tüm arkadaşlar aynı kanaatteymiş.Terim,kendi kafasında yeniden bir jenerasyona yön verecek bakış açısı yok,onun kafasında milli takım sponsorları aracılığı ile gelen paranın,kurduğu takımda olası bir galibiyette prim dağıtım mantığından başka bişe yok.İki sezon evvel Hakan Şükür üstüne oynayarak geldiği milli takım başına,Ümit Özat'ı kadro dışı bıraktığı günlerden sonra bugün ne Sivas'a gelmemesi nede İbrahim TOROMAN'ı,Mehmet YILDIZ'ı,A.DERELİ'yi görmezden gelmesi beni şaşırtmıyor zira adamın kafasında benim altımda oynayan futbolcu sesini çıkarmayacak verdiğim veya belirlediğim prime evet deyip kabul edecek mantığı var.
Bu manteliteye İ.toroman uymaz,gerçi TOROMAN'a bu tepki niye diye başlayan konu buralara kadar geldi ama,TOROMAN şuan BJK futbolcusudur,burda duygusallığa gerek yoktur,bir bjk futbolcusuna bakış açısı ne ise buda o olur,diğer arkadaşlarımında dediği gibi,son iki bjk deplasmanında diger 10 futbolcudan farklı olarak yaptıkları gözönüne alınarak yapılan tepkide saha içinde kalır diye düşünüyorum.
atabey07 23.03.2009, 11:07 köşe yazarımız anlaşılan maçları hemen unutuyor. dünü de hemen unutmuş sen ilk yarı oynanan maçta ibrahimin SİVAS SPOR lu oyunculara horozlandığını görmedin mi kafa tutmasını hemen nasıl da unuttun ibrahım toramanı destekliyorsun. ben de eskiden severdim ama şimdi nefret ediyorum. sivaslı olamaz o belki sivasta doğmuştur ama sivaslı olamamış yine de iyi karşılandı. aslında her yerde yuhalamak lazım onu
cenk5821 23.03.2009, 11:12 ya o degilde ibrahim toramana futbolculuguna hicbiiseyine sozumuz yok ztn gecen seneki macta ya ne bilim mehmet yildiza ozellikle ters gitti ama neden biilmiyorum:confused:
istanbulda yaptıkları yeter..........
yigidolar06 23.03.2009, 11:31 BEN ONUN YERİNDE OLSAM SİVASSPORA KARŞI OYNAMAZDIM HİÇ BİR ZAMAN OYNADIKÇA HIRS YAPIYOR ANTİPATİ ONDAN
konartr58 23.03.2009, 11:35 Bende maçta idim.Birincisi yuhalama ve ıslıklama tüm beşiktaşlı futbolculara idi,ama toramana biraz daha fazla idi.
Bende ıslıkladım da yuhaladım da.çünkü bu istanbul'dan kalan bir görüntüye karşılık yansıma.
inönüde yaptığı tavırlar görüntüler ortada.hatta o zaman Mehmet Yıldız la burun buruna dikelmiş kavga yaparken bulunan resmini saklamışım ve altına da şöyle bir not düşmüşüm.Bu görüntüyü unutma.
ondan oynadığı takıma ihanet etsin diye bekleyen yok.Ama kalkıp da aşırı hareketler yaparsa Sivas'lıyı üzer ve kırar.
İstanbul'da "sivaslı ayılar istanbulda ne arar"diye bağıranlara, maçtan sonra ne cevap vermiş.Demiş mi ben de sivaslıyım seyircimizin hemşerilerime karşı böyle davranmasını hoş karşılamadım.dememiş.
Ben cumartesi günü Sivas sokaklarında dolaşan birkaç beşiktaşlı ile karşılaştım.İstanbul'da sivas'lıya karşı söylediklerini hatırlatıp ayıların şehrine nasıl geldiniz bu sözleri söylerken şimdi de burada olurken biraz yüzünüz kızarmadı dedim.Bu şehirin insanları ayı olmuş da ne yaptı sizlere.Sizin bulunduğunuz şehirin semalarında düşman bayrağı dalgalanırken biz burada vatanın kurtarılması için mücadele ediyorduk.haklısın dediler .Ama bir arkadaş vardi ki şöyle diyordu.Buradakiler değil.İstanbuldakiler deyincede biri de sizin takımınızda şimdi.Çalımbay da Sivas'lı idi onları neden oynattınız.
evet kötü söz sahinindir.Ama toraman bir sivas evladı olarak konuşacağını da duracağını da iyi bilmeli.sonunda dönüp dolaşacağı yer burası.
ıslıklandım yuhalandım diyede sitem etmesin.o noktaya getirecek yolları kendisi döşedi.
sayın abdullah yiğit bey boş verin toramanı siz sivasspora bakın.merak etmeyin yuhalandı diye pulu dökülmedi.
risale69 23.03.2009, 12:26 ben istanbulda yaşayan bir sivaslıyım.staddaki sivasspor taraftarının her bakımdan zayıf not aldığını düşünüyorum.
rakip futbolcuları yuhalamakla takımınızı desteklemiş olmuyorsunuz.hemde her fırsatta göğsünü gere gere sivaslıyım diyen kendi evladınızı .
.çocuk yinede kendisine bu konu sorulduğunda efendice geçiştirdi.
ama kırıldığını ,üzüldüğünü anlamak için kahin olmaya gerek yoktur.kendi memleketinizde yuhalansanız ne hissederdiniz merak ediyorum.
hasılı kelam toramana yapılan ayıpın daniskasıdır.
inşaalah 4 eylül stadında yapacağımız ilk beşiktaş maçında, toramanıhemşehrimiz olarak bağrımıza basarak kendimizi affettiririz.
bu arada taraftar olarak silkinip kendimize gelmenin zamanı geldide geçiyor.
şehri bayraklarla afişlerle donatmak takımı daha iyi motive edecektir.
bir rüya gerçekleşmek üzere .takımımızı maddi manevi destekleyelim.
dualarımızı gönderelim.
yigido_sampiyon 23.03.2009, 12:31 Sivas her konuda olduğu gibi bu konudada hemen ibrahimi ipe götürdü...
beyler ibrahim toraman sivas için bir gurur kaynağıdır ve öylede kalacak...
asıl maçta sert oynayan ve oyunu geren bence ibrahim dağşandı (kendi özeleştirimizide yapalım)
muhsin koçak 23.03.2009, 13:00 Şampiyonluk stresinden kaynaklanıyor bence tüm bunlar.
Bu yazıların hiçbirisinde duygusallık yok. Memleketiyle oynuyor diye daha az gayret göstersin diyen yok. Memleketinin takımını göklere çıkarsın her demecinde bizleri övgüye boğsun diyen yok!
İbrahim sırtında 58 giyiyor diye inönü stadında bizim oyunculara takındığı tavırları görmezden gelemezdik! Bu normal bir protesto ıslığıdır. Ben dahil birçok arkadaşım şu anda ibrahime eskiden beslediğimiz hemşeri sevgisini beslemiyoruz. Ama biz oturduğumuz yerden de bu şekilde düşünmeye başlamadık. Abdullah abi senin aran iyi olduğundan anlamamış yada anlamamak istemiş olabilirsin ama inönüdeki maçları izleyen tarafsız bütün hemşerilerim eminim benimle aynı duygu ve düşünce içerisindedir.
omercoskun 23.03.2009, 14:23 Bu yazıların hiçbirisinde duygusallık yok. Memleketiyle oynuyor diye daha az gayret göstersin diyen yok. Memleketinin takımını göklere çıkarsın her demecinde bizleri övgüye boğsun diyen yok!
İbrahim sırtında 58 giyiyor diye inönü stadında bizim oyunculara takındığı tavırları görmezden gelemezdik! Bu normal bir protesto ıslığıdır. Ben dahil birçok arkadaşım şu anda ibrahime eskiden beslediğimiz hemşeri sevgisini beslemiyoruz. Ama biz oturduğumuz yerden de bu şekilde düşünmeye başlamadık. Abdullah abi senin aran iyi olduğundan anlamamış yada anlamamak istemiş olabilirsin ama inönüdeki maçları izleyen tarafsız bütün hemşerilerim eminim benimle aynı duygu ve düşünce içerisindedir.
fazla söze gerek yok çok güzel açıklamışsın kardeşim
YiğidoGençlik 23.03.2009, 14:51 Daha ne yapsın bu maç hariç bütün Sivas maçlarında çirkeflik yapıyor hiç bir maçta olmadığı kadar Sivas maçlarında hırçınlaşıyor Süper Ligde ilk oynadığımız İnönüdeki bjk maçında Gökhan Bozkaya ile yumruklaştığı çabuk unutulmuş Abdullah beyy..
zamanında toraman abarttı dünde sivas seyircisi abarttı.bencede sivasa yakışmadı.s....... sivas diye toplu bagıran çarşıyı bırakıp toramanı yuhlamak hiç etik olmadı.tepki tamamda çok abarttık .daha öncede yazmıştım,ne rıza ne erdal ne ümit giymedi 58 i bir hasan kabze birde toraman giydi.
bortecine 23.03.2009, 14:55 Toroman sadece ıslıklandı. Buda çok normal. Mactan once ve sonra sivaslılar gerekli ilgiyi misafirperverliği gösterdi. Ki arkadaslarada katılıyorum istanbuldaki macta bizlere karşı takımın onunde cengaver kesilmişti hatırlarsanız.
bortecine 23.03.2009, 14:56 zamanında toraman abarttı dünde sivas seyircisi abarttı.bencede sivasa yakışmadı.s....... sivas diye toplu bagıran çarşıyı bırakıp toramanı yuhlamak hiç etik olmadı.tepki tamamda çok abarttık .daha öncede yazmıştım,ne rıza ne erdal ne ümit giymedi 58 i bir hasan kabze birde toraman giydi.
O zaman 1 den 11 e kadar forma numarası vardı :)
sivassporummm58 23.03.2009, 15:23 Sayın Abdullah Yiğit öncelikle fırsat buldukça sizin sivasspor hakkındaki yorumlarınızı yerel olduğu gibi ulusal basından da takip ediyorum. Ancak bu konu hakkındaki düşüncelerinize kesinlikle katılmıyorum.Neden:
1)Sivasspor taraftarı kendi evinde rakip takımı en iyi şekilde karşılayacak ve misafirperverlik örneği sergileyecek derecede fair-play ı hakeden Türkiye de en iyi beş taraftar grubu içine girecek bir potansiyele sahiptir.
2)Sivasspor taraftarı kendisine yardım edeni destekleyeni mahçup etmeyen ve bunun karşılığını her zaman her yerde fazlasıyla yerine getiren bir potansiyele sahiptir.
3)Sivasspor taraftarı bu şehir için ülke için ne gerekiyorsa elinden geleni fazlasıyla yerine getiren ve bu şehre ülkeye hizmet edeni en iyi şekilde ağırlayan ve destekleyen bir potansiyele sahiptir.Örnek mi geçen sene terör olaylarının hemen akabinde yapılan maçımızda 4 eylül ün muhteşem bir gösteriye sahne olduğunu, stadda türk bayraklarıyla şanlı marşımızı söylerken bülent uygun hocamızın o duygusal sahnede ağladığı görüntüleri unutmayalım..
Tüm bunlar bir yanda durduğuna göre,sayın Abdullah Yiğit bey sivasspor taraftarı durup dururken kimseye kızmaz ve yuhalamaz.Sivasspor taraftarı nerde ne yapacağını iyi bilir.Ayrıca o yuhalayan taraftar gurubu da hiç de azımsanmayacak düzeydeydi.Siz önce sivasspor taraftarını yargılamak yerine (ki böyle bir hakkı nerden buluyorsunuz o da ilginç) Toraman neden yuhalanıyor bunun sebeplerini öğrenmeye çalışın.Ben de İbrahim toraman ın sivasa karşı maçlarında nedendir bilinmez çok agresif olduğu düşüncesindeyim.
Sırtında 58 numara giymeyle bu işler olmuyor Abdullah Bey.Bırakın geçin onları...
GokhanTurna 23.03.2009, 15:31 Naptın leyn ibrahim sakız olmuşun :D
RK sTyLa 58 23.03.2009, 15:34 Bak abi sana bu konuda katılmıyorum. Toraman hırslı bir futbolcu maç içerisinde kendine hakim olamamaış olabilir.. Bence biz bu fazla büyütüyoruz ve toramana gereğinden fazla yükleniyorz.. Bu bizlere yakışmıyor abi.
Fatih Can abii
bakarsan sadece SIVAS macinda okadar aggressivdii..
neden acaba cok merak ediyorum?? Sivaslisin sivasli gibi davran kavgayi yatistircana
ortaligi daha fazla karistiriyor
cikip özür dilemedii bile....
altuntas58 23.03.2009, 15:59 İbrahim toramanın bütün bunları hak etmediğine inanıyorum içimizden cıkmış bir milli futbolcu kardeşimiz sivasımızı hem saha içinde 58 numaralı formayla hemde gerekli platformlarda sivasımızla gurur duyarak iyi bir şekilde temsil ettiğine inanıyorum Bir profesyonel futbolcunun yapması gerekenleri yapmıştır ağresif yapısından kaynaklanan bir kac hareketi çok fazla abarttık bunlar futbolun içinde olan şeyler kendi evladımızı bu kadar çabuk dışlamamalıyız beşiktaşın ekmeğini yiyor ve bu takıma en iyi şekilde hizmet etmesi gayet normaldir ağresifliğini kötüye yorumlamayalım beşiktaş seyircisinin istanbulda yaptığı küfürleri ibrahim toramanmı söyletti? ben inanıyorumki taraftarımıza yapılan küfürlerden bizim kadar en az oda etkilenmiştir BJK seyircisi çok kaba ve çok adi ağıza alımayacak küfürleri bizlere karşı sarf etti bende kulaklarımla duydum ben istanbuldaki maclardan hariç bir çok deplasman maclarınada gidiyorum her macta küfür günah oluyor ne yapalım herkesi kara listeyemi alalım?ilk macta ankaraspor macında sebepsiz yere futbolcumuz kırmızı kartla atıldı 2.macta sivasta bu olaya neden olan futbolcuya neden bu kadar tepki göstermedikde ibrahim bir iki tartışma pozisyonu yaptı diye bütün hıncımızı gencecik bir evladımızdan cıkarıyoruz Ben 55 yaşında bir ağbeyiniz olarak sivassporumuzu amatör kümelerde bile yanlız bıramayn fanatik bir sivasspor taraftarı olarak bu olayları siz yiğido kardeşlerime yakıştıramadım esasen bize kötü küfürleri sadece BJK etmedi FBde GS da çok ağır küfürler etti hatta trabzonspor düşman ilan etti istanbulda kac tane trabzonluyla konuşsam en büyük düşmanımız sivasspor diyorlar hoş tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış bu sözde büyütülmüşleri niye gündeme getimiyoruz acaba? Bana kalırsa biz yine her takımı çiçeklerle karşılıyalım Küfür günah biz yiğidolara yakışmaz Duygusallığı bir yana bırakıp sivasın bağrından cıkan bu evladımıza sahip cıkalım ibrahim kardeşimizi tekar kazanmaya bakalım
slasher//z 23.03.2009, 16:05 İNÖNÜDEKİ MAÇTA BEN DE VARDIM. EWET O MAÇTA EN COK BİZİM KARŞIMIZA DİKİLEN; HAKEME KARŞI BİZİ KIŞKIRTAN TORAMAN İDİ. BEN İSTERİM Kİ Bİ GUN GELSIN SİVAS DA OYNASIN, AMA....
Keşke Toramanı yuhaladıgınız gibi tezahüratlarda da bu kadar ateşli olsanız.
ben maçı izlerken utandım o ıslıklardan.abdullah yıgıte sonuna kadar katılıyorum. ekmegını kımden kazanıyosan onun miğferısın arkadasım.. sonra bızım mehmet yıldız azmı arkadaslar.ıkılılerde rakıbı her zaman yıpratarak sınırlendıren bı adam.. o kadar yorgunluk halınde ınsanların sınırlenmesı cok normal. bazen gercekten gereksız abartıyoruz..bıze bana kalırsa yakısmadı bu tavır..sız sehrımıze hakaretler edenlerı cıceklerle karsılayın,sonra kalkıp bu memleketın evladını yuhlayın..yakısmadı bıze..
keskin5858 23.03.2009, 17:17 ARKADAŞLAR BIRAKIN BU TARTIŞMAYI. İBRAHİM TORAMAN KİŞİLİĞİ GEREĞİ HIRSLI BİR KARDEŞİMİZ. ONUN ÜZERİNDEDE BASKI VAR HATASINDAN KAYNAKLANAN BİR GOL YESEYDİ BJK TÜM TÜRKİYE NE DİYECEKTİ MAÇI SATTI. MEMLEKETİNİ KAYIRDI DİYECEKLERDİ ÖYLE DEĞİLMİ. ABDULLAH BEYİN DEDİĞİ GİBİ SİVASI MEMLEKETİNİ SEVMESE SIRTINDA 58 TAŞIMAZ. SİZ SİVASDAKİ SEYİRCİLER SİVASI GERÇEKTEN SEVİYOR VE DESDEKLİYORSANIZ ADAM GİBİ TARAFTAR OLUN. koskoca takım şampiyonluğa gidiyor hala tribünde bir kıpırdanma yok. BU TAKIM KOCAELİ,ESKİŞEHİR, ANKARAGÜCÜ TARAFTARININ OLSAYDI O STADI 90 DAKİKA RAKİBİN BAŞINA YIKARLARDI. ÇIKMIŞ BİR İKİ KENDİNİ BİLMEZ KENDİ EVLADIMIZA LAF SÖYLÜYOR.
keskin5858 23.03.2009, 17:23 BU KAFADA OLANLARA ŞUNU SORMAK İSTERİM,
3-4 HAFTA SONRA TRABZONLA MAÇIMIZ VAR ABDURRAHMAN DERELİ NİN NE YAPMASINI İSTERSİNİZ. NASIL OYNAMASINI İSTERSİNİZ. HATIRLADIĞIM KADARIYLA GEÇEN SENE TRABZONA GOLDA ATTI. BU GARDAŞIMIZ GÖKSÜNÜ GERE GERE 61 MEMLEKETİNİN NUMARASINI SIRTINDA TAŞIYOR. NE DİYECEKSİNİZ BEYLER HAYDİ BUYURUN.
beyazkus 23.03.2009, 17:25 Gecen sene Istanbul inönüdeki 2-1 aldigimiz macda bende vardim,Toraman 58 i tasiyabilir,Ugurunada inanmis olabilir,bir Profesyonala yakismaz hele dogdugu ve akrabalarinin halen sivasta olmasi,ibrahimin yerinde ben olsam düsünürdüm, Ibrahim istanbuldaki olaylarin bas kahramaniydi hatta biz sivalilari bulundugu kapalidan tepki görüncede bize bir takim el kol hareketleride yapmisti,Istanbul sivasli taraflar ve Sayin Mustafa süs de oradaydi,bazen insanlari kücük de bu tarzda uyarmak gerekir diye düsünüyorum.:mad:
hursit0658 23.03.2009, 17:56 hayır anlamadığım taraftar galiba ibrahim oynamasın diyorlar sivaslı diye futbol sitresli bi oyundur neyin ne olaçağı belli olmaz bence toramana yapılanlar yanlış.sivaslı diye sivas maçında özel olamaz profesyonelliği bilen yok
hursit0658 23.03.2009, 17:57 Keşke Toramanı yuhaladıgınız gibi tezahüratlarda da bu kadar ateşli olsanız.
haklısın abi toramana kızıyorlar ama sivas maçındada çekirdek yiyennin hattı hesabı yok
Alperen58 23.03.2009, 18:14 Sapla samani birbirine karistirmayalim beyler tabiiki kimse ibrahim bize karsi iyi oynamasin falan diye düsünemez bunu düsünen taraftarda, böyle bi seyi yapan futbolcuda adilik etmis olur.Tabiiki ekmegini yedigi yere ihanet etmeyecek elinden geleni yapacak keske bu konusulanlar hic olmasaydi ama bjk nin bize attigi goller ibrahimden gelseydi hic üzülmezdik.
Ibo nun formasindaki numara her zaman gururlandirmistir bizleri sadece o degil diger tüm 58 numarali futbolculara hep gururla baktik federasyonun sitesinden arastirma yaptik sivas limi degilmi diye.Ama biz böyle düsünürken 58 numarali futbolcuda bizi düsünecek, rakibi sivas olsa ve gol bile atsa sevinecek ama mesela kol hareketi yapmayacak.Evet 58 numarali futbolcu hirsli olabilir her zaman hakemlerle futbolcularla gerginlikler yasayabilir bagirip cagirabilir ama rakibi sivasspor oldugu zaman tribünde hemsehrileri oldugu zaman bunlari yapmayacak biraz kendine dikkat edecek.
Bazi arkadaslar sitem etmisler ibrahimi sivasli oldugu icinmi 58 numarayi giydigi icinmi islikladiniz diye? tam tersine hayir ibrahimle gurur duyariz.Yillardir bu liglerde bizim oyuncularimiza hicmi cirkeflikler yapilmadi tabiiki yapildi hepside unutuldu gitti,ibrahimin olay ise unutulmadi cünkü baskasi yapsa bosver ********i dersin unutursun ama kendi evladindan kötü bir olay görünce bunu zor unutursun.
Yinede ibrahim bizim evladimiz kardesimizdir yaptigi bazi hatalar yigidolar tarafindan uyarilmistir bundan sonra o bizim maclarimizda biraz daha dikkatli olsun bizde onu sivastaki ilk macta tribüne cagirip cicekler verelim.
Bu arada carsinin,fb ve gs nin sivasa ettigi küfürlere gelince bence bosverin gitsin zaten küfür onlarin yasam bicimi bunlar sarhos misali galipken keyiften maglupken sinirden küfür edip duruyorlar biz onlari yinede ciceklerle karsilayalim belki biraz insanlik ögrenirler utanirlar.
Çocukca yorumlar bunlar!
İbrahim tabii ki önce kendi ekmek yediği kapısını düşünmeli.
İbrahim'i yuhlayanları kınıyorum. Size ana avrat küfür edenleri yuhlayamıyorsunuz karanfillerle karşılıyorsuz.
İbo'ya gelince mi erkekliğiniz tutu?
Sapina kadar sivaslıdır toramam. Sivaslı olupta fb beresiyle maça gelenleri yuhlayın siz.
üçyıldız58 23.03.2009, 18:35 sayın apdullah yiğit bende o maçta inönüdeydim bende bir sivaslı olarak o maçta o küfürleri yerken lig tv nin mikrofonlarından bütün küfürleri türkiye duyarken bende İBRAHİM TORAMANDAN hep şunu bekledim ne zaman İBRAHİM beşiktaş trübünlerine dönüp susun diyecek diye bende onu bekledim
ama malesef ibrahim bize o küfürler yapılırken bırakın taraftarına yapmayın ayıp bende sivaslıyım demeyi atmosferi bir sivas düşmanı gibi gerdi bunu sende biliyorsun apdullah erdoğan bizde İBRAHİME BUNU YAKIŞTIRAMADIK ayrıca yazında biraz popilist olmuş...
Besyo_cu 23.03.2009, 18:38 İnönüde ki ilk maçta yaptıklarını unutmadık abdullah yiğit. Her yazınızı byük keyifle okuyorum ancak bu yazınızda haksızsınız !
yigido_sampiyon 23.03.2009, 21:33 İnönüde ki ilk maçta yaptıklarını unutmadık abdullah yiğit. Her yazınızı byük keyifle okuyorum ancak bu yazınızda haksızsınız !
inönüde ilk maçta ibrahimin ne yaptığını bırakalımda, geçen sezon sonu 3 lü averaj la (onuda hala anlamadık) bizi nasıl 4. yaptıklarını hatırlayın...
böyle komik konularla gündemi meşgul etmiyelim diyorum ben...
ibrahim 58 nolu formayı gururla taşıyan bir futbolcudur...
Toroman Yıllarça 58 numaralı formanın ekmeğini yedin çıkar o formayı üzerinden Hasan Kabze kadar olamadın çocuk sivasta hiç yaşamamış olmasına ramen senden daha çok sivasa sahip çıkıyo bu güne kadar ulusal basında kaç kere sivasa sahip çıktın inönüde sivaslı ayılar istanbulda ne arar dediklerinde çıkıpta iki kelime ettin mi Çıkar O 58 Numarayı sana yakışmıyo 34 giy sen.
BU KAFADA OLANLARA ŞUNU SORMAK İSTERİM,
3-4 HAFTA SONRA TRABZONLA MAÇIMIZ VAR ABDURRAHMAN DERELİ NİN NE YAPMASINI İSTERSİNİZ. NASIL OYNAMASINI İSTERSİNİZ. HATIRLADIĞIM KADARIYLA GEÇEN SENE TRABZONA GOLDA ATTI. BU GARDAŞIMIZ GÖKSÜNÜ GERE GERE 61 MEMLEKETİNİN NUMARASINI SIRTINDA TAŞIYOR. NE DİYECEKSİNİZ BEYLER HAYDİ BUYURUN.
Gayet basittt...Abdurrahman Kendine yakışanı yapıcak.Sahaya çıkıp sivas için terini akıtacakk...oyun içinde kuralların ve centilmenliğin sınırlarını sonuna kadar zorluyarak,ama bunları aşmayarak yediği ekmeğin karşılıgını vericekkk...Ammaaa toroman gibii öyle ben hırslıyımm,gerekirse maç içinde memleketimin takımının kaptanınaa bile horozlanıp kafada tokuştururumm,o biracıı,kokocuu,küfürbaz çarşıya yaranmak içinn sivasspor'u onların kucagınada atarım,oyun içinde herşeye varımm derseee olmazzz..."unutmadıkk biz inönüde yediğimiz küfürleri hakaretleriii...tamam bunların sorumlusu tabiki toroman değil ammaaaaa yokkk öleee memleketinin takımı inönüye gelmişkennn anti-futbol...Ölee eder isenn burdada yuhlanırsınnn..o kadarçıkta bırakın olsunn,kendide dedi zatenn sivasta sokakta çok rahatım diyee,foto çektirmek isteyen felann..neymişş o zamann,seyircide gerektiğince tepkisini stadda ortaya koymuşş,dışarıya yansıtmamıştırr.Bu sevgili toromana bi göndermedirr.çuk diyede yerine oturmuşturrr..artık seneye yine beşiktaşta olursaa bu tür saçma sapan şeylerr yapmadan önce burayıda düşünerekk hareket ederrr...
MOS-BY-58 23.03.2009, 23:53 tribünlerde tam olarak ne oldu bilemiyorum ama tv'de izledigim kadariyla ilk macta toraman Sivas'a karsi hic de yakisik almayacak tavirlarar icindeydi...yardim yapiyor diye boyun bükülmesi gerekmiyor herhalde...kazanilan milyonlar icinde o kadarini da yapmasa benim icin bobo'dan, yusuf simsek'ten veya tello'dan hic farki olmazdi yani...
eger besiktas icin oynarken Sivasspor'a karsi formasinin hakkini vermeyecek olsa Sivasliligindan süphe ederim...ammaaaaa cirkeflik sinirina dayanan tavirlar takinirsa da yaptigi yardimlar da Sivaslilarin gözünü boyayamaz, bunun formasi icin mücadele etmekle alakasi yoktur. cogunun düsündügü gibi bjk tribünlerine yaranma cabasi olarak görürüm.
ayrica maddi yardim karakter göstergesi degildir. öyle olsaydi kara para aklayicilarini bastaci etmemiz gerekirdi.
keske ilk mac sonrasi m.yildiz'in inönüde topluca anasina küfredilirken rüstü gibi onun yanina gidip, seviyesizlesen bjk taraftarina ayip ettiklerini ima eden hareketlerde bulunup yapmayin diyebilseydi. ama sahada öyle cirkeflesebilen birinin bunu yapmasi da pek beklenemezdi zaten. Sivasspor'u, Sivas'i ve Sivasli'yi maddi yardimindan önce asaleti gösterir.
yaziyi yazan hemsehrimiz ya ilk mactaki tavirlarini görmemis ya da yaptigi yardimlardan dolayi sineye cekecek bir eziklik icinde.
Son söz: Bir Sivasli olarak sayin toraman ilk mactaki cirkin tavirlarindan sadece Sivasspor'a karsi degil, her rakibe karsi kacinsin. Iste Sivasli olmak bunu gerektirir bence...
Yoksa en zorlu rakibine karanfil atan bir takimin taraftari, hele hele Sivasli onu neden yuhalasin durduk yere!?...
MOS-BY-58 24.03.2009, 00:24 BU KAFADA OLANLARA ŞUNU SORMAK İSTERİM,
toraman'in Sivas'a gol atmasindan gocunacak bir tek Sivasli yoktur... Hatta eminim bi kesim Sivasli da alkislar(DI!)...o tavirlarina kadar. Eger elin oglu cirkeflik yaparsa (mesela bjk tribünleri gibi), ayiplarim. ya peki öz evladimiz, kardesimiz bunu yaparsa ne yaparim? hem ayiplarim hem de üzülürüm. e bi de bunu bize karsi yaparsa ne demeli? forma aski? hirs? yok yok o kadar da basit degil.
nefret etmem, yuhalamam belki ama artik en azindan sevmem de. toraman'in milli takima secilmesi bir Sivasli olarak bana artik bir sey ifade etmez (ki milli takim da onun karakterinde bircok oyuncuyla dolu malesef). hatta izledigim hicbir macinda da bakin torman da Sivaslidir ha diye dostlara karsi gururlanmayi da biraktim.
eger abdurrahman trabzon macinda formasini terletmezse gönderin gitsin derim (futbolunu begenmeme ragmen). ama kendi memleketine karsi oynuyor diye Sivasspor seyircisine yaranma adina cirkeflesirse de gözümden düser, hatta o zaman da gönderilse üzülmem. bu anlamda bülent hoca'nin ankara macindaki davranislarindan da üzüntü duydum.
galiba sen ve senin gibiler Sivaslilarin (daha dogrusu cogunlugun demek daha dogru olur cünkü sizler de Sivaslisiniz) üzüldügü noktayi kavrayamamis. profesyonellik fairplay'in unutulmasini gerektirmez. fair play de sadece kendi memleketine karsi degil her rakibe karsi olmalidir.
MOS-BY-58 24.03.2009, 00:27 Keşke Toramanı yuhaladıgınız gibi tezahüratlarda da bu kadar ateşli olsanız.
acele etme, aksiyon sahibi olabilmek icin önce reaksiyon gösterebilmeyi bilmek lazim.
Dark Force 24.03.2009, 01:02 Mehmet yıldız a artislik yapamaz onun yaptıklarını mehmette yapıyor paf takıma ondan daha çok sivaslı ben sevmiyorum gardaşım o toramanı 58 numaralı formayıda benim gözümde hak etmiyor....
Dark Force 24.03.2009, 01:05 O gitsin beşiktaş taraftarına para yedirsin onu parasına puluna ihtiyacımız yok...
B.DUMANLI 24.03.2009, 06:04 "Fatih Terim onu milli takima cagirmadiysa mutlaka onun futbolculugundan ziyade ahlaki durumu degerlendirilerek milli takima cagirilmamistir.Besiktas seyircisini galyana getirmistir bu hareketi unutulmiyacak cinsten.Tebrikler Fatih Terim.
bazı arkadaşlar halen eskilere takılıp durmuş toraman sivaslı olsada beşiktaş da oynuyor o takımdan ekmek yiyor güzel kardaşlarım olaya profesyonel olarak bakın şu pempe gözlüklerle bakmayın meselelere ne hikmetse beşiktaşa ibrahim toramana söven bir kısım insanı fenerbahçe trübünlerinde görüyoruz bu eleştiriyi yapan bir kısım arkadaş acaba sivassporu sevdiginden mi yoksa içinde istanbul sevgisi olan takımını sevdiginden mi dir insanın içine kurt düşmeye görsün sivasa üç klupler geldigi zaman havaalanına gidip çiçeklerle karşılayan stadda halen o takımları ifade eden giysilerle oturdugunu görüyoruz ne hikmetse bu insanlar herkesden fazla sivasssporlu oluyor özellikle taraftar derneklerine mensup kişiler hep diyorsunuz ya biz sivassporluyuz diye içinizden böyle çift kimlikle dolaşan insanları barındırmayınız dışarda tutabilirsin fakat sivasspor maçında başka takım tutulmaz
Abdullah DuMaN 24.03.2009, 08:37 Geçen maçla bu maçın bir alakası yok ama demekki taraftarımızın içine dert olmuş :)
risale69 26.11.2009, 12:48 ne yapacak,her zaman sivaslı olduğunu gururla söyledi.benim sevgili sivaslı hemşehrilerim ne yaptı?
bir sivas beşiktaş maçında saha içinde bir itiş kakış yaşandığı için çocuğa dümdüz giderek teşekkür ettiler.
hem de o çocuğun ailesi oradayken.
mertlik delikanlılık öyle lafla olmuyor,yiğidin harman olduğu yerdeniz desenizde bunu davranışlarınızla göstermediğiniz taktirde kimse inanmaz size.
burada site yönetimine büyük görev düşüyor.
toromanı kendi memleketinde alkışlarla karşılayarak bu kırgınlığa bir son verilmeli.site yönetimi böyle bir jeste ön ayak olarak kendisine yakışanı yapmalıdır. sivaslıya yakışanda budur.
Kibrisli 26.11.2009, 13:06 ne yapacak,her zaman sivaslı olduğunu gururla söyledi.benim sevgili sivaslı hemşehrilerim ne yaptı?
bir sivas beşiktaş maçında saha içinde bir itiş kakış yaşandığı için çocuğa dümdüz giderek teşekkür ettiler.
hem de o çocuğun ailesi oradayken.
mertlik delikanlılık öyle lafla olmuyor,yiğidin harman olduğu yerdeniz desenizde bunu davranışlarınızla göstermediğiniz taktirde kimse inanmaz size.
burada site yönetimine büyük görev düşüyor.
toromanı kendi memleketinde alkışlarla karşılayarak bu kırgınlığa bir son verilmeli.site yönetimi böyle bir jeste ön ayak olarak kendisine yakışanı yapmalıdır. sivaslıya yakışanda budur.
Artık gurur duymuyor ki sırtındaki numarasını çıkarttı... 2.'si yatırım yapacaktım vazgeçtim demiş heralde 2. bir internet kafe açacaktı ondan vazgeçmiş... Böyle iş olmaz... O takımının kaptanı ayrıca Sivas'lı Sivasspor maçında bir kavga çıkmışsa onu ayıracak adam her iki nedenden de ötürü Toraman'dır ama o ne yaptı? Tam tersine kavgayı çıkartan adam oldu... O bu stada geldikçe ıslıklanacaktır, küfür ona değil herkese ayıp küfüre karşıyım ama o 4 Eylül Stadında rahat edemeyecek her ayağına top geldiğinde ıslıklanacaktır, ıslıklanmalıdır...
Saygılar...
Turan 59 26.11.2009, 13:16 İbrahim TORAMAN hiç bir şey yapmasa bile;o şikeci bir takımın futbolcusudur.Bu ayıp o'na yeter.
üçyıldız58 26.11.2009, 13:55 BEN İSTANBULDAKİ YAPTIĞI ÇİRŞEFLİKLERİ GÖZÜMLE GÖRDÜM BEŞİKTAŞ TRÜBÜNÜ HEP BİR AĞIZDAN BİZE KÜFÜR EDİYOR
BU İBRAHİM DENEN ,,,,,,,,, ORTAMI YATIŞTIRACAĞINA SEYİRCİSİNİ SUSTURACAĞINA MEHMET YILDIZA DAYILIK EDİYOR TARAFTARI GALYANA GETİRİYOR
BENİM ŞAHSEN GÖZÜMDE İBRAHİMİN BİZİM KANGALLAR KADAR DEĞERİ YOK O OGÜN İNÖNÜ STADYUMUNDA KALEKTERİNİ KİŞİLĞİNİ GÖSTERDİ ONDAN HERŞEY BEKLENİR MAÇ BOYUNCA PROTOSTO EDECEĞİM BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM
ŞİMDİYE KADAR HAYRETTİNE SİVASLI DİYE SAHİP ÇIKTIM HER MAÇTA ONUN YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM
AMA ŞİMDİ TAM TERSİNİ YAPACAĞIM GEREKİRSE SONU KAVGA OLSUN İBRAHİMİ PROTOSTO EDECEĞİM
YuNuSPaSa58 26.11.2009, 14:17 istanbuldaki maçta her tartışmanın içinde olursa, futbolcuları sakinleştirmek yerine yangına körükle giderse yuhalanmayıda hak eder. ilk yarıdaki maçın tekrarını birdaha seyredin isterseniz Sayın Abdullah YİĞİT..
İnsan ekmek yediği kaba pislermi sence...
DEMEK Kİ YA BİZ KÖRÜZ YADA YAZIYIYAZAN GAZTECİ BAŞKA BİRİNDEN BAHSEDİYOR.MAKSAT YAZI OLSUN.
TeK KrAl SiVaS 26.11.2009, 15:55 YAHU O ADAM KUTSAL 58 NUMARAYI GİYSE NE OLUR GİYMESE NE OLUR ONA MUHTAÇMIYIZ BE ZATEN O 58 NUMARAYA LAYIK BİTİ DEİL VEFASIZIN TEKİ
AfacaN_58 26.11.2009, 16:17 Toraman paf takımının bir çok masrafını karşılıyan insandır bence hata yapıorsunuz eleştirip o masrafı beşiktaş'ta oynadığı parayla ödüyor bunları es geçmiyelim ..
kiNgSiZe58 26.11.2009, 16:20 ya Ibrahim yine 58 numarayi almis sizin haberiniz yok. Dün M. United macinda 58 numarayla sahadaydi.. yine numarayi degistirmis
ben bu ibrahim toramını sevmiyorum zaten bizim maçta oynayacamayacak sakatlandı.
SELAMLAR ben i.toromanla hep gurur duydum o sirtindaki numaradan dolayi.ama dogru neden bilmem ama sivas maclarinda düsmana saldirir gibi oynuyor neden ben anlam veremedim?
Kibrisli 26.11.2009, 16:58 ya Ibrahim yine 58 numarayi almis sizin haberiniz yok. Dün M. United macinda 58 numarayla sahadaydi.. yine numarayi degistirmis
senin haberiniz yok dediğin şeyi biz çoktaaaan araştırdık UEFA'ya 58 numarayı verdiği için giymek zorunda kalmış ama ligte yine hep 20 giyecek tabii devre arasında değiştirme hakkı var o zaman değiştirmezse...
Vallaha ibrarahimi 58 numarayı giymesi veya giymemesi bence bu saatten sonra hiç önemli degil . Çünki sebep ne olursa olsun numarasını degiştirmemesi lazımdı.sivaslı sivaslıya kızar veya küser ama SİVAS a asla
yigidoğukan 26.11.2009, 17:15 geçen yıl beşiktaşla şampiyonluk mücadelesi veriyoduk ve son haftalarda beşiktaşla karşılaştık ne yapsaydık acaba bide öpüp şampiyoonluğumu verseydik allahallah bunlar profösyenelim diye ortada dolanıyor heraldeki yuhlıycaz şampiyonlukta ki rakibimizi
Hiç sevmediğim bir oyuncu Bu da Sivaslı olması değiştirmez Olmaz olsun onun gibi sivaslı bilica bile benim gözümde daha sivaslı hiç yoktan geldiği yeri unutmamış
kupecikli58 26.11.2009, 17:51 [QUOTE=üçyıldız58;583987]BEN İSTANBULDAKİ YAPTIĞI ÇİRŞEFLİKLERİ GÖZÜMLE GÖRDÜM BEŞİKTAŞ TRÜBÜNÜ HEP BİR AĞIZDAN BİZE KÜFÜR EDİYOR
BU İBRAHİM DENEN ,,,,,,,,, ORTAMI YATIŞTIRACAĞINA SEYİRCİSİNİ SUSTURACAĞINA MEHMET YILDIZA DAYILIK EDİYOR TARAFTARI GALYANA GETİRİYOR
BENİM ŞAHSEN GÖZÜMDE İBRAHİMİN BİZİM KANGALLAR KADAR DEĞERİ YOK O OGÜN İNÖNÜ STADYUMUNDA KALEKTERİNİ KİŞİLĞİNİ GÖSTERDİ ONDAN HERŞEY BEKLENİR MAÇ BOYUNCA PROTOSTO EDECEĞİM BU BENİM KENDİ DÜŞÜNCEM
ŞİMDİYE KADAR HAYRETTİNE SİVASLI DİYE SAHİP ÇIKTIM HER MAÇTA ONUN YÜZÜNDEN KAVGA ETTİM
AMA ŞİMDİ TAM TERSİNİ YAPACAĞIM GEREKİRSE SONU KAVGA OLSUN İBRAHİMİ PROTOSTO EDECEĞİM[/QUOTE KARDEŞİM ÇOK DOGRU YAZMIŞSIN BENDE MAÇTAYDIM GERÇEKLERİ BENDE GÖZÜMLE GÖRDÜM KAVGAYI AYIRAN DEGİL KAVGAYI ÇIKARAN ADAMDI NORMALDE ONUN AYIRMASI LAZIMDI NE YAPIYORSUNUZ ARKADAŞLAR DEMESİ LAZIMKEN NE YAPTI SİVASSPORLULARLA KAVGAYI O ÇIKARDI BU YÜZDEN ASLA UNUTMAYACAGIM BENDE PROTESTO EDECEGİM HER TOP GELDİGİNDE ISLIKLAYACAGIM .
kupecikli58 26.11.2009, 17:53 fazla söze gerek yok çok güzel açıklamışsın kardeşim
KARDEŞİM AZINDAN BAL AKIYOR GERÇEKLERİ YAZMIŞSIN
kupecikli58 26.11.2009, 18:01 ABİ KUSURA BAKMADA SEN AYNI BEŞİKTAŞLI GİBİ KONUŞMUŞSUN PEKALA İBRAHİM NEDEN SADECE SİVAS MAÇLARINDA BU KADAR ÇİRKEFLEŞİYOR NEDEN BURSAYA YAPAMIYOR NEDEN GS YE YAPAMIYOR YADA FBYE NEDEN YAPAMIYOR SİVASAMI GÜCÜ YETİYOR KUSURA BAKMASIN SİVASINDA SEVENLERİ İBOYA EZDİRMEZLER YEDİRMEZLERDE BUNU BÖYLE BİLSİN İBODA SİVASLILARIN YÜZ KARASI
kupecikli58 26.11.2009, 18:09 ABİ KUSURA BAKMADA SEN MAÇLARI SOL GÖZÜNLE SEYREDİYORSUN HERHALDE İBO MADEM BU KADAR HIRSLI BİR KARDEŞİMİZ BU HIRSINI SİVASTAN ÇIKARMASIN KAVGA ETMESİN AYIRAN OLSUN SİVASAMI GAREZİ VAR SADECE SİVAS MAÇLARINDA YAPIYOR NEDEN BİR BURSA MAÇINDA YAPAMIYOR ÇÜNKÜ BİLİYORKİ BURSA TARAFTARI YÖNETİMİ İBOYU ISLIKLAMAKLA KALMAZ SITADI BAŞINA YIKAR İBONUN.BJK SPOR KLÜBÜDE HER BJK LİYİ UYARIYOR SAKIN SERT OLMAYIN BURSAYLA ZATEN SORUN VAR DİYİYOR FUTBOLCULARDA UYUYOR BU KONUYA NEDEN İBO AGRESİFLİGİNİ ORADA YAPAMIYOR.
bizim maçta oynamayacak sakat...
tekdoktirin 26.11.2009, 22:15 BIRAKIN ŞU TORAMANI DENSİZ O ELLİ SEKİZ NUMARAYI GİMEYECEİM DEDİ DÜN YİNEGİYDİ DENSİZ SIVASLIYMIŞ SENNİNGİBİ SIVASLI,,,,,,,
yigido Atilla 26.11.2009, 22:19 Daha ne yapsin 58 Numarayi cikarmakla sivasliligini üzerinden cikarip atti...
Sivasspor maclarinda bu Asabilik niye !!!!! neden baska maclarda Bu kadar Asabi olamiyorsun.... seni hic sevmedim ... sevmeyecegimde...
yigido Atilla 26.11.2009, 22:24 BIRAKIN ŞU TORAMANI DENSİZ O ELLİ SEKİZ NUMARAYI GİMEYECEİM DEDİ DÜN YİNEGİYDİ DENSİZ SIVASLIYMIŞ SENNİNGİBİ SIVASLI,,,,,,,
O densize i..Toramana istemesede 58 numarayi UEFA giydirdi. önceden uefa ya, bildirilen forma numarasi. hala su densizi savunanlara sasiyorum
İbrahim toramandan nefret ediyorum Olmaz olsun onun gibi sivaslı bilica ve karısı bile ondan daha sivaslı;)
tekdoktirin 26.11.2009, 22:55 aynen eyle bilicaın karısı ondan daha iyi sıvaslı ve erkek
YuNuSPaSa58 26.11.2009, 22:56 Biz Kendi işimize bakalım.. A.DereLi ßizde oynuyor ve trabzonlu.. Adam trabzon maçında bizim hakkımızı savunmasınmı yani onumu diyosunuz...
Biz Kendi işimize bakalım.. A.DereLi ßizde oynuyor ve trabzonlu.. Adam trabzon maçında bizim hakkımızı savunmasınmı yani onumu diyosunuz...
bu başka A.dereli kendi takımının il kodunu çıkartmıyor adam içinde saklıyor ama i.toroman öyle değil olmaz olsun onun gibi sivaslı hala koruyanları var anlamadım gitti:mad:
tekdoktirin 26.11.2009, 23:04 ABDURAHMAN DERELİYE KURBAN OLSUN O TAŞIYOR TIRABZONUN FORMASINI BU DENSİZ SATILMIŞ,,, ŞŞŞŞŞŞŞ,
Kibrisli 26.11.2009, 23:05 Biz Kendi işimize bakalım.. A.DereLi ßizde oynuyor ve trabzonlu.. Adam trabzon maçında bizim hakkımızı savunmasınmı yani onumu diyosunuz...
Hak savunmak ayrı kavga çıkartmak ayrı, o maçı izlemediniz galiba ayrıca bir önceki sezonda kaç kırmızı kart görmüş Toraman? 2007-2008 sezonunda 41 maçta 1 kez kırmızı kart görmüş o da fazlası ile sert, sinirli, hırslı ve kavgacı olduğu İnönüdeki Sivasspor maçında bunlar doğal mı yani sizce... Ya da şöyle bir örnek verelim Trabzonspor'la geçen sene o kadar çekiştik, itiştik hiçbir Trabzonluyu rencide edecek bir laf demedik... Örneğin "Trabzonlu ayılar Sivas'ta ne arar!!!" diye tezahurat yapsak Abdurrahman'ın yapması gereken nedir???? Trabzonlulara daha sert girip zaten sinirli oyuncuları kışkırtmak mı yoksa kendisi seyircisini yatıştırmaya, gerginliği indirmeye çalışmak mı hele bu Abdurrahman kaptansa zaten doğal olarak yapması gereken buyken bizim adam sırtında 58 numaralı forma, kolunda kaptanlık bandı, Tribünde "Sivaslı ayılar istanbulda ne arar" diye bir tezahurat ortam iyice gergin gidip Mehmet Yıldız'a vurmalar, tekmelemeler yok sataşmalar... MEhmet Yozgat'lı ama onun iki katı daha Sivas'lı... Bence siz bize akıl vereceğinize olayları biraz analiz edin...
Saygılar...
ABDURAHMAN DERELİYE KURBAN OLSUN O TAŞIYOR TIRABZONUN FORMASINI BU DENSİZ SATILMIŞ,,, ŞŞŞŞŞŞŞ,
Haklısın Kardeş bu gibi insanları Silmek lazım Sivaslı Olmuş ne olmamış ne sanki.
SivAslan58 26.11.2009, 23:57 cok abartiyorsunuz!
Futbol icinde böyle olur arkadaslar, mesela ben top oynadigim zaman, eger rakiplerim türkse ve bana sert giriyorlarsa ayni sertligi bende gösteririm..
Hic farketmez nereden nasil biri oludugunu, mac esnasinda insanin piskolijisi bozuluyor..
Hatirlatiyim dün ibrahim Toraman - Manchester UNITED macinda 58 numarali formayi giydi..
Ben almanyada yasiyorum ve sivasli olmaktan gurur duyuyorum, ama bu seneki yapilan aptalca transferler verilen aptalca kararlar sivassporun ligdeki durumununu hak ettigini gösteriyor...
Suanki Sivasspor düsmeyi hak ediyor, nekadar sivasli ve sivassporlu olsam, bunu bizimkiler hak ediyor...
Ya isleyin takimi bozmak hangi insanin aklina gelir birtürlü aklim almiyor
tekdoktirin 27.11.2009, 01:29 TORAMAN TÜM SIVASTAN ÖZÜRDİLESİN VE KİMLİNİ İPTAL ETSİN ÖY SIVASLIYA GÖRDÜK GEÇEN YIL HAKARETLERİNİ UNUTMADIK
subasi29 27.11.2009, 03:37 Toramanin Yaptigi Aynen Su; Ben Bir Brezilyali Kadar Seref Mertebesine Ulasamadim
emrekocturk58 27.11.2009, 09:29 Bak abi sana bu konuda katılmıyorum. Toraman hırslı bir futbolcu maç içerisinde kendine hakim olamamaış olabilir.. Bence biz bu fazla büyütüyoruz ve toramana gereğinden fazla yükleniyorz.. Bu bizlere yakışmıyor abi.
niyeyse sadece SİVASm maclarında o hırslı oynuyo...Sivas a yaptııkalrını unutacak değiliz amaa istanbuldaki maclarda tribünü cağırınca gelmiyo hasan kabze bile gs maclarında geliyoduu bu kadar tepki verilmesi normall...o gerçek sivaslı değil
emrekocturk58 27.11.2009, 09:30 ONUN TARTIŞMASINI YAPMAYA BİLE GEREK YOK..DİYECEK SÖZ BULAMIYOM ONA
Bu Toramanı Sevenleri bir türlü anlamıyorum Geçen sene Sivasspor maçlarında yaptığı ortadayken olmaz olsun onun gibi sivaslı Birde Koruyanlar var Neymiş Ailesi varmış neymiş Sivassporu kalbinde severmiş Bunlar beni ilgilendirmez Ahlakına ve karakterine bakarım toromanı sevenler belliki sekiztaşlı ne olursa olsun hala sevenleri çok ben anlamış değil bu adamı Seviyorum diyen Nasıl Sivassporluyum der acaba ondanda şüphe duyorum Benim gözümde Sivaslı değil formasında 58 taşısa ne taşımasa ne kalbinde ve yüreğinde taşımazsa hiç bir anlamı yok o yüzden Nefret ediyorum Olmaz olsun onun gibi Sivaslı.
O BiR YiĞiDo 27.11.2009, 17:23 arkadaşlar zaten toraman cezasını buldu burnu kırıldığı için sivas maçında yok telloda yok olsaydı keşke kamananın onu nasıl biçtiğini izlerdim
ezecez bjkyi:D:D:D:D:D:D:D:D:D
arkadaşlar zaten toraman cezasını buldu burnu kırıldığı için sivas maçında yok telloda yok olsaydı keşke kamananın onu nasıl biçtiğini izlerdim
ezecez bjkyi:D:D:D:D:D:D:D:D:D
En güzel yazan sensin Ağzın Bal damlıyor;)
|