Orijinalini görmek için tıklayınız : Üzmeyen beraberlik!

SivasSpor.Com
24.03.2009, 09:58
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Sivaslı’ların kendi öz evlatları olan İbrahim Toraman’a yaptığı yanlışı dün uzun uzun yazdım. Bu nedenle de Sivasspor-Beşiktaş maçının analizi bugüne kaldı.
Her şeyden önce böyle bir haftada alınan beraberlik kötü değil. Fenerbahçe, Trabzon ve Galatasaray’ın yenildiği haftada Beşiktaş’la berabere kalmak Yiğidoları fazla üzmemeli. Tabiki galibiyet çok ama çok iyi olurdu.Her şeye rağmen Sivasspor hala lider.
1-1’lik maçta şunuda çok net biçimde gördük. Sivasspor artık atmosferi yüksek, kritik maçlarda iyi oynuyor ve rakibine yenilmiyor. Geçen sezon Sivas’ı şampiyonluktan eden bu eksiklik değilmiydi?
90 dakikanın her anında oyunda olan Sivasspor’da göze batan isimler defansta,Sedat ve Bilica olurken, sol tarafta Murat Erdoğan ile forvette Mehmet Yıldız’ın mücadelesi müthişti. Dün ve önceki gün ulusal basın Tello’nun iyi futbolundan söz etti ama özellikle Bilica’yı atladı .Allah nazardan saklasın ne futbol oynadı ya! İddia ediyorum, Türkiye’de yerli ve yabancıların içerisinde en iyi defans oyuncusu Bilica’dır.
Maçta zaman zaman aksayan sağ kanat ve orta alan oldu. Nitekim yediğimiz golde Sivasspor’un sağ tarafından geldi. Yusuf 3 kişiyi bu kadar rahat geçmemeliydi. Orta alanda ise İbrahim ve Sezer’i diğer haftalara göre biraz daha tutuk buldum. Takımda bekleneni veremeyenlerden biriside Musa Aydın oldu.
Hele hele ilk yarıyla ikinci yarının başında kaçırdığı iki gol vardıki inanılır gibi değil. Rakip ceza sahasına sürpriz koşular yaparak golle burun buruna kalan Musa’nın ah birde son vuruşları iyi olsa mesele kalmayacak.
Öyle veya böyle Sivasspor bir puan alarak ligin 25. haftasınıda ligin zirvesinde tamamladı. Fener’in, Trabzon’un ve Galatasaray’ın oynadığı futbolu gördükçe Sivasspor’un şampiyon olacağına daha çok inanmaya başladım. Yeterki Sivas bu futbolunu sürdürsün...