Orijinalini görmek için tıklayınız : "Şu Çılgın Türkler" rekora doymuyor!
"Şu Çılgın Türkler" rekora doymuyor!
Turgut Özakman'ın milli mücadele yıllarını anlattığı ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eseri 6 ayda 107. baskıya ulaşarak 214 bin adet satıldı.
AA muhabirinin Bilgi Yayınevi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Nisan ayında okurla buluşan ''Şu Çılgın Türkler'' büyük ilgi görmeyi sürdürüyor.
Haftalardır en çok okunan kitap unvanını elinden bırakmayan kitabın 107. baskısı kitapevlerinin raflarındaki yerini aldı. Okurdan gördüğü ilgi sebebiyle sürekli yeni baskısı yapılan kitabın gelecek hafta için 80 bin siparişi bulunuyor.
Kitabın siparişlere dayanılarak yeni baskıları hazırlanırken, son olarak 138. baskının matbaada okurla buluşmak için gün saydığı ifade edildi.
GURUR VE İBRET VERİCİ BİR DESTAN
Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.
''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri 747 sayfa.
HAFTANIN EN ÇOK SATILAN KİTAPLARI
Turgut Özakman'ın kaleme aldığı ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eser haftanın en çok satılan kitabı olurken, okurdan ilgi gören diğer kitaplar şöyle sıralandı:
-''Şu Çılgın Türkler'': Turgut Özakman
-''En Uzun Gece'': Ahmet Altan
-''Ferrari'sini Satan Bilge'': Robin S.Sharma
-''Af Dağının Ardındaki AKP'': İlhan Taşçı
-''Metal Fırtına 2-Kayıp Naaş'': Orkun Uçar
-''Kapana Düştü Türkiyem'': Sadi Somuncuoğlu
-''Tevfik Fikret ve Haluk Gerçeği'': Orhan Karaveli
-''Yolculuk Nereye Hemşerim'': Gülse Birsel
-''Ermeni Meselesi'': Bilal N.Şimşir.
GençTürk Haber
25 Eylül 2005 11:29
ali agca 28.09.2005, 03:00 şuan okuyorum herkese tavsıe edıorum 22 mılyon bu kıtap ıcın cok ama cok cuzı kalıyo 700 un ustunde bır sayfa adedı var okudukca tuylerınız dıken dıken olacak kıtapta ırk dın mesep ayrımı yapılmıo herkese tavsıe edıorumm
NE GELIRSE CAHILLIKTEN GELIO LUTFEN OKUYALIM OKUTALIM GELECEK HEPIMIZIN GELECEGİ
Kaptan-58 28.09.2005, 09:27 ÇANAKKALE MAHŞERİ - MEHMED NİYAZİ
HER TÜRKÜN OKUMASI GEREKEN HARİKA BİR KİTAP..
bu kitabı tüm vatanseverler okumalı bir daha okumalı ve her tanıdığına tavsiye etmeli.çocuklarına okutmalı.emperyalizme karşı mücadele nasıl verilmiş.içimizdeki hainlere rağmen,
şu an tam bu kitabı okumanın zamanı hiç vakit kaybetmeden.
bence gerekli satışı yapmadı bu kitap.uyduruk kitaplardan birisi 1.000.000 satıyor,milli mücadelemiz anlatan bu roman 2.000.000 satmalı.3.000.000 satmalı
kitabın fiatı 22 ytl ama pazarlıkla 17 - 18 ytl ye alırsınız.
bu muhteşem esere koskoca 11.000 üyeli sivasspor comun yazacak hiç bir şeyi yokmuş hayret.
şaşırdım vallahi.
bu eser sıradan bir eser değil.emperyalizme karşı büyük türk milletinin verdiği mücadele.
hala bu kitap hakkında kimsenin yazacak bir şeyi olmaması ne acı.
OKUMAYAN KİŞİ BU KİTAP HAKKINDA NE GİBİ YORUM YAZABİLİRKİ..MANTIKLI GELİYOMU SANA..
haklısın galiba
okuma özürlü bir toplum olduğumuzu unuttum bir an.
ama okusanda okumasanda,böyle bir kitabın varlığından ve nasıl bir kitap olduğundan,kimlere hitapettiğini bilmek lazım diye düşünüyordum ama yanılmışım.
bu formu açtığım için üzüldüm şimdi.
Kaptan-58 30.09.2005, 11:32 hala bu kitap hakkında kimsenin yazacak bir şeyi olmaması ne acı.
BEN YORUMLARIMI YAZARIM AMA BU FORUMLAR BANA DAR GELİR.... ONUN İÇİN HİÇ BAŞLAMAK İSTEMİYORUM HERKES OKUSUN... OKUYAN KENDİ İÇİN OKUR...
Turgut Özakman'ın ''50 yıllık emeğimin ürünü'' olarak nitelendirdiği roman, Bilgi Yayınevi'nden 22 YTL'den satışa sunuldu.
''Dünyadaki en meşru, en ahlaklı, en haklı, en kutsal savaşlardan birinin, emperyalizme karşı verilmiş ve kazanılmış ilk kurtuluş savaşının, bir millileşme ihtilalinin romanı, şaşırtıcı bir yakın zaman destanı'' sözleriyle tanıtılan kitap, Ulusal Kurtuluş Savaşı meşalesinin tutuşturulduğu günlerden başlayarak zaferin kazanılarak genç Cumhuriyet'in temellerinin atılmasına kadar geçen dönemi roman kurgusuyla işliyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve milli mücadeleye kanlarıyla, canlarıyla emek verenlerin yanında Özakman'ın roman karakterlerini de katarak zenginleştirdiği eseri 747 sayfa.
Bu kaçıncı yazışım inşallah bu sefer ekleyebilirim
Yaklaşık 4-5 ay evvel kitabı yukarıdaki satırlarla tanıtmıştım. Sitenin siyasi konulara olan eğilimini bildiğim için tarafsız bir tanıtım olsun diyerek yazdığım bu satırlar maalesef Çağlayan Bey’in muhalefetine takılmış ve siyasi olduğu öne sürülerek topic kitlenmişti.
Lakin görüyorum ki şu an böle bir sorun yok. Bu çifte standardı kınıyorum.
İlla kendi görüşüne yakın olan insanlar doğruları söyler diye bir kaide yok. Genç türk haber bu kitabı yazmasa bunu tanıtamayacak mıydık. Tek başına spor Sevgi Barış Kardeşlik demek bir şey ifade etmez önemli olan bunun hayata yansıması içselleştirilmesidir.
Gelelim kitaba
Yazar 19 yaşında Kurtuluş savaşının tüm Anadolu hattını siperlerini geziyor (10 arkadaşı ile) ve o günlerde karar verip 50 küsur yıl bu anıları, hikayeleri topluyor, görgü tanıklarından yaşayanlardan ve çocuklarından vs. Bu açıdan bakıldığında kitabın değeri
Bir yazarın ömrüne bedel olduğu için ve yazdıklarından dolayı buna bir değer veremiyorum. Lakin hepimiz bir hafta sigara içmesek bu kitabı alabiliriz.
Kitabı okuyamadım (çıktığından beri listemde lakin henuz alamadım parasızlığın göz kör olsun:) lakin alıntılarını okudum ve dinledim. Bir paragrafta makinelinin iğnesinin kırıldığını lakin değiştirecek alet olmadığından Mehmetçiğin dişlerini,ellerini kullanarak bu işi yaptığını ve acısından bağıra çağıra mitralyözü konuşturmaya devam ettiğini okuyor ağlıyor,kahramanlaşıyor,gurur duyuyorsunuz. Bir paragrafta ise bu kahramanlıklar devam eder iken İstanbul’da sonradan kahraman ilan edilmek istenen insanların bu savaşla ilgili görüşlerini okuyor ve kahroluyor, öfkeleniyorsunuz.
Gerçeklerin dilinden Bu muhteşem savaşı yeniden yaşamak ve ders çıkarmak isteyen vatanseverlerin okuması zorunlu bir kitap. Dilerim 5milyon basarda birileri bir şeyleri fark eder.
Cingacgukhi@hotmail.com
Mohikanların sonuncusu :)
İdea gerçekleşemez değil, hayal edilemezdir.
Sevgi ve ışıkla
Bu kaçıncı yazışım inşallah bu sefer ekleyebilirim
Yaklaşık 4-5 ay evvel kitabı yukarıdaki satırlarla tanıtmıştım. Sitenin siyasi konulara olan eğilimini bildiğim için tarafsız bir tanıtım olsun diyerek yazdığım bu satırlar maalesef Çağlayan Bey’in muhalefetine takılmış ve siyasi olduğu öne sürülerek topic kitlenmişti.
Lakin görüyorum ki şu an böle bir sorun yok. Bu çifte standardı kınıyorum.
İlla kendi görüşüne yakın olan insanlar doğruları söyler diye bir kaide yok. Genç türk haber bu kitabı yazmasa bunu tanıtamayacak mıydık. Tek başına spor Sevgi Barış Kardeşlik demek bir şey ifade etmez önemli olan bunun hayata yansıması içselleştirilmesidir.
Gelelim kitaba
Yazar 19 yaşında Kurtuluş savaşının tüm Anadolu hattını siperlerini geziyor (10 arkadaşı ile) ve o günlerde karar verip 50 küsur yıl bu anıları, hikayeleri topluyor, görgü tanıklarından yaşayanlardan ve çocuklarından vs. Bu açıdan bakıldığında kitabın değeri
Bir yazarın ömrüne bedel olduğu için ve yazdıklarından dolayı buna bir değer veremiyorum. Lakin hepimiz bir hafta sigara içmesek bu kitabı alabiliriz.
Kitabı okuyamadım (çıktığından beri listemde lakin henuz alamadım parasızlığın göz kör olsun:) lakin alıntılarını okudum ve dinledim. Bir paragrafta makinelinin iğnesinin kırıldığını lakin değiştirecek alet olmadığından Mehmetçiğin dişlerini,ellerini kullanarak bu işi yaptığını ve acısından bağıra çağıra mitralyözü konuşturmaya devam ettiğini okuyor ağlıyor,kahramanlaşıyor,gurur duyuyorsunuz. Bir paragrafta ise bu kahramanlıklar devam eder iken İstanbul’da sonradan kahraman ilan edilmek istenen insanların bu savaşla ilgili görüşlerini okuyor ve kahroluyor, öfkeleniyorsunuz.
Gerçeklerin dilinden Bu muhteşem savaşı yeniden yaşamak ve ders çıkarmak isteyen vatanseverlerin okuması zorunlu bir kitap. Dilerim 5milyon basarda birileri bir şeyleri fark eder.
Cingacgukhi@hotmail.com
Mohikanların sonuncusu :)
İdea gerçekleşemez değil, hayal edilemezdir.
Sevgi ve ışıkla
çok haklısın kardeşim
ayrıca kurtuluş savasışının siyasetle politikayla ne alakası varki.
insanlar artık atatürkü,kurtuluş savaşını,millideğerlerimizi politika olarak algılıyorsa milli değerlerimiz çok tan bitmiştir.,
insanların politika anlayışı nasılda değişmiş.
ARKADAŞLAR KİTAB BİRAZ PAHALI GİBİ KUZENİMİN BİRİ ALMIŞ OKUYUP BİTİRİNCE ELDEN ELE OKUYACAĞIZ
KESİNLİKLE TÜM TEMEL EĞİTİMDE DERS KİTABI OLARAK OKUTULABİLECEK BİR TÜRK MİLLİ TARİHİ KURTULUŞ DESTANIDIR, GERÇEK BİR TARİH DERSİDİR, ŞİDDETLE HERKESE TAVSİYE EDERİM
YURTSEVER, MİLLİYETCİ, ULASALCI, LAİK, SAĞCI, SOLCU, ILIMLI ILIMSIZ İSLAMCI, LİBERAL, İKİNCİ CUMHURİYETÇİ, KÜRTCÜ, LAZCI, BOŞNAK, ARAP GÜRCÜ, KİM VARSA TC VATANDAŞIYIM DİYEN HERKES OKUMALI
belki damarlarındaki asil kan harekete geçer necip milletimin kimbilir.
üsküdarli 02.10.2005, 23:21 sadece türklerin degil,emperyalizme karsi olan her dünyavatandasinin okumasi gereken bir gercek roman,drummer seni cok takdir ediyorum buna degindigin icin bravo
üsküdarli 03.10.2005, 02:50 sevgili drummer,anladigim kadariyla duyarli bir insansin(memleket meselelerinde)bende sana nacizane OKTAY SINANOGLU`NUN BYE-BYE TÜRKCE kitabini okumani tavsiye ediyorum,saygilarimla.
sevgili drummer,anladigim kadariyla duyarli bir insansin(memleket meselelerinde)bende sana nacizane OKTAY SINANOGLU`NUN BYE-BYE TÜRKCE kitabini okumani tavsiye ediyorum,saygilarimla.
o kitaptan haberim var.
ama okumak kısmet olmadı.
ama alcağım
dil konusunda yavuz bülent bakilerin hiç bir konferasını kaçırmam.
tvlerde görürsem çakılır izlerim.
yavuz usta bu konuda daha duyarlı bir de dilimizi çok iyi biliyor ve kullanıyor.
iyi bir hatip.
ayrıca sağolasın.
volcano58 03.10.2005, 07:15 sevgili drummer,anladigim kadariyla duyarli bir insansin(memleket meselelerinde)bende sana nacizane OKTAY SINANOGLU`NUN BYE-BYE TÜRKCE kitabini okumani tavsiye ediyorum,saygilarimla.
evet arkadaşlar gerçekten okumak için önerilecek en güzel kitaplardan birisi bye bye türkçe ismindende anlaşılacağı gibi türkçemizi yozlaştıran yabancı dillerin aslında ne kadar basit olduğunu türkçemizin güzelliklerini sinan bey kendine yakışır şekilde anlatmış okumanızı tavsiye ederim....
Ayrıca zafercc abimin dediği gibi bir kitap önerisini bile sitenin durumunu bozacağını düşünen ve sırf bu yüzden o topiği silen site yönetimine de aciz durumlarından ötürü gülüyorum
bu kadar güzel bir kitap nasıl olurda ırk ayrımı yada düşünce farklılığı çıkarır diyerekten çocukça bahanelerle es geçilebiliyor .......
SİTEDE BU İŞİ KİM ORGANİZE EDİYOR VE YAZILANLARIN SİYASİ OLUP OLMADIĞINA KİM KARAR VERİYOR BİLMİYORUM.
KEŞKE ÖNCE OKUMASI VARSA OKUSADA ONDAN SONRA KİLİTLESELER DAHA ÖNCE BİR FORM AÇMIŞTIM VE KİLİTLENMİŞ.
YAZIYI AYNEN YAZIYORUM.
KONU İSTANBULUN FETHİNDE FATİH SULTAN MEHMED HANIN BİR BİZANS PAPAZIYLA DİYALOĞU.
AYNEN ŞÖYLE.
FATİH SULTAN MEHMETİN DUASI
Çağlar açan İstanbul Fatihi Sultan Mehmet Han,Bizansı fethettikten sonra imparatorluk sarayını gezerken,bir ara mahzene iner ve zindanda yaşlı bir papaza rastlar.
Bu halin nedir,niye buraya hapsedildin?..diye sorar
Papaz şu cevabı verir:arz edeyim sultanım.Kuşatma başladığında imparator beni huzuruna çağırdı ve İstanbulun düşüp düşmeyeceğini sordu.Bende,ilmime dayanarak bunun son muhasara olduğunu,şehrin elimizden çıkacağını söyledim.Çok kızdı,bana eziyet edip buraya attırdı:
Bunun üzerine Fatih Sultan Mehmet Han bir an düşünür ve papaza şu soruyu sorar:
Peki bu şehir bir gün olurda bizimde elimizden çıkarmı?
Papazın cevabı düşündürücüdür:Ne zamanki içinizdeki fesat artar,ahalinizkendi menfaatlerine teslim olur,mülklerini yabancılara satanlar çoğalır,yabancıdan medet umanlar artar,şehir sizden çıkar.
Fatih oracıkta diz çöküp ellerini açar ve şöyle dua eder:
Ya Rabb!Böylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim.
ŞU YAZI GERÇEKTEN SİYASİMİ,SORUYORUM SİZE.
SİYASET NERSİNDE VAR BUNUN.
FATİH LE SİYASETİN NE ALAKASI VAR.
FATİH BURDA AYRIMCILIK VE BÖLÜCÜLÜKMÜ YAPMIŞ.
BU YAZININ OLDUĞU FORM GEREKSİZ VE KİLİTLİ BAŞLIKLARDA.
sivaslıya siyaseti yasak edemezsin sivaslı siyaset yapmak zorundadır, çünkü bu onun hücrelerine girmiştir, siyaseti toplumun faydasına genel çıkarlarımıza uygun yapmak var insan siyasetsiz, siyaset insansız olmaz, mühim olan burada ne kadar demokrat olduğumuz başkalarının görüş ve fikirlerini saygı duyduğumuz ölçüde belli olur, herkes biraz daha özen gösteririse yazdıklarıyla başkalarını incitmemesi lazım fikre kabul ama hakaret, aşagılama vb asla olmamalı, bazan moderatör arkadaşlar tartışmalardan farklı durumlar yaşanmasın diye önlem almak adına bazı başlıkları kapatıyorlar, zaman zaman haklı zaman zamanda haksız olabilir, ama öyle adamlar varki durdan vur anlar, bunlar çok malesef, sitemiz daha esnek daha geniş fikirlere doğru açılmaya başladı, umarım bu zenginliğimiz dahada geliştiririz, çünkün bundan herkes mutlu olacak, bu hoşgörü saygı sevgi ortamı geliştirilmeli sivasın buna çok ihtiyacı var.
Kaptan-58 04.10.2005, 11:08 ARKADAŞLAR SİYASET YASAK AMA BENCE BUNLAR SİAYSET DEĞİL.. GEÇMİŞİ BİLMEK, GEÇMİŞİMİZİ TANIMAK, KÜLTÜRÜMÜZÜ KORUMAYA ÇALIŞMAK, VATAN SEVDASIYLA YANMAK BENCE SİYASET DEĞİLDİR.. KİM NE DERSİN..
ARKADAŞLARIM BU KİTABIDA MUTLAKA OKUYUN
MEHMED NİYAZİ - ÇANAKKALE MAHŞERİ
Arkadaşlar, henüz bu kitabı okuma firsatı bulamadım. Ama ilk firsatta okumaya çalışacağım. Tarihimizi hepimizin çok iyi bilmesi gerekmektedir.
Geçmişini bilmeyen toplumların gelecekleri de olamaz. Amerika'ya bir bakın. Kahramanlarına dikkat edermisiniz; Batman, Seperman, Rambo... yani gerçekte olmayan, balon stüdyo kahramanları...
Ama Türk İslam tarihine baktığınızda her devirde kahramanlarımız eksik olmamıştır.
Geçmişini bilmeyen toplumların gelecekleri de olamaz.
yani okumadan anlamadan olmuyor,okuyacaksın.
zaten ne geldiyse türk milletinin başına okumadığı için geliyor.
şu sözlerin güzelliğine bakın 600 yıl önce papazın verdiği cevap ve çağlar açan fatih sultan mehmed hanın duasına bakın.
bugüne ne kadarda uyuyor.
<<<Papazın cevabı düşündürücüdür:Ne zamanki içinizdeki fesat artar,ahalinizkendi menfaatlerine teslim olur,mülklerini yabancılara satanlar çoğalır,yabancıdan medet umanlar artar,şehir sizden çıkar.
Fatih oracıkta diz çöküp ellerini açar ve şöyle dua eder:
Ya Rabb!Böylelerini kahrına ve gazabına uğratmanı dilerim. >>>>>
ARKADAŞLAR KİTAB BİRAZ PAHALI GİBİ KUZENİMİN BİRİ ALMIŞ OKUYUP BİTİRİNCE ELDEN ELE OKUYACAĞIZ
KESİNLİKLE TÜM TEMEL EĞİTİMDE DERS KİTABI OLARAK OKUTULABİLECEK BİR TÜRK MİLLİ TARİHİ KURTULUŞ DESTANIDIR, GERÇEK BİR TARİH DERSİDİR, ŞİDDETLE HERKESE TAVSİYE EDERİM
YURTSEVER, MİLLİYETCİ, ULASALCI, LAİK, SAĞCI, SOLCU, ILIMLI ILIMSIZ İSLAMCI, LİBERAL, İKİNCİ CUMHURİYETÇİ, KÜRTCÜ, LAZCI, BOŞNAK, ARAP GÜRCÜ, KİM VARSA TC VATANDAŞIYIM DİYEN HERKES OKUMALI
kitap üzeri fiat pahalı gibi görünüyor ama internette 16 ytl ye kadar satılıyor.
bence bu kitap yeteri kadar satmadı.
lütfen bu kitabı okuyalım
hala bu kitap için sivasspor com da bir hareket bekliyorum
1967_Dernek_Ayhan 09.10.2005, 14:04 KARDEŞ SENİN İÇİN ALIP OKUYTACAĞIM O KİTABI
1967 dernek serkan20 09.10.2005, 14:36 gerçekten çok güzel kitap ben 1 haftadır okuuyorum gerçekten büyük özenle yazılmış kitap.
buradan turgut özakmanı tebrik ediyorum.
http://www.yenisayfa.com/pgs/prdA/prd_detail.asp?fr_prdsid=GttGt tGttad&Ref=top
Şu Çılgın Türkler
Yayınevi : Bilgi Yayınevi
Dizisi : Roman Dizisi
Yazarı : Turgut ÖZAKMAN
Fiyatı : 22. YTL
Yeni Sayfa Fiyatı : 17,60 YTL (17.600.000 TL)
Kazancınız : % 20
Yeni Sayfa Puanı : 18
Basım Yeri / Tarihi : Istanbul / 2005 - Nisan
Kitabı yazarken ağladım
Fiyatına rağmen (747 sayfa, 22 YTL) satış rekorlarını alt üst eden ‘Şu Çılgın Türkler’ kitabının yazarı Turgut Özakman soruları yanıtladı.
TÜRKİYE’de kitap satış rekorlarını altüst eden ‘Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman, sorularımızdan önce şöyle aktarıyor duygularını:
‘Hemen her gün uğraştığım için o olayların sanki tanığıymışım, görmüşüm, katılmışım gibi bir his oluştu bende. Biri bir şey anlatırken mesela, olayı biraz değişik anlatsalar içimden şöyle demek geliyor: Ya ben ordaydım, bu böyle olmadı. O kadar çok ayrıntıyla ilgilendim ki. Yazarken de sanki yaşadıklarımı yazıyordum. Çok yerde kitabı yazarken ağladım bile. İstiklal Savaşı’nın sahiden bir yazarın hayaline ihtiyacı yok. Duygusallık açısından da, düşündürme ve çarpıcılık bakımından da. Müthiş bir olay, tabii bunu benden daha iyi yazacak yazarlar çıkacaktır ve çıkmalıdır da.’
Ardından sorularımız yanıtlıyor:
Şu Çılgın Türkler’i yazmaya nasıl karar verdiniz? Kurtuluş Savaşı ruhu yok oluyor gibi bir endişeden mi yola çıktınız?
Bilgi birikince kendini yazdırmak için insanı zorlar. Bende de o birikim olmuştu ama niyetim roman yazmak değildi. Bir inceleme ve araştırma kitabı yazarım diye düşünüyordum. Kurtuluş Savaşı çok cepheli bir savaştı ve bütün cepheleriyle eksiksiz olarak anlatıldığı bir kitap yoktu ve ben bunu yazmak istiyordum. Bugün de yaptığım o ama ilk projem dediğim gibi bilimsel bir çalışmaydı.
TARİH KİTABI GİBİ DEĞİL
Bu kararınızı değiştiren ne oldu?
Üniversite hocalığım sırasında gördüm ki çocuklarımız her yıl çok daha az bir bilgi birikimiyle gelmeye başladılar. Sonraları giderek sadece az değil yanlış bilgiyle de gelmeye başladılar. O zaman ben de hedef kitlesi olarak gençleri düşünerek kitabı yazdım. Çocuklar bunu tarih kitabı gibi görürse gene okumazlar. Bir kurgu yapayım ve öyle anlatayım diye düşündüm. Tiyatro yazarlığımdan gelen birikimle de bu kitabı kurguladım. Macera romanı gibi okusunlar istedim.
Yayınlandıktan sonraki süreç sizi şaşırttı mı, yani böylesine bir ilgi göreceğini bekliyor muydunuz?
Başta çevremizdeki insanlar, yani okuması gerekenler okuyunca satış hızı kesilir diye düşünmüştük. Ama hiç de öyle olmadı. Fuarda imza yaptığım sürece kuyruğun ucu başı yoktu. Demek ki bir ihtiyacı karşıladı.
SAĞCISI DA SOLCUSU DA SEVDİ
İnanılmaz bir kuyruk vardı haftasonu Kitap Fuarı’ndaki imza gününüzde. Ne tür tepkiler alıyorsunuz orada, neler soruyorlar size?
Yaşlı adam geliyor, elinizi öpmek istiyorum diyor. Dedim ki, bu kitap için elimi öpmeyin, benim yaptığım sadece atalarımızın yaptığını dürüstçe yansıtmaktan ibaret. Bir marifeti varsa bu kitabın, o da onlara ait. Kadının biri; ‘Biz Türkleri o kadar aşağılıyorlar ki, bu kitabınız benim için kutsal kitap oldu’ dedi. Kitabı güvenerek okumaları benim için çok önemli, hiç kimse de, bu doğru mu, diye sormuyor. Bu güven benim için çok önemli. Çünkü o kadar çok yalan yanlış bilgilerle dolu tarih kitabı var ki... Minnet dolu gözlerle karşılaştım mesela. Benim gördüğüm, doğulusu batılısı, kadını erkeği, sivili askeri, sağcısı solcusu kitabı çok sevdi. Demek ki bizim yakın tarihimizi bilmeye ihtiyacımız varmış.
ÇANAKKALE’Yİ YAZACAĞIM
‘Şu Çılgın Türkler’in devamını yazmayı düşünüyor musunuz?
Önce Çanakkale Savaşı’nı yazmak istiyorum, bir tür ‘Şu Çılgın Türkler’in yani Milli Mücadele’nin önsözü olarak. Daha sonra da 10. yıla kadar Cumhuriyet dönemini.
160. baskıya ulaştı
Kitabın karşıladığı ihtiyaç neydi sizce?
Benim, böyle bir ihtiyaç var ve ben bu kitabı yazarsam ilgi görür, boşluk doldurur gibi bir düşüncem hiç olmadı. Yayınevinin de böyle bir düşüncesi yoktu. Kitabımı bitirdim ve teslim ettim, yayıncım da bastı. Yani zamana denk düşer diye bir kaygımız olmadı. Daha önce çalıştığım gibi, Turgut bir kitap yazdı ve getirdi, Ahmet (Küflü) de bunu bastı. Ama işte birinci baskıdan sonra ikinci baskı geldi, ardından da üçüncü ve dördüncü diye devam etti. Bu ritmi ben kendi hayatımda zaten yaşamamıştım. Yayınevi de yaşamamış, bir süre bocaladık ve acemi kaldık. Sonra duruma alışıldı ve ihtiyaç karşılandı tabii, Ankara’dan gelirken kitabın 160. baskısı yapılıyordu.
Bazı kitapları okuyabilmek için eski yazı öğrendim
Kaç kitaplık bir arşiviniz var şu anda Milli Mücadele’ye dair?
Tam olarak bilmiyorum ama bin kadar vardır. Ama bunların yanında fotoğraflar var, belgeler, haritalar, dergiler, ele geçiremediğim ya da satın alamadığım için el yazımla çoğalttığım otuz kadar defterim var. Bazı kitapları okuyabilmek için eski yazı öğrendim. 50 yılda birikmiş bir arşiv benimkisi. Bu arşivden çıkardığım romanı da üç yılda tamamladım.
TRT’ye kalsa ‘Şu Kahraman Türkler’ olacak
‘Şu Çılgın Türkler’in senaryo halini TRT’ye verdiğimde yine bu ismi kullanmıştım. Baktım ismi değiştirmişler ve ‘Şu Kahraman Türkler’ yapmışlar. Yani bir okul müsameresi gibi düşünüyorlar. Hemen çektim ismi, sonra Kurtuluş olarak filme çekildi. Şu Çılgın Türkler ismi de bana kaldı. Okuyucu kitabın isminin ne anlama geldiğini çok çabuk kavrıyor. Sahiden yapılması en zor şeyi yapmışız. İnsanların içerisindeki gizli güç o havada öylesine çıkıyor ki ortaya, on kişinin yapacağı işi bir kişi başarıyor.’
‘Çılgın Türkler’in ‘çirkin’leri de var
Kitabın ismini ‘Şu Çılgın Türkler’ koyarken ‘çılgın’ı hangi anlamda düşünmüştünüz?
Olumlu manada tabii. Ama olumsuz çılgınlarımız da var. Kahramanlığın da bir dozu vardır ama biz bunu çok fazla aşan kahramanlıklar göstermişiz. Başka bir ülkede bu kahramanlıklar art arda bu kadar çok olur mu, bilemiyorum. Ama bizim bu çirkin çılgınlığımızın da başka bir ülkede örneği var mıdır, onu da bilemiyorum. Yunan ordusu Anadolu’nun içlerine doğru yürürken o zamanki Adliye Nazırı yani Adalet Bakanı Ali Rüştü Efendi diyor ki: ‘Bu ordunun kazanması için dua edelim, çünkü Yunan ordusu bizim ordumuzdur.’ Bizim ordumuz dediği İstanbul Hükümeti’nin ordusu. Bu olacak şey mi? Bu söz karşısında yer yerinden oynaması gerekirken bir sonraki kabinede yine Adalet Nazırı yapılıyor. Çirkin çılgınlar dediğim işte bu gibi kişiler.
Hürriyet’te yazmaya başlayacaksınız. Okurlarınız orada ne bulacak?
‘Şu Çılgın Türkler’de olumlu çılgın Türkler ya da çirkin çılgın Türklerin hepsinden bahsedemedim. Şimdi Hürriyet Gazetesi’nde güzel çılgınlardan da, çirkin çılgınlardan da bahsedeceğim. Elimde bir sürü malzeme var. Çılgınımız çok yani.
Küçücük bir koku alsam utanmadan söylerim
‘Avrupa Birliği tartışmalarında Ermeni meselesini gündeme getiriyorlar. Bence Türkiye’nin eli hepsinin elinden daha temiz. Elli yıldır şu tarihin içersindeyim, küçücük bir koku almış olsam kesin olarak bunu da korkmadan ve utanmadan söylerim. Yanlışlık yapmamış mıyız? Osmanlı’nın yanlışı da çok, Cumhuriyet’in yanlışı da çok. Yanlışı olmayan bir toplum var mı? Kıyım bambaşka bir şey. Onlar kıyımın ne olduğunu herhalde hiç düşünmeden konuşuyorlar. Bir devletin bir ırkı yok etmek için bütün gücüyle seferber olması ve bunun için binlerce katil, binlerce cellat bulması lazım. Böyle bir şey yok. O tarihte savaş içinde olmadığımız için Amerikan okulları, Amerikan misyonları hepsi tanık bu olaylara. Niye hiçbir şey bilmiyorlar. 1921’den beri Ermeni meselesi hakkında ortaya yeni bir belge konmuş değildir. Ama o tarihte birtakım insanlar Ermenileri öldürmüş olabilir mi, olabilir. Bu bir Kürt çetesi olur, bir Türk çetesi olur, bir jandarma olur, bir köyün adamları olur. Bunlar yapılmıştır, hastalıktan ölenler olmuştur.
Kurtuluş Savaşı bilinci ‘Duruş’ getirir
Milli Mücadele’nin romanını yazmış biri olarak ülkenin bugünkü halini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz Kurtuluş Savaşı’nı çocuklarımıza öğretseydik, duruşumuz başka olurdu. Bu savaşı bilen iktidarlar bizi yönetseydi Türkiye başka yerde olurdu. Cumhuriyet’in bütün niteliklerini belirleyen bu savaşı bilmeden Türkiye’yi yönetmek ya da barış içinde yönetmek mümkün olmuyor. Bir devletin kuruluş felsefesi vardır. Milli Mücadele’yi bilmeden bu kuruluş gerekçesini, felsefesini, hikmetini anlayamazsınız.
Türkiye’nin AB’ye girme sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Önümüzdeki on yılda Türkiye 80 milyon nüfuslu bir ülke haline gelecek. Avrupa Birliği’ne gerçekten girse, ama gerçekten, yanaşma gibi değil, Avrupa Parlamentosu’nun en güçlü grubu olacak. Bu grup birlik halinde haraket ederse onlar için sorun. O yüzden bu grubu ne kadar parçalayabilirlerse, farklı fikirleri gündeme getirilerse ve bazı şeylerimizi törpülerlerse rahat ederiz sanıyorlar. Batı’nın bilimine, sanatına hiçbir itirazımız yok ama Batı’nın bir emperyalist yüzü var ki, bunu bilmeden dostluk yapmak da mümkün değildir, saflık olur.
10 kişi yürüdük
1948’deki o meşhur Dumlupınar yürüyüşünü hangi ruh haliyle yapmıştınız?
Bir arkadaşımız organize etmişti onu, Anadolu’yu görürüz, birlikte oluruz düşüncesiyle. 10 kişi yapmıştık o yolculuğu, ikisi rahmetli oldu, sekiz kişi hayatta. Polatlı’dan başladık, Sivrihisar, Seyyitgazi, Türkmen Ormanları, Kütahya, Dumlupınar. Dokuz gün sürdü bu yolculuk. Ben ertesi yıl bir daha yürüdüm ve dönüşte trende üşüttüğüm için bir buçuk yıl hasta yattım. Sonra anıları toplamaya başladım ve hakikaten iftihar edeceğim bir arşivim oldu.
Gençlik tarihimizin posterlik kahramanlarını bilmiyor
‘Tarihsiz bir gençlik yetiştiriyoruz. Ait oldukları toplumun tarihini doğru dürüst bilmiyorlar. Başka milletlerin kurtuluş savaşlarıyla ilgililer ve onların kahramanlarını çok iyi tanıyorlar. Halbuki kendi tarihlerini, kurtuluş savaşlarını bilseler onlardan binlerce kahramanları olduğunu göreceklerdir. Yoksa başka milletlerin kahramanlarının posterlerini değil kendi kahramanlarının posterlerini duvarlarına asarlardı.’
Kitapta olmayanları her hafta Hürriyet’te yazacağım
Turgut Özakman, ‘Şu Çılgın Türkler’de anlattıklarının dışında elinde pek çok belge kaldığını, bunların öykülerini de önümüzdeki pazartesi (17 Ekim 2005) gününden itibaren Hürriyet’te yayınlayacağını söyledi. Turgut Özakman’ın yeni çılgın Türklerinin öyküleri her hafta pazartesi günü bölümler halinde yayınlanacak.
2 günde 1300 kitap imzaladı
Kurtuluş Savaşı’nı anlattığı son romanı ‘Şu Çılgın Türkler’ ile satış rekorları kıran Turgut Özakman, cumartesi günü başlayan 24. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nın da yıldızı oldu. İki günde toplam 1.300 kitap imzalayan, Doğan Hızlan’ın değimiyle; ‘Şu Çılgın Yazar’ın önünde uzun kuyruklar oluştu. İmza günü için İstanbul dışından gelenler bile vardı. Okurlarının imza kuyruğu bitmediği için Bilgi Yayınevi’nin standından akşama kadar ayrılamayan Özakman’ı hayranları koridorlarda da bırakmadılar ve ayaküstü kitaplarını imzalattılar.
İhsan YILMAZ / HÜRRİYET
GençTürk Haber
12 Ekim 2005 04:23
ŞU ÇILGIN TÜRKLER KİTABINDAN ALINTI
Savaşın en kanlı günlerinden biriydi. Asker en iyi arkadaşının az ileride, kanlar içinde yere düştüğünü gördü. İnsanın başını bir saniye siperden çıkaramayacağı gibi bir ateş altındaydılar. Asker teğmenine koştu hemen:
- Komutanım, bir koşu arkadaşımı alıp geleyim mi?
"Delirdin mi?" der gibi baktı teğmen...
- Gitmeğe değmez oğlum, arkadaşın delik deşik olmuş. Büyük olasılıkla ölmüştür bile. Kendi hayatını da tehlikeye atma sakın!
Ama asker o kadar ısrar etti ki, teğmen izin vermek zorunda kaldı.
- Peki, dene bakalim!
Asker yoğun ateş altında fırladı siperden ve mucize eseri, arkadaşının yanına kadar gitti, yaralı arkadaşını sırtlandığı gibi taşıdı. Birlikte siperin içine yuvarlandılar.
Teğmen koşup yaralıya bir göz attı ve nefes nefese bir kenara yıkılmış askere döndü:
- Sana hayatını tehlikeye atmaya değmez, dememiş miydim! Bu zaten ölmüş...
- Değdi Komutanım, değdi! dedi asker.
- Nasıl değdi, arkadaşın zaten ölmüş, görmüyor musun?
- Gene de değdi komutanım, çünkü yanına vardığımda henüz yaşıyordu...Ve onun son sözlerini duymak, dünyalara bedeldi benim için...
Ve, hickirarak, arkadasinin son sözlerini tekrarladi:
"Geleceğini biliyordum!"
GELECEĞİNİ BİLİYORDUM!
Kalbimizde "arkadaşlık" denilen bir mucize var. Nasıl olduğunu, nasıl başladığını bilemezsiniz. Ama bunun özel bir armağan olduğunu, Allah'ın bir lütfu olduğunu bilirsiniz. Gerçekten de arkadaşlar nadide mücevherlerdir. Yüzünüzü güldürüp, başarmanız için cesaret verirler.Sizi dinlerler ve kalplerini açmaya hazırdırlar.Bugün arkadaşlarınıza, onlarla ne kadar ilgilendiğinizi gösterin.
Gakgo gardasim bir topic acmisti. Bu siteyi seviyorum cunku ; gelde sevme, gelde acilan topiclerin kalitesine bakma,Gardaslar okuyan bir millet yukselir ben buna inananlardanim. Yurdisin goruyorum Avrupali iki adimlik yol da olsun tirende, durakta her firsatta okuyor.
Okumak bana sonsuz haz veriyor.Bilginin sonsuzlugu, ogrenmenin sonsuzlugunu anladikca insan daha bir okumaya dusuyor. hic bir secim yapmadan okumak gerek, okumayi gundeme getiren gardasima tesekkur ederim. En azindan uye arkadaslara tozlu raflarda duran kitaplara bir goz atmalarini sagladi. sagol gardasim
HER BIR SIVAS'LI BENIM OZ AKRABAMDIR.
Turgut özakmanın kitabını okumuş değilim bu yüzden kitapla ilgili değerlendirme yapmayacağım.arkadaşların kullandığı dil ve uslup malesef kamplaştırıcı yargılayıcı ve ayrıştırıcı. Vatan sevgisinin ölçütü nedir aynı çerçeveler içerisinde düşünmek tarihe aynı persektiften bakmak ezcümle aynileşmek tektip robot sürüsü olmakmıdır.Bu ülke insanının farklılıklar içinde birliği bulması dileğiyle
Turgut özakmanın kitabını okumuş değilim bu yüzden kitapla ilgili değerlendirme yapmayacağım.arkadaşların kullandığı dil ve uslup malesef kamplaştırıcı yargılayıcı ve ayrıştırıcı. Vatan sevgisinin ölçütü nedir aynı çerçeveler içerisinde düşünmek tarihe aynı persektiften bakmak ezcümle aynileşmek tektip robot sürüsü olmakmıdır.Bu ülke insanının farklılıklar içinde birliği bulması dileğiyle
vatan severlik,ülke için savaşmak robot olmakmıdır.
ne demek istediğini açıkça yaz.
önce kitabı oku.
bu kitap kurtuluş savaşını anlatıyor.
ve ne şartlar altında bu savaşı kazandığımızı anlatıyor.
insanlırın hürriyet uğruna nelerini feda ettiğini anlatıyor.
öyle okumadan anlamadan ahkam kesmek yok.
twity_58 23.10.2005, 10:57 ben okudum kitabı ..guzel bır calısma oldugu kanısındayım ..ama katılmadıgım bır ıkı nokta var dogru olmadıgı kesınlesmıs gerceklerın 50 senelık bır calısmanın urunu olan bu kıtapta olmasını bıraz yadırgadım ..ama yazarın uslup tarzı o zamankı ortamda vatanı için can feda edenlerın bunu nasıl bır ruh halıyle yaptıklarını verebılmıs..gerek ıman gucu gerek vatan sevgısı gerek bılek gucu hepsıne yer vermıs ..hatta sımdıye kadarkı okuduum en objektıf kıtaplardan bırıydı..özellıkle ben mıllı mucadeledekı bayanların oynadıgı rolden cok etkılendım..
kısacası alınıp okunmaya deyecek ve size cok sey kazandıracak bır kıtap dıye dusunuyorum en azından benım acımdan öyle oldu..
Turgut Özakmana emeklerı için tesekkur ederızz...
1984zalim58 23.10.2005, 12:30 Cok yakın zamanda okuyacagım kitabı.Güzel bir eser oldugunu duydum ama ögrenciyiz dokunuyor 22 ytl de yani
Birde gardaşımın biri talihsiz bir acıklama yapmış okuma özürlü bir toplumuz diye gelir seviyesine bakarsan milletin adamlar haklı yani yanlışsam düzeltin beni:)Hoş kalmamış sipariş verdik gelecek yakında mahrumiyet bölgesindeyim K.Maraş tayım ben:)Ama okuruz yani.
SEMİH-58 23.10.2005, 12:53 BİZE TARİHİMİZİ TANITAN KİTAPLAR SAYESİNDE DAHA DUYARLI BİR TOPLUM OLACAGIZ BEN ŞU ANDA OKUYORUM BU KİTABI ÇOK GÜZEL TAWSİYE EDERİM
bu kitabı sadece okumakla kalmayıp bir de çevremizi haberdar edip okutmaya çalışmalıyız.bir millet nasıl kurtulmuş.
BOZKURT58 24.10.2005, 02:09 haklısın galiba
okuma özürlü bir toplum olduğumuzu unuttum bir an.
ama okusanda okumasanda,böyle bir kitabın varlığından ve nasıl bir kitap olduğundan,kimlere hitapettiğini bilmek lazım diye düşünüyordum ama yanılmışım.
bu formu açtığım için üzüldüm şimdi.
yorum yaparsam ortalik felaket karisir
ama sunu bilki tamamen sana katiliyorum.Haklisin dostum....
--------------------------------------------------------------------------
Allah'a, Vatana, Millete, Bayraga, Kur'an'a ve Silaha Yemin Olsun!
Sehitlerim, Gazilerim emin olsun!
Ülkücü Türk Gençligi olarak, Komünizm'e, Kapitalizm'e, Fasizm'e
Ve her türlü emperyalizme karsI mücadelemiz sürecektir.
KavgamIz; son nefer, son nefes! son damla kan'a kadardIr!
KavgamIz MILLIYETÇI TÜRKIYE'YE, TURAN'A kadardIr!
Düsmeyecegiz, YIlmayacagIz, YIkIlmayacagIz!
BasaracagIz, BasaracagIz, BasaracagIz!
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ve YÜCELTSIN
bu kitap hakkında herkesin bir yorumu olmalı,olmaliki düşünceler çıksın açığa.
vatanseverliği ve vetanseverler birliğini bir robot sürüsüne benzeten arkadaşımızı gördük böylece..
bugün cumhuriyet bayramı ve şu çılgın türklere başlamanın tam zamanı.
okumak için geç kalmamak lazım
scorpion-ali 29.10.2005, 14:56 bu kitap özellikle dı ülkerlerdede satış yapsa ve yabancuıı dillerede çevrilse iyi olur
bazı ülkeler bizim kurtuluş savaşımızın hala daha boş bir maceradan ibaret olduğunu düşünüyor. ve hala daha bizi sindirilebilecek bir nillet olarak düşünüyor.
aslında tam filmi çekilecek bir başyapıt.
aklıılı bri kültür bakanı biraz para harcar ve bu romanı filme aktarır.biraz holywood destekli.
dünya sinemalarındada gösterilir.
türk milletinin büyüklüğünü tüm dünya görür.
bende bu kitabı çok merak edyrm
'Şu Çılgın Türkler' zirveden inmiyor
Turgut Özakman'ın, Kurtuluş Savaşı'nı destansı bir dille kaleme aldığı 'Şu Çılgın Türkler' adlı romanı, en çok okunanlar listesinde ilk sırada yer alıyor.
Bilgi Kitabevi'nin geçtiğimiz haftaki satış sıralamasında, ikinci sırada ise Doğan Cüceloğlu'nun 'Mış Gibi Yaşamlar' adlı kitabı bulunuyor.
Bilal N. Şimşir'in 'Ermeni Meselesi' adlı araştırma kitabı ise listede üçüncü sırada yer aldı.
İlk 10 listesi:
1-'Şu Çılgın Türkler'-Turgut Özakman
2-'Mış Gibi Yaşamlar'-Doğan Cüceloğlu
3-'Ermeni Meselesi'-Bilal N. Şimşir
4-'Ferrarisini Satan Bilge'- Robin S. Sharma
5-'En Uzun Gece' - Ahmet Altan
6-'Atatürk ve Kayıp Kıta Mu'- Sinan Meydan
7-'Gördüğüme Sevindim'- İclal Aydın
8-'Yusufçuk Gece Gelir' - Melissa P.
9-'Türkiye Avrupa Kıskacında' - Erol Manisalı
10-'Derin Devlet' - Ömer Lütfi Mete ve Mahir Kaynak
GençTürk Haber
08 Kasım 2005 15:25
'Şu Çılgın Türkler' zirveden inmiyor
Turgut Özakman'ın, Kurtuluş Savaşı'nı destansı bir dille kaleme aldığı 'Şu Çılgın Türkler' adlı romanı, en çok okunanlar listesinde ilk sırada yer alıyor.
Bilgi Kitabevi'nin geçtiğimiz haftaki satış sıralamasında, ikinci sırada ise Doğan Cüceloğlu'nun 'Mış Gibi Yaşamlar' adlı kitabı bulunuyor.
Bilal N. Şimşir'in 'Ermeni Meselesi' adlı araştırma kitabı ise listede üçüncü sırada yer aldı.
İlk 10 listesi:
1-'Şu Çılgın Türkler'-Turgut Özakman
2-'Mış Gibi Yaşamlar'-Doğan Cüceloğlu
3-'Ermeni Meselesi'-Bilal N. Şimşir
4-'Ferrarisini Satan Bilge'- Robin S. Sharma
5-'En Uzun Gece' - Ahmet Altan
6-'Atatürk ve Kayıp Kıta Mu'- Sinan Meydan
7-'Gördüğüme Sevindim'- İclal Aydın
8-'Yusufçuk Gece Gelir' - Melissa P.
9-'Türkiye Avrupa Kıskacında' - Erol Manisalı
10-'Derin Devlet' - Ömer Lütfi Mete ve Mahir Kaynak
GençTürk Haber
08 Kasım 2005 15:25
'Şu Çılgın Türkler' hala zirvede...
Turgut Özakman'ın, Kurtuluş Savaşı'nı destansı bir dille kaleme aldığı "Şu Çılgın Türkler" adlı romanı, en çok okunanlar arasında zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.
AA-Bilgi Kitabevi'nin geçen haftaki satış sıralamasında, ikinci sırada Doğan Cüceloğlu'nun "Mış Gibi Yaşamlar" adlı kitabı yer alırken, Bilal N. Şimşir'in "Ermeni Meselesi" adlı araştırma kitabı üçüncü oldu.
Robin S. Sharma'nın yazdığı "Ferrarisini Satan Bilge" dördüncü, Ahmet Altan'ın son romanı "En Uzun Gece" ise beşinci sırada yer aldı.
Çok okunanlar sıralamasında Sinan Meydan'ın "Atatürk ve Kayıp Kıta Mu" adlı araştırma kitabı altıncı, İclal Aydın'ın "Gördüğüme Sevindim" adlı romanı da yedinci oldu.
Genç yazar Melissa P.'nin "Yusufçuk Gece Gelir" adlı romanı sekizinci, Erol Manisalı'nın "Türkiye Avrupa Kıskacında" adlı araştırma kitabının da dokuzuncu olduğu geçen haftanın en çok okunanları sıralamasında, onuncu sırada ise Ömer Lütfi Mete ve Mahir Kaynak tarafından kaleme alınan "Derin Devlet" adlı kitap yer aldı.
GençTürk Haber
08 Kasım 2005 15:14
ofgurleyuk78 10.11.2005, 00:47 Sevgili Yigidolar. Sanli tarihimizle gurur duymak istiyorsaniz, bes on sahife okuyun sonra elinizden birakamiyacaksiniz. 747 sahifelik kitabi 2- 3 günde bitireceksiniz. Sizlere dostca tavsiye. Kitaba tatil gününde baslayin. Yoksa ise geç kalabilirsiniz.Yemin ediyorum çogunuz okurken aglayacaksiniz. Böyle bir tarihi yazanlarin torunlari oldugunuz için kendinizle gurur duyacaksiniz. Sevgi ve selamlar.
Şu Çılgın türkler" 212. baskıyı yaptı
12.11.2005 11:27 - Bu haber 16.660 kişi, Mynet Haber bugün 201.698 kişi tarafından okundu
Turgut Özakman'ın milli mücadele yıllarını anlattığı ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eseri 8 ayda 212. baskıya ulaşarak 424 bin adet satıldı.
Nisan ayında okurla buluşan ''Şu Çılgın Türkler'' kitabı büyük ilgi görmeyi sürdürüyor. Aylardır en çok okunan kitap unvanını elinden bırakmayan kitabın 212. baskısı kitapevlerinin raflarındaki yerini aldı. Okurdan gördüğü ilgi sebebiyle sürekli yeni baskısı yapılan kitap için yayınevine sipariş yağıyor.
Turgut Özakman'ın kaleme aldığı ''Şu Çılgın Türkler'' adlı eser haftanın en çok satılan kitabı olurken, okurdan ilgi gören diğer kitaplar şöyle sıralandı:
1- ''Şu Çılgın Türkler'': Turgut Özakman
2- ''Ferrari'sini Satan Bilge'': Robin S.Sharma
3- ''Ermeni Meselesi'': Bilal Şimşir
4- ''En Uzun Gece'': Ahmet Altan
5- ''Derin Devlet'': Ömer Lütfi Mete-Mahir Kaynak
6- ''Bir Vatan Böyle Kurtuldu'': Erol Mütercimler
7- ''Göz Göre Göre... Kapana Düştü Türkiyem'': Sadi Somuncuoğlu
8- ''Mış Gibi Yaşamlar'': Doğan Cüceloğlu
9- ''Gördüğüme Sevindim'': İclal Aydın
10- ''Tavcan'': Hıfzı Topuz
En kısa zamanda alıp okumam lazım okadar övdünüz ki inanın bende çok merak ettim.
HALA ALMAYAN OKUMAYNMI VAR...ARKADASLAR ZAMAN GEÇİYOR HAYAT KISA :)
biz gençlerin için yazılmış kitap...neler neler var kitapta...ilk fırsatta alın gardaslar :)
gercek58li 14.11.2005, 03:00 HALA ALMAYAN OKUMAYNMI VAR...ARKADASLAR ZAMAN GEÇİYOR HAYAT KISA :)
Bende okumadim,ama yurtdisinda bulabilirmiyim,bakmam lazim?..
bulursun her yerde var...gerçek58li ilk fırsatta tehmin et...atalarımız ne güçlüklerle vatanımızı kurtarmış...tabiki belgeleri ile...ne ararsan var..
Öldü sanılan Kuvayi Milliye ruhu uyandı
Öldü sanılan Kuvayi Milliye ruhu uyuyordu, uyandı. Avrupa'nın bize karşı tutumundan sonra bu ruh kendiliğinden gelişti
"Şu Çılgın Türkler" adlı kitabın yazarı Turgut Özakman, Türkiye'nin gurur duyacağı en büyük olayın milli mücadele
olduğunu belirterek, "Öldü sanılan Kuvayi Milliye ruhu uyuyordu, uyandı. Avrupa'nın bize karşı tutumundan sonra bu ruh kendiliğinden gelişti" dedi.
En çok satan kitaplar arasında yer alan 'Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman, Eskişehir Haller Gençlik Merkezi'nde katıldığı söyleşide, "Milli mücadele, emperyalizme karşı açılmış ve sonu zaferle bitmiş ilk direniş niteliği taşıyor. Milli mücadele geri kalmış ülkelere örnek oldu ve hala olmaya devam ediyor. Türkiye'de bir takım çevreler, Kuvayi Milliye ruhunu öldürdüklerini sanıyor. Öldü sanılan Kuvayi Milliye ruhu uyuyordu, uyandı. Şu anda Kuvayi Milliye dönemini yaşar gibiyiz. Bu benim kitabımdan değil, Avrupa'nın bize karşı tutumundan sonra kendiliğinden gelişti" diye konuştu.
Ermeni soykırımı diye bir şey olmadığını da söyleyen Özakman, "Kamuoyunda tartışılan sözde Ermeni meselesi konusunda da küçücük bir kuşku duymuyorum. Eğer, en ufak bir kuşkuya kapılsaydım, her milletin bir kusuru olur, bizim de bir kusurumuz var diyecektim. Ancak, böyle bir şey yok. 1921 yılında İngilizler, İstanbul'dan Malta'ya sürgün ettikleri sözde Ermeni soykırımı zanlılarını mahkemeye götürecekler, bir bakıyorlar elde belge yok. Washington'a müracaat ediyorlar ve 'Siz görmüşsünüzdür bu Ermeni soykırımını, o konudaki belgeleri yollar mısınız?' diye soruyorlar. 1921 yılında Washington, İngiltere'ye 'Türkler'in Ermeniler'i kıydığı, soykırıma uğrattığı konusunda ne belge, ne de bilgi var' diyor. Şimdi ne oldu, ortaya belge mi, bilgi mi çıktı? Sözde Ermeni meselesi üzerine kongreler, etkinlikler düzenlendi. Peki bu İstanbul, İzmir, Edirne, Bursa'daki Ermeniler niye kaldı? Nasıl bir kıyım bu? Maraş, Urfa ve Antep'e dönenler kimler? Hani biz onları kıymıştık. Türkiye'deki bir özel üniversitenin rektörü kitabında, 'Fransızlar burada kalmak için gelmediler, bizimle savaş bile yapmadılar, çektiler gittiler' diyor. O zaman insanın, bu Antep niye Gazi, Maraş niye Kahraman, Urfa niye Şanlı diye sorası geliyor. Kendi ülkesinin yakın tarihini bilmeden rektör olan bir insanın bunu söylemesi çok yazık" şeklinde konuştu.
İHA
15 Kasım 2005 11:17
WALLA ÇOK OKUNUYOR AMA ..BEN KİTABI GÖRDÜM.. O OKUNMAZ YAW :D..ŞAKA Bİ YANADA HARBİDENDE BAŞLIYOM OKUMAYA..OKUR OKUMAZ YAZACAM YORUMLARIMI
hala okumayanlarmı var...zaman kaybetmeden okuyun...bence yüzyılın en iyi kitaplarından.
alimuharrem58 02.12.2005, 16:07 HALEN OKUMAYAN VAR SA ALSIN OKUSUN
bende okuyorum milliyetçiyim diyen herkes okumalı.ben aşırı milliyetçiyim.önce Allaha sonra Vatana kurban olurum.
EĞER KİTABI ALACAK PARASI OLMAYAN VARSA BENİMLE İRTİBATA GEÇSİN.
İNTERNETTEN GÖNDEREYİM.
PC DE OKUSUN BARİ.
KİTAP REKORL ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR.
Evet ya şu kitabı okuyamadım gitti ama telefonuma not edip unutmacağım inşallah,alıp okumayı çok istiyorum.
henuz bitiremedim.
henüz başlayamadım .....
ilk fırsatta alıp okuyacagım...
alimuharrem58 29.12.2005, 19:07 ARKADASLAR ALINIP OKUNACAK VE KİTAPLIKTA SAKLANILACAK BİR ROMAN
1967 dernek serkan20 02.01.2006, 17:14 bu kitabı yazan sayın turgut özakmana teşekkür ediyorum.
çünkü türk insanın yaşadığı çileyi derdi zorlukları
ona rağmen olan savaşları ve türk halkının zaferini bizlere o kadar güzel bir dille anlatmışki gözlerim doldu okurken. bir ulusun zaferi ancak böyle anlatılır
tebrikler TURGUT ÖZAKMAN
'Şu Çılgın Türkler' hala zirvede...
Turgut Özakman'ın, milli mücadele yıllarını anlattığı "Şu Çılgın Türkler" adlı eseri, en çok okunan kitaplar listesindeki liderliğini koruyor.
AA-Bilgi Kitabevi'nden yapılan açıklamaya göre, "Şu Çılgın Türkler" 22-29 Aralık tarihleri arasındaki satış sıralamasında ilk sırada yer alıyor. İlk 10'daki kitaplar şöyle:
1-Şu Çılgın Türkler (Turgut Özakman)
2-Tepki Cephesi (Osman Ulagay)
3-Truva Hazinesi (Clive Cussler)
4-Bir Millet Uyanıyor: 6 Avrupa Birliği Çıkmaz Sokak (Erol
Manisalı ve öğrencileri, Yön: Attila İlhan)
5-A.Ş.K. Neyin Kısaltması (Tuna Kiremitçi)
6-Ah Baba Ah (Jülide Gülizar)
7-Ferrarisini Satan Bilge (Robin S. Sharma)
8-Nato'nun Gizli Orduları (Daniel Ganser)
9-Kötü Yönetilen Türkiye (Haluk Özdalga)
10-Amat (İ. Oktay Anar)
GençTürk Haber
30 Aralık 2005 14:00
SEMİH-58 04.01.2006, 20:26 OKU OKU BİTMİYOR Kİ ABİ
aslansivasli 18.01.2006, 20:47 Bu kitap gerçekdende süper.Okudukca tarihimizi taniyorum ve neler yasadiklaimizi ögreniyorum.Meger neler çekmisler bu devlet için.Okumya baslayali 2 gün oldu ama bitmiooo
HERKESE TAVSIYE EDERIM AMA LÜTEN BU KITABIN ORJINALINI ALIN
ÇÜNKÜ;BUNA DEGER
SEMİH-58 25.02.2006, 17:08 SONUNDA BİTİRDİM OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEY
KİTABI OKUMADIM AMA OKUYAN ARKADAŞLARDAN DUYDUGUM KADARIYLA GÜZEL Bİ KİTAPMIŞŞ
ASLINADA OKUDUM DESEM YALAN OLUR. BI ARA COK GÜZEL GIDYORDU BİTİRE BILIRDIM Bİ BOŞLUK YAPTIK. KISA ZAMAN BİTECEK....
Yüz yılın en onemli romanlarından biri bence. Size tavsiye ederim.
alpereneker92 02.05.2008, 12:39 TAVSİYE EDİLİR !!! güzel eserler !
|
|