Orijinalini görmek için tıklayınız : Forma Kapma Savasi

giants
13.07.2009, 15:56
Takimda Forma kapma savasi verilirken, verilmesi gereken mücadelenin ve tüm sporcular adina hilesiz hurdasiz ve birbirini kollamadan yapilmasi gerektigini vurgulamak lazim. Özellikle gecen yil sampiyonlugu kaybetmemizde en önemli etken futbolcularimizin kendilerinin icinde bulundugu grubu ve Futbolculari kollama mantiklari idi. Kendilerinin ve grublarinin icerisindeki arkadaslarinin mevkilerinde forma kapabilecek arkadaslarini saha icinde oynatmadilar. bu oyuncular etkili olmasin diye yapmadiklarini birakmadilar
hem oyunu bozdular hemde oynuyan oyunculari oyundan düsürdüler.Takimini basarisi icin caba harciyan bir futbolcu eger ugrasiyor cabaliyor buna ragmen arkadaslari onu oyun icinde disliyor takimin parcasi olarak görmüyorsa bu hem takimi bozar hemde o futbolcuyu oyundan düsürür.11 kisi ile oynanan bir oyunda bir futbolcunun oyundan düsmesi tüm takimi bozar.

Özellikle Bu hazirlik maclarinda ben bu izlenimi kismende olsa edindim. Bu duruma Cok gec olmadan dikkat cekme ihtiyaci hissetdim. özellikle Ibrahim Erdogan, Adurahman,Onur, Bir cok pozisyonda Bosta farkli arkadaslari olasina ragmen birbirlerini saha icinde topla aradilar.sanirim bu arkadaslar topu nekadar birbirimizde tutarsak yerimizi saglamlastiririz mantigindalar.bu mantik dün orta sahada Cihani sildi. top alamayan cihan oyundan tümden koptu,tümden oyundan kopan cihan görevini yapmadigi ve yaptirilmadigi icin digerleride takim oyunu yerine kendi kurgusu ile oynadiklari icin takimlarini ve oyunu riske attilar. Görülüyorki özellikle gecen yilin ikinci yarisinda uygulamaya koyduklari bu mantigi devam ettirme gayretindeler. Gecen yil kaptan ve
saz grubu vardi bu yil yukarida ismini saydigim saz grubununu bu bicimde görmek istemiyoruz. Herkes kendi elinden geleni onurluca ve dürüstce takimi icin ortaya koysunki oyunu icerisinde kim forma hak ediyor kim hak etmiyor belli olsun. bu bicimiyle bu mantikla oynuyanlarin ve ayni calgiyi calan saz grubunun bu halleri ile forma hak etmediklerini düsünüyorum. Teknik heyetimiz umarim artik bu tip kurnazliklari bastan farkina varir tebdirini gelistirir,

Bizim icin SivasSporun Basarisi Herseyin Üstündedir.Kimsede SivasSpordan Büyük degildir

giants
13.07.2009, 16:16
Takimda Forma kapma savasi verilirken, verilmesi gereken mücadelenin ve tüm sporcular adina hilesiz hurdasiz ve birbirini kollamadan yapilmasi gerektigini vurgulamak lazim. Özellikle gecen yil sampiyonlugu kaybetmemizde en önemli etken futbolcularimizin kendilerinin icinde bulundugu grubu ve Futbolculari kollama mantiklari idi. Kendilerinin ve grublarinin icerisindeki arkadaslarinin mevkilerinde forma kapabilecek arkadaslarini saha icinde oynatmadilar. bu oyuncular etkili olmasin diye yapmadiklarini birakmadilar
hem oyunu bozdular hemde oynuyan oyunculari oyundan düsürdüler.Takimini basarisi icin caba harciyan bir futbolcu eger ugrasiyor cabaliyor buna ragmen arkadaslari onu oyun icinde disliyor takimin parcasi olarak görmüyorsa bu hem takimi bozar hemde o futbolcuyu oyundan düsürür.11 kisi ile oynanan bir oyunda bir futbolcunun oyundan düsmesi tüm takimi bozar.

Özellikle Bu hazirlik maclarinda ben bu izlenimi kismende olsa edindim. Bu duruma Cok gec olmadan dikkat cekme ihtiyaci hissetdim. özellikle Murat Erdogan, Adurahman,Onur, Bir cok pozisyonda Bosta farkli arkadaslari olasina ragmen birbirlerini saha icinde topla aradilar.sanirim bu arkadaslar topu nekadar birbirimizde tutarsak yerimizi saglamlastiririz mantigindalar.bu mantik dün orta sahada Cihani sildi. top alamayan cihan oyundan tümden koptu,tümden oyundan kopan cihan görevini yapmadigi ve yaptirilmadigi icin digerleride takim oyunu yerine kendi kurgusu ile oynadiklari icin takimlarini ve oyunu riske attilar. Görülüyorki özellikle gecen yilin ikinci yarisinda uygulamaya koyduklari bu mantigi devam ettirme gayretindeler. Gecen yil kaptan ve
saz grubu vardi bu yil yukarida ismini saydigim saz grubununu bu bicimde görmek istemiyoruz. Herkes kendi elinden geleni onurluca ve dürüstce takimi icin ortaya koysunki oyunu icerisinde kim forma hak ediyor kim hak etmiyor belli olsun. bu bicimiyle bu mantikla oynuyanlarin ve ayni calgiyi calan saz grubunun bu halleri ile forma hak etmediklerini düsünüyorum. Teknik heyetimiz umarim artik bu tip kurnazliklari bastan farkina varir tebdirini gelistirir,

Bizim icin SivasSporun Basarisi Herseyin Üstündedir.Kimsede SivasSpordan Büyük degildir

Murat Erdogan olacakti özür dilerim

merkez_emre
13.07.2009, 16:17
güzel bir konu olmuş...benımde ızledıgım 2 maca göre bazı futbolcular artık kendınlerınden cok emın mi diyim yada forma benım bu yuzden rahatım mı diyim bir rehavet ortamı sezdim bende...

SECURITY
13.07.2009, 16:33

Özellikle Bu hazirlik maclarinda ben bu izlenimi kismende olsa edindim. Bu duruma Cok gec olmadan dikkat cekme ihtiyaci hissetdim. özellikle Ibrahim Erdogan, Adurahman,Onur, Bir cok pozisyonda Bosta farkli arkadaslari olasina ragmen birbirlerini saha icinde topla aradilar.sanirim bu arkadaslar topu nekadar birbirimizde tutarsak yerimizi saglamlastiririz mantigindalar.bu mantik dün orta sahada Cihani sildi. top alamayan cihan oyundan tümden koptu,tümden oyundan kopan cihan görevini yapmadigi ve yaptirilmadigi icin digerleride takim oyunu yerine kendi kurgusu ile oynadiklari icin takimlarini ve oyunu riske attilar. Görülüyorki özellikle gecen yilin ikinci yarisinda uygulamaya koyduklari bu mantigi devam ettirme gayretindeler. Gecen yil kaptan ve

sivassporlu futbolcular arasinda grup olustuguna katilmiyorum
teknik direktörun mac boyunca verdigi taktigi uyguluyor futbolcular teknik direktor su oyuncunun uzerine oynayin dedigi muddetcede oyuncular o futbolcuya oynarlar.bir futbolcu oyun icerisinde takim arkadaslarindan fazla pas alamiyor ise yanlisi oyuncularda degil teknik patronda aramak lazim

58ÖREN58
13.07.2009, 16:57
forma kapma savası olsa rehavet dusmez daha hırslı olurlar bırde ıkı hazırlık macındada tek forvet oynattı bulent hoca tek forvet oynadımmı kamanan fazla etkılı olamıyor ıkı hazırlık macında gordugum kadarıyla defans suan ıyı bı ıyı orta saha bıtanede ıyı bı forvet lazım ıkısıde kesın alınmalı bence şampiyon sivassporrrrrrrrrr

izmirliyigido
13.07.2009, 17:17
Bu konu gayeeeeet saçma olmuş. Takımda, hele de Bülent Uygun varken gruplaşmadan bahsetmek mümkün değildir. Senin o saydığın isimler, geçen sezondan beri form düşüklüğü yaşayan futbolcular. Onlar birbirini kollamak için birbirine top atmak için değil, kafalarını kaldırıp ileride ki arkadaşlarına yollayacak mecalleri olmadığı için kısa pas yapıyorlar.

Geçen sene de bir gruplaşma yoktu, bu sene de herhangi bir gruplaşma olmaz. Siz içinizi rahat tutun. SİVASSPOR başka takımlara benzemez, siz sadece iyi bir taraftar olun yeter.

AYK

giants
13.07.2009, 17:30
sivassporlu futbolcular arasinda grup olustuguna katilmiyorum
teknik direktörun mac boyunca verdigi taktigi uyguluyor futbolcular teknik direktor su oyuncunun uzerine oynayin dedigi muddetcede oyuncular o futbolcuya oynarlar.bir futbolcu oyun icerisinde takim arkadaslarindan fazla pas alamiyor ise yanlisi oyuncularda degil teknik patronda aramak lazim

Degerli hemsehrim senin düsüncene saygi duyyorum cok yönlü dogrularin oldugu gibi futbol gibi oyunda cok yönlü yanlisliklarinda olabilecegini göz ardi etmemiz gerekir. gecen yilki sistemin dogrulugunu savunmuyorum. dogrudur gecenyilki sistem Kaptan Mehmet üzerine kuruluydu ama Kaptaninda yapmasi geren kendini ve arkadaslarini pozisyona sokmakti. bu noktada dikkat edilirse gecen yil Balili,Tum ve Kamanan gibi futbolcular bir cok gol pozisyonunda arkadaslarini onlari pozisyona sokmasi ile degil bireysel cabalari pozisyon yarattilar pres yaptilar kovaladilar yada karambola getirip attilar. özellikle organize olup alda at dedikleri pozisyon sayisi cok azdir. bu hocadan yada baskasindan kaynaklanir ayri birsey o konudaki düsüncelerimi daha önce o sürece iliskin dile getirmistim Özellikle Hocanin o sürecte tüm formsuzluguna ragmen Mehmet israrina anlam vermemistim. buna tekrarda girmek istemiyorum.

Yeni bir döneme girdigimiz bu sürecte kimse gönül rizasi ile sirtindaki formayi baskasina alda sen giy demez. bu noktaya dikkat cekerek dürüstce Tatli bir rekabet olmasina vurgu yapmak istedim. hem teknik heyet gercekden kimin formayi hak ettigi konusunda adaletli gir yargi olusturur. hemde bizler gercekten vazgectigimiz futbolcular ve transferde verilen paralarin degip degmedigini gözlemleriz. yok herkes yine bildigini okuyacaksa gidenler neden gitti gelenler neden geldi. bir anlami kalmiyor. Fotbolun icerisinde her takimda grup gibi hareket eden vardir. yok diyenlere iyi gözlemlemelerini temenni etmekden baska bir sey elimden gelmez..
Saygilar

giants
13.07.2009, 17:39
Bu konu gayeeeeet saçma olmuş. Takımda, hele de Bülent Uygun varken gruplaşmadan bahsetmek mümkün değildir. Senin o saydığın isimler, geçen sezondan beri form düşüklüğü yaşayan futbolcular. Onlar birbirini kollamak için birbirine top atmak için değil, kafalarını kaldırıp ileride ki arkadaşlarına yollayacak mecalleri olmadığı için kısa pas yapıyorlar.

Geçen sene de bir gruplaşma yoktu, bu sene de herhangi bir gruplaşma olmaz. Siz içinizi rahat tutun. SİVASSPOR başka takımlara benzemez, siz sadece iyi bir taraftar olun yeter.

AYK
Degerli hemsehrim Sanirim site yöneticilerinden birisin.
Madem Sacma bir yazi ve isin dogrusunu sen biliyorsun ozaman bu yaziyi kaldir. Ne yapalim bizde senin önerilerini dikkate alip iyi bir taraftar olamaya gayret ederiz.

Saygilar

nejmi58
13.07.2009, 18:02
yazilanlara bende katilmiyorum,

murat erdogan geleli daha yarim sezon oldu, ne cabuk gruba dahil oldu???
onur zaten ilk onbir oyuncusu degil bu yüzden kendini gösterebilmek icin tabiiki en müsait arkadasina atmaya calisacaktir.
ibrahim ise zaten hemsehrimiz, sanirim sivassporda sadece para icin oynamiyor, bu takimin basarisini en iyi taraftar kadar istiyordur.
Abdurrahmanin ise Trabzonspora attigi golden sonraki sevinci bazi noktalari astiginin göstergesi idi sanirim.

badboysefaa
13.07.2009, 18:07
bir mahalle takımından bahsetsek tamam insan yakın arkadaşına pas atar dier arkadaşlarına sıkışmadıkça atmaz ama biz burda profosyonel bi takımdan bahsediyoruz şampiyonlar ligi oynayacak bir takımdan bahsederken böyle yanlış şeylerin yazılması gerçekten üzüntü verici

ferhat_58_oğuz
13.07.2009, 20:00

kim hangi takımda guruplaşma var sivasspordamı sen hangi takımdan bahsediyosun senin bahsettiğin bu takım olamaz olsa olsa 8taş f5 6s de olur ben kesinlikle böyle bir şey algılamadım eğer sivassporumuzda takım ruhu olmasa idi zaten ne ikinci ne üçüncü nede beşinci olurduk bence takım ruhunun en iyi sergilendiği takım sivassporumuzdur kimsenin böyle yanlış düşüncelerle çıkıp yazı yazmaması lazım bu düşüncelerin inan sivassporumuza fayda değil zarar verir

Murat ARICI
13.07.2009, 21:27
OTURDUĞUNUZ VE 90 DK SINI İZLEDİĞİNİZ BİR MAÇ İÇİN BÖYLE GRUP,MRUP VAR DEMEYİN..AMA BİR REHAVET SÖZ KONUSU..

giants
13.07.2009, 22:09
Degerli hemserilerim inaniyorumki herbiriniz SivasSporun basarisini canini gönülden yürekden istiyorsunuz. Benim konu olarak actigim düsünceyede bir cok insan katilmayabilir.yanlis oldugunuda düsünebilir.Buna sagi duyarim hepimizin farkli pencereden baktigi dogrular yada yanlislar olabilir. ama Sivas, SivasSporun yararina yazmiyorsun ,oturdugun yerden böyle seyler yazma yada sen ne biliyorsun dogrusunu ben bilirim.Sen Sadece söyle ol tarzinda yazilar yada ben dogruyu senden daha iyi bilirim, sen düsünme zahmetine katilma nasilsa ben düsünüyorum demek anlamina gelir kibarca.

Evet ortalama insan zekam vardir.Buna ragmen begenilerim ve sorgulama yetenegim vardir.neden nicin nasil seylerini hep kendime ve etrafima sormaya calisirim. düsünce belirtirken objektif olmaya mümkün oldugu kadar kimseyi kirmamaya dikkat ederim. Tabi kirilip üzülecegimi hissedecegim ana kadar.

Ayrica konu icerisinde ben böyle bir kaniya kapildim diyorum.acaba diyorum Hazirlik maclarini ekrandan izlemis olsa idim bir baskasi bu yaziyi yazsa ben ne düsünürdüm ikilemine düsmedim desem yalan olur.özelliklede yazinin ikinci bölümü icin. ama malesef bütünlük icerisinde izledigim macda benim tekrar ediyorum KISMEN edindigim kani bu
yazinin gecen yilki degerlendirmesi ile ilgili kaniya gelince ligin sonunda ve sonlarina dogru herkes biz zahmet neler yazdiklarina bir baksin. böylesi uyarilar testi kirildikdan sonra bir anlami kalmadigini hep beraber yasadik.

Bu su anlama gelmiyor Murat Erdgan,Onur,Abdurahman, gereksiz oyuncularmi hayir Aksine SivasSpor Catisi altinda her futbolcu degerlidir. benim vurgulamaya calistigim sey Bu futbolcularin bu tip seyleri yapmasina gerek yok Murat gecen yilki ligin son 3 macindaki murat olsun yeter.Abdurahman yine gecen ligin son 5 haftasindan önceki futbolunu oynasin yeter. Onur ise yetenekli ve gayretli bir futbolcu saha icinde kimseyi aramasin yapmasi gerekeni yapsin baski altinda oynamasin kendisi icin oynasin kendisine daha fazla yarari olur.

Ayrica bu konularin tartisilmasi aksine eskileri dahada gayretlendirir ve yenilerin adapte olmasini hizlandirir. SivasSporun cikarini düsünmek iyiligini düsünmek.Basarisini istemek var olan eksiklikleri önceden görüp uyari yapmaktir. yoksa gecen yil ligin sonlarina dogru hepimizin farkli bicimde koydugu tepkilerin gördügümüz gibi. bir anlami olmuyor.

Saygilarimla

aliDesidero
13.07.2009, 22:23
Umarım sezon içerisinde "Bir zamanlar fırtınalar estirirdik , eskisi gibi değiliz şimdi değiştik" şarkısını söylemeyiz...

subasi29
13.07.2009, 23:24
her futbolcunun formz szvzsi vermesi cok hosbirsey,oyunun kalitesi artar,ama isi gruplasmaya giderse olmaz,bu is bencillikten oteye gitmez