Orijinalini görmek için tıklayınız : Kötü Gidişin Nedeni Nedir?

tanju_58
21.08.2009, 02:38
Sivassporumuz lige çıktığı sezondan beri süper lige ve avrupa maçlarına en kötü girişi yaptı.Sizce bunun nedeni nedir?

1)Bülent hocamızın kadrodaki radikal değişikliği.
2)Yönetimin transferde gecikmesi.
3)Yapılan transferlerin yetersiz ve tecrübesiz olması.
4)Futbolculardaki sakatlıklar
5)Hepsi.

Ben bir takımın kadrosuyla bir sene içerisinde bukadar oynama yapıldığını ilk defa Bülent hocamızda gördüm.Tamam takımı gençleştirmek isteyebilirisin ancak bunun böyle birden yapılabileceğini zannetmiyorum ki olmadığıda ortada zaten.

Şampiyonlar ligini çalışarak hak eden futbolcular birer birer takımdan gönderildi ve yerlerine küme düşmüş veya 2.ligden futbolcular alarak devam edildi.
Şampiyonlar ligini Ersen haketmedi,Erman,Yasin,Uğur,Agb etu haketmedi.Şampiyonlar Ligini Tum haketti Bilica haketti Sylla haketti Balili haketti.Sonuçta her futbolcunun hayalinde vardır şampiyonlar liginde,uefada oynamak.Futbolcular çalışmış didinmiş oraları hak etmişler sen tut o takımdan gönder.Kimsenin ahınıda almamak gerek...

tekdoktirin
21.08.2009, 02:45
BENCE YETERSİZ ANTIRAMAN YOKSA SÜPER BİR TAKIM GEÇEN YILLARDAN ÇOK DAHA KALİTELİ AMA BENCE DİSİPLİN EKSİKLİ NEDİR BU ANLAMIYORUM DORUSU

joe cole
21.08.2009, 02:52
bence bu lıstedekılerın hepsı ayrıa petkovıc ve hayrettının bu takımda olması

Burack
21.08.2009, 02:54

Bugunki maçta Petkoviç'in hatalari neydi?

joe cole
21.08.2009, 02:58
Bugunki maçta Petkoviç'in hatalari neydi?

ilk golde topu gayet rahat kontrol edebılırdı ama yıne kontrol edemedı ve macta daha yaptıgı basıt hatalar yeterlı mı???

Burack
21.08.2009, 03:00
Ben hiç bir golde Petkoviç'in hatasini goremedim, ama 5 - 0lik Anderlecht maçinda Petkoviç hataliydi. Dogru duzgun Defans olmadigi için her hareketi goze batiyor bence.

hunter
21.08.2009, 03:06
şu anda takımda büyük bir uyum sorunu olduğu ortada yapılan tranferlerde yetersiz bence ersen martin transferi büyük bir hata (inşallah ben yanılırım ilerleyen haftalarda düzelirse)bülent uygunun takım üzerinde kurmaya çalıştığı sisteme göre oyuncu sayısı yetersiz, takımın moral motivasyonu sıfır ayrıca takımın bu halde olduğunu bile bile geç yapılan transferler, takımın defanstaki büyük sorunu, ayrıca sivas hem kimliğini unutmuş hem inancını kaybetmiş, sanki yönetimdede zafiyet varmış gibi özellikle yapılan transferlerde

bacacı
21.08.2009, 03:12
2 ve 3 - ayrıca hayrettin gibi kasapların, petkoviç gibi karpuzcuların kadroda olması. ek olarak bülent uygunun tecrübesizliği ve geçen sezonki başarısızlığı kaldıramaması

tekdoktirin
21.08.2009, 03:39
YA ARKADAŞLAR BENİM ANLAMADIM HAYRETTİN KAPTAN DİMİ YA ALLAH AŞKINA MAÇIN İÇİN DEKİ ELHAREKETLERİ FELAN YANİ PES DORUSU BİR KAPTAN BÖYLEMİ OLUR YA TAMAM SIVASLI CANIMIZ CİERİMİZ AMA YANİBUMU PERŞEMBE NİN GELİŞİ ÇARŞAMBA DAN BELİ

davudi
21.08.2009, 03:40
bence bozulan kadroyu daha takım olarak kuramadı bülent hoca

serhatcan
21.08.2009, 04:03
neyse ben gene bişeyler yazacam ama yazmıyorum. çünkü halaa kötü gidişatın nedeni olarak bozulan kadrodan bahsediliyor.ee %90 böyle düşünürse bizim söyleyeceğimize kulak asan olmaz saten. yada görmemezlikten duymamazlıktan gelirler.yav fotomaç ta HAKKI YALÇIN diye değerli bir yazar var. zaman zaman HAYAL SATAN ADAM diye yazılar yazar. eğer kaçırdıysanız internetten hakkı yalçının yazılarına girin okuyun.bakın bakalım sivassporun kötü olmasının,avrupada yalancı başarılara müsaade edilmediğini görecekmisiniz.siz halaa sorunu değişen kadroda görüyorsunuz. ama şunu göremiyorsunuz. gönderilen futbolcularda olsaydı hezimet olurdu.hep futbolun güzelliklerini sahaya yansıtıyoruz diye oynanan iğrenç futbolla bizi ( gerçi beni değil ) uyuttular.inanın bilicada olsaydı,sylada olsaydı,mehmet yıldızda olsaydı vis v.s de olsaydı hiç farklı olmazdı. öünküü yıllarca iğrenç futbolla alınan galibiyetleri futbolun güzelliği olarak gözümüze sojktular. geçen yıl ki takımına elenirken de o gönderilen futbolcular vardı.sorunun aslında futbolmu yoksa başka bişeymi ounatılıp oynandığından kaynaklandığını göremiyorsunuz. düzelir diyeninde aklına şaşarım. çünkü diğer klüpler daha iyi transferler yaptılşar ve daha güzelş futbol oynuyorlar.kasımpaşanın oynadığı futbol bile sivasspordan kat kat üstin.neyse anlayana artık.

Te Vi llorar
21.08.2009, 04:33

sence? hayrettinden baska ne gibi bir alternatifin olabilir?

yasin2452
21.08.2009, 04:35
bana göre yapılan transferler geçen senekilerin teni doldurmuyor geçen seneki abdurrahman bile sahanın en iyisiydi

zaralı19
21.08.2009, 04:50
Bülent hocamızın kadrodaki radikal değişikliği.

sariyolak
21.08.2009, 07:57
herkese hayırlı cumalar ve hayırlı ramazanlar.yiğidolarımız iyi başlamadı ama iyi bitireceğinden eminim.henüz alışma ve konsantre dönemindeler denizli maçını kazanırsak kolay kolay yenilmeyiz ben kangallı olarak yürekten inanıyorum allah yollarını açık etsin.seyircilere sabırla destek, yiğidolara oynamak düşer.izmirden tüm sivaslı hemşerilerime selamlar.

kocakss58
21.08.2009, 09:52
trasferde geç kalındı.ayrıca kaliteli yabancı oyuncular alınmalıydı.Avrupa maçları oynayacağını biliyordu.Hala orta saha da kaliteli bir on numara açığımız var.

SempaticH
21.08.2009, 09:52
kötü gidişin nedeni takıma iyi antraman yaptırılmaması görünüyor bakın kimin nerde oynadığına hiç kimse doğru dürüst yerinde oynayamıyor ve verilen görevi yerine getirmiyor kondüsyon yok denecek kadar eksik pres yok yav allah aşkına bu takımda hiç mi topa vuamaz hiçmi çalıştırılmıyor yoksa vay transfer miş yok şu gitmiş şu gelmiş öle değil bence sorun burda vede sorunun başlıca mimarı hoca eski hoca değil nerde o eski hırslı bülent sanki bir boş vermişlik var oda takıma yansıyor sonuç bu ve takımda bundan fazlazı olmaz

TS58
21.08.2009, 09:55
YASİN ÇAKMAK-ERSEN MARTİN gönderilmeli.

Dağcı
21.08.2009, 09:57
Kondisyon eksikliği,
Disiplinsizlik,
Takım ruhu'nu kavrayamayanlar,
Yeni katılanların durumu,
Kenar yönetiminin oyuna müdahalelerde geç kalması gibi etkenler de söylenebilir.

Nasıl düzeliriz?
Kaliteli bir stoper, iyi bir ön libero ve genç bir kaleci ile.

acakislalimahoni
21.08.2009, 10:06
:mad: :mad: Bakın arakadaşlar şunu belirtiyim takımda kimse birbirine uyamıyor
yeni futbolcuların birbirini bir an önce tanıması lazım
şaktar macında deli etti ERSEN MARTİN TRANSFERİ BENCE BOŞA YAPILMIŞ
kamanan yanında erman kılıç oynasaydı bence daha iyiydi
daha ayağımıza gelen topu pas yapamıyoruz bu şekilde bizi daha cok yenerler takıma pas calıştırılması lazım
habire havadan sişir ersen martin bi halt yiyemiyor ne olcak
saktar gibi takımda acımaz adama
mehmet yıldız cok arandı dün
boaza iyi
ibrahim ünlü iyi
abdurrahman süper
geriside fos
ibrahim dağaşan sönmüş düz ovada gidemez olmuş
Bülent hocanın takıma bir an önce birbirine uyan ve isabekli yerden hızlı pas yapabilen bir hüviyeti kazandırması gerekir
cok üzülüyoruz istanbul takımı şakşakçılarınınn maskarası olduk
artık yeter
bir an önce toparlanmalılar
:( :mad: :mad: :mad: :mad:

yiğidomustafa
21.08.2009, 10:32
En büyük eksiklik ve yenilme sebebi bülent hoca ve dafanstaKi tecrübesizlik...

ozbss07
21.08.2009, 10:37
bülent hocanın tek sorunu kadroyu yeniliyecem gençleştirecem diye geçen sene sivas ın başarısında en büyük rolü olan futbolcuları yollayıp yerine tam bi 2.lig oyuncularını toplamasıdır sen şampiyonlar ligine gimiştin aldığın adamlara bak kadir pekmezci ferhat falan bunlarla yürümez sen defansa bilica yı werip neden önder i istemiyonda niye yasini kabul ediyon ? mbemba desem bişey yapamıyo defansmız yok oorta saha yok forvet(burdaki arkadaşlar kızıyodu forvet alınsın diyince kaç tane forvet war diye gördünüz mü hala gol atamıyoz) yok kalecimiz bile yok rezilllik tam anlamıyla :mad:

ogz58
21.08.2009, 11:34
yasin çakmak ve ersen martin yanlış transfer

giants
21.08.2009, 11:36
Kötü Gidişin Nedeni Nedir?

Kötü Gidişin Sebebleri.

Bas Sorumlu yönetimdir

1.Yönetim kisa vadede elde edecegi parayi kar sayip, basariya ulasmis bir takimin boztulmasina göz yummustur. Hem Lige iyi bir baslangic yapmamiza hem de Avrupa da basarinin önüne gecmistir.Külübün Avrupa kupalarinda ileride elde edecegi Büyük kazanc sansini sifira indirdikleri gibi yapilan yanlisliklara ortak olduklari icin futbolcu gönderme ve alma isinden zarar etme noktasina gelmislerdir. yani dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmuslardir.

2.Basari hedefininin önüne hedefsizlik koymustur. günlerdir tekrari verilen kanal 58 de sporaktif programina Konuk olan Kulübün basin sözcüsü Fikret Ünsal Kimse bizden sampiyonluk beklemesin bizim gecmisdeki hedeflerimiz 40 Poandi simdide öyle ama ilk bese girecegimizi düsünüyoruz diyor. Bu yaklasim bir hedefsizliktir. Kilasik tüccar mantigidir. takim ligde kalsin biz oyuncu satip kar edelim mantigidir. Bu mantigin icinde Basari isteme camiayi yüceltme yoktur.Taraftari tatmin yoktur.Taraftari adam yerine koymakda yoktur.

Teknik Heyet ve Hoca
Ikinci bas sorumlu Hocadir.

1.Hocamiz Hangi isi yaptigina daha karar vermemis. yukarida birinci bölümde yazdigim Kisa vadede kar saglama isinin uygulayicisi Hocadir. en kisa sürede nasil kar ederiz heyacanini en cok o yasadi hatta antiremanda kendine neden bu takimi dagittin diyen taraftara verdigi cevap cok ilginc getir birbucuk milyon satmiyalim diyor.

2- Bizim hocamiz Takima basarisi icin kimi alirimdan ziyade kimden alip satarken kar saglariz bunun hesabini yapti gelecek icin yatirim sözüde buradan cikti.Takimin basarisi 1. Önceligi olmadi yapilan transferler ve gönderilenlere baktigimizda bunu rahatlikla söyleyebiliriz.

3-Bizim hocamiz kendi adina bile Basarili olma ve kariyerini yükseltme cabasinin önüne menejerlik aliskanligini koydu.

4-Yönetimide bu olumsuzluklarina ortak etti.

5-Avrupa maclarinda ve lig maclarinda takimi gerektigi gibi hazirlamadi. Bir dedi hata benim. Bir dedi hata futbolcularin böyle basit goller antremanda bile yenmez. Teknik heyetin takimda sistem oturtmada zayif kaldigini perdelemeye calisti.

6.mac satinden 30-40 saat önce taraftarin Takimi neden desteklemediklerini bilmedigini kendilerini sevenlerin yeterli olacagini Ulusal basina söyledi. Destek verenlerin caimanin taraftari degil kendilerinin yandasi gibi gösterdi.Sanki stadyumu dolduran insanlar SivasSpor icin degil sadece kendisi icin geldigi havasi yaratti.dinleyen taraftari dahada fazla tepkilendirdi. Taraftarla sorunlu olan yanini derinlestirdi.

Kisaca hem takimin kimyasini hemde taraftarin kimyasini bozdu.

FutBolcularin eksiklikleri.

1-Futbolcu arkadaslarimizin Süperlig oyunculari olduklarini farkinda degiller bir an önce bunun farkina varmalari ve kendilerine yakisani yapmalari lazim.

Taraftarin sorumlulugu

1-Her olumsuzlugu sineye ceken. Bile bile lades diyen.Takimin Basaridan camianin hem prestij hemde Maddi kayiplarini bile görmeyen bunu tebdiri icin baski kurmayan taraftar da sorumludur.

2-Buraya kadar Kaybettigimiz basarili oyun düzeni. Futbolcu kaybi Prestij kaybi, gerek yanlis transferde gerekse avrupa macerasinda Kaybedilen 10 Milyonlarca € nun havaya ucmasinda seyirci kalan taraftarimiz sorumludur

3-Takim taraftarligi ile kisi taraftarligini birbirine karistiran taraftarimiz sorumludur.

Benim kötü gidisde paylari olarak gördügüm seyler bunlar.

samet35
21.08.2009, 12:45
bence kotu sonucların nedeni yonetimin transferde gec kalması. henuz 3 tane yabancı oyuncu kontenjanımız acık. yonetim gecen sezon bitmeden transfere baslaması gerekirdi ve bu kontenjanı hazırlık doneminden once kaliteli oyuncuları doldurması gerekirdi. bouzza yı saymazsak aldıgımız 2 yabancı oyuncu agbetu ve mbemba. bu iki oyuncudan biri zaten kocaelideydi bize gelmesi cok normal. digeri ise genc tecrubesiz ve kendini kanıtlıyamamıs oyuncu. onun dısında yapılan adam gibi bir transfer yok.

giants
23.08.2009, 23:19
ajansspor.com da SivasSpor un gidisati hakkinda anket acmislar linki ve anketdeki son durumu asagiya yazdim.

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20090823/antalya_3_puanla_tanisti.html

Sivasspor'daki kötü gidişin ana nedeni sizce nedir?

Teknik ekip 22,1%2294 Oy
Futbolcular 12,3%1274 Oy
Transfer hataları (Yönetim) 62,4%6486 Oy
Diğer 3,2%337 Oy

Ayşegül
23.08.2009, 23:30
teknik ekip tabiki başka ne olabilirki?

alperen2009
23.08.2009, 23:53
kotu gidisin nedeni kotu defans ve taransfer hatalari takimin iskeleti bozuldu

yasin ve hayrettinden savunma olursa olacagi bu

hem avrupada oynama hakkini kazandik hemde o basariyi saglayan oyunculari sattik eller gider mersine biz gideriz tersine aklim almiyor, bizim bulo ikinciligi begenmedi sanirim o yuzden sistemi degistirdi ve takimi bu hale getirdi

Torontonian
24.08.2009, 00:24
en buyuk hata yonetimin sivasspor'un ligdeki basarisini arttirarak devam ettirmesi ve avrupa kupasi'nda basarili olabilmesi icin takima yeterli transferleri yapmamasidir.

sonucta bulent hoca eminim ki yonetime belli bir transfer listesi vermistir, her hoca iyi futbolculari kadrosuna katmak ister. ancak yonetim bunu beceremedi ve takim dususe gecti.

toparlanmak icin hala gec degil, ancak kesenin agzini acmalari gerek.

ayhan58ayhan
24.08.2009, 00:35
sevgili arkadaslrim yigido kardeslerim gecen sene ilk 11 de oynayan iki oyuncu sadece kadroda yok onlarin yerine yapilan transferlerde gayte tabiki uyum suresinden gecmekteler.ama suda bir gercekki YASIN cakmak gibi defansi allak bullka eden bir stoprimiz oldugu surece sivassporumuzdan biseyler beklemeyin yonetime acil olarak bu konuda gerkenleri yapmasi icin rica ediyorum.lutfen BULENT HOCAM lutfen BUYUK BASKAN defanstaki bu problemi giderelim.tek sorunumuz defansda ( bu arada MUSA AYDIN kardesimizinde biran once kendisine gelmesini bekliyoruz,eger oda sehirden ve takindan SIKILDIYSA kendisi bilir..)

müdüroglu58
24.08.2009, 00:41
bence büyümeyi kaldiramadik....profesyonel yardim gerek....yapilanmada...pazarla mada...marketingde...herseyi iki kisiden beklemek olmaz...

alperen2009
24.08.2009, 01:08
ARKADASLAR TRANSFER SEZONU BITTI BIZ DAHA TRANSFER YAPACAGIZ YAHU BU NE ISTIR ANLAMADIK GITTI

585858MeRt
24.08.2009, 17:30
insallah düzelecez yarın takımımızdan galibiyet bekliyoruz

oquzh4n58
24.08.2009, 17:31
BU DEFANSSSSSSSSS LA ERSEN MARTIN

sivastatlıbelam
24.08.2009, 17:59
bence BÜLENT HOCANIN KAPRİSLERİ... :mad:

VE yanlış transferler.yani balili,bilica,tum,sylla,diallo ve mohamed alinin gönderilişi.:mad:
ılgar gurbanov gibi bir oyuncunun hala kiralık olması.:confused:

ve yeni transferlere şans vermeden tekrar başka takımlara kiralanması.:confused:

şükrü çitil
24.08.2009, 18:44
sayın bülent hoca sedat diye tanıdıgız bir futbolcu var bu adam sahada ne yapıyor futbolmu oynuyor yoksa dalgamı geciyor insanlar ile yazık bu adam sivassporda oynacak futbolcu degil ben cıplak gözümle görüyorum sayın hoca görmüyor ve ilk onbirde oynuyor anlamak akıl karı degil sedat dedigim futbolcu takımda oyndıgı sürece takım daha çok kötü duruma düşecek sizlere şaka gelir belki her maçta görüyorum sedat ve hayrettin petkoviç abdurahman murat söz gelmez bu isimler oldugu sürece toparlanmak hayel selamlar .......

ShabbatShalom
24.08.2009, 18:51
Bülent Uygun un ayrı bir havaya girerek takımı dağıtıp eski kadrodan daha iyi bir iş yapacağını zannetmesi...

LosTie58
25.08.2009, 00:34
Bence transferde gecikildi,iyi bir stoper ve iyi bir orta saha oyuncumuz olsaydı böyle olmazdı sonuçlar.

subasi29
25.08.2009, 02:17
ankete gore;hepsi gercektene biri baslayinca digerleride siraya geciyor hata ustune hata

subasi29
25.08.2009, 02:18
Bülent Uygun un ayrı bir havaya girerek takımı dağıtıp eski kadrodan daha iyi bir iş yapacağını zannetmesi...

zannetmiyorum kotu gidisle bulent hocanin takintisinin bir yani yok.