Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivas'tan Hakan Şükür'e teklif
Ultra sivasli 06.10.2009, 16:32 Turkcell Süper Lig'de Pazar günü oynanan ve Sivasspor’un 2-0 kazandığı Antalyaspor maçının ardından istifa eden Bülent Uygun’un yerine teknik adam arayışlarını sürdüren Sivasspor’da flaş gelişme.
Sivasspor teknik direktörlüğü için adı geçen Güvenç Kurtar, Giray Bulak, Samet Aybaba ve Ersun Yanal isimleri gündemdeyken yönetimin asıl hedefinin Hakan Şükür olduğu iddia edildi.
TRT1’de yorumculuk görevine devam eden Hakan Şükür’ün bu teklifi nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.
KAYNAK HÜRRIYET
yigidolar06 06.10.2009, 16:36 İnşallah doğrudur bu haber Bülent hocadan sonra sivasspora en yararlı verimli hoca olur Hakan ŞÜKÜR
58_babacan_58 06.10.2009, 16:39 YARARLI OLUR AMA GELECEĞİNİ ZANNETMİYORUM !!!
YiĞiDo YiĞiDo 06.10.2009, 16:43 ya ne hakan sükürü allah askına yeni teknik direktörümüz muhsin ertuğral
İnşallah olur süper kişiliğe sahip hatırlarsanız galatasarayın bizi 5-3 yendiği maçta tüm gs lileri bizim tribünlere selamlatmıştı İnşallah doğrudur bu haber
BU KADARDA BÜYÜK YALAN HABER OLMAZ. NERDEN ÇIKARIYORSUNUZ BEE...
metin_yilmaz 06.10.2009, 16:45 velev ki hakan sükür olsun :))))) sivas spora faydasi olmaz
Turkcell Süper Lig'de Pazar günü oynanan ve Sivasspor’un 2-0 kazandığı Antalyaspor maçının ardından istifa eden Bülent Uygun’un yerine teknik adam arayışlarını sürdüren Sivasspor’da flaş gelişme.
Sivasspor teknik direktörlüğü için adı geçen Güvenç Kurtar, Giray Bulak, Samet Aybaba ve Ersun Yanal isimleri gündemdeyken yönetimin asıl hedefinin Hakan Şükür olduğu iddia edildi.
TRT1’de yorumculuk görevine devam eden Hakan Şükür’ün bu teklifi nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.
KAYNAK HÜRRIYET
Sivassporumuzda teknik direktör arayışları sona erdi. Antalya maçının ardından istifa eden ve yönetim kurulu tarafından istifası kabul edilen Teknik Direktör Bülent Uygun un ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren yönetim kurulumuz yurt dışından başarılı bir hoca ile prensipte anlaştı.
Yurt dışında başarılı bir kariyere sahip olan türk teknik direktörle ilgili olarak hafta sonunda imza töreni yapılacak ve hocanın ismi de aynı gün kamuoyuna açıklanacak
Kaynak: Sivasspor.org.tr
bu iki haberden hangisi dogru bilemiyorum.
altuntas58 06.10.2009, 16:56 Basın sözcümüz sayın fikret ünsal yurt dışandan bir türk hoca ile anlştık acıklaması yaptı hakan şükürün bu haberinin doğruluğundan emin değilim ama hakan şükür gibi bir adamın sivassporumuza faydalı olacağını düşünüyorum
Ultra sivasli 06.10.2009, 17:00 Basın sözcümüz sayın fikret ünsal yurt dışandan bir türk hoca ile anlştık acıklaması yaptı bu haberin doğruluğundan emin değilim ama hakan şükür gibi bir adamın sivassporumuza faydalı olacağını düşünüyorum
GARDAS BIZIM YÖNETIM BOS DEGIL ELINDE A - B PLANLARI VAR SAG GÖSTERIP SOL VURABILIR BENDE HAKANIN ANTRÖNERLIKTE KENDINI ISPATLAMASI ICIN BIR SANS OLARAK GÖRÜYOM BIRDE HAKANIN TERCÜBESI ALMADIGI KUPA KALMADI ONUN ALTINDA OYNAYAN FUTBOLCULAR ÖLÜMÜNÜ OYNAR DIYORUM SIVASSPOR BIRDE KADROYA GIREMEYEN GS FUTBOLCULARI GETIREBILIR ARDAYI NASIL MANISAYA VERDILER HER SEY OLUR GELIRSE SIVASSPOR TUTULMAZ
OPERASYON 06.10.2009, 17:52 S.A...Bence Bulent gitmes iyi olurdu gelen gideni aratir.Bulenten sonra Hakanin gelmesi guzel olur.Erturul beyin gelmesi ise tercube bakimindan hos ikisinden ayri bir altarnatif UMIT Ozat ihtimal dahilininde ama onunda saglik problemi var.bir ihtimalde Senol gunes olabilir.Turkiyede calistirmadik oartada gezen hoca musvetelerini sallayin gittsin sivasspor ozel Guvenc kurtar bunlarin icinde en iyisi cunki gercekten isi biliyor ama sansiz guzel ve uzun vadede bir takimla yola devam edemedim hadi hayirlisi.
effenberg 06.10.2009, 17:58 Olsa süper olur ama sanmiyorum..
babapiton 06.10.2009, 18:22 keske gelse ama yalan haber....
yigido_sampiyon 06.10.2009, 19:35 zaten gelmezde sivasspora, gelirsede başarılı olcağını zannetmiyorum...
kiNgSiZe58 06.10.2009, 20:01 ben gelmesinden yanayim ama gelmez bence.
Hakan Şükür'in tecrübesi yok ben başarılı olacağını sanmıyorum.
İyi futbolcu olması demek iyi teknik direktör olacağı anlamına gelmiyor.
Rıdvan Dilmen gelse güzel olur ama geleceğini sanmam.
Rıdvan'dan başka yerli bize uymaz.
üçyıldız58 06.10.2009, 20:34 hakandan teknik drektör olmaz hem tecrübesiz hemde çok duygusal biri
artık taraftara küser,yönetime ,küser,futbolcusuna küser
çocuk ruhlu insanlarla işimizin olmaması lazım
karahisarli 06.10.2009, 20:53 bildik hocalar olmasinda kim olursa olsun sivas basariyi bildik hocayla degil daha önce deneyimi olmayan ama futbolu iyi bilen biriyle bülent uygunla yasadi ben ÜMIT ÖZAT i tercih ederim fb de oynarken ilk defa bir futbolcu bir adam tutup kac pas verdi kac tane kaptirdi kackez orta yapti kackez geri pas verdi hepsini mac esnasinda not aldirirdi bu isini ne kadar ciddiye aldigini gösteriyor
yusuf_yusuf 06.10.2009, 21:28 ya kım olursa olsun yeterkı dınınde imanın da durst bıır olsun da kım gelırse gelsın
benim nacizane fikrim Hakan Şükür ün gelmesi dir ancak Hakanla Tugayı yan yana getirebilirse yönetim büyük iş yapar ve ya Hakanla Ümit Özatı tabi çok zor bi ihtimal ama olursa iyi olur
sivastatlıbelam 06.10.2009, 22:26 bakalım belki de faydalı olur.önyargılı olmamak lazım.hakan şükür daha antrenörlük kursuna antalyada devam ediyor.yani çok toy ve etkisiz biri.
ben biraz daha taktik ve kurt birini tercih ederim.
oquzh4n58 06.10.2009, 22:27 bülentın yanına antrnor olsaydı sıvasta guzel olurdu arkaslardı hem
11 Mart 2009 Çarşamba
Afrika'da Bir Cevelan; Muhsin Ertuğral
İnternette "Google"ı açıp bir Türk'ün ismini yazdığınızda yazdığınız kişi ne kadar önemli olursa olsun Türkçe sayfalar, yabancı dildeki sayfalardan fazladır. İstisnalar hariç; işte o istisnalardan biri de sessiz sedasız Güney Afrika'yı fetheden Muhsin Ertuğral.
G. Afrika ve Türkiye, herhangi bir atlası elinize alın ve birbiriyle alakasız bu iki yeri avuç içinizle birleştirmeye çalışın eğer harita çok küçük değilse ya da siz dev değilseniz bunu yapmak bir hayli zor olacaktır.
1959 İstanbul doğumlu Ertuğral da Almanya'da hayatı değişen Türklerden biri. Küçük yaşta "acı vatan"a göç eden Ertuğral ailesi, o zamanlar çocuklarının Afrika'da çalışan bir teknik direktör olacağını bilmiyordu elbette. Futbola Köln'de başlayan, oradan Standart Liege'ye transfer olan, ardından da Türkiye'yi kariyerine ekleyen Ertuğral, Antalyaspor ve Eskişehirspor'da forma giydikten sonra profesyonel futbola veda etti.
Futbolu bıraktıktan sonra doğruca Almanya'ya dönen Muhsin Ertuğral, Türk futbolunun gezgini Yılmaz Vural'la birlikte Köln Spor Akademisi'ni bitirdi. Almanya'dan çok Türkiye'de tanınan akademiyi bitirdikten sonra Belçika'lı bir dostu sayesinde ikinci lig takımlarından Hekeren'in başına geçen Ertuğral'a Afrika kapıları böylece -Avrupa'dan- açılmış oldu.
O dönemler Hekeren takımını elinde bulunduran Zaire’li iş adamları, Ertuğral’la ilişkilerini gittikçe geliştirmiş ve bu ilerleyen ilişki Muhsin Ertuğral’ın Zaire ulusal takımının başına geçmesine neden olmuş.
Zaire’nin teknik direktörlüğüne getirildiğinde Afrika Uluslar Kupası eleme grubunda sonuncu durumda olan takım, Ertuğral’la birlikte büyük bir çıkış yakalamış ve Afrika Uluslar Kupası’nın çeyrek finaline dek yükselmiş. O dönemki Zaire millî takımında N’Dayi Kalenga ve Andrei Kona gibi tanıdık futbolcuların oynadığını da ayrıca belirtelim.
1997’de Köln Spor Akademisi’nden dostu Yılmaz Vural’ın yardımcısı olarak Trabzonspor’a gelen Muhsin Ertuğral, o dönemleri şöyle anlatıyor; “Bu arada Türkiye’den yardımcı hocalık anlamında teklifler alıyordum. Şenol Güneş hocadan ve akademiden beraberliğimiz olan, samimi arkadaşım Yılmaz Vural’dan teklifler geldi. O zaman Yılmaz ile birlikte Trabzonspor’un başına geçtik. Aslında biz o zaman Fenerbahçe’nin başına geçiyorduk. Yılmaz’ın bir stratejik hatasından dolayı Trabzonspor’a geldik. Ben çok mutluydum orada. O dönem Trabzonspor son on yılı içerisindeki en iyi takımına sahipti. Güzel bir anı yaşadık orada. Kulübün yöneticileri benim kalmamı istiyordu sene sonunda. Aslında benim kalmam gerekiyordu. Maalesef o zaman bir delikanlılık yaptık ve Yılmaz ile beraber geldik beraber gitmeliyiz düşüncesi ile takımdan ayrıldık. Eğer ayrılmasaydım; şu an Türkiye’de çok farklı bir konumda olabilirdim belki de.”
Trabzonspor’dan ayrıldıktan sonra Afrika’daki bağlantıları sayesinde yine orada gündeme gelen Muhsin Ertuğral, Orlando Pirates’ten de teklif aldığı bir değerlendirme süresinin ardından Kaizer Chiefs yönetimiyle kurduğu sıcak ilişkilerin etkisiyle Amakhosi’nin başına geçti.
1999’da başlayan 1. Kaizer Chiefs döneminde büyük başarıların altına imza atan Ertuğral, Afrika Kupa Galipleri Kupası başta olmak üzere birçok kupayı havaya kaldırdı. 2002-2003 sezonunun yarısına kadar Chiefs’te kalan Muhsin Ertuğral, sessiz sedasız bir vedayla kulüpten ayrıldı.
G. Afrika’dan ayrıldıktan sonra Avusturya 1. Lig takımlarından SV Mattersburg’un başına geçen Ertuğral’ın Avrupa kariyeri pek de umduğu gibi gitmedi. Avusturya’dan sonra Mısır’dan Ismaily ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden Bani Yas Club’ın başına geçen Muhsin Ertuğral, 2006-2007 sezonuyla birlikte tekrar “kara kıta”nın en “kara”sına döndü. Ajax’ın G. Afrika şubesiyle “memleketi”ne geri dönen Ertuğral, Eyong Enoh, Thembinkosi Fanteni, Bryce Moon ve Hans Vonk gibi bugün Avrupa futbolunda tanınan futbolcularla çalıştı.
Ajax Capetown’da beklenmedik bir performans gösteren Ertuğral, ligi 4. sırada tamamlayıp Amsterdam’ın ilgisini çekse de eski takımı ve Afrika’daki ilk göz ağrısı Kaizer Chiefs’ten gelen teklife dayanamadı ve yuvasına geri döndü.
İşte o günden bu yana Muhsin Ertuğral için mekân, Kaizer Chiefs. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Orlando Pirates’le birlikte en önemli takımı olan Kaizer’in şu anki kadrosunda, Chiefs’in başkanı ve efsanesi Kaizer Motaung’ın oğlu, Kaizer Motaung Junior; sağ bek Jimmy Tau; Venezuela’lı forvet José Torrealba ve 24 yaşındaki sol açık Siphiwe Tshabalala bulunuyor.
Bunun yanında Muhsin Ertuğral’ın yardımcılıklarını yapan isimler daha tanıdık; Beşiktaş’ın efsane ve olaylı oyuncularından Fani Madida, yardımcı antrenör görevinde; Anadolu’ya gelen ilk kaliteli yabancılardan olan Donald Khuse’yse Kaizer’in PAF takımını çalıştırıyor.
Peki, dünyanın bu kadar yerini dolaşmış bir teknik adama hiçbir Türk takımı teklif yaptı mı derseniz vereceğim yanıt gayet açık; resmî olarak yalnız Sarıyer(o dönemler kulübün as başkanı olan akrabası Adnan Şenses’in aracılığıyla), gayri resmî ve dedikodu olaraksa Samsunspor, Sivasspor ve Gençlerbirliği. Hatırlayanlar bilecektir; geçen sezon Feldkamp’ın ayrılmasından sonra Ertuğral’ın ismi gündeme gelmiş fakat “çapsız” olarak nitelenip konu henüz açılmadan kapanmıştı. Ertuğral’sa Galatasaray’la ilgili bu gelişmelere, “yardımcı hoca olarak teklif aldım” yorumunda bulunuyor.
Bülent Uygundan sonra en yararlı kişi Hakan Şükür olur çünkü çok genç bülent uygun gibi takımdakilerle çok iyi bi arkadaş olur .
Yahu ne Hakan Şükürü..bu adamın teknik direktörlük kariyeri nedir.Nerde eğitim almış ?hangi takımı çalıştırmış ? Trt de yorumculuktan başka bişey yaptığını görmedim.Eğer bilen varsa söylesin gerçekten merak ediyorum.
eyuphulagu 07.10.2009, 00:02 H.ŞÜKÜR biraz önce trt de açıkladı...Haber yalanmış çünkü bana böyle bir teklif yapılmadı dedi...
Hakan Şükür oturduğu yerde gayet iyi bence,boşuna yol yapmasın bizim oralara kadar ...
|