Orijinalini görmek için tıklayınız : Süper Lig maçları şifresiz oluyor
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı.
TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bugünün TRT'sinin dünün TRT'sinden çok farklı olduğunu belirterek, 'Çünkü bu teknolojik çağı yakalamış yayıncılık gelişmelerini izleyen ve rekabet eden bir TRT'yiz' dedi.
Şahin, TRT Genel Müdürlüğü'nde, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında, günümüzde TRT'nin sadece Türkiye'deki medya ile değil, dünya medyalarıyla da rekabet etmek istediğini söyledi.
Şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirten Şahin, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" dedi.
MODEL ARJANTİN'DEN
Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin modeli, şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan bir yöntem.
Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi. TRT de maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebilmesine imkan vermeyi amaçlıyor.
Halkın vergileriyle dişinden tırnağından kestiği paralarla idare edilen TRT'yi halkın gurur duyacağı bir medya gurubu haline getirmek istediklerini vurgulayan Şahin, idari yapılanmada büyük değişiklikler yaptıklarını, 200'ün üzerindeki kadro unvanını 90 seviyesine indirdiklerini anlattı.
07reis58 06.10.2009, 23:20 rüyamda şifresiz izlesem yine inanmam!!!
serserilerin_prensi 06.10.2009, 23:41 eger maçlar trt ye gecsin kesin kanallar trt yi çekmez olur yaparlar bi fırıldak ama inşallah olur:))
Eğer alırsa reyting rekorları kırar trt.
kiNgSiZe58 07.10.2009, 00:22 trt almasin, lig tv kalsin, devletin kanali diyoz ikidebir sifre koyorlar hickimse izliyemiyor. Yine lig tv'yi cafeden felan izliyorum
mümkün değil arkadaşlar. ilk önce klüpler razı olmaz. 55 liraya bilet satıyorlar nasıl satacaklar. sonra bedava dediklerine bakmayın milletten bir şekilde pasrını çıkarıyorlar. biliyorsunuz trt bütçesi olan bir kurum. yani ihaleye girse ve ihaleyi alsa bir kaynak bulmak orunda. en büyük gelir kaynağıda elektrik faturalarımız üzerindeki yüzdesi. bakın türkiye kupasını alır almaz trt elektriğe zam geldi:-) ligi alırsa hayal bile edemiyorum. şu an dönen rakamlara zaten kimse giremez. bu işten para kazanmaya çalışan kurumlar zarar göze almamazken trt bu zararı neden göze alır ve bu zarar nerden karşılanır. akıl var mantık var. ha bizm cebizden çıkar elektrik olarak vergi olarak yada başka birşey olarak..
mümkün değil arkadaşlar. ilk önce klüpler razı olmaz. 55 liraya bilet satıyorlar nasıl satacaklar. sonra bedava dediklerine bakmayın milletten bir şekilde pasrını çıkarıyorlar. biliyorsunuz trt bütçesi olan bir kurum. yani ihaleye girse ve ihaleyi alsa bir kaynak bulmak orunda. en büyük gelir kaynağıda elektrik faturalarımız üzerindeki yüzdesi. bakın türkiye kupasını alır almaz trt elektriğe zam geldi:-) ligi alırsa hayal bile edemiyorum. şu an dönen rakamlara zaten kimse giremez. bu işten para kazanmaya çalışan kurumlar zarar göze almamazken trt bu zararı neden göze alır ve bu zarar nerden karşılanır. akıl var mantık var. ha bizm cebizden çıkar elektrik olarak vergi olarak yada başka birşey olarak..
duyduğuma göre telekom tarafından ortaklaşa bütçede olacakmış telekomunda adsl ve telefondan kazandığı para ile alabilir..
candayanmaz58 07.10.2009, 01:54 herşey gitgide olumsuzlaşırken böyle bir durumun olması akla mantığa sığmıyor
trt şifreli olur belki?
Daha zamanımız var 2011e kadar haklar lig tvnin.
RÜTBESİZ ASKER 07.10.2009, 08:47 BİZ SANA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ O ZAMAN SAYIN GENEL MÜDÜRÜM GENÇLERİ KURTARDIN CAFE LERDEN.HERKES RAHATCA EVİNDE İZLESİN RAHATCA
çok zor bu işte çok para var ve kimse bu parayı elinin tersiyle itip milletine hizmet yapmaz. hele devlet hiç yapmaz. devlet zaten hak edilen paraları vermiyorki birde şifresiz yayın yapsın. hangi ülkede yaşıyoruz. burası türkiye.
duyduğuma göre telekom tarafından ortaklaşa bütçede olacakmış telekomunda adsl ve telefondan kazandığı para ile alabilir..
evet telekomla olabilir ama bugun kü bedelden %200 zamlı istiyormuş 3 büyükler. telekom da birşeyler zam yapmak zorunda o zaman. burada izleyen değil izlemeyende bu bedeli öder. yani hayatında maç izlemeyen ama internet yada telefon kullanan kişiyede yansıtırlar ki bu doğru olmaz. hem bu şeklde bir yayında bütün dünya bizm yayınlarımız şifresiz izler. uyduyu kuran yayını alır. aslında trt verse çok güzel olur ama ben bize yansıtırlarsa kötü olur diye düşünüyorum. düşünün bir kere sivas- antalya gibi çok önemli bir maça çıkıyor ve biletlerin fiyatı 5 liradan başlıyor 7800 kişi stada geliyor. maç naklen olsa düşünmek bile istemiyorum. o zman yayıncı kuruluş stat gelirnide hesaba katarak ihaleye girmeli. ben yönetici olsam bunu isterim.şifresiz yayınlanacaksa. satat gelirnide katın derim. şu an ki sistemde puan başına 80 milyar alıyor külüpler. %200 arttığını düşünürsek bu rakamın ki 3 büyükler bizm payımız daha çok olsun diyorlar puan başına 240 milyar galibiyette ise bir külübe verlecek para 240 x 3 puan. gerisni sz hesap edin. evet klüplerimiz çok kazanır ama ya biz....
bonuce123 07.10.2009, 10:40 Sifreli Olursa Internetten Biss Key Girersiniz
yiğidogur60 07.10.2009, 11:08 siz nasıl insanlarsınız trt milletine hizmet yapacak siz faüturayıbiz çekeriz diye ağlıyorsunuz bu trt aldığı zaman reklamlar diğer gelirler gelir elde etmeyecekmi.yurtdışınada ayrıca şifre koyabilirler. trt alsın lütfen bu muhalefet olanlar izlemesin. izlerlerse gözlerine yapışsın
ercan_dpinar 07.10.2009, 11:33 hiç sanmıyorum ama inşallah olurda şifre eziyetinden kurtuluruz
altuntas58 07.10.2009, 11:54 TRT bu girişimini ayakta alkışlıyorum arkadaşlar bu konuyu ben gecen ay çok ciddi bir spor dergisindede okumuştum TRT ve Türktelekomun iş birliğiyle ihaleye girilip şifresiz yayın yapacaklarını duymuştum bence bu iş %70 olur bildiğiniz gibi iki güclü kuruluş özellikle Türktelekom dünya capında bir şirket ağırlığını koyup bizi bu illetlerin,yankesicilerin,kan emicilerin elinden kurtaracağını düşünüyorum
yapsalar iyi olur ama işim için de bi şey olur ;)
kiNgSiZe58 07.10.2009, 15:41 arkadaslar, TRT maclari herzaman sifreliyor. Uydu üzeri TRT bakanlar zülüm cekiyorlar. Uydu alicisi biss key kaabul etmiyorsa is tamam..! hic izliyemezsiniz. türkiye ukraina maci acimdan burnumdan gelmisdi türkiyedeyken..!!!
bence iyi olurda telekom varsa bu işin içinde vayki vay bize.telekom kat kat fazlasını çıkarır bu milletten .daha internetkullanan şahıslara mecburen sabit hattı kullanıyor kullanmasada parasını telekom zorbalıkla alıyor.maç yayınlarında telekomun eli olursa eyvahki eyvah.bidaha maç filan izlemek hayal olur.tc inin en güvenilmez bir kurumu telekom bence.
arslantaş 07.10.2009, 16:04 msela trt-1 beşiktaşın 2.fbnin 3.gs 4te anadou takımları derbi olnca 3te anadolu(tsyi salla)
klüplerin buna izin verecegını zannetmıyorum. cunkı yayıncı kurulustan cok buyuk gelır saglıyorlar. bu arada stad gelırlerıne etkı edecegını zannetmıyorum stadda mac izlemek cok ayrı bır keyıf
YiĞiDo YiĞiDo 07.10.2009, 18:09 inşallah böyle birsey hayata gecer haydi TRT sana güveniyoruz
takımlara gore paket hazırlasalar uygun bır fıyata olur mu aceba
önceden lig tv veya başka kanal mı vardı ne güzel trt den seyrediyorduk maçları
cok gusel olur ama su an uzak bı ıhtımal..
Seyirci açısından iyi olur.Bedava tv de maç keyfi..
Ancak kluplerin olumlu bakacağına sanmıyorum.Kluplerin gelirlerinin büyük bir bölümü yayından geliyor.Ortada büyük paralar dönüyor.Ayrıca stat geliride azalacak.Klupler için olumsuz bir gelişme yani.
Ancak gerçekleşirse sevinirim.En azından deplasman maçlarını izleriz :)
Kederli Yiğido 08.10.2009, 02:10 Bedava olsun tabi ya izleyelim ben nereden bulacam lig tv de izleyeceğim. Trt yayınlasın babalar gibi.
***YIGIDO 58*** 08.10.2009, 04:16 lütfen almayin simdi alirsiniz yine avrupaya sifre koyarsiniz.
sanki avrupadaki türkler türk degil.
hemen avrupaya sifre koyuyorsunuz.
türkiyedeki gencler gencte avrupadakiler genc degilmi ???
kanal 24 gecen sezon bundesliga maclarini veriyordu sifresiz bakiyorduk trt aldi maclari mac baslayinca hemen sifre koyuyorlar.
eger türkcell süperlig maclarinida alirsa trt yine avrupaya sifre koyacaktir.
o yüzden almasini istemiyorum lütfen almayin böyle hic degilse kahvelerde maci izliyebiliyoruz trt alirsa izleme sansimiz olmucak.
olurmu acaba belki olur daha zaman çok bekleyelim olacakmı acaba
BeYLeRBeYi58 08.10.2009, 09:08 arkadaşlar ligin ismi değişicek telekom lig olucak ozaman yapılacak bu çalışma aylar önce açıklandı bu zaten ama maç bileti satılmaz ozaman nasıl olur bilmem ama razı olmayacak kitle belli takım yönetimleri ve şifreli kanallar ama inşallah olmaz taraftar gelmez zaten zoraki geliyorlar ozaman boş kalır stadlar tadı olmaz bence...
Kederli Yiğido 08.10.2009, 14:40 Türk Telekom bu iş için trt ye 400 milyon euro para verecek. Bu para kulüplere yayın geliri olarak dağıtılacak. Digitürk ise 200 milyon euro veriyor ve arttırmayı düşünmüyor. Yani arada 200 milyon euro fark var. 18 takımın stad hasılatlarını toplayın bakalım 200 milyon euro eder mi?
levent87 08.10.2009, 15:54 Anadolu Klüpleri Şifresiz Yayını Kabül Eder'de 3 Büyükler Kabül Etmez
inşallah Allah o günleride gösterir vay be şifresiz süper lig maçı.
bence hayal dunya artık hep şifreli.zaten stadlara taraftar cekemıyoz bırde şfresiz olursa allahın kulu gıtmez maclara,onun ıcın fazla umıtlenmeyın
tanju_58 15.11.2009, 20:10 federasyon bu şifresiz yayına karşı bildiğim kadarıyla.nedeni stadlara az kişi gidiyor zaten şifresiz oluncada artık kimse gitmez endişesi.ümitlenilmesin yani...
Ben pek ihtimal vermiyorum ama gerçekleşmesi gereken bir uygulama.bir çok insan kahvehanelerde izlemek zorunda kalıyor.evinizde ailenizle birlikte huzurlu,rahat bir şekilde izlemek mi,yoksa kahvehane köşelerinde kendini bilmez küfürbaz insanların arasında izlemek mi daha sağlıklı?sanırım TRT daha ahlaklı bir toplum yetiştirme çabasında.gerçekleştirdiği takdirde TRTyi kutlarım.
subasi29 15.11.2009, 22:29 Sifresiz Mac Demek Trubun Olayinin Bitisi Demek,Burdan Gozuktugu Kadariyla Maclara Giden Olmaz....Yanlis Bir Dusunce
siz nasıl insanlarsınız trt milletine hizmet yapacak siz faüturayıbiz çekeriz diye ağlıyorsunuz bu trt aldığı zaman reklamlar diğer gelirler gelir elde etmeyecekmi.yurtdışınada ayrıca şifre koyabilirler. trt alsın lütfen bu muhalefet olanlar izlemesin. izlerlerse gözlerine yapışsın
nasıl insanlarsınız ne demek. ortada bir gerçek var kardeşim. trt bütçesi olan bir kurum. reklam gelirlerinin o kadar yüksek rakamlara çıkacağınımı sanıyorsunuz siz. hatrlarsanzı avrupa şampiyonasını atv vermişti. ve şifre koymak zorunda kalmıştı. uluslararası normlar var bunları göz ardı edemez. şifresiz yayını zaten federasyon istemiyor emin olun trt de istemiyor. şifre mutlaka koyacak ama şimdi zemin hazırlıyor.reklam gelirleride yeniden düzenlenecek öyle zırt bırt ekran küçltüp reklam alamayacaklar. kamera sayıalrı söz konusu ne yatırm demek bunu bilyor musunuz.trt bunu alabilir yapabilir biz yapmaz alamaz demiyoruz. ama bu hepimize yansır. hizmet yapaka diyorsunuz hizmet öyle yapılmaz. madem hizmet yapacak 3 lig maçlarını versin..ordada hizmet var neden vermiyor. amatör spor ile ilgili bir dünya adam çalışıyor trt de var mı haberiniz. trt nin bir spor kanalı var mı. yok. şunu unutmayın elbetteki bzide isteriz maçların şifresiz verilmesini dikkat ettiyseniz yorumlara herkes bayram edecez diye yorum yazmış.evde maç keyfi demişler. emin ol arkadaşım maça kimse gitmez. örnek verdik daha ne olsun 5 liraya bilet satılıyor sigara parasına süper lig maçı ne gelen var ne giden . gelenlerde çekirdek çitliyor. eğer 15 senadir maçlar şifreli verilmeseydi bazı külüpler dışında kimse stat dolduramazdı. en azından deplasman maçlarını şizeriz diye düşünen arkadaşlara da emin olun gitmez kimse. hava soğuk olur gitmez yağmur yağar gitmez sıcak olur gitmez. inanın bana. 300 bin kişinin yaşadığı sivasta naklen yayın olmadığı zman bile ful statta taraftar toplayamadık beyler. ha bizm başkan da istanbul takımları gibi ayrıcalık isterse o zman kim verrise versin. kaç para bizim statın maliyeti kaç koltuk boş kaldı o kadar para:-) arkadaşlar unutmayın futbol bir endüstri ve artık bu iş parasız olmuyor. adamlar internetten kimlik sorgulamaya ücret koymaya kalkıyorlar milyonlarca insanın peşinden koştuğu olayı bedava yapsın istiyorsunuz. yaf bu danışıkı döğüş fiyat artırma taktiği. emin olun kabak bizm başımıza patlaaaarrr..bedavanın maliyeti daha yüksektir merak buyurmayın efendim....
ercan58.a 16.11.2009, 00:45 süper ligi şifresiz seyretmekte ligin adı gibi süper olur
oquzh4n58 16.11.2009, 00:51 rüyamda şifresiz izlesem yine inanmam!!!
aynen katılıyorum ruyamda Grsem ınanmam
|