Orijinalini görmek için tıklayınız : Federasyon'un Diyarbakırspor kararı
58_babacan_58 11.03.2010, 20:29 http://haber7media.noc.com.tr/haber/haber7/photos/691520100306065106105.jpg
Geçtiğimiz hafta sonu çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu beklenen kararını kısmi olarak açıkladı.. Kurulun verdiği diğer cezalar ise şöyle:
Kurul bugün yaptığı toplantı sonrasında;
DİYARBAKIRSPOR Kulübünün, 06.03.2010 tarihinde oynanan DİYARBAKIRSPOR - BURSASPOR Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKAYI TARAFSIZ SAHADA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada DİYARBAKIRSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle takdiren 40.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,
Aynı müsabakada DİYARBAKIRSPOR Kulübü görevlisi SAMET KABA'nın rakip takım sporcularına yönelik hakareti nedeniyle takdiren 30 GÜN HAK MAHRUMİYETİ CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir' dedi.
Kurul maçın sonucuna yönelik bir kararı ise henüz açıklamadı..
ihsan5858 11.03.2010, 20:54 Hiç yeterli bulmadaim adamlar bir silahlari eksikti çok az buldum !!!:confused:
ShabbatShalom 11.03.2010, 21:16 Şu açılım denen saçmalık yüzünden futbolada artık siyaset bulaştı.. Doğuya avantaj verildi bunları kullanırlar artık.. ..İstiklal Marşı'nı ıslıklayan zihniyete en ağır ceza verilmesi lazımken 3 maç nedir? Artık bunlara böyle avantaj verin 2 gün sonra o trübünlere değişik bayrak dedikleri bezlerden açarlar.. Onada bişey denmez.
Bu beyinsizlerin TÜRKİYE Liginde ne işi var?
Bunları bir TÜRK takımı yapsa 5 maçtan aşağı vermezlerdi...İSTİKLAL MARŞINI'da saymasak bile
Besyo_cu 11.03.2010, 21:22 Yok artık ne demek 3 maç...
Adamlar İstiklal Marşını ıslıklayıp biryerlerinden uydurdukları olmayan ve olmayacak olan birşeyi söyluyorlar şeytan taşlar gibi hakemi ve rakip oyuncuyu taşlıyorlar olaylar saha dışında da devam ediyor böyle bir durumda siz 3 maç saha kapatma veriyorsunuz hayret !
Oldu olacak 3 - 0 diyarbakıra verin maçı da tam olsun !
adalı harun 11.03.2010, 21:24 ayıp ayıp çok rezil bir karar
tamamen siyasi siyaset kokan bir karar
geçmişte konyalılar bizim statta olay çıkarttı üç dört koltuk atıldı kısmi bize bir maç saha kapama verdiler bu diyarbakırın bu sezon ikinci vukatı bursayı sehre sokmadılar
bu cezadan çok siyasilerin bir ödülüdür
diyarbakırda bundan sonra bütün takımlar bu sekil taşlanır
enaz beşmaç verilmeliydi
baksanıza başbakan maç oynansın diyormuş
haftaya görecegiz maçın tekrarına şaşırmamak lazım
bir şekilde bu sene bizi gönderecekler bank asyaya
bakacagız diyarın belediye maçına siyaset varmı yokmu
alayına gider
inadına sivasssssssss
inadına yiğidooooooooooo
58VoLkAn58 11.03.2010, 21:54 Hadi canım bu kadar az mı?Adamların yapmadıkları şey kalmadı.İstiklal marşını islıklamalar,hakemin ve oyunculara taş atmalar,Bursaspor kulübünün gittiği otobüsü taşlamalar vb.Rezil bir karar.
58 Mert Emir 58 11.03.2010, 22:00 yazıklar olsun böyle federasyona kimden korktunuz sizidemi basacaklar diye kokrtunuz bi adam öldürmedikleri kalmıştık yazıklar olsun
58MUAMMER58 11.03.2010, 22:01 Federasyonun,verdiği kararı siyasi buluyorum.maç sonucunu hemen açıklamadıklarına göre omaçıda oynatırlar burası türkiye,kurallar nediyor bilmek lazım,başbakan eğer maç yeniden oynatılsın dediyse oynatırlar.belediye kulübünede yatın derse şaşmam nasıl olsa tarım bakanlığı bütçesi diyarbakıra tahsis edilmiş,2.lgden parasızlık tan düşüyordu tarım bakanı para gönderdi şampiyon oldular.süperligde takım kuramadılar tarım bakanı para verdi transfer yaptılar,türkiye protokolu elinden geleni yapacaktır eminim medyada çok taraftarları var.arada bizi harcamazlar inşallah.nasıl olsa akp zihniyeti sivası gözden çıkarmış ekonomik,siyaset,alanında kendi yapmadıkları herşeyi,başkayere aldılar sivassporumuz kaldı inşallah onuda almaya yeltenmezler,bu zihniyetten sivasa her kötülüğü beklerim.onedenle herzamankinden daha fazla birlik,beraberliğe ihtiyacımız var ,yoksa giden hiçbirşey gerigelmez,sonuca şaşırmadım.
edebiyatisyen 11.03.2010, 22:19 Anlaşılan futbola (s)açılım bulaşmış.Yazıklar olsun böyle devletçilik anlayışına.Anadolu halkı birkaç çapulcuya ancak bu kadar ezdirilebilir. Ahh ahh, Türklüğümle gurur duymasam "Keşke kürt olsaydım" derdim.
Şaka gibi yemin ederim,bu nasıl bir adalettir ayıp gerçekten,şimdi bu taş atan herkez nasılsa hükümetle federasyon elele bizim bütün pisliklerimizi temizleyecektir diye düşünerek bundan sonrada bu tarz şeylere devam edecektir.Yeter artık sporu kırletmesınler sıyası ıslerle.Haketmıyolar bu lıgı zorla nereye kadar anlamıyorum .Şu olaylar Sivas'da olsaydı verilecek cezayı hayal bile edemiyorum,ama yok kardeşim Diyarbakır' a herşey serbest!Ayıptır insanların emekleri çalınıyor göz göre göre!
58sivas58spor58 11.03.2010, 23:00 oldu olacak dıyarbakıra 3:0 verselerdı macı. adamlar stada zor gırdı , zor cıktı, görmedınız mı mınıbusun ıcınde bursaspor lu lar ne hale geldı, cam lar kırıldı, hakem yaralandı, cok yanlış bır karar bu, bence dıyarbakırın artık 2.lige düsüttürme zamanı geldı. gelen gidene saldırıyorlar.
şarkışla 58 11.03.2010, 23:17 Arkadaşlar siz cezayı az buluyorsunuz ama tahkimden 2 maça inebilir.Ankara,Denizli den sonra D.Bakır ya da biz düşecektik 1 pun farkla biz kalırız inşallah
Bu kararın altında yatan bir kaç nedenler olabilir...
1-Siyaset= İktidar Partisinin ve hükümetin açılım nedeni ile sporuda içine katıp Diyarbakırın ve Diyarbakırlılnın şirinliğine soyunması; Kısaca Sporun siyasetsiz olamayacağı...
2-Sportif Şirinelik = İnfial uyandıran bu kararın Güneydoğudaki küme düşme potasının içinde bulunan takımı kurtararak Güya bazı kesimlere şirin görünme ( Ellerine ne geçecekse) Zira Hem spordan sorunlu Devlet Bakanı (Trabzonlu) hemde TrabZOMspor Başkanı (Diyarbakırlı Belediye Başkanının elini sıkarak özür dileyerek kendi taraftarı tarafından iplenmeyen adam)'nın seviyesiz demeçleri...
Birde şıklara sunamayacağım Futbol Federasyonundan ziyade Hakem Komitesinin tutumları çok önemli... Şimdi bir düşünün geçen yıl bir Divriğimiz vardı ve küme düştü. Neden düştüğünün teferruatlarını bilen varmıdır. Ben size kısaca anlatayım. Hakemlerin Divriğe gitmek istememeleri ve taraflı maç yöneterek takımımızı bir alt kümeye göndermeleri.
Değerli arkadaşlar Diyarbakırdaki olay da en çok mağdur olan birinci derecede kimdir. Hakemdir. Federasyon istediği kadar yanlı, benliğinden, kanunundan istediği kadar taviz versin bu maçları yine hakemler yönetecektir. Tabii yukarda dediğim gibi şıklarda vermedim az bir ihtimalde olsa hiç bir hakem gidipde Diyarbakırda maç yönetmez. Diyarbakır tüm deplasmanlarında teröristler dışarı diye tezahüratlar yapmışlardır. Bunu bir deplasmanda küçük bir gurup başka bir deplasmanda büyük bir gurup yapmıştır ama mutlaka yapılmıştır. Eee hal böyleyken Diyarbakır seyircisi mutlaka bir yerlerde yine olaylar çıkaracaktır. Kanunen bir daha tekerrür etmesi durumunda puanı silinecek ve bir alt kümeye düşürülmeleri gerekecektir. İnanıyorumki bu böytle yine olmayacak ama senaryolar yine lehlerinde çalışılacaktır. Kimseyi dışlayamayız ama görünen köy budur. Burada dikkat edilmesi gereken bir hususta maç esnasında tüm topçuların yönetimin ellerine mikrofon alarak Sivas mağlup yapmayın etmeyin söylemleridir.
Dünde belirttim zaten Diyarbakırın fikstür avantajı var ve bizden iyiler. Hem ikili averajda olası bir puan eşitliğinde hemde fikstür açısından... Bizim ilk hedefimiz Manisanın altımızda kalmasıdır. Ama bu verilen basit cezayada tepkisiz kalmamamızdır. Şu anda zahiren görünen ilk hedef tahtasında biz varız. Dersenizki biz hakediyormuyuz. Kesinlikle bazı kesimler bana kızsada bu takımların içinde en kötü takım biziz. Ama senaryolara karşıda sessiz kalamayız.
Özetle arkadaşlar biz bir uçuruma sürükleniyoruz ama bizde hala en ufak bir kıpırdanma yok. Ne yönetimde bir sıkıyönetim var nede futbolcu arkadaşlarda. Hocamız zaten endüstriyel futbol derdinde onunda bu işe bir çare düşündüğü yok. Gidiyoruz gidiyoruz emin adımlarla gidiyoruz. Olay bu kadar basitttt...
yukarıyıldızlı 12.03.2010, 00:41 bunlar belki kızacaksınız ama hep siyasi olaylar neden çünkü meşhur açılımımız var bizim nasıl daha fazla ceza verilsin ....ödül gibi ya buna ceza demeye bin şahit....
Değerli yiğidolar ve sevgili Sivas halkı.. bu ülkenin gözbebeği mi olmak istiyorsunuz? Buyrun azıcık diyarbakır olun..
Yazıklar olsun..
Bu kent ve insanlarının ne suçu var anlamıyorum.. İsyan etmek mi gerekiyor?
Harbi Selim 12.03.2010, 00:43 3 puan silerler mi. İlaç gibi olur valla. İşimiz bunlara kaldı. Takım daddiri dat.
SAKARYA750 12.03.2010, 02:01 AMA ŞU DA GERÇEKK BURSASPOR DİYARBAKIRSPOR MAÇINDA DA BURSA TARAFTARI PKK DIŞARI DİYE BAĞIRMIŞTI O ZAMAN DİYARBAKIRSPOR TARAFTARI BURSASPOR DİYARBAKIRADA GELECEK DEMİŞTİ. YANİ DİYARBAKIRDA BUNLARIN OLACAĞI BELLİYDİ. ŞİMDİ HERKES NE DÜŞÜNÜRSE DÜŞÜNSÜN DİYARBAKIRSPORUN YERİNDE SİVASSPOR OLSAYDI O ZAMANDA DERMİYDİNİZ BİZ HAKETTİK 3 PUANIMIZ SİLİNSİN DİYE? ÇOK FAZLA YANLI YORUM YAPMAK YERİNE TARAFSIZ OLMANIZI ÖNERİRİM. 3-0 HÜKMEN MAĞLUP SAYILACAK BÜYÜK İHTİMALLE BU ZATEN YETERLİ BİR CEZA ABARTMAYIN FAZLA
Sivasspor taraftarı böyle bişey yapmayacağından bizim başımıza gelse ne olacaktı dıye dusunmeye hıc gerek yok sakarya 750 ısımlı arkadasım. Çok şükür bizim taraftarlarımız o kadar insanlıktan çıkacak mayaya sahip değiller Lafım bütün Diyarbakır halkına değil bu yaşanan olaylarda payı olan kesimine.Atılan taşlar ufakdan cıncıkdan taşlar değil o yükseklikten o hızla bir futbolcunun kafasında patlasa ne olacak dı? Muhabirin gözü çıkıyodu,hakem ucuz atlattı,illa birilerimi ölmeli sence sakarya750?
Arkadaşlar ben 2 maç bekliyodum valla çok vermişler.Bilmiyomusunuz bu ülkede artık onların dokunulmazlıgı var.aynı olay mesela sivasta olsaydı en az 7-8 maç verirlerdi.büyük ihtimal maçıda tekrar oynatırlar devlet arkalarında herkeze bişey olur onlara bişey olmaz...
cezaya bak yazık yaw çok vermişler bari hiç vermeseydiniz.
Tahkime başvuru yapacaklarını açıklıyorlar yapın belki bir maça iner.
buda adaletli bir uygulama olur zaten.
bizlerde güleriz artık.....
yigidokolik 12.03.2010, 08:49 VERİLEN CEZAYA BAKILIRSA 3-0 HÜKMEN YENİK SAYILACAK.BENİM AKLIMA O GELİYOR YOKSA ÇOK AZ BİR CEZA ALMIŞ OLACAK.EGER 3-0 YENİK SAYILMAZSA BU FEDERASYONA NE KADAR GÜVENİLİR OLDUĞU ORTAYA ÇIKACAK.
belliydi diyarbakırı destekleyecekleri 3maç küfüre veriyorlar sadece diyuarbakırı düşürmemek için ellerinden geleni yapacaklar sanırım
35gürün58 12.03.2010, 10:24 AKP nin içi belli olmayan açılım saçmalığı ve sevdası yüzünden muhtemelen Diyarbakır'ın ligde kalması sağlanacak , Abdüllatif Şener den intikam alma adına da Sivas düşürülecek gibi görünüyor, zaten AKP Sivas milletvekilleri (parmakçı)
için Sivasspor birşey ifade etmediği gibi Tayyip Erdoğan karşısında el pençe divan durmaktalar yani bir etkinlikleri güçleri yok, Abdüllatif Şener gibi dirayetli ve onurlu bir duruş sergilemekten uzaklar. Gelmek istediğim konu Diyarbakır lobisi ve Kürt açılımı el ele Diyar lige devam ,sivas kümeye tehlikesiyle karşı karşıyayız.
Dikkatinizi çekerim ; disiplin kurulu maç sonucunu açıklamadı henüz, salı gününe bıraktı. İlk endişem İst.B.Bel. maçının neticesini göreceklerdir, eğer orada diyarın Galibiyeti söz konusu olursa (yani 3 puan alırsa diyar) Bursa ya hükmen mağlup ilan edebilirler (o da belki). Yok, Diyar Belediyeye mağlup olursa puan kaybettiği için hümen mağlubiyet vermeyebilirler.
Ancak ,Başbakan ın talimatı ile maç yeniden oynatılacağı gibi, İstanbul B.b maçı da lehlerine sonuçlandırılabilr,
Bir Başbakan ın sporun içine alevera dalevera karıştırdığı dünyanın hangi ülkesinde görülmüştür. Hele hele bu şehir, Ülkemize bölmeye ve 40.000 insanımızın ölümüne sebep olan bölücü terör örgütünün başkentimiz diyerek yuvası haline gelmiş bir yer ise .
Yazıklar olsun ,ayrıca tahkim bu 3 maç cezayı da hafifletecektir.
SİVAS lılar ,SİVASSPOR lular uyumayın lütfen dönen dolapları görün.
Sevgilerimle,
Maalesef Sivasımız üzerinde çok pis oyunlar oynanmaya çalışılıyor. O kadar taş kaya atılıyor, istiklal marşı ıslıklanıyor. Ligden düşürlmesi gereken takıma 3 maç ceza veriliyor. Hadi ordan demezlermi adama?
SİVASLI UYUMA HÜKÜMET YETKİLİLERİ ARAYA GİRDİ SİVAS'I DİYARBAKIR'A KURBAN VERECEKLER.UYUMA! UYUMA! UYUMA!
adalı harun 12.03.2010, 12:03 ayıp ayıp çok rezil bir karar
tamamen siyasi siyaset kokan bir karar
geçmişte konyalılar bizim statta olay çıkarttı üç dört koltuk atıldı kısmi bize bir maç saha kapama verdiler bu diyarbakırın bu sezon ikinci vukatı bursayı sehre sokmadılar
bu cezadan çok siyasilerin bir ödülüdür
diyarbakırda bundan sonra bütün takımlar bu sekil taşlanır
enaz beşmaç verilmeliydi
baksanıza başbakan maç oynansın diyormuş
haftaya görecegiz maçın tekrarına şaşırmamak lazım
bir şekilde bu sene bizi gönderecekler bank asyaya
bakacagız diyarın belediye maçına siyaset varmı yokmu
alayına gider
inadına sivasssssssss
inadına yiğidooooooooooo
uyumanın zamanı degil sivas feda ediliyor oy ugruna birlik olalım desteklemeyelim akpyi belediye akp nin takımı iki yıldır yapmadıkları kalmadıyavukların birlik olup koruyamadıkzamanında belediyeyi simdi başbakanla top baş istedigigibioynar
uyanmalıyız
vakit geçmeden
bursasporun kardeş takım olarak gördüğü sivasspor un bir taraftarı olarak verilen ceza hükümetin federasyona yapılan baskı sonucunda çıktığı anlasılmıstır.hafifletici ceza sözde demokratık açılımına uygun bulunmus ama bizlerce yetersizdir.kürt açılımı denilen haince planlaraa hükümet spor u da dahil etmiştir.
kardeş takımımız bursaspora 3 puan verilmesi,ayrıca tff ve fifa yönetmeliğine görew diyar bakire nin ayrıca 3 puanının sılınmesi ve en az 4 maç sahasının kapatılması ve 100 bi tl den az olmamak sartı ile para cezasına çarptırılması gerekirken verilen ceza düşündürücü ve manıdardır..bu resmen diyar bakirenın ligden düşmesini istemeyen basbakanın bır oyunudur..eee ne olcak diyar bakire yı toparlayıp yiğidoları uçuruma iteleyecekler ...TFF yi ve karar almasında baskı yapan siyasileri şiddetle kınıyorum..verilen her kararın sivassporun aleyhine olduğunu düşünüyor tüm yiğidolara saygılar sunuyoruz..
bursadan Sivas lı yiğidolar
yorgun(58) 12.03.2010, 14:10 federasyon yanlış karar vermiş olabilir ama bizim üzerimize oynanıyor denien demeç ler yanlış bana göre biz zaten bu futbolla gidiyoruz aşagı dogru senne kadar oynamassan rakibin nekadar puan kaybederse etsin kaybeden sen olursun çünkü oynayamıyorsun diyarbakır suçlu evet çok yanlış şeyler oldu ama bursada sütten çıkmış ak kaşık degil bana göre
B.DUMANLI 12.03.2010, 14:20 Bursa´da oldugu gibi ,Diyarbakir´in gittigi ,her deplasman macinda PKK disari diye bagiran her takimmin futfolcusu ve o maca atanan yan hakemi taslanacak ve Diyarbakir bu olaylardan sonra üc mac ceza alacak.Taslandiktan sonrada denilecekki,bunlar bizim taraftarimiz degil PKK yandaslari.PKK; Diyarbakir´da hicbir sportif faaliyet istemiyor,sportif amaclida olsa bizim deplasmanlara gitmemizi ve ic saha maclarinda medya ve rakip seyirciyi Diyarbakir´da görmek istemiyor.TC SINIRLARINDA PKK nasil karar veriyor.Simdi bunlar,BJK´dan ve FB´den hediye edilen birer puanla ve Federasyonu ve Basbakan´ida arkalarina alarak yollarina devam edecekler.Olayli mac Basbakan´in istegiyle büyük bir ihtimalle tekrarlanacak.Resmen siyaseti karistiriyorlar spora.Böyle birsey mümkünmü.Insan haklari diye birsey var.O zaman karsilasmalar daha ne diye oynaniyor,Diyarbakir devlet tarafindan korunmaya alindiysa.
hic sasirmadim dogrusu.bu takim bu ligi asla haketmiyor.turk futbolunun onu acilmasi icin bunlarin ligden dusmesi gerek..sayin sadri senere ne demeli.diyarbakirin derdi sizi mi gerdi.siz kendi isinize baksaniz,sacma sapan demeclerinizle trabzon halki da dahil,insanlar tarafindan daha fazla antipatik olmasaniz..
bu olaylar sivasta çıksaydı sivasspor un alacagı ceza sizce ne olurdu.bence 3 0 hükmen 5 maç tarafsız ve seyircisiz 3 puan silinirdi ve seyirci olaylarınada en az 500 000 tl ceza kesilirdi buyurun adalet neredetff artık inandırıcılıgını ve güvenilirligini tamamen kaybetmiştir.
burakpaşa 12.03.2010, 16:09 gaffar özkan öldürüldüldüğü zaman sırf ona jest yapmak için diyarbakırı süper lige çıkarmışlardı biz çıkamamıştık. şimdide açılım ayaklarına diyarbakırı ligde tutuyorlar...
mustafatas58 12.03.2010, 16:33 terorısler seref trıbununde oturuyorlar
macı ızlemeye terorıstler gelıyor
İSTIKLAL MARSIMIZI KENDINI BILMEZ UC BES CAPULCU ISLIKLIYOR
rakıp takımın oyuncukarını dusman goruyorlar
hakemın kafasını yarıyorlar
mactam sonra sehrı savas alanına cevırıyorlar.
dıyar baskanı cıkmıs hakkımızı kımseye yedırmeyız dıye
basbakan hukmen galıp sayılması gerekırken mac oynansın demesı
federasyonun altında sıyası nedenler (sacılım) yuzunden faturayı az kesmesı
......
ARKADASLAR BUGUN BURSAYA YAPILAN YARIN BUTUN TAKIMLARA YAPILIR.ISTIKLAL MARSIMIZI ISLIKLAYANLARIN CEZASI BU KADAR UCUZ OLMAMALIYDI.SIZE SUNU SOYLEYEYIM EGER SON HAFTALARDA POTADA KALIRSAK(DIYAR MANISA SIVAS) BILINKI YA SIVAS YA MANISA DUSURULUR.NASIL MI?YARIN OYNANACAK BELEDIYE MACINDAN BELLI OLUR.
ercan58.a 12.03.2010, 19:03 federasyon çok büyük haksızlık yaptı adamlar ne yaptılarsa
çok yazık çok federasyon televizyon falan izlemedi herhalde bu kararı verince
balmandol 12.03.2010, 19:52 Bence hiç saha kapama cezası vermeselerdi.Adamlar dışarda oynamak istiyorlar zaten.Dışarda daha çok puan almışlar.Seyirci stresi onları geriyordu.
Bende böyle bakıyorum olaya...
balmandol 12.03.2010, 19:55 Ama İNŞALLAH düşerler.Ben kapama cezasından yana sırf İSTİKLAL MARŞINI ISLIKLADILAR diye onları bu ligden atardım.Madem TÜRKİYENİN MARŞINI İSTEMİYORSUN..O ZAMAN TÜRKİYE LİGİNDEDE OYNAYAMAZSIN ARKADAŞ..
merkez_hakan 12.03.2010, 21:00 hiç wermese daha ıyı olurdu her halde yazıklar olsun boyle federasyona bu mudur o kadar rezıllıgın bedelı bu mudur herşeyın karşılıgı bunları bız yapsak ne olurdu acaba ama inş düşerler
tekdoktirin 12.03.2010, 21:10 ÇOK KOMİK BİR FEDERESYON AZ BENCE BUNLAR İNSANMI YA İNSANLIK TAN NASİBİNİ ALMAMIŞ HAYVAN BİLE DEİL LER İŞTE TÜRKİYE BİZ OLSAK NE OLMAZDIKİ
altuntas58 12.03.2010, 21:14 Federasyonun,verdiği kararı siyasi buluyorum.maç sonucunu hemen açıklamadıklarına göre omaçıda oynatırlar burası türkiye,kurallar nediyor bilmek lazım,başbakan eğer maç yeniden oynatılsın dediyse oynatırlar.belediye kulübünede yatın derse şaşmam nasıl olsa tarım bakanlığı bütçesi diyarbakıra tahsis edilmiş,2.lgden parasızlık tan düşüyordu tarım bakanı para gönderdi şampiyon oldular.süperligde takım kuramadılar tarım bakanı para verdi transfer yaptılar,türkiye protokolu elinden geleni yapacaktır eminim medyada çok taraftarları var.arada bizi harcamazlar inşallah.nasıl olsa akp zihniyeti sivası gözden çıkarmış ekonomik,siyaset,alanında kendi yapmadıkları herşeyi,başkayere aldılar sivassporumuz kaldı inşallah onuda almaya yeltenmezler,bu zihniyetten sivasa her kötülüğü beklerim.onedenle herzamankinden daha fazla birlik,beraberliğe ihtiyacımız var ,yoksa giden hiçbirşey gerigelmez,sonuca şaşırmadım.
Çok yerinde tespitlerde bulunmusunuz size katılmamak mümkün değil teşekkürler kardeşim
tekdoktirin 12.03.2010, 21:26 BU ÜLKE TUAH ENTİRASAN E NORMAL TÜRKİYE KÖR TUTAR TOPAL YETİŞİR
bu ne biçim adalet maçıda 3-0 diyarbakıra verirlerse şaşırmayın
Yazık böyle federasyona... Türk yurdunda Türk 'ün marşını ıslıklayan köpeklere utanmasalar madalya takarlar. Hoş utanmasalar demek yanlış oldu dağdan inen köpekleri sınırda davulla zurnayla karşılayıp serbest bıraktılarya daha utanacak hiç bir şeyleri kalmadı ki!!!
Şu an tam olarak Necip Fazıl 'ın söylediği durumdayız;
"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!"
tekdoktiri 13.03.2010, 00:17 ÇOK KOMİK BİR FEDERESYON AZ BENCE BUNLAR İNSANMI YA İNSANLIK TAN NASİBİNİ ALMAMIŞ HAYVAN BİLE DEİL LER İŞTE TÜRKİYE BİZ OLSAK NE OLMAZDIKİ
tekdoktiri 13.03.2010, 00:42 eyer bu hafta i b b pkk lılara maçı verirse hiç şaşırmam şünkü aynı p,,,,,,,,,,,,,,bunlar
esefle kınıyorum. diyarbakırın ne suçu var. ey bursaspor neden gidyorsun oraya. çıkmayacaksın maça 3-0 hükmen yenik sayılacaksın. ha çıktın maça atılan taşların ne zararı var sana polisler ne güzel kalkanlarla sizi koruyordu. ha baktınız koruyamıyorlar hakeme rica ederdiniz sizin yerinize tacı korneri diyarbakır atardı. sonra siz erkek adam değil misiniz insan çakıltaşlarından korkar mı? görende kaldırım taşı attılar sanacak çok ayıp. hem siz hiç daşlıtarlada top oynamadınız mı kardeşim. ayıp ettiniz.. çıkıp oynayacaktınız..
işin şakası bir tarafa çok komik bir karar. yahu adamlar milli marşı ıslıklıyor. insan başka ülkenin marşını bile ıslıklamaz. en büyük hakaret en büyük saygısızlık. Ceza çok komik. aslında uğraştırmayında bizi düşürmeye düşürmeyecksiniz bakınsana herkes diyarbakırı nasıl ligde tutarız diye düşünüyor düşünmeklede kalmayıp eyleme geçiriyor. emir büyük yerden gelmişe benziyor. Ben düşünmek bile istemiyorum böyle bir olay bizm burda olsaydı ipimiz çekilmişti. hatrlayınsana 2 hafta önce kaleci özden mehmet yıldız meselsini nerdeyse afaroz edilecekti bizm sporcumuz. hemde devlet kanalı eliyle.
biz torpil falan istemiyoruz. verilen cezalarda adalet istiyoruz. adil federasyon istiyoruz.bunu diyarbakırla düşmen hattında olduğumuz için söylemiyoruz eğer bir ceza verilmişse ve bu ceza toplumun hiç bir kesiminde vicdanları tatmin etmemişse o ceza kararını verenler ya bizden değil ya da... yada öyle işte...
kanımaksa58 13.03.2010, 01:04 maçı 3-0 bursaya vermesi lazım ama büyük ihtimal vermeyecek eğer vermezse bu kansızlar yüz bulur aynı haltı yemeye devam ederler vermeliki bida bi halt yiyemesinler inşallah bursa galip sayılır
ceza az birde ağır oldu diye yaygara yapan yüzsüzler var. sivassporun hakkı yenecek gibi masaya yumruk vurmak lazım. diyarbakırın 6 puanı silinmezse adil olmaz bu karar siyasi SİVASLININ SUÇU VATANINI SEVMEKMİ. bursada bursalılar pkk dışarı dedi bunda alınacak ne var diyarbakırlılarda pkk dışarı desin İSTİKLAL MARŞI mızda ıslıklayan köpeklerin memleketle alakalı konuşmaya hakkı yok. diyarbakır kümeye
tekdoktiri 13.03.2010, 02:19 İNSANLAR NEYE LAYIKSA ONLA ANILIR BU FEDERSYON HARBİDEN Ş,,,,,,,,,,,,,,,,,,SİZ VE PKK LI DÜRÜS DEİLLER AMA KONU HÜKÜMET YAPIYOR YANİ BAŞBAKAN TALİMAT VERİYOR BİRDE O İÇİŞLERİ BAKANI SÖZDE BAŞI BAŞI ULAN ŞU HALİMİZE BAK BUN LARIN KANI BOZUK AMA BİZİ YÖNETENLERİN Kİ ONLARDANDA BOZUK
tekdoktiri 13.03.2010, 02:21 FEDOROSYONU ŞEREFLİ KARAR VERMEYE DAVET EDİYORUM TÜM DÜRÜST İNSANLARIN BUNU YAPMASI LAZIM
tekdoktiri 13.03.2010, 02:23 İNSAN OLUN PKK DAN KORKMAYIN TAYYİP DEN KORK MAYIN ŞEREFLİ OLUN VE DÜRÜST KARAR VERİN
izmirliyigido 13.03.2010, 08:00 Şimdi buna adalet deniyorsa, daha vahim durumlara gebe demektir. Futboldan çok herşeye benzetiyorlar, bizim federasyonumuz da ödül gibi ceza veriyor. Bizim derdimiz, "Diyarbakırspor küme düşsün biz kurtulalım" değil, dostluk, barış ve kardeşliğin sergilendiği sahneler görmek.
İstiklal marşımızı yuhalayan, ülkemize ağıza alınmayacak küfürler eden, futbol sahalarını arenaya çeviren insanların Süper Ligde ne işi var? Bunu Sivasspor veya Kayserispor halkı yapsaydı cezanın şekli ne olurdu acaba?
Soru size ve yorum sizin sayın Federasyon.
AYK
Diyarbakırspor ne bu ligi ne de amatör kümeyi hak ediyor eger bu ülkede istiklal marşını ıslayacak kadar aşagılık bir insan isen bu ülkede bile yaşamak böyle tiplere haram
Diyarbaırspor'un 3 puanı silinmeliydi.
YAZIKLAR OLSUN.
Sevgili Sivas sporlu arkadaşlar, yorumlarınızda D.Bakırspora verilen cezayı az bulmuşsunuz.toplu bir linç girişimi var gibi, benim şahsen Sivas spora karşı smpatim var. yalnız sivas sporlular d. bakırın direk düşürülmesi için duacıdırlar digi. Devlet tarafında kollanıyor dediğiniz d.bakır spor, şimdiye kadar topladiği bir tek puanı dahi hakem hatası veya katkısıyla aldığını gösterebilen varmı? aksıne hakem hatalarına bağlı en çok mağdur edilen takımların başında gelir.D.bakırspor takım olarak ve oynadığı futbol ile kesinlikle birçok takımdan daha iyidir. malesef bir sezon içinde takıma düşman kişiler(kendini taraftar zaneden beyinsizler) yüzünden 5 maç saha kapama belki alabileceği maçı rakibine hükmen hediye etmesi şu anki tabloyu ortaya çıkardı.Ben Sivas taraftarından takımlarına güvenmelerini beklerdim.federasyonun d.bakırspoa vereceği cezaya umut bağlanması acınacak bir durumdur.Arkadaşlar ben kesinlikle sivassporun düşmesini istemem, yalnız itiraf edeymki bu igin belkide en kötü oynayan takımlardandır.sivas spor bu durumlara düşmemeliydi.inşallah ne d.bakır nede sivas düşer. taratarı olmayan takımların düşmesi dileğiyle hoşça kalın.
58candide58 13.03.2010, 16:00 KARDEŞLER CEZALR AZ DEMİŞSİNZDE BU TAŞ ATANLARIN KAÇI TARAFTAR..HİÇBİRİ..HATTA BU TAŞ ATANLRIN ÇOGUNUN DİYARBAKIRLI OLMADIKLARI BİLE ORTAYA ÇIKTI..BUNLARIN ÇOGU TUNCELİDEN ŞIRNAKTAN HATTA HAKKARİDEN BİLE GELEN PRAFAKATÖRLERDİR.DAHA ANLYIŞLI OLALIM..
SİYASET FUTBOLDADA KARIŞTI AÇILIM DENEN DÜZENİ TAHRİP EDEN POLİTİKANIN ESERİ.:mad::mad:
şükrü çitil 13.03.2010, 23:37 çeza cok az verilniş aslına bakacak olursan ligden düşürmek gerek neden dersen şanlı istiklal marşımız okunuyor ıslıkla susturulmak isteniyor anlamak mümkün degil bu nasıl olur siz hangi ülkede yaşıyorsunuz...........dalgala n ...şanlı ...al.....bayragım .....canım ...sana...feda olsun.....şanlı.......istiklal .....marşımız.......allah..... şanlı....ordumuza.....zeval... vermesin..........allaha...... .....emanet......olun....yigid om......sanada....başarılar... ........dilerim...............
GAZİANTEPTEN 13.03.2010, 23:55 [COLOR="Red"][B][I]İstiklal marşını islıklamalar,
bURSLILARI TAŞLAMALARAI HAKEMİ TAŞLAMALARI BENİ PEK İLGİLENDİRMİYOR AMA iSTİKLAL mARŞINI ISLIKLAMAK YUHALAMAK KİMSENİN HADDİDEĞİLDİR EN HAFİF İFADEYLE ********LİK HAYSİYETSİZLİK KÖPEKLİKTİR BU
yıkın tabuları 14.03.2010, 00:04 bence düşürmelilerdi ankarayı düşürüyorlarda bunlarımı düşüremiyorlardı
Bence bu sene DİYARBAKIR kalmalı. Ama ceza Apo'ya kesilmeli.
DİYARBAKIRSPOR suçu yok. Bütün suç PROVAKÖTERLERDE.
SİVASSPOR ve DİYARBAKIRSPOR LİGDE KALMALI.
Her atılan taştan dolayı ******** apo'ya ilave ceza verilmeli.
Sallasana sallasana mendilini,
İ... apo alsana p....lerini.
DİYARBAKIRSPOR SUÇSUZ,
apo maçları sabote ediyor.
karakocyakup58 15.03.2010, 00:43 :mad::mad::mad::mad::mad::mad: :mad en az 5 maç ve 3 puan silme ve maglup sayılma ve bugunkü olaydan sonra küme düşürülme
Serdar2010 15.03.2010, 01:09 Başbakanım ferman etmiş, diyar düşürülmesin diye... herkes ağız birliği yapmış diyar sucsuz diye.. Ne yapalım haftaya G.birliğine yenılecek gibi olursak bizde içeri dalalım... Kimseye dokunmayalım kendi futbolcularımızı gonderelim içeri biz taraftarlar olarak oynayacagız diyelim. Nede olsa ceza yok mac nerde kaldıysa o haliyle tescillenecek. Oldumu Başbakanım? Herkes biliyor bunu ergenekon yapıyor ama Bizim taraftar olarak sucumuz ne? Bizim Sivaslı olarak suçumuz ne? Allahını seven konussun iki hafta sonra Ankarada gencler birliği - diyar macı var G.Birliğinin tuzu kuru olay cıkmasındansa, Meydan dayagı yemektense 1 tane atsınlar gitsinler mantıgı işlerse SİVASLILAR mı suclu? Sayın Başbakanım ülkede güvenliği sağlayamıyorsanız Futbol oynatmayın 40 kişiden fazla kimsenin yanyana gelmemesini sağlayın... Oynatıyorsanızda güvenliği sağlayın. Sizin diyarbakırın arkasında olmanız KALENİZ olan SİVASI kaybetmeniz demek olabilir. Sivaslının ne kadar duygusal oldugunu Belediye Seçimlerinden hatırlarsınız.. Sizide seviyoruz Takımımızıda... Elinizi çekin.
tekdoktiri 15.03.2010, 03:04 hükümet sen karışma bu işlere işini yap federesyonu göreve davet edi yorum ve bun ları kardeşim yok edin kimse istemi yor,,,, tayyip hariç ,,,
gerçekten ist bb maçındada aynı terbiyesizligi yağtılar federasyon çok sert kararlar alması lazım
ts 58 çok guzel kelime anlatmışsın pıro kotorler seviniyordur
Alibey58 15.03.2010, 09:19 arkadaşlar siyasi düşünün şimdi bu adamları hemen ligten düşürseler buda bir bahane gene karışacak o taraf o yüzden böyle geçiştiriyorlar bu seferde bizi türk liglerinde istemiyorlar kürt ligi kurulsun diyecekler adamlar utanmıyorki yarın donumuz yok tayyip don diktir diyecekler
|