ahmet_200655305
14.03.2010, 16:36
bir takım bir sezonda 2 tane hükmen yenik sayılırsa ligden düşürülür .........
Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakırspor kümeye düşüyor ahmet_200655305 14.03.2010, 16:36 bir takım bir sezonda 2 tane hükmen yenik sayılırsa ligden düşürülür ......... ahmetbaba 14.03.2010, 16:37 federasyon gereğini yapacaktır. ligde kaldık yaşasın MaXiMuM 14.03.2010, 16:39 federasyon henüz hükmen yenik saymadı maçı.. işin içine siyaset girer allem olur kallem olur maç kaldığı yerden bile devam edebilir.. Burası Türkiye malesef :( ShabbatShalom 14.03.2010, 16:40 Bunada açılım karışır erken sevinmeyin ne yapar ederler bu kekoları ligte bırakırlar devlet şımarttı avantaj var ellerinde onlarda kullanıyorlar MaXiMuM 14.03.2010, 16:41 Kaldı ki öyle bile olsa kardeşim, bu futbolla Denizli bile bizi yakalar ve potaya biz ineriz... G Ü N E R 14.03.2010, 16:42 aynen katılıyorum açılım işin içine girerse hiç bişey olmaz:( Murad_Kelleci58 14.03.2010, 16:42 %99 değil, %100 küme düştü.. federasyon gereğini yapacaktır.. Yapmazsa zaten o federasyonda küme düşecektir.. Yönetmelikte bir sezon içinde iki resmi maçta hükmen yenik sayılan takım otomatikman bulunduğu ligden bri alta lige düşürülür.. ibaresi yer almaktadır.. Bundan sonra federasyon iki maçın skorunu onaylayıp, Diyabakır'ı ligden ihraç etmelidir.. Aksi durumda tüm kamuoyu karşısında vabel altında kalacaktır.. ertugrulss 14.03.2010, 16:43 Bu federasyon ve hükümet varken diyar zor düşer ;) biz düşeriz onlar yine düşmez tövbeler olsun :confused: LosTie58 14.03.2010, 16:45 Kesinlikle küme düşmesi lazım bu takımın,aşırı rezillik var bunların yüzünden iki haftadır,ne bu böyle ya hepsi provakatör hepsi rezil doğruca bank asyaya gitmeleri gerekli hatta orası bile fazla bu leşler için. eyuphulagu 14.03.2010, 16:47 Federasyon inşallah bu takımı küme düşürürür..Ama hükümet bu işe ne der bilmiyorum..Kurallar üstüste 2 maç hükmen mağlup olan takımı küme düşürüyor..Bakalım delikanlı federasyon ne yapacak?Kendi düşen ağlamaz...D. bakır taraftarı kendi ipini kendi çekti..işin ilginç yanı bu 2 maçın sonucu hem şampiyonluk hem de küme düşme mücadelesini yakından ilgilendiriyor...Sivasspor tarftarı artık daha soğukkanlı olmalı;çünkü statta yapılacak olası taşkınlıklarda bize d. bakırdan daha ağır ceza verirler... kasko 14.03.2010, 16:49 Diyarbakır ile ilgili verilen her karar anormaldir arkadaşlar.Diyarbakırda oynanan bursa maçındaki olaylardan ötürü diyarbakıra verilen cezalar sizce yeterli miydi? O yüzden prosedürü bir kenara bırakalım.Diyarbakır için normal kurallar işlemiyor.İstisnai bir durum var.Bu yüzden diyarbakır yine maçlarını oynayacaktır... GokhanTurna 14.03.2010, 16:51 hükmen yenik sayılmadı ne ligden düşmesi Bursa maçı tekrar oynanıyor. Federasyon kıyak geçer Diyara merak etmeyin. Bursaya haksızlık yaptılar şampiyonluga oynuyorlar diye maçı vermedi Federasyon. Daha önce aynı olay Ts maçında biz yaşamıştık bize vermişlerdi maçı MaXiMuM 14.03.2010, 16:52 Eğer için içine siyaset girerse ve Diyarbakırı düşürmezlerse o zaman Bu hükümet Sivas'ta küme düşer.. her ortamda bu konuda birlik olmalıyız beyler.. ahmet_200655305 14.03.2010, 16:53 hükmen yenik sayılmadı ne ligden düşmesi Bursa maçı tekrar oynanıyor. Federasyon kıyak geçer Diyara merak etmeyin. Bursaya haksızlık yaptılar şampiyonluga oynuyorlar diye maçı vermedi Federasyon. Daha önce aynı olay Ts maçında biz yaşamıştık bize vermişlerdi maçı uçma hocm,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,, sivasdergi 14.03.2010, 16:54 Arkadaşlar konu biraz karışık. Kural tam olarak öyle diyor mu bilmiyorum. Şurada bir yazı var : http://www.hayhay.net/iki-kez-hukmen-yenilen-takim-kume-duser-mi/ rido51 14.03.2010, 16:55 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... sivasdergi 14.03.2010, 16:57 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... Zaten yoktuki diyecem neyse. Tüm mesajlarına baktım inceledim yorumlarını. Az çok çözdüm seni. Bak şurada konuyla ilgili haber var ne diyor : http://www.hayhay.net/iki-kez-hukmen-yenilen-takim-kume-duser-mi/ 58_babacan_58 14.03.2010, 16:57 FEDERASYON KORKMA GEREKEN NEYSE ONU YAP... ahmet_200655305 14.03.2010, 16:58 Arkadaşlar konu biraz karışık. Kural tam olarak öyle diyor mu bilmiyorum. Şurada bir yazı var : http://www.hayhay.net/iki-kez-hukmen-yenilen-takim-kume-duser-mi/ NtvSpor dedi.......................... .............................. ............. GuVeN 14.03.2010, 17:01 arkadaşlar bence olacak olay belli,bursaspor maçı 3-0 bursa lehıne tescıl edılecek,fakat ıst beledıye macı.87.dk dan baslayarak 1-0 lık skordan devam etırılecektır.o yuzden bosuna kımse heveslenmesın. bellıkı dıyarbakır kollanıyo..o yuzden en kolay boyle kurtarabılırler dıyarbakırı.. ZALIM_58 14.03.2010, 17:03 egerki düşürmezlerse çok yanlış yaparlar diyarbakır taraftarı hak etmiyor bu ligi hatta 2. ligi karyola 14.03.2010, 17:06 KARŞINIZDA Kİ D.BAKIR DEVLETİN TAKIMI SİYASETİN MERKEZİ 3-5 OY HESABI YAPAN HÜKÜMETİN POLİTİK SİLAHI.:mad::mad:LİGE KALMASI GEREKEN EN SON TAKIM İSTEDİKLERİNİ YAPIYORLAR KİMSE SES ÇIKARMIYOR.SÜPER LİGE FAZLA BU TAKIM. DOGU_BEY 14.03.2010, 17:06 YÖNETMELİKLER NE DİYOR? Madde 20 – güvenlik nedeniyle müsabakalarin tamamlanamamasi "(4) bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar bu olmasa bile diyarbakırın aldcağı diğer cezalarla ligde kalması çok zor Murad_Kelleci58 14.03.2010, 17:09 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... Her işin bir kuralı var.. Oyunu kuralına göre oynamalısın.. Oynayamıyorsan, bavullarını toplamalısın.. Hak ediyorlarsa cezaları ki, hakediyorlar,, o zaman bunu federasyonun alması gereken kararın bize olumlu değilde nötr ( hiç etki etmemiş olsa idi de yine aynısını yazrdım..) eziklik demek bu konu ya objektif bakmamkla olur ancak) yıldız beldesi 14.03.2010, 17:10 eğer düşürmezlerse şike vardır LosTie58 14.03.2010, 17:13 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... Burda hiç kimse Sivas ligde kalabilsin diye diyarın küme düşürülmesini istemiyor konuyu çarpıtma,diyar kendi rezillikleri ve pislikleri yüzünden düşürülmeli bu ligden. ahmet_200655305 14.03.2010, 17:14 bir takım bir sezonda 2 tane hükmen yenik sayılırsa ligden düşürülür ......... YÖNETMELİKLER NE DİYOR? Madde 20 – güvenlik nedeniyle müsabakalarin tamamlanamamasi "(4) bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar karamik 14.03.2010, 17:15 Diyara formul bulunur merak etmeyin düşürmezler. yıldız beldesi 14.03.2010, 17:16 bakın Allahı var takım güzel takım bizim takıma göre daha istekli zaten futbolcuları kalitesiz değil hırsları var ama işte gelin görün ki takıma taraftar sahip çıkmalı çıkmayınca böyle oluyo ben inanıyorum ki aynı futbolcular başka bir takımda bir arada oynasın rahatlıkla orta sıralarda yer alır. bence en kötü taraftar diyarbakır taraftarı adamlar seyircisiz maçta daha fazla puan aldılar en iyi taraftar da beşiktaş taraftarı (bu arada beşiktaşlı değilim) aslanefe58 14.03.2010, 17:17 diyarbakır iki maçta da hükmen yenik sayılır. küme düşer. türkiye'nin gözü önündeki bi olayda kuralları mutlaka uygularlar. aksini hükümet dahi yapamaz. ama yazık oldu o futbolculara. adamlar bizimkilerden kat kat yürekli oynuyordu. yokluklara rağmen. ben asıl denizli bize yetişir mi diye düşünüyorum ki böyle giderse gayet mümkün gibi... yigido yakup 14.03.2010, 17:18 diyarbakir düsse ne care denizli gelyior asagidan biz böyle oldukca bizi normal mücadele eden her takim yaklar ve gecer karyola 14.03.2010, 17:20 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... ne diyon gardaş sen ne yapmalı o zaman kurallar ne diyorsa buraya yazanlar onu istiyor.bizim lafımızla ne diyar düşer nede başka bir takım. fedayi 14.03.2010, 17:44 arkadaşlar lafla gemi yürümez varsayalım fedarasyon diyarbakırı küme düşürmedi peki bizm takım düzelirmi biz bundan sonra ne yapacaz takımımızı nasıl düzeltecez takımımız başarıyı yakalayacakmı vede bu çook önemli bu hocayla yola devam edecez mi buna bakmak lazım lütfen takımımızla ilgili sorunları düşünüp bunlara beraber bir çözüm aramalıyız artık bu gidişe DUR demeliyiz 85200258 14.03.2010, 17:50 hükmen yenik sayılmadı ne ligden düşmesi Bursa maçı tekrar oynanıyor. Federasyon kıyak geçer Diyara merak etmeyin. Bursaya haksızlık yaptılar şampiyonluga oynuyorlar diye maçı vermedi Federasyon. Daha önce aynı olay Ts maçında biz yaşamıştık bize vermişlerdi maçı bursa maçı hükmen 3-0 bursanın lin yollarım ama siliyolar ondan yazmıyım. bu da ikincidir. He baktınız hükümet ligde kalmaları için cezayı farklı şekle mi soktu. O zaman sizde o partiyi tutuyom bu partiyi tutuyom yapmadan tepki oylarınızı sandıkta göstereceksiniz hükümete. Zaten TBMM'de Sivasın haklarını savunamayanlar piknik yapmaya gitmiş. Sizde oturup aglayarak protesoto ederseniz daha cok aglarsınız. Tepkiyi sandıkta koyalım. Karardan önce lobi yapalım bak gör ceza geliyo mu gelmiyo mu? 85200258 14.03.2010, 17:51 Sivas millet vekillerinden bahsediyodum yazmayı unutmusum :) piknik yapanlar. :) ÖLÜMÜNE SİVAS 14.03.2010, 17:58 inşallah fedrasyon yürekli işler yapar bu takımın mutlaka düşmesi gerekiyo sivassporlu olduğum için demiyorum her maçları olay bunlarla oynayanların can güvenlikleri yok subasi29 14.03.2010, 18:01 Dusurulsun Tabiki Bir Takiim Cirkeflikle Biryerlere Gelmeye Calsiiyor,Buna Goz Yumanda Cirkefin Babasidir....Ankaraspora Acimayan cbir cirpida dusuren federasyon dusursunde gostersin bakalim kendini Metal Gear 14.03.2010, 18:03 Bu saatten sonra Diyar'ın düşmemesi mucizedir.Açılım falan fayda etmez.Son saniyede 3-0 hükmen yenilen Trabzon örneği var önümüzde! Salim58 14.03.2010, 18:07 bu ne rezillik D,Bakırda terör estiriyorlar,İstanbulda terör estiriyorlar,sorsan bunlar gerçek D,Bakır taraftarı değil derler bunlar kim peki.? bence yarından tezi yok hemen düşürmeleri lazım yoksa bundan sonraki maçlar daha kötü olur. yukarıyıldızlı 14.03.2010, 18:09 kesinlikle diyarın düşürülmesi lazım ....bunun için herkes bir şeyler yapmalı aksi takdirde adamlar kafalarına göre hareket ediyorlar aa ben bu federasyondan şüpheliyim normal şartlarda diyar her iki maçta da kesinlikle hükmen yenik sayılmalı.... 58MUAMMER58 14.03.2010, 18:11 Eğer türkiyede siyasetten uzak ,tarafsız federasyon varsa, diyar kesin gitti, zaten 2.ligden de düşüyordu,sağolsun hortumcu ,hırsız,bölücü yandaşı,müslüman ve türk düşmanı,zihniyetin tarım bakanı, bütçesinden para akıtıp şampiyon yaptı.artık onlarda kurtaramaz göz göre göre,taraf tutamazlar.kendi düşen ağlamaz,bizmi sahaya girin diyoruz.bize düşen çok dikkatli olmak sivasta ve diğer kentlerde çok sivas düşmanı var hertürlü kahpeliğe hazır olmalıyız saha girip aynı cezayı bizede kestirirler,sivasdüşmanlarına koz vermemeliyiz .ancak herşey bitmedi hala 5 galibiyet lazım bu futbolla nasıl olur bilemem. 58SİVAS58 14.03.2010, 18:14 bu federasyon diyar ı düşürmez... kurallarıda uygulamaz... burası türkiye kardeşim açılım denen saçmalık olduğu müddetçe üç beş oy hesabına bu takımı ligde tutarlar. benden söylemesi... ama diyar ın bu tavırlarıyla değil kendi emeğimizle ligde kalmamız onurumuz ve yiğidoluğumuz için çok önemli ne olursa olsun asil ve saygın tutumumuzu devam ettirmeliyiz. bizim taraftar ve yönetim olarak tavırlarımız diğer takımlara ne olursa olsun örnek olmalı iyisiyle kötüsüyle. yigidoss 14.03.2010, 18:19 Hiç sanmıyorum Diyarbakır'ın düşürüleceğini açılım ayağına kalacak ligde. Bakınsana ya Galatasaray - Fenerbahçe maçında GS'ye şişe attıkları için 5 maç alıyor. Bursalı futbolcular canını zor kurtarıyor Diyarbakır'a 3 maç veriliyor. bgürsoy 14.03.2010, 18:44 Dereyi görmeden paçaları sıvamayın derim beyler.. Diyarbakır küme düşürülemez.. gerekirse kurallar değiştirilir bu takım yine de ligden düşmez..düşürülemez ShabbatShalom 14.03.2010, 18:44 http://www.spor3.com/images/other/1.20100306155349.jpg Geçen haftaki Diyarbakırspor-Bursaspor maçının yarıda kalmasından sonra, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakıspor maçı tamamlanamadı. Eğer bu iki maçtan da hükmen mağlubiyet kararı çıkarsa, Diyarbakırspor küme düşecek. Geçen hafta Diyarbakırspor-Bursaspor maçının yarıda kalmasından sonra, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakıspor maçının son anlarında olaylar çıktı. Evsahibi ekibin maçın 87. dakikasında attığı gol sonrası sahaya inen bir grup Diyarbakırspor taraftarı, maçın tatil edilmesine neden oldu. Eğer Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakırspor'un bu iki maçta da hükmen yenik sayılması kararını verirse, kırmızı-yeşilli takımın ligden düşürülmesi gündeme gelecek. Çünkü kurala göre, bir sezon içindeki iki maçta hükmen yenik sayılan bir takım bir alt lige düşürülüyor. Öte yandan teknik direktörler maç sonu şu açıklamaları yaptılar: ABDULLAH AVCI: "Soyunma odasına kaçmak zorunda kaldık" İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Gol attıktan sonra karşı tribünlerden bir anda sahaya indirler. Soyunma odasına kaçmak zorunda kaldık" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Diyarbakırspor'u konuk ettiği maçın 87. dakikasında olaylar çıktı. Belediye'nin kaydettiği golün ardından Diyarbakırspor taraftarı sahaya girerken, futbolcular ve hakemler soyunma odasına kaçmak zorunda kaldı. Hakem Hüseyin Göçek'in maçı tatil etme kararı aldığı mücadelede İstanbul Büyükşehir Belediye Teknik Direktörü Abdullah Avcı, olayların neden bir anda başladığına anlam veremediğini ve soyunma odasına kaçmak zorunda kaldıklarını belirtti. Abdullah Avcı, "Biz 87. dakikada gol attıktan sonra Diyarbakırspor seyircisi bir anda sahaya indi. Neden indiklerini anlayamadık. Biz şu anda soyunma odasındayız. Biz ve futbolcularımda bir şey yok. Kendi takımlarına mı kızdılar da indiler yoksda hakemlere mi bilmiyorum. Şu anda maçın tatil edildiği bilgisi de geldi. Biz soyunma odasına çok yakın olduğumuz için hemen içeriye girdik. Karşı tribün tamamen indi sayılarını ya da ne kadar olduklarını bilemiyorum ama hepsi birden sahanın içerisinde koşuyordu. Soyunma odasına yakın olmamız çok iyi oldu" diye konuştu. GÜVENÇ KURTAR: "Neler oluyor anlamadım" Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, "Neler oluyor ben de anlamadım. Yaşadıklarımız çok üzücü. İki hükmen olunca galiba küme düşürüyorlarmış" diye konuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Diyarbakırspor'u konuk ettiği maçın 87. dakikasında olaylar çıktı. İstanbul Büyükşehir Beldiyespor'un kaydettiği golün ardından Diyarbakırsporlu bazı taraftarlar sahaya girerken, futbolcular ve hakemler soyunma odasına kaçmak zorunda kaldı. Hakem Hüseyin Göçek'in maçı tatil etme kararı aldığı mücadelede detayları Diyarbakırspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar'dan aldık. Yaşananların çok üzücü olduğunu iki hafta üst üste yaşadıklarına anlam veremediğini ifade eden Kurtar, taraftarın hakeme tepki gösterdiğini ifade etti. Güvenç Kurtar şu açıklamaları yaptı, "İnanın ben de anlamadım neler oldu, neler oluıyor... Hakem bir serbest atış kararı verdi ve golü yedik. Bu dakikada taraftar bir anda sahaya indi. Hakemin verdiği hatalı kararın ardından gol yediğimiz için böyle bir tepki verdiklerini zannediyoruz. Hakem kararı yanlış verdi diye düşündüler. Moralimiz çok bozuk. İki hafta üst üste yaşadıklarımız çok kötü şeyler. İki hafta üst üste böyle ve üst üste iki hükmen maç kaybetmiş olacağız. Az önce duyduğuma göre böyle iki hükmen olunca küme de düşürüyorlarmış. Bakalım neler olacak. Bu durumlar, bu yaşananlar çok üzücü. Ben ve futbolcularım şu anda soyunma odasındayız. Bizlerde bir şey yok." levent87 14.03.2010, 18:57 2 sene önce şampiyonluktan konuşuyorduk şimdi d.bakır küme düşürelecekmi düşürülmeyecekmi diye konuşuyoruz ben size fikrimi söyleyim siyaset araya girer düşürmezler d.bakırspor'u ahmet_200655305 14.03.2010, 19:04 Tribün olayları nedeniyle tatil edilen Bursaspor maçıyla ilgili Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararını bekleyen kırmızı-yeşilli ekip, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında da taraftarının sahaya girmesi ve karşılaşmanın tatil edilmesiyle büyük bir tehlikeyle küme düşme tehlikesiyle karşılaştı. Tatil edilen iki maç nedeniyle federasyon yönetim kurulu kırmızı-yeşilli ekibe hükmen mağlubiyet kararı verirse, Diyarbakırspor Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20. maddesi gereği bir alt lige düşürülebilir. Futbol Müsabaka Talimatı'nda, güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamamasını içeren 20. madde şöyle: ''(1) Müsabaka hakemi; a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz. Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamama kararı verilemez. (2) TFF Yönetim Kurulu, 1. fıkrada öngörülen tüm durumlarla ilgili olarak karar verirken, müsabakanın hakemlerinin, gözlemcilerinin, temsilcilerinin, Merkez Hakem Kurulu ve Temsilciler Kurulu Üyelerinin, Disiplin Müfettişlerinin ve ilgililerin raporlarını ve her türlü delili göz önünde bulundurur. (3) TFF Yönetim Kurulu, yaptığı değerlendirmede, maçın tatil kararlarını uygun görmediği takdirde, maçın tekrarlanmasını veya yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil olunmasına karar verebilir. (4) Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.'' YİGİDOKENTLİ 14.03.2010, 19:14 inşallah düşerde pislik biter ligde top oynanir olayla muvalatla liginin dengesini bozdular. YİGİDOKENTLİ 14.03.2010, 19:19 saten düşmezse fedarosyan istafa etsin bu kadar göz yumulmaz Divriği58- 14.03.2010, 19:26 düştüğümüz duruma bak diyarbakırın düşürülmesini bekler hale geldik çok yazık ligin en kötü top oynayan takımıyız xremix 14.03.2010, 19:37 Kaldı ki öyle bile olsa kardeşim, bu futbolla Denizli bile bizi yakalar ve potaya biz ineriz... aynen sana katılıyorum,yarın denizli bjk yı yendiği takdirde ligde kalır ve biz bu kötü futbol ile ligden düşeriz,bence takımda hala bülentin müdahalesi var sivassporu hala düşürmek için çabalıyor calipso 14.03.2010, 20:03 dua edelimde denizlispor beşiktaştan puan falan alıp havaya daha fazla girmesin..biz denizli küme düştü derken esas diyarbakır artık kesin düştü..kaldı son takım...denizli ile aramızda 7 puan fark var...alabileceğimiz maçlar belli gençlerbirliği ve ankaragücü...ankaraspor 3 puanı çantada zaten..tabi birde bugünkü yaptığı gibi kayseri bize de yatarsa toplam 12 olur.. dua edelim denizlispor kalan 9 maçta 16 puandan fazla alamasın.... shang 14.03.2010, 20:15 diyarbakırı düşürmezler diye düşünüyorum zaten onlar düşmezse biz kesin düştük bursalibatu 14.03.2010, 20:18 afedersinizde TÜRK-kürt kardeş felan değildir bu ülke de kazanılmasının önemli katkısı varmıdır vardır ama o eskidendi tekrar edeiyorum isterseniz kınayın beni ama TÜRK kürt kardeş felan değil kürtler %90 pkk lıdır:mad: yıldız beldesi 14.03.2010, 20:30 düşerse o da mı her maçta 3 -0 yenilmiş olcak. o zaman 1 kere yenilip 1 kere berabere kalmıştık 5 puan havadan gelcek lig de sıralama şöyle olur tk o p 1.bursa 25 55 2.gs 25 53 3.fb 25 49 4.bjk 24 50 5.ts 25 46 6.esk 25 44 7.kys 25 43 8.ibb 25 40 9.gb 25 35 10.ksm 25 33 11.ant 25 33 12.g.ant 25 33 13.a.gücü 25 30 14.sivas 25 29 15.man 25 26 16.dnz 24 19 son iki takımın puanını hesaplayamadım çünkü ankara-dyr maçının kaç kaç tescil edileceği merak konusu(yanlış hesaplamadıysam böyle olmalı) yıldız beldesi 14.03.2010, 20:31 o = oynadığı maç sayısı p= puanı calipso 14.03.2010, 20:36 o = oynadığı maç sayısı p= puanı senin hesaba göre bizim haysiyetsizler yırttı desene Shan58 14.03.2010, 21:16 Gariban diyarbakır'ın bile düşmesinden medet umar hale gelmişizza yazık bize. Diyar'ın yada diğer takımların küme düşmesini istemek yerine adam gibi çıkar oynarsın kazanır hakkınla kümede kalırsın ama bu futbolla şu an zayıf halka biziz. Denizli zor maçlarını tamamladı ve gayet iyi futbol oynuyorlar. Denizlinin fikstürü bizden çok iyi ve bizi altlarına alma ihtimali bile var. Yasin'e, Uğur Kavuğ'a , miadı dolmuş Musa Aydın'a bu takımı muhtaç edenler utansın diyecem ama nerde. Üç kuruş kar edeceğiz diye ucuz futbolcu peşinde koşan Erdal Sarılar'ın Kendini bi halt sanan ve üç lafı bir arada konuşamayan, her demecinde saçmayan, bırakın gazeteciliği gazete dağıtıcısı vasfı bile olmayan Fikret Ünsal'ı bu kulüpte tutarsanız düşmeyide garantilersiniz sayın yönetim. Mecnun Başkan kulübü vasıfsız, iş bilmez adamlara emanet ettin ve hiçde müdahale etmiyorsun. bu gidişle ikinci lige kadar götürürsünüz bu takımı. Bu saatten sonra ne yaparsınız bilmiyorum ama Fikret Ünsal gibi adamlar bu kulüpte olduğu müddetçe bi şeyin değişeceğinizde sanmıyorum. Sivas malesef sahipsiz ve bunun acısını en çok bugün yaşıyor kulüp. Eğer sivaslılar bu kulübe sahip çıksaydı, Fikret ünsal'ı basın sözcüsü değil, çaycı bile yapmazlardı kulüpte ama malesef bu adamlar işbilmezlikleri yüzünden sivas'ı bu hallere soktular. aslanefe58 14.03.2010, 21:19 düşerse o da mı her maçta 3 -0 yenilmiş olcak. o zaman 1 kere yenilip 1 kere berabere kalmıştık 5 puan havadan gelcek lig de sıralama şöyle olur tk o p 1.bursa 25 55 2.gs 25 53 3.fb 25 49 4.bjk 24 50 5.ts 25 46 6.esk 25 44 7.kys 25 43 8.ibb 25 40 9.gb 25 35 10.ksm 25 33 11.ant 25 33 12.g.ant 25 33 13.a.gücü 25 30 14.sivas 25 29 15.man 25 26 16.dnz 24 19 son iki takımın puanını hesaplayamadım çünkü ankara-dyr maçının kaç kaç tescil edileceği merak konusu(yanlış hesaplamadıysam böyle olmalı) madde ye göre bundan sonraki maçlarında 3 - 0 yenilmiş sayılacaklar..ankaraspor gibi değil bu durum. yani bize gelen bi şey yok. keşke diyarla oynamamış olsaydık:D:D 50sekiz 14.03.2010, 21:41 Bosuna sevinmeyin. Bu futbolla ligde kalmak icin Denizlisporuda hükmen küme düsürmeleri lazim :rolleyes: Yoksa biz kendi gücümüzle bu ligde kalamayiz :mad::mad: calipso 14.03.2010, 21:48 20. maddeye göre İBB maçı 1-0 İBB lehine tescil edilir..hükmen sayılmaz diyar yırtar gibi..hem neden hala bursa maçı açıklanmadı değilmi vay benim güzel ülkem;) 50sekiz 14.03.2010, 22:02 bilen de bilmeyen de yorum yapiyor :D:D kurallari bilmiyorsaniz bari sacmalamayin :D:D 1. TFF ilk önce Bursa ve IBB macini hükmen kaybetmis saymasi gerekiyor yani: Diyar - Bursa 0-3, IBB-Diyar 3-0 2. Ancak bu durumda Diyar küme düser!! 3. Eger TFF Diyari hükmen küme düserse Diyarbakirin geriye kalan maclari (yani 26. haftadan itibaren) 3-0 hükmen kaybetmis olarak sayilir. Daha önceki oynadigi maclar aynen kalir! Turan 59 14.03.2010, 22:06 1 Mehmet YILDIZ 2-Akın 3-Abdurrahman 4-Sedat hariç diğerleri hemen gönderilmeli. BOUN 14.03.2010, 22:11 Diyarbakır değil de Sivas taraftarı bu olaylara bulaşmış olsaydı o zaman Sivasspor kesin küme düşürülürdü ama mevzubahis Diyarbakır olunca asla düşürülmez, kimse boş yere umutlanmasın ve kendisini kandırmasın! Siz başbakan olsanız ne yaparsınız, bir yerde oy almak için her şeyi yaptığınız, trilyonları akıttığınız ve akıtacağınız Diyarbakır, diğer bir yerde eşeği meydana aday diye koysanız garanti seçtireceğiniz Sivas! Söyleyin hangi tarafa iltimas geçerdiniz? Doğru tahmin ettim değil mi? :) İşte bu yüzden biz Diyarbakır falan filan uğraşmayacağız, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye bakalım! Federasyon onca rezilliğe rağmen neden hala Bursa maçının sonucunu açıklayamadı? Adamlar nasıl olurda Türk halkının tepkisini çekmeden maçı tekrar ettiririz diye hesap yapıyorlardı ama Allah'tan bugün dingil sürüsü yine sahaya daldı! Buna hala bu olanlar için yok efendim, bunlar Diyarbakır taraftarı değil, provakatör deniliyor! Diyarbakır olunca provokatör, başka bir yer olunca orasının taraftarı! Burası Türkiye, burda siyaseten güçlü olanın borusu öter! Şimdi olduğu gibi! BOUN 14.03.2010, 22:37 Spor programlarını izliyorum, yorumcular hep bir ağızdan ya bunlar Diyarbakır taraftarı değil, provokatör, falan filan! Oh ne ala, canın sıkıldı, hakeme kızdın bas gir sahaya, kafalara taş yağdır, sonra bunlar Diyarbakır taraftarı değil, provokatör olsun. Ne güzel dünya? kpln 14.03.2010, 22:40 ben diyarbakırın böyle düşmesini istemem sivas ın umuduna bak eğer böle gidderse denizlide bizi yakalyıp birde bakmaşız biz düşeriz bu herifle bu ligde zor be arkadaşlar her maçtan sonra yaptığı golü yiyene kadar iyi oynadık diyor sivassporun pozısyonu yok nasıl ıyı oynama gözü şası olduğundan mı yoksa takımlarımı karıştıryor bu herifi gönder başkanım SİZE TEKNİK DİREKTÖR OLARAK SİVAS IN HER ZAMAN ZOR GÜNÜNDE SARILDIĞI HOCA OLAN SAYIN]LÜTFÜ BAYKUŞ U ÖNERİYORUM ARTIK BU HERİFTEN BİR ŞEY OLMAZ BAŞKANIM SİVAS A VE SİVASSPOR A LAYIK OLAN HOCAYI GETİRRRRRRRRR 58candide58 14.03.2010, 22:42 öyle yada böyle biz ligde kalalımda..:confused: sevda58 14.03.2010, 22:43 Kendi isini kendin halletmezsen iste boyle muhtac olun diyar'a... dusurulmesini beklersek eger cok bekleriz.. biz oynayalim bizene diyardan ankara'dan.. diyar bu durumda olmasaydi napacaktik? ankara dusurulmeseydi napacaktik...? Futbolcularimiz ve hocamiz acaba bu dusunce ilemi hareket ediyor? ozaman cok yanlis yoldalar!! yigidomustafa58 14.03.2010, 22:52 geçmiş olsun Diyarbakır a kümeye düşecek... of'taki yiğido 14.03.2010, 22:54 evet hukuken düşmeleri lazımda arkadaşlar ya düşecek üçüncü takım kim olacak... bu futbolla denizli bizi solda sıfır bırakır inanın.... badboysefaa 14.03.2010, 22:56 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... konuyu çarptırma arkadaşım biz diyar düşsün sivas ligde kalsın demioruz burda bir kere anlaşalım....yapılanlar ve yaşananlar gerçekten çok çirkin tek dileğim diyarın 2. değil amatör kümeye düşmesi o taraftarlar amatörü bile hak etmiyor ya neyse.... hanifi_2005 14.03.2010, 23:08 Ben buradan ne fedarasyonun kararını nede diyarbakırspor kulubunun cezasını konuşmak isterdim.ben buradan şanlı sivassporun kimsenin kararına ihtiyac duymadan bu süperligde kalıcı olmasını istiyor ve istemekle kalmıyor son iki sezenda oldugu gibi bu süperligi sallamasını istiyorum.lütfen arkadaşlar allah aşkına kendinize gelin yeter artık bu kadar çile, sizler sivassporlu futbolcular olarak bu son sıraları kendinize yakıştırıyormusunuz bu son sıralar sizlere yakışıyormu. şarkışla 58 14.03.2010, 23:11 Tabi diyarın yada Ankaranın düşürülmesinden medet ummak kötü ama yapacak birşey yok.Suç ve ceza diye birşey var.Şu işkence sezon bir bitse artık fglnsdf 14.03.2010, 23:16 TFF D.Bakırspor'u düşüremez! 14/03/10 19:40 Erdem Erol eerol@haberturk.com Önce Bursaspor ardından İstanbul BŞB maçlarının çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesi Diyarbakırspor’u küme düşmeyle karşı karşıya getirdi. Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesinin 4. şıkkına göre bir sezonda iki kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımların bir alt lige düşürülmesi gerektiğini kesin ve açık bir dille yazıyor. TALİMATLARA GÖRE DİYARBAKIRSPOR KÜME DÜŞER! Ne diyor madde? “… aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düsürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.” BURSA MAÇININ KARARI SALI GÜNÜ AÇIKLANACAK! Futbol Federasyonu ligin 24. haftasında yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili kararını Salı günü verecek. Diyarbakırspor, Federasyon kararı ile hükmen 3-0 mağlup ilan edilirse, asıl tehlike burada başlıyor. İSTANBUL BŞB MAÇI NE OLACAK? Futbol Federasyonu yarıda kalan İstanbul BŞB maçını da 3-0 Diyarbakırspor'un mağlubiyetiyle tescil edebilir mi? EDERSE... Eğer bu şekilde tescil ederse, bu sefer devreye Futbol Federasyonu Müsabaka Talimatı’nın 20. maddesi girecek. İşte bu madde devreye girdiği anda Diyarbakırspor küme düşürülmek zorunda kalınır! FEDERASYON BU KARARI ALMAKTA ZORLANIR! Federasyonun neden böyle bir karar almakta zorlanacağının nedenlerini açıklayalım! Şimdi asıl tehlike burada başlıyor! Ne diyor talimatlar? “Bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar.” Yani Diyarbakırspor, ligin geride kalan haftalarında karşılaşacağı takımlara karşı hükmen 3-0 yenik kabul edilecek. Peki Diyarbakırspor’un ligin 24. haftasına kadar oynadığı maçlar ne olacak? ANKARASPOR EMSAL OLACAK! Burada devreye sezon başında yaşadığımız Ankaraspor’un küme düşürülmesi konusu giriyor. TalimatI farklı yorumlayan Futbol Federasyonu yönetimi ne yapmıştı? Ankaraspor’u, daha önce oynadığı maçlarda da hükmen yenik saymıştı. Ankaraspor’un oynadığı maçlarda 3-0’dan farklı yani 4-0 gibi bir yenilgisi olmadığı için bir sorun yaşanmamış gibi bakılan bu uygulama aslında tam anlamıyla tehlikeli bir emsal olmuştu ama kimse farkında değildi. DÜŞÜNÜLMEDEN VERİLEN KARARLAR! İleriyi düşünmeden bu kararı veren Futbol Federasyonu yönetimi şimdi Diyarbakırspor’u, tatil edilen Bursaspor ve İstanbul BŞB maçlarından dolayı hükmen mağlup ilan ederse… Ardından da talimatlar gereği küme düşürürse… Diyarbakırspor’un Bursaspor maçına kadar oynadığı karşılaşmaların sonucu nasıl tescil edilecek? Ankaraspor, küme düşürülmeden önce oynadığı maçlarda hiç 3-0’dan farklı yenilmemişti. Diyarbakırspor’un ise Bursaspor’a karşı 18 Ekim 2009 Pazar günü oynadığı karşılaşmada 4-0'lık bir yenilgisi var! Bursaspor yönetimi kalkıp, “Biz 4-0 yenmiştik” derse Futbol Federasyonu yönetimi ne yapacak? İşte talimatları, sadece günü kurtarmak adına uygularsanız, emsal olacağını düşünmezseniz, yaptığınız uygulamalar işin içinden çıkılmaz bir hal alır. SIKINTILI BUNUNLA KALMIYOR Sorun sadece Bursaspor'un Diyarbakırspor karşısında sezonun ilk yarısında aldığı 4-0'lık galibiyetinin nasıl tescil edileceği de değil! Diyarbakırspor ile oynadıkları maçlarda alınan sonuçlara göre şampiyonluk ve küme düşme yolunda takımlar tam anlamıyla isyan ederler. İŞTE NEDENLERİ! Sezonun ilk yarısında Diyarbakırspor'un Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadığı maçların sonuçlarını hatırlayın. BJK-DİYARBAKIRSPOR: 0-0 DİYARBAKIRSPOR-GALATASARAY: 1-2 DİYARBAKIRSPOR-FENERBAHÇE: 1-2 TRABZONSPOR- DİYARBAKIRSPOR: 1-2 Sezonun ikinci yarısında oynadığı maçlarda aldıkları sonuçlar: DİYARBAKIRSPOR-TRABZONSPOR: 1-2 FENERBAHÇE-DİYARBAKIRSPOR: 1-1 BUYRUN BURADAN YAKIN! Diyarbakırspor'la 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Diyarbakırspor küme düşülürse otomatikman 3 puanın sahibi olacak. Buna Galatasaray isyan eder. Bakın oynanan maçların sonuçlarına ve varın gerisini siz düşünün! DÜŞÜREMEZ! Bir sezonda 2 takımı küme düşüren bir federasyon olmanın getireceği sıkıntılar bir yana çelişkili uygulamalarından doğacak sorunları göğüslemek zor olacağından ve kerşeyden önemlisi şampiyonluk yolunda takımların doğacak isyanlarından dolayı TFF Diyarbakırspor’u küme düşüremez! Küme düşme potasında bulunan takımların Diyarbakırspor ile oynadıkları maçların sonuçlarına sizler bakıp karar verin artık. TFF NE YAPAR? Bursa maçında hükmen mağlup ilan eder. İstanbul BŞB maçını da kaldığı yerden yeniden oynatır! http://www.htspor.com/yazarlar/500822-tff-dbakirsporu-kume-dusuremez TS58 14.03.2010, 23:20 Diyarbakırspor Kümeye. Sağduyulu DİYARBAKIRSPOR Taraftarı artık içindekileri temizlesin. ve Ülkemizin en değerli illerinden bir tanesi olduğunu bilsin. atp5858 14.03.2010, 23:21 boşuna sevinmeyin denizli biz böyle oynadıkça bizim üstümüze çıkar calipso 14.03.2010, 23:23 Erdem Erol kardeş güzel bir yazı yazmış ama sonunu iyi toparlayamamış..İBB-Diyarbakırspor maçında olaylar eğer maçın başlarında olsa ve tatil edilseydi maçın yeniden oynanması gerekirdi..ama maçın sonu gelmiş ve İBB1-0 önde bu durumda maç İBB LEHİNE 1-0 TESCİL EDİLİR. calipso 14.03.2010, 23:30 maç ya tekrarlanır yada yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil edilir.. yani öyle kaldığı yerden devam etmez sinyor 14.03.2010, 23:37 maç ya tekrarlanır yada yarıda kaldığı anki sonucu ile tescil edilir.. yani öyle kaldığı yerden devam etmez ya böyle cahil taraftarlarımızı gördükçe utanıyorum yahu bunu nasıl söylersin mac tekrarlanırmıs. Nasıl tekrarlansın hakem hatasından mı ibb nin hatasından mı oldu ki? yahu bu kadar sacma yorumda yapamyalım lütfen. bgürsoy 14.03.2010, 23:39 sivas olarak diyar'ın federasyon'ca küme düşürülmesinden medet ummak ezikliktir, etik değildir... hiç saygım kalmadı sivasspor'a... Sivasspor'un sen ve senin gibi konuyu çarpıtan, alakasız noktalara getiren ve saçma sapan düşünce sistemi olan insanların saygısına ihtiyacı yoktur... Benim gözümde iBB maçında sahaya inen magandalardan hiçbir farkın yok.. Zihniyet AYNI.. yigidozan 14.03.2010, 23:39 federasyon gereğini yapacaktır. ligde kaldık yaşasın off öldüm gülmekten:D:D aynen böyle düşünüyorum bende. umarım düşürürler bgürsoy 14.03.2010, 23:42 off öldüm gülmekten:D:D aynen böyle düşünüyorum bende. umarım düşürürler Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D sinyor 14.03.2010, 23:42 Aslında çözüm o kadar basit ama çözülmüyor. Gecenlerde gazetede okudum ingilterede olmus 3.ligde.swindon tkaımıydı sanırım. mac esnasında taraftar sadece sahaya inmiş aşırı heyecanlanıp.Taraftara 3 yıl stada girmeme ve mac günleri 100 metre stada yaklasmama cezasıyla birlikte mac günleri mac öncesi 3 saat mactan sonra 9 saat stadın yanına yaklastırmama cezasıyla para cezası verilmiş. BİZİM TÜRKİYEDE ŞÖYLE YAPILSA : sahaya atlayana 5 milyar para cezası ve 1 sene stadlara girememe cezası verilse acaba kim sahaya atlayabilir? Diyarbakırsporlulara da acayip prim tanınıyor. Her gittikleri yerde polisler onları cok serbest bırakmak zorunda kalıyorlar.hiç karısamıyorlar.müdahale etseler suc etmeseler suc. O yüzden diyarbakırlılarda cok rahatlar. Büyük ceza verilmeli tabi kulübede taraftarlara da sinyor 14.03.2010, 23:45 Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D Kardeş ne baskını abartıyorlar. Keske bursalılar 2 otobüs gideydi diyarbakıra. bak bakalım 2 otobüsle nasıl diyarbakırı istila ediyorlardı. Kavgaya karsıyım ama hak edene hak ettigini vereceksin. Diyarbakırspğorun maclarını izle stadta dolu g.saray bjk fener forması ve cogu taraftarı da 15-16 yaslarını gecmiyor.coluk cocuk hepsi. Acılımdı kürt meselesi falan filan derken spora siyaseti karıstırdılar ve adamları zaten ayrıcalıklı yaptılar. Nere gitseler basbakan gibi korunuyorlar. Sahaya atlayanlara ver 5'er milyar para cezası bak bakalım bundan sonra stadta bişey yapabi,liyorlarmı sinyor 14.03.2010, 23:46 Diyarbakırsporda ligden düşürülür. Denizlisporu da hükmen küme düşürsünlerde rahatlayalım yoksa böyle diken üstünde günler gecmiyor yigidozan 14.03.2010, 23:47 Kardeş bildiğim kadarıyla sen Diyarbakır'da okuyan bir öğrencisin.. Sana göre Diyarbakır ligden düşürülürse ilk baskını nereye yaparlar :D aynen kardeş diyarbakırdayım. kendi klüp binalarını basıp kendi takım otobüslerini yakarlar büyük ihtimalle. öyle bi taraftar ki zira yaktılar kendi takımlarını :confused: sinyor 14.03.2010, 23:49 aynen kardeş diyarbakırdayım. kendi klüp binalarını basıp kendi takım otobüslerini yakarlar büyük ihtimalle. öyle bi taraftar ki zira yaktılar kendi takımlarını :confused: yok daha neler kardeşim hiç bişey yapamazlar hepsi coluk cocuk bir kere öyle bir korkuları olsa futbolcular cıkıp sahada ne olursa olsun kazanırlar :) saddamın ogulları uday ve qusay ırak milli tkaımı yenildiginde soyunma odasında futbolcuları dövermiş sonraki hafta ırak kazanırmıs :) diyarbakır ateş olsa bi lokma yer yakmaz bile hanifi_2005 14.03.2010, 23:51 Ne hallare düştük hiç düşündünüzmü arkadaşlar artık kendi takımımızı bıraktık diyarbakırsporu konuşuyoruz diyarbakır ceza alacak bizler ligde kalacagız bu bizlere yakışıyormu bu şanlı sivasspora yakışıyormu bizi bu duruma düşürenlerin hiç vicdanı sızlıyormu.ama ben inanıyorumki SİVASSPOR ligde kalacak sizlerin içi rahat olsun çünkü bu takım bu lige yakışıyor.... yigidozan 14.03.2010, 23:53 yok daha neler kardeşim hiç bişey yapamazlar hepsi coluk cocuk bir kere öyle bir korkuları olsa futbolcular cıkıp sahada ne olursa olsun kazanırlar :) saddamın ogulları uday ve qusay ırak milli tkaımı yenildiginde soyunma odasında futbolcuları dövermiş sonraki hafta ırak kazanırmıs :) diyarbakır ateş olsa bi lokma yer yakmaz bile biraz mecaz anlamda söylemiştim klüp basma ve otobüs yakma olayını:D bgürsoy 14.03.2010, 23:58 Ne hallare düştük hiç düşündünüzmü arkadaşlar artık kendi takımımızı bıraktık diyarbakırsporu konuşuyoruz diyarbakır ceza alacak bizler ligde kalacagız bu bizlere yakışıyormu bu şanlı sivasspora yakışıyormu bizi bu duruma düşürenlerin hiç vicdanı sızlıyormu.ama ben inanıyorumki SİVASSPOR ligde kalacak sizlerin içi rahat olsun çünkü bu takım bu lige yakışıyor.... Abicim haklısın sivas şehri ve sivasspor bu lige yakışıyor.. ancak bu takımdaki oyuncular yakışmıyor...Sivas ligden düşse kim alır bunları bilmiyorum.. Nelerine güveniyorlar onu da anlamıyorum.. Sivastan başka bir Anadolu takımında ... oynarlar myway 14.03.2010, 23:59 federasyon bir sezonda 2 takımı küme düşürmeyi kurallar öyle dese de göze alamaz kendini kurtarma adına.. ibb maçı kaldıgı yerden devam eder bursa macı 3-0 tescil edilir.. ayrıca diyarbakırspora ekstra para cezaları ve puan silme cezaları gelebilir.. diyarbakır bu sartlarda kümede zaten zor kalır ama imkansız değil ! ortada puan alamayan sivas ankaragucu manisa denizli gibi takımlar varken... naklen yayın ıhalesiyle kalite arttı denilen ligimizde yaşananlar tam bir fiyasko.. yigido yakup 15.03.2010, 00:22 biz böyle seyler söylüyoruz ama federasyon ve medya bazi yalakalar ibb macini 1-0 tescil edilir bursa macida hükmen olarak tescillenir bu sayede diyarbakir ligden ihrac edilmemis olur diyorlar. yani bizi gene iskenceli maclar bizi bekliyor insalllah lehimize kararlar cikar. 50sekiz 15.03.2010, 00:55 bence bundan sonra bu kural degistirilmeli. cünkü taraftarlarin yaptigi suc kulube yüklenemez. en fazla para cezasi verilmeli butür olaylarda. VARSAYIM: bakin size örnek vereyim: diyelim ki ligin bitmesine 5-6 hafta kaldi. denizlispor 15 puan geride küme düsmesi ise neredeyse garanti. denizlispordan birileri 10-20 adam tutuyor ve sivasspor maclarina yolluyorlar. gelen kisiler sivasspor taraftariymis gibi görünüp sahaya daliyorlar... al sana hükmen kaybetme... aradan 2 hafta geciyor ayni kisiler yine ayni olayi yapiyor... sivas hükmen küme düsüyor!!! ben bundan sonra bu kuralin degismesi gerektigini düsünüyorum. cünkü seyircinin/taraftarin cikarttigi olaylardan kulüp ya da futbolcular sorumlu degil. güvenlik sorumludur!!! kulübe en fazla para cezasi verilmeli, saha kapatma cezasi verilmeli vs. ama su hükmen düsürme ve puan silme olayi bence cok sacma! tekdoktirin 15.03.2010, 01:08 BU FEDEROSYON MUYOPACAK YANİ KÜMEYE YOLLAYACAK KOMİK KIZILCAN 15.03.2010, 01:13 Bu hükümet malum çevrelere kürt açılımıyla şirin görünmeye çalışmışken Diyarbakırın düşmesine seyirci kalmazlar.Ah Sivas ah,adam gibi oynasan da kimin ne yaptığına bakmadan paşa paşa yolumuzda ilerlesek! karşıyakalı 15.03.2010, 01:34 kanunda öyle ama istanbul maçını hükmen yenik saymayacaklar.maç kaldıgı yerden devam edecek.son gelen haber böyle levent87 15.03.2010, 02:56 i.b.b d.bakır maçı 1-0 tescil edilir d.bakır kalkıp geri gelmez istnbul'a maç yapmaya federasyon 1-0 tescil eder maçı tekdoktiri 15.03.2010, 03:01 bu hükümet mi yaptıracak komik olur adamlar baskı yapı yor federesyona bence yani kükümet malesef öyle açılımyaptıkya o işte yazık sibur 15.03.2010, 03:05 bazıları dıyar baire dusurulsun ıstıyor ewet dusmeli ama bu sıvası dusmekten kurtaramayacak denizli yerine sıvas düşecek...maalesef Salim58 15.03.2010, 11:42 http://resimzade.com/Show.html?i=17846&token=18728 (http://resimzade.com/Show.html?i=17846&token=18728) Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve son oynadığı iki maçı da yarıda kalan Diyarbakırspor'da Başkan Çetin Sümer, "Düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil." dedi. Önce Bursaspor, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, 'Htspor.com'a adeta içini döktü. Sümer, tele-röportajda, dikkat çeken söylemlerde bulundu. "Bu iş tamamıyla siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş." dedi. Yaşananları kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirten Sümer, ''Küme düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil, İnanın yorulduk artık, yoktan var ettik bu takımı. Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki tane sağlam adamı var. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz, onlar gibi göçmen değiliz. Ulusal basında bas bas bağırdık ama. Olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur ve ihanettir'' diye konuşurken, açıklamalarının detayları şöyle; ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI - Diyarbakırspor'un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik. Böyle bir durumda Diyarbakırspor Başkanı olarak nasıl duygular içerisindesiniz? Artık içimizde duygu kalmadı ki. Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa'dan beri bir Hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü. - İstanbul Büyükşehir Belediye maçında sahaya giren kişiler hakkında ne diyorsunuz? Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas'ı alkışladı. Bunu Türkiye'deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım. - Yorulduk artık dediniz. Yorulduk derken bundan sonra içinizden ne yapmak geçiyor? Biz Türk futboluna yakışır bir takım olma için emin adımlarla ilerlediğimizi zannediyorduk. Biliyorsunuz 15 gün önce Tekvando Gençlik Olimpiyatları'nda Diyarbakırspor'un milli sporcusu Ozan Berken Bindak, dünya şampiyonu oldu. Ülkemize bu şekil faydalı yararlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir bayan voleybol takımımız var 1. lig için play-off'u garantiledi. Futbolda da aynı güzellikleri sunmak istedik. Ama önümüze her gün bir problem çıktı. Her gün Diyarbakır olayı. İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı siz de biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa'da yaşadıklarımızı Türkiye'ye kamuoyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa'nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye'nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. "İÇİM ACIYOR İNANIN" Benim içim acıyor inanın. Bursaspor'un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yine de bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik. Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır'a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir. - İstanbul Büyükşehir Belediye maçında böyle olaylar olabileceğine dair bir duyum bir ihbar aldınız mı? Devlet değilim ki. Devletin istihbarat birimleri var, emniyet güçleri var. Bunu ancak devlet sağlar, ben sağlayamam. Eğer Diyarbakırspor taraftarını götürüp maraton tribününde oturtuyorsan, misafir seyirci tribününde oturtmuyorsan, doğru mu? Bununla ilgili emniyet alamıyorsan. Bu benim suçum değil ki. - Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması için bir taraftar organizasyonunuz oldu mu? Hayır hayır. Hiçbir şekilde benim yönetimim ilk günden bugüne kadar hiçbir dış sahaya seyirci götürmemiştir ve götürmeyecektir. Ben bu konuda çok hassasım. Kendi imkanıyla gelen vatandaşımız veya orada yaşayan vatandaşımız gelir maçını seyreder, efendice çeker gider. "KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL" - Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçlarınız hükmen mağlubiyetle tescillenirse, talimatlar açık ve net olarak küme düşürülür diyor. Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum. - Umurumda değil derken neyi kasettiniz? Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyon da bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyla siyasi bir olaydır. - Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu? Yok salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, ben de aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur. (CİHAN) myway 15.03.2010, 11:57 diyarbakırın bu durumda ligden düşürülmesini düşünmek çok mantıksız! şimdi düşünün ki 50 tane diyarbakırlı yada 50 tane manisalı sivasa geliyor 2 maç üst üste sahaya atlıyolar ve oyuncuları kovalıyorlar.. hakem de 2 maçı da tatil ediyor. ne olacak yani bu durumda sivasspor küme mi düşsün? diyarbakırı ötekilleştirmeye çalışan insanların ??? yaptıkları bir oyun bu bunu görmemek imkansız.. diyarbakıra hiç gitmeyenler uzaktan diyarbakırı yargılıyorlar.. diyarbakır da senin şehrin gibi güzel bi şehir.. gidin merkezine vay be ben nerdeyim burası diyarbakır mı diyeceksiniz.. ama her yerde olabileceği gibi diyarbakırda da bazı başıbozuklar var ha bunların sayısı orada biraz fazla ama bu olayların yükünü tüm diyarbakıra yada diyarbakırspor a yıkamayız. organize işler bunlar.. hangi taraftarın maça gelip gelmeyeceğine diyarbakırspor klub başkanı karar veremez karışamaz ki üstelik bir de deplasmandasın.. e şimdi kendinizi diyarbakıspor başkanı yerine koyun şu durumda ne kadar çaresizsiniz değil mi? bu maçta hakemin büyük hatası var.. neymiş efendim soyunma odasına girdikten sonra bir daha çıkmazmış! yok öyle hocam girersin soyunma odasına 15 dakka sonra kafanı o gömdüğün yerden çıkarır bir bakarsın ortalık sakinleşmişse maça kaldıgın yerden devam edersin. varmı öyle hemen maç tatil etmek? amatör küme maçı oylanmıyor orda 400 milyon dolarlık yayın ihalesi yapılmış ligin maçı oynanıyor ! diyarbakırspor u küme düşürmek şehri ötekileştirmeye çalışanların oyununa gelmektir..bursa maçını 3-0 tescil edersin belediye maçını 1-0 tescil edersin yada kaldıgı yerden oynatırsın ama bu kadar da ucuz olamaz ligden düşürme.. yukarda da dediğim gibi herhangi bi takımın taraftarı herhangi bir şehiri gidip karıştırır ve taraftarlar bakar ki hımm demek biz istesek bir takımı küme düşürebiliyoruz der ve bu karar emsal niteliğinde olacağı için olayların da önünü alamazsınız lig karakolda biter.!! şahsi fikrim bursa 3-0 belediye 1-0 tescil edilmeli ve diyarbakırspor madem rahatsız taraftarından sezon sonuna kadar maçlarını seyircisiz oynasın ve deplasmanda dahi diyarbakırspor taraftarına yer ayrılmasın.. diyarbakırda kombine sahibi vatandaş da varsa paraları iade edilsin! önümüzdeki sezon için de hem tff hem diyarbakır yönetimi bu olayların önünü kesecek yaptırımlar hazırlasın.. engin78 15.03.2010, 12:41 kimin ne olduğu belli.adamların yapısı düşüncesi gün gibi aşikar.lafı fazla uzatmaya gerek yok.futbol oyun kurallarında 2 maç hükmen değil bir takımın bir sezonda 2 maçı tamamlanamazsa o takım küme düşürülür deniliyor.bu durumda d.bakır küme düştü.hakettiler zorla bizi düşürün diyorlar.ellerinden geleni yapıyorlar devler herşeyi seferber etti ama bunlar hala başka arayışlardalar. calipso 15.03.2010, 13:25 ya böyle cahil taraftarlarımızı gördükçe utanıyorum yahu bunu nasıl söylersin mac tekrarlanırmıs. Nasıl tekrarlansın hakem hatasından mı ibb nin hatasından mı oldu ki? yahu bu kadar sacma yorumda yapamyalım lütfen. cehaletten bahsedeceksek, senin yaşın kadar benim okumuşluğum var..ilk önce edebini bil cevap yazacaksan bin düşün bir yaz.. sonrada tff nin güvenlikle ilgili 20. maddesini oku. oguzhan_1616 15.03.2010, 13:47 Trabzon'da 2007-2008'de İlk maçta taraftarlar sahaya girmişti 3-0 Hükmen almıştık.. Bi daha böyle bir olay yapsalardı sezon icinde Ligden düserlermis ne güzel Olurdu :D:D:D heheheh noname87 15.03.2010, 14:08 Kurallar açık talimatlar belli Sivasta olsa Galatasaray Beşiktaş Fenerde olsa küme düşürülmeli eğer ceza vermezlerse daha büyük olaylar çıkacak önlem falan işlemez provakasyon olduğunu falan sanmıyorum Tum golü 87de attı yenilgiyi sindiremediler sırf olay çıkartmaya gelseler o zamana kadar beklemezlerdi svsli585858 15.03.2010, 14:15 valla arkadaşlar ne yaparlarsa yapsınlar bu futbolla biz süper ligde kalmayı hiç haketmiyoruz bu sene ligde kalırsak tamamen şansımızın yardımıyla kalırız Allah yardımcımız olsun ne diyim yiğidom1982 15.03.2010, 14:22 selam sivaslı bir genç olarak dicle ünüversitesinde diyarbakırda okuyorum yıllardaı diyarbakırdayım abimin de dediği gibi gerçekten diyarbakıra hayranım çok mukemmel bir şehir ama sporda oyyle şeyler oluyorki diyarbakır şehrini bile yıpratıyor açıkçası bunu demek istıyorum forum yazılanları herşeyi okudum bir çok arkadşımız diyarbakırı ursa maçında haksız buluyor ama oyle değil bursada çıkan olaylar tetkledi iki kez diyarın bayrağı yakılıp daha 11 yaşında 4 çocuğun toplam 23 kişinin başınaı kırıp kanlar içinde kaldu diyar taraftarı bursada sivaslı olarak forumda bunu demek isiyorum yok diyar yok bursa maçında diyar boyle oldu adamlar tribunde sivası çağırdılar sivassporumuzu alkışladılar denizliyi alkışladılar sorun bir kendinize neden boyle oldu bu diyar takımı inanıyom sivassporum ve diyar ligde kalırsa bu iki takımda kanka olur bir ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece Salim58 15.03.2010, 14:23 İstanbul Valiside hakemi suçluyor. gerekli önlemimizi aldık hakem tekrar maçı başlatmamakla hata yaptı diyor. daha neler diyecekler bekleyelim... yiğidom1982 15.03.2010, 14:26 ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece bu kısmıda diyarbakırlı arkadaşım murat yazdı illede belirt dedi bana abi murat diyo ki diyar düşsünde aman sivas duşmesin dıyo e ne diyosuzn erkam 15.03.2010, 14:51 Arkadaşlar,son iki haftada yaşanan olaylar inanıyorumki bütün futbol severleri üzmüştür. gerçek taraftar bunu yaparmı?D.bakırspor İst bld maçın özetlerini izleyenler, D.bakırsporun 85. dk verilmeyen penaltısı ve İst. gölünde ortada faul yokken verilen serbest vuruştan gelen gol.pravakatörlermi diyelim beyinsiz taraftarlarmı diyelim olaylara sebeb olmuştur.Tabiki hakem hataları olaylar için mazeret olamaz.beni üzen çok zor şartlarda bu takımı vareden yönetim ve futbolcuların emeğidir.normal şartlarda bu takım rahat ligde kalırdı.hoşça kalın merekum 15.03.2010, 15:01 Dün akşam ki Telelig programında Kerem Öncel efendi gene döktürdü.... Sayın Öncel e göre diyarbakır a haksızlık yapılıyormuş... Belediye maçında yeterli önlem alınmamış mış... Belediyeli oyuncuların kovalandığı görüntüleri verilirken bile abartıldığını düşünüyor... Sayın Öncel bu görüntüler Sivas da yaşansaydı düşünceleriniz değişecek miydi? Öte yandan Zeki Çol ısrarla Madde 20 deki açık kuralı okumaya devam ederken bile Öncel efendi acaba başka bir yol bulanamaz mı diyor... Kısacası Diyarbakır a ayrıcalık istiyor, birde kişisel görüşüme göre beyefendi Sivas ın düşmesini istiyor....Gerçi kimler istemiyor ki, Trabzonlular mı, iki senededir bizi çekemeyen bir sürü zavallı yok mu? Devletin televizyonunda Fedarasyonun kararlarını sorgulayanların program sunuculuğu ve işleri de sorgulanmalı...Bu ve bunun gibi çifte standart ta program yapanları kınıyoruz. BOUN 15.03.2010, 15:58 “Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini; "Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini; İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını; biliyor muydunuz? Uyan Türkiye'm uyan! LosTie58 15.03.2010, 16:38 “Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini; "Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini; İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını; biliyor muydunuz? Uyan Türkiye'm uyan! Zaten o adamın o gün maçtan sonraki bir karede sırıtışından belli ne biçim olduğu.. Salim58 15.03.2010, 16:45 “Futbola siyaset bulaşmamalı” diyip timsah gözyaşı döküp masum rolü oynayan Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer'in Bursaspor - Diyarbakırspor maçı sonrası Amerika'nın Sesi Radyosu'na verdiği Kürtçe demeçte “20 milyon kürdün Diyarbakırspor'u desteklemesi gerektiğini söylediğini; "Biz Devlet takımı değiliz, Diyarbakır'ın ve Kürt Milleti'nin takımıyız" dediğini; İBB maçında ''Sahaya girenlerin bizle alakası yok'' demesine rağmen, sahaya giren taraftarı yönlendiren şalvarlı, bıyıklı herifin olaylardan sonra koruması gibi Çetin Sümer'in yanına gittiğini ve bu şekilde fotoğraflandığını; biliyor muydunuz? Uyan Türkiye'm uyan! Turkcell Süper Lig'de sıkıntılı günler geçiren ve son oynadığı iki maçı da yarıda kalan Diyarbakırspor'da Başkan Çetin Sümer, "Düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil." dedi. Önce Bursaspor, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yarıda kalınca Diyarbakırspor'un küme düşüp düşmeme konusu gündeme geldi. TFF Futbol Müsabaka Talimatlarına göre 2 kez hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalınması durumunda bir alt kümeye düşürülmesi söz konusu olan Diyarbakırspor'da başkan Çetin Sümer, 'Htspor.com'a adeta içini döktü. Sümer, tele-röportajda, dikkat çeken söylemlerde bulundu. "Bu iş tamamıyla siyasi bir olaya döndü" diyen Sümer, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarının hükmen mağlubiyetle tescillenmesi durumunda talimatlar gereği takımın küme düşürüleceğini hatırlatmamız üzerine, "Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş." dedi. Yaşananları kabul etmesinin mümkün olmadığını da belirten Sümer, ''Küme düşürseler de düşürmeseler de umurumda değil, İnanın yorulduk artık, yoktan var ettik bu takımı. Bursaspor'un Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki tane sağlam adamı var. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz, onlar gibi göçmen değiliz. Ulusal basında bas bas bağırdık ama. Olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur ve ihanettir'' diye konuşurken, açıklamalarının detayları şöyle; ARTIK İÇİMİZDE DUYGU KALMADI - Diyarbakırspor'un ekonomik anlamda nasıl zorluklar içerisinde Süper Lig'e yükseldiğini, sezon başında yaşanan maddi zorluklara rağmen bir anlamda nasıl vardan yok edilen bir takım oluşturulduğunu hep gözlemledik. Böyle bir durumda Diyarbakırspor Başkanı olarak nasıl duygular içerisindesiniz? Artık içimizde duygu kalmadı ki. Biz ülkemizin bütünlüğü için elimizden gelen bütün çabayı sarf ettik lakin artık buna karanlık güçler mi diyelim, bizi istemeyenler mi diyelim, Bursa'dan beri bir Hadise var. Aldı başını gidiyor yani. Artık bu iş spor işinden çıktı. Tamamıyla siyasi bir olaya döndü. - İstanbul Büyükşehir Belediye maçında sahaya giren kişiler hakkında ne diyorsunuz? Hiçbir şekilde benim taraftarım bunu yapmaz. Benim taraftarım Denizli'yi, Sivas'ı alkışladı. Bunu Türkiye'deki hassas insanlar görüyor, yazıyor, biliyor. İnsanlar bunu hissediyor. İnanın yorulduk artık biz. Yönetici arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze kattık. Yoktan var ettik bu takımı. Ama ne hikmetse bazı çevrelerde bazı illerde maalesef sıkıntı yaşadık. inanın konuşamıyorum. O kadar rahatsızım. - Yorulduk artık dediniz. Yorulduk derken bundan sonra içinizden ne yapmak geçiyor? Biz Türk futboluna yakışır bir takım olma için emin adımlarla ilerlediğimizi zannediyorduk. Biliyorsunuz 15 gün önce Tekvando Gençlik Olimpiyatları'nda Diyarbakırspor'un milli sporcusu Ozan Berken Bindak, dünya şampiyonu oldu. Ülkemize bu şekil faydalı yararlı insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Bir bayan voleybol takımımız var 1. lig için play-off'u garantiledi. Futbolda da aynı güzellikleri sunmak istedik. Ama önümüze her gün bir problem çıktı. Her gün Diyarbakır olayı. İnanın şiddet yanlısı olarak anılmaktan ki o görüşte olmadığımızı siz de biliyorsunuz, bütün Türkiye biliyor, ama yordular bizi. Şunu da belirtmek ihtiyacını duyuyorum? Bursa'da yaşadıklarımızı Türkiye'ye kamuoyuna iyi anlatabilseydik, kendimizi ifade edebilseydik veya Bursa cezalandırılsaydı, bu gün bunlar yaşanmayacaktı. Bizim orada 23 tane taraftarımız yaralandı. Bayrağımız indi. Herkes bize ikinci sınıf insan muamelesi gözüyle baktı. Maalesef bunu içim yanarak söylüyorum. Bursa'nın otobüsüne bir taş girdi. Adamlar bu işin hakkını verdiler, bizi bir taraftan barbar, şiddet yanlısı insanlar olarak lanse ettikler, kendilerini de Türkiye'nin gülü. Biz 14 asırdır bu ülkedeyiz. Onlar gibi göçmen de değiliz. Bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. "İÇİM ACIYOR İNANIN" Benim içim acıyor inanın. Bursaspor'un federasyonda da 2 tane sağlam adamı var zaten. Bizim lobimiz yok. Biz kendi mücadelemizi onurlu bir şekilde sergiledik. Biz bu manada yalnız bırakıldık. Ama ben yine de bir Türk vatandaşı olarak ülkemim bütünlüğü için o gün İbrahim Yazıcı ile el sıkıştım. Bundan dolayı da hiç pişman değilim. Çünkü federasyon başkanımızın ricası vardı. Ama sonucunda gene cezalandırılan ben oldum. Yönetici arkadaşlarım, teknik heyetim oldu. Para cezası aldık. Şunu ifade edemedik. Ulusal basında bas bas bağırdık ama bir türlü yerine oturtamadık. Polis kaskıyla poz verdiler. Polis gidiyor, otobüsün içinde, o fotoğrafı hatıra olarak çeken insanlar futbolcuları kaskla getirdiler görürdüler diyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. İşte bugün önüne geçemeyeceğimiz olaylara sebebiyet verdi. Yani biz futbolu katlettik başka hiçbir şey yapmadık, böyle yorumlanıyor. Bakın biz derken bir Türk insanı olarak söylüyorum. Bu olaylar kesinlikle provokasyondur, komplodur. Bu Diyarbakır'a yapılan bir ihanettir. Çünkü benim taraftarım, benim seyirci portföyüm bu değildir. Benim seyircim mağlubiyette bile alkışlayan bir seyircidir. - İstanbul Büyükşehir Belediye maçında böyle olaylar olabileceğine dair bir duyum bir ihbar aldınız mı? Devlet değilim ki. Devletin istihbarat birimleri var, emniyet güçleri var. Bunu ancak devlet sağlar, ben sağlayamam. Eğer Diyarbakırspor taraftarını götürüp maraton tribününde oturtuyorsan, misafir seyirci tribününde oturtmuyorsan, doğru mu? Bununla ilgili emniyet alamıyorsan. Bu benim suçum değil ki. - Sizin İstanbul Büyükşehir Belediye karşılaşması için bir taraftar organizasyonunuz oldu mu? Hayır hayır. Hiçbir şekilde benim yönetimim ilk günden bugüne kadar hiçbir dış sahaya seyirci götürmemiştir ve götürmeyecektir. Ben bu konuda çok hassasım. Kendi imkanıyla gelen vatandaşımız veya orada yaşayan vatandaşımız gelir maçını seyreder, efendice çeker gider. "KÜME DÜŞÜRSELER DE DÜŞÜRMESELER DE UMURUMDA DEĞİL" - Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediye maçlarınız hükmen mağlubiyetle tescillenirse, talimatlar açık ve net olarak küme düşürülür diyor. Bu saatten sonra umurumda değil. Ben bu onurlu mücadeleyi vereceğim, küme düşürseler de düşürmeseler de onların bileceği iş. Federasyon bu konuda bence hassas ve adil bir şekilde karar vereceğine inanıyorum. - Umurumda değil derken neyi kasettiniz? Yani ben bu kadar mücadele vereceğim. Bunu duyarlı tüm Türk toplumu görecek. Federasyon da bununla ilgili yanlış karar verecek. Sanmıyorum. Yani o manada söyledim. Çünkü federasyon gerçekten bu olayın sportif olmadığını biliyor. Bununla ilgili gerekli yerlerinde açıklama yapacağına inanıyorum. Bu olay sportif değil tamamıyla siyasi bir olaydır. - Bu olaylardan sonra federasyon başkanıyla bir görüşmeniz oldu mu? Yok salı günü görüşeceğiz. Gerekte yok, ben de aramıyorum. Orada gözlemcileri var, temsilcileri var. Bizim müdahale etmemiz kulüp başkanı olarak yanlış olur. (CİHAN) buda başka bir demeci aradaki farkı bulmak gerek.:) yıldız beldesi 15.03.2010, 16:47 istanbul valisi muammer güler hakem acele etti demiş hakem tamam acele etti de diyarbakır kendisi oluşturdu bu imajı. hakemin acele etmesinde diyarbakır taraftarının etkisi de var olayları bu konuma getirmemelilerdi. diyarbakır taraftarının bu ana kadar yaptıkları bardağı doldurdu tansiyonun yüksek olduğu bir anda diyarbakır taraftarı (hakiki taraftar böyle olmaz) bardağı taşıran son damlayı da döktü bardağa hakemin kararı doğrudur. yazılı bir dayanağı vardır. ama imtiyaz sağlayabilirdi normal bir takıma karşı ama diyarbakır taraftarına yeteri kadar imtiyaz sağlandı siyasi imtiyazları görünce onlar da azıttı. artık hakemlerin de canına tak etti ve hakem artık uğraşamam deyip maçı tatil etti bu durumda hakem haklıdır. hakem yanlış karar verdi diyenler kendilerini o atmosferde hakemin yerine koysunlar. yadel 15.03.2010, 17:32 selam sivaslı bir genç olarak dicle ünüversitesinde diyarbakırda okuyorum yıllardaı diyarbakırdayım abimin de dediği gibi gerçekten diyarbakıra hayranım çok mukemmel bir şehir ama sporda oyyle şeyler oluyorki diyarbakır şehrini bile yıpratıyor açıkçası bunu demek istıyorum forum yazılanları herşeyi okudum bir çok arkadşımız diyarbakırı ursa maçında haksız buluyor ama oyle değil bursada çıkan olaylar tetkledi iki kez diyarın bayrağı yakılıp daha 11 yaşında 4 çocuğun toplam 23 kişinin başınaı kırıp kanlar içinde kaldu diyar taraftarı bursada sivaslı olarak forumda bunu demek isiyorum yok diyar yok bursa maçında diyar boyle oldu adamlar tribunde sivası çağırdılar sivassporumuzu alkışladılar denizliyi alkışladılar sorun bir kendinize neden boyle oldu bu diyar takımı inanıyom sivassporum ve diyar ligde kalırsa bu iki takımda kanka olur bir ben sivaslı öğrenci değilm çok sivas öğrenci arkadaşlarımda var net bir şekilde diyom diyarbakırda nereye gitsek gidelim sivaslıyız diyoz geliyorlar sohbet ediyorlar misavir ververler y<ni ama sakın diyarbakırda okuyan bir bursalı varsa demesin bursalıyım aman buna dikkat etsinler sadece Sevgili hemşom Diyarbakır ın İstiklal Marşımıza yaptığı saygısızlık affedilecek birşey değil. babapiton 15.03.2010, 17:59 Bu Türk futbolunun zararına ama bu kararı ummaktan başka çaremiz yok tek umudumuz DİYARBAKIRSPOR!!!!!!! Metal Gear 15.03.2010, 18:12 bazı arkadaşlar tarafatrlar yüzünden,bir kaç kişi yüzünden haksızlık edilmemeli takıma diyor ancaktüm takımlar cezaların çoğunu tarafatrı yüzünden alır. Trabzon-Sivas maçında son saniyede sahaya atlayıp,maçı götüren,5 maç da kapama cezası verdiren 7-8 kişinin provoke edilmediğini kim kanıtlayacak! savasaltun58 15.03.2010, 18:31 diyar bakırı düşürmezler şimdi herkez nasıl kıvıracagizda bu işi düzeltiriz diye ugraşiyor hem dıyarbakır düşse bile denizli bizi gecer bizden kötü oynuyan yok şu ligde bizim başakan daha neyi beklıyor anlamadım şu teknık direktörü degiştirsin dejavu 15.03.2010, 18:44 federesyon tff maddesine gore mecburen diyarbakır mecburen duşurecek Hayali21 15.03.2010, 20:42 Öncelikle gerçek sivas'lı ve Gerçek SivasSpor Taraftarına saygılar.arkadaslar yorumların hepsini hemen hemen okudum.Genel olarak d.bakırspor'a yakısmayan sözler var.bakın arkadaşlar bu yaptıgınız hıc sıze yakısmıyor Hele altını Çizerek Diyorum Gerçek Sivas İnsanına Yakısmayan Kelımeler Var.Lig de Kalmak için bir takımı d.bakırspor oolsun ya da olmasın bir takım hakkında boyle gereksız laflar soylemenın ne geregı olabılır kı.Ben gerçekten de bunları okudugum zaman inanmak ıstemedım.Ne yazık kı Bunlar sonucta yazılmıs.Burada oynanılan maca bakın hayatı bir mactı bizim için ama berabere kaldık.Yine de SivasSpor'u bagrına bastı D.bakır taraftarı.Ben Bir D.Bakırlı Olarak ve D.BakırSpor Taraftarı olarak sivasSpor'un bu halını elbette olmasını ıstemezdım Nerede O 2 yıl üst üste Şamp.Oynayan Sivas Nerede şimdi ki sivas.Bırakın bunları arkadaslar o düşsün bu düşmesin diyecegimize kendı takımımızın halını oturup konusalımHani bir cümle vardır.Olmayacak Dua'ya Amin Diyorsunuz.İşte Sizin mesele de bu.Ben son kez şunu diyim gerçek Sivas'lıya ve Gerçek SivasSpor Taraftarına Yakısmıyor bunLar.DiyarBakır'dan Tüm Sivas'lı canLara SaygıLar ....:):) mustafatas58 15.03.2010, 20:48 aynı olayları bız yapsak bızı 10 sene super lıgde mucadele edemez kararı cıkardı ama adamların acılımları var sıyaset gırınce ısın ıcıne pkkda sahaya gıder haburda oldugu gıbı sonuc yıne devam cıkar.ne yazıkkı federasyona guvenmıyorum Metal Gear 15.03.2010, 22:26 Öncelikle gerçek sivas'lı ve Gerçek SivasSpor Taraftarına saygılar.arkadaslar yorumların hepsini hemen hemen okudum.Genel olarak d.bakırspor'a yakısmayan sözler var.bakın arkadaşlar bu yaptıgınız hıc sıze yakısmıyor Hele altını Çizerek Diyorum Gerçek Sivas İnsanına Yakısmayan Kelımeler Var.Lig de Kalmak için bir takımı d.bakırspor oolsun ya da olmasın bir takım hakkında boyle gereksız laflar soylemenın ne geregı olabılır kı.Ben gerçekten de bunları okudugum zaman inanmak ıstemedım.Ne yazık kı Bunlar sonucta yazılmıs.Burada oynanılan maca bakın hayatı bir mactı bizim için ama berabere kaldık.Yine de SivasSpor'u bagrına bastı D.bakır taraftarı.Ben Bir D.Bakırlı Olarak ve D.BakırSpor Taraftarı olarak sivasSpor'un bu halını elbette olmasını ıstemezdım Nerede O 2 yıl üst üste Şamp.Oynayan Sivas Nerede şimdi ki sivas.Bırakın bunları arkadaslar o düşsün bu düşmesin diyecegimize kendı takımımızın halını oturup konusalımHani bir cümle vardır.Olmayacak Dua'ya Amin Diyorsunuz.İşte Sizin mesele de bu.Ben son kez şunu diyim gerçek Sivas'lıya ve Gerçek SivasSpor Taraftarına Yakısmıyor bunLar.DiyarBakır'dan Tüm Sivas'lı canLara SaygıLar ....:):) Sitemize hoşgeldin kardeş. Sivas2ın durumuna zaten her gün üzülüyor,düşünüyoruz. Ama bildiğin gibi trabzon-Sivas maçının son 20 saniyesinde 7-8 taraftar sahaya atlamış,Trabzon 1-0 önde olduğu maçı 3-0 hükmen kaybetmiş sahası da 5 maç kapanmıştı.Bu açıdan bakarsan Trabzonspor kulübübnün suçu da yok.O sahaya atlayan 7-8 Trabzonlunun provoke edilmediğini nasıl ispatlayacağız peki? şarkışla 58 16.03.2010, 00:01 Tabi ligde kalmamız için başka hesaplara muhtaç olmamız utanç verici.Ancak suç varsa ceza da vardır.Bu suçu yapan kim olursa olsun kurallar işletillmelidir ki adalet sağlansın emreakbulut58 16.03.2010, 12:40 bir takım bir sezonda 2 tane hükmen yenik sayılırsa ligden düşürülür ......... nerde yazıo bu kural acaba merak ettim ??? aykut-akay 16.03.2010, 12:43 ARKADASLAR NEDEN KÜME DÜSSÜN OYUNCULARIN YAPMIS OLDUGU BIR DURUM VARMI YOK YAPAN TARAFTAR SEYIRCISIZ OYNATIRSIN BENCE HÜKMEN YENILGISI COK ACIMASIZ BIR KARAR ????? tanyil 16.03.2010, 13:05 diyarı ligde bırakmak için ellerinden geleni yapacaklar... balamir3858 16.03.2010, 13:17 İlk maçı hükmen yenik kapattılar. ama İStanbul BB maçında bu karaın çıkacağını düşünmüyorum. Eğer bi şekilde Diyarbakır'ı federasyon düşürme kararı alsa bile TSL yi 20 takıma çıkarma durumunu gerçekleştirip olayı ört bas ederler... |