Orijinalini görmek için tıklayınız : Küme Düşme Yok

ShabbatShalom
15.03.2010, 10:21
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_l3_Logo001.j pg

Süper Lig tarihinde bir ilk yaşanacak. Bu yıl Turkcell Süper Lig'de düşen takım olmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu yıl Turkcell Süper Lig'de bir ilke imza atacak. Peki yeşil sahalardaki devrim niteliğindeki değişiklik nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtı: Ankaraspor'un sezon başında düşürülmesiyle 17 takıma inen Süper Lig'de bu yıl başka takım düşürülmeyecek.

2. Lig'ten 3 takımın çıkmasıyla beraber Türkiye Birinci Ligi'nde mücadele eden takım sayısı 20'ye yükselecek. Böylece takım sayısı İngiltere-Premier Lig, İtalya-Serie A, İspanya-La Liga ve Fransa-Lique 1'de olduğu gibi 20'ye çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu girişimiyle Süper Lig'de daha fazla ilin temsili de sağlanacak. Karar kesinleşirse en çok, düşme korkusunu enselerinde hisseden Diyarbakır, Sivas ve Manisasporlular sevinecek. Çünkü düşme tehlikesinde olan bu takımlar, yerlerini garantileyecek. Değişiklik, naklen yayın ihalesini kazanan yayıncı kuruluşa da yarayacak ve 36 değil 40 hafta maç yayımlayacak.

Futbol Federasyonu, söz konusu değişikliği bu sezon uygulamazsa, Ankaraspor'a ilave olarak iki takım daha Süper Lig'e veda edecek. Onların yerine Bank Asya Birinci Lig'den 3 takım Süper Lig'e yükselecek. Bu takımlardan biri, büyük ihtimalle Banka Asya Ligi'nin rakiplerine puan farkı atan lider Kardemir Karabükspor olacak.

Ahwettt
15.03.2010, 10:31
Sadece Diyarbakırsporu kurtarmak için böyle bir karar alacaklar. Eğer böyle bir karar çıkarsa Allahını sivyorsa bu yönetime tek şey düşüyor. İlk 11 de forma giyen futbolcuların sözleşmesini fesh edecek bir kaç futbolcu hariç geriye kalanların üzerine gençlerden takviye yaparak yola devam edecek hemende hocayı gönderecek.
Canları istediği zaman oynamak istmediği zaman oynamamak neyimiş görsünler. Ağbetu hariç bütün yabancıları gönderecek ilk öncede hocayı, Musa Faruk,İbrahim şahin, Kadir Sedat Yasin bunları kadro dışı bırakması lazım

Salim58
15.03.2010, 10:32
bu uygulama olacakmı peki.?

ne günlere geldik federasyonun alacağı kararamı sevinelim rakiplerimizin kaybetmesinemi sevinelim hep olacaklara diktik gözümüzü.hiç demiyoruzki takım düzelsin bizi kimse kurtarmasın biz kendi yerimizi kendimiz ayarlayalım,ama her hafta hüsran bakalım ne olacak.Çıkmayan candan ümüt kesilmez bende ümidimi kesmiyorum zaten.

H_Turan
15.03.2010, 10:33
Süper Ligde 20 takım olması lazaım Örnek İngiltere,ispanya bu yüzden takım düşmemesi normalde ben bunu Diyarbakırdan dolayı yapıldığını düşünüyorum

shang
15.03.2010, 10:38
tek bi açıklaması var diyarbakır hiç konusu bile olmayan yıllardır nedense bu olaylar sonrası gündeme geliyor valla diyarbakırı düşürmezlerde bu olay olmasa bile biz kendimizi nasıl kurtaracaz onu düşünüyorum kara kara...

mishka
15.03.2010, 10:46
Spora bu kadar siyaset karıştırışmaması gerekiyor. Senelerdir diyarbakırı süper lige çıkarmak ve ligden düşürmemek gibi bir siyasi tavır var. Sİyaset futboldan el çekmediği sürece futboldaki olumsuzluklar devam edecektir.

İşim olumlu yanına bakarsak gerçekten iyi mücadele eden iyi bir kadro kuran fakat çeşitli sebeplerle düşme riski taşıyan Manisa, Ankaragücü, Dİyarbakır Denizli gibi takımlar düşmemiş olacak. Bu takımlar sıkıntılarını aştıktan sonra lige keyif katacaklar diye düşünüyorum. Fakat Dİyarbakırspor düşürülmezse gelecek sene futbol faciaları izleme olasılığımız yüksek. Bizim açımızdansan en önemlisi bu sene düşme sıkıntısından kurtulmış olacağız. Ancak süper lig ayarında futbol oynamayan tek takımın da Sivasspor olduğu bir gerçek .

ShabbatShalom
15.03.2010, 10:49
Daha Önce diyarbakırın Ligden Düşeceği Zamanda Bu 20 Konusu Gündemdeydi Yine kekolar Düşeceği Zaman Çıktı 20 konusu

58_babacan_58
15.03.2010, 10:52
VALLA İYİ OLUR ÇOKTA SEVİNİRİM AMA,DİYARI LİGTEN DÜŞÜRECEKLERİNİ HİÇ SANMIYORUM,SİYASET GİRERSE ÖYLE BİŞEY YAPMAZLAR AMA GEREKEN NEYSE KURALLAR MADDELER NEYİ GÖSTERİYORSA ONU YAPSIN FEDERASYON.....

fatihtuztas
15.03.2010, 11:08
olmaz böyle bir şey, ben inanmıyorum bu arda da düşecekler arasında en büyük favorim ne yazık ki üzülerek söylüyorum; sivasspor.

hanedan58
15.03.2010, 11:54
ARKADAŞLAR BU OLAY DİYARBAKIRSPORLA ALAKA LIBİR DURUM DEĞİL 20 TAKIM OLMASI FİFA TARAFINDAN TFF SUNULMUŞ BİR DURUMDUR BEN BU OLAYI İSTANBULDAN TANIDIĞIM BİR GAZETECİ ABİMDEN AYLAR ÖNCE ÖĞRENMİŞTİM VE OYUNCULARIN DA BİLDİĞİNİ DÜŞÜNEREK BU UMARSIZ TUTMLARINI BUNA BAĞLIYORUM TFF % 90 BU İŞİ GERÇEKLEŞTİRECEK AMA BİZ BU ŞEKİLDE OYUN OYNARSAK LİĞDE KALSAKTA HİÇBİR KAR ELDE EDEMEYİZ

myway
15.03.2010, 12:05
20 takım haftaiçi haftasonu maçlar... yoğun tempo futbol dolu günlerin sayısının artması.. güzel fikir..

kimse diyarbakır için alınıyor bu karar düşünmesin ki bu zaten gündemdeydi ve olmalı. senin avrupalıdan neyin eksik? onlar oynuyorsa sende oynayabilirsin..

takımlar da 38 maçlık tempoyu kaldıracak transferler yapsın.. ingilizler mesela 38 maç artı federasyon kupası lig kupası carling cup ldv vans ve bunların yanında avrupa kupaları maçları oynuyorlar..

güzel fikir inş bu uygulanır bu sene biz de bu stresten kurtuluruz..

Kasım Öktem
15.03.2010, 12:10
Futbol Müsabaka Talimatı'nda, güvenlik nedeniyle müsabakaların tamamlanamamasını içeren 20. madde şöyle:

''(1) Müsabaka hakemi; a) Müsabakanın, kulübün futbolcusu, yöneticisi, teknik adamları ile diğer kişilerin ayrı ayrı veya birlikte hakeme veya rakip takım futbolcu ve mensuplarına fiili eylemde bulunmaları, kavgaya sebebiyet vermeleri ve bu eylemleri dolayısıyla müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması,
b) Seyircilerin taşkın ve edebe aykırı hareketleri ile birlikte müsabakaya müdahaleleri sonucunda müsabakaya devam edilmesi olanağının kalmaması, hallerinde müsabakayı tatil ettiğini ilan eder. Bu hallerde TFF Yönetim Kurulu, ihlali gerçekleştiren takımlardan birinin veya her ikisinin hükmen yenik sayılmasına ve ayrıca olayın durumuna göre galibiyet halinde verilen puan kadar puan tenziline karar verebilir. Eğer müsabaka eleme usulüne göre düzenlenmişse, takım bu müsabakalardan ihraç edilir ve ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamaz. Play-Off sisteminde oynanan müsabakalarda ertesi yıl aynı mahiyetteki müsabakalara katılamama kararı verilemez.

(4) Bu maddede belirtilen sebeplerle aynı sezonda ikinci kez müsabakanın tamamlanamamasına sebebiyet veren takımlar, bulunduğu sezonda müsabakalardan çıkarılarak, bir alt lige düşürülür ve bu takımla müsabakası olan takımlar müsabaka yapmaksızın hükmen galip sayılırlar. Bu durumda olan takımların takip eden sezonda müsabakalara alınıp, alınmaması konusunda TFF Yönetim Kurulu karar verir. Alt lig bulunmaması halinde kulüpler bir yıl (sezon) müsabakalara alınmazlar.''

Diyarbakır düşürülsün de niydiyolarsa etsinler

atrium58
15.03.2010, 12:15
Tamam lig 20 takıma çıksın ama bununla diyarbakırın düşürülmesi engellenemez nasıl ankara düşüyorsa diyarbakırda paşalar gibi düşecek..

H_Turan
15.03.2010, 12:40
İnterneti aradımda Bu nunla ilgili bir haber göremedim Bu haberin Kaynağı ?

anilolcay
15.03.2010, 12:41
Arkadaşlar bu konuyu ben de geçen gün Ntvspor'a canlı yayında bağlanan bir Milliyet gazetesi yazarından duydum ama pek ihtimal vermedim bakalım ne olacak

fedayi
15.03.2010, 12:48
biz küme düşmeyelimde ne olursa olsun

ÖLÜMÜNE SİVAS
15.03.2010, 12:56
biz ligde kalalımda ne olursa olsun

calipso
15.03.2010, 13:14
yırttı bizim şaşkalozlar desenize :D

cesur sivas
15.03.2010, 16:51
biz düsmeyelimde kim düserse düssun:P

yıldız beldesi
15.03.2010, 17:01

Süper Lig tarihinde bir ilk yaşanacak. Bu yıl Turkcell Süper Lig'de düşen takım olmayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu yıl Turkcell Süper Lig'de bir ilke imza atacak. Peki yeşil sahalardaki devrim niteliğindeki değişiklik nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtı: Ankaraspor'un sezon başında düşürülmesiyle 17 takıma inen Süper Lig'de bu yıl başka takım düşürülmeyecek.

2. Lig'ten 3 takımın çıkmasıyla beraber Türkiye Birinci Ligi'nde mücadele eden takım sayısı 20'ye yükselecek. Böylece takım sayısı İngiltere-Premier Lig, İtalya-Serie A, İspanya-La Liga ve Fransa-Lique 1'de olduğu gibi 20'ye çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu girişimiyle Süper Lig'de daha fazla ilin temsili de sağlanacak. Karar kesinleşirse en çok, düşme korkusunu enselerinde hisseden Diyarbakır, Sivas ve Manisasporlular sevinecek. Çünkü düşme tehlikesinde olan bu takımlar, yerlerini garantileyecek. Değişiklik, naklen yayın ihalesini kazanan yayıncı kuruluşa da yarayacak ve 36 değil 40 hafta maç yayımlayacak.

Futbol Federasyonu, söz konusu değişikliği bu sezon uygulamazsa, Ankaraspor'a ilave olarak iki takım daha Süper Lig'e veda edecek. Onların yerine Bank Asya Birinci Lig'den 3 takım Süper Lig'e yükselecek. Bu takımlardan biri, büyük ihtimalle Banka Asya Ligi'nin rakiplerine puan farkı atan lider Kardemir Karabükspor olacak.

bu haberin kaynağı var mı............................ .................

yıldız beldesi
15.03.2010, 17:06
kural bellidir düşürülmesi gerekir. o zaman çağırın ankarasporlu futbolcuları maç yapsınlar onlar da düşürülmesin lig uzasın ankara hafta içi ve hafta sonu maç yapsın arayı kapasın ne bu ya........? :@ madem bi kabahat işlediniz cezasını çekeceksiniz biz hak hukuk istiyoruz düşürmemek için uğraşmasınlar

ShabbatShalom
15.03.2010, 17:38
İnterneti aradımda Bu nunla ilgili bir haber göremedim Bu haberin Kaynağı ?

bu haberin kaynağı var mı............................ .................

..:::KAYNAK TAKVİM GAZETESİ :::..

Emrah5800
15.03.2010, 17:51

Bu Bilgiler nerden alinmisdir, hic bir yerde duymadim

metin_yilmaz
15.03.2010, 17:56

ulen pkk yi kalkindiracaz diye resmen ülkede devrim yapiyoruzzzzzz bunca sene akillari nerdeydi yenimi akillarina geldi ingilterenin premier ligii sen sabir yarabbimmmmm

Metal Gear
15.03.2010, 18:15
Arkadaşlar Mahmut Özgener 20 takımlı bir lig çalışmalarının asla olmadığını,ver bir daha böyle haberlerin çıkmaması gerektiğini söyledi bugün.

B.DUMANLI
15.03.2010, 18:20
Futbol Federasyonu baskani bu yil icin takim sayisini 18 olarak düsündüklerini,20´ye cikarmak gibi bir düsüncüleri olmadigi haberi lig tv´de alt serit olarak gecti.

85200258
15.03.2010, 18:35
böyle birşey olmaz. Premier ligde adamlar avrupa kupasına nerdeyse ilk 10 sırayı yolluyor 4 şampiyonlar ligi 3 uefa 2 intertoto desen 9 ediyor. Yani ilk 9 için mücadele oluyo buna 14 takım aday dsene geri kalan 6-7 takımda düsmeme mücadelesi veriyor. Sonucta ligde hedefsiz takım yok. bizim ligde ilk 4 + kupa sahibi avrupaya gidiyor yani ilk 5 için mücadele eden 7 takım var diyelim düşmeme mücadelesi veren 6 takım olsun geri kalanı hedefisz bir 7-8 takım iyi artık bol bol maç satarlar. Şu 18 takıma ragmen antep gibi takımlar geçen sene de tekrar gördük ki teşvik primi ve şike paralarıyla ayakta duruyor. Ben karsıyım. 20 takım ligde olup şaibe ligi izleyecegime küme düşme tehlikesini son haftaya kadar yaşayalım ben kabul ediyorum.

sewaz58
15.03.2010, 18:54
Bu olayın muhabbeti çok önceden dönmeye başlamıştı ama yeni bir sezonda bu uygulamayı yapmak varken şu durumda pat diye bunu uygulamaya çalışmanın bir alemi yok...Bizimkiler bu ve benzeri olacağı kesin olmayan haberlere de güveniyorsa eğer hepsine yazıklar olsun...Hakkımızla kalmadıktan sonra düşmekten daha beter bir tepki görür ve prestijimizi iyice dibe sokarız...Çıkıp adam akıllı top oynasınlar bizi de bu tarz saçma sapan haberlerle alakadar etmesinler...

yukarıyıldızlı
15.03.2010, 19:32
haber yalan federasyon başkanı böyle bir çalışmamız yok dedi kesin bir iffade ile

58candide58
15.03.2010, 19:41
herkes biliyor ki bu diyarbakırspor için yapılıyor..ama böyle yapılırsa bizde paçayı kurtarırız..

58zarali
15.03.2010, 19:45
allem ederler kullem ederler bir yolunu bulurlar diyarbakırı düşürmezler ama bu bizimde işimize geliyor çaktırmayalım

H_Turan
15.03.2010, 20:32
TFF Başkanı Mahmut Özgener, Ligi 20 takıma çıkarma gibi bir niyetlerinin olmadığını, 18 takımla devam edeceklerini açıkladı.

kaynak
http://www.haber7.com/haber/20100315/Super-Lig-18den-20-takima-mi-cikacak.php

mustafatas58
15.03.2010, 20:39
bu karar cıkarsa federasyonun dıyarı lıgden dusurmemek ıcın kac takla attıgı bellı oluyor.normalde cıkacak karar dıyarı dusurecegı ıcın boyle bır yola gıdıyorlar.allah belanızı versın federasyon

sofularlı34
15.03.2010, 20:48
Öyle çok üzülüyorum ki tarifsiz,Kahroluyorum...

sofularlı34
15.03.2010, 20:49
.............................. .

58MUAMMER58
15.03.2010, 20:53
Bu haberi daha öncede duymuştum bence iyi olur düşme korkusu yaşadığımız için değil avrupada çoğu lig böyle 20 takım.ancak böyle uygulamayı diyarbakır için alırlar, normalde diyar düştü ancak akp zihniyeti heryere girdi federasyon dahil,minareye kılf uydururlar kimse diyarın düşmesini beklemesin yinede hayırlıolur inşallah.

astaravisa
16.03.2010, 10:07
belki bu sayede ligde kalırız. yoksa mümkün değil.

emreakbulut58
16.03.2010, 12:27
bence 20 takım olması daha iyi olur hem tsl in kalitesi artar hemde ligde mücadele süper olur sivasın düşmesiyle bunu istememle alakası yok sivas düşsünki bunlarında aklı başına gelsin takımı ne hale getirdiler :mad:

effenberg
17.03.2010, 16:06
belki bu sayede ligde kalırız. yoksa mümkün değil.

Gercekten kalan maclara ve oynadigimiz futbola bakacak olursak sana
katilmamak mümküm degil.

jaguar19
18.03.2010, 11:40
Ben de ligin 20 takımdan oluşmasını isterim.
Böylece lig 2 içerde 2 dışarda olmak üzere 1 ay daha uzar.

ayna26
18.03.2010, 13:22
Ligde küme düşme var.Bakmayın basında çıkan haberlere, ligden ilk düşen takım Ankara spordu.şimdi herkes denizlinin düşeceğine kesin gözüyle bakıyor, peşinden gelecek olan takım ise d.bakır, manisa, sivas, ankaragücü, kasımpaşa ve supriz takımlar.Bunlar arasında değerlendirme yapılırsa şu anki gidişata göre denizlinin yanına inecek 3.takım Sivas ya da manisa gözüküyor.sebebine gelince sivas iyi futbol oynamıyor, manisa supriz yapmazsa düşebilir.ama asıl suprizi d.bakır yapacak siyasi destek ile ligde tutunacak.bu haftaki maçını alacak almasa da verecekler.olan bize olacak bunu bilmek gerek.hayal kurmanın anlamı yok kümede düşme yok ama bize değil, d.bakıra nede olsa açılımın baş aktörü onlar, herşey onların lehine işliyor,sporu da birşeylere alte ettiler ya artık sporda da şeffaflık kalmadı.

oquzh4n58
18.03.2010, 17:06
ögle bısey olsa bıle son 3 duser 4 takım cıkar

Army
18.03.2010, 18:35
TFF Başkanı Mahmut Özgener, Ligi 20 takıma çıkarma gibi bir niyetlerinin olmadığını, 18 takımla devam edeceklerini açıkladı.

kaynak
http://www.haber7.com/haber/20100315/Super-Lig-18den-20-takima-mi-cikacak.php

Akıl var mantık var arkadaşım :)

Başkan tabi kesinlikle yok öyle birşey diyecek.

Düşününsene ligin bitimine 9 hafta kala TFF başkanı çıksa bu sene küme düşen takım olmayacak dese;

Küme düşme yolundaki takımların bir iddası kalırmı?
Bu takımlardan futbola zevk vermesini bekleyebilirmisin?
Bu takımlar kafaya oynayan takımlara maç satmaz mı?

Yani bu oluşum gerçekleştirilecek ama açıklamanın yapılması için ligin bitimini bekliyorlar

58VoLkAn58
18.03.2010, 20:53
20 takım olması gereken bir ligdeyiz.TSL çok kaliteli oyuncular barındıran bir lig olduğu için 20 takım olması olumlu bir sonuç.