LosTie58
09.05.2010, 12:16
Tam 43 yıl önce bugün 9 Mayıs 1967 tarihinde Sivasspor'umuz kuruldu.İyiki doğdun Sivasspor,daha nice başarılarla dolu yıllara...
http://i39.tinypic.com/x23o8g.jpg
http://i39.tinypic.com/x23o8g.jpg
Orijinalini görmek için tıklayınız : İyiki Doğdun Sivasspor.. LosTie58 09.05.2010, 12:16 Tam 43 yıl önce bugün 9 Mayıs 1967 tarihinde Sivasspor'umuz kuruldu.İyiki doğdun Sivasspor,daha nice başarılarla dolu yıllara... http://i39.tinypic.com/x23o8g.jpg yusuf_yusuf 09.05.2010, 12:18 Tam 43 yıl önce bugün 9 Mayıs 1967 tarihinde Sivasspor'umuz kuruldu.İyiki doğdun Sivasspor,daha nice başarılarla dolu yıllara... http://i39.tinypic.com/x23o8g.jpg iyiki doğdun sivasspor---------------------------- yıldız beldesi 09.05.2010, 12:24 salı günü kurulmuş galiba iyi ki doğdun şanlı SİVASSPORUM Bestepeli_58 09.05.2010, 12:26 Sivasın Sivaslıların gururu Sivassporum iyiki doğdun. Nice güzel başarılarla dolu senelere BOUN 09.05.2010, 12:32 Bu konuda eski bir futbolcumuzdan ezber bozacak bir yazı: Selahattin ELBAY (Çolak Selo) SİVASSPOR 1932 YILINDA KURULDU!.. Değerli okuyucular, resmi kayıtlara göre Sivasspor'un kuruluş tarihi 1967 yılıdır. Oysa Sivasspor¸ Sivas'ın Bağdat Caddesi (şimdiki Bankalar Caddesi)'nde 14 Nisan 1932 yılında kurulmuştur. Kulüp Başkanı Fahri Başçavuşoğlu ve üyeler tarafından hazırlanarak Kamil Matbaası'nda bastırılan “Sivasspor Dış ve İç Yasası" hediye olarak halka dağıtılmıştır. 122 üyesi bulunan kulüp, o zamanki ismi “Türkiye İdman Federasyonu" olan birime müracaat ederek faaliyetlerine başlamıştır. Fakat 2. Dünya Savaşı'nın ülkemizi içine sürüklediği belirsizlik ortamı nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştır. Sivasspor'un İç Yasası'nda kulübün kuruluş amacı şu şekilde açıklanıyor ve bu açıklama beni çok heyecanlandırıp duygulandırıyor; “Kulübün teşekkülünden maksat, memlekette gençleri spora teşvik etmek ve onları muntazam sporlar ile idmancılığın fenni-esasatı dahilinde çalıştırmak, netice itibariyle vatana gürbüz, iyi görür ve düşünür gençler yetiştirmektir." Değerli okuyucular, Sivasspor Yasası'nı 1932'li yıllarda Sivasspor'da futbol oynamış ve P.T.T. memuru olan rahmetli Sayın Nazım Çağdaş evinde kütüphanesinde muhafaza etmiş. Oğlu olan Avukat Sayın Haluk Çağdaş'tan yasanın bir fotokopisini aldım ve hazırlanmış olduğum “Dünden Bugüne Sivasspor Tarihi" isimli kitabımda kullandım. Kendisine bir kez daha gazetemiz aracılığıyla teşekkür ediyorum. Sivasspor Kulübü yasal yollardan federasyona müracaat ederek kulübün kuruluş tarihini 1932 olarak değiştirebilir. Nasıl ki Beşiktaş Kulübü 1903, Galatasaray 1905, Fenerbahçe 1907 yılında kurulmuş ise Sivasspor Kulübü'nün de 1932 yılında kurularak 77 yıllık bir tarihe sahip olması doğaldır. Kaynak: http://www.sivasinsesi.com/article.aspx?yazarId=58&yaziId=1568 BOUN 09.05.2010, 12:35 Yine aynı yazarın diğer bir yazısı: Selahattin ELBAY (Çolak Selo) İŞTE 1934-35 YILI SİVASSPOR FUTBOLCULARI!.. Değerli okuyucular bu hafta sizlere kurulmuş olduğu 1932 yılından itibaren herhangi bir ligde mücadele etmeyip sadece özel maçlar oynayarak faaliyetlerini sürdüren Sivasspor'daki yönetici ve futbolcuları tanıtmak ve bu sayede onları bir kez daha rahmetle anmak fırsatı bulacağız… 01 Eylül 1934 Cuma günü Sivasspor ile Karagücü takımları Kabak Yazısı (şimdiki Tugay Eğitim Alanı) sahasında özel bir karşılaşma yapmışlardır. Bu müsabakadaki yönetici ve futbolcular şunlardı; Kulüp Başkanı Fahri bey, Baki Bey, Şevki Bey, kaleci Süreyya Öçten (Matematik öğretmeni), Rıfat Öçten (Sivas eski Milletvekili, Senatörü ve Ulaştırma Bakanı), Nurettin Ertürk (Sivas Milletvekili ), Nazım Çağdaş (PTT Memuru), Selahattin Güneş (PTT Memuru), Hasan Başeğmez (Gezici Başöğretmen), Kara Bekir Keçeli (Cer Atölyesi'nde İşçi) 23 Temmuz 1935 Salı günü özel bir karşılaşma yapmak için Malatya'ya giden kafilede ise şu isimler yer almıştır. Kulüp Başkanı Fahri Bey, Süreyya Öçten, Rıfat Öçten, Nurettin Ertürk, Hasan Başeğmez, Bekir Keçeli, zamanın Paşa'sı Emir Marşan'ın oğlu Kamil Marşan, Ömer Lütfü Özyürek (Vakıflar Mıntıka Müdürü), şimdiki Ethem Bey parkına ismi verile Ethem Bey'in oğlu Servet, Abir Kavcak (Tüccar) ve Ermeni asıllı Vasken Evci (Esnaf). Bu seyahat ile ilgili ilginç bir notu sizlere aktarmak istiyorum. Sivasspor kafilesi Malatya'ya içerisine yataklar serilmiş vaziyette özel olarak tutulan bir kamyonla gitmişlerdir. Hey gidi günler hey…. Değerli okuyucularım, yazmış olduğum bu iki konuyla ilgili fotoğrafları o yıllarda Sivasspor'da futbol oynamış olan Sn. Hasan Başeğmez'in oğlu Ruhi Başeğmez'den aldım ve yazdığım kitabımda kullandım. Kendisine gazetemiz aracığıyla tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesile ile o yıllarda Sivasspor'a hizmet vermiş olan büyüklerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, hayatta olan yakınlarına gazetemiz aracılığıyla sağlıklar ve uzun ömürler diliyorum. Kaynak: http://www.sivasinsesi.com/article.aspx?yazarId=58&yaziId=1583 kanımaksa58 09.05.2010, 13:20 Bu konuda eski bir futbolcumuzdan ezber bozacak bir yazı: Selahattin ELBAY (Çolak Selo) SİVASSPOR 1932 YILINDA KURULDU!.. Değerli okuyucular, resmi kayıtlara göre Sivasspor'un kuruluş tarihi 1967 yılıdır. Oysa Sivasspor¸ Sivas'ın Bağdat Caddesi (şimdiki Bankalar Caddesi)'nde 14 Nisan 1932 yılında kurulmuştur. Kulüp Başkanı Fahri Başçavuşoğlu ve üyeler tarafından hazırlanarak Kamil Matbaası'nda bastırılan “Sivasspor Dış ve İç Yasası" hediye olarak halka dağıtılmıştır. 122 üyesi bulunan kulüp, o zamanki ismi “Türkiye İdman Federasyonu" olan birime müracaat ederek faaliyetlerine başlamıştır. Fakat 2. Dünya Savaşı'nın ülkemizi içine sürüklediği belirsizlik ortamı nedeniyle faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştır. Sivasspor'un İç Yasası'nda kulübün kuruluş amacı şu şekilde açıklanıyor ve bu açıklama beni çok heyecanlandırıp duygulandırıyor; “Kulübün teşekkülünden maksat, memlekette gençleri spora teşvik etmek ve onları muntazam sporlar ile idmancılığın fenni-esasatı dahilinde çalıştırmak, netice itibariyle vatana gürbüz, iyi görür ve düşünür gençler yetiştirmektir." Değerli okuyucular, Sivasspor Yasası'nı 1932'li yıllarda Sivasspor'da futbol oynamış ve P.T.T. memuru olan rahmetli Sayın Nazım Çağdaş evinde kütüphanesinde muhafaza etmiş. Oğlu olan Avukat Sayın Haluk Çağdaş'tan yasanın bir fotokopisini aldım ve hazırlanmış olduğum “Dünden Bugüne Sivasspor Tarihi" isimli kitabımda kullandım. Kendisine bir kez daha gazetemiz aracılığıyla teşekkür ediyorum. Sivasspor Kulübü yasal yollardan federasyona müracaat ederek kulübün kuruluş tarihini 1932 olarak değiştirebilir. Nasıl ki Beşiktaş Kulübü 1903, Galatasaray 1905, Fenerbahçe 1907 yılında kurulmuş ise Sivasspor Kulübü'nün de 1932 yılında kurularak 77 yıllık bir tarihe sahip olması doğaldır. Kaynak: http://www.sivasinsesi.com/article.aspx?yazarId=58&yaziId=1568 iyiki doğdun sivassporum iyiki varsınn Ezgi 09.05.2010, 13:25 basarilarla dolu nice yillar temmeni ederim.. izmirliyiğido35 09.05.2010, 15:41 nice senelere şanlı sivassporumuz.... cılgınsivas58 09.05.2010, 16:56 iyiki doğdun şanlı yiğidom nice mutlu yıllara tekdoktirin 09.05.2010, 17:31 EVET ANADOLU ÇOCUKLARININ TAKIMI BU GÜN KURULMUŞ YANİ BAHARIN MÜCDECİSİ VE FITBOLUN EFENDİSİ SIVAS SPOR ALLAHA ŞÜKÜRLER OLSUN SIVAS SPOR LUYUZ ,,, ALP ERENLER ,, ercan58.a 09.05.2010, 17:54 mutlu uzun yıllar sivassporumuza süper ligde tabiki bu gündede bize 3 puanı alın artık tykinik58 09.05.2010, 19:22 43. yaş gününde en güzel güne "ANNELER GÜNÜ"ne denk gelen bu tarih de hem kendine yaş günü (Kuruluş Yıldönümü) hediyesi hem de tüm annelere Anneler Günü hediyesi olarak Süper Ligde kalışını perçinleyen garantilediğinin ispatı olan bugün kü Eskişehir - Sivas maçından puan veya puanlar alman dileğiyle kuruluş yıldönümün kutlu olsun. |