Orijinalini görmek için tıklayınız : Rıza Hocam !..
izmirliyigido 11.02.2011, 22:04 Rıza hocam, bizi ancak sen anlayabilirsin. Sen içimizden birisin. Yüzün yere gelmenin ne demek olduğunu, az ile yetinip mutlu olmanın ne olduğunu sen de anlarsın. Sivas'lılar yıllardır hep ezilmiştir, hep küçük şeylerle mutlu olmanın yollarını aramıştır.
İşsizliğin, parasızlığın ve biçareliğin acımasız yüzü, yüzümüze yansısa bile hep hayata pozitif bakmışısızdır. Hep mutlu olmaya çalışmışızdır. Ta ki, en büyük mutluluğu Sivasspor'la yakalayana kadar mutluluğun tarifini bile yapamıyormuşuz. Şimdi onunla yatıyor, onunla kalkıyor, onunla mutlu oluyoruz. Durumumuz kötü olsa bile içimizde ki umudu hep yeşil tutuyoruz, canlı tutuyoruz. Biliyoruz bu umudumuz birgün canlanacak. Ama onu da bir an önce istiyoruz.
Bir zamanlar.... Herkes hatırlar.... Kimisi benim gibi halen yaptıklarından ve emeklerinden dolayı halen sevgiyle anarken, bazıları da haklı yada haksız olduğunu bilip bilmeden kızdığı bir hocamız vardı. Hedeflerimizi, mutluluklarımızı, sevincimizi zirve yaptırmıştı.... Bülent Uygun... İster kızsınlar, ister sevmesinler ama rüyamızda gördüklerimizi yaşatmıştı bize... Yüzümüz yerden kalkmıştı. Herkes bize gıpta ile bakmıştı. Herkes bize Yiğido demesini öğrenmişti. Ama ne olduysa herşey tersine döndü. Yine biz eskisi gibi Sivas'lı olduk. Sıradan olduk.
Rıza hocam, şimdi sıra sende. Yüzümüzü tekrar yerden kaldır. Güldür yüzümüzü... Bunu seninde yapacağına inanıyoruz. Çünkü sen içimizden birisin. Sivas'lılığın ne olduğunu sende bilirsin... Yiğidiz, mertiz, haksızlığa sesimizi çıkartamayız. Ama hep umutla yaşarız. Hep hayatı severiz.
Şimdi senden beklentimiz, ricamız öncelikle önümüzde ki şu Trabzonspor maçını kazanman, sonra da takımımızın başında uzun seneler kalıp takımı tekrar 2 yıl önce ki gibi zirveye oynatman... Hele ki şu Trabzonspor maçı. Bu maç (mübala olmasın ama) şampiyonluk kadar önemli. Bunu kazanınca milyonlarca Sivas'lının ilk maçtaki yaşadığı acı hafiflemiş olacak. Bizimle alay edenlerle baş edebileceğiz. Yarınlar için umutlanacağız. Bizi zirvedeyken bile kaale almayan basın ve medya güruhu, şimdi diplerdeyken hiç dikkate almazken biran da gündeme geleceğiz. Yani her yönüyle çok önemli bizim için. Senin kariyerin için de ne kadar önemli olduğunu senin kendin düşünmen yeterli.
Biz bugüne kadar seninle geçen zaman içinde oynadığımız 12 maçta sadece 2 maçta 3 puanı bir arada görsekte ilerisi için umut taşıyoruz. Ve umutları bu maçta yeşertmeye başlamanı diliyoruz, bekliyoruz Rıza hocam...
Rıza hocam bu, seni seven taraftarlarının mektubudur. Lütfen dikkate al... Seni seviyoruz, güveniyoruz ve umutla bekliyoruz...
AYK
yiğidosalim58 11.02.2011, 22:08 GÜZEL;):confused:
Yusuf Çevik 11.02.2011, 22:16 Çok güzel konuşmussun kardeşim eline sağlık katılıyorum sana.
şarkışla 58 11.02.2011, 22:27 Arkadaşlar ben bu ts düşmanlığını anlamıyorum.Bizim ts ile ne işimiz var yahu.Biz kafaya oynadığımız yıllarda havalara girip 4.büyük biziz falan deyip havalara girmedik mi.Sonrada boyumuzun öllçüsünü almadık mı.2 sene üst üste kafaya oynadığımız zaman kendimizi dev aynasında gördük.Öyle 1-2 sene iyi olmakla büyük olunmuyor.Neymiş efendim ts'yi yenelim küme düşelim diyeceksiniz nerdeyse.
güneşyurdu 11.02.2011, 22:28 ben inanıyorum ki rıza hocamla kazanma konusunda hem fikiriz.bizim takımda bu maça hırlı çıkacak hiç olmadığı kadar rövanşı almak için savaşacaklardır.
güneşyurdu 11.02.2011, 22:32 Arkadaşlar ben bu ts düşmanlığını anlamıyorum.Bizim ts ile ne işimiz var yahu.Biz kafaya oynadığımız yıllarda havalara girip 4.büyük biziz falan deyip havalara girmedik mi.Sonrada boyumuzun öllçüsünü almadık mı.2 sene üst üste kafaya oynadığımız zaman kendimizi dev aynasında gördük.Öyle 1-2 sene iyi olmakla büyük olunmuyor.Neymiş efendim ts'yi yenelim küme düşelim diyeceksiniz nerdeyse.
ne demek istiyosrun anlamadım.dünyada bunun çok örneği vardır.zirveye oynayıp kümeye düşen bir çok takım vardır avrupa liğinde.biz onları belik yıllaraca büyük diye destekledik.ama bunu 30 yıl becermeyince o durum kendiliğinden ortaya çıktı.şimdi galatasaray diyebilir misin ki boyunu ölçüsünü aldın diye?diyemezsin...bu da onu gibi bir şey.
izmirliyigido 11.02.2011, 22:34 Arkadaşlar ben bu ts düşmanlığını anlamıyorum.Bizim ts ile ne işimiz var yahu.Biz kafaya oynadığımız yıllarda havalara girip 4.büyük biziz falan deyip havalara girmedik mi.Sonrada boyumuzun öllçüsünü almadık mı.2 sene üst üste kafaya oynadığımız zaman kendimizi dev aynasında gördük.Öyle 1-2 sene iyi olmakla büyük olunmuyor.Neymiş efendim ts'yi yenelim küme düşelim diyeceksiniz nerdeyse.
Canım Kardeşim yazıyı birkez daha okursan Trabzonspor düşmanlığı falan olmadığını göreceksin. Sadece bu maçı kazanmanın hepimiz için çok önemli olduğu, bir dönemeç olduğunu ve bu maçı kazanırsak kendimize güvenimizin geleceğini ve çıkışa geçeceğimizi ima etmeye çalıştım..
AYK
şarkışla 58 11.02.2011, 22:39 Ben genel olarak ts düşmanlığından bahsettim.Size bir cevap olarak değil.Sitede genel anlamda bir ts düşmanlığı var onun için yazdım.
Kasım Öktem 11.02.2011, 22:42 Arkadaşlar ben bu ts düşmanlığını anlamıyorum.Bizim ts ile ne işimiz var yahu.Biz kafaya oynadığımız yıllarda havalara girip 4.büyük biziz falan deyip havalara girmedik mi.Sonrada boyumuzun öllçüsünü almadık mı.2 sene üst üste kafaya oynadığımız zaman kendimizi dev aynasında gördük.Öyle 1-2 sene iyi olmakla büyük olunmuyor.Neymiş efendim ts'yi yenelim küme düşelim diyeceksiniz nerdeyse.
Bizlere ağza alınmayacak küfürler eden, hamidolar diye hitap eden, Takım otobüsümüze it gibi işeyenlerle dost mu olalım?
Vay gardaşım deyip boynuna mı sarılalım ??
titizyiğido 11.02.2011, 22:48 Bizlere ağza alınmayacak küfürler eden, hamidolar diye hitap eden, Takım otobüsümüze it gibi işeyenlerle dost mu olalım?
evet gardaşım birde olaylı tatil edilen bi maçımız vardı onlarla............
şarkışla 58 11.02.2011, 22:51 Bizlere ağza alınmayacak küfürler eden, hamidolar diye hitap eden, Takım otobüsümüze it gibi işeyenlerle dost mu olalım?
Taraftarların birbirlerine küfürleri karşılıklıdır.Dost olmamak başka,düşmanlık beslemek başkadır.Benim anlatmak istediğim işi gücü bırakmışız daha fikstür yeni çekilmiş eee hamsilerle maçımız ne zaman falan.Bir maçla lig bitiyormu.ts maçına daha haftalar varken şu Rumlarla maçımız bir gelse falan bunlar boş şeyler.Maç zamanı gelir çıkarsın oynarsın yenmeye çalışırsın bitt o kadar.
münihli_58 11.02.2011, 22:54 Sizi bilmem ama Sivasspor'lu olarak benim en büyük Düsmanim Trabzonspor...
Kasım Öktem 11.02.2011, 22:55 Yalçın Abi yüreğine sağlık duygularımızın tercümanı olmuşun.
İnşallah Rıza hocamız beklentilerimizi boşa çıkarmaz.
Biz Rıza hocamıza çok güveniyoruz ikinci devre oynanan maçlara da bakıldığında takımımızda gözle görülür bir düzelme olduğu çok açık.
İnandık sizlere söz verin bize
Dönelim o güzel eski günlere !
izmirliyigido 11.02.2011, 22:58 Sizi bilmem ama Sivasspor'lu olarak benim en büyük Düsmanim Trabzonspor...
Düşman demeyelim de en büyük rakibimiz diyelim. Aslında bu rekabet güzel birşey futbola renk getiriyor. Ne yalan söyleyeyim 3 büyüklerle oynadığımız maçlardan daha çok zevk alıyorum Trabzonspor maçlarından. İyi ki varsın Trabzonspor... Gerçekten söylüyorum, onlar olmasaydı renk ve zevk olmazdı. Hele birde yeniyoruz ya, of of offf ... Tadından yenmiyor..
AYK
Sizi bilmem ama Sivasspor'lu olarak benim en büyük Düsmanim Trabzonspor...
Benim sözlüğümde düşman kelimesi dahi az kalıyor. Ne faşistim ulu tanrım!!!!.
Ah yarın bi yensek var ya......
şarkışla 58 11.02.2011, 23:00 Benim sözlüğümde düşman kelimesi dahi az kalıyor. Ne faşistim ulu tanrım!!!!.
Ah yarın bi yensek var ya......
Tabi yenelim yenelim de ts yi yenince keşke lig bitse, ama bitmiyor malesef
münihli_58 11.02.2011, 23:00 O Olayli Mactan sonra fena gicik kaptim onlara...
şarkışla 58 11.02.2011, 23:01 O Olayli Mactan sonra fena gicik kaptim onlara...
Münihli niye gıcık kapıyorsun beleşten 3 puan aldık.:D
Tabi yenelim yenelim de ts yi yenince keşke lig bitse, ama bitmiyor malesef
Tabi ki lig bitmiyor ancak ben 15 puan almış kadar sevinirim ne yalan söyleyeyim:D
münihli_58 11.02.2011, 23:02 Yinede yakismadi aslinda Fena olmadida :D
Ama o 6-1 bana fena koydu..:mad:
Kasım Öktem 11.02.2011, 23:03 Taraftarların birbirlerine küfürleri karşılıklıdır.Dost olmamak başka,düşmanlık beslemek başkadır.Benim anlatmak istediğim işi gücü bırakmışız daha fikstür yeni çekilmiş eee hamsilerle maçımız ne zaman falan.Bir maçla lig bitiyormu.ts maçına daha haftalar varken şu Rumlarla maçımız bir gelse falan bunlar boş şeyler.Maç zamanı gelir çıkarsın oynarsın yenmeye çalışırsın bitt o kadar.
Dediğiniz gibi bazı şeyler karşılıklıdır.
Onlar bizi dost olarak görmüyorsa biz de görmeyiz.
Kin gütmeseler o çirkin şeyleri yapmazlardı.
Şu an ligde en sevmediğim 2 tane takım var biri TS diğeri de Kayseri.
İkisini de yenmemizi isterim.
Yeter ki yenelim ligde kalmak önemli değil diye düşüncem yok.
Yenmemiz gerekir mi? Evet gerekir.
Zaten bu iki takımı yenersek ligde kalırız.
Futbol sadece sahadakilerden ibaret değildir.
Taraftarların birbirleriyle rekabeti, münakaşaya girmesi futbolun olmazsa olmazlarındandır..
Tesekkürler kardes....tüm duygu ve düsüncelerimizi dile getirmissin. insallah bundan sonra yine eskisi gibi SIVASSPOR umuz layik oldugu o ust siralara gelir.Bizler inandik bunda eminimki hem fikiriz. Haydi YIGIDOLAR simdi destek zamani hep birlikte güzel günlere..............
şarkışla 58 11.02.2011, 23:04 Yinede yakismadi aslinda Fena olmadida :D
Ama o 6-1 bana fena koydu..:mad:
Hemde nasıl nasıl.Etrafım çok ts li var.Çok zor anlar yaşadım plakayı bulduk falan diye
münihli_58 11.02.2011, 23:05 Hemde nasıl nasıl.Etrafım çok ts li var.Çok zor anlar yaşadım plakayı bulduk falan diye
O günden beri hic bir Trabzonluyla konusmuyorum..bizde Plakayi bulalim diyecegim ama 5-8 olmazki anca 58. Dakikada yarin bir Gol atarsak olur :)
futbolda yenmek yenilmek her zaman var olan bir durum.düşman olarak algılamak bunu kabul etmek yanlış ve tehlikeli.bizi kimler nasıl görüyorlarsa bırakalım görsünler.biz bizim gibi olacağız,bize yakışan olacağız.bu ligde bütün takımlar birbirlerine lazımlar gerekler.
Abi yüreğine sağlık... Bir çok Yiğidonun duygusal anlamda aklından geçenleri yüreğinle yazıya dökmüşsün...
Ayrıca şarkışla 58 arkadaşımıza atfen bir kaç kelimede ben söylemek istiyorum. Galiba değerli arkadaşımız görsel yayınları internet spor yorumlarından uzak kalmış. Bizim burda Trabzona karşı tepkilerimizin neden nasıl ve hangi ortamlarda oluştuğundan bi haber gibi düşmanlıkdan bahsetmiş... Tamam belki düşmanlık terimi abartılı ama, değerli kardeşim bir oku nerdeyse ağızlarından pislik akıyor... 3 saattir netten takip ediyorum o kadar nefret ettiriyorlarki kendilerinden bizim yerimizde bir İsrail takımı olsa bir Yunan takımı olsa yeminle konuşuyorum onu destekleyecek duruma geldim.... Burunları yukarda kendileri dev aynasında işleri güçleri bizim küme düşmemizde olacak iş değil... Biz burada antalya ile berabere kaldık canım 2 puanımız gitti, Bursa ile rezalet bir hakem karşısında çok iyi mücadele ederek kaybettik ama kimsenin çıkıpta (tek tük hariç) bir kelam ettiği yokda neden acaba bu Trabzona karşı kin kusuyor hiç düşünmezmisin değerli kardeşim... Demekki o duman boşa çıkmıyor... Siz ne derseniz deyin ister dostluk deyin DOST'um iSter düşman deyin DÜŞMAN'ım, ama ben bu Trabzondan nefret ettiğim kadar hiç bir İsrail ve Yunan kulübünden nefret etmiyorum değerli kardeşim... Bizim için neden bu maç önemli Sırf bu Trabzonlu kalemşörlerin yaygaraları, Taraftarların densizliği yüzünden... Eee müsaade edin de artık taraftar da bazı çerçevelerin dışına çıkmadan maçını ve içindekileri yaşasın...
Bu maçın önemi çok büyük. Hem yukarıda ki sebeplerden dolayı, hem de bizim puan cetvelinin durumuna göre çok kritik maç oynayacağız. Adamlar ısıtma sisteminden ekis derecelere kadar, Otel fiyatlarından hakemleri etki altına almaya kadar her türlü provakasyonları yaparken biz neden sessiz kalalım. Sebepler o kadar çok ki işin özeti bu maçı alacağımız takdir de belki bir seri yakalayacağız ve BU ÇAMURDAN ÇIKACAĞIZ....
Değerli abimizin yazısından dolayı tekrar teşekkür ediyor yarınki maçta taraftarından yönetimine sporcusundan teknik yönetimine kadar tüm camiamıza başarılar diliyorum....
HAYDİ YA ALLAAHHHH
şarkışla 58 11.02.2011, 23:07 Dediğiniz gibi bazı şeyler karşılıklıdır.
Onlar bizi dost olarak görmüyorsa biz de görmeyiz.
Kin gütmeseler o çirkin şeyleri yapmazlardı.
Şu an ligde en sevmediğim 2 tane takım var biri TS diğeri de Kayseri.
İkisini de yenmemizi isterim.
Yeter ki yenelim ligde kalmak önemli değil diye düşüncem yok.
Yenmemiz gerekir mi? Evet gerekir.
Zaten bu iki takımı yenersek ligde kalırız.
Futbol sadece sahadakilerden ibaret değildir.
Taraftarların birbirleriyle rekabeti, münakaşaya girmesi futbolun olmazsa olmazlarındandır..
Hemen hemen aynı şeyleri düşünüyoruz.Ben ist da oturuyorum.SİVAS a gidince 38 plaka görmeye tahammül edemiyorum.Ama ben Kayseri yi kıskanıyorum.Ekonomik ve nüfus olarak çok kıskanıyorum.
münihli_58 11.02.2011, 23:08 Siz ne derseniz deyin ister dostluk deyin DOST'um iSter düşman deyin DÜŞMAN'ım, ama ben bu Trabzondan nefret ettiğim kadar hiç bir İsrail ve Yunan kulübünden nefret etmiyorum değerli kardeşim...
HAYDİ YA ALLAAHHHH
Tam benim gibi düsünüyorsun Abi..
Maccabi Tel Aviv - Trabzon oynasa Yahudileri destekleyecegim...
şarkışla 58 11.02.2011, 23:08 O günden beri hic bir Trabzonluyla konusmuyorum..bizde Plakayi bulalim diyecegim ama 5-8 olmazki anca 58. Dakikada yarin bir Gol atarsak olur :)
7-1 olur mu acaba.....:D
münihli_58 11.02.2011, 23:09 7-1 olur mu acaba.....:D
Bilmiyorum Abi yarin görecegiz..Bu arada, Yarin Maca gidecek olan Yigidolar ''Size her yer Tava'' Pankartlariyla gelmeyi unutmayin :D
Kasım Öktem 11.02.2011, 23:09 Onlar bizi 6-1 yenince maç orada bitmedi.
Bir taraftar olarak bizim gururumuza dokundu onurumuz incindi.
Dört bir yan sallandı Trabzon plaka yaptı diye.
Hele bir de o maçı Avni Aker'de izleyince ayrı bi koyuyor.
Sivassporumuz o maçın öcünü Trabzon şampiyonluk yolunda ilerlerken büyük bir darbe vererek alırsa.
Hatta Ts sırf bu maçta yenildiği için şampiyon olamazsa öyle bir sevinirim ki anlatamam :D
Kasım Öktem 11.02.2011, 23:11 O günden beri hic bir Trabzonluyla konusmuyorum..bizde Plakayi bulalim diyecegim ama 5-8 olmazki anca 58. Dakikada yarin bir Gol atarsak olur :)
Bi 58'de bir de 61'de atarsak çok manyak olur :)
şarkışla 58 11.02.2011, 23:11 Abi yüreğine sağlık... Bir çok Yiğidonun duygusal anlamda aklından geçenleri yüreğinle yazıya dökmüşsün...
Ayrıca şarkışla 58 arkadaşımıza atfen bir kaç kelimede ben söylemek istiyorum. Galiba değerli arkadaşımız görsel yayınları internet spor yorumlarından uzak kalmış. Bizim burda Trabzona karşı tepkilerimizin neden nasıl ve hangi ortamlarda oluştuğundan bi haber gibi düşmanlıkdan bahsetmiş... Tamam belki düşmanlık terimi abartılı ama, değerli kardeşim bir oku nerdeyse ağızlarından pislik akıyor... 3 saattir netten takip ediyorum o kadar nefret ettiriyorlarki kendilerinden bizim yerimizde bir İsrail takımı olsa bir Yunan takımı olsa yeminle konuşuyorum onu destekleyecek duruma geldim.... Burunları yukarda kendileri dev aynasında işleri güçleri bizim küme düşmemizde olacak iş değil... Biz burada antalya ile berabere kaldık canım 2 puanımız gitti, Bursa ile rezalet bir hakem karşısında çok iyi mücadele ederek kaybettik ama kimsenin çıkıpta (tek tük hariç) bir kelam ettiği yokda neden acaba bu Trabzona karşı kin kusuyor hiç düşünmezmisin değerli kardeşim... Demekki o duman boşa çıkmıyor... Siz ne derseniz deyin ister dostluk deyin DOST'um iSter düşman deyin DÜŞMAN'ım, ama ben bu Trabzondan nefret ettiğim kadar hiç bir İsrail ve Yunan kulübünden nefret etmiyorum değerli kardeşim... Bizim için neden bu maç önemli Sırf bu Trabzonlu kalemşörlerin yaygaraları, Taraftarların densizliği yüzünden... Eee müsaade edin de artık taraftar da bazı çerçevelerin dışına çıkmadan maçını ve içindekileri yaşasın...
Bu maçın önemi çok büyük. Hem yukarıda ki sebeplerden dolayı, hem de bizim puan cetvelinin durumuna göre çok kritik maç oynayacağız. Adamlar ısıtma sisteminden ekis derecelere kadar, Otel fiyatlarından hakemleri etki altına almaya kadar her türlü provakasyonları yaparken biz neden sessiz kalalım. Sebepler o kadar çok ki işin özeti bu maçı alacağımız takdir de belki bir seri yakalayacağız ve BU ÇAMURDAN ÇIKACAĞIZ....
Değerli abimizin yazısından dolayı tekrar teşekkür ediyor yarınki maçta taraftarından yönetimine sporcusundan teknik yönetimine kadar tüm camiamıza başarılar diliyorum....
HAYDİ YA ALLAAHHHH
Peki bu düşmanlık ne zaman ve neden başladı acaba.
DOGU_BEY 11.02.2011, 23:11 Arkadaşlar ben bu ts düşmanlığını anlamıyorum.Bizim ts ile ne işimiz var yahu.Biz kafaya oynadığımız yıllarda havalara girip 4.büyük biziz falan deyip havalara girmedik mi.Sonrada boyumuzun öllçüsünü almadık mı.2 sene üst üste kafaya oynadığımız zaman kendimizi dev aynasında gördük.Öyle 1-2 sene iyi olmakla büyük olunmuyor.Neymiş efendim ts'yi yenelim küme düşelim diyeceksiniz nerdeyse.
doğru söylemişssin büyüklük senin gibi küçük düşünceli taraftarlarla hiç olmaz kardeşim !
nedir hala bu sizlerdeki yok ts düşmanımız değil yok kayseri düşmanımız değil onlara kucak açalım falan filan lafları? gördük adamlar 2 günde satıp sırtından vuruyorlar! biz şampiyonluğa oynadığımız senelerde bunu çekemeyen ve diğer anadolu takımları dolaylı da olsa destek verirken bunu sindiremeyen 2 takım ts ve kayseriydi. neden çünkü ts kendinden başka Anadoludan şampiyon çıkmasını asla hazmedemez bursayı destekler gibi durdular çünkü fenere şampiyonluğu kaybettirip mutlu oldular yoksa bursanın şampiyonluğunu istediklerinden değil! ayrıca şu kayseriye artık kucak açma dost yaklaşma hikayelerini de bırakın bi kenara 2-3 sezondur gerek sivasta gerek kayseride ydeikleri haltları herkes biliyor. ha birde hani daha düne kadar anadoluda bursa kardeş takımımız dost takımımız diyenler vardı son maçtan sonra inşallah kimin dost kimin düşman olduğunu herkes anlamıştır sanırım! Gerçek şu ki Anadoluda futbol devriminin önünü açan Sivassporu hazmedememişlerdir ve dolayısıyla Sivassporun kendinden başka dostu yoktur!
Bi zahmet artık bırakın ts, bursa falan yalakalıklarını! Büyüklük de şampiyon olmanın kupalar kazanmanın elbette önemi vardır ama ezeli rekabet içinde olup sürekli rakibine darbe vurmak ve çelme takmak da bir büyüklüktür.Mesela fb en kötü zamanında bile gsyi -ki gs o sene uefayı almıştı- yenmesini bilmiştir, bjk fbnin kadıköyde yenilmezlik serisine en kötü zamanında son vermeyi bilmiştir...bunları daha da çoğaltabiliriz büyüklük böyle de gösterilebilir.basit bi istatistik: Sİvasta ts ile 5 maç : 4 galibiyet 1 mağlubiyet bu da bi büyüklük göstergesidir.Büyük takımlar küme düşmez, kümede kalmaya oynamaz diye bi kural da yok : örnek milan ve juventus tarihlerinde 2 defa küme düşmüştür, örnek Hollanda ve Avrupada büyük başarılar kazanan Feyenord şu an kümede kalmaya oynuyor! O yüzden birilerine yaranmayı bırakıp kendi işimize bakalım, Bu maç birçok arkadaşımızın ortak görüşü olduğu gibi hayati önem taşımaktadır, 2 takımın geçmişte yaşananlarına ve o terbiyesiz ts taraftarının duruşuna bakarsak kümede kalmaya eş değer bir maçtır, bu böyle biline!
not:bu arada yazıyı kaleme alan izmirliyiğido abimize teşekkürler....
münihli_58 11.02.2011, 23:12 Bi 58'de bir de 61'de atarsak çok manyak olur :)
O günü Bayram ilan ederiz be Abii Müthis olur o an gömeriz Trabzonlulari :D
şarkışla 58 11.02.2011, 23:13 Bilmiyorum Abi yarin görecegiz..Bu arada, Yarin Maca gidecek olan Yigidolar ''Size her yer Tava'' Pankartlariyla gelmeyi unutmayin :D
Slogan güzel tuttum valla.SİZE HERYER TAVA.
münihli_58 11.02.2011, 23:14 Slogan güzel tuttum valla.SİZE HERYER TAVA.
Ayip ediyon be Abi :D Ah be orada olabilsem neler yazar getirirdim neler...
şarkışla 58 11.02.2011, 23:18 doğru söylemişssin büyüklük senin gibi küçük düşünceli taraftarlarla hiç olmaz kardeşim !
nedir hala bu sizlerdeki yok ts düşmanımız değil yok kayseri düşmanımız değil onlara kucak açalım falan filan lafları? gördük adamlar 2 günde satıp sırtından vuruyorlar! biz şampiyonluğa oynadığımız senelerde bunu çekemeyen ve diğer anadolu takımları dolaylı da olsa destek verirken bunu sindiremeyen 2 takım ts ve kayseriydi. neden çünkü ts kendinden başka Anadoludan şampiyon çıkmasını asla hazmedemez bursayı destekler gibi durdular çünkü fenere şampiyonluğu kaybettirip mutlu oldular yoksa bursanın şampiyonluğunu istediklerinden değil! ayrıca şu kayseriye artık kucak açma dost yaklaşma hikayelerini de bırakın bi kenara 2-3 sezondur gerek sivasta gerek kayseride ydeikleri haltları herkes biliyor. ha birde hani daha düne kadar anadoluda bursa kardeş takımımız dost takımımız diyenler vardı son maçtan sonra inşallah kimin dost kimin düşman olduğunu herkes anlamıştır sanırım! Gerçek şu ki Anadoluda futbol devriminin önünü açan Sivassporu hazmedememişlerdir ve dolayısıyla Sivassporun kendinden başka dostu yoktur!
Bi zahmet artık bırakın ts, bursa falan yalakalıklarını! Büyüklük de şampiyon olmanın kupalar kazanmanın elbette önemi vardır ama ezeli rekabet içinde olup sürekli rakibine darbe vurmak ve çelme takmak da bir büyüklüktür.Mesela fb en kötü zamanında bile gsyi -ki gs o sene uefayı almıştı- yenmesini bilmiştir, bjk fbnin kadıköyde yenilmezlik serisine en kötü zamanında son vermeyi bilmiştir...bunları daha da çoğaltabiliriz büyüklük böyle de gösterilebilir.basit bi istatistik: Sİvasta ts ile 5 maç : 4 galibiyet 1 mağlubiyet bu da bi büyüklük göstergesidir.Büyük takımlar küme düşmez, kümede kalmaya oynamaz diye bi kural da yok : örnek milan ve juventus tarihlerinde 2 defa küme düşmüştür, örnek Hollanda ve Avrupada büyük başarılar kazanan Feyenord şu an kümede kalmaya oynuyor! O yüzden birilerine yaranmayı bırakıp kendi işimize bakalım, Bu maç birçok arkadaşımızın ortak görüşü olduğu gibi hayati önem taşımaktadır, 2 takımın geçmişte yaşananlarına ve o terbiyesiz ts taraftarının duruşuna bakarsak kümede kalmaya eş değer bir maçtır, bu böyle biline!
not:bu arada yazıyı kaleme alan izmirliyiğido abimize teşekkürler....
Benim yazımı iyi okuduğundan eminmisin.Yazımın hangi yerinde ts ve kayseriye kucak açalım dost davranalım yazıyor.Bu sitede birçok takımla dostluk konuları açılmışken benim neler yazdığımı bir araştırda bak bakalım.
Kasım Öktem 11.02.2011, 23:18 Peki bu düşmanlık ne zaman ve neden başladı acaba.
Ayman - Balili takışması ile başladı diyebiliriz.
Onların taraftar sahaya indi bizim futbolcuları tartakladı.
Maç hükmen galibiyetimizle sonuçlandı.
O olaydan sonra Tsliler bize etmediği laf bırakmadı. Bizim 3 puanımızı yediniz. Bizden aldığınız haksız puanla liderliğe oynadınız falan filan.
Sağda solda yazmaya başladılar.
Karşılıklı olarak atışmalar başladı bu hale geldik
DOGU_BEY 11.02.2011, 23:21 Benim yazımı iyi okuduğundan eminmisin.Yazımın hangi yerinde ts ve kayseriye kucak açalım dost davranalım yazıyor.Bu sitede birçok takımla dostluk konuları açılmışken benim neler yazdığımı bir araştırda bak bakalım.
kardeş burda şu açıklamayı yapayım sözlerin hepsi öncelikle sana yönelik değil seni eleştirdğim noktalar var ama kardeş takım .. vs ile ilgili kısmı genele yazdım zira bu sitede bazen öyleleri çıkıyor ki ts kardeş takımımız bursa şöyle böyle laflar ediyorlar burda aynı zamanda onalrı da eleştirmek istedim ama senin fikirlerini de eleştiriyorum yine
Peki bu düşmanlık ne zaman ve neden başladı acaba.
Değerli kardeşim genelde ortam germemek için yorumlara karşılık yazmam ama bizler iyi Sivassporlu olarak sadece şunu söylemek isterim....
Bu olgu ne zaman oldu biliyormusun.. Biz Gaziantep maçını verdiğimizde tüm Trabzonluların içindeki pisliği dışarı verdiği zaman oluştu.. Hatta hiç unutmam birisi şükür namazı kılacağım demiş diğerleri ise kurban adayacağım bile demişti.. Ayrıca bu sene her ortamda Sivas kümeye diye söylemleride cabası...
Kısaca bu takımdan ve HAYALKAFE' nin özetlediği gibi; Bizim bizden başka dostumuz yok değerli şarkışla58 kardeşim...
Saygı ve sevgiyle kal...
şarkışla 58 11.02.2011, 23:23 kardeş burda şu açıklamayı yapayım sözlerin hepsi öncelikle sana yönelik değil seni eleştirdğim noktalar var ama kardeş takım .. vs ile ilgili kısmı genele yazdım zira bu sitede bazen öyleleri çıkıyor ki ts kardeş takımımız bursa şöyle böyle laflar ediyorlar burda aynı zamanda onalrı da eleştirmek istedim ama senin fikirlerini de eleştiriyorum yine
Hepimiz aynı şeyleri düşüneceğiz diye bir kural yok.Beyin fırtınası yapıyoruz burada
Kasım Öktem 11.02.2011, 23:25 Özeti Trabzonlular'ın bizim ligdeki başarımızı hazmedememeleri..
DOGU_BEY 11.02.2011, 23:34 Hepimiz aynı şeyleri düşüneceğiz diye bir kural yok.Beyin fırtınası yapıyoruz burada
evet fikirlerini söylemene kimse bieşy diyemez zaten lakin beyin fırtınası yei birşeyler ortaya koymak demektir fakat sen ortaya birşey koymadığın gibi bariz ortada olanları da göremiyorsun
badboysefaa 11.02.2011, 23:41 yazı gerçekten çok güzel bu hafta bu yazıda umut ettiğimiz herşey gerçek olacak Allahın izniyle güvenelim destekleyelim Allah görecek bu sessiz çığlığımızı dayanalım gardaşlar...
Örükcülü 12.02.2011, 08:23 Hiç kimse Trabzonspor düşmanı değil ama o olaylı maçtan sonra yaptıkları seviyesiz, terbiyesiz yorumlar, sağda solda konuşmalar, maçlarda yaptıkları çirkin tezahüratlar ve bizi sevmemeleri sonucu Trabzonspor'u artık sevmiyoruz. Bu çoğunluğumuz tarafından böyle, bunu saklamanın imkanı yok.
Halbu ki, biz Süper Ligde yokken çoğumuz Trabzonspor'a sempati duyuyorduk, tutmasak bile. Ama inanın kendilerinden soğuttular bizi. İnşallah inanıyorum ki, bu maç hem (galibiyetle) intikamımızın alınacağı hem de çıkışa geçeceğimiz maç olacak. Nasıl ki o hükmen 3-0'lık galibiyet sonrası zirveye oynamıştık, şimdi bu maçta alacağımız en ufak bir galibiyet bile fitili ataşleyip bombayı patlatacaktır.
Haydi, haydi, haydiii Yiğido'm, haydi Rıza hocam tüm Sivas'lılar için, Allah rızası için, yenin şu Trabzonspor'u.
cok güzel dedin abi katılıyorum sana eline saglık..
abdullahmkaya 12.02.2011, 10:29 Biz Bu Maçı Yenersek Hem Kendimizi Kurtarırız Hemde Trabzonu şampiyonluktan ederiz.Böylece İlk Maçın Rovansını Katbe Kat Alırız.
Respect58 12.02.2011, 10:38 Ben genel olarak ts düşmanlığından bahsettim.Size bir cevap olarak değil.Sitede genel anlamda bir ts düşmanlığı var onun için yazdım.
Arkadaşlar anlatmış bu işin nasıl başladığını ben bu konuya değinmeyeceğim..Yalnız bu olaylar başladıktan sonra aradaki bu husumeti tatlıya bağlamak maksadıyla bizim futbolcularımız trobzonlu taraftarları burada çiçeklerle karşıladı onların tribününe çiçek attılar..Peki trabzonlular ne yaptı biliyormusun o çiçekleri alıp futbolcularımızın kafasına fırlattılar,küfür ettiler..3-0 yendiğimiz maçtı..Bu adamlar hem suçlu hem de güçlüler..Velhasılı kelam ayıdan post trobzonludan dost olmaz..
GÜZEL YAZMIŞSIN GARDAŞ ELİNE SAĞLIK BÜLENT İLE İLGİLİ DE SANA KATILIYORUM, HATALARI OLABİLİR ANCAK TEŞEKKÜR ETMELİYİZ
izmirliyigido 13.02.2011, 00:18 Olmadı be Rıza hocam, hiç olmadı... Sen seçtiğin kadrodan ve oynattığın oyundan memnunsan diyecek birşeyimiz yok ama bizim senin içinde kendimiz içinde umutlarımız tükeniyor...
Gol atınca sevinemeyip üzülen tek takım biziz galiba. Attığımız golün sevincini yaşayamadan üzüntüyü yaşadık. Böyle defans olmayacağını burada yazanlar, stadda maç izleyenler, tv başındakiler görüyor, hafta için de antrenman yapan, çalışan ve takımı hazırlayan siz teknik kadro göremiyorsanız bizde sizin sonunuzu iyi görmüyoruz. Rıza hocam, biz seninle uzun yıllar çalışmayı düşlerken, sene sonunu göremeyeceğiz sanırım.
Bütün bu tepkiler maç kaybedildiği için değil, Trabzonspor'a yenildiğimiz için, takıma birşeyler veremediğin için, böyle basit defans hatalarıyla maçı kaybettiğimiz için ve yanlış oyuncuc değişiklikleri için.
- Uğur neden ısrarla oynatılır, Abdurrahman halen hazır değil mi?
- Hayrettin neden stoper mevkine monte edilmeye çalışılıyor? Adam oranın adamı değil ki? Sedat ve İvanovs neredeler?
- Mehmet Nas bugüne kadar takıma ne verdi ki Trabzonspor gibi önemli bir maçta ona görev veriliyor. Halbuki hem defansa hemde forvete yardım edebilen Cihan neden alınmadı?
- Eneramo geldiğinden beri hazır değil. Neden hazır hale getirilmiyor? Ve neden ilk 11'de çıkartılıyor?
- Mehmet Yıldız halen kötü oynamakta ısrar ediyorsa neden onu ilk 11 de oynatmakta ısrar ediyorsun?
Ve son bir soru? TAKIM KÜME Mİ DÜŞÜRÜLMEK Mİ İSTENİYOR? En çokta bunu merak ediyoruz???????......
AYK
Rıza hocam, bizi ancak sen anlayabilirsin. Sen içimizden birisin. Yüzün yere gelmenin ne demek olduğunu, az ile yetinip mutlu olmanın ne olduğunu sen de anlarsın. Sivas'lılar yıllardır hep ezilmiştir, hep küçük şeylerle mutlu olmanın yollarını aramıştır.
İşsizliğin, parasızlığın ve biçareliğin acımasız yüzü, yüzümüze yansısa bile hep hayata pozitif bakmışısızdır. Hep mutlu olmaya çalışmışızdır. Ta ki, en büyük mutluluğu Sivasspor'la yakalayana kadar mutluluğun tarifini bile yapamıyormuşuz. Şimdi onunla yatıyor, onunla kalkıyor, onunla mutlu oluyoruz. Durumumuz kötü olsa bile içimizde ki umudu hep yeşil tutuyoruz, canlı tutuyoruz. Biliyoruz bu umudumuz birgün canlanacak. Ama onu da bir an önce istiyoruz.
Bir zamanlar.... Herkes hatırlar.... Kimisi benim gibi halen yaptıklarından ve emeklerinden dolayı halen sevgiyle anarken, bazıları da haklı yada haksız olduğunu bilip bilmeden kızdığı bir hocamız vardı. Hedeflerimizi, mutluluklarımızı, sevincimizi zirve yaptırmıştı.... Bülent Uygun... İster kızsınlar, ister sevmesinler ama rüyamızda gördüklerimizi yaşatmıştı bize... Yüzümüz yerden kalkmıştı. Herkes bize gıpta ile bakmıştı. Herkes bize Yiğido demesini öğrenmişti. Ama ne olduysa herşey tersine döndü. Yine biz eskisi gibi Sivas'lı olduk. Sıradan olduk.
Rıza hocam, şimdi sıra sende. Yüzümüzü tekrar yerden kaldır. Güldür yüzümüzü... Bunu seninde yapacağına inanıyoruz. Çünkü sen içimizden birisin. Sivas'lılığın ne olduğunu sende bilirsin... Yiğidiz, mertiz, haksızlığa sesimizi çıkartamayız. Ama hep umutla yaşarız. Hep hayatı severiz.
Şimdi senden beklentimiz, ricamız öncelikle önümüzde ki şu Trabzonspor maçını kazanman, sonra da takımımızın başında uzun seneler kalıp takımı tekrar 2 yıl önce ki gibi zirveye oynatman... Hele ki şu Trabzonspor maçı. Bu maç (mübala olmasın ama) şampiyonluk kadar önemli. Bunu kazanınca milyonlarca Sivas'lının ilk maçtaki yaşadığı acı hafiflemiş olacak. Bizimle alay edenlerle baş edebileceğiz. Yarınlar için umutlanacağız. Bizi zirvedeyken bile kaale almayan basın ve medya güruhu, şimdi diplerdeyken hiç dikkate almazken biran da gündeme geleceğiz. Yani her yönüyle çok önemli bizim için. Senin kariyerin için de ne kadar önemli olduğunu senin kendin düşünmen yeterli.
Biz bugüne kadar seninle geçen zaman içinde oynadığımız 12 maçta sadece 2 maçta 3 puanı bir arada görsekte ilerisi için umut taşıyoruz. Ve umutları bu maçta yeşertmeye başlamanı diliyoruz, bekliyoruz Rıza hocam...
Rıza hocam bu, seni seven taraftarlarının mektubudur. Lütfen dikkate al... Seni seviyoruz, güveniyoruz ve umutla bekliyoruz...
AYK
Cok güzel bir Yazi.
B.DUMANLI 13.02.2011, 08:28 Riza hocam bu takim sence eksik oynamiyormu rakiplerine oranla.Bizde rakiplerimiz gibi 11 kisi sahaya cikiyoruz,fakat biz aslinda 11 kisi degiliz.Iste SIVASSPOR´un problemi burda yatior.M.Bakkal bu hastaliga nester vuramadigi icin uzaklastirildi.Hemde onun elinde ara transferde senin aldigin oyuncularda yoktu elinde.Tüm Sivas´lilari Kamanan´in attigi golü defalarca izlemeye davet ediyorum.Kamanan´in attigi gol degil,adeta bir haykiristi yapilan haksizliklara karsilik.M.Yildiz´in oyundan alinisi ile forvet hatti resmen canlandi.Kamil , Suareze oda Kamanan´a pas verdi.Kamananda sert ve düz bir vurusla fileleri havalandirdi.
PETKOVİC 13.02.2011, 11:02 Yediğimiz 3 gol de savunma arkasına atılan toplardan geldi. Rıza iyi bir hoca olsa umut ve burak ın savunma arkasına hızlı bir şekilde kaçıp tehlike yarattıklarını söylerdi.Santradan gol yiyen 2.takım olduk koreden sonra
|
|