Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor Zirveye Oynamalı... Neden?

izmirliyigido
28.05.2011, 10:57
Süper Ligdeki 2. yılımızda 2006-2007 sezonunun 13. haftasında, düşecek denilen bir takımı diplerden alıp çıkartıp ligi 7. sıra da tamamladığında "önümüzde ki sezon şampiyonluğa oynayacağız. Bizi şampiyon yapmazlar biliyoruz, ama bizim hedefimiz şampiyonluk. Anadolu'dan yeni bir şampiyon neden çıkmasın" dediğinde (eminim) hepimiz gülmüştük.

O yıl yapılan transferlere baktığımız da Musa Aydın ve Cvetkov'dan başka da öyle yıldız futbolcu gelmemiş ama, isimsiz kahramanlarla ilk yarı lider kapatılmış, şampiyonluk son 2 hafta da kaçmıştı.

Ertesi yıl için de, aynı vaatler yapılmış biz dahil, hiçbir spor adamı bir Anadolu takımının üst üste aynı başarıyı yakalayamayacağını düşünmüştü. Ama ilk yarıyı yine lider tamamlayıp, şampiyonluğu yine son haftalar da kaçırıyorduk.

O yıllar da zirveye oynamak için yola çıkılıyordu ve gerçekleştiriliyordu. Hem hiç büyük transfar yapılmıyor, yapılan transferler takıma adapte edilerek birer "yıldız" futbolcu yaratılıyordu. Ve bu yıldız (!) futbolculara, Mehmet Yıldız, Musa Aydın, Hayrettin, Abdurrahman Dereli, Servet Çetin, Sedat Bayrak, Tum, Bilica, Sezer Badur'a Fenerbahçe, G.Saray, Beşiktaş, Trabzonspor, İstanbul BŞB, Bursaspor, Antalyaspor gibi pekçok kulüp talip oluyordu.

Birçoğunu satıp para kazanırken, bir yandan da transfer piyasasının da gözde takımlarından biriydik. Futbolcular bize gelmek istiyordu, kulüpler bizden futbolcu almak istiyordu.

Kulüp maç başına galibiyetlerden para kazanıyor, yayın gelirlerimiz buna paralel artıyor, spor gazeteleri hafta da 17 haber ortalaması yapıyor, gazeteler de bizim sayemizde tiraj yapıyordu. Kısaca herkes kazanıyordu.

Şimdi ne oldu? Ayna ters göstermeye başladı. Hedef yok. Vizyon yok. Amaç yok. Transfer yok. Sivasspor'da oynamak için can atan futbolcu yok. Takımı sürekli gündemde tutan hoca yok. Takıma bir canlılık getiren yönetim yok.

Yok oğlu yok !... Kötümser değilim, Karamsar'ım. Yönetimin bu sessizliği, hocanın bu basiretsizliği beni kahrediyor. Yönetim o bahsi geçen hocadan sonra, vizyonu geniş bir hoca bulamadı. Üzülüyorum. Üzülüyoruz, ve ÜZÜLECEĞİZ !...

Bu haftasonunda Kongre var. Yumruklar masaya vurulmalı, silahlar kuşanılmalı. (Bu silahlar şampiyonluk hedefidir, yanlış anlaşılmasın). Kongreden ses çıkmalı. Ve Süper Lig sallanmalı, "Sivasspor tekrardan şampiyonluğa soyunmuş" demeli herkes. Hedef konulmalı. Sivasspor Zirveye Oynamalı. Neden?

Neden...

- Çünkü, 2 sene üst üste parasız bile şampiyonluğa oynamak için yüreğin ve disiplinin yeterli olduğunu ispat ettik, sonucunda para kazandık.

- Çünkü, zirveye oynarken takım kazandığı gibi şehirde kazanıyor. Şehrin makus talihi, kötü izleri futbolla siliniyor gidiyor. Başarı taraftarı da birleştiriyor.

- Çünkü, zirveye oynadıkça takımın kendine güveni geldiği için Türkiye Kupası maçlarında da iddialı oluyoruz ve branşta da para kazanıyoruz.

- Çünkü, biz 3 yıl üst üste başarılara alıştıktan sonra şu 2 sene de yaşadıklarımıza katlanamıyoruz. Sivas halkı buna layık değil.

Sizler de bu çünkü'leri çoğaltabilirsiniz.

Bence haftasonunda ki Kongre inşallah olumlu geçer, radikal kararlar alınır, büyük başkanımız görevine devam eder ve HEDEF KONULUR !... "Yiğidolar, her zaman yukarılar da olmalı, olacak" denir. "Hedeften şaşmak yok" denir. "Taraftar bizi üzmüyor, biz de onları üzmeyeceğiz" denir.

Yoksa aksi halde hedefi küçük olanın burnu b.ktan çıkmaz. Hedefi yüksek ve yukarılarda olanın ise temiz ve aydınlık havayı koklar. Bilmem anlatabildim mi?

AYK

engin2609
28.05.2011, 11:01
Çok Güzel Bi konuya Deginmişşin Bizde İstiyoruz Eski Sivasspor'u .....

58_SEMİH_58
28.05.2011, 11:06
Takımı sürekli gündemde tutan hoca yok.

AYK

Aslında böyle bir hocanın olmaması daha iyi.Şampiyonluga oynadıgımızda herkez takımımıza imrenirken B.Uygunun açıklamalarıyla nasıl bir anda ters tepkiler alındıgı unutulmamalı.

ozledımeskıyı
28.05.2011, 11:42
Bizim Hocamız daha hedef koymadı ki bence seneye hocanın aklındaki plan sadece bu seneki durumu yaşamamak
Şahsen ben Rıza hoca da gelecek sene için bir hedef beklemiyorum Ntvspor da Sivasspor seneye uefa için oynarmı diyr ona Bile kesin bir dille cevap veremiyor İlk 10 için deki bütün takımlar zaten uefa çin mücadele edebilirrrrr

eyupk
28.05.2011, 11:58
ben rıza hocaya güveniyorum takımımızı çok iyi yerlere getiricektir. herşeyin hayırlısı.

58 SiVaSıM 58
28.05.2011, 12:11
altına KOCAMAN BİR İMZA ATIYORUM BUGÜNKÜ KONGRE ÇOK ÖNEMLİ

izmirliyigido
28.05.2011, 12:57
ben rıza hocaya güveniyorum takımımızı çok iyi yerlere getiricektir. herşeyin hayırlısı.

Eyüp severim seni bilirsin. Ama ben güveniyorum dersem kendime yalan söylerim. Geçmişte çalıştırdığı takımlara ve bitirdiği sıralamaya bakmanı tavsiye ediyorum. Niyetim hocamızı karalamak değil, hedef koymasını sağlamak..

AYK

HALIL
28.05.2011, 12:58
altına KOCAMAN BİR İMZA ATIYORUM BUGÜNKÜ KONGRE ÇOK ÖNEMLİ

kongre bugunmu ? haydi hayirli ugurlu olsun onsallah dogru kararlar alinir;)

yener_sahin
28.05.2011, 14:00
önce sadece sivassporlu olmak lazım...umarım anlayan anlar ;)

DoomsDay58
28.05.2011, 16:47
Rıza hoca hedefi koyucaktır seneye ilk 5 e oynatıcaktır takımı.

gürünlüyiğido58
28.05.2011, 17:46
seneye kaliteli kadromuz ve rıza hocanın sayesinde şampiyonuz

sandal5877
28.05.2011, 18:47
Aslında böyle bir hocanın olmaması daha iyi.Şampiyonluga oynadıgımızda herkez takımımıza imrenirken B.Uygunun açıklamalarıyla nasıl bir anda ters tepkiler alındıgı unutulmamalı.

Aslında yanlışlıkla teşekür ettim..Ama oda kendi çapında dogruları yaptıgını sanarak o açıklamaları yapmıştı şuda unutulmamalıki o günleri birdaha yaşamak için bu senin begenmedigin taraftarlar nelerini vermezdi.... bu sivas taraftarının başka takım tuttugunu ida ediyosun dogrudur sence bu 15 sehir takımları istanbul takımlarını tutmuyolarmı....ama kendi şehri şampıyonluga oynarken herkez en az sizler kadar sivasspor ludur..suan 40 yaşında bir adam 10 yaşında futbola ilgi duymuşsa o zamanın iyi takımları veya baba kardeş yönlendirmesiyle birilerinin taraftarı olmuşlardır bunu her defasında gündeme getirmenize ne gerek var anlamıyorum..
ve 16 yıldır memleketime gidemiyorum ama her gün çıkacak bir sivasspor sivas haberi için bu sayfaları dolaşıp duruyorum.....biz sivaslıyız ve bu takımıda çok seviyoruz...anlayana

adres58
28.05.2011, 18:59
Mükemmele yakın bir yazı olmuş... Ellerine sağlık abi...

Hocamız konusunda bazı endişelerimizin ve endişenizin olması normaldir. Çünkü hocamız Antrenörlük kariyerinde çıta yükseltememiş ve zirveye gidememiştir. Bu doğru. İstatistikleri de ortadadır. Fakat ben özellikle Eskişehir de iken hocamızın baltalandığına inanıyorum. Bunuda irdelemek istemiyorum. Ayrıca vizyonunu genişletmesi takımını şaha kaldırması içinde Sivassporun tam istediği bir takım olacağına inanıyorum. En başta kendi şehrinin bir takımı bu bile madde madde saymadan söyleyeceğimiz en basit ve etkili şey... İnanıyorumki alıştığımız özlediğimiz Sivassporu göreceğiz.
Bakın adamlar ellerindeki yetiştirdikleri futbolcuları (Orhan Şam-M.Pektemek) gözlerini kırpmadan pazarlıyorlar. Bizde o kadar geniş bir katılım yok. Bunu sağlayıp kendi bünyemizi genişletmemiz lazım. Bunuda ilk geldiğinde hocamız dillendirmişti zaten. İlk işimiz iyi bir kadro ve ekip kurması ikincisi ise altyapımızı dar kalıptan çıkarıp kısır döngüyü zenginleştirmekte...

İnşallah başaracaktır...

58MUAMMER58
28.05.2011, 20:32
SİVASSPOR 2 yıldır çok zor kurtarıyor paçayı,herkes gibi bende sivassporun zirveye oynamasını yürekten istiyorum,yönetim 2 yıldır iyi transfer yapmıyor yaptırmıyor,aldığımız adamlarda takımda tutmuyor,yönetimin vizyonu yok,hocanında vizyonu yok deniliyor,yönetim teknik kadronun işine karışmıyor bülen uygun takımı dağıtırken karışmalıydı,mesut bakkal takım kurarken hoca bu takım yaşlı demeliydi,rıza hocanın en kötü sezonu buyılki eskişehirspor macerası oldu,ordada takım hocayı göndermek için tabiri caizse sattı hocayı,bjkde, rizede,göztepede,denizlide hatta eskişehirde yaptıkları ortada,eğer rıza hoca olmasaydı aldığı adamlar olmasaydı ligde kalabilirmiydik,sanmıyorum,zir veye oynayabilmek için maddi güç lazım selavat bile kuvvetle demişler,zirveye oynayan takımlara şöyle bakalım neden zirvedeler,bursaspor borç batağındaydı 60 trilyon borç vardı , nerdeyse kayyuma kalacaktı,A..K..P..Lİ faruk çelik bakan oldu bursadan borçlar o landı,sonra iyi kadro kurdular,onun için şampiyon oldular ve zirvedeler,kayserispor gökhan ve mehmet topuzdan kazandığı paraları harcaya harcaya bitiremedi,ondan zirvedeler,gaziantep yıllardır bjk ye,fahiş fiyattan futbolcu satıyor,ayhan,i.toraman,ekremd ağ,tabata,ismail köybaşı,aklımda kalanlar,sadece geçen yıllarda 2 oyuncuya 15 milyon €aldılar onlada iyi oyuncu aldılar sadece vagnere 4 milyon €verdiler neden zirvede olduklarını bilmem anlatabildimmi,bizim takım daha formasına reklam alamıyor,taraftarları büyük takımlar için yalakalık yapıyor,sadece fb tırını yağmalayan sivaslılar kendi takımın ürünlerini alsalar zirveye oynamamamız için neden yok ,ben rıza hocayada yönetimede güveniyorum yeterki taraftar olarak yönetimin ve rıza hocanın arkasında duralım.

kamışlı58
28.05.2011, 22:06
[QUOTE=izmirliyigido;718963]Eyüp severim seni bilirsin. Ama ben güveniyorum dersem kendime yalan söylerim. Geçmişte çalıştırdığı takımlara ve bitirdiği sıralamaya bakmanı tavsiye ediyorum. Niyetim hocamızı karalamak değil, hedef koymasını sağlamak..

BÜLEN HAZRETLERİYLE BİR AKRABALIĞIN VARMI
SİVASSPORUMUZUN SON 2 SEZON ÇEKTİGİ SIKINTILARIN SORUMLUSU
BÜLENT HAZRETLRİ OLMASIN**
HA PARDON BÜLENT HAZRETLERİ DEGİL
BİZ O ŞAHSİYRTİN NAMINI DEGİŞTİRDİK
DİKİŞ TUTMAZ SABRİ DİYORUZ
GAZİ ANTEPLE ANLAŞTI TRANSFERDEN KOMİSYON ALAMAYACAGINI ANLAYINCA GARİBİM BUCAYI KEKLEDİ TAKIMI KOMPLE SATTI YENİ TAKIM KURDU CEBİNİ DOLDURDU TEKRAR SİVASA DÖNMEK İSTEDİ BAŞKAN ŞUTLADI
ESKİŞEHİRİ KEKLEDİ ŞİMDİ ORAYI TOKATLAYIP 3 MAÇ SONRA ARTIK MERSİNMİ OLUR SAMSUNMU OLUR YOSA OBİRİMİ OLUR BİLİNMEZ
SİZDE ŞEYTANIN AVUKATLIGINI YAPMAYI KARDEŞİM

ŞAMPİYONLUGA OYNAYAN BİR KADROYU DAGITIP ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDEN SİVASSPORUMUZA ALDIGI OYUNCULARABİR BAKIN
BİR ÖRNEK **VANSPRDAN İBRAHİM ÜRÜN** GERÇİ SİMDİ ÇELSİDE OYNUYOR
geçin bunları kardeşin şeytanın avukatı olmayalım sivaslının sivaslıdan başka
dostu olmaz ALLAH bir daha göstermesin:

migroArmis
28.05.2011, 23:37
[QUOTE=izmirliyigido;718963]Eyüp severim seni bilirsin. Ama ben güveniyorum dersem kendime yalan söylerim. Geçmişte çalıştırdığı takımlara ve bitirdiği sıralamaya bakmanı tavsiye ediyorum. Niyetim hocamızı karalamak değil, hedef koymasını sağlamak..

Rıza Hoca Takımı üst sıralarda tutabilecek kalitede bir hoca değil...Kesinlikle Rıza hoca ile devam kararı yanlıştır bana göre...İnanın en büyük başarısı orta sıralar olacaktır...

şarkışla 58
28.05.2011, 23:45
Bence hedef konusunda Rıza Hoca ile Başkan arasında bir
anlaşmazlık olacağını tahmin ediyorum.Eğer Başkan Hocadan
ligde tutunacak ucuz yollu
bir takım yapmasını isterse
Hoca buna ne cevap verir bence görevi
bırakır.
Öte yandan da devre arasında alınan topçular
transfer için beni biraz rahatlatıyor.Tabi dileğimiz
SİVASSPOR un ilk 11 e en az 4 topçu alması.

izmirliyigido
29.05.2011, 00:02
BÜLEN HAZRETLERİYLE BİR AKRABALIĞIN VARMI
SİVASSPORUMUZUN SON 2 SEZON ÇEKTİGİ SIKINTILARIN SORUMLUSU
BÜLENT HAZRETLRİ OLMASIN**
HA PARDON BÜLENT HAZRETLERİ DEGİL
BİZ O ŞAHSİYRTİN NAMINI DEGİŞTİRDİK
DİKİŞ TUTMAZ SABRİ DİYORUZ
GAZİ ANTEPLE ANLAŞTI TRANSFERDEN KOMİSYON ALAMAYACAGINI ANLAYINCA GARİBİM BUCAYI KEKLEDİ TAKIMI KOMPLE SATTI YENİ TAKIM KURDU CEBİNİ DOLDURDU TEKRAR SİVASA DÖNMEK İSTEDİ BAŞKAN ŞUTLADI
ESKİŞEHİRİ KEKLEDİ ŞİMDİ ORAYI TOKATLAYIP 3 MAÇ SONRA ARTIK MERSİNMİ OLUR SAMSUNMU OLUR YOSA OBİRİMİ OLUR BİLİNMEZ
SİZDE ŞEYTANIN AVUKATLIGINI YAPMAYI KARDEŞİM

ŞAMPİYONLUGA OYNAYAN BİR KADROYU DAGITIP ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDEN SİVASSPORUMUZA ALDIGI OYUNCULARABİR BAKIN
BİR ÖRNEK **VANSPRDAN İBRAHİM ÜRÜN** GERÇİ SİMDİ ÇELSİDE OYNUYOR
geçin bunları kardeşin şeytanın avukatı olmayalım sivaslının sivaslıdan başka
dostu olmaz ALLAH bir daha göstermesin:

Yok, kardeşim benim Bülent Uygun'la akrabalığım yok. Sen eğer siteyi iyi takip eden bir üyemizsen ben aynı şeyleri Muhsin Ertuğral ve Mesut Bakkal içinde söylemiştim. Rıza hoca içinde dediğim de ısrarcıyım. Hedefsiz bir hoca zirve için başarılı olamaz. Seninle bu konuda sezon sonun da veya hoca değişiminde konuşacağız. Notlarıma aldım.

İnşallah yanılan ben olurumda Rıza hoca zirve hedefi koyar ve ligin sonuna kadar takımın başında kalır, "Sivasspor yine son haftalarda şampiyonluğu ya da Avrupa kupasına katılmayı kaçırdı, ligi 5. bitirdi, senden özür dilerim" derim kamışlı kardeşim.

Şeytanın avukatlığını yapmak sizlerden bize kalmaz, zira biz Sivasspor'un ve başarının savunucusuyuz başka kimsenin değil. Bizim herşeyden önemli olan Sivasspor'un başarılı olması.

AYK

4eylül
29.05.2011, 00:12
iki yıllık duraklamadan sonra anadolu abisi geri gelecek büyük sivassporun büyük başkanına türkiyenin atom karıncasına güveniyor ve inanıyoruz

KaanK
29.05.2011, 00:20
mükemmel bir yazı olmuş..uykuya dalmış gerçek sivassporluların uyanması dileğiyle.Bizim yerimiz ligin son sıraları değil ortaları da değil zirve..alışığız başarılara alışığız... yeter 2 senedir kabus bu kadarı yeter ....Uyan Sivas uyan Sivasspor uyan yönetim...

migroArmis
29.05.2011, 01:28
Aslında yanlışlıkla teşekür ettim..Ama oda kendi çapında dogruları yaptıgını sanarak o açıklamaları yapmıştı şuda unutulmamalıki o günleri birdaha yaşamak için bu senin begenmedigin taraftarlar nelerini vermezdi.... bu sivas taraftarının başka takım tuttugunu ida ediyosun dogrudur sence bu 15 sehir takımları istanbul takımlarını tutmuyolarmı....ama kendi şehri şampıyonluga oynarken herkez en az sizler kadar sivasspor ludur..suan 40 yaşında bir adam 10 yaşında futbola ilgi duymuşsa o zamanın iyi takımları veya baba kardeş yönlendirmesiyle birilerinin taraftarı olmuşlardır bunu her defasında gündeme getirmenize ne gerek var anlamıyorum..
ve 16 yıldır memleketime gidemiyorum ama her gün çıkacak bir sivasspor sivas haberi için bu sayfaları dolaşıp duruyorum.....biz sivaslıyız ve bu takımıda çok seviyoruz...anlayana

Şurada katılmıyorum size..o zamanın en iyi takımları tutulacak diye bir kavram yok...En azından benim memleketim buna en büyük verebileceğim örnektir..Eğer war isede bu istisnadır ve biliyormusunuz bu istisnalar bile bizden önce Bursa Atatürk stadındaki yerlerini alırlar...

yiğidobaytar58
29.05.2011, 01:57
güzel özetlemiş yazan arkadaş....gerisi yönetime kalıyor...rıza hoca sivas için her şeyini vermeye hazır ...

coosivaslicoo
29.05.2011, 10:59
ilk yazılanlara katılmamak elde değil doğru söze ne ekleyelim.aynen katılıyoruz...