Orijinalini görmek için tıklayınız : Bundan sonra ne olacak ??

Murad_Kelleci58
07.07.2011, 12:46
Öncelikle, bugün sabah savcılık sorguları gerçekleşen ve tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilen kişilerin hepsi için suçlu diyebilmemiz mümkün değildir.. Öncelikle bu konunun altı çizilmeli.. Bu dava ile ilgili Savcı'nın iddianamesinin hazırlanması en az 2-3 ayı bulabileceği kesin.. Yani şu an tutuklu olan kişilerin lehlerine çok önemli deliller gösterilmediği müddetçe tutukluluk halleri sürecektir..

Bu saatten sonra artık top TFF Başkanında, Yönetim Kurulunda ve Hukuk Kurullarındadır.. Önceki gün Savcı Bey ile görüştükten sonra bir açıklama yapan TFF Başkanı M.Ali Aydınlar "belgelere göre bir karar vereceğiz" demesi şahsımca çok erken söylenmiş bir açıklama.. Kaldı ki; dava'nın bundan sonra birbiri ile ilişkilendirilen çok değişik bilgi ve belgelerin ve belkide itirafların arkasından yeni yeni gözaltı ve tutuklamaların olacağıda bir gerçektir. Zira Trabzonspor'un Sivasspor-Trabzonspor, Karabükspor-Trabzonspor ve Eskişehir-Trabzonspor maçları öncesi teşvik primi verme ve rakip futbolcularla girdiği söylenilen ancak parasal konularda sıkıntıya girdiği ancak teşebbüs aşamasında kaldığı saptanan dosyalarda şu an emniyetin elinde.. Durum böyle iken federasyon'un vereceği karar yeni dalgalarıda kapsayacak şekilde olamalıdır..

TFF Başkanı Pazartesi günü Kulüpler Birliği ile bu konu hakkında görüş alış verişinde bulunmak için bir toplantı yapacaktır.. Şu an bu olayların dışında olan hiç bir kulüp özellikle havuz gelirlerinin yarı yarıya düşmesini istemeyecektir.. Neden istemeyeceklerdir.? Çünkü Naklen yayın gelirleri, iddia gelirleri yarı yarıya düşecektir.. Belki yayıncı kuruluş ihalenin yeniden yapılmasını isteyecektir.. Zira yayıncı kuruluş bu ihaleyi dört büyükler diye adlandırılan takımları lokomotif olarak gördüğü için Türk Futbolu'na bu kadar muazzam bir para aktarmaktaydı.. Şimdi bu lokomotif takımlardan biri yada bir kaçının soruşturma kapsamında küme düşme cezası ile bir lat lige düşürülürse, yayıncı kuruluşun tüm gelirleride yarı yarıya düşecektir.. Kimse ve de hiç bir kulüp bu konunun bu maddi boyutunu es geçmeyecektir..Eldeki delilere göre değil de kulüplerin ve nihayetinde TFF Yönetim ve Hukuk Kurullarının hep birlikte vereceği kararda adı geçen kulüpleri bir alt lige düşürme gibi bir karar alabilceğini zannetmiyorum.. Soruşturmada adı geçen kulüplerin yeni sezona puan indirimleriyle başlamaları yönünde kulüpler birliğinin tavsiyesi ile de böyle bir karar alınabilceğini düşünüyorum.

Ayrıca Şampiyonlar ligine, uefa ligine hangi takımların katılacağınıda bu kararların ışığı altında belirlenecek cezalarla eşdeğer olacağını düşünüyorum.. Şayet adın geçen kulüplerden şampiyon olandan ünvanının alınıp, sonrasında gelen kulübe verilebilir.. Şayet o kulüpte bu soruşturma kapsamında adı geçiyor ve ceza alma müeyyidesi oluşmuşsa sonraki takım devreye girecektir.. Ve silsile böyle devam edecektir.. Bu demek oluyor ki ; Fenerbahçe'nin şu durumda Şampiyonlar Ligi'ne gidebilme olasılığı çok düşüktür.. Trabzonspor'un ise diğer dosyalardaki suçu sabit görülmesi halinde bu karara paralel olacaktır alınacak kararlar.. Şayet isnat edilen suçlar sabit görülürse Trabzonspor'un da şampiyonlar ligi'nde Türkiye'yi temsil edememe durumu ortaya çıkacaktır.

Şu an için gelinen noktada bundan sonrası olması muhtemel bir öngörü benimkisi.. Ve şu bir gerçek ki ; Adaletin yerini bulması tüm kamuoyunun vicdanının rahatlaması gerekmektedir. Onu için TFF kararını verirken işi inanın çok zor.. hani bir deyim var ya"aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık"

Allah M.Ali Aydınların yardımcısı olsun.. Saygılar..

sVs
07.07.2011, 13:15
Bank asya 1 lig, 1. lig bank asya duydunuzmu fener yalakası sivaslılar esnaflar sizi

Murad_Kelleci58
07.07.2011, 13:26
Bank asya 1 lig, 1. lig bank asya duydunuzmu fener yalakası sivaslılar esnaflar sizi

Ben fener yalakası değilim efendi.. Ben senden daha çok sivaslı ve sivasspor sevdalısıyım.. İnsanları tanımadan burada fetva vermeyin.. Sen kendi bildiklerini yaz, ben bildiklerimi.. Doğru yol neyse orda buluşuruz.. Şayet zerre kadar Sivas ve Sivasspor sevgin varsa.. Tüm takımlar tertemiz bir biz tukakayız öylemi..

Murad_Kelleci58
07.07.2011, 13:27

Ha zaten iki yıldır düştük düştük diye diye takımı düşürdünüz.. Bu takımdan birşey olmaz bu takım ligin en kötü futbol oynayan takımı.. bu takım bu ligi haketmiyor diyenlerdensiniz sizlerde galiba.. Çok hevesliysen bank asya ligine buyu sen git.. tutan yok seni

Örükcülü
07.07.2011, 13:32
Kardeş bu yazı senin eserinse mükemmel.. Bende aynı fikirdeyim. 3 takım da (-) puanla başlar, Fener ŞL'ne katılamaz herkese bir göz dağı verilir.

50sekiz
07.07.2011, 13:34
Bundan sonra ne mi olacak?

- Süper Ligden en az 2 takin küme düsecek (FB ve Sivasspor)
- Her iki takim yeni baskan belki yeni yönetim sececek
- Muhtemelen bazi yabanci oyuncular ya elden cikartilacak ya da kiraya verilecek.
- Sözlesmesinde madde olanlar bedelsiz transfer olabilecek.
- Tutuklanan kisilerin mahkeme durusmasi 6-7 ay sonra basliyacagi öngörülüyor.

MaXiMuM
07.07.2011, 13:35

Sivasspor sevdandan dolayımı yoksaaa sende bir başka istanbul takımı yalakası olduğun için midir bu kinin bu nefretin?

Örükcülü
07.07.2011, 13:35
Bundan sonra ne mi olacak?

- Süper Ligden en az 2 takin küme düsecek (FB ve Sivasspor)
- Her iki takim yeni baskan belki yeni yönetim sececek
- Muhtemelen bazi yabanci oyuncular ya elden cikartilacak ya da kiraya verilecek.
- Sözlesmesinde madde olanlar bedelsiz transfer olabilecek.
- Tutuklanan kisilerin mahkeme durusmasi en erken 6-7 ay sonra basliyacagi öngörülüyor.

Al işte... Bir felaket tellalı daha.

50sekiz
07.07.2011, 13:36
Al işte... Bir felaket tellalı daha.

Gercekler malesef acidir.

bulentt07
07.07.2011, 13:39
eksi 30 puandan bahsediyorlar yani eksi 30 dan bizim ligde kalmamız ımkansız .tek iyi tarafı kadromuz bozulmaz maddi zararımız az olur.şu kesin bu sehirde bir daha fb yalakaları rahat gezemez ts neyse fb aynı basımızı belaya soktular durduk yere.

bugra5858
07.07.2011, 13:40
En Kötü ihtimal
Fenerbahçe ve Sivasspor küme düşecek
-15 ile -30 puan arasında bank asyaya merhaba diyecek
Yabancı oyuncuların hemen hepsi terkedecek klübleri
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınacak ve bir kaç yıl avrupa'dan men edilecek
En iyi ihtimal
Fenerbahçe'nin şampiyonluğu elinden alınacak
Sivasspor ve Fenerbahçe düşürülmeyecek - puanla başlatılacak lige
Fenerbahçe'nin avrupadan men cezası sadece gelecek sezonu kapsayacak...

50sekiz
07.07.2011, 13:41
eksi 30 puandan bahsediyorlar yani eksi 30 dan bizim ligde kalmamız ımkansız .tek iyi tarafı kadromuz bozulmaz maddi zararımız az olur.şu kesin bu sehirde bir daha fb yalakaları rahat gezemez ts neyse fb aynı basımızı belaya soktular durduk yere.

öyle birsey yok. o tür teorileri ortaya atanlar fb yi ligde tutmak isteyenler. kendilerince kamuoyu yaratmaya calisiyorlar.
tff statüsünü acin bakin.
statü acik ve net!
sike, tesvik yapan ya da tesebbüste bulunan takim küme düser diyor.
küme düsebilir demiyor!!

bct58
07.07.2011, 13:42
inşallah kortuğumuz başımıza gelmez azda olsa umudumuz var duadan başka yapacak bir şeyimiz yok

desire58
07.07.2011, 13:50
emniyetin yaptığı açıklamada 19 maç ta şike teşvik var denilmiştir demek yetmiyor tabi ama emniyet DELİLLERLE KANITLANMIŞTIR diyor yani bu emniyetin kesin açıklaması ayrıca düngece telegol ü izleyenler varsa ben sonuna kadar takip ettim bu sene ligin oynatılmaması bile söz konusu olaylar çok ciddi dün adamlar 20 mahkemeye sevk edilenlerin en az 15 i tutuklanır demişlerdi ben inanmak istemedim ama sabah gördüm ki 15 kişi cezaevine gönderilmiş hatta bu işin 2. ve 3. dalgası bile olacak diyorlar ayrıca bu tutuklananlar değil 150 kişilik bir listeden bahsediyorlar adamların istihbaratıda sağlam programı izlerken admın cep telefonuna mesaj geliyor şu yargılanıyor şu sorguda v.s anlıycağımız ben ümitlerimi yitirmek üzereyim benim için 2. lig 3. lig önemli değil ÖNEMLİ OLAN YİĞİDOMA BÖYLE BİR LEKE SÜRÜLMESİ BÖYLE ANILMAK yoksa 2. lig ten nasıl çıktıysam yine çıkarım kimse yanlış anlamasın ben bu olanları hemen kabul etmiyorum takımımıda sonuna kadar savunuyorum sonuna kadar da arkasındayım.

akifesk
07.07.2011, 13:52
korcan ın sözleşmesi fes edildi.

Respect58
07.07.2011, 13:52
öyle birsey yok. o tür teorileri ortaya atanlar fb yi ligde tutmak isteyenler. kendilerince kamuoyu yaratmaya calisiyorlar.
tff statüsünü acin bakin.
statü acik ve net!
sike, tesvik yapan ya da tesebbüste bulunan takim küme düser diyor.
küme düsebilir demiyor!!

SIKE VE TESVIK oldugu tespit edilen maçlar..
Süper Lig maçları...
Gençlerbirliği-Fenerbahçe 2-4
Kayserispor-Manisaspor 1-2
Fenerbahçe-Konyaspor 2-0
Gençlerbirliği-Trabzonspor​ 1-2
Eskişehirspor-Fenerbahçe 1-3
Eskişehirspor-Trabzonspor 0-0
Bucaspor-Fenerbahçe 3-5
Fenerbahçe-Büyükşehir Bld. 2-0
Karabükspor-Fenerbahçe 0-1
Sivasspor-Fenerbahçe 3-4
Beşiktaş-Büyükşehir Bld. 2-2 pen (kupa)
Bursaspor-Büyükşehir Bld 1-1
Trabzonspor-Bursaspor 1-0
Fenerbahçe-Ankaragücü 6-0
Fenerbahçe-Kayserispor
Beşiktaş-Fenerbahçe 2-4

Dün telegoldeki gazeteciler bu maçlarda şike olduğunu söylediler ve kesin bilgilere dayandığını söylediler..Senin dediğine göre seneye ligde 5 takım olacak.Gayet çekişmeli olacak gibi duruyor...

MaXiMuM
07.07.2011, 13:53
korcan ın sözleşmesi fes edildi.

Valla şu an düşüneceğim en son kişi o . Dilinden düşürmediği bjk camiası kurtarsın onu...

50sekiz
07.07.2011, 14:00
SIKE VE TESVIK oldugu tespit edilen maçlar..
Süper Lig maçları...
Gençlerbirliği-Fenerbahçe 2-4
Kayserispor-Manisaspor 1-2
Fenerbahçe-Konyaspor 2-0
Gençlerbirliği-Trabzonspor​ 1-2
Eskişehirspor-Fenerbahçe 1-3
Eskişehirspor-Trabzonspor 0-0
Bucaspor-Fenerbahçe 3-5
Fenerbahçe-Büyükşehir Bld. 2-0
Karabükspor-Fenerbahçe 0-1
Sivasspor-Fenerbahçe 3-4
Beşiktaş-Büyükşehir Bld. 2-2 pen (kupa)
Fenerbahçe-Ankaragücü 6-0
Fenerbahçe-Kayserispor
Beşiktaş-Fenerbahçe 2-4

Dün telegoldeki gazeteciler bu maçlarda şike olduğunu söylediler ve kesin bilgilere dayandığını söylediler..Senin dediğine göre seneye ligde 5 takım olacak.Gayet çekişmeli olacak gibi duruyor...

arkadaslar bazi seyleri yarim biliyorsunuz ya da yanlis anliyorsunuz
sike ve tesvik olan mac sayisi 19. sikeye karisan takim sayisi degil.

Gençlerbirliği-Fenerbahçe 2-4 Genclerden oyuncular sikeye karistigi söyleniyor. Yani Gencler küme düsürelemez
Kayserispor-Manisaspor 1-2 Baska takimlar tarafindan muhtemelen FB? Kayserispor'un yenmemesi istenmis
Fenerbahçe-Konyaspor 2-0 FB sözde Yilmaz Vural'a sike vermis.
Gençlerbirliği-Trabzonspor​ 1-2 FB Genclere tesvik vermis
Eskişehirspor-Fenerbahçe 1-3 FB sike vermis
Eskişehirspor-Trabzonspor 0-0 FB Karan ve Büloya tesvik vermis
Bucaspor-Fenerbahçe 3-5 FB bazi Bucasporlu futbolculara tesvik
Fenerbahçe-Büyükşehir Bld. 2-0 FB ibrahim Akin'a para vermis
Karabükspor-Fenerbahçe 0-1 Bu mac Emenike oynamadi diye listede var
Sivasspor-Fenerbahçe 3-4 Korcan + Yönetim sike parasi almis
Beşiktaş-Büyükşehir Bld. 2-2 pen (kupa) Bjk ibrahim akina sike teklif etmis
Fenerbahçe-Ankaragücü 6-0 ankaragücülü futbolcular sike yapmis
Fenerbahçe-Kayserispor muhtemelen volkan babacanin yedigi gol kast ediliyor.
Beşiktaş-Fenerbahçe 2-4

yukarda yazdiklarimin hepssi iddia.

Yani uzun lafin kisasi: sike'ye yöneticiler karismadigi sürece takimlar küme düsürülmez diger durumlarda sadece futbolcular ceza aliyor.

akifesk
07.07.2011, 14:12
arkadaslar bazi seyleri yarim biliyorsunuz ya da yanlis anliyorsunuz
sike ve tesvik olan mac sayisi 19. sikeye karisan takim sayisi degil.

Gençlerbirliği-Fenerbahçe 2-4 Genclerden oyuncular sikeye karistigi söyleniyor. Yani Gencler küme düsürelemez
Kayserispor-Manisaspor 1-2 Baska takimlar tarafindan muhtemelen FB? Kayserispor'un yenmemesi istenmis
Fenerbahçe-Konyaspor 2-0 FB sözde Yilmaz Vural'a sike vermis.
Gençlerbirliği-Trabzonspor​ 1-2 FB Genclere tesvik vermis
Eskişehirspor-Fenerbahçe 1-3 FB sike vermis
Eskişehirspor-Trabzonspor 0-0 FB Karan ve Büloya tesvik vermis
Bucaspor-Fenerbahçe 3-5 FB bazi Bucasporlu futbolculara tesvik
Fenerbahçe-Büyükşehir Bld. 2-0 FB ibrahim Akin'a para vermis
Karabükspor-Fenerbahçe 0-1 Bu mac Emenike oynamadi diye listede var
Sivasspor-Fenerbahçe 3-4 Korcan + Yönetim sike parasi almis
Beşiktaş-Büyükşehir Bld. 2-2 pen (kupa) Bjk ibrahim akina sike teklif etmis
Fenerbahçe-Ankaragücü 6-0 ankaragücülü futbolcular sike yapmis
Fenerbahçe-Kayserispor muhtemelen volkan babacanin yedigi gol kast ediliyor.
Beşiktaş-Fenerbahçe 2-4

yukarda yazdiklarimin hepssi iddia.

Yani uzun lafin kisasi: sike'ye yöneticiler karismadigi sürece takimlar küme düsürülmez diger durumlarda sadece futbolcular ceza aliyor.

topun ağzında fener ve sivas var.
bi ihtimal eskişehir ve ts

berduh
07.07.2011, 14:17

-30 filan yok kardeş. ligden düşürülme ve gerekirse - puan. buyur talimat açık ve net.

MADDE 55 – MÜSABAKA SONUCUNU ETKİLEME
(1) Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna
teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik pirimi verilmesi de bu
kapsamdadır.
(2) Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak
mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin
ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
(3) İhlalde sorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.Futbol Disiplin Talimatı
12
(4) Anılan yasağın hakemler tarafından ihlali halinde sürekli hak mahrumiyeti cezası verilir.

tavatir
07.07.2011, 14:19
Evet arkadaşlar kanun çok açık ve net.

Yönetimsel bazda şike veya teşvik primine karışan bir kulüp küme düşürülür. Yani düşürülebilir demiyor, direkt düşürülür diyor. Böyle bir durumda hiç kurtarışı olmaz.

58MUAMMER58
07.07.2011, 14:21
fb sivas mersin adana kartal yönetim bazında şike yaptı deniliyor ,incelenen maçlarda var beni sivasspor ilgilendiriyor yönetim hiç birşey olmayacak gibi çalışmalara devam etmelidir en kötü ihtimalleride göz önüne alıp ona göre hazırlıklı olmakda fayda vardır B planı herzaman hazır tutulmalıdır olmuşla ölmüşe çare yok yalnız ben ve bütün sivaslılar böyle kuzu kuzu düşmeyi kabul etmemeliyiz biz kimsenin icazetiyle siyasetle filan çıkmadıkki bu şekilde düşürülelim delil dedikleri her büyük maçda herkesin gördüğü göreceği karelerdir.

mishka
07.07.2011, 14:21
Arkadaşlar ilginç bir maçta 2-4 biten bjk-fener maçı . o maçtaki iddia ne acaba. ferrari mi başka birşey mi ?

tavatir
07.07.2011, 14:23
Arkadaşlar ilginç bir maçta 2-4 biten bjk-fener maçı . o maçtaki iddia ne acaba. ferrari mi başka birşey mi ?

Ferrari ve hakemle ilgiliydi sanırım. Ama o maç zaten kanun yayımlanmadan öne oynanmadı mı ?

50sekiz
07.07.2011, 14:23

kimine göre ferrari kimine göre hakem cüneyt cakir.

mishka
07.07.2011, 14:25
Cüneyt Çakırla ilgili açılan konuda da söyledim, onun maçları hep beni rahatsız etti. Bu kadar yükselebilecek bir hakem de değil.

akifesk
07.07.2011, 14:34
Trabzonsporlu yöneticilerin, ligin ikinci yarısında yaptıkları Eskişehirspor (0-0) ve Sivasspor (3-2) karşılaşmalarında rakip takım oyuncularına şike teklifinde bulundukları ancak yine para engeline takıldıkları ifade edildi.

-şikeye teşebbüs den ts de düştü o zaman

Murad_Kelleci58
07.07.2011, 15:14
Kardeş bu yazı senin eserinse mükemmel.. Bende aynı fikirdeyim. 3 takım da (-) puanla başlar, Fener ŞL'ne katılamaz herkese bir göz dağı verilir.

Evet kardeş noktasına virgülüne kadar bana ait.. Naçizane fikirlerimi paylaştım.. Belki biraz duygusal bir yanı var ama, mantık dahilinde olan konularıda paylaşmaya çalıştım..