Orijinalini görmek için tıklayınız : Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi zor bir ihtimal

akifesk
11.07.2011, 11:20
Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi zor bir ihtimal

Fenerbahçe hakkında gündeme gelen iddiaların iftira olduğunu savunan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Sarı-lacivertli kulübün küme düşürülmesine ise ihtimal vermediğini söyledi. Bu aşamada Federasyon'a büyük iş düştüğünü belirten Cavcav, şöyle konuştu: "Türk futbolunun lideri olan bir kulübün böyle işlere kalkışacağına ihtimal vermiyorum. Güçlü bir kadrosu ve üst düzey olanaklara sahip olan Fenerbahçe'nin maç satın almasının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bazı şeylerin de iftira olduğu kanaatindeyim. Federasyon'un alacağı karar, umarım kulüplerimize zarar vermez." F.Bahçe'nin küme düşürülmesinin zor bir ihtimal olduğunu vurgulayan Cavcav, "Yarın (bugün) Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yapacağız ve bu konuyu masaya yatıracağız. Bence böyle bir şey mümkün değil. Aksi takdirde F.Bahçe'nin küme düşürülme ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. O zaman Türkiye'deki kulüplerin akıbeti meçhul olur." dedi.

chatlaq
11.07.2011, 11:22
bir ayağı çukurda hala gündem de kalmaya çalışıyor.

tavatir
11.07.2011, 11:31
İlhan Cavcav ne için söyledi bilemem ama kanunlar son derece açık. İlhan Cavcav gelirlerin düşeceğini düşünmüş olabilir.

Bu arada Fb oyuncularını kaybetmeye başladı gibi görünüyor. Corriere Dello Sport'un aciklamasina göre FB'li Andre Santos önümüzdeki sezon AS ROMA formasi giyecek.

akifesk
11.07.2011, 11:35
Sokrates idama götürülürken karısı ağlayarak “Sen suçsuzsun neden seni haksız yere götürüyorlar?” demiş,

Sokrates ise: “Haklı yere götürseler daha mı iyiydi?” cevabını vermiştir.

HababamHa
11.07.2011, 11:52
Cav cavda kendinden korkuyor fb yi düşündüğünden değil.

Cavcavı da gözaltına alırlarsa bak ozaman çene hareketlerine.:)

MaXiMuM
11.07.2011, 11:55
Cavcav ekonomiden iyi anlar.. Bu konuşması fener sevgisinden değil elbetteki.. Küme düşürmeler olursa diğer takımlarında ekonomik yönden battığının resmidir.
O yüzden rahat olun düşme falan olmaz. sadece eksi puanlar verilir o kadar.

bulentt07
11.07.2011, 12:02
Sokrates idama götürülürken karısı ağlayarak Sen suçsuzsun neden seni haksız yere götürüyorlar? demiş,

Sokrates ise: Haklı yere götürseler daha mı iyiydi? cevabını vermiştir.

Cok güzel bir söz söylemiş socrates ama camur at izi kalsın gibi bir atasözü var yani baskanımıza biz güvensekte ilerde hep birileri bunu hatırlatacak.

bulentt07
11.07.2011, 12:07
ibrahim tatlısesi sevmesemde sesine laf edemem aziz yıldırımı sevmesemde futbola kazandırdıkları anadolu kulüplerinin yanında bjk gs ts ye de maddi kazanc ve tesislesme yönünden öncü olmustur.bu ligde fb olmazsa dıgıturk iddia tüm tv gelirleri enaz yüzde otuz azalır.ben sapına kadar sivaslıyım sivassporluyum ama birde bu gercekler var.yanı fb dusurelemez dolayısıyla bızıde dusuremezler.

HALIL
11.07.2011, 12:08
feneberbahce kume dusurulmicekmis buyuk zarar olur diyorlar onlar dumesze biz hayda hayda dusmeyiz

akifesk
11.07.2011, 12:12
feneberbahce kume dusurulmicekmis buyuk zarar olur diyorlar onlar dumesze biz hayda hayda dusmeyiz

küme düşmeyiz ama -10 puandan fazla bir ceza verirlerse de çok sıkıntı çekeriz. tabi hertürlü karara da hazır olmalıyız..

chatlaq
11.07.2011, 12:16
eğerki bir ceza alma durumu olursa -10 dan yukarısı bize yaramaz

bulentt07
11.07.2011, 12:23
eskisehir fb sivas diyelimki eksiden basladı bizim icin sınır eksi 10 olur fazlası olacaksa işimiz cok zor olur.ama hic bir sey bank asyadan kötü degildir.

MaXiMuM
11.07.2011, 12:27
küme düşmeyiz ama -10 puandan fazla bir ceza verirlerse de çok sıkıntı çekeriz. tabi hertürlü karara da hazır olmalıyız..

Bu sene takımımız çok iyi arkadaşlar. - 10 puan ceza da verseler altından rahatlıkla kalkabilecek durumdayız.

ahhguzum
11.07.2011, 12:38
-30 la başlarız diye duydum fenerde bizde

ahhguzum
11.07.2011, 12:39
bence de düşüremezler bütün gelirlerin yok olmasına göz yumamazlar ama bir yandan yeni çıkan kanun var o nolcak ozaman da düşürmeleri gerekiyor....

cabuker
11.07.2011, 12:44
düşürüp düşürülmemesi önemli değil. Eğer sen "şike" den ceza alıyorsan ha düşüürmüşleeeer ha eksi bilmem kaç puan dan başlatmışlar.

bu arada FB düşürülmesse bu demektir ki türkiye de her şey serbest isteyen istediğini satın alır satar parası olan gücünü konuşturp şampiyon olur.

antep-sivas ve sivas-İBB maçlarını da araştırsınlar o maçlarda temiz maçlar değil....(kanımca :D)

burak58as553
11.07.2011, 12:50
Fb düşmezse otomatik olarak bizde düşmeyiz heralde :)

adres58
11.07.2011, 12:56
İlhan Cavcav ne için söyledi bilemem ama kanunlar son derece açık. İlhan Cavcav gelirlerin düşeceğini düşünmüş olabilir.

Bu arada Fb oyuncularını kaybetmeye başladı gibi görünüyor. Corriere Dello Sport'un aciklamasina göre FB'li Andre Santos önümüzdeki sezon AS ROMA formasi giyecek.

Zaten FB nin küme düşmesi demek Futbolda maddi anlamda çok büyük düşüşlerin hatta bu düşüşün kaosa neden olması demek. Eğer pastanın en büyük paylaşılması söz konusu ise bu temel taşın en birinci derecede söz sahibi Fenerbahçe görünüyor. İkinci derecede Gs, Bjk, Ts; Üçüncü derecede ise diğer Anadolu kulüpleri geliyor... Bu basit bir denklem... Şu anda gayri resmi rakamlara göre 165 binin üzerinde Fenerbahçeli dekoder sahibi insanları düşünürseniz ne demek istendiğini açıkca anlayabilirsiniz... 2 Katrilyon üzerinde toplam gelir sağlayan bir kuruluşun iflasına sebeb olabilecek bir vehamet söz konusu... Bu ülkede bir Uzanlar (teleon) faciası yaşanmış fakat söz konusu rakam bu rakamın 100 de biri kadar bile değilken ülke futbolu devletinde devreye girmesi ile halledilmişti. ama şimdi durum daha kötü...
Haa şimdi birde işin hukuksal boyutu var. Bu boyutta kaç tane takım bundan etkilenecek belli değil.. Şu anda Fenerbahçe, Sivassporumuz, Eskişehirspor var, ardı arkasıda geliyor maalesef. Bu durumda kriz dahada büyüyecek. Bazı spor bilginleride bu duruma parmak basıyor. Yoksa Fenerbahçe düşsün yada Eskişehir Sivassporumuz düşsün bunda hukuksal olarak bir durum söz konusu değil ama ya kaos ne olacak.

İşte bunu hesaplamaya çalışıyor herkes (TFF)... Zannediyorum bu tutuklamalar, cezalar daha bir çok takımıda etkileyecek görünüyor (BJK, Ankaragücü, Trabzon, Bursa, Gaziantep, Buca, Konya Mersin İY vb)

Ama tahminim spor bilginlerinin düşüncelerine yakındır. Belli bir oranda puan indirimine gidilecek ve küme düşme olmayacak yönünde. Bu iştende en büyük zararı biz çekeceğiz görünüyor.
Eğerr -10 larda başlarsak bir ihtimal kurtulma şansımız olabilir ama -10 altında işimizin hiçde kolay olduğunu söyleyemem.

İnşallah güzel ve aydınlık bir karar verilirde bizlerde rahatlarız Türk sporuda ekonomik olarak rahatlar. Ama yapanın yanında kalır o başka...

B.DUMANLI
11.07.2011, 13:16
Küme düsürmezler diyen bu sözü etmeden bir kez daha düsünmeli.UEFA olmasa bu olaylar bu kadar büyümezdi,fakat UEFA herseyi su anda kontrol altinda tutuyor,takimin adi FB´de olsa gerekirse düsürecekler.Avrupa basininda bu sike olaylari yer buldu bu yüzden af diye birsey söz konusu olamaz.Sike yapan bir alt kümeye düsürülür ve belli bir -puanla lige baslar.Savciligin elindeki deliller 26 kisiyi cezaevine gönderdi.Sucsuzlugu mahkemede belli olacak fakat,sucsuz insan en az 6 ay hapiste yatiyor.Bu olay biraz migde bulandiriyor.

emreOKOCHA
11.07.2011, 13:52
Fenerbahçe ksin düşürülecek.Sivasspor da-10 yada -20 arası bir puanla lige başlayacak.Kişisel olarak da futbolculara ve tutuklama alan yöneticilere ömür boyu men verilcek...Tahminlerim böyle.

şarkışla 58
11.07.2011, 14:34
-20 puan çok fazla altından kalkamayız.-10 İYİDİR

SaYa
11.07.2011, 15:41
-30 la başlarız diye duydum fenerde bizde

-30 mu yok daha .. kume dusursunler daha iyi. -30 la baslamak sezon bitiminde 35 puan alt limit olsa 65 puan toplamamiz gerekiyor demektir.nerdeyse sampiyonluk puani. fener oyle yada boyle yirtar ama olan bize olur.Insallah eksi 10 dan fazla ceza vermezler bize.
Ustelik fenerde bizde ifadesi yanlis.Adamlarin 12 maci sorgulaniyor bizimse sadece 1. ayni ceza olurmu hic

ozledımeskıyı
11.07.2011, 15:53
fb düşürmüyecekler kurban arıyorlar Sivas ın öncde geleni Sivaslılar böyle susmaya devam ederse o kurban biz olacağız ben devletin adaletine güvenmiyorum

YENiCERiavrupa
11.07.2011, 16:46
fb düşürmüyecekler kurban arıyorlar Sivas ın öncde geleni Sivaslılar böyle susmaya devam ederse o kurban biz olacağız ben devletin adaletine güvenmiyorum
Cok Dogru ve guzel net konusmusun Kardesim Fb dusurmicekler bizi dusurcekler ve bizde sessiz kaliyoruz.

ec58
11.07.2011, 16:50
Bir -30 çok fazla -10 iyidir, altından kalkarız muhabbeti gidiyor.

Ancak durum bildiğiniz gibi değil.
1. Şike kanaatine varırsa federasyon, Şike yapan takım küme düşer bu kesin.
2. Küme düşürülen takıma suçun derecesine göre - (eksi) puanla başlama cezasıda verilebilir. Yani bank asya da - 18 puanla başlama gibi. Bu seçmeli, verilmesi zorunlu değil.
3. Esas cezayı vermeyip (küme düşme), seçmeli cezayı vermek mevzuata göre mümkün değil. Yani süper lige eksi puanla başlamak mümkün değil. Siyah yada beyaz bir durum. Grisi yok koyu siyahı var :)

Önümüzde iki ihtimal var; Ya düşeriz ya düşmeyiz. Düşersek eksi puan cezası ilaveten gelebilir. Düşmezsek eksi puan olmaz, Düşmemek demek Sivasspor şike yapmamış demektir, niye eksi puan olsun.

effenberg
11.07.2011, 17:40
Fenerbahce sayet düsürülmese artik lig bitmistir demek parayi batiran sike yapar nasil olsa düsme yoktur diye kim olursa olsun sike yapan cezasini cekmelidir..Simdi Fenerbahce yerine baska bir Anadolu takimi olmus olsaydi acaba gözünün yasina bakarlarmidi???
Italya da Juve Fransa da PSG düsürse TR de FB,GS,TS,BJK veya baska bir takim da düsmelidir..
Hem TR de futbol temize cikmis olur hemde Avurpa da itibarimiz artar futbol ve Devlet olarak.
Futbol da zarar filan laga luga olaylari ört bast etmekten baska bir sey degil takimini sevan II.Ligde de destekler ve II.Lige faydasi olur FBin düsmesi.

58MUAMMER58
11.07.2011, 17:43
:mad:BU DAVA BAŞTAN SONA SKANDAL medya aracılıyla hedef takımlar linç ediliyor burda en zayıf halka sivasspor ne siyasette ne medyada ne sokakta kimsesi yok herkes kendine göre senaryo üretiyor:mad: cav cav akıllı adam 2 3 yılda birde olsa beleşe aldığı adamları büyüklere gagalıyor onun derdi FB değil parası azalacak ona üzülüyor bende kendime göre senaryo ürettim :mad:FB İLE SİVASI düşürürler eskişehire biraz para cezası birazda -puan cezası verirler 2.ligden rize ve konyayı alırlar tepkilere dayanamazlar İBB İLE FB Yİ hülle yaptırırlar sivas düştüğüyle kalır FB de yeniden süperligde mücadele eder bizde fb yalakalığı yapmanın cezasını çekeriz bizim için en kötü senaryo düşürdükten sonra -puan cezasıda verilmesi o felaketimiz olur .:mad:

muhsin koçak
11.07.2011, 17:52
Cavcav ekonomiden iyi anlar.. Bu konuşması fener sevgisinden değil elbetteki.. Küme düşürmeler olursa diğer takımlarında ekonomik yönden battığının resmidir.
O yüzden rahat olun düşme falan olmaz. sadece eksi puanlar verilir o kadar.

Senin bu dediğinin olması mümkün değil arkadaşım.Bütün hukukla iligili kişilerin söylediğine göre küme düşürme cezası vermeden başka cezalar gündeme gelemez.

sinansakru
11.07.2011, 21:00
İnşaallah Kimse DÜŞMEZ Trabzon bile Daha onları Çok yeneceğiz !!!

migroArmis
12.07.2011, 00:53
kesinlikle düşürülecek belki uzun bi zaman periyodu olabilir ama düşürülecek...

mucahitbaba58
12.07.2011, 00:58
yw birakin kimse ozellikle uc buyuk kluplerden kimse dusmez merak etmeyin simdi artislik yapiyor mahkeme ama karara gelince kivirirlar bu sayede kucuk takimlarda yirtar bir uyari olur zaten yoneticiler acdi gozunu artik daha sike yapamazlar yaparlarsa o zaman duser benim kanahatim bu

kartalyiğido
12.07.2011, 03:19
bu küme düşme meselesine çok takan arkadaşlar var, 6222 sayılı yasada şike yapanlara verilecek cezalar belirtilmiştir,küme düşme diye bir madde yoktur, 2009 mu 2008 yılındamı çıkarılan futbol disiplin talimatında vardır, şike takımlar arsında yapılırsa küme düşürülür, bu çağda takımlar arasında şike yapılabilirmi, şike yapmışlarsa şahıslar arsında yapılmıştır onlar ceza alır

akifesk
12.07.2011, 09:55
mehmet ali aydınlar "
"Bu işin içinde sadece Fenerbahçe yok. 6-7 tane daha kulüp var. iki tane daha büyük kulüp var. Bizim elimizde sihirli değnek yok. Herkesi memnun etmemiz mümkün değil.
Karar almamız için savcının iddianame vermesi ve bizim de delilleri görmemiz gerekli.
Bu işlere karışanları ömür boyu futboldan men etme hakkımız var. Biz de en ağır cezaları vereceğiz. Ama kişisel görüşüm kurumlarla kişileri karıştırmamak gerektiği yönünde. Bir üst mahkemeden de tutuklama kararı çıktığı taktirde biz de disiplin soruşturmasını başlatacağız"

buda demek oluyorki lig başlasa bile herşey olabilir. ankaraspor gibi ligin ortasında küme düşmeler olabilir..

izmirliyigido
12.07.2011, 11:07
Bence Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi, hem ülke ekonomisine zarar verir, hemde düşmesi için bazı şeylerin açığa çıkması lazım gelir ki, o zaman da Fenerbahçe ile beraber diğer bütüüüüüünn takımların foyası açığa çıkar.

İşte o yüzden ne oldu, "dünün düşman kardeşleri, bugünün kan kardeşleri, kankaları, panpaları, pampişleri oldu vesselam"... Açıklamaya bakar mısınız? Kulüpler arasında herhangi bir ayrıcalık yok, aramız da en ufak bir çatlak yok, aramızdan su sızmaz vs vs vs..

Yani kısaca bizim oralrın deyimizle "it itin kuyruğuna basmaz"... Basarsa ne olacağı belli. Ben isterdim ki, herkesin pisliği çıksın ama bu arada haksız yere bizim canımız yanacak, Sivasspor küme düşürülecek, başkan haksız yere ceza alacak. Onun için; "SİVASSPOR için hayırlısı ne ise o olsun". İnşallah bu hayırlıdır.

AYK

<Sivasspor58>
12.07.2011, 11:19
Fenerin avukatlığı sana mı kaldı Cavcav Türk futbolunun temizlenmesi için bu şikecilerin ligden düşürülmeli. Haaaaa o i.neleri düşürmezlerde bizi dünden düşürmemeleri lazım. Uyannnnnnnnnnn Sivasssssss uyannnn artık şu Febe yalakalığından kurtul takımımıza sahip çık. Sivasspor'dan başka yok fenerin canı cehennemeee. V Sivasspor bir an önce Fenerin kardeşi gibi saçma izlenimden kurtulmalı fener değil kardeşimiz benim için artık düşmanın önde gideni.

4eylül
12.07.2011, 11:49
hele şike tesbiti kanıtlansın düşürülüyormu düşürülmüyormu yasalarımı çiğneyecekler

HALIL
12.07.2011, 12:01
vallaha ben kimsenin dusecegine inanmiyorum bu bir komplo iftira gibi bir sey

6-7 takimi dusuremezler dunyaya rezil mi olalim bence yapmazlar herkez aklanir olur biter

migroArmis
16.07.2011, 00:55
Bence Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi, hem ülke ekonomisine zarar verir, hemde düşmesi için bazı şeylerin açığa çıkması lazım gelir ki, o zaman da Fenerbahçe ile beraber diğer bütüüüüüünn takımların foyası açığa çıkar.

İşte o yüzden ne oldu, "dünün düşman kardeşleri, bugünün kan kardeşleri, kankaları, panpaları, pampişleri oldu vesselam"... Açıklamaya bakar mısınız? Kulüpler arasında herhangi bir ayrıcalık yok, aramız da en ufak bir çatlak yok, aramızdan su sızmaz vs vs vs..

Yani kısaca bizim oralrın deyimizle "it itin kuyruğuna basmaz"... Basarsa ne olacağı belli. Ben isterdim ki, herkesin pisliği çıksın ama bu arada haksız yere bizim canımız yanacak, Sivasspor küme düşürülecek, başkan haksız yere ceza alacak. Onun için; "SİVASSPOR için hayırlısı ne ise o olsun". İnşallah bu hayırlıdır.

AYK

Kesinlikle katılmıyorum düşüncelerinize...Bunun sebebi istanbul takımlarını sewmemem de değil..İş bu sefer çok başka İşin arkasında dewlet war.İş tff ye kalsa dediklerinize katılırım..Kaldıki tff veya dewlet olası bir küme düşürmeme durumunda vereceği cezalar ufak tefek cezalar değil ...5 yıla waran organizasyonlardan men cezaları kapıda..Ayrıca f.b nin düşmesi Türkiye ekonomisine wereceği zarar dewede kulak kalacaktır..

TEKOTORİTE58
16.07.2011, 13:25

EVET DOĞRU DİYORSUNDA, 2 SENE ÖNCEDE KANUNLAR AÇIK DEGİLMİYDİ ? BJK ANTEPE TEŞVİK VERİNCE İYİMİYDİ SİVASIN ŞAMPİYONLUGU ÇALINDI NERDEYDİ FEDERASYON ?

DİYARBAKIR'I 2 SEFER SAHASI KAPANAN TAKIM BİR ALT LİGE DÜŞÜRÜLÜR MADDESİNE NE OLDU Kİ DİYARBAKIR DÜŞÜRÜLMEDİ?

KUSURA BAKMADA FB'YE GÜÇLERİ YETMEZ. SONRA İŞİN İÇİNDE SİVASSPOR OLMASA HADİ NEYSE. BİR SİVASLI OLARAK ŞİKE MİKE YOK. İFTİRA VE YALAN HEPSİDE AKLANARAK ÇIKACAK.

TRABZONDA ŞU SİVASA NASIL GELECEK GÖRECEGİZ. FB BJK, GS, TRABZONU EZE EZE YENDİ ŞAMPİYON OLDU. O ZAMAN FB TRABZON MAÇIDA ŞİKE... ÇÜNKÜ FB ŞİKESİZ HİÇBİRTAKIMI YENEMEZDE NASIL OLUYORDA GS HERSENE BJK HERSENE TRABZON'U YENİYOR? ZATEN TAKIM DEGİL AMA BU FB ÖZELLİKLE SİVASSPOR'U YENİNCE SİVAS YATTI OLUYOR?

ÇOK AYIP ÇOK ASIL ŞİKE TRABZON KARABÜK VE BUCA MAÇINDA.

bassguitar
16.07.2011, 13:35
herkes cıkarları dogrultusunda konusmaya devam ediyor..lig tv nin derdi baska.medyanın derdi baska cavcavın derdi baska.

jaguar19
16.07.2011, 16:39
kesinlikle düşürülecek belki uzun bi zaman periyodu olabilir ama düşürülecek...

Ben de böyle düşünüyorum.
Yok türk futbolu zarar görürmüş yok lig tv batarmış takımlar az kazanırmış hikaye

Bir takım şike yaptıysa düşürülür bunun başka bir yolu yok abicim.
Ha yok düşürülmüyorsa işte o zaman türk futbolunu kaos bekliyor demektir.

Lig 3..5 maç hariç olaysız maç neredeyse olmaz.
Her maçta şike aranır, hakemlik resmen biter.Küfürsüz hakaretsiz maç olmaz.
Çünkü şike yapanın yaptığı yanında kar kalıyor düşüncesi ortaya çıkar.
İşte bu düşünce ligi içten içten bitirir.

Neyse gelelim olacaklara Mecnun odyakmazın bu işlere karışacağını sanmıyorum.
Bu işlere karışan çıkıp evet yaptım demez tabi ama adam büyük yeminler etti.
Korcan sivası bağlamaz, aynı şey es es için de geçerli oyuncuların ve t.d lerin yaptıkları kulübü bağlamaz.

Fb hakkında iddalar çok önemli eğer bunlar gerçekse bankasya bile değil 2..3 kere alt lige gönderilmesi lazım fb nin.Bjk aleyhine bi kaç oyuncu yaptıklarını itiraf etti yani kanıtlandı o zaman bjk de düşer çünkü yönetici olayın içine karışmış.

Ts de bişey çıkmadı diğer takımlar da 3. dalgada ne çıkar bilmiyorum şimdilik
fb ve bjk nin durumu çok kritik.

Ayrıca itirafların gelmesi bu soruşturmanın ne kadar ciddi olduğunu gösterir.

yol58
16.07.2011, 16:47
arkadaşlar ümit ederimki kimse küme düşmesin her kim olursa olsun çok çok yazık olur o kadar kolay degil bir kulübün kaderiyle oynamak .tabiki temiz futbol istiyoruz.açıkcası bende şike iddalarının asılsız olduguna inananlardanım hayırlısı artık göz bebegimize bişey olmasın yeter

Çılgın Türk
16.07.2011, 17:14
Ben de böyle düşünüyorum.
Yok türk futbolu zarar görürmüş yok lig tv batarmış takımlar az kazanırmış hikaye

Bir takım şike yaptıysa düşürülür bunun başka bir yolu yok abicim.
Ha yok düşürülmüyorsa işte o zaman türk futbolunu kaos bekliyor demektir.

Lig 3..5 maç hariç olaysız maç neredeyse olmaz.
Her maçta şike aranır, hakemlik resmen biter.Küfürsüz hakaretsiz maç olmaz.
Çünkü şike yapanın yaptığı yanında kar kalıyor düşüncesi ortaya çıkar.
İşte bu düşünce ligi içten içten bitirir.

Neyse gelelim olacaklara Mecnun odyakmazın bu işlere karışacağını sanmıyorum.
Bu işlere karışan çıkıp evet yaptım demez tabi ama adam büyük yeminler etti.
Korcan sivası bağlamaz, aynı şey es es için de geçerli oyuncuların ve t.d lerin yaptıkları kulübü bağlamaz.

Fb hakkında iddalar çok önemli eğer bunlar gerçekse bankasya bile değil 2..3 kere alt lige gönderilmesi lazım fb nin.Bjk aleyhine bi kaç oyuncu yaptıklarını itiraf etti yani kanıtlandı o zaman bjk de düşer çünkü yönetici olayın içine karışmış.

Ts de bişey çıkmadı diğer takımlar da 3. dalgada ne çıkar bilmiyorum şimdilik
fb ve bjk nin durumu çok kritik.

Ayrıca itirafların gelmesi bu soruşturmanın ne kadar ciddi olduğunu gösterir.

Ahmet Celebi'yi unutmussun...
Eger 3. dalga gelmezse 3 takim garanti küme düser gibi görünüyor suan icin.
TFF bu takimlari düsürmezse UEFA Türk takimlarini 5 sene herhangi bir Uluslar arasi organizasyona almaz.
Burada en önemli soru TFF lig tarihini ileri alip düsecek takimlari ilan eder sonra ligi mi baslatir yoksa Ankraspor'da oldugu gibi lig oynanirken mi düsürür.

sebasteia
16.07.2011, 18:09
'çılgın türk' yorumlarını takipteyim. bariz bir şekilde sivasspor'un aleyhine olan her durumun her olayın üzerine atlıyorsun. bütün olumsuz haberleri burada yayınlama, sivasspor kulübünü, yönetimi ve başkanı itham edip zan altında bırakmak için elinden geleni yapıyorsun.

gerçekten sorununun kimle olduğunu merak ediyorum. başkanla mı, yönetimle mi, sivasla mı veya sivassporla mı?

çok şükür sayıları şimdilik azaldı ama burada senin gibi birkaç kişi daha vardı, onların yolundasın.

inşallah sivasspor ve başkana en ufak bir zarar gelmeyecek. e o zaman da kendini duvarlara, taşlara mı vurursun, çıkıp balkondan mı atlarsın bilemem...

HALIL
16.07.2011, 18:12
bende diyorum ki hic biri dusmicek duserse de bence buyuk bir komplodur

sebasteia
16.07.2011, 18:16
farkında olup veya olmadan sivasspor'a zarar verenler, verilen/verilecek zarardan mutlu olacaklar aşağıdaki haberi okusunlar. bir battı mı kurtulmanın ne kadar zor olduğunun haberi. o halde batmadan önceki halimizin kıymetini bilelim:

Konya şaşkın!

Konyaspor'un borçları 25 milyon lira, ancak kulüp için düzenlenen yardım kampanyasında sadece 15 bin lira toplandı.

Yaklaşık 25 milyon lirayı bulan borçları nedeniyle tarihinin en zor günlerini geçiren Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Konyaspor, ''Şimdi destek zamanı'' sloganıyla başlattığı yardım kampanyasında, geride kalan 10 günde sadece 15 bin lira toplayabildi.

Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün 25 milyon lirayı bulan borçları ve UEFA'nın getirdiği 2 dönem transfer yasağı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirtti.

Ekonomik darboğazdan çıkma adına yönetim kurulunun aldığı kararla 6 Temmuz 2011 Çarşamba günü ''Şimdi destek zamanı'' sloganıyla bir yardım kampanyası başlattıklarını anımsatan Karapınar, bu zor süreçten şehrin desteğini alarak çıkabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Karapınar, şehrin ileri gelenlerini, iş adamlarını, taraftarı ve ''Konyalıyım'' diyen herkesi kulübe destek olmaya davet ettiklerini, ancak geride kalan 10 günde hiç beklemedikleri bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını bildirdi.

Yardım kampanyası için kurulan ''simdidestekzamani.com'' adresli internet sitesi üzerinden geride kalan 10 günde sadece 210 kişinin toplam 15 bin lira yardımda bulunduğu ifade eden Karapınar, şehrin kampanyaya gereken ilgiyi göstermediğini vurgulayarak, ''Hedefimiz en az 5 milyondu. 10 günde toplanan para ise 15 bin lira. Şaşkınlık içerisindeyiz. Çok komik, çok ayıp... Çok ciddi beklentilerimiz vardı. Hayal kırıklığı yaşıyoruz'' dedi.

''BİR PAKET SİGARA PARASINI ÇOK GÖRENLER...''
Karapınar, Konyaspor'un şehrin en önemli markalarından biri olduğunu, kampanyaya verilen cılız desteğin kendilerini derinden üzdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Konyaspor'un borcu sadece kişi ve kurumlarla değil, Konya şehrinin birlikteliğiyle ödenebilir. İçinde bulunduğumuz olumsuz durumdan ancak birlikte hareket ederek çıkabiliriz. Biz sıkıntıları ortaya koyduk. 'Konyasporluyum' diyen herkesin mutlaka yardım etmesi gerektiğini söyledik. Sadece 100 bin kişi iki paket sigara tutarı destekte bulunsa kulübe çok büyük bir katkı yapılmış olacak. Ancak 2 milyon nüfusa sahip Konya'da 10 günde kampanyaya sadece 210 kişi destek verdi. Söz konusu Konyaspor'un durumu olunca herkesin söyleyeceği bir şeyler oluyor. Ancak iş başa düştüğünde, bir paket sigara parasını Konyaspor'a çok görenler 'Konyasporluyum' diyemez.''

Kampanyayı sürekli gündemde tutacaklarını dile getiren Karapınar, ''Konyaspor ciddi bir sınavdan geçiyor. Biz Konyaspor için gecemizi gündüzümüze katarken, Konya şehrinin de duyarlı olması ve yardım çağrımıza ses vermesi gerekmektedir'' diye konuştu.

Alacaklarının temlik altında ve tek güvencelerinin de Konya halkı olduğunu vurgulayan Karapınar, bıçağın kemiğe dayandığını, son nefeslerini almakta olduklarını belirterek, destek çağrısını yineledi.
http://www.htspor.com/futbol/haber/648993-konya-saskin

Elbeyliliyiz
16.07.2011, 18:20
[QUOTE=bulentt07;731603]ibrahim tatlısesi sevmesemde sesine laf edemem aziz yıldırımı sevmesemde futbola kazandırdıkları anadolu kulüplerinin yanında bjk gs ts ye de maddi kazanc ve tesislesme yönünden öncü olmustur.bu ligde fb olmazsa dıgıturk iddia tüm tv gelirleri enaz yüzde otuz azalır.ben sapına kadar sivaslıyım sivassporluyum ama birde bu gercekler var.yanı fb dusurelemez dolayısıyla bızıde dusuremezler.[/QU
Haklisin Gardas sapi mamapi dinlemezler ve sucu ispat edilirse kim olursa olsun.

Çılgın Türk
16.07.2011, 18:21
'çılgın türk' yorumlarını takipteyim. bariz bir şekilde sivasspor'un aleyhine olan her durumun her olayın üzerine atlıyorsun. bütün olumsuz haberleri burada yayınlama, sivasspor kulübünü, yönetimi ve başkanı itham edip zan altında bırakmak için elinden geleni yapıyorsun.

gerçekten sorununun kimle olduğunu merak ediyorum. başkanla mı, yönetimle mi, sivasla mı veya sivassporla mı?

çok şükür sayıları şimdilik azaldı ama burada senin gibi birkaç kişi daha vardı, onların yolundasın.

inşallah sivasspor ve başkana en ufak bir zarar gelmeyecek. e o zaman da kendini duvarlara, taşlara mı vurursun, çıkıp balkondan mı atlarsın bilemem...

neyin takibinde isen devam et takibine ama anlamadigim medyada cikan haberleri burada paylasinca niye bozuldun? ben olumlu haberi de olumsuz haberide ekledim.
niye gocundun anlamadim.

bana akil veriyorsun kendin haber ekliyorsun.
bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.

migroArmis
16.07.2011, 22:51
bende diyorum ki hic biri dusmicek duserse de bence buyuk bir komplodur

Bu işin komplosumu kaldı..Lütfen her şey ayan beyan ortada ..Delillerle ispatlanıyor...Komplo dediğiniz şey olmayan bir suçu birine çeşitli düzenbazlıklarla yüklemek değilmidir...

58CeZa58
16.07.2011, 23:54

barcelona istiyor onu romada ne isi var ozmn

yigidoss
17.07.2011, 00:02
Yazdıklarımdan beni Fb li diye yargılayacak kişiler!! çıkacak biliyorum ama ben Fb li değilim ve Sivasspordan başka da takım tutmadım hayatımda.

Amaa şunu kabul etmek lazım ki Türk futbolu demek Fenerbahçe demek. Ekonomik gücüyle taraftar sayısı ve taraftarının samimiyetiyle çok büyük bir güç. Şu şike iddialarından sonrada gördüm ki gerçekten Türkiyede Fb ve diğerleri var(kamuoyu açısından). Diğer takımlarda bunun farkında ve paçaları tutuşmuş durumda. Fb olmadan Sportoto Süperlig hiç bir şey ifade etmiyor. Marka değeri de düşük maddi değeri de.Cavcav yılların kurdu bunları çok iyi biliyor.

Zaten benim şahsi fikrim bu soruşturma malum hocanın güç gösterisi

tavatir
17.07.2011, 00:15
Aslında futbol demek Fb demek değil ama bence Fenerbahçelilerin futbola yüklediği anlam çok fazla olduğu için ekonomik olarak Fb'ye yönelik işliyor sektör. Yani örnek verecek olursam belki Gs taraftarı daha fazladır ama ekonomik olarak Fb kadar etkili olamıyor. Açıkçası bu abartılı durumu çok gereksiz buluyorum. Genellikle Trabzonlularla olan atışmalarımızın birçoğu bu noktadan çıkıyor. Ama mesela ben Fenerbahçeli veya Trabzonsporlu herkesi aynı kefeye koymuyorum. Futbola gereksiz yere çok fazla anlam yüklemelerini, futbol yüzünden kavgalar yapıp insanları genellemelerini eleştiriyorum ama asla onlara aynı muameleyi yapmıyorum.

Mesela bir Trabzonsporlu futbolu herşeyin üzerinde tutup bir futbol maçı için bağşı olduğum bütün değerleri ayaklar altına alacak ifadeler kullansa da ben onun yaptığı yanlışı onun bağlı olduğu değerlerin tamamına genellemiyorum. Kısaca diyorumki futbol çok önemli bir spor ama herşey demek değil. Bu spor mücadelesi için kavgalara, günahlara girmenin alemi yok. Futbola gereğinden fazla değer vermeye, onu herşeyin üzerinde tutmaya hiç ama hiç lüzum yok.

HALIL
17.07.2011, 00:52
Bu işin komplosumu kaldı..Lütfen her şey ayan beyan ortada ..Delillerle ispatlanıyor...Komplo dediğiniz şey olmayan bir suçu birine çeşitli düzenbazlıklarla yüklemek değilmidir...

ben en cok gazetecilere sasiriyorum cok sacma haberlezr yapiyorlar herkes kicina gore uyduruyo ama bence bu isin icinde var bir is

mucahitbaba58
17.07.2011, 02:24
Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi zor bir ihtimal

Fenerbahçe hakkında gündeme gelen iddiaların iftira olduğunu savunan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Sarı-lacivertli kulübün küme düşürülmesine ise ihtimal vermediğini söyledi. Bu aşamada Federasyon'a büyük iş düştüğünü belirten Cavcav, şöyle konuştu: "Türk futbolunun lideri olan bir kulübün böyle işlere kalkışacağına ihtimal vermiyorum. Güçlü bir kadrosu ve üst düzey olanaklara sahip olan Fenerbahçe'nin maç satın almasının anlamsız olduğunu düşünüyorum. Bazı şeylerin de iftira olduğu kanaatindeyim. Federasyon'un alacağı karar, umarım kulüplerimize zarar vermez." F.Bahçe'nin küme düşürülmesinin zor bir ihtimal olduğunu vurgulayan Cavcav, "Yarın (bugün) Kulüpler Birliği olarak bir toplantı yapacağız ve bu konuyu masaya yatıracağız. Bence böyle bir şey mümkün değil. Aksi takdirde F.Bahçe'nin küme düşürülme ihtimalini düşünmek dahi istemiyorum. O zaman Türkiye'deki kulüplerin akıbeti meçhul olur." dedi.

aziz yildirimin tutklandigii gunden beri ayni dusuncedeyim yani bu adam dogruyu soyledi bence kesinlikle katiliyorum ayrica bu adam dediyse dogrudur benim sahsi dusuncem tabiki fb nin dusme olasiligi ortadan kalkinca olasi bir iftira olan bizim sivasspor da burdan nasibini alip tertemiz yoluna devam edecektir insallah mecnun baskanda herhangi bir cezaya tabi tutulmadan bu isten siyrilir

migroArmis
17.07.2011, 02:53
Yazdıklarımdan beni Fb li diye yargılayacak kişiler!! çıkacak biliyorum ama ben Fb li değilim ve Sivasspordan başka da takım tutmadım hayatımda.

Amaa şunu kabul etmek lazım ki Türk futbolu demek Fenerbahçe demek. Ekonomik gücüyle taraftar sayısı ve taraftarının samimiyetiyle çok büyük bir güç. Şu şike iddialarından sonrada gördüm ki gerçekten Türkiyede Fb ve diğerleri var(kamuoyu açısından). Diğer takımlarda bunun farkında ve paçaları tutuşmuş durumda. Fb olmadan Sportoto Süperlig hiç bir şey ifade etmiyor. Marka değeri de düşük maddi değeri de.Cavcav yılların kurdu bunları çok iyi biliyor.

Zaten benim şahsi fikrim bu soruşturma malum hocanın güç gösterisi

Değerli Kardeşim: Bu bahsettiğiniz mantığa göre her ne olursa olsun fb ve bunun gibiler istedikleri atı oynatsalar dahi düşürülmemeleri gerekir boyutuna ulaşıyor...fb nin gözle görülür ağırlığı olsa dahi buna gözyumarsanız Türkiyede futbol değil rezaleti oynamaya dewam eder insanlar .Bizlerde izleriz bunu..Bu takımlar sırf gücü war diye kollandılar ve bunun neticesinde Anadolu we istin bazı takımları çıtasını yükseltemedi..yüzkseltemezde.. ..Kör bir mantık yani ..birkaç takım ve diğerleri olur we bu böyle dewam eder..Kendi kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir bu.Bu yüzdendirki avrupa arenasına çıktığımızda bu ekonomik gücü büyük takımların köy kasaba takımlarına karşı sefilliğini hep beraber izliyoruz...Lig tv batarmış..Batsın ..Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Dewleti böyle bir temizliğe başladıysa bununda önlemini almasını bilecektir..Trt dediğimiz kurum gerekirse bu maçları çok rahat yayınlar..Nihayetinde dewletin bir kurumudur özel bir ödenek bile çıkartılabilir..Bu problem bile olmaz..Ben fb nin ekonomik gücünün ve getirisinin elbette farkındayım bu fikrinize katılıyorum katılmadığım nokta bu Türk futboluna sandığınız kadar zarar wermez..werse bile emin olun bu futbolumuzun kurtuluşudur..cefa çekmedende sefa sürülmez...Saygılar...

migroArmis
17.07.2011, 02:57
ben en cok gazetecilere sasiriyorum cok sacma haberlezr yapiyorlar herkes kicina gore uyduruyo ama bence bu isin icinde var bir is

Medyanın çabası fb yi kurtarıp Sivas Eskişehiri bankasyaya göndermek..Bütün basın fb li...Adamlar fb nasıl kurtulur diye yazı dizisi bile başlattı..Rezaletin son perdesi..Ama şu bilinsinki fb düşecektir..eğer düşmezsse hiç bir takım düşmez..Öyle Sivas gitsin fb kalsın üçkağıt işleri bu boyuttan sonra işlemez..emin olun buna...