Orijinalini görmek için tıklayınız : kisa kisa ...

HALIL
04.09.2011, 23:41
Liglerin başlamasına 8, transfer döneminin kapanmasına 4 gün kaldı. Ekonomik krizin vurmadığı, şike davasının uğramadığı takımlar çalışmalarını devam ettiriyor. Kimilerindeyse büyük bir belirsizlik var. Ligdeki 18 takımın "bana göre" son vaziyeti şöyle:

Ankaragücü: Çok kötü bir durumdalar. Her şey karmakarışık. Özellikle ligin ilk haftalarında büyük sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum. Umarım fazla hasar görmeden bu dönemi atlatırlar. Ellerindeki güzelim kadroya yazık oldu demeden edemiyorum.

Beşiktaş: Yeni bir teknik direktör, Jorge Mendes'in tavsiyesiyle alınan yabancılar ve Avrupa'da turlayan bir takım. İlk haftalarda uyum sorunu yaşayacaklarına kesin gözle bakıyorum. En büyük şansları ligin ilk haftasında henüz toparlanamayan Eskişehirspor'la karşılaşacak olmaları.

Bursaspor: Karışık bir dönemden geçiyorlar. Volkan Şen'le yollar ayrıldı, Sercan Yıldırım sallantıda. Sercan takımda kalsa bile dikiş tutar mı, emin değilim. Son dakikada birçok transfer haberi geliyor. Bursaspor sezona Kayserispor gibi zorlu bir rakiple başlayacak. İşleri kolay gözükmüyor.

Eskişehirspor: Sezona Bülent Uygun'la başlayıp Skibbe'yle devam ediyorlar. Son 1, 1.5 ayda yaşadıkları değişim muazzam. Şu an kulüp değişim sancıları yaşıyor ve hazırlık maçları da durumu net olarak ortaya koyuyor. Dede ve Boyd gibi büyük beklentilerle gelen oyuncular fizik olarak hazır değil. Sezonun ilk haftalarında işleri kolay olmayacak.

Fenerbahçe: Büyük bunalım yaşıyorlar. Son gelişmeler, takımdan ayrılan futbolcular, tartışmalar derken bırakın yeni sezona hazırlanmayı sağlıklı bir düşünce ortamı dahi yakalayamadılar. Transferin son günlerinde canlanacaklar mı bilmiyorum ama Fenerbahçe'nin yeniden havaya girebilmesi için üstündeki ölü toprağını silkecek bir güce ihtiyacı var.

Galatasaray: Ligin başlaması için sabırsızlanan kulüplerin başında geliyor. Rakipleri beklenmedik belalarla uğraşırken tamamen futbola konsantre olma fırsatı yakaladılar. Sol açık eksiğini saymazsak lige hazır olduklarını söyleyebiliriz.

Gaziantepspor: Avrupa'ya erken veda etmeleri hayal kırıklığı yarattı. Fakat ellerinde son derece kuvvetli bir takım var. Djako ve Binya takıma neler katacak hep birlikte seyredeceğiz. Sezonu erken açtıkları için lige sağlam bir başlangıç bekliyorum.

Gençlerbirliği: Kaldığı yerden devam ediyor. Pek ümit vaat etmediklerini sezon incelemesinde yazmıştım. Transferde son günleri nasıl geçirecekler merak ediyorum! Ayrıca ligdeki ilk haftalar genç takımın moral motivasyonu için çok önemli.

İBB: Sessiz sedasız gidiyorlar. Sezon incelemesinde yazdığım gibi özellikle savunma hattında oldukça kuvvetliler. Webo'nun kondisyon durumu nasıl bilmiyorum ama formunu bulduysa ilk haftalarda can yakan bir İBB seyredebiliriz.

Kardemir Karabükspor: Emenike'nin yerine tam anlamıyla forvet stoku yaptılar. Geçen sezon oturmuş bir kadroyla lige başladıkları için ilk haftalarda oldukça iyi puanlar toplamışlardı. Bu sezon birkaç mevkisinde değişikliğe gitmiş bir Karabükspor var. İlk haftalar kolay geçmeyecektir.

Kayserispor: Transferlerle tüm boşluklarını kapattılar. Sakatlıktan dönen futbolcularla birlikte alternatifi bol bir kadro yapısı oldu/olacak. Wolfsburg'dan son transfer Pekarik'le kronikleşmiş sağ bek sorununu çözmek üzere bir hamle yaptılar. Lige iyi başlayacaklarını düşünüyorum.

Manisaspor: Ekonomik krizle yoğrulmuş zorlu bir dönemden geçiyorlar. Oldukça iyi bir kadroları var ama transfer döneminin bitmesine günler kala bu yapının dağılacağı konuşuluyor. Yüksek kontratlı futbolcuları başlarına bela olacak gibi. Yeni teknik direktör Kemal Özdeş camianın tanıdığı biri olsa da takıma alışması kolay olmayacaktır. Manisaspor hakkında yorum yapmak için transfer döneminin kapanmasını beklemek gerek. Ama lige hızlı bir başlangıç yapabileceklerini sanmıyorum.

Mersin İdman Yurdu: Birçok transfer yaptılar. Çağdaş Atan ve İbrahim Kaş hamlesiyle savunmadaki rotasyon kıtlığına çare buldular. Yine de ilk haftalar kolay geçmeyecektir. Bu tür alışma dönemi geçiren takımların ilk haftaları genellikle berabere sonuçlanır. İzleyelim, görelim.

MP Antalyaspor: Şu an lige en hazır takımlardan biri, belki de birincisi. Teknik direktör olsam ilk haftalarda onlarla karşılaşmak istemezdim. Lige hızlı bir giriş bekliyorum.

Orduspor: Onlar da bir araba transfer yapan takımlardan. Galatasaray'dan alınan son isimler(özellikle Culio) ve yerli rotasyonunu güçlendirecek Yalçın, Hakan Özmert, Sedat Bayrak transferlerinin ardından güçlü bir takım görüntüsü veriyorlar. Takımın alışma evresini geçireceği ilk 8 haftalık dönemi hasarsız atlatırlarsa önleri açılacaktır.

Samsunspor: Bank Asya'dan en hazır kadroyla gelen takım onlardı fakat teknik direktör değişikliğine giderek romantik bir maceraya atıldılar. Takımın patronu Petkovic 3-4-3 sistemini benimsemiş ve bundan vazgeçmeyecek bir teknik adam. Samsunspor kadrosu her ne kadar ortalamanın üstlerinde yer alsa da 3-4-3 romantikliği ilk haftalarda canlarını yakacak gibi duruyor.

SIVASSPOR:Başlarına bir sürü badire gelmeden önce Sivasspor'un bu sezon toparlanma süreci geçireceğini düşünüyordum. Yine benzer bir düşüncedeyim ama önceleri ilk 8'e girebilirler derken şimdi ilk 10'u ciddi başarı olarak görüyorum. Diallo ve Pedriel'in sakatlıkları can yaksa da bunlar takımı direkt etkileyecek eksikler değil. Lige orta şeker bir başlangıç bekliyorum lakin "sıkıntı"larını atlatabilirlerse sürpriz yapacak bir takım olabilirler.

Trabzonspor: İlginç bir ülkeyiz. Trabzonspor CL'ye veda etmiş, UEFA Avrupa Ligi elemelerinde hayati bir sınava hazırlanırken CL'ye katılacağı haberini aldı ve gündem 180 derece değişti. CL dopingiyle takımın eksik bölgeleri sol bek, yaratıcı kanat oyuncusu, çift yönlü orta saha ve forvet mevkilerine takviyeler geldi. Ellerindeki kadro geçen yıla nazaran nispeten zayıflamış olsa da son transferlerle birlikte güçlü bir yapıya bir kez daha kavuştular. CL şevkiyle birlikte lige iyi başlayacakları düşüncesindeyim.

kaynak:uzunpaslar

migroArmis
05.09.2011, 01:06
Güzel analizler....

engin2609
05.09.2011, 01:11
İnşallah analizdeki gibi olur :)

antik58
05.09.2011, 08:09
Bizler yine sezon öncesi takımdan, yapılan ve yapılmayan transferlerden umutsuzken keşke SİVASSPORumuz düşüncelerimizin tersini suratımıza tokat gibi çarpsada kendimize gelsek artık yetteerr..

58akif34
05.09.2011, 11:28
iyi analizler olur olmadığını sezon başlayınca göreceğiz ben sivasspora güveniyorum kadro gençleşti sahada 90 dakika mücadele edecek bir takım var çok canlar yakarız

aozdemir
05.09.2011, 12:35
şu şike olayı olmasaydı lige hazır bir takım olacaktık ama işte. yaktın bizi Fenerrrrrrrrrrrr