Orijinalini görmek için tıklayınız : Şike cezası düşüyor!!!

kangallıwert
17.11.2011, 14:36
Futbolda, şike soruşturmasının iddianamesini bekleyen Türkiye'ye, parlamentodan sürpriz bir adım geldi. Dört parti, sporda şiddetle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırdı. Teklif kabul edilirse; şike cezası önemli oranda düşecek.

Türkiye, futbolda şike soruşturmasının iddianamesini beklerken, parlamentodan süpriz bir adım geldi. Dört parti, sporda şiddetle ilgili yeni bir yasa teklifi hazırladı. Teklif; spor müsabakalarında şike yaptığı belirlenen yöneticilere verilen cezayı önemli oranda düşürüyor.

Teklif kabul edilirse, yürürlükte olan sporda şiddet yasası'nda birçok değişiklik yapılacak, şikeye verilen cezalar indirilecek. 5 yıl olan ceza alt limiti, yeni düzenlemeyle bir yıla, 12 yıl olan üst limit ise üç yıla inecek.

Teklif yasalaşırsa, devam eden şike soruşturması çerçevesinde tutuklananlar da yeni yasanın getireceği lehte düzenlemelerden yararlanabilecek. Ceza alt ve üst limiti düştüğü için tutuklular, hüküm giyse bile cezaevinde kaldıkları süre gözönünde bulundurularak serbest bırakılabilecek.

Teklifte yer alan bir başka düzenleme spor kulüpleri başkanlarıyla ilgili... Eğer, bir spor kulübü başkan ve yöneticisi şike soruşturmasında yargılanır ya da kovuşturmaya uğrarsa, mahkeme kararıyla görevden alınabilecek. Ayrıca kanun kapsamına giren suçlara ağır ceza mahkemeleri değil, Sulh ve Asliye Mahkemesi bakacak..

darkfanatic
17.11.2011, 14:48
Bence ceza indirimi yanlis uygulama..İcerdeki Aziz Bey'i bir an once dısari cıkarma operasyonundan baska bir sey degil...

HababamHa
17.11.2011, 17:24
Azizi kurtarma operasyonu başarılı bi şekilde devam ediyor,Yöneticilerin cezaları düşüyor taraftarın cezaları artıyor enteresan bi durum.

bu arada dört büyütülmüş kulüp kendi aralarında anlaşmaya varmışlar 2011 2012 futbol sezonunda oynanacak maçlarda misafir taraftar olmayacakmış.:)

adres58
17.11.2011, 18:09
6022 sayılı kanunda fazla değişiklik yok. Sadece yargılamalar Ağır Cezadan alınıp Sulh Hukuk'a veriliyor. Ayrıca verilen cezalar 1 ila 3 yıl arasında olacak vede bu olaya karışan yöneticiler hayatları boyunca!!!!! yöneticilik yapamayacaklar. Anlayacağınız Aziz'i kurtarma operasyonu değil asl'olan adalettir. İşleyişi çok yanlış olan bir kanun 6022 sayılı kanun... Ayrıca şu anda karar verilmeden yattıkları için yattıkları gün gece ve gündüz olmak üzere 2 gün sayıldığı için erken terhis :D olacaklar. Ama vicdanen doğrumu derseniz bence değil...

HALIL
17.11.2011, 18:11
ufff yeter artik bitirin su davayi :mad:

MaXiMuM
17.11.2011, 19:59
Adlında sürpriz değil , beklenen bir durumdu bu. Hatırlarsanız geçen ay kulüpler birliği ( Bütün kulüplerin ortak imzasıyla) bu kanun tasarısını meclise götürdüler, bütün partilerle görüşüp onay aldılar.

Şike şike diye yaygara kopartan, ortalığı ayağa kaldırıp Türk Futbolunun içine eden O ÇOOOOOOK TEMİZ (adını bile anmak istemiyorum) kulüplerin imzalarıyla hazırlanan bir tasarı bu.

Asıl şimdi şikenin ve teşvikin önü açılmıştır. Parayı veren düdüğü çalar artık. Hepsine lanet olsun...

adres58
17.11.2011, 20:52
Adlında sürpriz değil , beklenen bir durumdu bu. Hatırlarsanız geçen ay kulüpler birliği ( Bütün kulüplerin ortak imzasıyla) bu kanun tasarısını meclise götürdüler, bütün partilerle görüşüp onay aldılar.

Şike şike diye yaygara kopartan, ortalığı ayağa kaldırıp Türk Futbolunun içine eden O ÇOOOOOOK TEMİZ (adını bile anmak istemiyorum) kulüplerin imzalarıyla hazırlanan bir tasarı bu.

Asıl şimdi şikenin ve teşvikin önü açılmıştır. Parayı veren düdüğü çalar artık. Hepsine lanet olsun...

Aslında şike yapan adamlar artık dikkat edecekler demek daha doğru olur... Çünkü ömür boyu futboldan hatta spor yöneticiliğinden uzak kalacaklar. Buda yükselen Trend'lerine sekte vuracak. Bence bu riski alabilirlermi oda düşündürücü onların adına... Empati kurmak gerekirse şu ana dek içerde kalışlarından tut çektikleri sıkıntıları göz önünde bulundurur bir daha bu işe bulaşmazdım.

Haa bir konuda çok haklısınız. Temizlik konusunda size katılıyorum. Bu işleri yönetecek kişiler senin gibi benim gibi kişiler olamaz. Erk'leri kuvvetli kişilerin işi. Bunlarda her türlü riski alır ve işlerini yapmaya devam ederler. Çünkü bunların hepsi maalesef temiz değiller. İlla iş ahlakı iyi olmak temiz olmak değil; Zihniyetinde iyi olması gerekiyor.

Anlayacağınız ortalık biraz karışacak görünüyor. Bu ortamda 2 farklı cephe oluştu. Şike yaptığı zannnedilenler, yapmadığını iddaa edip temiz olduğunu sananlar. İşte bu noktada sizin ÇOOKKK TEMİZ insanlar devreye giriyor. Zamanında şikenin kitabını yazanlar şimdi maalesef temiz safında bulunuyorlar. Olan kuvvet açısında naçizane durumda olan ve bir ''hööd'' den korkan zavallı anadolu kulüplerine olacak...

MaXiMuM
17.11.2011, 20:57
Aslında şike yapan adamlar artık dikkat edecekler demek daha doğru olur... Çünkü ömür boyu futboldan hatta spor yöneticiliğinden uzak kalacaklar. Buda yükselen Trend'lerine sekte vuracak. Bence bu riski alabilirlermi oda düşündürücü onların adına... Empati kurmak gerekirse şu ana dek içerde kalışlarından tut çektikleri sıkıntıları göz önünde bulundurur bir daha bu işe bulaşmazdım.

Haa bir konuda çok haklısınız. Temizlik konusunda size katılıyorum. Bu işleri yönetecek kişiler senin gibi benim gibi kişiler olamaz. Erk'leri kuvvetli kişilerin işi. Bunlarda her türlü riski alır ve işlerini yapmaya devam ederler. Çünkü bunların hepsi maalesef temiz değiller. İlla iş ahlakı iyi olmak temiz olmak değil; Zihniyetinde iyi olması gerekiyor.

Anlayacağınız ortalık biraz karışacak görünüyor. Bu ortamda 2 farklı cephe oluştu. Şike yaptığı zannnedilenler, yapmadığını iddaa edip temiz olduğunu sananlar. İşte bu noktada sizin ÇOOKKK TEMİZ insanlar devreye giriyor. Zamanında şikenin kitabını yazanlar şimdi maalesef temiz safında bulunuyorlar. Olan kuvvet açısında naçizane durumda olan ve bir ''hööd'' den korkan zavallı anadolu kulüplerine olacak...

Sonuna kadar haklısınız...

eyupk
18.11.2011, 17:47
biz şike falan yapmadık o yüzdende bu haber bizi ilgilendirmez.

medet58
19.11.2011, 17:58
Bence ceza indirimi yanlis uygulama..İcerdeki Aziz Bey'i bir an once dısari cıkarma operasyonundan baska bir sey degil...

baskanimizinda icerde oldugunu unutma sanane azizden yada baskasindan tutacaksan kendi takimini tut

astaravisa
19.11.2011, 23:17

Kesinlikle öyle. Ayrıca Ülkemizin yaşadığı felaketlerde bir araya gelemeyen partilerin hepsi bu olayda birleşebilmeyi başardılar ortak hareket ettiler yazıklar olsun.
teröre karşı - doğal afetlerde bir araya gelmeyi beceremediler.

MaXiMuM
20.11.2011, 11:37
Bence bu hazırlanan kanun tasarısı, taraftarın gazını almaya yönelik bir durum. İçeridekileri çıkartarak ortalığı sakinleştirmeye çalışıyorlar ama asıl durum kulüpleri ilgilendiren şike soruşturması.

Sivaslibey
21.11.2011, 10:55
Arkadaslar dün telegolde izledim, Serhat Ulueren Mecnun baskan ve Bülent uygun ile reportajlar yapmis, onlari saat 21:50'de Kanaltürk'te isleyecekmis, benden söylemesi merak ediyorum neler söyleyecek acaba.

Sivasspor 3G
21.11.2011, 14:19
Bu konu artık öyle sıktı ki artık bir sabah uyanmak istiyorum ve bu konuar unutulmuş olsun. Başkanımız tekrar takımın başında olsunç

58 SiVaSıM 58
21.11.2011, 15:27
aziz ve mecnunu çıkarmanın yolu bu yemedi çünkü korktular zaten SİVASSPORA mecnundan başka kimse başkanlık yapamaz korcanda çıkınca tekrar dönmeli SİVASSPORUMUZA

ZiDaNe58
22.11.2011, 20:37
http://resimzade.com/Show.html?i=33817&token=18512

Türk futbolunda uzun süredir tartışma yaratan Sporda Şiddet Yasası'nda önemli bir gelişme yaşandı.

Adalet Komisyonu'na TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti grup başkan vekilinin imzasıyla gelen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 2 madde değişikliği ile TBMM Adalet Komisyonu'ndan geçti.

Kulüp başkanlarının zaman zaman Bakan Kılıç ile görüştüğü çalışmada teklif üzerinde bir uzlaşma sağlanması için Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, her gruptan bir temsilci alarak bir görüşme istedi. Bunun üzerine Bakan Kılıç, Komisyon Başkanı İyimaya ve parti gruplarının temsilcileri ile bir toplantı yaptı. Komisyonun çalışmalarına yarım saat ara verilirken, kanun teklifinde üzerinde uzlaşma sağlanabileceği bir önerge ile düzenlenmesine karar verildi.

NTVSpor'a konu ile ilgili açıklamalard bulunan Avukat Levent Bıçakçı, "Değişikliği çok olumlu görüyorum. Çünkü zaten tüm partiler de bu kararda mutabık kaldılar. Eski kanundaki suç tipleri aynen kabul edildi. Sadece cezada indirim yapıldı. Eğer bu işlemleri yöneticiler ya da kulüp başkanları yaptıysa, hükümleri ile birlikte, bu görevlerinden men cezası almaları kabul edildi. Ayrıca verilen cezaların paraya çevrilmesi ya da ertelenmesi kabul edilmedi. Cezalar, paraya çevirilmeyecek veya ertelenmeyecek. Şike suçunu işleyen kişiler kesin olarak hapis cezası ile cezalandırılacak" ifadelerini kullandı.