Orijinalini görmek için tıklayınız : Si-Si,Sii.... Vas,Vas,Vaass.. Sivas-Sivas, Hey, He
izmirliyigido 13.01.2012, 08:57 Si-Si,Sii.... Vas,Vas,Vaass.. Sivas-Sivas, Hey, Hey, Heeyyy !....
1970'li yılların en güzel tibün sloganlarından biriydi... Rahmetli İhsan Yazar abimiz bağırtırdı. Gelin bu nostaljiyi tekrar canlandıralım, yaşatalım... Bütün tribünlerin çok daha coşkulu söyleyebileceği, ses iniş ve çıkışlarının olduğu rahat bağırılabilen bir tezahürat. En azından "Siii-vas, Siiii-vass" diye bağırmaktan daha müzikofonik..
Ne dersiniz, bu hafta Ankaragücü maçında bu NOSTALJİ'yi başlatalım, tekrar bizi RESMİ SLOGANIMIZ olsun...
Si-Si,Sii.... Vas,Vas,Vaass.. Sivas-Sivas, Hey, Hey, Heeyyy !....
.
Rallim58 13.01.2012, 10:13 4 Eylül stadında 70 li yıllarda ağızlarda sakız olan ilk duyduklarım arasında yer alan tezahüratlardandır.
Bir de, rahmetlik İhsan ağbi üzerinde kırmızı beyaz forma ile stadın orta alanına durur, el kol işareti ile taraftarı susturarak, stadın kapalı tarafına kırmızı, maraton tarafına beyaz, gar tarafına üçyıldız, havuz tarafına ise Sivas diye stadı kaplayan bir tezahürat oluşturulurdu..
Hey gidi günler heyy..
58 SiVaSıM 58 13.01.2012, 10:40 çook süper olur acilen harekete geçirilmeli çok iyi tezahürat
Recepoğlu058 13.01.2012, 10:43 Şu Zor Durumda Olan Kardeşimiz Ankaragücü'ne,
Kümeye Falan Diye Bağırmayalım Yeter !...
existence 13.01.2012, 11:59 valla çok iyi olur. Seyirciyi çoşturacak herşey yapılmalıdır. fakat organize olmakta zorluk çekiliyor. hem stad dışı hem stad içi. taraftar derneklerine buyuk gorev düşüyor. birde 58. dakikada sivas için 5 dakika ayağa sloganı öneriyorum. en azından 5 dk kalkalım ayağa. bayrak falan rahat rahat sallayalım. OTURARAK MAÇ SEYRETMEK İSTEMİYORUM. Evde tvden izleyince daha çok bağırıyorum staddakinden
Ferhat06 13.01.2012, 12:40 Çok güzel fikir,keşke yapılsa.Eskiden güzel şarkılarımız da vardı hatırlarsınız;domatesin çekirdeği kırmızı kırmızı,sivasspor sahaların yıldızı yıldızı' gibi.
Şu Zor Durumda Olan Kardeşimiz Ankaragücü'ne,
aynen katılıyorum lütfen a gücü bize hiç yamuk yapmadı kardeş takım kötü tezahurat yapmıyalım lütfen yigidolar yapanlarıda uyaralım yeterince düşmanımız var zaten hakemler federasyon...vs vs çok düşmanımız var kümeye filan yakışmaz bize şimdiden sagolasın yigido
ZiDaNe58 13.01.2012, 13:29 ankaragücü taraftarı biz şampiyonluğa oynarken takımımızı tribüne çağırıp bu sene şampiyon anadoludan diye tezahüratlarlada bulunmuşlardı..lütfen bizlerde ankaragücü takımını layıkıyla karşılayalım ve uğurlayalım..
Şu Zor Durumda Olan Kardeşimiz Ankaragücü'ne,
Herkes aynı fikirde,ankaragucu'ne karsi olumsuz bır tezahurat kimse yapamaz,trabzon'a,gayserı'ye atış serbest
dogan5880 13.01.2012, 15:04 bıızm seyırcımız futbol seyırcısı deıl
Belkı bana kızacak bazı renkdaşlar ama bence cocukca bir tezahurat. Bizler tabıkı abilerimiz gibi eski tribünlerı cok ıyı bılmıyoruz ama bence bu devrın tezahuratı degıl. Nostaljik olmasından dolayı yapılabılır ama şahsen bana pek sıcak gelmedı.
güzel bir slogan, ama ilk önce taraftar guruplarımızın tek bir yerde toplanması lazım, birisi bir tarafta diğeri bir tarafta olunca tezahuratlarda birbirine karışıyor
izmirliyigido 13.01.2012, 15:47 Güven'im kızma yok tabi ki fikrine saygım var. Ama hem nostalji hemde, bir "Sii-vas...., Sii-vas..." tezahüratından daha canlı, daha aktif. Nerede bir Sivas maçını izlesem bana bu tezahürattan başka birşey bilmez misiniz diye soruyorlar. Benim ise verilecek tek cevabım "biz tezahürat yapıp maça olan konsantrasyonumuzu bozmuyoruz" oluyor... :D :D Ne diyeyim, stadda birtek o ses oluyor başka birşey yok.
Bununla belki tüm stad inler. Çünkü söylerken çok akustik oluyor ...
.
izmirliyigido 13.01.2012, 16:03 Tamam belki bir İstanbul fırlamaları gibi tezahürat yapamayız ama hiç olmazsa tüm stadı inleten birşey olur. Mesela burada Manisalı'ların yaptığı tezahüratı hatırlıyor musun Güven? Maç esnasında da yapıyorlar, maçın bitiminde de çoğunlukla takımı tribünlere çağırıp futbolcu taraftar karşılıklı;
-Şu dağlar olmasaydı ooy, oyyyy
Çiçeği solmasaydı oyy, oyyy
Manisa ne yapardı oyy, oyyyy
Tarzanlar olmasaydı oyy, oyy
Taar-zanlar geldi, Taar-zanlar geldi,
diye karşılıklı yapıyorlar tüm stad inliyor. BU daha da çocukca ama birlik içinde söyleniyor.
Aramızda hiç ozan, şair, şarkıcı yok ki bir beste yapsında bizim simgemiz olsun. İsmail YK ile de birkez bu konuda mesajlaştım ama o da tınnn, birşey yapmadı.
.
cok kolay bırkaç cumle ataklar gelisırken saldır sivasspor oley,rakıp ataktayken ıslik,ama bizımkıler n'apıyor verıyo kufuru
ünisivas 13.01.2012, 19:36 havası serttir
insanı merttir
yiğidonun gözü çok pektir..
ünisivas 13.01.2012, 19:37 saldır yiğidom
durma yiğidom
sen teksin
en büyük sensin
Ferhat06 13.01.2012, 21:37 Belkı bana kızacak bazı renkdaşlar ama bence cocukca bir tezahurat. Bizler tabıkı abilerimiz gibi eski tribünlerı cok ıyı bılmıyoruz ama bence bu devrın tezahuratı degıl. Nostaljik olmasından dolayı yapılabılır ama şahsen bana pek sıcak gelmedı.
es es es ki ki ki eski eski es. bu da çok çocukca ama adamlar sırf geleneği yaşatmak için bunu büyük bi aşkla söylüyorlar ve hangi eskişehirli ile konuşsanız eskişehirspor deyince hemen bu tezahüratı gururla size söyler.
Ferhat06 13.01.2012, 21:46 Ayrıca sadece bi nostalji olarak da bakmamalı;büyük bir mazisi olan,bu yolda canlar feda etmiş geleceğe umutla bakan ulu bir ÇINAR sivasspor.Geçmişi asla ıskalamadan YENİ şeyler söylemek lazım.
58KırmızıBeyaz 13.01.2012, 21:55 7 maçlık seriyi ancak iyi bir taraftarla devam ettiririz.Sadece bu değil türlü tezahurat bulunarak 4 eylülde çekirdek yiyen değil bağıran taraftar bulmamız lazım
Ayrıca Ankaragücü köklü bir kulüptür.Onları desteklememiz lazım desteklemekten kastım Kümeye diye bağırmamak Umarım güzel oynar dostluk içinde kazanırız
Yalçın abiyi eskilerden en iyi ben ve kudret abi (ferhat06) Recep abi (Rallim58) gibi nostaljik :D kişiler anlar... Ben bu tezahüratı ilk 80 lerin ilk yıllarında (83-84) hatırlar gibiyim. Ama Yalçın abinin dediği gibi Siiivaas Siiivass demekten bence daha güzel.
Aslında günümüzün yeni sloganları toplu bağrışmalar o kadar kulağa hoş geliyorki insanın içi eriyor, gıpta ile kıskançlıkla dinlemekten başka çaresi kalmıyor. En basit dediğimiz Karabükte bile 500- 600 kişilik bir gurup bizleri mest etmişti. Hatta içimden neden bizde yok diye kahretmiştim.
Mesele bence bu tezahürat değil NEDEN BİZDE YOK olmalı. Bunun çözümlerini bulmakta... Aslında bizde bu potansiyel fazlası ile var. Ancak Başkanımızında içinde kalan UKDE Taraftar guruplarımızın hep AYRIKSILIK yapmaları idi... Bunun belki haklı gerekçeleri olabilir ama bizim gibi küçük kulüplerde buna yer yok.
Bence bizim tezahüratdan önce birleşmeyi yapmamız gerekiyor. Başkanımız içerde, hiç değilse bunu görsün, bunu bilsin içindeki UKDE erisin. Yaklaşan doğum gününde ona vereceğimiz en güzel HEDİYE bu olacaktır...
Gelin birleşelim, Gelin bir olalım, Yiğido gençliği, Yeniçerileri, Çılgınlar58 i, 67 Genç Taraftarı vesair tüm taraftar guruplarımız omuz omuza bir olarak birleşelim tek yumruk tek yürek olalımki Başkanımıza EN BÜYÜK DOĞUM GÜNÜ hediyesini verelim...
Eğer adımızda YİĞİT geçiyorsa Namımızda MERT'lik varsa neden konuşturmayalım namımızı adımızı...
Tüm iş burada, çekirdeğin merkezi burada yatıyor. Bakın o zaman o pırıl pırıl gençlerimiz neler üretiyor ne marşlar ne şarkılar söylüyor. Unutmayın güç birlikten doğar...
HADİ YİĞİDOLAR görev başına...
ZiDaNe58 13.01.2012, 22:18 es es es ki ki ki eski eski es. bu da çok çocukca ama adamlar sırf geleneği yaşatmak için bunu büyük bi aşkla söylüyorlar ve hangi eskişehirli ile konuşsanız eskişehirspor deyince hemen bu tezahüratı gururla size söyler.
re re re ra ra ra gassay gassay cimbombomda cocukca ötesi :D
rahmetli ihsan abi aklıma geldi nur içinde yatsın o sahaya çıktığında 4eylül inlerdi si-si-sii... vas-vas- sivasivas hey
bu tezahurat yılların özlemi bu tezahurat sivassporun yıllardır rafa kalkmış yeniden doğuşunun çığlığıdır gözlerim doldu o günleri yaşayan bilir bu tezahuratın kalbimden hiç bir zaman çıkaramadığım bir duygudur ankara gücü maçında çılgınlar gibi bağıracağım si si vas vas sivas sivas heeyy
canımı canına katarcasına
ömrümü uğrunda harcarcasına
deliler gibi muhtacım sana
illede Sivas illede Sivas
Azer Bülbülün şarkısından alıntı. Karşılıklı söylendiğinde iyi bir tezahürat olur bence.
benozgurr 13.01.2012, 22:59 Yalçın abiyi eskilerden en iyi ben ve kudret abi (ferhat06) Recep abi (Rallim58) gibi nostaljik :D kişiler anlar... Ben bu tezahüratı ilk 80 lerin ilk yıllarında (83-84) hatırlar gibiyim. Ama Yalçın abinin dediği gibi Siiivaas Siiivass demekten bence daha güzel.
Aslında günümüzün yeni sloganları toplu bağrışmalar o kadar kulağa hoş geliyorki insanın içi eriyor, gıpta ile kıskançlıkla dinlemekten başka çaresi kalmıyor. En basit dediğimiz Karabükte bile 500- 600 kişilik bir gurup bizleri mest etmişti. Hatta içimden neden bizde yok diye kahretmiştim.
Mesele bence bu tezahürat değil NEDEN BİZDE YOK olmalı. Bunun çözümlerini bulmakta... Aslında bizde bu potansiyel fazlası ile var. Ancak Başkanımızında içinde kalan UKDE Taraftar guruplarımızın hep AYRIKSILIK yapmaları idi... Bunun belki haklı gerekçeleri olabilir ama bizim gibi küçük kulüplerde buna yer yok.
Bence bizim tezahüratdan önce birleşmeyi yapmamız gerekiyor. Başkanımız içerde, hiç değilse bunu görsün, bunu bilsin içindeki UKDE erisin. Yaklaşan doğum gününde ona vereceğimiz en güzel HEDİYE bu olacaktır...
Gelin birleşelim, Gelin bir olalım, Yiğido gençliği, Yeniçerileri, Çılgınlar58 i, 67 Genç Taraftarı vesair tüm taraftar guruplarımız omuz omuza bir olarak birleşelim tek yumruk tek yürek olalımki Başkanımıza EN BÜYÜK DOĞUM GÜNÜ hediyesini verelim...
Eğer adımızda YİĞİT geçiyorsa Namımızda MERT'lik varsa neden konuşturmayalım namımızı adımızı...
Tüm iş burada, çekirdeğin merkezi burada yatıyor. Bakın o zaman o pırıl pırıl gençlerimiz neler üretiyor ne marşlar ne şarkılar söylüyor. Unutmayın güç birlikten doğar...
HADİ YİĞİDOLAR görev başına...
aynen katılıyorum size
DOGU_BEY 13.01.2012, 22:59 bu tezahürat 3.ligde gergin maçalrın çoğunda yaplıyordu yalnız küfürlü haliye sonu b...s diye bitiyordu...aslında artık orjinal ve sürekli unutulmayacak bunun yanında yaş farkı olmadan herkesin benimseyebileceği bir tezahürat şekli bulmanın zamanı geldi de geçiyor bile...
submarıneyıgıdo 13.01.2012, 23:12 LÜTFEN OKUYUNUZ...
LÜTFEN OKUYUNUZ...
LÜTFEN OKUYUNUZ...
Arkadaşlar ömrünü sivasspora adamış evine kırmızı beyaz renginden hariç renk girmemiş taaaa 3 ligde rüstemleri şükrü babaları ilkerleri bilbayları özcanları bombacı ahmetleri halilleri gökhan bozkayaları kaleci ayhanları güllüleri(gültekin)niyazileri büyük bir keyifle segretmiş sivasa gelirken izin tarihlerini sivassporun maçlarına denk getirmiş sivassporun maç günü nöbetlerini degiştirmiş yıllar önce idmanlarda şuanki sivassporun amigosu sebo abi(postacı) ile idmanda insanlardan para toplayıp olimpiyat spordan sivasspor için davul alarak takımı gayrete getirmeye çalışan sivassporla yatıp sivassporla kalkan biri olarak şunu söyleyeyimki inanın 3 ligde iken ligimiz kalitesiz ama seyircimiz kaliteli idi o eski jenerasyon kayboldu biz bir çubuk maçına gitmiştik sivas garda treni sivasspor bayrakları ile süslemiştik şuan bakıyorumda taraftarlık yapmıyoruz sadece SEYİRCİ yiz inanın rakibe baskı kuramıyoruz üzülerek söylüyorumki ne eskişehir gibi ne bursa gibi ne kocaeli gibi bir futbol kenti olamadık keşke o 70 li yılların tezahüratı tekrar gelse KIRMIZI BEYAZ 3 YILDIZ SİVAS HEY HEY HEY...
sivaslıadem 14.01.2012, 00:16 çok basit ağız alışkanlığı kazanılabilecek bir tezahürat
Takımla birlikte biz taraftarlar da bu şekilde tempolu desteklersek takım bizim ritmimize göre oynar
Bizle özdeşleşmeye en kuvvetli yakın olan tezahürat bu ankaranın 6. Dakikasında başlayalım 58de tekrarlayalim ilk maç için sonra devamı gelir
Caner POLAT 14.01.2012, 13:44 Seyirci profilimiz belli.Maçlarda bunu yaptırmaya kalksan biri sii der yandaki hey hey der diğeride antrenör yapıyodur uğultu şeklinde ses çıkar macera aramaya gerek yok :)
COBANSARAYLI 14.01.2012, 14:03 Rahmetli amigo ihsani saygiyla aniyorum,sivasspor ve tezahurat diyince ilk o aklima geliyor,malesef sivassporumuz superligte olmasina ragmen, stadyuma gelen yigidolarimiz,rakip takimla mucadele eden futbolcu yigidolarimizi stadyumu inleterek tezahurat coktandir olmuyor 4 eylulde.
mesela tum turkiye bizi yigidolar diye biliyor maclarda bunun tezahurati bile yok,mesela besiktas kartal,fb kanarya,vs adamlar kartal gol gol gol diye stadi birak istanbulu inletiyorlar,biz sadece sivas sak sak sak sivas sak sak sak baska birsey yok,yigido unvanimizi her mac dile getirmeliyiz kartal gol gol gol gibi en azindan yigido gol gol gol diye her mac 3-5 defa yapilsa yigido markasi futbolcularimizi yigido gibi oynamaya yigidolarimizi yigido gol gol gol diye bagirmak icin stadyuma surukler taraftar gruplari arkadaslar belki guzel tezahurat buluyorlar ama paylasmalari lazim en azindan bildikleri tezahuratlari cogaltip stada gelenlere dagitsalar millet eslik eder diye dusunuyorum yoksa 20-30 kisi kendi baslarina birseyler bagirip dururlar organize olmak lazim rahmetli amigo ihsan onceden organize ederdi stadin dort bir yanini dolasarak yigidolari alistirirdi sonrda stadyumun ortasina gider ve cok muthis kirmizi beyaz ucyildiz sivas yaptirirdi
haydin eller havaya
yigidolar ciksin sahaya(mac oynanirken yigido girsin havaya)
istanbul mersin farketmez(veya rakip kimse )
yigido rakibi affetmez
lay lay lay lay lay lay lay
A.Turan Korkmaz 14.01.2012, 20:41 Amigo postacının maçta yapacağı biraz gayretle sii,sisi,vas vas vas,sivas sivas hey hey hey tezahüratının stadda yapılabileceğini düşünüyorum. Forumu takip edip stada gidenlere ilaveten, yaşı 40 ve üzeri olup stadda bulunanların da bu tezahüratı hatırlayacağını düşünürsek bu iş kolay olacaktır.
58CeZa58 14.01.2012, 20:51 fena olmazda
ama bence öbür tezhüratlarada bakarsak hepsi istanbul takimlarindan gelme
biraz bi kac fanatik taraftar oturup biraz kulaga hos
takima güc katacak bi tezhürat olusturp buraya yazsa fena olmaz
burda paylasmis oluruz begenilincede 4 eylüle kadar varir
ne dersiniz?
bence extra bi konu acarsak bu tezhürat konusu üzere fena olmaz
bende tv de sivas macina baktigimda hep sivas sivas duyuyorum baska birsey degil !
58CeZa58 14.01.2012, 20:56 Rahmetli amigo ihsani saygiyla aniyorum,sivasspor ve tezahurat diyince ilk o aklima geliyor,malesef sivassporumuz superligte olmasina ragmen, stadyuma gelen yigidolarimiz,rakip takimla mucadele eden futbolcu yigidolarimizi stadyumu inleterek tezahurat coktandir olmuyor 4 eylulde.
mesela tum turkiye bizi yigidolar diye biliyor maclarda bunun tezahurati bile yok,mesela besiktas kartal,fb kanarya,vs adamlar kartal gol gol gol diye stadi birak istanbulu inletiyorlar,biz sadece sivas sak sak sak sivas sak sak sak baska birsey yok,yigido unvanimizi her mac dile getirmeliyiz kartal gol gol gol gibi en azindan yigido gol gol gol diye her mac 3-5 defa yapilsa yigido markasi futbolcularimizi yigido gibi oynamaya yigidolarimizi yigido gol gol gol diye bagirmak icin stadyuma surukler taraftar gruplari arkadaslar belki guzel tezahurat buluyorlar ama paylasmalari lazim en azindan bildikleri tezahuratlari cogaltip stada gelenlere dagitsalar millet eslik eder diye dusunuyorum yoksa 20-30 kisi kendi baslarina birseyler bagirip dururlar organize olmak lazim rahmetli amigo ihsan onceden organize ederdi stadin dort bir yanini dolasarak yigidolari alistirirdi sonrda stadyumun ortasina gider ve cok muthis kirmizi beyaz ucyildiz sivas yaptirirdi
haydin eller havaya
yigidolar ciksin sahaya(mac oynanirken yigido girsin havaya)
istanbul mersin farketmez(veya rakip kimse )
yigido rakibi affetmez
lay lay lay lay lay lay lay
sana bu konuda katiliyorum
yigido lakabimiz kayip olmamamali
o yüzden en azindan yigido gol gol gol demek cok güzel olur :
captain5858 14.01.2012, 22:27 yiğido yiğido haydi bastır yiğido
captain5858 14.01.2012, 22:29 sivasspor sen çok yaşa
feda olsun bu can sana
sivassporun uğruna
dolduk yine stadlara
kiNgSiZe58 15.01.2012, 14:57 http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/p480x480/403094_348279658518248_1000000 86500911_1500627_593241275_n.j pg
|
|