Orijinalini görmek için tıklayınız : Böylelerine ne söylenebilir ki?
Rallim58 04.09.2012, 10:28 http://resimzade.com/Show.html?i=34152&token=5559 (http://resimzade.com/Show.html?i=34152&token=5559)
Her Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş maçlarından sonra olduğu gibi dünde gün boyu Sivaslı olan, ancak Fenerbahçe’yi tutanlar, daha doğrusu "içimizdeki İrlandalılar” konuşuldu. Ama önce bu maçın medyaya nasıl yansıdığından söz etmek gerekir. Gerçi alıştığımız yazılar okudum, bu yüzden de köşe yazarlarının yaptığı eleştiriler, özellikle de hakemle ilgili yorumlar beni hiç mi hiç şaşırtmadı! Dün 25’den fazla köşe yazarının Sivas-Fenerbahçe maçının yorumunu okudum. Bunlardan 2 veya 3 tane köşe yazarı hakem konusuna değinmiş. Bunun asıl sebebi, hakem konusunu yazmak istemediklerinden falan değil, Fener leyhine yazacak bir şey olmadığındandır. Egemen’in maç boyunca Eneramo’ya adeta dayak atmasını ve hakemin buna genellikle seyirci kaldığını mı yazacaklar? Yine Egemen’in kaleciyle karşı karşıya kalacakken Eneramo’yu formasından çekip yere indirmesine hakemin devam kararını mı yazacaklar? Hakemi yazan az sayıdaki köşe yazarı da, korner atışından önce Erhan Güven’le Kuyt arasındaki sarılmaya, hakemin penaltı vermesi gerektiğini savunmuş. Ya akıl alacak iş değil! Bunlar hakikaten yazar falan değil, tam bir amigo! Egemen’in Eneramo’nun formasından çekilmesini görmeyen gözleri, nasıl oluyorsa, korner atışı yapılmadan, yani top oyunda olmadan hakemin penaltı vermesi gerektiğini söylüyor. İşte bu kadar yanlılar, işte bu kadar taraftar tutuyorlar.
Dünkü yazımda, hakemle ilgili olarak “Tahminimden iyi maç yönetti” dedim, ama akşam eve geldiğimde ve özellikle Egemen’in Eneramo’yu çekip indirmesini gördükten sonra “Yunus Yıldırım yine yapacağını yapmış” dedim. Bu pozisyonu TRT'de spor yorumu yapan Bünyamin Gezer; kesinlikle pozisyonunun faul olduğunu ve hakemin bariz gol pozisyonu yorumu yapıp oyundan bile atabileceğini söylerken, yavaş yavaş düzen adamı olma yolunda olan ve tıpkı Şansal Büyüka’nın ağzından konuşmaya başlayan yayıncı kuruluşun yorumcusu Markus Merk’in pozisyonla ilgili yorumunu hiç anlayamadım! Markus, “Egemen Eneramoyu çekiyor ama doğrusu devam kararı verilmesiydi” dedi. Bunlar izleyenlerin hiçbir şeyden anlamadığını zannediyor herhalde. Madem çektiğini söylüyorsun nasıl devam diyorsun? Çekme yok diyecek ama, görüntüler o kadar net ki, forma sünüyor onun içinde çekmeyi inkar edemiyor. Oysa aynı Markus Merk’in bundan daha hafif çekmeler için kesin dille faul, dolayısıylada oyundan atılması gerektiğini söylediğini çok iyi biliyorum.
Hep diyoruz ya Türkiye’de sadece bu takımların taraftarı var.
Hazır taraftardan açılmışken gelelim bu konuya. Yazının başında da dedim ya dün gün boyu Sivaslı olup, Fener forması giyip maça gidenler konuşuldu. Bunları görünce köie yazarlarına ne diyebiliriz ki?
Maçtan önce birkaç tanesini ben de gördüm. İsmini vermeyeceğim ama, amcası Sivasspor’da yıllarca futbol oynamış, babası halen bir süper amatör küme takımında yönetici olan şahsın oğlu üzerine sarı-lacivert formayı giyip eline de FB bayrağını almış 4 Eylül spor salonun önünde Fener tribünlerine girmek için sıra bekliyordu. Tam ona hayretle ve acıyarak bakarken, uzu zamandır görmediğim birisi de yine aynı durumda Fener tribünlerine girmek için sırasını bekliyordu. Bu kişiye, şu anda burada söyleyemeyeceğim kadar ağır söz söyleyip oradan ayrıldım. İşin daha vahimi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yanındaki bahçenin önünde, (sözüm ona iki Sivaslı’ya) yaşadığım bu olayı anlatırken, onlardan aldığım cevap “Gayet normal,insanlar hürdür, Sivasspor’u tutmak zorundalar mı?” oldu. Bunu söyleyenlerin birisi sözde eskiden Sivasspor’da yöneticilik bile yapmış, öğretmen evinde, Sivasspor’a çok hizmet vermiş vs. Diğeri resmi daire şube müdürü pozisyonunda. Adam diyorki “Sivasspor niye bir yıldız futbolcu almıyor, tabi Fenerbahçeyi tutarlar vs.”
Valla böyle düşünenlere bir tavsiyem var! Yunanistan’ın Panathinaikos takımında,Arjantinli Leto,İspanyol Vitola ve hatta Portekizli Andre Pinto gibi bir çok yıldız futbolcu var. Yıldız isim çok tutun işte Panathinaikos’u. Sonra gerçekten çok yakışır sizin gibilere!..
Bunların mutlaka bir kuyruk acısı var! Çünkü normal bir Sivaslı böyle düşünmez. Bakın bu maça Tokat’tan gelen gazeteci arkadaşlar “Allah Sivasspor’u başımızdan eksik etmesin 1 saatlik yoldan gelip süper lig maçı izliyoruz” diyor, sizde “Sivasspor’u tutmak zorunda mıyım? diyorsanız, hakikaten acınacak durumdasınız…
Abdullah Yiğit/Hürdoğan Gazetesi
HababamHa 04.09.2012, 10:34 delikanlı adam tek takım tutar delikanlı sivaslıların tuttuğu takım sivasspor olmalı
Valla Abı söylenecek laf yok çünkü ar damarları çatlamış onlarda biliyor kendilerine laf söylendiğini bu kadar genişler iste
ankastre 04.09.2012, 10:47 maçtaydım stadda sivasa olmadık küfürler edenlerin arasına gidip sivasa sövüyorlarda onaların yanındada sivaslıyım diyen varsa nalet olsun onlara
favori58 04.09.2012, 10:49 Valla Apdullah abi lafı çok uzatmışsın böylelerine tek bir kelime denir "********!!"
Futbolun istanbulda gelişmesi ve istanbul hayranlıği insanlarda bu psikolojiyi oluşturuyor.bizim futbol anlayişımizin dünyada örneğin azdır.futbolumuzun altyapı sorunu var diyozda daha biz takım tutmayı bilmiyoz, tamam herkes hürdür de bi şehrin takımı o şehri temsil eder biz daha bunu kavrayamadık milli takıma bile destek vermiyoruz.ne olcak bu futbolumuzun hali...
cemahmety 04.09.2012, 11:36 Sivassporu tutmak yürek ister , Hatta bütün Anadolu takımları için geçerli çünkü hangi takımlısın diyince cevabını veriyoruz, 4 büyüklerden hangisi peki diye soruyorlar ? Futbol konuştuğu ve izlediği bir ülkede futboldan anladıklarını zannedenler sadece en büyük transferleri yapan takımları tutan ve illaki 4 senede 5 senede bir şampiyonluğa oynayacağı her sene üst sıralarda olacağı garanti olacak takımları tutuyorlar, yapacak birşeey yok bunlarda böyle yüreksiz insanlar
oguzhan_1616 04.09.2012, 11:41 Helal olsun Abdullah YİĞİT'e !
üçyıldız58 04.09.2012, 12:04 her zaman dediğim birşey var kimseye sivassporu tut diye zorlayamayız
bu içten gelen bir sevgidir bu kişinin kalekterini yansıtan bir olaydır devamlı güçlüden yana olmak güçlünün yanında durmak
bunu yapan insanlar zayıf insanlardır,basit insanlardır yapmayada devam etsinler
ama benim için önemli olan şey şimdi fener maçı yaşadık bu sitede herkes kendi tuttuğu takımı öyle belli ediyorki fenerbahçelisi,galatasaraylısı ,beşiktaşlısı biz bu takımlarla maç yapınca hemen renkleri değişiyor
ama bizle maçlarını atlatıncı bir sivassporlu oluyorlar seni beni beğenmiyorlar insan bu kadar şerefsiz olmaz ya benim taktığım konu bu
ben burda falan takımı tutuyorum diyen adama kızmıyorum helal olsun sevdasını açıkca söylüyor
ama iki yüzlü şerefsizlere kızıyorum onlar kendilerini biliyor hepinize saygılar
Bu tarz yazılar bence gereksiz adamı fener tribünüe gidip sen SİVASlısın hadıbızım tribüne diyecek halımız yok, köşe yazarları genelde taraftarla takımlarıyla ılgılı yorumlar yaparlar madem SİVASLIYIZ SİVASSPORLUYUZ stat konusunu hastane konusunu SİVAStaki işssizlikleri kısacası SİVASa yararlı olacak tüm yazıları yazın okuyalalım lütfen kısa bir özeleştiri yapayım Abdulah beye siz spor yazarısınız konu dışına cıkamıyorsunuz belkide ama SİVASSPORUN hazırlık maçlarını dahi tvden izleyemiyoruz(yerel tvlerde) o stadı dolduran taraftara haksızlık olmuyormu bu konuyuda dile getirip harekete geçseniz......
atabey58 04.09.2012, 12:45 Abdullah bey çok güzel yazı yazmışın eline,koluna ve emeğine sağlık. içimizdeki irlandalılar bunlar. inşallah en kısa zamanda gerçeği görüp sadece SİVASSPOR taraftarı olurlar.
Metal Gear 04.09.2012, 14:39 Her FB,GS,BJK maçından sonra klasik yazısı..Kopyala yapıştır..
kumyurtlu58 04.09.2012, 15:18 bu gibi insanlarimiza aciyorum sivasimizin suyu veekmegi helalmidir acaba diye sormaktan kendimi alamiyorum.Allah ikrar etsi ne diyelim,her kes sivasin büyüklügünü biliyor gelen takimlar ne olacak diye kafa yorarken sivas taki dangalaklar hala fener ve diger ,gözümde bes paralik degerleri olmayan lari tutarak sivasa hakaret etmekteler, yarin mefta olduklarindada vasiyet etsinler fener e patrikhane nin yanina gömsünler,bizde gelenlere göm.......saygi ve sevgilerle.kirmizisina beyazia 3 yildizina gurban olurum .
favori58 04.09.2012, 15:38 Her FB,GS,BJK maçından sonra klasik yazısı..Kopyala yapıştır..
Metal Gear,sen zaten Aptullah abiye salylamak için fırsat koluyonr. Adam zaten yazısının başında her fb,gs filan diye belirdtmiş, sen onu bunu ne yapacaksın bu yazılanların hangisi yanlış,sivaslı olarak senin zsoruna gitmiyormu teşekkür edeceğin yerde kalkmış niye yazdın der gibi halin var. Sende olmasan ne yaparız Aptüullah abi kalemine yüreğine sağlık
( Bu akşam seni görürüm ,sana birde ayrıca teşekkür edeceğim)
fatihcan58 04.09.2012, 16:21 Hocam Tamam Haklı olabilirsin ama ne yapalım bir şehir kendi takımına sahip çıkmıyor başka takıma sahip çıkıyorsa ve biz bu adamları içimizde eritemiyorsakk
yazıklar olsun bize ve tüm sivaslılara
ozsivasli58 04.09.2012, 17:24 helal olsun güzel olmuş
sivasfutbol 04.09.2012, 17:27 bahse konu olan istanbul takımları ve ismini dahi anmak istedigim bir diğer takım sivasa geliyorsa sivassporun süper liğ de olduğu için geliyorlar hiç olmazsa malum takımlar sivasa maç için geldikleri zaman yalandanda olsa ŞANLI SİVASSPOR UMUZU destekleyinde o takımlar sivasa gelsinler sivasın hem ekonomisine faydası olsun hemde türkiyede birde sivas varmış desinler kayseri şehri gibi olamıyoruz ne yazıkki kayserinin nufusu 980 bin sivasın ki 318 bin bir türlü gelişemiyoruz yazıklar olsun..
58ToPraK58 04.09.2012, 17:59 Bu yazısından dolayı Abdullah Bey'i tebrik ediyorum. Umarım bu mesajlar ulaşması gereken yerlere ulaşır.
Sonra gelelim aşağıda alıntı yaptığım aklı evvel yorumu yapan kişilere:
“Gayet normal,insanlar hürdür, Sivasspor’u tutmak zorundalar mı?”
İnsanlar hür de be kardeşim o Fenerbahçe denen takımı Sivas'ımıza kim gitirdi. Sivasspor'umuz olmasın da görün bir tane büyütülmüş takım gelmez buraya. Bu fırsatları ayağınıza getiren Sivasspor'dur o yüzden değerini bilin. Gerçi kimsenin bu takımı önemsenmediği ortada o kadar iş adamı var bir tane reklam veren yok. Bu şehrin ekmeğini yediysen bu takıma sahip çıkmak zorundasın.
“Sivasspor niye bir yıldız futbolcu almıyor, tabi Fenerbahçeyi tutarlar vs.”
Beşiktaş'ı geçen sene herkes hatırlar lig başlarken yıldız topluluğu falan deniyordu hali ortada şuan. Gençlerden kurulu bir takım oluşturuldu. O yıldızlar Beşiktaş'ın başına bela oldu. Göndermek istese de gönderemiyorlar. Hem sen takımındaki oyuncuya değer verirsen hepsi yıldızdır senin için. Bu takıma sahip çıkalım ve ağzı ile beyni arasında bağlantısı kopmuş insanlara inat bu takımı destekleyelim. Bir tane Sivasspor var, kim ne derse desin hepsine inat her zaman bu takımın yanında olalım.
Ferhat06 04.09.2012, 18:59 Abdullah beyden Allah razı olsun,bizim içimizden geçen ve fakat söyleme imkanı bulamadığımız şeyleri yazıyor.Ona bile takdir etmek yerine laf sokmaya çalışanlar neyin mücadelesini veriyor.
erhan 10 04.09.2012, 20:34 Ben onu bunu bilmem sevgili yazarımıza katılıyorum.Fenerbahçe hiç bir şey yapamamıştır ve Eneramo'nun pozisyonu da fauldür kırmızı kart gerektirir o kadar.Bir şey değişmez ama kimse Fenerbahçe üstündü demesin arkadaş.
sivassporhersey 04.09.2012, 20:50 Bizde Bilirdik İstanbul Takımı Tutmayı 2-3 Sene Şampiyonluk Yaşamayı Ama Yediremedik Kendimize Doğduğumuz Şehri Satmayı ''SİVASSPOR'' ♥
Abdullah Yiğit'i ısrarla bu önemli konuyu gündeme getirdiği için takdir ediyorum..Seneler önce o zamanki adıyla 1.ligde 2-3 yıl üst üste Galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi veren Malatyaspor,Türkiye Kupasında Galatasaray'ı eleyen Erzurumspor,ligde Fenerbahçe'yi İstanbul da 6-1 yenen Aydınspor neredeler şimdi?Bu takımlar şimdi PTT 1.Ligde bile değiller..İşte bu nedenle,senelerce Sivassporumuzun ligde üst sıralarda kalabilmesi için,Sivastaki ve özellikle de bizim gibi gurbetteki Sivaslıları mutlu edebilmesi için sadece Sivassporu tutmamız lazım
Metal Gear 04.09.2012, 21:38 Metal Gear,sen zaten Aptullah abiye salylamak için fırsat koluyonr. Adam zaten yazısının başında her fb,gs filan diye belirdtmiş, sen onu bunu ne yapacaksın bu yazılanların hangisi yanlış,sivaslı olarak senin zsoruna gitmiyormu teşekkür edeceğin yerde kalkmış niye yazdın der gibi halin var. Sende olmasan ne yaparız Aptüullah abi kalemine yüreğine sağlık
( Bu akşam seni görürüm ,sana birde ayrıca teşekkür edeceğim)
Yorumumun neresi yanlış..Her İstanbul takımı maçı sonrasında aynı yazıyı yazmıyor mu?
59yigido58 04.09.2012, 22:02 stat ta sivassporu alkışlayan gerçek sivas taraftarıdır diğerleri gibi bugün 4 büyüklerden biri yarın sivası değil ya sivas yada öbürleri bizim yanar döner taraftara ihtiyacımız yok arkadaşlar varsın az olsun ama öz olsun
favori58 04.09.2012, 22:26 Yorumumun neresi yanlış..Her İstanbul takımı maçı sonrasında aynı yazıyı yazmıyor mu?
Her istanbul takımının maçında aynı şerefsizliklikler yapılıyorsa yazacak tabi. Sen niye alınoıyon bunu anlamadım. Helal olsn içimizimdekilerini yazıyor
Helal sana Aptullah abi.....
favori58 04.09.2012, 22:28 Bende bu köşe yazısına birde ilave yapıyom
" sivaslı olupta sivasspordan başka takım tutan,rakibi havalanına kadar gidip karşılayan onlara çiçek veren*********,,,,,,,,
şarkışla 58 04.09.2012, 23:03 Face aleminde biz yaza yaza klavyemizin harfleri silindi ama kimin umrunda.Adam SİVASSPOR sayfasında gs yi fb yi övüyor.Zaten gecen sayfa adminine kızıp SİVASSPOR safyasını sildim valla.Ben SİVASSPOR u savunuyorum adam benim yorumlarımı siliyor.
Metal Gear 04.09.2012, 23:04 Tamam tamam haklısın..Aptullah Abiye de söyle sitemizde yazmasına gerek yok..Sen onu iyi temsil ediyon..:)
atrium58 05.09.2012, 01:01 Superligde benim sehrimin takımı olacak ve ben sehrime, hemşehrime küfür eden takımlara sempati duyacağım bu nasil bir karaktersizliktir ben anlamıyorum. Özelliklere kalın kafalı fener sempatizanlarının kaburgalarıda kalın oluyor..
PETKOVİC 05.09.2012, 08:22 Ya bırakın Allah aşkına Sivasspor 3.ligdeyken falan hanginiz İstanbul takımlarını tutmuyordu 1.lige çıkınca mı kıymete bindi. Biz böyle bir milletiz işte başarının peşinden koşarız anca!! Ben Fenerbahçeyi de tutuyorum ama tutup da Sivasımla oynadığı maçlarda gidip deplasman tribününde oturmuyorum. Geçenki maçta da taraftar grubunun arasında avazım çıktığı kadar tezahüratımı da yaptım. Sivasım için deplasmanlara gidip en iyi şekilde de desteğimi verdim ama Fenerbahçe benim küçüklüğümden beri içimde koparamadığım bir parçamdır bunu da inkar etmiyorum
astaravisa 05.09.2012, 08:41 Sivas ile fenerbahçe yi bir arada yazınca o kadar çok şey çıkıyor ki google da.
Abdullah abinin dediklerini çok doğru işte..
Sivas fenerbahçeliler derneğininde içinde bulunduğu bir organizasyon ..
Sivasta ihtiyaç sahibi öğrencilere yaptıkları yardımlar..
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-11_siv446.jpg
iğrenilecek bir manşete konu olduk..
http://img.haberler.com/haber/402/sivaslilar-besiktas-in-yenilmesini-kutladi_o.jpg
Kendi Takımlarının Aldığı Sonuca Sevinemeyen Sivaslılar, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı Yenmesinin Ardından Sokaklara Döküldü.
http://spor.haberler.com/sivaslilar-besiktas-in-yenilmesini-kutladi-haberi/
http://arsiv.gencfb.org/resim/kizilay/sivas/04.JPG
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/GaleriHaber/2012/09/02/fft11_mf1890925.Jpeg
bunlar bir kaç örnek. böyleleri oldukça biz yerimizde saymaya devam ederiz..
favori58 05.09.2012, 09:55 Sivas ile fenerbahçe yi bir arada yazınca o kadar çok şey çıkıyor ki google da.
http://img.haberler.com/haber/402/sivaslilar-besiktas-in-yenilmesini-kutladi_o.jpg
Kendi Takımlarının Aldığı Sonuca Sevinemeyen Sivaslılar, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı Yenmesinin Ardından Sokaklara Döküldü.
http://fotocdncube.fanatik.com.tr/news/GaleriHaber/2012/09/02/fft11_mf1890925.Jpeg
BUNLAR TEK KELİMEYLE YÜZLERİNE TÜKÜRÜLECEK İNSANLAR!
Birde deniyorki !fener küçüklüğümden beri tuttuğum takım vs. Yav kardeşim bu sana göktenmi indi? Sen gökten inen Kuran-ı kerimi bile yerine göre uygulamıyorsun, da fenerimi bırakamıyorsun. Bırakın artık şu istanbul yalakalığını
HababamHa 05.09.2012, 13:57 Sivas ile fenerbahçe yi bir arada yazınca o kadar çok şey çıkıyor ki google da.
bu meymeletsizler sivasın yüz karaları.:mad:
Metal Gear 05.09.2012, 17:22 Fenerbahçe 1000 kmden gelecek Sivastaki çocuklara faaliyette bulunacak.Ancak bizim kulübümüz oturduğu yerde oturacak..Sonra da çıkacak sen adisin,sen meymenetsizsin yok sen şerefsizsin..Boş laflar bunlar.
bornova5835 05.09.2012, 18:00 sivasta olupta başka takım tutulmaz belki ama bir gerçek var bu ülkede anadolu takımlarının süper lig maçları tv lerde izleyemezken gazetelerde satır araları haberler geçerken sivas daha 6 sezondur süper ligte gençler başka takımlar tutması biraz normal degilmi acaba
ressam58 05.09.2012, 18:26 Sende olmasan biz naparız abi be....
Ferhat06 05.09.2012, 18:48 Fenerbahçe 1000 kmden gelecek Sivastaki çocuklara faaliyette bulunacak.Ancak bizim kulübümüz oturduğu yerde oturacak..Sonra da çıkacak sen adisin,sen meymenetsizsin yok sen şerefsizsin..Boş laflar bunlar.
Çok haklısın ama bizim kulübümüz dediğin sağdan say 10 kişi soldan say 15 kişi bütün yükü taşıyan.Bunun böyle olduğunu Sivasta yaşıyanlar daha iyi takdir eder.Herkese görev düşüyor.
ezelşener 05.09.2012, 18:56 stat ta sivassporu alkışlayan gerçek sivas taraftarıdır diğerleri gibi bugün 4 büyüklerden biri yarın sivası değil ya sivas yada öbürleri bizim yanar döner taraftara ihtiyacımız yok arkadaşlar varsın az olsun ama öz olsun
4.büyükler demeyin ya zoruma gidiyor.4.büyük kim TS.mi ben kabul etmiyorum.biz kendi yazılarımızla 4.büyüğü büyük göstermeyelim.çünkü TS büyük değilllllllll...
kamışlı58 05.09.2012, 18:56 yigidoların sesi sayın abdullah bey yorumunuz çok güzel bir insan kişiliksizse söylenecek söz yok sivaslı olupta başka takımı tutanlar şerefsizdir
kamışlı58 05.09.2012, 19:02 Fenerbahçe 1000 kmden gelecek Sivastaki çocuklara faaliyette bulunacak.Ancak bizim kulübümüz oturduğu yerde oturacak..Sonra da çıkacak sen adisin,sen meymenetsizsin yok sen şerefsizsin..Boş laflar bunlar.
neresi boş kardeşim bahsettigin çocukların babası yokmu bu çocukları alıp sivasın maçına götüremiyormu niçin birilerinden medet umuyoruz insanın kişiligi bu kadar ucuzmu ben kabul etmiyorum insan kendini kolay kolay satmaz satanların kanı bozuktur inşallah gerçegi görürler
bozatli58 05.09.2012, 19:19 sivasgibi bir takımın varken başka takım niye???????????????????? anlamıyorum abdullah beye teşekür köşe bozarlarına gelince her zamanki haleri markusmerkide alıştırdık oda nabza gore böyle gelmiş boyle gitmez yigidolar bu oyunu BOZAR
favori58 05.09.2012, 19:38 sivasta olupta başka takım tutulmaz belki ama bir gerçek var bu ülkede anadolu takımlarının süper lig maçları tv lerde izleyemezken gazetelerde satır araları haberler geçerken sivas daha 6 sezondur süper ligte gençler başka takımlar tutması biraz normal degilmi acaba
Bey efendi bey efendi,yaşın kaç bilmiyorum ama sen hala konuyu almamamışın. O iki yüzlü basın zaten sizin gibilerin yüzünden bu takımlara fazla sayfa ayrıyor. Herkes bu takımın peşinden koştuğu kadar kendi memleketinin takımının peşinden koşsaydı medya söke söke yazacak. Bu ezilmişlik neden? Söyleyecek çok şey varda neyse!!!!!!!!
favori58 05.09.2012, 19:43 Fenerbahçe 1000 kmden gelecek Sivastaki çocuklara faaliyette bulunacak.Ancak bizim kulübümüz oturduğu yerde oturacak..Sonra da çıkacak sen adisin,sen meymenetsizsin yok sen şerefsizsin..Boş laflar bunlar.
Sendemi onların içindesin nedir bu alınganlık?
mertoz58 05.09.2012, 20:13 Biz sivaslıların sivassporluluğunu tartışıyoruz ama elin koca tırları Sivasın göbeğinde Galatasaray ve Fenerbahçe ürünlerini satıyordu. Buna izin veren de sivasın belediyesi ve valiliğidir.Bu ürünleri alanda sözüm ona sivaslılardır.Bir ara öyle içimden geldiki hem bu tırları hem bu Tırların burada durmasına izin verenleri, hem bu ürünleri alan sivaslıları taşlayayım ama neyse...Benim bununla ilgili olarak diyeceğim tek şey YAZIKLAR OLSUNNNNN!
58hayati 05.09.2012, 20:57 abi her sene bunu savunuyorsun da ...bende söylüyorum içimizde vatan hainleri var sivaslı isen sivassporu tutacaksın gardaşım ikinci tkm tutuyorsan hainlik var demektirrr.
Metal Gear 05.09.2012, 21:36 Sendemi onların içindesin nedir bu alınganlık?
Ben Sivaslı çocuklara Sivasspor sevgisi aşılamayı görev edinmişken,pes etmiş,ettirlmiş bir öğretmenim..Yeterli mi?
Metal Gear 05.09.2012, 21:36 Sendemi onların içindesin nedir bu alınganlık?
Ayrıca tek bildiğin saldırmak..Fikre bile değil,kişiye.
favori58 06.09.2012, 12:01 Ayrıca tek bildiğin saldırmak..Fikre bile değil,kişiye.
UZUN LAFIN KISASI SİVASLI OLUP BAŞKA TAKIM TUTAN,ONLARIN YALAKALIĞINI YAPAN **********!
( Bunu sana demiyorum,ben bu dediğimi yapanlara diyorum)
astaravisa 06.09.2012, 13:49 neresi boş kardeşim bahsettigin çocukların babası yokmu bu çocukları alıp sivasın maçına götüremiyormu niçin birilerinden medet umuyoruz insanın kişiligi bu kadar ucuzmu ben kabul etmiyorum insan kendini kolay kolay satmaz satanların kanı bozuktur inşallah gerçegi görürler
babaları sanki farklı.
kesin Dört büyüklerden birini tutuyordur. aksi halde çocuklarıda o takımların sevdalısı olmazlardı.
Kibrisli 06.09.2012, 14:39 Tebrik ederim Abdullah Bey'i çok doğru bir yazı yazmış ancak Vitola, Leto ve Pinto kim? Yani bir örnek verirken daha mantıklı örnekler verebilir böylece bütün bir yazıyı heba etmeye bilirmiş... Mesela İrlanda liginden verebilirmiş :) Hatta olmadı ille Yunanistandan veriyorsa daha bilinen tanınan adamlar yazsaymış, ana fikirden uzaklaştırmamış olurdu örnekler ile kendisini. Mesela Jean-Alain Boumsong aynı takımda onu yazsaymış ya ömrü İspanya 2. liginde geçmiş olan Vitola yerine (Gerçi o da Vitolo, Vitola değil), Mesela Katsouranis deseymiş henüz ismi duyulmamış Portekiz'in 2-3. lig takımlarında sürünmüş Pinto yerine, Yine verdiği örneklerden belki biraz bildiğim Leto O'nu da menejerlikte Liverpool hemen kiralardı Sivasspor'a alırdım ordan tanıyorum:) Kusura bakmayın muhalefet ediyorum gibi anlaşılmasın ama bir şehrin aynası gazete ve gazeteciler, Abdullah Bey gibi Fotomaç'ta yazmış bir yazarımız, memleketimizin önde gelen kalemlerinden bir tanesi böyle bir hata yapınca düzeltme gereği duydum yoksa anlam olarak genel fikir olarak aynı fikirdeyim deplasman tribünlerinde FB-GS forması ile gelenlere verdiğim tepkiyi herkes bilir...
hukukçu58 06.09.2012, 15:04 Ne yaparsın abicim ya bunlar çok geniş adamlar ya da sivasta yaşayan hainler bu kadar ağır konuşuyorum.Fener tribününde sivaslılara edilen küfürleri bir sivaslı olarak yiyebiliyorlarsa başka na denir.bursa da trabzonda ki gibi bunları sokak ortasında linç etmek gerek.
favori58 06.09.2012, 16:37 Tebrik ederim Abdullah Bey'i çok doğru bir yazı yazmış ancak Vitola, Leto ve Pinto kim? Yani bir örnek verirken daha mantıklı örnekler verebilir böylece bütün bir yazıyı heba etmeye bilirmiş... Mesela İrlanda liginden verebilirmiş :) Hatta olmadı ille Yunanistandan veriyorsa daha bilinen tanınan adamlar yazsaymış, ana fikirden uzaklaştırmamış olurdu örnekler ile kendisini. Mesela Jean-Alain Boumsong aynı takımda onu yazsaymış ya ömrü İspanya 2. liginde geçmiş olan Vitola yerine (Gerçi o da Vitolo, Vitola değil), Mesela Katsouranis deseymiş henüz ismi duyulmamış Portekiz'in 2-3. lig takımlarında sürünmüş Pinto yerine, Yine verdiği örneklerden belki biraz bildiğim Leto O'nu da menejerlikte Liverpool hemen kiralardı Sivasspor'a alırdım ordan tanıyorum:) Kusura bakmayın muhalefet ediyorum gibi anlaşılmasın ama bir şehrin aynası gazete ve gazeteciler, Abdullah Bey gibi Fotomaç'ta yazmış bir yazarımız, memleketimizin önde gelen kalemlerinden bir tanesi böyle bir hata yapınca düzeltme gereği duydum yoksa anlam olarak genel fikir olarak aynı fikirdeyim deplasman tribünlerinde FB-GS forması ile gelenlere verdiğim tepkiyi herkes bilir...
Verdiğin bilgilere bir taraftra olarak bende teşekkür ediyorum,ancak burada asıl vermek istenen mesaj bu sezonin yazdıklarının nasıl,yada nerede oynadıkları değilki. mesaj çok farklı çok anlamlı. Biz hep birlikte sivaslı olup başka takımı tutan ********** karşı bir olursak inanın bunun üstesinden geliriz
Metal Gear 07.09.2012, 11:14 UZUN LAFIN KISASI SİVASLI OLUP BAŞKA TAKIM TUTAN,ONLARIN YALAKALIĞINI YAPAN **********!
( Bunu sana demiyorum,ben bu dediğimi yapanlara diyorum)
Çevir,yanmasın mı diyorlar..
etzel1967 07.09.2012, 13:50 insanda ar damarı çatlamışsa, bir kez kimliğini, benliğini, kişiliğini, aidiyet duygusunu kaybetmişse, on kişi şehrini de satar, vatanını da satar...bıktık artık bu rezillerden...ve utanç duyuyorum bunlarda...yüz karaları...
Ferhat06 07.09.2012, 15:11 insan, celladına aşık olur mu oluyor demekki.
Kibrisli 07.09.2012, 15:55 Verdiğin bilgilere bir taraftra olarak bende teşekkür ediyorum,ancak burada asıl vermek istenen mesaj bu sezonin yazdıklarının nasıl,yada nerede oynadıkları değilki. mesaj çok farklı çok anlamlı. Biz hep birlikte sivaslı olup başka takımı tutan ********** karşı bir olursak inanın bunun üstesinden geliriz
Teşekkür ederim. Yanlış anlaşılmak istemediğimi ve aynı fikirde olduğumu bir kaç kez bastırarak yazdım. Ama dikkatsizce iyi araştırılmadan yazılan yazılar yazıların ve yazarların değerini düşürüyor. Dikkatli olması gerektiğini söyledim ama aynı fikirdeyim...
PETKOVİC 07.09.2012, 19:22 Sanki ülkeyi bölmeye çalışıyor bu insanlar. Sesinizi teröre çıkarın bırakın futbol yüzünden insanlara hain demeyin. başarının arkasından koşarsınız siz anca. yemin ediyorum yeniden 2.lige düşelim sivası bırakmazsanız ben de en adi şerefisizm siz busunuz işte!!!
|
|