Orijinalini görmek için tıklayınız : Futbol Analiz'e Sorular-05.11.2012
izmirliyigido 04.11.2012, 20:47 http://resimzade.com/Show.html?i=34683&token=63031 (http://resimzade.com/Show.html?i=34683&token=63031)
Bu akşam (05.11.2012-Pazartesi) SİPAS Tv'de saat 21:00'da yayınlanacak olan sayın Nail Sertakan'ın sunduğu FUTBOL ANALİZ programına sorularımızı buradan sorabilirsiniz.
Sayın Nail Sertakan'ın bu akşam ki konuğu, Sivas'ın Sesi gazetesi spor sorumlusu Kaan Karaguş olacak.
Not: Tüm üyelerden ve Yiğidolar'dan ricamız, kimseyi kırmadan, kötü üslup ve kelime kullanmadan, sataşmadan saygı ve sevgi çerçevesi içinde sorularımızı, önerilerimizi, beğenilerimizi ve eleştirilerimizi buradan soralım.
Kural çok basit. Adınızı-Soyadınızı, bulunduğunuz Şehiri ve sormak istediğiniz soruyu aşağıda gösterildiği şekilde yazıp, paylaşın.
Adınız-Soyadınız:
(ve sorunuz-öneriniz) : .............................. .............................. ......
Örnek aşağıda ki gibi olacaktır;
Sivasspor'umuzu evlerimize kadar getirip bizleri gurbette mutlu eden sayın yayıncılarımıza ve emeği geçenlere sevgi ve teşekkürlerimizi iletiyor başarılar diliyoruz.
http://vizyontelevizyonu.com/?page_id=2
.
Takımda çok kaleci var. Bunlardan birkaçıyla yollar ayrılıp Petkoviç tarzında bir kaleci alınacak mı ?
Doğa ve Adem gibi oyuncuların yerine geçen yılki gibi Mehmet Nas ile oynask daha iyi olmaz mı ?
B.DUMANLI 04.11.2012, 21:26 Taraftar su anda o kadar moralsizki soru sorma ihtiyaci oldugunu tahmin etmiyorum.3 haftada alinan 3 yenilgi,Elazigspor´un 3 macda aldigi 5 puan.Hersey ortada soruya ne hacet.Bu takima transfer olmazsa bu takim düzelmez.
münihli_58 04.11.2012, 21:28 O kadar moralimiz bozukki hafatalardir soru sormaya halimiz kalmadi
izmirliyigido 04.11.2012, 21:35 Yalçın KINIK-İzmir
Nail bey iyi akşamlar
Rıza hoca, oyun sistemiyle, kadro seçimiyle ve her maç sonunda bir bahanenin arkasına sığınmasıyla eleştirilirken Yiğidolar'ın ne kadar acı çektiklerini anlayabiliyor mu acaba? Gelecekten hiç ümidimiz yok, taraftarların çoğu gibi bende ilk yarının sonunda küme düşme hattında olacağımızı düşünmeye başladık.
Kadromuz alternatifsiz değil. Rıza hoca, maç sonu röportajında Milan Cerny ve Murat Akça'nın yokluğundan dert yandı. Fakat sağlamkende kadroda düşünmedi hiç. Şimdi mi kıymete bindi. Pedriel en zayıf halka olmaya devam ederken ABDÜLKADİR son 3-4 dakikalık oyuncu mu? Rıza hoca sonunu hazırlıyor gibi geliyor.
İyi yayınlar diliyorum, Nail bey.
.
asabibaba 04.11.2012, 21:45 Tuğrul YAMAN Sivas
İçim yanıyor benim gibi binlerce onbinlerce insanın içi yanıyor çoğu üst düzey oyunculardan kurulmuş geçen yıl Play-Off u kaçırmış (yada elinden alınmış ne sayarsanız)bu takımın bu hale gelmesi acaba futbolcular şunu mu anlatmaya çalışıyor .. Biz Rıza hoca ile çalışmak istemiyoruz. Sorun bu ise bu düşüncede olan kim varsa PILISINI PIRTISINI TOPLASIN VE MEMLEKETİNE GİİTSİN. Alt yapı ile idare edriz biz.sorum bu saygılarımla.
A.Turan Korkmaz 04.11.2012, 21:57 Hakan Yılmaz-Sivas
-Abdulkadir gibi klası yetenekleri belli bir forvetimiz varken neden gerektiği gibi faydalanılmıyor? Son 5-10 dakika oyuna almak nedir? Onun da 90 dakika sahada olacağı 4-4-2 benzeri bir sistemle oynamalıyız. Tek forvet formsuz senebaşı kampı görmemiş Eneramo ile bu kadar.
Orduspor maçının ilk yarısında gol umudumuz Eneramo'nun yanına en yakın gelebilen Doğa idi. Maçın ilk 11inin gol atamayacağı baştan belliydi. Bu takım başka türlü oynayamaz mı yani?
alaattin 5858 04.11.2012, 22:08 iyi akşamlar nail bey istanbuldan günyamaçlı alaattin rıza hoca formsuz futbolcular uğur doğa eneramo bunlarda niye ısrar ediyor
FirtinaK 04.11.2012, 22:11 Hakan Yılmaz-Sivas
-Abdulkadir gibi klası yetenekleri belli bir forvetimiz varken neden gerektiği gibi faydalanılmıyor? Son 5-10 dakika oyuna almak nedir? Onun da 90 dakika sahada olacağı 4-4-2 benzeri bir sistemle oynamalıyız. Tek forvet formsuz senebaşı kampı görmemiş Eneramo ile bu kadar.
Orduspor maçının ilk yarısında gol umudumuz Eneramo'nun yanına en yakın gelebilen Doğa idi. Maçın ilk 11inin gol atamayacağı baştan belliydi. Bu takım başka türlü oynayamaz mı yani?
Ama Abdulkadir 3 dakika oynadi ya, oda sansini kullansaydi canim, Riza hoca ona sans verdi. Özer dilerim ama hocamiz birde mactan sonra dalga geciyor, diyor ki: Son dakikalarda 3 forvetle oynadik. Vay be sen ne yürekli bir teknik adammissin. Güngören macinda bile Abdulkadiri forvet oynatmadi, rakibin direnci kirildiktan sonra (2-0 olduktan sonra) Abdulu oyundan aldi, adeta belki gol atarda göze batar diye. Zaten Abdulkadire karsi ard niyetli oldugu zaman zaman verdigi demeclerden belli oluyor. Eneramodan baska forvetimiz yok diyor, gelde cildirma. Eneramo istedigi gibi kötü oynayabilir, pres yapmiyor, kosmuyor, havadan gelen toplara sicramiyor bile. Adamin hic oyundan cikma korkusu yok ki. Kimse bana 4 gol atti demesin,her mac 90 dakika oynuyor, müsaade edinde o kadar atsin, attigi goller bos kaleye, her mac önemli pozisyonlar harciyor, onun yerine Abdulkadir böyle kötü oynasaydi adami linc ederlerdi.
Benim sorumda sayin Sertakan´a bu: Neden Eneramo´ya bu kadar tahammül ediliyor. Ben sahsen Abdulkadir, Pedriel ikilisini forvette görmek istiyorum, ama adam gibi ikiside forvette oynayacak, yani kendi pozisyonlarinda.
Saygilar
57babasivas 04.11.2012, 22:30 soru çok ama cevaplari rıza hocadan istiyoz
57babasivas 04.11.2012, 22:30 çünkü sizde ayni cevaplari verceksiniz ama rıza hoca neden neyi yapdini açikliyacak tek kişi
Örükcülü 05.11.2012, 07:51 Nail bey iyi akşamlar, İzmir'den Ahmet Gökmen
Haftalardır bizi 3 puana hasret bırakan olay, rakiplerimizin iyi futbol değil, bizim kötü oynamamız. Bunda da etken Rıza Çalımbay'ın yanlış kadro seçimi. Nail bey, Rıza hocaya ekrandan söylermisiniz, Beşiktaş düzeldi Aybaba bir yere gitmiyor Beşiktaş sevdasını bıraksın umudunu kessin, takımımızı toparlasın. Dönsün arkasına baksın YİĞİDOLAR AĞLIYOR !
Artık üzülmek istemiyoruz, bunu anlasın.
Serdar63972 05.11.2012, 07:54 Gardaşlarım kimseye soru sormaya gerek yok. Eskişehir maçında göze batan kim varsa dışarı diye bağıracağız. Doğa oynamıyor mu? Dışarı - Atiila saçma sapan gol mü yedi dışarı - Eneramo koşmuyor mu dışarı- Rıza hoca dışarı almıyor mu istifa-- Onlar gider biz kalırız. Onlar beşiktaşlı - Nijeryalı bilmem nereli biz Sivaslıyız Sivassporluyuz. Kimsede bana destek köstek muhabbetyi yapmasın. Rıza hoca Sivas halkıyla dalga geçiyor. Doğa yı oyunda tutabilmek için üç tane aynı pozisyonun adamını oynattı. Eneramo geldiği senenin son dönemlerinde forvet arkası oynamadı mı? Al hiç denemediğin Abdulkadiri koy arkasına eneramoyu - Doğa nın yaptığını o kadro da herkes yapar.
SenSetik 05.11.2012, 07:58 Rıza Hoca Doğa'yı al Beşiktaşa mı gidiyorsun nereye gisiyorsan git !!!!
alaattin 5858 05.11.2012, 08:20 istanbuldan günyamaçlı alaattin
nail ney mecnun başkan sözünün eridir yeterki söz versin onun için canlı yayında telefon bağlantısı yapıp sayın başkandan devre arasında kaliteli enaz 3 tane ilk 11 oynuyacak oyuncu transfer sözü almanızı istiyoruz.
yigidolar06 05.11.2012, 08:36 Nail beye sürpriz
http://resimzade.com/Show.html?i=37553&token=88726 (http://resimzade.com/Show.html?i=37553&token=88726)
Oturanlardan sağdan ikinci kim acaba :)
Serdar63972 05.11.2012, 08:47 Nail Bey Merhaba;
Ankarada yaşıyorum, soru sormayacağım. Yorumunuzu alacağım. Sivassporda Rıza Hoca ne yaparsa yapsın kredisinin sonsuz olduğunu mu düşünüyor sizce?
Bülent KORKMAZ ve SİVASSPOR hakkında neler düşünürsünüz?
Rıza Hocanın beşiktaştaki her gelişmeyi izlemesi Etik oluyorsa Sivasspor yönetimininde böyle bir dönemde Bülent Korkmaz'la bir öğle yemeği yemesinden Rıza hoca bir mesaj alıp takımda oluşturduğu ''Koşsanızda coşsanızda benim adamım değilseniz oynayamazsınız'' düşüncesini değiştirir mi?
Rallim58 05.11.2012, 10:10 Nail beyin akşam stüdyo konuğu, "Sivas'ta sporu" yakından takip eden, akıcı konuşma üslubu ile dikkatleri çeken, Sivas'ın sesi gazetesi spor sorumlusu Kaan Karaguş olduğu bilgisi geldi.
Sivas'tan Emre ALİM
Nail Hocam; önce, sizlere ve konuğunuz Kaan Karaguşa iyi akşamlar diliyor, mesleklerinizde başarılar diliyorum.
Sorum şu...
Rıza hocamın, Doğa ısrarının perde arkası nedir? Forvet sıkıntımıza rağmen 90. dakikada ve ayağına top değmeden müsabakayı tamamlayan Abdulkadir'i rencide etmemiş midir? Futbolcularla arasındaki mesafeyi nasıl buluyorsunuz?
N O T : Yorumların hangi şehirden ve kimler tarafından yazıldığı belirtilmeyen soruların, site yönetimi tarafından silinmesini öneriyorum.
HababamHa 05.11.2012, 10:37 Malatyadan Abdurahman İnce.
İyi akşamlar iyi yayınlar Nail bey.Benim sorum Kaan beye olacak Sivassporla ilgili gelişmeleri başka kaynaklardan değilde kendisi bizzat tesislere giderek hem hocayla hemde futbolcularla röpörtaj yaparak kendi haberini kendisinin yapmasını istiyor saygılar sunuyorum.
SenSetik 05.11.2012, 13:10 Nail Bey Sivastan yazıyorum..programınıza katılmayacak ama kanalınız aracılığı ile Rıza Hoca'ya sormak istediğim 8 yıllık süperlig geçmişi olan Sivasspor'un başarılarını gerçekçi bir gözle değerlendirip taraftarın beklentilerinden haberdar olup olmadığıdır...nedenmi? çünkü Sivasspor lig tarihine şimdiye kadar adını yazdırmış 68 takım içinde galibiyeti mağlubiyetinden daha fazla olan 5 takımdan birisidir..yani fb,bjk,gs ve ts ile birlikte bu başarıyı yakalayan tek takım...puan ortalaması baz alındığında ebedi puan cetvelinde sezon başına düşen 45.60 ortalamayla 5. sırada yer almaktadır...hal böyleyken artık vites büyültmenin ve vizyon genişletmenin zamanı gelmemişmidir??....yoksa Rıza hocaya göre Sivasspor sıradan bir Anadolu takımıdırda bizmi yüksek beklenti içerisine girmekteyiz...kanalınız aracılığı ile bunu dile getirebilrseniz çok memnun olurum...teşekkürler
yigidokaan 05.11.2012, 14:12 MELİK KAAN ECE
SİVAS
Nail abi soracağım şey şu : Bu takımn parası mı yok? yoksa transfer yapmak mı istemiyorlar? eğer bunlardan ilki ise biz takımımıza gönülden bağlı Yiğidolar olarak her şeyi yapmaya hazırız. benim yaşım 18 belki çocuk dersiniz ama, yemin ediyorum ki her mağlubiyetten sonra gözlerim doluyor, diğer maça kadar hep moralimiz bozuk oluyor. yetkililere seslenelim de adam akıllı futbolcular getirsinler, eğer paraları yoksa da bu taraftarlar niçin var? eminim ki Türkiye de beşiktaşlıdan fazla YİĞİDO vardır. biz 'FEDA' yapamaz mıyız?.
Muhammed - Ankara
Iyi akşamlar iyi yayınlar Nail bey.
Bazı futbolcuların torpille oynatıldığı iddiaları var. Sizin bir duyumunuz var mı ? Böyle bir saçmalık olur mu?
Yazacak pek birsey yok hersey berbat neyi nasil yazalim riza hocaya sormak lazim doga kaya yi adem kocaki niye aldik bunlar kendi takimlarindan dislanmis futbolcular degilmi simdi anladikmi erenemo sözlesmesi bitti hic talip olan oldumu yok gerisin geriye kabul ettik gecen sene bu adam atigindan cooook fazlasini kacirmadimi bernad denen adam internetlere düsmüs eroinman degilmi di hani bizim iyi transferimiz vardi da bizmi göremiyoruz yoksa bu nasil takim kurduk bununlami avrupaya acilacagiz uefaya girecegiz ben buna inanmak istemiyorum sizi bilmem
yiğido58sinan 05.11.2012, 18:18 Sinan Coşkun
Ankara
Iyi akşamlar. Benim canımı sıkan daha çok herşeyin ortada olduğunu göre göre hiçbirşey yapılmaması, aynı düzen zorlanması. Nail bey, bu iş buraya gelmeden bişeyler yapılması gerekmezmiydi? Bir mağlubiyet serisi tutturduk gidiyoruz resmen ve ben şunu anlamıyorum. Tehlikeli bir virajdayız ve hâlâ sizinde bildiğiniz birkaç futbolcu inadına sahaya sürülüyor. Daha iyi alternatifleri de kulübede bekliyor. Tamam takım iyi gitse bişey demiycem, üzerine gidilecekki düzelsin diyecem, fakat böyle bir durumdayken bunun yapılması benim de aklıma 'acaba torpilmi' sorusunu getiriyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Açıkçası ben daha mantıklı bir yorum getiremedim bu duruma. Beni ve benim gibi düşünen arkadaşları aydınlatırsanız çok seviniriz. Teşekkürler, iyi yayınlar diliyorum, selamlar...
Atilla Torun / Çatalzeytin-Kastamonu
Nail bey iyi yayınlar...
Takımımızın ruhu yok, DOĞA'sı bozuk... BEKMEZ'imiz bu sene iyi çıkmadı, KOCA bir fiyaskoyuz. Devre arasında ÇALIM atıp diğer takımlardan iyi transfer yapmazsak Sivasspor taraftarı ile GÜVEN tazeleyemeyeceğiz... Yine lige bu sene YABANCI kalacağız o zaman.. Lütfen taraftarın imdadını yönetime sesimizle iletiniz...
Umarım nükteler gereken yerlere ulaşmıştır....
İyi yayınlar... Esen kalın....
etlidöktürek 05.11.2012, 18:59 iyi akşamlar Nail bey tokatdan bir yiğido...bu takım içinde birşeyler varda dışarımı intikal etmiyor acaba?torpil dediğimiz vaka acaba sivassporumuzun içine mi işledi?teşekkürler...SİVASLIYI Z SİVASSPORLUYUZ...
İyi geceler...Ankaradan Kenan
Benimki sorudan ziyade ufak bir değerlendirme, sizlerin de bu konudaki fikri bizim adımıza önemli
Şimdiden teşekkürler
Şimdi bülent hocayı tartışmam, sevilir sevilmez apayrı bir konu ama şu bir gerçek Sivassporu en tepeye o taşıdı başarıda belkide en büyük pay sahibi teknik adam kendisiydi
uefayı kazandıran terimin gsde kredisi neyse uygunun sivasta kredisi oydu
Bunu şunun için söylüyorum;
İşler rayından çıkınca 3 4 mağlubiyette kendini kapıda buldu
Hocam sen de sana olan çok büyük güveni anlamsız inat ve oyuncu saplantılarınla boşa çıkardın ve o büyük güven şu an dibe vurmuş durumda
Olası eskişehir mağlubiyeti sonun olacak sanırım, önümüzdeki 5 gün kaderini çizecek ipler artık senin elinde değil
Sonsuz kredili vazgeçemediğin futbol dehaların doğa, uğur,atilla bakalım seni kurtaracak mı...
Kadir de dahil olmak üzere birsürü de eksik var, işin çok zor çok...
Kendi düşen ağlamaz hocam. aylarca transfer şart diye, anlamsız uğur doğa takıntından vazgeç diye murata şans ver erhanı sağ bekte dene diye bu taraftar yırtındı ama sen sırf uğur konusunda kendini haklı çıkarmak için kötü olduğunu bile bile erhan ve cerny dururken faty'i antalya maçında harcadın
Biz çoğu şeyin farkındayız hocam. Artık düşünme sırası sende, hemde fırtına gibi esen eski takımın karşısında.
Nil bey konuğunuza, size ve ekranları başında sıkıntılı ve moralsiz bir şekilde sorularının cevaplanmasını bekleyen fedakar yiğidolara iyi akşamlar diliyorum...
Benim dikkatimi çeken şey, Mecnun başkanımızın bu kadar sessiz olması. Bu yıl nedense biraz geri planda kaldı.İşleri oluruna bıraktıysa eğer vay halimize.Başkanımızın artık masaya yumruğunu vurmasını istiyoruz. Sahada gezen ruhsuz futbolcu istemiyoruz.
karşıyakalı 05.11.2012, 19:14 slm karşıyakadan fetullah ben.nail bet yönetim ve rıza hoca geçen seneden daha kaliteli takımız diyor.kimi aldıkta geçen seneden daha kaliteli takım olduk.doga.adem.abdulkadir.bed nar mı
neden bu takıma dogru dürüst kaliteli adam alınmıyorda nerede boşta kalmış takımından dışlanmış oyuncu varsa onu arayıp özellikle buluyor ve onu alıyorlar .sonuç ortada yorumlarınızı bekliyorum
Besyo_cu 05.11.2012, 20:12 İstanbul - Osman .....
Nail Hocam iyi yayınlar diler konuklarınıza saygılarımı sunarım.
Rıza Hoca göreve geldiğinden bu güne kadar neden alt yapıdan hiç bir gençi çıkartmadı, 19 yaş grubunda Türkiye üçüncüsü, 14 yaş grubunda Türkiye İkincisi son yapılan U -16 Türkiye Futbol Şampiyonası’nda 81 ilden 96 takımın katılımı ile farklı illerde yapılan grup maçlarında Türkiye üçüncüsü olan Demirspor'daki bu gençler neden değerlendirilmiyor.
FirtinaK 05.11.2012, 20:37 Firtina Kerimoglu - Almanya
Nail bey ve konuklarina öncelikle iyi yayinlar diliyorum.
Riza hoca neden her maca ayni taktikle cikiyor? Rakibe göre taktik uygulasa olmazmi? Her maca tek forvetle cikmak zorunda miyiz? Yoksa Abdulkadir´i ve Pedriel´i forvet olarak görmüyormu?
Tesekkür ederim.
Almanya´dan selamlar.
yigido yakup 05.11.2012, 20:48 ben almanyadan Yakup
Nail hocam sizlere iyi aksamlar diliyorum
Benim sorum baska bir takim varmidirki 2 yabanci kalecisi olupta 5. kalecisi 30 küsür yasinda Atilla gibi olan?
Bu durum sizce bir acizlik ifadesi degilmidir Atilla ya verilen Senecky verilen paralarla alyapidan kac tane böye kaleci cikarabilirdik?
alaattin 5858 05.11.2012, 21:07 istanbuldan günyamaçlı alaattin
nail bey ben transfer sözünü rıza hocadan değil mecnun başkandan istedim
rıza hoca sezon başında transfer ihtiyacımız olduğunu söylemişti ama yönetim gerekli transferleri yapmadı şimdi rıza hoca tekrar takviye şart diyor ama yönetimden ses yok transferin sonunda emeklileri topluyacaksak transfere gerek yok alt yapıdan gençleri oynatalım ondan iyi
Nail bey iyi yayınlar...Ankaradan Kenan
Merak ettiğim husus şu, ortada yanlış giden birşeyler var , takımda performansı dibe vurmuş en az 3 oyuncu var,isim verelim uğur doğa ve atilla- taraftarın bu oyuncular as kadroda olduğu için çok huzursuz olduğu bariz ortada, bu takım 3 maç kaybedebilir sorun bu değil ama takımda formayı hakettiği tartışılan oyuncuların inatla oynatılması tüm camia içinde huzursuzluk yaratırken neden bunu görmezden gelip nasıl hala pembe tablo çizebiliyorsunuz, neden hala taraftarın huzursuz olduğu uğur atilla ve doğa konusunda inanılmaz iyimser olabiliyorsunuz...
Şimdiden teşekkürler, iyi yayınlar...
FirtinaK 05.11.2012, 21:29 Ne demek Abdulkadir Antalya´ya karsi kötü oynadi ..... skor olmus 2 - 0 adam ne yapacakti o macta 10 dakikada. Adamin elinde sihirli degnek yokki.
Peki neden Bursaspora karsi Abdulkadirin sadece 7 dakikada takimi canlandirdigini söylemiyorsunuz?
FirtinaK 05.11.2012, 21:38 Yok hocam siz sorulara kacamak cevap veriyorsunuz. Ben Abdulu, Pedriel´i sordum siz Bednar´dan bahsediyorsunuz. Her forvet oyuncusu Eneramo tipinde olmak zorunda degilki (herkes güresci olamaz, birazda futbolcu olmak lazim). Sizin cok övdügünüz Eneramo ayakta duramiyor. Siz yayin basindan beri Riza hocanin agzindan konusuyorsunuz, kendi düsüncenizi söylemiyorsunuz. Hicmi kendi düsünceniz yok?
alaattin 5858 05.11.2012, 22:12 istanbuldan günyamaçlı alaattin
nail bey rıza hoca maddi güç olmadığını söylüyor iyide yönetim parasal konuda ne yapıyor 3 aydır storede forma bekliyoruz nihayet forma geldi ama şort yok konç yok bizde taraftar olarak üzerimize düşeni yapmak istiyoruz istanbula sivas store açılamazmı bunlarda kulübe para kaynağı değilmi
ÖĞRETMEN58 05.11.2012, 22:23 Murat DURAKOĞLU
SİVAS
Atıf yoksa Sivas yok bu olacak gibi değil devrearasında transfer deniyor şimdi para yok ama devre arasında olacak mı ?Madem para yok neden kampanya başlatılmaz neden Sivaslı işadamlarından yardım istenmez neden neden neden??? saygılarımla
Atilla Torun / Çatalzeytin-Kastamonu
Taraftara hiç bir yönetimin hiç bir futbolcu ve teknik yönetimin kızmaya hakkı yoktur. Biz başkaları gibi sahalara inip veya kuvvetli medyayı kullanıp bir şeyler elde etmiyoruz. Çarşıda simit satıp maçlara gelenler, boğazından evinden ocağından kısıp stada koşanlar azda olsa gülmeye mecburlar. Mağlubiyet futbolun mizacında vardır. Lakin bunun alışkanlık yapması ise takımın bünyesinden kaynaklanıyor düşüncesindeyim. Bunun çaresi çok kolay. Paraya kıymak... Denklem çok basit. Düşünün 3-4 maçtan çok kötü ve basit hatalar sayesinde kaybettik. 3 oyuncunun maliyetlerini hesaplayalım...
Doğa Kaya=1.500.000
Uğur Kavuk= 750.000
Atilla Koca = 450.000 Euro
Bu üç oyuncunun bonservis bedelleri güvenilir bir kaynaktan edindiğimiz bilgiye göre budur.. Toplam maliyet ise 2.700.000 ediyor. Bu maliyete çok kalite bir orta saha oyuncusu alınabilirmi. Mutlaka alınır. Ve buna benzer 3 transfer yaptığımızda takımın kalitesi ve gücü artarmı. Mutlaka artar. Çünkü alınan her galibiyet 700.000 leri buluyor. Zaten bir oyuncunun bedelini karşıladınız. Ekstra 8-9 galibiyetle ise bu diğer 3 oyuncunun maliyetini karşılıyorsunuz.
Peki bu düz mantık böyle değilse sizce nedir...
İyi yayınlar, teşekkürler...
ÖĞRETMEN58 05.11.2012, 22:29 Ademden ne beklersiniz ki transferin son günü oynadığı yaşadığı yaşamak için plan yaptığı takımdan ve şehirden uzaklaştırılmış bu şoku atlatmak kolay olmasa gerek zaman zaman zaman zamanla olacak ilaç zaman çünkü
Hocanın canlı yayında eleştiriye gelememesi ve taraftarı işini yapmaya davet etmesi şık olmadı...
İzmir'den selamlar. İyi yayınlar diliyorum. Ben çok karamsar değilim ama sakatlıklar canımızı sıkıyor.
eyuphulagu 05.11.2012, 23:21 Hocanın canlı yayında eleştiriye gelememesi ve taraftarı işini yapmaya davet etmesi şık olmadı...
..Ben bu filmi daha önce gördüm demek istemiyorum ama arkadaşlar internette bir araştırma yaparsanız Sayın Rıza Çalımbay'ın aynı sorunları bize gelemeden önce Eskişehir de de yaşadığını göreceksiniz..Küme düşme hattından aldığı Eskişehirsporun kadrosunu kurup 2 yıl takımı 7. ve 8. sıralara çıkaran sayın Çalımbay 3. yılında taraftarın sürekli eleştirilerine maruz kalmıştı;taraftar sayın Çalımbay ı hep aynı futbolu oynattığını;takımda yedeklerin katkı yapamadıklarını,hep aynı oyuncuların oynayıp aynı kişilerin değiştirildiğinden şikayet edip,Rıza hocanın kendini değiştirmesini,yeniliklere açık olmasını ,taraftarın sesine kulak vermesini istemişlerdi..Rıza Hoca da bugün canlı yayınlarda ne söylediyse o günde aynı klişe lafları tekrarlamış;taraftarın eleştirlerine kulak tıkamıştı..Sonuç:6-7 hafta da sadece 4 puan alan hocamız takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı...Umarım bizde de aynı sorunlar yaşanmaz diyorum...Çünkü gidişat onu gösteriyor..Rıza Hoca inadın vazgeçip zaman zaman takımda rotasyon yapsa belki yedekler de kendilerinin oynayacaklarını inanıp kendilerini daha da hazırlayıp ilk 11 i zorlarlar..Oynamayacağını bilen bir oyuncu niye kendini boş yere zorlasın ki...Hiç bir Oyuncu oynatılmayacağını bile bile kendini antremanlarda zorlamayı düşünmez..Bu dünyanın her tarafında böyledir...Takımda hep aynı oyuncular oynayıp aynı kişiler ilk 18 de oluyorsa;değişiklikler de hep aynı oluyorsa oyuncuları kolay kolay hazır tutamazsın....Sivassporda o kadar formsuz oyuncu varken bunların 1-2 maç dinlendirilmemesi sivassporun puan kayıplarının en önemli sebeblerinden birisidir..Kupa maçında bile aynı oyuncuların oynaması sivasspor takımındaki adaletsizliğin açık bir göstergesidir..Bence her şey Rıza Hocanın elinde;hoca takımı iyi hazırlarsa ,yedek oyuncular iyi hazırlanıp takıma kazandırılırsa sivasspor kısa zamnda kendini toparlayıp istenen sonuçlarda gelecektir..
FirtinaK 05.11.2012, 23:26 ..Ben bu filmi daha önce gördüm demek istemiyorum ama arkadaşlar internette bir araştırma yaparsanız Sayın Rıza Çalımbay'ın aynı sorunları bize gelemeden önce Eskişehir de de yaşadığını göreceksiniz..Küme düşme hattından aldığı Eskişehirsporun kadrosunu kurup 2 yıl takımı 7. ve 8. sıralara çıkaran sayın Çalımbay 3. yılında taraftarın sürekli eleştirilerine maruz kalmıştı;taraftar sayın Çalımbay ı hep aynı futbolu oynattığını;takımda yedeklerin katkı yapamadıklarını,hep aynı oyuncuların oynayıp aynı kişilerin değiştirildiğinden şikayet edip,Rıza hocanın kendini değiştirmesini,yeniliklere açık olmasını ,taraftarın sesine kulak vermesini istemişlerdi..Rıza Hoca da bugün canlı yayınlarda ne söylediyse o günde aynı klişe lafları tekrarlamış;taraftarın eleştirlerine kulak tıkamıştı..Sonuç:6-7 hafta da sadece 4 puan alan hocamız takımdan ayrılmak zorunda kalmıştı...Umarım bizde de aynı sorunlar yaşanmaz diyorum...Çünkü gidişat onu gösteriyor..Rıza Hoca inadın vazgeçip zaman zaman takımda rotasyon yapsa belki yedekler de kendilerinin oynayacaklarını inanıp kendilerini daha da hazırlayıp ilk 11 i zorlarlar..Oynamayacağını bilen bir oyuncu niye kendini boş yere zorlasın ki...Hiç bir Oyuncu oynatılmayacağını bile bile kendini antremanlarda zorlamayı düşünmez..Bu dünyanın her tarafında böyledir...Takımda hep aynı oyuncular oynayıp aynı kişiler ilk 18 de oluyorsa;değişiklikler de hep aynı oluyorsa oyuncuları kolay kolay hazır tutamazsın....Sivassporda o kadar formsuz oyuncu varken bunların 1-2 maç dinlendirilmemesi sivassporun puan kayıplarının en önemli sebeblerinden birisidir..Kupa maçında bile aynı oyuncuların oynaması sivasspor takımındaki adaletsizliğin açık bir göstergesidir..Bence her şey Rıza Hocanın elinde;hoca takımı iyi hazırlarsa ,yedek oyuncular iyi hazırlanıp takıma kazandırılırsa sivasspor kısa zamnda kendini toparlayıp istenen sonuçlarda gelecektir..
Halbuki kendisi söylüyor Eneramonun performansindan hic memnun degilim diye. Abdulkadir istenilen düzeyde degilmis, ben buna hic inanmiyorum. Her forvetin Eneramo stilinde olmasini bekliyor, hepsi farkli tarzda oyuncular, onlardan zaman zaman istifade etmek gerekir. Pedrieli bile forvetten saymiyor ya düsünebiliyormusunuz ondan sonra kanatlarda oynatiyor adami. Niye? Sirf manevi evladi Eneramo oynasin diye.
DOGU_BEY 05.11.2012, 23:30 futbol analize veya diğerlerine artık ne diye soru sorulsun ki? hocaya yapılan eleştirileri söyleyemeyen veya asıl söylenmesi gerekenleri geçiştiren ve taraftarı sen söylesen ne söylemesen ne moduna sokan bir programa ne soralım ki daha?
FirtinaK 05.11.2012, 23:34 futbol analize veya diğerlerine artık ne diye soru sorulsun ki? hocaya yapılan eleştirileri söyleyemeyen veya asıl söylenmesi gerekenleri geçiştiren ve taraftarı sen söylesen ne söylemesen ne moduna sokan bir programa ne soralım ki daha?
Aynen dedigin gibi kardesim. Sagolsun benim sayisizca yorumlarimin cogunu okudu ama eveleyip geveledi, kendi istedigi yöne cevirdi yorumlarimi. Diger arkadaslarin sorularinida hizli okuyacagim diye carpitti.
Bu akşam programı izlerken kendimden şüpheye düştüm bir an, sandım ki liderle aramızda 1-2 puan var, o derece pozitif pembe tablolar çizen ve teknik ekibi gözü kapalı savunan bir prgram izledik. Formsuz oyuncuları söylüyor ama oynatan teknik adamı tenkit edemiyorlar,
Düşünsenize trabzonun kaybetmesini ve iki takımın da aynı sıralarda olmasını teselli kaynağı yaptılar
Benim teklifim artık bu program için başlık açılmasın soru falan sorulmasın, gerçeklikten uzak tamamen birilerini korumaya adanmış bir program izledik ..
Ha bir de hocanın taraftara haddini bildirmesini, herkesin kendi işine bakmasını ima etmesini ...
FirtinaK 05.11.2012, 23:44 Bu akşam programı izlerken kendimden şüpheye düştüm bir an, sandım ki liderle aramızda 1-2 puan var, o derece pozitif pembe tablolar çizen ve teknik ekibi gözü kapalı savunan bir prgram izledik. Formsuz oyuncuları söylüyor ama oynatan teknik adamı tenkit edemiyorlar,
Düşünsenize trabzonun kaybetmesini ve iki takımın da aynı sıralarda olmasını teselli kaynağı yaptılar
Benim teklifim artık bu program için başlık açılmasın soru falan sorulmasın, gerçeklikten uzak tamamen birilerini korumaya adanmış bir program izledik ..
Ha bir de hocanın taraftara haddini bildirmesini, herkesin kendi işine bakmasını ima etmesini ...
Aslinda sunucu programin basinda teknik ekibi savunacaginin isaretini istemedende olsa vermisti. Dedi ki: "Riza hoca sagolsun bizi hic kirmiyor, ne zaman istersek idmanlari seyretmemize izin veriyor, buna müsaade etmeyen teknik adamlarda var, sürekli programimiza telefonla baglaniyor".
Bu durumun böyle devam etmesi icin 3 yorumcuda teknik adamin aleyhinde BIR (1) kelime dahi etmediler. Her sey güllük gülistanlik sanki.
cenk5821 06.11.2012, 00:41 Taraftarıda küstürün tümden tam olsun.
Örükcülü 06.11.2012, 07:48 Ne TEKNİK DİREKTÖRLER, nede TARAFTARLAR, KLÜPTEN büyük değildirler. Hoca kendi ihtiraslarına takımı KURBAN edemez. Ettirmeyiz. "Herkes kendi işini yapsınmış". Taraftar kendi işini yapıyor, hocam sizde kendi işinizi yapın. Şu kaçan 4 maçta da yemin ediyorum galip gelebilirdik. Bırak galip gelmeyi Bursaspor maçı hariç puan alamadık.
Bu skorlar tarihe yazılıyor hocam, aynı zamanda da bu başarısızlıklar senin kariyerine. Taraftar canından rızkından verip maça geliyor, Sivas'ın sosyo-ekonomik durumu bu kadar. Bu kadar verebiliyor. Ama sen başarılı bir teknik adamsan takım iyi, daha iyi şeyler yapabilirsin.
Abdülkadir için çamur atıp durma. Yok neymiş, Süper Lig antrenmanları, 2. Lig antrenmanlarından ağır gelmiş, sevmemiş, form tutamıyormuş. Siz nasıl hocasınız, adamlar eşeği adam yapıyor, siz herkesin peşinde olduğu adamı söndürdünüz. Hani geleceğin yıldızıydı? Tutun tutunda elinden adam edin o zaman. Pedriel'e verdiğin şansın yarısını versen ABDÜLKADİR yıldız olurdu şimdiye. Eneramo da ileride yalnız kalmazdı.
Hocam onu bunu bilmem her takımda sonun aynı. Burada senaryo aynı formata girmeye başladı. Gerisini sen düşün.
Haaa, giderken Doğa, Uğur, Pedriel'i de almayı unutma !.
Serdar63972 06.11.2012, 09:23 Gardaşlarım kimseye soru sormaya gerek yok. Eskişehir maçında göze batan kim varsa dışarı diye bağıracağız. Doğa oynamıyor mu? Dışarı - Atiila saçma sapan gol mü yedi dışarı - Eneramo koşmuyor mu dışarı- Rıza hoca dışarı almıyor mu istifa-- Onlar gider biz kalırız. Onlar beşiktaşlı - Nijeryalı bilmem nereli biz Sivaslıyız Sivassporluyuz. Kimsede bana destek köstek muhabbetyi yapmasın. Rıza hoca Sivas halkıyla dalga geçiyor. Doğa yı oyunda tutabilmek için üç tane aynı pozisyonun adamını oynattı. Eneramo geldiği senenin son dönemlerinde forvet arkası oynamadı mı? Al hiç denemediğin Abdulkadiri koy arkasına eneramoyu - Doğa nın yaptığını o kadro da herkes yapar.
Yazdığım yorumda haklı olduğumu dün akşam olup bitenleri okuyunca anladım. Padişah Rıza efendi taraftar kendi işine baksın demiş. Taraftar taraftarsa işine bakar böyle bir saygısızlığı kabullenmez. En başından beri söylüyorum Rıza Hocayla Sivassporun arasına mağlubiyetler giremez-girmedi. Ne girdi 1- Adaleti sağlayamadı burayı babasının çiftliği sandı kontenjandan adam oynattı 2- Sene başından beri bir Beşiktaş türküsü tutturdu Sivası Sivaslıyı ayaklar altına aldı dünde açık açık taraftarı yok saydı saygısızlık yaptı. Gün bu gündür Eskişehir maçı sonrası 5-0 kazanmış olsak bile Rıza Hocaya durumu özetleyici tezahürat yapılmalı diycem ama bu sitede ŞAKŞAKÇILAR var bu sitede ÇEKİRDEKÇİLER var. Geri kalan masaya yumruğunu vuracak gardaşlarımda ''onların elini kolunu sallaya salllaya gardaş sessiz olunda maçı izleyek... Gardaş takımın moralini bomayın gibi'' baskıları sonucu sessiz kalıyorlar. RIZA DÜŞÜRENE KADAR DEVAM bakalım şakşakçılar o zaman neyin peşinden koşacak. Rızayla beraber Beşiktaşa mı giderler yoksa 3 büyütülmüşlerine mi dönerler bilemem. Ama biz Sİvaslıyız, Sivassporluyuz herkes gitse biz burdayız.
FirtinaK 06.11.2012, 12:07 Ne TEKNİK DİREKTÖRLER, nede TARAFTARLAR, KLÜPTEN büyük değildirler. Hoca kendi ihtiraslarına takımı KURBAN edemez. Ettirmeyiz. "Herkes kendi işini yapsınmış". Taraftar kendi işini yapıyor, hocam sizde kendi işinizi yapın. Şu kaçan 4 maçta da yemin ediyorum galip gelebilirdik. Bırak galip gelmeyi Bursaspor maçı hariç puan alamadık.
Bu skorlar tarihe yazılıyor hocam, aynı zamanda da bu başarısızlıklar senin kariyerine. Taraftar canından rızkından verip maça geliyor, Sivas'ın sosyo-ekonomik durumu bu kadar. Bu kadar verebiliyor. Ama sen başarılı bir teknik adamsan takım iyi, daha iyi şeyler yapabilirsin.
Abdülkadir için çamur atıp durma. Yok neymiş, Süper Lig antrenmanları, 2. Lig antrenmanlarından ağır gelmiş, sevmemiş, form tutamıyormuş. Siz nasıl hocasınız, adamlar eşeği adam yapıyor, siz herkesin peşinde olduğu adamı söndürdünüz. Hani geleceğin yıldızıydı? Tutun tutunda elinden adam edin o zaman. Pedriel'e verdiğin şansın yarısını versen ABDÜLKADİR yıldız olurdu şimdiye. Eneramo da ileride yalnız kalmazdı.
Hocam onu bunu bilmem her takımda sonun aynı. Burada senaryo aynı formata girmeye başladı. Gerisini sen düşün.
Haaa, giderken Doğa, Uğur, Pedriel'i de almayı unutma !.
Birde utanmadan Abdulkadire Güngören macinda sans verdim diyor. Abdulkadiri Güngören macinda forvet oynatmadi ki. Oynadigi pozisyon itibariyle en azindan digerleri gibi mütemadiyen pas hatasi yapip durmadi en azindan birinci yarida. Tam 2-0 olunca (60. dakika) oyundan aldi. Niye? Cünkü rakibin direnci kirilmisti, böyle takimlara karsi bir futbolcu daha rahat oynar, daha cok pozisyon bulur. Hemen Pedrieli aldi iceri. Durum tam tersi olsa, Pedriel bastan baslasa, Abdul yedek olsa 82. dakikadan önce oynatmiyor adami, ondan sonrada sans verdim kac macta diyor. Adamcagizin lig maclarinda oynadidi toplam dakika sayisi 4 macta 33 dakika, hemde maca girdigi bölümlerde takimin pili bitmisti her defasinda.
Süperlige ayak uyduramama laflari hikaye. Abdulkadir 2010/2011 sezonunda (Buca´nin Bank Asya´ya düstügü sezon) Sait Karafirtinalar döneminde son 6 macta tam 6 gol atti, bunlardan 2 tanesi Fenere karsi, birde Trabzona golü var, o maclarda hatta hep tek forvet oynamisti. Neden sadece 6 mac oynadi diyeceksiniz. Sezonun son bölümüne kadar Samet Aybaba teknik direktördü o sezon Buca´da, oda Abdula güvenmiyordu, sans vermiyordu tipki Riza gibi. Sait Karafirtinalar is yapmayan Cenk Isler gibi oyunculari kenara aldi Abdulkadiri oynatti ve bu adam taraftarin sevgilisi oldu Buca´da. Sivastada aynisi olabilir ama Eneramo varken Abdulkadire hic tam manada sans verecek gibi degil Riza patron. Bu cocugu harciyor bu adam ben onu bunu bilmem. Hic hikaye anlatmasin Süperlige ayak uyduramiyor diye.
|
|