Orijinalini görmek için tıklayınız : Şike davasında Yargıtay Başsavcılığı onama istedi
halilim5858 24.07.2013, 16:32 http://resimzade.com/Show.html?i=41179&token=44498 (http://resimzade.com/Show.html?i=41179&token=44498)
Yargıtay Başsavcılığı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezalarının onanmasını istedi.
kaynak
http://kralspor.ensonhaber.com/sike-davasinda-yargitay-bassavciligi-onama-istedi-2013-07-24.html
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda Şike Davası olarak bilinen davada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de aralarında bulunduğu İstanbul 16. ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararının onanmasını istedi.
İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Hukuku Komisyonu Üyesi, Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Avukat Alpay Köse, bu flaş gelişmeyi değerlendirdi.
Avukat Köse, konuyla ilgili olarak, “Yargıtay Başsavcılığı’nın dosyaya ilişkin talebi Yargıtay 5. Dairesi’ne görüş olarak sunulmuştur. Kararı daire verecektir.
Adli tatil nedeni ile 5 Eylül’den sonra dosyanın sevk edileceğini düşünüyordum. Bu durumda daire Eylül sonu veya Ekim başında karar verebilir.
Yargıtay kararı onarsa karar kesinleşmiş olur ve sanıklar hapse girerler. Bozarsa dosya 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilir.
16. Ağır Ceza Mahkemesi bozma kararına uyabilir veya kendi kararında direnebilir. Bozma kararına uyarsa Yargıtay’ın kararına göre yeniden yargılama yapılır. Direnirse dosya Yargıtay Genel Kurulu’na gider.
Yargıtay kararı onarsa seyirden men tedbiri devreye gireceğinden yönetici olan şüphelilerin bu yetkileri düşer.
Daha önce Yargıtay Başsavcılığı’nın dosyada usul hatası bulunmadığını tespit ettiği bilgisi vardı. Ama esas hakkında kararı 5. Daire verecek. Ben kararın adli tatilden sonra yani Eylül ayı ya da Ekim ayında verileceğini düşünüyorum. Dosya kapsamlı bu süre bile çok hızlı olur” dedi.
http://www.cumhuriyetspor.com.tr/sike-davasindaki-sicak-gelisme-icin-onemli-aciklamalar.html
akkara58 24.07.2013, 18:40 mejnuncular beri gelsin ! önceki kongrede bıraksın dediğimizde yemediğimiz kfür hakaret kalmadı !!:mad::mad::mad:
corner58 24.07.2013, 18:49 Biz mecnuncuyuzda çok şükür sen kim vede kimcisin. Daha iyisınimi buldun yoksa biraz daha laf yemekmı ıstıyon. Allaha şukür bızlerın baskandan yana sıkıntımız yok senın negıbi sikintin var bilelim.
Savcı ceza talep eder, hakim karar verir. Genellikle bu durum böyledir.
Ayrıca bu sadece daireye sunulan bir görüştür.
Bunda ne gibi bir sıkıntı var anlamadım.
Yine ortalığa düşmenize henüz gerektiren bir durum yok, şucular bucular :D:D:D
58MySouL 24.07.2013, 20:34 Ben çok koyu MECNUN cuyum sonuna kadar da SAYIN BAŞKANIMIN DESTEKÇİSİYİM.
Murad_Kelleci58 24.07.2013, 21:52 Nerde bizim icin olumsuz bir haber, yazı, yorum vs birşey düşse kamuoyuna, tesadüfmüdür, gerek konu açan yada o haberi destekleyen diğer olumsuzlukları bu sayfalara taşıyan hep aynı isimler oluyor.. Amaclarını vede nelere hizmet ettiklerini anlamakta güçlük çektiğim "İrlandalı felaket tellalları" hemen ortaya çıkmaları cok düşündürücü..
Ha unutmadan, bende MECNUNUM MECNUN BASKANİ' ma..
Acaba hayalinizde bile göremeyeceğiniz utopyalarınızı başka hangi isim gercege dönüştürürdu acaba..?
Akkara58 Varsa başka bir projen, ve o projenin parçası olabilecek ve Mecnun Bey'in yaptıklarının üstüne koyabilecek birisi yada birileri beri gelsin.. Yada sen buyur gel.. Oradan konuşmak kolay olsa gerek.. Hariçten gazel okumak, Halic'ten gazel okumaya benzemez... NOKTA
sebasteia 24.07.2013, 22:24 mejnuncular beri gelsin ! önceki kongrede bıraksın dediğimizde yemediğimiz kfür hakaret kalmadı !!:mad::mad::mad:
aggarajjılar nere getsin torpah?
ak-kara = siyah-beyaz...
o 58 ne onu anlamadım :D
özmen58nadim 24.07.2013, 23:00 mejnuncular beri gelsin ! önceki kongrede bıraksın dediğimizde yemediğimiz kfür hakaret kalmadı !!:mad::mad::mad:
ne ayaklasın oğlum sen drabzomlumusun yoksa eşşekcimisin ne ayaksın bu ağız bu itin itin ağzı sende onların yardakcısı yalakasımısın nesin ne ayaksın açıkla yada bu formu terket git SONUNA KADAR MECNUN SONUNA KADAR ODYAKMAZ ...
Del Piero 24.07.2013, 23:07 Biz mecnuncuyuzda çok şükür sen kim vede kimcisin. Daha iyisınimi buldun yoksa biraz daha laf yemekmı ıstıyon. Allaha şukür bızlerın baskandan yana sıkıntımız yok senın negıbi sikintin var bilelim.
başkanın fenevli olduğunu düşünen ve hepimizin fenevli olduğunu düşünen bir gs'li veya bjk'li veya veya kesin ts'li diyelim :)))))))))))
elbeylii 24.07.2013, 23:10 mejnuncular beri gelsin ! önceki kongrede bıraksın dediğimizde yemediğimiz kfür hakaret kalmadı !!:mad::mad::mad:
yine aynı devam istiyosan dediği gibi sen kimcisin öğrenelim?? MECNUN GİBİ DELİKANLI ADAMCIYIZ ŞÜKÜRLER OLSUN KİMCİLİĞİ BELLİ OLMAYAN DEGİL
ahmet ali 24.07.2013, 23:13 Bizim Başkanımızı bu işlere karıştırmak için herşeyi yaptılar..Savcılardan,hakimler den bahsetmiyorum.Önce basın saçma sapan taraflı fotograflar çektiler ve herkese gösterdiler..sonra aziz yıldırım güya kendini korumak için başkanımızı şahit gösterdi.başkanımızın ve takımımızın ismini hep gundemde tuttu.. yetmezmiş gibi eski fuıtbolcumuzu mehmet yıldız'ı uefa da şahit dinletti yine takımımızın ismini uefa ya bildirdi... butun bunlardan sonra savcının onama istemesi rutin bir işlem. ayrıca mahkeme ne karar verirse versin zaten başkanımız yeterli süre özgürlüğünden mahkum bırakıldı ve de futbol federasyonu takımımıza ve başkanımıza hiçbir ceza vermedi.. sonuçta mahkeme kararı ne olursa olsun başkanımız başkan olarak kalmaye devam edecektir.... herkes bunu bilsin ve lutfen aramızda başkanımız ve takımımızla ilgili bu konuda tartışmayalım.... dış düşmanlarımız yeterince var ...
myyiğido58 24.07.2013, 23:26 mecnun başkannn
velibircan 25.07.2013, 03:41 Mecnuncuyum Şike yaptım Fenerliyim teşvik yaptım vs vs vs
Başka duymak istediğin ne var ?
Nerde cimbomlu beşiktaşlı var gelip şurda dangalak dangalak konusuyor ya Pes !
Sonuna kadar Mecnun Otyakmaz Aslanım....
emre yıldırım !
etzel1967 25.07.2013, 10:50 başsavcılığın tebliğnamesi sadece bir görüşten ibarettir, hukuken bağlayıcılığı yoktur...asıl kararı Yargıtay 5 ceza dairesi verecektir...yani süreç devam ediyor arkadaşlar...sakin olmak gerek...
kaptann58 25.07.2013, 11:00 üç beş kendini bilmez çapulcu mecnun başkana laf söylüyor burada hayalini bile edemeyeceğimiz güzellikler yaşattı bizlere başkanım aslında böyle kendini iblmez laf olsun diye bişeyler yazan bu mahluklara cevap vermek bile yanlış burada başkanı eleştirenler kaç yaşlarında acaba bu takımın 2.ci 3 .cü liglerinde süründüğü seneleri biliyorlarmı acaba belkide hayatta bile yoklardı
kaptann58 25.07.2013, 11:02 daha memlketinin takımını tutamayıp istanbul yalaklığı yapanlar çoğunlukta bu memlkette ondan sonra kalkmış takımı başkanımı eleştiriyorlar destek olmak yerine köstek oluyorlar
kaptann58 25.07.2013, 11:04 mejnuncular beri gelsin ! önceki kongrede bıraksın dediğimizde yemediğimiz kfür hakaret kalmadı !!:mad::mad::mad:
evet halada küfürü hakediyorsun
mecnun başkan çığır açtı hakkı ödenmez. zaten maç satan karısını satar dedi bundan büyük laf edecek delikanlıda yok. kimse mecnun başkana laf edemez. kirli işlere kim bulaştıysa beter olsun küme düşsün, hapse girsin adaletli bir karar bekliyorum.
Ak kara ismindende anlasildigi gibi önün ak arkan kara nedir bu sendeki serzenis Mecnun baskandan ne istiyorsun senin gibi lere pek yakistiramiyorum ama atalar ne demis It ürür kervan yürür sen o fikrinle kendi basina kal su mübarek günlerde seninle ugrasmayi degmez.
Yazilanlari okudumda subjetif konular hakkinda gereksiz tartismalar yapilmis.
Mecnun baskani sevemeniz yada sevmemeniz Yargitay kararini degistirmeyecegi icin ben objetif konulara deginmek istiyorum.
Eger Yargitay cezalari onarsa ne olur?
1. Mecnun Otyakmaz
- Örgütten 10 ay ceza aldi (Hükmün aciklanmasi geriye birakildi, yani ceza ertelendi, 5 yil icinde herhangi bir suc islemezse bu suc islenmemis sayilacak)
- Sikeden : 1 yil 6 ay 22 gün ve 100 bin TL para cezasi. Bu cezanin ertelenme ihtimali yok. Suclu bulunursa tekrar iceri girmesi ve geriye kalan cezasini cezaevinde gecirmesi gerekecek VE BASKANLIGI düsecek.
2. Korcan Celikay
- Sikeden 1 yil 3 ay ve 100 bin TL para cezasi. Cezanin ertelenme ihtimali yok Suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
3. Mehmet Yildiz (dönemin Sivasspor futbolcusu)
- Sikeden 1yil 3 ay ve 66 bin 600 TL para cezasi. Cezanin ertelenme ihtimali yok Suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
4. Ahmet Celebi (dönemin Sivasspor yöneticisi)
- Örgütten 1 yil 3 ay (Hükmün aciklanmasi geriye birakildi, yani ceza ertelendi, 5 yil icinde herhangi bir suc islemezse bu suc islenmemis sayilacak)
- Sikeden 1 yil 16 ay 3 ve 187 bin 480 TL para cezasi.
Cezanin ertelenme ihtimali yok suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
Bu bilgileri Mahkemenin gerekceli kararindan aldim, herhangi bir siteye yayinlanan yanli, yanlis bilgiler degil.
Murad_Kelleci58 25.07.2013, 15:55 Yazilanlari okudumda subjetif konular hakkinda gereksiz tartismalar yapilmis.
Mecnun baskani sevemeniz yada sevmemeniz Yargitay kararini degistirmeyecegi icin ben objetif konulara deginmek istiyorum.
Eger Yargitay cezalari onarsa ne olur?
1. Mecnun Otyakmaz
- Örgütten 10 ay ceza aldi (Hükmün aciklanmasi geriye birakildi, yani ceza ertelendi, 5 yil icinde herhangi bir suc islemezse bu suc islenmemis sayilacak)
- Sikeden : 1 yil 6 ay 22 gün ve 100 bin TL para cezasi. Bu cezanin ertelenme ihtimali yok. Suclu bulunursa tekrar iceri girmesi ve geriye kalan cezasini cezaevinde gecirmesi gerekecek VE BASKANLIGI düsecek.
2. Korcan Celikay
- Sikeden 1 yil 3 ay ve 100 bin TL para cezasi. Cezanin ertelenme ihtimali yok Suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
3. Mehmet Yildiz (dönemin Sivasspor futbolcusu)
- Sikeden 1yil 3 ay ve 66 bin 600 TL para cezasi. Cezanin ertelenme ihtimali yok Suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
4. Ahmet Celebi (dönemin Sivasspor yöneticisi)
- Örgütten 1 yil 3 ay (Hükmün aciklanmasi geriye birakildi, yani ceza ertelendi, 5 yil icinde herhangi bir suc islemezse bu suc islenmemis sayilacak)
- Sikeden 1 yil 16 ay 3 ve 187 bin 480 TL para cezasi.
Cezanin ertelenme ihtimali yok suclu bulunmasi durumunda tekrar cezaevine girecek.
Bu bilgileri Mahkemenin gerekceli kararindan aldim, herhangi bir siteye yayinlanan yanli, yanlis bilgiler degil.
Sen yanlısın, yanlı bir yerden almaya ne gerek.. Özellikle hep majiskül yazmışsın.. Mecnun Otyakmaz'ın Başkanlığı düşer diye.. Sen fasikül fasikül bu formda konuda açsan bu yazdıkların yada yazılanlar gerçekleşmeyecek..Başkanlığını n bu kadar düşmesini istiyorsan genel kurulda çıksaydınız bir kaç tane hariçten gazel okuyan zatı alilerinizle Mecnun otyakmaz'ın karşısına..
|