Orijinalini görmek için tıklayınız : Tribün Ruhu !

sıvaslıgenç
25.10.2013, 11:28
Sivassporumuzun en büyük sorunlarından bir tanesi ne durumda olursa olsun özellikle 1. Lige çıktığından beri boş stada oynaması (3 büyük hariç) ve ateşli bir taraftar gurubuna sahip olmamasıdır 2. ve 3. Ligde dahi dolu stada oynayan ve gayet ateşli taraftar gruplarına sahip birçok takım var peki Sizce Sivasa ve Sivasspor tribünlerine 'Tribün Ruhu' nasıl yerleştirilir ?

Sivasli010
25.10.2013, 11:48
bak cekirdeki yasaklarsa bak nasil ateslenir bizim taraftar:D

ama bence iyi bir amigo lazim tum taraftarlari kaldirmalilar

sıvaslıgenç
25.10.2013, 12:14
Bence en önemlisi iyi bir amigo ve çevresinde toplayacagı sağlam gençler ama o gençlerde tribün kültürünü gerçekten bilmelilerdir. Tribincü olmak sadece hakeme futbolcuya koro halinde küfür etmek değildir kendimizie has beste ve marşlarla bunu desteklememiz lazım.Yönetim gercekten bu konuda fedakar 5 tlye bilet bulmak imkansız tribün grupları tek yerde birleşip tek ses olup 90 dk boyunca takımın itici gücü olması lazım.

furkancfc
25.10.2013, 12:16
Bunlar bir anda olacak şeyler değil. Bir bjk,bir gs,bir fb kaç yıllık takımlar ? Onlarda bir anda ateşli taraftarları olmadı. Zaman lazım bunlara..

58YIGIDO58
25.10.2013, 13:22
Iyi futbol oynayacak takim ki bunu son haftalarda yapior ama
Yillardir bu takimin super golcusu olmadi.
Takimin golcusu olmadan ruh muh gelmez tribunlrre.
Rakipin ceza sahasina kadar iyi geliyoruz ama son vuruslari yapacak gol atacak topcu yok daha.
Bu yapilsin goller gelsin inanin ruh ta gelir muh ta

58YIGIDO58
25.10.2013, 13:23
Bunlar oldugu taktirde o taraftar grubu kendiliginden ister istemez olusur zaten

infial§
25.10.2013, 13:39
türkiyede futboldan geriye kalan tek yaşatılamsı gereken şeydir tribün bir hayat biçimidir kavgalarıyla,olaylarıyla ve en önemlisi olan kardeşlikleriyle,Türkiye de tribün kültürü yok ki Sivas'ta olsun

58svs58
25.10.2013, 13:43
bakın arkadaşlar bu iş için yaş şartı lazım ben dahil 40 yaşından büyükler kale arkasında izleyecek maçı. çekirdekle maç izlemek 2 lira fazla olacak. üst tarafa oturan adam konmayacak. fenerbahçe sadece şükrü saracaoğlunda desteklenecek. gruba ait beste olaca 1 den fazla. birde sivaslı davul ve zurnacılara davetiye yollanacak. başkada bişey lazım değil.

sıvaslıgenç
25.10.2013, 14:19
Iyi futbol oynayacak takim ki bunu son haftalarda yapior ama
Yillardir bu takimin super golcusu olmadi.
Takimin golcusu olmadan ruh muh gelmez tribunlrre.
Rakipin ceza sahasina kadar iyi geliyoruz ama son vuruslari yapacak gol atacak topcu yok daha.
Bu yapilsin goller gelsin inanin ruh ta gelir muh ta

O zaman iyi gün taraftarı olur bizim taraftarımız misal Karşıyaka, Göztepe , Adana-Demir , Eskişehir vs. bunlar süper top oynamıyorlar süper golculeride yok ama mükemmel ateşli taraftara sahipler.
İlk olarak tribün kültürünü şehir halkının özelliklede gençlerin anlaması lazım asıl o zaman gerisi gelir.

burak58as553
25.10.2013, 16:05
20-25 senelik 1.lig geçmişimiz olsaydı çok daha iyi durumda olabilirdik bence.

Mesela Göztepe,Karşıyaka,Sakarya,Koca eli,Adana Demir verilebilecek en iyi örnekler.

KIZILCAN
25.10.2013, 22:07
Bu konu cok kez gundeme geldi.değişen birsey olmadi,olmayacak.

kangalli58yasin
25.10.2013, 22:13
evet bugün gercekten sasirdim ilk yaridaki taraftar destegine ancak dakika 60-75 arasi yine hayalet gibi bir stadyuma döndü bu macta.
Hayir anlamiyorum neden böyle kopmalar hep oluyor?!

myyiğido58
25.10.2013, 22:21
bu maçta eksiktik yine..

dedebali58
25.10.2013, 22:38
bakın arkadaşlar bu iş için yaş şartı lazım ben dahil 40 yaşından büyükler kale arkasında izleyecek maçı. çekirdekle maç izlemek 2 lira fazla olacak. üst tarafa oturan adam konmayacak. fenerbahçe sadece şükrü saracaoğlunda desteklenecek. gruba ait beste olaca 1 den fazla. birde sivaslı davul ve zurnacılara davetiye yollanacak. başkada bişey lazım değil.

gençlerin maça gelmedigi zaman çoğunluk 40 yaş üstü oluyor bunu gözardı etmek haksızlık olur

HALIL
25.10.2013, 23:33
artik tribunler dolmali!!! takim bir harika bunu hakketmiyor

favori58
26.10.2013, 01:45
Erciyes maçına gelen bütün arkadaşlarımla abilerile teşükker ediyorum ama onlarda 60. dakikadan sonra oyundan düştü neden böyle oluyor. ayrıca Sivasspor'un bu kritik maçını bırakıp aynı saatte fenerin maçı olduğu için o maçı tv den izlemeyi tercih eden sivaslılarda yuhh olsun,harbiden bunların kanından şüphe ediyorum

myway
26.10.2013, 02:14
sivas'ta tribünün gelişmesi için sivasa deniz getirilmeli :)

deniz kıyısında yaşayan insanlar daha heyecanlıdır iklimin getirdiği yapı olarak.. sivas insanının yapısında o heyecan yok.. beste marş yazacak şiir yazacak hava yok.. belkı saçma gelecek ama karasal iklimin etkileri bunlar.. daha çok neden sayarım ama sivasta tribünün gelişmesi konusunda en önemli etki budur bence..

tabi ikinci sıraya da şehrin verdiği göç ve işsizlik yuzunden genç nufusu ıstıhdam edememesını yazarım. ama dedıgım gibi sivasta yaşayan gençler de ılk saydıgım nedenden ötürü çok fazla bişey yapamıyor..

BOUN
26.10.2013, 09:57

deniz kıyısında yaşayan insanlar daha heyecanlıdır iklimin getirdiği yapı olarak.. sivas insanının yapısında o heyecan yok.. beste marş yazacak şiir yazacak hava yok.. belkı saçma gelecek ama karasal iklimin etkileri bunlar.. daha çok neden sayarım ama sivasta tribünün gelişmesi konusunda en önemli etki budur bence..

tabi ikinci sıraya da şehrin verdiği göç ve işsizlik yuzunden genç nufusu ıstıhdam edememesını yazarım. ama dedıgım gibi sivasta yaşayan gençler de ılk saydıgım nedenden ötürü çok fazla bişey yapamıyor..

Karasal iklim hipotezinizi tek başına Alman futbol kulüpleri çökertiyor. Başka sebepler aramak lazım.

İkinci sebep olarak yaptığınız açıklama daha makul ve akılcı. Sivas'taki genç nüfus iş için dışarıda. Burada yazanların bile yüzde doksanı böyle değil mi? Maçlara düzenli gidebilen küçük bir genç çalışan kitlesi var. Onların da maç saatine işi, dersi vs denk geldi mi tamam, takım taraftarsız kalıyor.

Sorun şehrin ekonomik ve istihdam yapısında. Bu konuda bir çözüm olursa, taraftar sıkıntısı da giderilir.

nostalgiaplatz
26.10.2013, 13:42
Kimse kusura bakmasın ama Gerçekten Sivas'ta tribün kültürü denen birşey yok.

Bunlara birkaç örnek vereyim ;

-Takım galip yada mağlup durumdayken takımı desteklemeyi bırakıp misafir takımına çocukca küfürler etmek,

-Futbolcu çağırırken "gel gel gelmeyen .pne" diye bağırmak,

-Meydandan maça giderken ağıza alınmayacak küfürlerin edilmesi,

-Mağlup durumdayken bütün stadyumun susması, ne olacakca olsun artık bitsinde gidelim bekleyişi,
Allah aşkına bunlar nedir ya.

alemdarlar
26.10.2013, 19:52
Yönetimle bu konuyu çok konustuk. Yöenetimle o tırt gruplarda konuşmustur. Onlara tam cevabı vermemiş olabilirler. Yönetimimiz ve özellikle başkanımız bu durumu beğeniyorlar. Çünkü ateşli azınlık gruplardan zarar gelmeyeceğini, tam tersi büyüdüklerinde yönetim olarak sıkıntı cekebileceklerini belirtmişlerdir. 2007-2009 ARASI İSTANBUL'DA bendeniz de olmak üzere Sivasspor tribünlerini sizler için çok tartıştık. Bize bir Amigo İhsan lazım. Ama bu döneme göre Sivasspor delisi olması lazım.

ELLİSEKİZ
26.10.2013, 20:47
Takım, hoca ve başkan üçlüsü çok güzel ama maalesef taraftar diyemeyeceğim SEYİRCİYİZ halen .Taraftarsız oynuyor bu takım...!

2.yarıda 1-0 öndeyiz maraton B deyim mümkün mertebe ayakta izleyen biriyim (birazda gıcıklık olsun diye yoksa kuluçkadakiler kalkmıyor) arkadan biri aynen şöyle ''gardaş oturele''.YA RİCA EDİYORUM LÜTFEN.DESTEK OLMAK İÇİN GELİN STADA.MAÇ İZLEMEYE GELMEYİN.Maçı TV den de izlersiniz.

yeniceri_can
27.10.2013, 02:23
hani Hande Yener'in son günlerde moda bi şarkısı var , içinde aynen şu cümle geçiyor ''yaşanmadan bilinmiyor ama akıl verenler çok''..

Öncelikle şunu söyleyim 9-10 yaşlarından beri tribünlerin içindeyim.10 yılı aştı..her şeyi gördüm , her şeyi biliyorum , herkesi iyi anlıyorum..
Tribün ruhu demişken başta şunu söyleyim ikinci ligde salı , çarşamba gününden sonra maç bileti bulunmayan günleride gördüm , biliyorum..takımın 1000-2000 kişiye oynadığı dönemleride gördüm biliyorum..şu anda takımımızın kemikleşmiş 5-6000 dolaylarında yaz , kış , yağmur , çamur demeden maça gelen bir kitlesi var..
tribün gruplarına gelecek olursak yukarıda arkadaşın birinin dediği o ''tırt'' insaların %95'i öğrenci..%95'inin maddi gücü belli..yapabildikleri belli , yapabilecekleri belli..şehrimizin ekonomik düzeyi belli.çoğu , işçi memur çocuğu..şehirde maddi olarak belirli bir düzeyin üzerine çıkmış kesimin maçla pek işi olmuyor.bu arkadaşları eleştirirken birazcık düşünce , birazcık vicdanı göz önüne koymak gerekir diye düşünüyorum..ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar , yapacaklardırda..onlara ''tırt'' gözü ile bakmak yerine bir akşam sakin kafa ile kendinizi onların yerine koyabilirsiniz..destek olmak , yardımcı olmak i,çin neler yapabilirsiniz onu düşünebilirsiniz..onların çoğunun yaşı 20 dememişken onları sürekli eleştirerek şevkini kırmak yerine destekleyerek , onlardan sonra gelecek olan kuşağın önünüde açabilirsiniz..biz bunun eksikliğini çok çektik..tribünleri koşturan kardeşlerimin çekmemesi dileğiyle..

alemdarlar
27.10.2013, 07:39
ama bence iyi bir amigo lazim tum taraftarlari kaldirmalilar

Öncü dediklerimiz yıllardır çevresine baktılar. Tüm taraftarlara Yeniçeriler, Yiğido gençlik adı altında toplanın denilmemeliydi. Bizim lakabımız Yiğidolar. İsim belli. Bana Yeniçeri Alemdar mı veya genç Alemdar mı denilmesini istiyorsunuz. Bir gün YÇ, birgün YG üzerine duruşumuz yanlışmış. YİĞİDOLAR pankartını açacaksın ya ALLAH diyeceksin.

Bence en önemlisi iyi bir amigo ve çevresinde toplayacagı sağlam gençler ama o gençlerde tribün kültürünü gerçekten bilmelilerdir. Tribincü olmak sadece hakeme futbolcuya koro halinde küfür etmek değildir kendimizie has beste ve marşlarla bunu desteklememiz lazım.Yönetim gercekten bu konuda fedakar 5 tlye bilet bulmak imkansız tribün grupları tek yerde birleşip tek ses olup 90 dk boyunca takımın itici gücü olması lazım.

5 TL.

Bunlar bir anda olacak şeyler değil. Bir bjk,bir gs,bir fb kaç yıllık takımlar ? Onlarda bir anda ateşli taraftarları olmadı. Zaman lazım bunlara..

Kendi 10 yıl. Abileride 15 yıl. Elde var SIFIR. YENİÇERİLERİ bırakma nedenim since 1995 yazmaları bu tırtların. 1992 de kuruluş açıklaması yapıldığını biliyorum. Ama şekil a hava basılıyor yine. Ne ilginçtir YÇ kurulurken 3 tanede Sakaryalı vardı. Hava gazı yapma Can :) Tarihini karıştıranlar size abilik yapmış. Bana kızma. Biz bırakırken 1992 de kurulduk bayrak sizlerde dediğimizi biliyoruz. Tırtsın tırt evladım. Yeniçeriler döndü, Efsane Yeniçeriler geri geldi diye diye, sonrada faaliyet durdura durdura milletin toplanma arzusunu kırdınız. Bu durumda Yiğido Gençliği etkiledi. Yani onlarda yıl 2020 olur 200-300 kişiyle yola devam ederler. YİĞİDOLAR adı altında toplan. Senin adın Yiğido. Yaşlı, Genç ekleri olmasın.

20-25 senelik 1.lig geçmişimiz olsaydı çok daha iyi durumda olabilirdik bence.

Mesela Göztepe,Karşıyaka,Sakarya,Koca eli,Adana Demir verilebilecek en iyi örnekler.

2020 yılında gruplarımızın sayısı 500 kişiyi geçmeyecek. İddaaya giren var mı?
Çılgınlar 58 Grubu çalışmalarını durdurduğunda 21 yaşındaydı. Ve 750 kişilik demirbaş eleman vardı. 21 yıllık bir gruptan bahsediyoruz. Devamında Yiğido Gençlik kuruldu. Yiğido Gençlik 2017 de 10. yılını kutlayacak. Sayısı 750 yi geçmez. Bana kızıyor adama bak. 10 yıllığım diyor. Üste çıkmaya çalışıyor. Grup Gardaşlar kurulduğunda ilk maçı için koşa koşa gidiyorum ve tribünde karar veriliyor ikinci maçını görmeden faaliyetlerini durduruyorlar. O zaman Çılgınlar ve 1967 lilerin sayısı kadar ilk maçlarında. Çalışmak çalışmak çalışmak. Boş konuşmamak. Bir haftalık grup şuan sayı olarak sizden önde. Tırt seni. DOST ACI SÖYLER. Bana ne kızıyorsun gardaş. Tık yok sizde.

Bu konu cok kez gundeme geldi.değişen birsey olmadi,olmayacak.

Benden 1,5 yaş büyükmüsün. Elini öpebilirmiyim gardaş. Bravo katılıyorum.
-
Bu işi biz yaparız. Yönetim bizden korkuyor. Sizden değil TIRT kardeş.

Yorumlar kendini aştı. Sivasa uzaylıların gelmesi lazım.
Yani burda bana bişey demiyorlar demeyin.

-Takım galip yada mağlup durumdayken takımı desteklemeyi bırakıp misafir takımına çocukca küfürler etmek,

-Mağlup durumdayken bütün stadyumun susması, ne olacakca olsun artık bitsinde gidelim bekleyişi,

1 saatlik çalışmamızı durduran üstdüzey kişiler oldu. Rica ettiler kırmadık. Şuanki durumu malum kişiler istiyor zaten. İlk yazımı okurmusunuz. Tırtlar değil deliler adamı korkutur. 50.yıl kutlamalarımız başlayacak ilerleyen yıllarda. Kalite denilen birşey yok tribünlerde. Bu konuda son yorumumdu.

adres58
27.10.2013, 10:34
Futbol takımının aldığı sonuçlar ne olursa olsun, tribünun hem ruhunun hemde ateşinin sönmemesi gerekir. Yaş olarak 3. ligleri 2. ligleri yaşadığımız senelerde o ruhu yaşatmaya çalışırdık. Heyecanla hafta sonlarını bekler gerek deplasmanlarda gerek içeride yapacağımız tezahüratları ve organizasyonları toplanır çalışmasını yapardık. Bir heyecan kaplardı bizleri. Kıpır kıpırdık. Şimdi tribün kapasitemiz büyüdü, dahada büyüyecek. Lakin sıkıntımız ses akustiğimizin olmayışı. Aslında belli guruplarımızın sesleri tezahüratları geliyor. Ama o dizaynın olmayışı sebebi ile sesler cılız geliyor. İstanbulda Galatasaray maçında tezahürat yaptığımızda o 40-50 kişilik guruptan muazzam ses akustiği sağlamıştık. Demekki Stadın da genel yapısı buna müsaade etmeli. Şimdiki gençlerimiz de çok iyiler. Kemik kadromuzu her maçta sağlayabiliyoruz. ama aralarında bir kırılmışlık ve küslük mevcut. Demekki globalleşen futbolun içine taraftarda girmiş durumda. Sebebi araştırılmalı tabiiki. Yinede 3-4 bin kişilik tezahürat eden bir kadromuz sabit... Karabükde bu sayı yaklaşık 1000 kişi Kayseride yine aynı. Ama ses olarak muazzam görünüyor. Yeni stadımızda bu durumu bizde yakalayacağız inşallah.
Özet olarak tribün ruhunun geri gelmesi takımımızın başarıları ile endekslenmiş görünüyor. Ama yeterlimi, tabiiki değil. Ama olacak inşallah.

sebasteia
27.10.2013, 12:00
Öncü dediklerimiz yıllardır çevresine baktılar. Tüm taraftarlara Yeniçeriler, Yiğido gençlik adı altında toplanın denilmemeliydi. Bizim lakabımız Yiğidolar. İsim belli. Bana Yeniçeri Alemdar mı veya genç Alemdar mı denilmesini istiyorsunuz. Bir gün YÇ, birgün YG üzerine duruşumuz yanlışmış. YİĞİDOLAR pankartını açacaksın ya ALLAH diyeceksin.

5 TL.

Kendi 10 yıl. Abileride 15 yıl. Elde var SIFIR. YENİÇERİLERİ bırakma nedenim since 1995 yazmaları bu tırtların. 1992 de kuruluş açıklaması yapıldığını biliyorum. Ama şekil a hava basılıyor yine. Ne ilginçtir YÇ kurulurken 3 tanede Sakaryalı vardı. Hava gazı yapma Can :) Tarihini karıştıranlar size abilik yapmış. Bana kızma. Biz bırakırken 1992 de kurulduk bayrak sizlerde dediğimizi biliyoruz. Tırtsın tırt evladım. Yeniçeriler döndü, Efsane Yeniçeriler geri geldi diye diye, sonrada faaliyet durdura durdura milletin toplanma arzusunu kırdınız. Bu durumda Yiğido Gençliği etkiledi. Yani onlarda yıl 2020 olur 200-300 kişiyle yola devam ederler. YİĞİDOLAR adı altında toplan. Senin adın Yiğido. Yaşlı, Genç ekleri olmasın.

2020 yılında gruplarımızın sayısı 500 kişiyi geçmeyecek. İddaaya giren var mı?
Çılgınlar 58 Grubu çalışmalarını durdurduğunda 21 yaşındaydı. Ve 750 kişilik demirbaş eleman vardı. 21 yıllık bir gruptan bahsediyoruz. Devamında Yiğido Gençlik kuruldu. Yiğido Gençlik 2017 de 10. yılını kutlayacak. Sayısı 750 yi geçmez. Bana kızıyor adama bak. 10 yıllığım diyor. Üste çıkmaya çalışıyor. Grup Gardaşlar kurulduğunda ilk maçı için koşa koşa gidiyorum ve tribünde karar veriliyor ikinci maçını görmeden faaliyetlerini durduruyorlar. O zaman Çılgınlar ve 1967 lilerin sayısı kadar ilk maçlarında. Çalışmak çalışmak çalışmak. Boş konuşmamak. Bir haftalık grup şuan sayı olarak sizden önde. Tırt seni. DOST ACI SÖYLER. Bana ne kızıyorsun gardaş. Tık yok sizde.

Benden 1,5 yaş büyükmüsün. Elini öpebilirmiyim gardaş. Bravo katılıyorum.
-
Bu işi biz yaparız. Yönetim bizden korkuyor. Sizden değil TIRT kardeş.

Yorumlar kendini aştı. Sivasa uzaylıların gelmesi lazım.
Yani burda bana bişey demiyorlar demeyin.

1 saatlik çalışmamızı durduran üstdüzey kişiler oldu. Rica ettiler kırmadık. Şuanki durumu malum kişiler istiyor zaten. İlk yazımı okurmusunuz. Tırtlar değil deliler adamı korkutur. 50.yıl kutlamalarımız başlayacak ilerleyen yıllarda. Kalite denilen birşey yok tribünlerde. Bu konuda son yorumumdu.

yorumlarınızda haydar dümen tadını yakaladınız, tebrikler... ;)

58svs58
27.10.2013, 13:33
sivasın asıl taraftar grubu ÇILGINLAR 58 di ama ne olduysa birden kayboldu. çılgınlar var iken stad inlerdi. şimdi herkes kuluçkada oturuyor.. AAAAA ne güzel oldu sivassporun susmuş taraftarlarınada kuluçka 58 diyelim olmazmı

sıvaslıgenç
28.10.2013, 09:49

Sonuna kadar katılıyorum tribün kapasitesini artırmak lazım yani tribün zihniyetini kökten değiştirmek lazım.Küfür olmadanda muazzam şeyler yapılabilir yeter ki istenilsin.
Bence yeni yeni statla birlikte tek grup altında toplanılıp tek tribünde birleşilip ( aynı yerde) ve gerçekten bu işten anlayan sağlam bir amigoyla işe sağlam bir şekilde yeniden 0 dan başlanılmalıdır.
1.000 kişi olsun ama bu işten gerçekten anlayan kişiler olsun , çekirdekçi tayfanın sözü değil bu işe layık olanların sözü geçsin tribünde.

nostalgiaplatz
28.10.2013, 15:18
Bu arada yazmayı unutmuşum. Abdullah abide köşe yazısında belirtmiş saten.

-Erciyes maçında dakika 85 2-0 öndeyiz. Vleminckx kırmızı kart görüyor. Bu arada tribünlerden futbolcuya yabancı madde atılıyor, o maddede sahanın içine kadar geliyor. Hangi zihniyetle o maddeleri sahaya atarsın sen, saten 2-0 öndeyiz neyin peşindeler anlamış değilim. O maddelerden biri hakeme gelseyde ne olacak tı ?

Sivasspor yönetimi maddeyi atan veya atanları kamerayla tespit edip 6222 sayılı kanuna göre işlem yaptırsa sonuna kadar haklı.. Böylelerinin ne Sivasspor’da nede Türk futbolunda yeri var.

yeniceri_can
28.10.2013, 19:26
@alemdarlar amacın ebilmiyorum ama güldürmeyi başardın..