Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu gençler bizim değil (mi?)
Rallim58 30.10.2013, 15:48 http://l1310.hizliresim.com/1g/y/u2c4b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Hemen her iç saha karşılaşmasında yaşadığımız olay bu hafta güzel başlayıp çirkin sona erdi.
ZTK 3. tur eleme karşılaşmasında eşleştiğimiz Ankaragücü müsabakası, taraftarların karşılıklı jestleriyle özlenen sahnelerle başladı. Rakip takımların davet edilip alkışlanması, karşılıklı şarkılara eşlik edilmesi taraflı tarafsız tüm sporseverlerin tebriklerini kazandı.
Duygulandıracak sahnelerin yaşandığı ortamı, yaşları ve sayısı 18-20'yi geçmeyen bri grup gencin koro halinde "Ananın ........ ......... ..........." gibi tamamen sinkaf, küfür, ahlaksızca, pervasızca bir söylemle başlayıp, daha sonra pozisyon gereği Utaka'nın sarı kart aldığı olaya "sahaya ineriz ........ ........." gibi ne Sivas'ımıza yakışır ne de Anadolu aile ahlakına yakışır bir söylemde bulunulması doğrusu, sağduyulu tüm Sivassporlu taraftarları derinden üzmüştür.
Bunu yapan, söyleyen, söyleten ne yazıkki bizim gençlerimiz. Bu gençler bizim, senin benim evladımız, yiğenimiz, kardeşimiz değil mi? Lütfen bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Otokontrol sistemle, engel olalım, uyaralım.
Allah aşkına...! Çocuklar, Gençler, Delikanlılar...! küfürden, günahtan uzak durun. Bu tavsiyeyi kendimde görüyorum; çünkü sen, benim evladımın yaşındasın, hatta onun yaşından da küçük olduğunu biliyorum...
58YIGIDO58 30.10.2013, 16:03 Akillica efendice maclarini seyretsinler sonra ne yaparlarsa yapsinlar ozel hayatlarinda
Yusuf Çevik 30.10.2013, 16:17 Küfür ile,hakaretle bir yere varılmaz ki,takımına zarardan başka bir işe yaramaz.Kaldı ki,onlar ahlâksızlık yapınca,bu bütün Sivasspor taraftarını etkiler.
Bu gibi kötü söylemlerde bulunanlar çocuk olsa bi şekilde uyarır bu ve benzeri söylemlerin yakışıksız olduğunu anlatırsın ama bunlar çocukluk yaşlarını aşmış genç delikanlı yaşlarına gelmişler, bu saatten sonra ne söylesen söyle bildiğini okurlar.
Mesela, ''Ağaç yaşken eğilir'' diye bir atasözü var ne güzel bir söz ama bunu zamanında uygulamak gerek. Ağaç yaşken eğilir kuruyunca kırılır.
sivaslıadem 30.10.2013, 16:31 küfürle sivas yan yana gelmemeli
yoksa diğerlerinden bir farkımız kalmaz
maalesef koro halinde yapabildiğimiz tek şey bunlar(ya küfür ya da yuuh)
bunu takıma destek halnde geliştirebilirsek (küfürden arınmış toplu ttezahürat) taraftarımız bir basamak atlamış olur
psychology58 30.10.2013, 18:00 Küfür kesinlikle olmamalı,hele ki Sivas da Yigidoların kentinde hiç olmamalı. Küfür bize yakışmaz. Düşman kazandırır,Sivaslıyı dışarıya kötü tanıtır,kulübe ceza getirir,Sivasspor sevdalısı insanları tribünden uzaklaştırır. Bunlarında hiç birinin olmasını istemeyiz. O yüzden bunu yapanların akıllarını başlarına alıp kendilerine bir çeki düzen vermesi lazım. Sivas'a gelen tüm takımları en iyi şekilde misafir edip,uğurlamalıyız. Bize yakışan budur. Aksini yaparsak o takım taraftarlarından ne farkımız kalır ki.
Hatırlarsanız bizim centilmenliğimiz Çocuklar Duymasın adlı dizi de bile konu olmuştu. Zihinlerde o şekilde yer etmişken bunu değiştirmenin hiç bir anlamı yok.
ihtiyar yiğido 30.10.2013, 18:01 http://l1310.hizliresim.com/1g/y/u2c4b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Hemen her iç saha karşılaşmasında yaşadığımız olay bu hafta güzel başlayıp çirkin sona erdi.
ZTK 3. tur eleme karşılaşmasında eşleştiğimiz Ankaragücü müsabakası, taraftarların karşılıklı jestleriyle özlenen sahnelerle başladı. Rakip takımların davet edilip alkışlanması, karşılıklı şarkılara eşlik edilmesi taraflı tarafsız tüm sporseverlerin tebriklerini kazandı.
Duygulandıracak sahnelerin yaşandığı ortamı, yaşları ve sayısı 18-20'yi geçmeyen bri grup gencin koro halinde "Ananın ........ ......... ..........." gibi tamamen sinkaf, küfür, ahlaksızca, pervasızca bir söylemle başlayıp, daha sonra pozisyon gereği Utaka'nın sarı kart aldığı olaya "sahaya ineriz ........ ........." gibi ne Sivas'ımıza yakışır ne de Anadolu aile ahlakına yakışır bir söylemde bulunulması doğrusu, sağduyulu tüm Sivassporlu taraftarları derinden üzmüştür.
Bunu yapan, söyleyen, söyleten ne yazıkki bizim gençlerimiz. Bu gençler bizim, senin benim evladımız, yiğenimiz, kardeşimiz değil mi? Lütfen bu çocuklarımıza sahip çıkalım. Otokontrol sistemle, engel olalım, uyaralım.
Allah aşkına...! Çocuklar, Gençler, Delikanlılar...! küfürden, günahtan uzak durun. Bu tavsiyeyi kendimde görüyorum; çünkü sen, benim evladımın yaşındasın, hatta onun yaşından da küçük olduğunu biliyorum...
Sevgili yiğido kardeşim...
Bu hassasiyetinden dolayı sizi kutluyorum. Çok önemli bir konuya değinmişsin.
Bu güzel yazıya ve temenniye ilave edecek başka bir kelime bulamıyorum. Ağzına ve eline sağlık
ihtiyar yiğido 30.10.2013, 18:07 Akillica efendice maclarini seyretsinler sonra ne yaparlarsa yapsinlar ozel hayatlarinda
Özel hayatlarında'da bir yiğidoya yakışacak şekilde hareket etsinler çünkü bizim ecdadımız ahlak timsaliydi
Sivas kültürü harbiden yozlaşmış durumda, sokakta önünden giden, arkandan gelen genç kesimin ağzından küfür eksik olmuyor ! Maalesef gençlerin en büyük hobisi küfür etmek ve yeni küfürler bulup birbirlerine pazarlamak ! Küfrün önüne geçmenin en etkili yolu ailede başlar aileler ne kadar eğitimli olursa evlatlar da o denli terbiyeli olur.. ayrıca maçlarda ''kadın seyirci'' sayısının arttırılması da bir önleme yöntemi olacaktır.
poyrazer5858 30.10.2013, 18:53 bize yakışşmayan şeyler bunlar. bu tür insanlara stadda ki diğer seyircilerin tepki göstermesi lazım.
yigidolar06 30.10.2013, 19:30 !967 den ber aklımın erdiğinden beri Sivassporun peşinden koştum küfüre karşıyım yakışmıyor küfür edenede insan önce dönüp aynada kendisine bakacak. 2ligte şampiyonluğa oynuyoruz 1989 yılından 5 yılgeçmiş 2004 yılı Ankara cebeci stadı şampiyonluğa oynuyoruz sivas şeker maçı maça gitmişiz 5 yıl Sivasspora hasretiz özlemle hasretle Sivastan gelen taraftar gurubu 1967 taraftar dernek galiba sivasspora destek oluyor davullar tezaruhatlar çoşku çok büyük benim gibi yıllardır özlemle bu şampiyonluğu bekleyen Başkentli yiğidolara dönüm bu taraftar gurubu şöyle bağırıyordu. BAĞIRMAYAN TARAFTAR S.....SİN GİTSİN. Beynimden vurulmuşa dönmüştüm benimgibi ne insanlar vardı bu takım için peşinden koşan hepimiz üzüldük. Diyeceğim şu ki Sivasspor süper ligte hatta zirveye oynuyoruz Avrupa dan bahsediyoruz. Dönüp dolaşıp aynı yerde sayıklıyoruz bir adım öte gidemiyoruz. Taraftarımız amatürde mücadele ediyor. Bir BJK, Bursa,Eskişehir,Ankaragücü,Ada nademirspor taraftarı olamayız olamayız. Sivastan Karabüke kadar geleceksin vede maça girmeyip Sivasa döneceksin sivasta maç atmosferini bilemem ama deplasmanı iyi takıp ediyorum yazık bunlar bizim gençlerimiz. 2 tl maç mı olur Sivası seven en az 10 tl verip adam gibide türübünde takımına destek olacak
yigidolar06 30.10.2013, 19:35 Yukardaki yazımı içimden geldiği gibi yazdım bunlar gerçekler yaşadıklarım insan üzülüyor dernek falan taraftar gurupları kendilerine çeki düzen verecek yaşım itibariyle deplasmanlarda hep küfür edenleri yapmayın etmeyinle geçmiştir. Demek bizler yani büyükleri olmasak varya kan gövdeyi götürür türübünlerde
yigidolar06 30.10.2013, 19:40 Şuda gerçekki şapka düştü kel gözüktü Carlosa sorsalar adamcağız derki ben nere geldim nerde çalışıyorum bura neresi bunlar nasıl futbolmaç izler nasıl taraftar der. o demesede ben diyom
yigidolar06 30.10.2013, 19:41 Sivasspor taraftarı 12 adam olamamıştır uzun yıllar heleki süper ligte
Mâdem bundan rahatsız oluyoruz ve bunu yapanlar küçük bir kesim o zaman bunu önleyebiliriz. Şöyle ki bizim gençler topluca sövmeye başladığında statdaki herkes onları ıslıklayalım. Böylece hem küfrün önüne geçmiş hem onlara yaptıkları davranışın yanlış olduğunu hatırlatmış hem de ulusal manada çok güzel bir mesaj vermiş oluruz.
Birkaç kez bu şekilde küfre engel olursak inanın artık o gençlerde küfür etmeyecektir.
yigidolar06 30.10.2013, 19:46 Sivastan ankaraya gecen sen gençler maçına gelen taraftar gurubu maçtan önce bağıracan çağıracan maçta desteğini verecen son 20 dk ses yok neden maçtan önce boşuna bağırıp çağırmışsın takımın 1-0 önde 12 adama ihtiyaç var nerde o sivastan gelen taraftar gurubu sessiz oturuyor bunlarıda sorgulamak lazım
Rallim58 30.10.2013, 20:56 Öncelikle konuya yorumları ile destek verip, gençlerimizi bu "çirkin, ahlaki olmayan, Anadolu çocuğuna yakışmayan söylemlerden" nasıl uzak tutarızın kavgasında emeği geçenleri, emeği geçecekleri şimdiden saygıyla selamlıyorum.
Düşüncem o ki, stadyumda her karşılaşma sonrası boğaz ağrısı ile eve geldiğimizde "takıma destek vermenin huzuru"nu yaşıyoruz.
Stadyumda söylenilen "aşağılık, ahlaksız" küfürlü sözleri koro halinde söylemenin, Sivassporumuza, Sivasımıza, Yiğidoya ne katkısı olur anlamış değilim.
Hemen hemen her iç saha müsabakasında, "bağırmayan taraftar ....... gitsin" gibi kendi taraftarına ahlak yoksunu söylemleri, "ayağa kalkmayan ....... olsun" gibi abuk-subuk cahilane tavırlar, yakışmıyor, yazık oluyor bu gençlerimize...
Öyle ki gençliğimizi dahi deplasmanlara götürmek istemeyen çok sayıda şoför olduğunu, yaşadıklarını, yakın zamanda da bir deplasmana giderken neden ? yoldan dönüldüğünü biliyoruz...
Kısaca bu gençler bizim ve sahip çıkarak, sinkaflı sözlerden uzak tutulmasının gerektiğini düşünüyorum. Herkese görev düşüyor, "yiğidoların" bu konuda tepki vereceğini de biliyorum.
SenSetik 30.10.2013, 21:06 Abi bu tür insanlar anında kameralarla tespit edilip dışarı atılmalıdır...herkes zaman zaman kendi tutamayıp hoş olmayan şeyler ağzından çıkabilir...
Sebebi ne olursa olsun koro halinde ana avrat demeden hayasızca küfür edenler trübünlerden uzaklaştırılmalıdır...
Polis bu adamları toplayıp o dakika dışarı atsa bak bir daha yapabiliyorlarmı...
Ne hikmetse bu kadar teknolojik imkana rağmen halen bu tür uygulamalar yapılmıyor...
Takıma verdikleri desteğe kimse bir şey diyemez. Küfürsüz , kavgasız yaptıkları her türlü destek takdir edilir.
Ağaç yaşken eğilir atasözümüzden yola çıkarak, yaşları (benim gördüğüm) 14-17 gibi olan çocuk yaşta denebilecek bir topluluğu, gençliğin verdiği heyecanla nereye sürersen gider. İşte burada asıl sorun o Sürende. Yani o çocukları yönlendiren abilerinde.
Evinde ana babasından, okulunda öğretmeninden terbiye anlamında baskı gören bu çocuklar, stadyumlarda küfür etmeyle, kavga etmeyle kendilerini özgür hissediyorlar.
Asıl bu çocukları yönlendiren bu abilerin eğitilmesi gerek.
favori58 30.10.2013, 21:57 http://l1310.hizliresim.com/1g/y/u2c4b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Çok güzel yazmışın eline sağlık yiğido kardeşim. boşuna kendini yorma,bunları her gün yazsanda bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. bizim seyircinin durumu ortada 10-15 dakka 100-200 kişiyle bağırılar ondan sonra 58 dakika şovuna kadar ses çıkmaz,bir 3-5 dakikada bu arada bağırıp çağırılır sonra tekrar oturup maç seyredilir,tabi bu arada ferdi olarakta ağıza alınmayacak küfürler edilir.. Ankaragücü maçında ankaragücü taraftarına helal olsun,ilk 20 dakikadan sonra hep onları dinledik
nostalgiaplatz 30.10.2013, 22:26 Bu iş aslında o grupların başında olan kişide bitiyor. Bu tip kişileri aralarına sokmayacaklar. Sivas tribünleri yıllardır bu yuzden kaybediyor. Ortada bişey yokken durduk yere küfür ediyorlar gerçekten çok yazık.
ali58candan 30.10.2013, 22:28 Allahtan da mı korkmazlar o çirkin sözleri ağızlarına alırken ben yazın ailemle Konya maçına gittim bitiş düdüğüne kadar diken üstünde izledim maçı.
GENÇLER, KARDEŞLERİM! hiç bize yakışmıyor böyle sözler herkes izliyor o maçları herkesin ailesi çocukları var size yapılmasını istemediğiniz hareket ve sözleri başkaları için lütfen yapmayın söylemeyin ALLAH RIZASI İÇİN...
Yiğidoya yakışır davranmayanı aramızda barındırmamalıyız. Herkes yanında bu tür davranışları sergileyenleri uyarsın lütfen, küfürsüz stat istiyoruz.
Memleketimin insanını her zaman her yerde savunuyorum inanın kimsenin tüm SİVASLILAR'ı karalamaya kötü tanıtmaya hakkı yok. Her insan aslının gereğini yapar yanlış yapanlar silkelenip kendine gelmeli her zaman güzel işlerin, güzel hareket ve sözlerin içinde olmalı YİĞİDOLARIM diye düşünüyorum...
yigidolar06 30.10.2013, 22:58 Sivastaki taraftar guruplarını artık masaya yatırma zamanı gelmiştir.
Yönetimde gerekeni yapmalıdır sivasspora sivasa örnek olmalılar olmayanın trübünde aramızda olmaması lazım.
DOGU_BEY 30.10.2013, 23:11 Sivastaki taraftar guruplarını artık masaya yatırma zamanı gelmiştir.
Yönetimde gerekeni yapmalıdır sivasspora sivasa örnek olmalılar olmayanın türübünde aramızda olmaması lazım
Katılıyorum abi... Öz eleştiri yapayım bundan 4-5 sene öncesine kadar gerek statta gerekse bazen bu sitede ben de küfüre başvurdum fakat zamanla bunun sadece anlık kendini avutma olduğunu ve sonuçsuz bir yol olduğunu gördüm...
Bizim taraftar gruplarında yaş ortalaması 18-20 yani tam çılgın dönem.. fakat burada onlara öncülük eden ve yönlendirenler gerektiği şekilde hareket ederse bazı şeylerin önüne geçilebilir...
Ayrıca taraftar grupları kendini sorgulamalı, kendilerine yakışanı yapmalı...yapmıyorsa kendini bildiğini okuyorsa kusura bakmasınlar kendilerine çoluk çocuk denildiğinde de kızma hakları yok...aslında sorunun bir başka yönü de bizdeki 2 taraftar grubunun burunlarının dikine gitmesi ve adeta bütün stadın ve takımın sahiplerinin kendileri olduğunu sanmasıdır...öz verili desteklerine hiçbirimizin lafı yok..ama bu desteği onlar yapıyor ötekiler katılmıyor diye de herşeyi yapma haklarına sahip de değiller...zaten taraftar grubu dışında yüzde 70'i çekirdekçi olanlara gerekeni herkes söylüyor...
yigidolar06 30.10.2013, 23:28 Bu konuyu Pazartesi vizyon 58 de masaya yatıralım.
Sivas Emniyetinden önce biz el atalım.
"Başka Sivas yok"...
En güzeli ne ise onu hep beraber yapalım
migroArmis 30.10.2013, 23:31 katılıyorum abi...öz eleştiri yapayım bundan 4-5 sene öncesine kadar gerek statta gerekse bazen bu sitede ben de küfüre başvurdum fakat zamanla bunun sadece anlık kendini avutma olduğunu ve sonuçsuz bir yol olduğunu gördüm...bizim taraftar gruplarında yaş ortalaması 18-20 yani tam çılgın dönem..fakat burada onlara öncülük eden ve yönlendirenler gerektiği şekilde hareket ederse bazı şeylerin önüne geçilebilir... ayrıca taraftar grupları kendini sorgulamalı, kendilerne yakışanı yapmalı...yapmıyorsa kendini bildiğini okuyorsa kusura bakmasınlar kendilerine çoluk çocuk denildiğinde de kızma hakları yok...aslında sorunun bir başka yönü de bizdeki 2 taraftar grubunun burunlarının dikine gitmesi ve adeta bütün stadın ve takımın sahiplerinin kendileri olduğunu sanmasıdır...öz verili desteklerine hiçbirimizin lafı yok..ama bu desteği onlar yapıyor ötekiler katılmıyor diye de herşeyi yapma haklarına sahip de değiller...zaten taraftar grubu dışında yüzde 70'i çekirdekçi olanlara gerekeni herkes söylüyor...
Burada Sivasspor ile ilgili birincil düşüncem Sivassporun şampiyonluğu ama bununda önünde taraftarlar taraftar grupları tribün kültürünün bir an evel oluşması olmuştur..Genelde yorumlarım bu yönde olup açmış olduğum bir iki konuda bunu içermişti...Sizlerin vasıtası ile tekrar haykırıyoruz kim ne yapması gerekiyorsa yapsın bir an önce bu oluşum başlatılsın...
cılgınsivas58 30.10.2013, 23:34 bunların sivaslı ve sivassporlu olduguna inanmıyorum
yigidolar06 30.10.2013, 23:47 bunların sivaslı ve sivassporlu olduguna inanmıyorum
Bunların hepsi sivaslı hepimizinde tanıdığı kişiler ama kendilerini diyerlerinden bizden benden üstün görüyorlar
FALÇATA 58 31.10.2013, 08:24 Geçen sezon grupların yönetime kızıp gelmediği bir Trabzon maçı vardı...
Bugüne kadar taraftarın uyum içerisinde küfürsüz ve en coşkulu izlediği maçtır...
muspol58 31.10.2013, 08:44 Bir yiğidoya yakışmayacak hareketler bunlar.
Bizler centilmeniz, öylede kalmalıyız.
Kitap okumayan,
Gazete - dergi bilmeyen,
TV'de magazin programlarının, PC'de oyun başından kalkmayan,
Elinden cep telefonu düşmeyen,
bir neslin bu halde olması normaldir ...
Rallim58 31.10.2013, 08:55 Kitap okumayan,
Gazete - dergi bilmeyen,
TV'de magazin programlarının, PC'de oyun başından kalkmayan,
Elinden cep telefonu düşmeyen,
bir neslin bu halde olması normaldir ...
Ağzına sağlık yiğido kardeşim kısa ve öz tanımda bulundunuz...
sıvaslıgenç 31.10.2013, 09:34 Hep diyorum Sivas maçına giden grupların bazıları Tribüncülüğü koro halinde küfretmek sanıyorlar.
Böyle tribün olmaz beyler farklılık canlılık ve ruh lazım.
tykinik58 31.10.2013, 09:43 Tribünde o tarz tezahürat yapmaları da çok yanlış olduğuna katılıyorum ve ondan daha çok bazı kendini bilmez grup demiyeceğim kendini bilmez bazı kişilerin grup halinde istasyon caddesinde küfürlü bağırmayla o kadar topluluğun içerisinde ailelerin arasında geçmeleri beni çıldırtıyor. Polislerin bu tarz tezahüratlara uyarı yapma hakkı yok mu? Merak ediyorum. Ufacık grubun yanında ya yürüyerek ya da polis arabalarıyla eşlik etmekten başka birşey yaptıkları yok.
Gençler, arkadaşlar terbiyenizden ödün vermeden her yerde yiğido'ya yakışır bir şekilde davranın lütfen. Yiğido'nun adını Sivas'ın Sivas'lının adını kötü lanse etmeyin lütfen.
Rallim58 31.10.2013, 10:27 ......................
Gençler, arkadaşlar terbiyenizden ödün vermeden her yerde yiğido'ya yakışır bir şekilde davranın lütfen. Yiğido'nun adını Sivas'ın Sivas'lının adını kötü lanse etmeyin lütfen.
Tez konusu olacak olay...
Kişiler üzerinde araştırma yapılsın, çok çarpıcı sonuçlar çıkar karşınıza...
Ama neticede bunlar bizlerin evladı, hepimize görev düşüyor...
ankastre 31.10.2013, 13:44 Geçen sezon grupların yönetime kızıp gelmediği bir Trabzon maçı vardı...
Bugüne kadar taraftarın uyum içerisinde küfürsüz ve en coşkulu izlediği maçtır...
o maçta memlekete sılayı ziyarete geldiğimde torunnan staddaydım. dedim tam yiğidoya yakışır şekilde destekliyorlar.ne güzel taraftarımız var demiştim.
stadımızda ahlaksızlık yapan küfürlü bağıranları gulağından dutup dışarı atacan, terbiyesiz ahlaksızların yüzünden stadımıza aile gelmiyor. işte hep bunların yüzünden.hele bide deplasman olaylarını duysanız sivaslı demezsiniz.yazıklar olsun onun anasına babasına eyle evlad yetiştirmiş
Biz önceden büyüklerimizin yanında küfürü bırak yüksek sesle konuşmaya bile çekinirdik gerçi durum hala aynı ama maçlarda caddede vb yerlerde benden 10 15 yaş küçük gençleri uyardığımda sanane dayı,kardeş,laaa gibi çirkin sözlerle karşılaşıyorum devir değişti ne yazıkki
Gençlerimizin hemen hemen yarısı serseriliğe özeniyor küfür ağzından saygısızca çabucak çıkıveriyor.Herkes maçta heyecandan veya olayın gidişatına göre ağzından bir anlık küfür çıkabiliyor ancak toplu olarak ve her tekrarlanışta daha bir istekle ve şevkle yapılan küfürler öz değerlerimiz başta olmak üzere topluma SİVAS VE SİVASSPORa TÜRKİYEME ne yazıkkı büyük darbe vuruyor, dayakla olmuyor ama iyi bir eğitimle iyi şeyler olacağı inancımı kaybetmemek istiyorum saygılar...
küfürün olmadığı maçmı kalmış. yada en az küfredilen diyebiliriz bu duruma
yigidolar06 31.10.2013, 16:02 küfürün olmadığı maçmı kalmış. yada en az küfredilen diyebiliriz bu duruma
Gençlerbirliği taraftarları, Balıkesir taraftarlarını bildiğim için örnek gösterebilirim
BekirBayrak 31.10.2013, 16:57 küfürün olmadığı maçmı kalmış. yada en az küfredilen diyebiliriz bu duruma
Küfürlü tezahürat Sivaslıya yakışmıyor yiğido. Küfür edilince istenilen yerine mi geliyor.
Gençlerimiz daha dikkatli olmalıdır.
küfürsüz konuşmak bizim insanımızın yapamayacağı bir olay. gerçekte küfürlü konuşmak kötü bir, olay fakat bizim insanımızın adeta yaşam şekli olmuş durumda. oto boka her şeyin başında küfür çıkar,insanların ağzında sakız olmuş durumda. bir özelliğimiz de her kelimeyi çevirerek küfürlü bir lafa uyarlamada üstümüze yok. örnek vermek gerekirse. verdin veya aldın gibi basit sözcükler bile küfür, e çevrilmiş durumda.ortamına göre insanda gerçekten istemsiz gerçekleşen olaydır
Şöyle bakıyorumdaa tezahürat başlatacak veya yön verecek karızma cesaret aranızda bulunmuyor,o zaman ortama uyulacak ihtiyar dayılara önerim "hakeme de maşallah ooo, gelin olur inşallah ooo'' şeklinde bağırılsın,:):)
Geçen sezon grupların yönetime kızıp gelmediği bir Trabzon maçı vardı...
Gruplar varken de aynı atmosferin yakalanması çok mu zor acaba? Küfürsüz destek verilemiyor mu takıma?
Kendi takımımızı desteklesek zaten rakiple uğraşmaya gerek kalmaz, küfüre zaten gerek kalmaz.
Rallim58 31.10.2013, 21:38 :mad:küfürün olmadığı maçmı kalmış. yada en az küfredilen diyebiliriz bu duruma
Küfürsüz müsabaka izlenemiyor mu?
Küfürsüz takıma destek verilemiyor mu?
Rakip takımın "anasına" koro halinde küfrederek, kendi takımımıza katkımı sağlanıyor?
Küfrü hayatından çıkarmayanın, hayası hayatından çıkmıştır.
SenSetik 31.10.2013, 23:48 :mad:
Küfrü hayatından çıkarmayanın, hayası hayatından çıkmıştır.
Özellikle bu kısmın altını çizmek isterim !!!
Küfürsüz maçmı kalmışmış:mad:
Yahu bu konuda bari muhalefet yapma be, kemal kılıçdaroğlunu geçtin yani.
Şu savunduğun konuya bak be.
Bir şeye muhalif oluyumda neye olursa olsun ha..
Allah ıslah etsin sizin gibi zihniyetleri.
Diğer nickindende anlaşıldığı gibi (Ultrayiğido) eskiden alisamiyende, şimdilerde arenada asıl takımını desteklerken çok küfür ediyorsun anlaşılan .
migroArmis 01.11.2013, 19:02 Her daim söylemişimdir... B.jımnastikte taraftarıda bana,... bize nötrdür...
Lakin tribün anlamında haklarını yemiyeceğim sağlam gruplardır...
Sivassprun tribün kültürünün öncülüğünü yapacak örnek aranıyorsa bu tartışmasız Texas ve Çarşı gurubudur. Bunun önemle incelenmesini arzularım....
Rallim58 01.11.2013, 19:23 Her daim söylemişimdir... B.jımnastikte taraftarıda bana,... bize nötrdür...
Lakin tribün anlamında haklarını yemiyeceğim sağlam gruplardır...
Sivassprun tribün kültürünün öncülüğünü yapacak örnek aranıyorsa bu tartışmasız Texas ve Çarşı gurubudur. Bunun önemle incelenmesini arzularım....
Küfürsüz takımını destekleyen hangi grup olursa olsun baştacıdır...
Sanıyorum Çarşı grubunda bazı ahlaksızların, bağımsız da olsa var olduklarını tahmin ediyorum. Texas da var mıdır? bilemem.
yigidolar06 01.11.2013, 19:34 Sivasta küfür edeni kulağından tutup Ankarada gençlerbirliği maçına getirecen ikişerli üçerli guruplar halinde gençlerbirliği taraftarları arasında maçı ceza olarak seyrettireceksin. Maçın hakeminede diyeceksinki elinden geleni yap gençlerbirliği taraftarını kudurt çıldırt maç yarım kalacakmış gibi birkaç ta gençlerli oyuncularda kırmızı kartla oyundan at. Bizim bu küfürbaz taraftar acaba gençlerbirliği taraftarlardan nasıl dersler çıkarırlar acaba
myyiğido58 01.11.2013, 20:12 toplum olarak buna tepki gösteririsek olmaz bunlar
migroArmis 02.11.2013, 23:12 Küfürsüz takımını destekleyen hangi grup olursa olsun baştacıdır...
Sanıyorum Çarşı grubunda bazı ahlaksızların, bağımsız da olsa var olduklarını tahmin ediyorum. Texas da var mıdır? bilemem.
Çarşıyı bilmem ama Teksas eski Teksas değil ..
Bir çok kötü oluşumdan arındılar...Bunu çok iyi biliyorum...
Yusuf Çevik 03.11.2013, 10:33 Küfürsüz takımını destekleyen hangi grup olursa olsun baştacıdır...
Dünkü Fenerbahçe maçında hakeme küfür ettiler.
Editörün notu : Büyük harfle yazılan yorumlar silinmektedir. Lütfen küçük harfler kullanınız
Caner POLAT 03.11.2013, 11:14 Dünki Bursaspor tribünleri bizden çok küfür ediyolardı.Bizden beterleri var
anadolu5858 03.11.2013, 11:54 Bu terbiyesizler yüzünden çocukları maça getiremiyoruz.
Yanında 6-7 yaşında çocuklar var bile bile veriyor küfürü, bu kendini insan sanan müsveddeler yüzünden stadda maç izlemekten soğuyorum.
Küfürü tezahürat olarak görenlerin yaptığı taraftarlık değil hayvanlıktır..
malesef bu gençler bizim gençlerimiz, bu gençleri her ne kadar düzeltmek pek mümkün olmasa da en azından yeni yetişen nesil için bu konu üzerinde aileler daha dikkatli olmalı. çocuğuyla gidip maçını birlikte izlemeli, tabi ki küfrederek değil.
Rallim58 03.11.2013, 13:10 Çarşıyı bilmem ama Teksas eski Teksas değil ..
Bir çok kötü oluşumdan arındılar...Bunu çok iyi biliyorum...
Kötülükten çirkinlikten, hatta yaptıklarının ahlaksızlık olduğunu anlayıp doğru yolu bulmaları sevindiricidir.
Küfür ehli toplumlar iflah olamazlar. Onların hayatları da, yaşantıları da toplumdan farklıdır.
Rallim58 05.11.2013, 00:47 Bu akşam Vizyon58'de yayınlanan "Futbol Analiz" spor proğramında, "Bilinçli taraftar", yiğido profilini çizen Sivas İl Hakem Kurulu eski Başkanı, Avni Sakarya beye açıklamalarından dolayı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.
Sakarya açıklamasında; "1970'li yıllarda manifatura mağazalarında kırmızı-beyazlı kumaşlar yok satardı. Çünkü o dönemde bayanlarımız, kumaşlardan kırmızı beyaz elbise diktirirlerdi. Ama o dönem yiğidoların ağzında küfür olmazdı. Aile ahlakı, edebten kötü söz, küfür söylenmezdi. Zamanla stadyuma küfür girince bayan taraftarlarımızda hatta bazı bay taraftarlarımızda da staddan uzaklaşmalar oldu. Gençlerimiz küfürle Sivasspora zarar verdiklerini bilmeleri lazım. Sivassporu küfürsüz desteklemelerini istiyoruz" dedi.
balmandol 05.11.2013, 12:35 Küfür geri kalmış toplumların, ezilmiş halkların ve aşağılık kompleksi olanların işidir.
Ben bir Sivas'lı olarak bunların hiç birini tasvip ve kabul etmiyorum. Arkadaşlar ben 43 yaşındayım ve iki yıldır Stadyuma bu küfür yüzünden gitmiyordum. En son kupada 2 yıl önce Kayseri maçını izlemiştim. Adamlar sahaya çıktılar bizim belli bir trübün kendilerine bilmem ney grubu denen o grup maç bitene kadar küfür ettiler..El insaf yahuuu..
Yok ayağa kalkmayan şu olsun,böyle olsun,bilmem ney olsun gibi tezahüratlarla bu işlerr yürümüyor artık. Birilerinin buna dur demesi lazım..Bu yıl stadyuma gitmeye başladım değişen hiç bişey yok..
Hatta geçen Erciyes maçında tam yanımızda MARATON B tribününde yine bu küfür yüzünden olay çıktı.
MAÇAAAA BİLETSİZ ÇAPULCU ALMAYACAKSINIZ KARDEŞİM.
YOKSA BU KENDİNİ TARAFTAR ZANNEDEN O KÜFÜRBAZ GRUPLAR HEP AYNI..
HEP AYNI YERDELER.
BUNU SEYİRCİDE BİLİYOR YÖNETİMDE..
VE İŞİN KÖTÜ TARAFI BUNLARI YÖNETİM BİLEREK İÇERİYE ALIYOR.
BU BÖYLE DEVAM EDERSE YARIN ÇOOKKKKK ADAMLAR DAHA MAÇLARA GELMEZ..
SAYGILARIMLA...
Rallim58 05.11.2013, 13:02 Küfür geri kalmış toplumların, ezilmiş halkların ve aşağılık kompleksi olanların işidir.
Ben bir Sivas'lı olarak bunların hiç birini tasvip ve kabul etmiyorum. Arkadaşlar ben 43 yaşındayım ve iki yıldır Stadyuma bu küfür yüzünden gitmiyordum. En son kupada 2 yıl önce Kayseri maçını izlemiştim. Adamlar sahaya çıktılar bizim belli bir trübün kendilerine bilmem ney grubu denen o grup maç bitene kadar küfür ettiler..El insaf yahuuu..
Yok ayağa kalkmayan şu olsun,böyle olsun,bilmem ney olsun gibi tezahüratlarla bu işlerr yürümüyor artık. Birilerinin buna dur demesi lazım..Bu yıl stadyuma gitmeye başladım değişen hiç bişey yok..
Hatta geçen Erciyes maçında tam yanımızda MARATON B tribününde yine bu küfür yüzünden olay çıktı.
MAÇAAAA BİLETSİZ ÇAPULCU ALMAYACAKSINIZ KARDEŞİM.
YOKSA BU KENDİNİ TARAFTAR ZANNEDEN O KÜFÜRBAZ GRUPLAR HEP AYNI..
HEP AYNI YERDELER.
BUNU SEYİRCİDE BİLİYOR YÖNETİMDE..
VE İŞİN KÖTÜ TARAFI BUNLARI YÖNETİM BİLEREK İÇERİYE ALIYOR.
BU BÖYLE DEVAM EDERSE YARIN ÇOOKKKKK ADAMLAR DAHA MAÇLARA GELMEZ..
SAYGILARIMLA...
Akşam Avni bey bizleri 70'li yıllara götürerek, adeta "ahlak dersi" verdi, düzgün taraftar profili çizdi. Küfürden dolayı taraftarların çoğunun stadyumlardan çekildiğini iddia eden Avni Sakarya inanılmaz şeyler söyledi. Tabii alana....
Edebden, hayadan, imandan uzak bir 3-5 kişilik gruptan çıkan cırtlak ahlaksız sesin topluma mal edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Torunumuz yaşlarındaki bu veledlerin yanlarında bulunan hiç mi aklı başında birileri yok. Müdahil olmuyorlar.
58 Amsterdam 58 05.11.2013, 16:23 Bu gencler herhalde iyi birsey yaptiklarini zannediyorlar ama buyuk zarar veriyorlar Sivasspor'a.
Malesef mac esnasinda ne desen zaten anlamazlar.
Her yerde kamera var, tespit edilip yonetim iceriye almayacak bence ama bunu da yonetim yapmaya korkar cunku seyirci zaten az diye ve gencler de gelmese hic kimse takimi ateslemez.
alemdarlar 06.11.2013, 00:04 Beğenenlerin yarısından fazlası Kayseri ve Trabzon maçlarında 'ibn. Kayseri' ve 'ibn. Trabzon' veya benzeri tezahuratlar yapmakta ve o zaman butür konular açılmamaktadır. Ozaman gençler haklı beyler şekli var sanırım kafanızda ;)
alemdarlar 06.11.2013, 00:20 Yukardaki yazımı içimden geldiği gibi yazdım bunlar gerçekler yaşadıklarım insan üzülüyor dernek falan taraftar gurupları kendilerine çeki düzen verecek yaşım itibariyle deplasmanlarda hep küfür edenleri yapmayın etmeyinle geçmiştir. Demek bizler yani büyükleri olmasak varya kan gövdeyi götürür türübünlerde
Delikanlı adam olsa bu nesil arasında beni 500 defa dövmüşlerdi. Havagazı taraftarımız var. Sürekli gitmiyorum maçlara bile bile. Ara sıra gidiyorum Böö diyorum yeterli oluyor. O yüzden merak etme kan gövdeyi götürmez. Birkaç yumruktan öte bir hareket yapacak delikanlı adam yok yeni nesil taraftarımız arasında.
Dernek felan grup felan demissin. Kusura bakma abileri senin yaşında. Onlarda çeki düzene ayak uyduramaz. Yeni nesil bazılarını kafaya almış zaten. Sen bunları benden daha iyi biliyorsun abicim. Şuna eminin yarı seviyede konuşuyorsun. Bir konussan yer yerinden oynar. Ama rol yapıyorsun. Bu rol insanları kırmamak için. Yoksa bu yorumunun öteki türünü de anlıyorum düşününce. Saygılar abicim. Harbi yorumlarını merakla bekliyoruz.
Rallim58 06.11.2013, 02:03 Bugün aldığım bilgi üzüntü vericidir...
Tamamına yakını orta öğretim öğrencisi olan birçok gencimize (Emniyetin fotoğraf ve kamera marifetiyle) tesbit edilen şahıslara, ilgililer tarafından ifadeleri ve adres tesbitleri sonrası, savcılık aracılığıyla günlüğü 20 TL olarak hapis cezasını paraya çevirilerek ceza verildiğidir.
15 ila 20 günlük gün tesbiti sonrası günlüğün çarpımı ile 300-400 TL ödemeye mahkum edilen bu gençler, stadyumdan bir yıl müsabakaları izlemekten men cezası ile birlikte her Sivasspor karşılaşmasında en yakın karakola müracaatla, karşılaşma başlarken ve 1 saat sonrasında imza vermekle yükümlü olduğudur.
Şahsen, aileleri adına üzüldüğümü belirtmek isterim.
Küfürden alınan bu cezanın izahı maalesef yoktur.
sıvaslıgenç 06.11.2013, 10:27 Sözünü geçirebilen ne yaptıgını gercekten iyi bilen bir amigo şart bu gruplara.
SenSetik 06.11.2013, 11:01 Bugün aldığım bilgi üzüntü vericidir...
Tamamına yakını orta öğretim öğrencisi olan birçok gencimize (Emniyetin fotoğraf ve kamera marifetiyle) tesbit edilen şahıslara, ilgililer tarafından ifadeleri ve adres tesbitleri sonrası, savcılık aracılığıyla günlüğü 20 TL olarak hapis cezasını paraya çevirilerek ceza verildiğidir.
15 ila 20 günlük gün tesbiti sonrası günlüğün çarpımı ile 300-400 TL ödemeye mahkum edilen bu gençler, stadyumdan bir yıl müsabakaları izlemekten men cezası ile birlikte her Sivasspor karşılaşmasında en yakın karakola müracaatla, karşılaşma başlarken ve 1 saat sonrasında imza vermekle yükümlü olduğudur.
Şahsen, aileleri adına üzüldüğümü belirtmek isterim.
Küfürden alınan bu cezanın izahı maalesef yoktur.
Yok abicim üzülme hiç...
Bizim insanımız maalesef bu dilden anlıyor...
Ceza olmadan kurallara riayet etmiyor...
Rallim58 06.11.2013, 11:34 Yok abicim üzülme hiç...
Bizim insanımız maalesef bu dilden anlıyor...
Ceza olmadan kurallara riayet etmiyor...
Hocam.... Üzüntüm gençlere değil, ailelerineeeee....
Ceza yiyenlerden bir tanesi personelimin yakını çıktı; Ekmek bulmaya muhtaç, ihtiyaç sahibi gariban bir aile imiş, çocuk okulda başarısız bir de savcılıktan bu kağıt gelince anne bayılmış, baba stresten ne yapacağını bilemez konumda çünkü belirli gelir yok... 400 TL ödünç bulunacak, ceza yatacak vs. vs. vs.
Gel de üzülme hocam... Gencin emeğinden, kazancından, cebinden çıksa, değil 400, 1400 olsa üzülmem, ama iş öyle değil... Ah gençler ahhh....
o küfürü yapanların tamanı çocuk onların kabahati yok ben o trübüne yakındım onları o küfüre teşvik eden kişilere şunu söylemek istiyorum o coçukları küfürbaz etmeyin küfür öğretmeyin sivasspor marşları,şarkıları öğretin
yigidolar06 06.11.2013, 16:09 Hocam.... Üzüntüm gençlere değil, ailelerineeeee....
Ceza yiyenlerden bir tanesi personelimin yakını çıktı; Ekmek bulmaya muhtaç, ihtiyaç sahibi gariban bir aile imiş, çocuk okulda başarısız bir de savcılıktan bu kağıt gelince anne bayılmış, baba stresten ne yapacağını bilemez konumda çünkü belirli gelir yok... 400 TL ödünç bulunacak, ceza yatacak vs. vs. vs.
Gel de üzülme hocam... Gencin emeğinden, kazancından, cebinden çıksa, değil 400, 1400 olsa üzülmem, ama iş öyle değil... Ah gençler ahhh....
Bu çocukların başındaki Reisleri öder bu cezaları artık üzülmeyin
alemdarlar 25.11.2013, 22:05 Bursaspor Ankaragücü kardeşliği nedeni ile ve Bursaspor'luların Sivas deplasmanına gelirken Yozgat'lı ve Sivas'lı çalışanlara saldırması nedeni ile ve İstanbul Kadıköy'de oynanan maçta Bursaspor'luların Sivasspor'lulara küfür etmesi ile BU TEPKİ genç Yiğidolar tarafından Bursa ve Ankaragücü atkılı kişilere verilmiştir. Biz gençlerimize KÜFÜR etmeyin diyoruz zaten. Burda genç kardeşlerimiz bu şekilde HAKLI bir uyarı tepkisi vermişlerdir.
------
Yozgat-Sivas sınırında Bursaspor'luların terbiyesizliği YouTube'ye düştü.
Para vermemek için Kendi aralarında kavga ediyorlar ve tesis yetkilileri uyarınca onlara saldırıyorlar. Cam ve masaları kırıyorlar. Bursaspor taraftarı Sivas deplasmanına ortalama 400 kişi gelmişti.
Not: Tesiste bulunan Yozgat ve Sivas'lılar şikayette bulunmuşlardır.
Not: Daha sonra kameradan görüntüler polisler tarafından izleniyor.
https://www.youtube.com/watch?v=KmNYQatugf0
alemdarlar 25.11.2013, 23:52 Daha sonra Site yönetimi izin verirse bundan sonra Bursa'nın Sivas'a giremeyeceği terbiyesiz birkaç haber daha belki yayınlayabilirim. Yukarıda paylaştığım linkle idare edin. Çok şişirdiğiniz için Bursa'yı biraz sınırlı tutmak zorunda kaldık. Bize takım ismini söyleyin size kim olduklarını anlatalım. Ankaragücüde trş çıktı. Otobüsten 12 Bursaspor'luyu attılar ve sonra aldılar. Bu konuları daha sonra dediğim gibi belki açarım. Ama belki. (Yiğidolar'ı da ilgilendiriyor)
Son.
|
|