Orijinalini görmek için tıklayınız : Sponsor firma ismi

izmirliyigido
10.01.2015, 09:58
Sivasspor'umuz kendi yağıyla kavrularak ve hiçbir borcu olmadan, taraftarın 5,00 TL'lik bileti dahi almayarak katkı sağlamadan sadece yönetimin fedakarlığı ve akıllı para politikasıyla Süper Ligin borçsuz 3 takımından biri durumunda olduğunu düşünürsek büyük başarı olduğunu inkar etmemiz gerekiyor.

Bir sağlık kuruluşu olan Medicana Hastaneler Grubu yönetimi Sivasspor'a isim hakkı almayı önermiş. Maddi açıdan da doyurucu bir rakam telaffuz edilirse yabana atılacak bir durum değil tabi ki. Gelecek bol sıfırlı paralarla daha iyi futbolcular, yıldız oyuncular, yıldız hocaların gelme ihtimali daha yüksek tabi ki.

Büyük başkanımız yine iyi bir yönetim politikasıyla durumu yönetirse, üst sıraların değişmez isimi olmamız kaçınılmaz olabilir...

Koca koca İstanbul takımları dahi daha fazla gelir için basketbol takımlarının isminin başına, sonuna Ülker Fenerbahçe gibi, G.Saray Liv Hospital gibi, Beşiktaş İntegral Forex gibi türlü türlü isimlerle anlaşıp, milyon bazında taraftarı olan kulüpler, zengin yöneticilerine rağmen yine de büyük paralara isim hakkı kullanıyorlar ve dünyanın parasını kazanıyorlar..

Ancaaaak !.. Çoğu taraftar da şu endişe var. Bu durum futbolda biraz farklı oluyor sanki. Zamanında isim hakkı kullanan kulüpler çok kısa sürelerde destek çekilince alt liglere uçuruma düştüler.

Bir zamanlar Siirt Jet-Pa Spor, Yimpaş Yozgatspor, Vestel Manisaspor, Sanica Boru Elazığspor, Medical Park Antalyaspor bunlardan ilk aklımıza gelenler. Tabi ki burada önemli olan kısa sürelerde anlaşma yapılıp sonra destek çekilince durum iyi yönetilmediği için bu hüsranlar yaşandı. Bunun nedeni de, taraftar ve yönetimleri hazır paraya alışıp, desteği çekince o destekte çekilince kulüpler toparlanamıyor..

Biz bu konu da başkan Mecnun Otyakmaz'ın durumu iyi yöneteceğine ve akllı bir politika izleyeceğine güveniyoruz ve inanıyoruz.

Sivasspor'umuz için hangisi hayırlısı ise onun olmasını ve çok uzun yıllar Süper Ligde başarılarını yaşamak temennisiyle, başkana ve yönetime başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki verilecek karar Sivasspor'un geleceği için önem taşıyacağı için doğru karar olacaktır.

.

sebasteia
10.01.2015, 10:12
para gelsin de nasıl gelirse gelsin. her türlü sponsorluğa evet!

para versinler ismimin başına medicana yazar gezerim.

nihayetinde sonsuza kadar bu anlaşma yapılmıyor. 2-3 yıllık sponsorluk sözleşmesi bunlar.

cebine akrep girmiş gibi tek kuruş katkısı olmayan adamlar bu başlığa yazıp fikir belirtmesinler, böyle bir hakları yok!

passolig almaz, lisanslı ürün almaz, hiç bir destek olmaz, gelir ahkam keser. hadi ordan!

metee58
10.01.2015, 10:14
Medicana Sivasspor...Bence bir sakıncası yok sonuçta Sivasspor'un menfaatlerini düşünmek lazım.

triper58
10.01.2015, 10:15
Ben hayırsız olacağını düşünüyorum bu paranın.Verilen başarılı örneklerin hepsi basketbol kulüpleri.Bir Barcelona bir Manchester United böyle bir anlaşma yapsa ne kadar para götürür haberiniz var mı ama niye yapmıyorlar marka değeri bu sponsor 3-5 milyon euro verecek diyelim başka sponsor olur mu artık o kulübe.Eline geçecek para 1 milyon euro fazla olur toplamda bunun için değmez.

karamik
10.01.2015, 10:15
Ankette şöyle bir mantık hatası oluşmuş durup dururken herşey iyiyken tabiki Sivasspor'un önüne hiçbir isim Yakışmaz ancak hem bu yılki kötü durumumuz ve Parasal konuda passolig ve lig TV'nin musluk kısmaları bizi buna zorlamaktadır isim Hakkını iyi bir meblaya pazarlamak aslında ticari bir yetenek ayrıca stadyum ismi içinde mutlaka iyi bir sponsor bulmamız gerekecek Sivasspor'un gelirlerini arttırmak için her türlü sponsorluğa EVET diyorum.

sivaslıadem
10.01.2015, 10:22
Tartıştığımız konuyu anket koyarak daha objektif verilere ulaşmamıza vesile olan Yalçın abiye teşeekür ederiz

Şahsi kanaatimi diğer konu başlığı altında kısmen yazdım
ilave olarak söyleyeceğim şey şudur:

Medicana grubu takımımıza maddi destek sağlıyor diye bazı isimler elini cebine daha az sokmaya başlarsa şayet,sponsorluk anlaşması bittiği zaman ciddi olarak maddi sıkıntı çekeriz

İsmini stadyuma vermesi orta yol olarak bence iyi bir fikir
bize destek sağlamayı düşünen medicana için de fena olmaz

İlk başta düşününce havadan para gelmesi kulağa hoş geliyor
ama bakıyorsun bunlar ya bir daha lige dönemiyor,ya da asansör takım oluyorlar( çünkü sponsorların geçici desteği ile bir yerlere geliyorlar, destek bitince de maziye karışıyorlar,isimleri bile zor hatırlanıyor)

Bunları görünce mecnun başkanın izlediği yolun -her ne kadar taraftar olarak işimize gelmese de- ne kadar da isabetli olduğunu görüyorum

PETKOVİC
10.01.2015, 10:41
galatasaray live hospital dediğin basketbol takımına yaptılar yiyosa futbol takımına yapsınlar meydan nasıl karışır o zaman görürsünüz!!!

B.DUMANLI
10.01.2015, 10:42
Izmirliyigido arkadasimizdan alintidir;

Bir zamanlar Siirt Jet-Pa Spor, Yimpaş Yozgatspor, Vestel Manisaspor, Sanica Boru Elazığspor, Medical Park Antalyaspor bunlardan ilk aklımıza gelenler. Tabi ki burada önemli olan kısa sürelerde anlaşma yapılıp sonra destek çekilince durum iyi yönetilmediği için bu hüsranlar yaşandı.

Bu konu gercekten cok ilginc bu yukarida adi gecen takimlarin hic biri su anda süperligde olmadigi gibi,suan itibariyle bir Kayseri Erciyes´e birde Konya´ya sponsorluk yapan takimlar var ve ikisininde ligdeki durumlari suan itibariyle hicde ic acici degil.

Galatasaray,Fenerbahce ve Besiktas´daki olay cok daha farkli.Onlardaki sponsorluk olayi, onlarin basketbol takimlarinda isim hakki olarak kullaniliyor.Futbol takimlarinda kullanmiyorlar.Bunlardan Galatasaray ve Besiktas sponsorlarinin adini stadyumda kullaniyorlar.Avrupa´dada sponsorlarin isimleri sadece stadyumlarda kullanilir.

Bu islerin yönetim bazinda iyi degerlendirilmesi gerekir,nitekim gecmisteki örnekler hicde ic acici degil...

Bu hususda tedbirli olmak ve tedbiri elden birakmamak yapilmasi gerekli en saglikli is gibi görülüyor.

Hakkimizda hayirlisi.Yalniz uzlasma saglanacaksada ara transferden önce yapilirsa Sivasspor kulübüde gerekli transferleri yerine getirmis olur.Ara transferden sonraki uzlasmalarin takima bir faydasi olmayabilir...

Ferhat06
10.01.2015, 10:57
Stada ismi eklenebilir ama Sivasspor'un önüne,arkasına olmaz.Çünkü bu 45 yaşına gelmiş Mehmet Emin beyin isminin bir anda Mehmet Emincan olması gibi komik olur.

B.DUMANLI
10.01.2015, 11:15
Stada ismi eklenebilir ama Sivasspor'un önüne,arkasına olmaz.Çünkü bu 45 yaşına gelmiş Mehmet Emin beyin isminin bir anda Mehmet Emincan olması gibi komik olur.

Sivasspor isminin önüne herhangi bir sponsor firma adinin gelmesi hic hos degil bu dogru.

Yalniz Mehmet Emin bey´in önce sponsor bulmasi gerekli degilmi?.Buldugu taktirde;

Mehmet Eminbey önce bir düsünür galiba,yasim 45 yolun yarisi, bir 45 daha olamiyacagima göre adim bu yasdan sonra Mehmet Emincan olsa ne yazar der mutlaka:D:D:D

Cünki Mehmet Emincan bey bir anda milyon dolarlarin sahibi olacaktir:D:D:D

Hadi iyisin gene hayali Mehmet Emincan bey...

stain
10.01.2015, 11:39
bir çok arkadaşımız kaygılarını dile getirmişler haksızda sayılmazlar ama verdikleri siirt jetpa ve diğerlerinde yönetimler geçici olarak gelmiş anlık başarılar yakalamak istemiş futbolda para verip transfer yapınca yüksek meblağlarda para ödeyince başarınında geleceğini sanan insanlar yönetici olmuş sonuç olarakta başarısız olmuşlar

bizde ise oturmuş bir yönetici kadromuz var( ne kadar iyi kötü orası tartışılır )
ve onlarında izlediği bir politika var etrafa bol sıfırlı paralar saçarak transfer yapmıyorlar mümkünse bonservisi elinde olan vasat üzeri oyuncularla bu işi götürmeye çalışıyorlar iskelet sayılabilecek 5-6 topçu dışında diğer oyunculara daha makul maaş veriyorlar mümkün olduğunca gelirf giderleri dengede tutuyorlar . sonuç olarakta kıt kanaat imkanlarla 10 yıldır bizi süper ligde başarılı bir şekilde tuttular .

diğer tarafta ise taraftar var transfer istiyor illaki isteyecek ama yıldız transfer istiyor ee yıldız oyuncuyu hadi beleşe getirdinde bu adamın birde maaşı var mesela sneijder in sabit kazancı 3.5 milyon euro bu adamı getir sivasa sivassporun bu adamın maaşını ödemesi için 10 maç kazanması lazım
hadi kazandın diğer oyunculara ne vereceksin kulüp giderlerini nasıl karşılayacaksın

yıllarca taraftara yansıtılmadan işler görtürülmüş sıkıntılar aşılmış ve biraz daha yukarı sıralar hedeflenmek isteniyorsa sponsor şart bu isim başına gelmiş sonuna gelmiş stada verilmiş bişey farketmez bugün barcelona gibi dünyaya malomuş bir takım bile yıllardır süre gelen forma önüne reklam almama geleneğini bozup Qatar Foundation yazdırırsa uçuş sponsorluğunu THYye veriyorda bizim sivasspor taraftarına ne oluyor anlamak mümkün değil

şeyh el maktum sivassporu almak için harekete geçtide bizimmi haberimiz olmadı:)

adres58
10.01.2015, 12:03
Büyük sponsorluk anlaşmaları ve isim hakkına eklentiler takımı hem kısa hemde uzun vadede sıkıntıya düşürebilir. Bunun büyük ölçüde örneklerini yaşadık önümüzdeki 5-6 sene içerisinde... Eğer bu süreç iyi organize ve idare edilirse diğer takımların akıbetine uğrama durumumuz azalır. Örneğin ''ben zarar ediyorum kardeşim çekileceğim'' deyip birden bire maddiyat düşerse takım zarar görür. Eğer çekilecek gibi bir durum hasıl olursa, yapılacak anlaşma ile yüzdeli oranlarla kısmi çekilme sağlanırsa takımın toparlanma sürecinde zaman kazanması sağlanır ve süreç az zararla atlatılır. Bu durumda diğer takımlar gibi sıkıntı yaşamamış oluruz.

Bu anlaşma eğer sağlanacaksa tek dümenci Başkanımız olmalı. Hem tecrübe bakımından hemde bir spor yöneticliği kıvraklığında olduğundan tek söz sahbinin kendisinde olması şart....

ready
10.01.2015, 12:10
Bizim taraftar kulübe beş kuruşluk katkısı olmaz stada beleş girmenin yolllarını arar orjinal ürün dururken gider korsan atkıya formaya para verir stada gider her türlügü rezzilligi yapar takımın ceza almasına neden olur kalkıp lafa geldigi zaman en büyük sivassporlu o olur.Sonra kalkıp futbolcuları yönetimi eleştirir..futbolcu begenmez para vermeden nasıl futbolcu alınacak birde onu anlatsın çok bilmiş bir grup taraftar... mesele sponsora gelince üç büyükler o kadar salakmı gerek futbolda gerek basketbolda takımlarının önüne marka adını getiriyorlar elin gavuru bile aynı işi yapıyor zaman ekonomi devri bazı şeyler için çok kalınmış herkes bizden önce yaparkan bizde yapmalıyız

onurcngr
10.01.2015, 12:12
Onceligimiz stadyum ismine ve forma reklami olmali fakat tatmin edici bir ucret teklif ettilerse medicana sivassporda olabilir

arasan58
10.01.2015, 12:22
Bu kadar çok çonuşan ama az destek olan taraftarı olan bir kulübün her türlü maddi destek arayışı anlayışla karşılanır. Ben evet olabilir diyorum. Neden olmasın? Medicana Sivasspor kulağa hoş geliyor.

HababamHa
10.01.2015, 12:26
Sivasspora mali konularda ne işadamlarımızdan ne sivil toplum kuruluşlarımızdan nede taraftarlarımızdan destek yok sponsorumuz olursa faydalı ve güzel olur.

SAKARYA750
10.01.2015, 12:45
Sivassporun adına değilde stadyuma yada formaya verilebilir. Şimdi ordan başta para gelecek doğru kullanılmazsa ve destek bir anda kesilirse pttyi boylarız. Sponsor olunan takımlardan başarılı olan varmı %90 ı küme düşmüş. Bu zamana kadar sponsorsuz nasıl geldiysek yine devam edebiliriz. Sivasspor için tahminen 3-5 milyon bizim için 60-70 bin gibi bişeydir. Şahsen ben 60-70 bin için adımı yada soyadımı değişmem yada satmam. Bugün adını satan yarın başka bişeyini satabilir. Genede gelecek para çok iyi olursa yönetim bu konuda bizden iyi bildiği için doğru kararı verecektir. Adı değişmiş olsa bile değişen bişey olmaz bence

umitfidan
10.01.2015, 14:25
Sözleşme düzgün şartlarla imzalanırsa Sivas bu işten zarar görmez sözleşmede yazan meblağı ödemek zorunda, o küme düşenler takım isminden değil disiplinsizlikten gittiler, Sivas borçsuz politikasını sürdürecek olursa hiç bir şekilde zarar görmez, para gelmezse harcamaz problem çozulur zaten yıllardır bu mantıkla yönetilmedi mi kulüp ?

Soyözen
10.01.2015, 14:37
Bu arada naçizane şu fikrimi sizlerle paylaşmak istiyorum, "sponsorlu ismi olan takımlar ekonomik olarak zorluk yaşıyor" tezinden çok "ekonomik olarak zorluk yaşayan takımlara sponsorlu isim çare olamıyor" tezinin daha doğru olduğu kanaatindeyim.

Yani bu takımlar her şey güllük gülistanlık iken geldi birisi isme sponsor oldu diye zor duruma düşmediler. Bu iki durum arasında ne gibi bir bağlantı olabilir ki? Bence daha çok ekonomik sıkıntı yaşayan takımlar isim sponsorluğu ile bunu atlatmaya çalışıyorlar, başarılı olamayınca da küme düşüyor ve yok olup gidiyorlar.

Bizim mevcut bir ekonomik sıkıntımız olmadığına göre (borcumuzun olmaması vs.) bu sponsorluğun bize bu tarz bir etkisi olacağını zannetmiyorum.

HALIL
10.01.2015, 14:51
ya arkadaslar kendinize gelin nasil dogru karar olabilir ismimizi para için degistirmeyelim ruhumuzu satmayalim ! : ( hepsi kume dustu o takimlarin aralarinda en uzuldugum elazig BORU diye isim mi olur

OLCAY_58_AKKUS
10.01.2015, 15:59
ya arkadaslar kendinize gelin nasil dogru karar olabilir ismimizi para için degistirmeyelim ruhumuzu satmayalim ! : ( hepsi kume dustu o takimlarin aralarinda en uzuldugum elazig BORU diye isim mi olur

Boş konuşuyon bilmem farkındamısın bu Sivas için mîlattır ana fark edemiyorsunuz

Dua
10.01.2015, 18:01
"""Bir zamanlar Siirt Jet-Pa Spor, Yimpaş Yozgatspor, Vestel Manisaspor, Sanica Boru Elazığspor, Medical Park Antalyaspor bunlardan ilk aklımıza gelenler. """

Siirtspor => Amatöre gitti
Yozgat => Sanirsam 2.Lige gitti
Manisa => Bank Asyaya gitti
Elazig ve Antalya => onlar da Küme düstü.

Bu demek oluyorki Isim hakkini verip para almakla hicbirsey olmuyor.
Reklam yapmak isteyen Formaya yapsin.

sebasteia
10.01.2015, 18:15
delinin biri bir laf söylüyor, diğer deliler de onun peşinden gidiyor :D

şu yazılanlar şaka gibi!

birisi isim sponsoru almakla ligden düşmek arasındaki korelasyonu bilimsel olarak izah edebilir mi?

OLCAY_58_AKKUS
10.01.2015, 18:16
"""Bir zamanlar Siirt Jet-Pa Spor, Yimpaş Yozgatspor, Vestel Manisaspor, Sanica Boru Elazığspor, Medical Park Antalyaspor bunlardan ilk aklımıza gelenler. """

Siirtspor => Amatöre gitti
Yozgat => Sanirsam 2.Lige gitti
Manisa => Bank Asyaya gitti
Elazig ve Antalya => onlar da Küme düstü.

Bu demek oluyorki Isim hakkini verip para almakla hicbirsey olmuyor.
Reklam yapmak isteyen Formaya yapsin.

senin saydığın takımların sponsor aldılar diye düşmedi iyi yönetilmedikleri için düştü.Sponsor aldığın zaman kulübü satmıyorsun dikkat et... sadece reklam alıyorsun bu aldığın parayı doğru zamanda doğru işlere yatırmayla alakalı bir durum.Külüp başkanımız elimizdeki ekonomik durumu borçlanmadan sivasın geleceğini düşünerek hareket ediyoruz diye her fırsatta söylüyor hatta haykırmadığı kaldı.Forma satışı yok stad geliri yok Marka haricinde dişe dokunur bir sponsor yok.Adamdan helva yapmasını istiyoruz öyle yağma yok ne kadar ekmek o kadar köfte.Ben sen ve senin gibi düşünenleri anlamıyorum,anlamakta istemiyorum.Burdan hatrı sayılır bir para alınırsa mecnun başkının bu takımı şampiyonluğa oynatacağını düşünüyorum.Kısıtlı imkanla böyle isek imkan biraz artarsa ne olacağı aşikar.Onun için bir kere daha düşün derim kuru edebiyatla istemezük demekle olmuyor bu işler.

GokhanTurna
10.01.2015, 18:18
Bence ciddi bir katkı sağlanacaksa ve Medicana'nın dediği gibi ilk 5 için bir takım oluşturulacaksa neden olmasın.

Stat içinde bir anlaşma yapılabilir. Bu para getirici olaylar Carlos varken daha kolay yapılabilirdi Carlos ismi üzerinden ama yönetim değerlendiremedi.

sefilix
10.01.2015, 18:31
Uefa kriterleri ile ilgili zaten bir düzenleme yapılacak. Ben çok gerekli bulmuyorum. Sivasspor şuanda zaten bir futbol kulübü görünüyor. Spor kulübü değiliz. Burada bazen konu açıldıkça değinmeye çalıştım. Spor kulübü olmamız lazım altyapılara önem vermemiz lazım diye. Geçen günlerde yapılan bir açıklamada son 3 sezonunu kulübünde geçirmiş altyapısından yetişmiş iki takım yazmışlardı birisi Gençlerbirliği diğer Bursaspor. Demek ki yapacak çok şey var. Spor kulübü olduğumuzda zaten federasyon çeşitli destekler verecek. Medicana salon sporlarına sponsor olabilir. Hep hayalimdir ki bir basketbol ya da voleybol takımı olsun Sivasspor'un. Bunun için kaç kere buradan yazdım ki voleybolda 4 Eylül Belediyespor'u alıp adını Sivasspor yapalım. Zaten TVF gerekli desteği veriyor. İşte bu anlamada Medicana Sivasspor ismini voleybol takımına verebiliriz. Birde Basketbol şubesi açıp ona da ya bu kuruluşu ya da başka bir kuruluşu sponsor olarak alabiliriz. Ama Futbol takımımıza isim pek uygun olmaz gibi geliyor bana.

Dua
10.01.2015, 19:25
delinin biri bir laf söylüyor, diğer deliler de onun peşinden gidiyor :D

şu yazılanlar şaka gibi!

birisi isim sponsoru almakla ligden düşmek arasındaki korelasyonu bilimsel olarak izah edebilir mi?

Tesadüfde olabilir ama, bugüne kadar ismini degisteren bütün Futbol Klüpleri küme düstü.
Son olarakda Suat Altin Insaat Kayserispor düsecek gibi.

Sanki bu isim hakkindan sonra ortada baska seyler dönüyor gibi ama,
ama enteresan degilmi hepsinin kötüye gitmis olmasi.

Bizim tek Sevdamiz Sivas ve Sivasspordur, her zaman onun iyiligini isteriz.

Cley
10.01.2015, 20:15
Bugüne kadar liglerden yüzlerce takım düştü. Hepsinde mi sponsor vardı. Bazen de sponsorlu takımlar düştü. Mali olarak iyi yönetilmedikleri için düştü çoğu. Erzurum Van Kocaeli Sakarya Altay Göztepe Vs. Bunlar da mı sponsor yüzünden düştü. Ligden düşmeyi sponsora bağlamak kadar saçma bişey olamaz. Sponsor varsa maddi anlamda biraz daha iyi oluruz. Sponsor desteğini çekerse şimdiki halimiz gibi oluruz. Değişen bişey olmaz. Adamlar gelmiş Sivasa yatırım yapmış Sivasspora destek olmak istiyorlar ama karşı çıkanlar var. Çevremizdeki iller gelişirken bu akılla biz daha çoook yerimizde sayarız

serkankeskin
10.01.2015, 21:07
Bence ciddi bir katkı sağlanacaksa ve Medicana'nın dediği gibi ilk 5 için bir takım oluşturulacaksa neden olmasın.

Stat içinde bir anlaşma yapılabilir. Bu para getirici olaylar Carlos varken daha kolay yapılabilirdi Carlos ismi üzerinden ama yönetim değerlendiremedi.

bu sezon kötü gitmemize rağmen ilk beşe girebilecek kalitede bir kadromuz var zaten,ayrıca medica nanın henüz birşey dediği yok,üstelik ilk beşe girmek çok büyük başarı sayılmaz.rıza çalımbay döneminden beri ilk dörde girecek performansı gösteriyoruz ama bariz hakem hatalarından dolayı her yıl en az 10-15 puan kaybediyoruz.her şeyden daha önemlisi sivasspor ismini medicanasivasspor yapacak kadar hafif ve şahsiyetsiz bir kulüp değildir.

Dua
10.01.2015, 21:12
Burda kimse Sponsora karsi degilki.
Sivasspor ismi degismesin diyoruz.

Elma ile Armutu karistirmayalim.

Formanin önüne arkasina, stadin ismine nereye istiyorlarsa Sponsor olsunlar reklamini versinler.

Sivasspor daima Sivasspor kalmali.

Yoksa gün gelir OKEY Sivasspor, Pampers Sivasspor, Yeni RAKI Sivasspor vs. olmasin diyoruz.

derin58
11.01.2015, 05:42
Konu hakkinda bir cok guzel yorumlar var..

Bence ismin onune takimimizin menfaati icin ek gelecekse gelsin. Yeter ki Sanica Boru gibi isimler olmasin o bize yeter :D .. Ayrica bende isim sponsorlugun ve küme düsmenin orantili bir durum olmadigini dusunuyorum.. Bizim yonetimimiz Allahtan takimi cok guzel yonetti.. Hatalarda oldu elbet.. Ama herseye ragmen sinirli imkanlarla, kitlesi kucuk bir takimi en iyi sekilde yonettiler...

Yonetimin bu konuyu cok iyi dusunumesi lazim.. Medicana da saglik skandallari ciksa ya da ne bileyim medicana ile alakali olumsuz haberler bizim ismimizin de zedelenmesine sebep olabilir.. Ayni sekilde medicana prestijli bir marka hale gelirse bundan takimizda faydalanir

Merak ediyorum isim sponsoruna karsi cikanlar buyuk prestijli markalarin isim sponsorlugunu kabul ederlermiydi? Mesela apple sivasspor gibi, yahut sivasspor google, armani sivasspor, THY sivasspor?

Yonetime guveniyorum.. Sivasspor icin en hayirli karari verirler insallah.

blacksky
11.01.2015, 11:39
Sadece Sivasspor'un degil hic bir takimin isminin onune sponsor yakismiyor bence. Ayrica sponsor firmalara da gercekten bir getirisi oluyor mu emin degilim. Ayrica ligimizdeki bu 'parasizligi' anlayamiyorum.. havuz diye bir sey uydurdular maclara sifre koydular dunyanin parasini aliyor her takim.. futbolseverlerden cikiyor bu para ustelik.. parayi sacma sapan kullanan takimlar yuzunden adam gibi futbol izleyemedigimiz gibi bir de takimlarin cogu borc icinde yuzup agliyorlar.. besiktas-gs 800 er milyon tl borca girmis.. bunlarin borclandigi paraya 10 ar tane sampiyonlar ligi ayarinda takim kurulurdu.. menajerlik sistemi, futbolcu transferleri denetim altina alinmadan.. kulup yoneticilerinin mal varliklari yakindan takip edilmeden bu ulkenin futbolunda para sorunu cozulmez.

CILGINSiVASLINL
11.01.2015, 22:36
katilmiyorum bundan onceki sponsorlar boyle bisey istemedi neden simdi boyle bisey cikti sponsor formalarin on yada arkasina her zaman olabilir ama sivasspor isminin basina olmamali

alboran
12.01.2015, 00:17
bence alınması iyi olur.bir kere başka sponsor olmaz diyen arkadaşlara soruyorum sivasspor'un sanki şu an çok mu sponsoru var ? marka dışında sponsor bulamadık siz daha neyin derdindesiniz ? hayır zaten diğer sponsorlardan da doğru düzgün bir para geldiği yok.o sponsor alıp batan kulüpler de zaten borçları olan kulüplerdi.gelen destekle borçlarını kapatmaktansa daha fazla para harcamayı tercih ettiklerinden destek çekildiğinde battılar.bu kadar basit.

hayır bir de manchester united örneği veren arkadaşlar var.arkadaşım o manchester united premier league'in en büyük kulübü.dünyada en çok forma satışı yapan kulüp.bak dünyada diyorum.tüm kıtalarda forma satıyor bu adamlar.bu adamların ne gibi bir para ihtiyacı olabilir ki isim sponsoru alsın.ayrıca bir marka değerin olması için.büyük ve devamlı başarılar elde etmen gerekir.marka değerini yıldız oyuncu ve hocalar sağlamaz.ligde şu anda bir değerimiz varsa, bu birkaç yıl önce şampiyonluğa oynadığımız günlerden dolayıdır.kimse carlos vs demesin.sivasspor'un bu ligde kalıcı bir isim elde etmesinin nedeni budur işte.medicana'nın başka şehirlerde de hastaneleri var.neden sivas ? çünkü kabul edelim bu ligde isim olarak 4 büyükler ve bursa'dan sonra geliyoruz son yıllardaki başarılara bakıldığında.

muspol58
12.01.2015, 08:29
bu nasıl mantık arkadaşya isim sponsoru oldular diye her takımı küme düşürdünüz valla helal olsun sizlere,o küme düşe takımların yöneticileri sırtını sponsora dayayıp zannettilerki bu durum ömür boyu sürer diyip har vurup harman savurdular kulübü yönetemediler ileriyi düşünmediler anın zamanın tadını çıkarmaya kalktılar eeee sonuç ortada hepsi küme düştü,ben şahsen isim sponsorunun çok faydalı olacağı kanaatindeyim büyük başkan mecnun odyakmazın da tecrübesiyle sivassporumun daha iyi yerlere gelecegini düşünüyorum.

aozdemir
12.01.2015, 12:49
iyi para getirecekse neden olmasın

Abdullah DuMaN
12.01.2015, 13:39
İsim önüne gelmesini hiç istemem formaya olabilir örn: Sanica Boru Elazığspor Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor göze hiç hoş gözükmüyor Sivasspor ismi zaten markadır başka markayı ön ad yapmaya gerek yok

tykinik58
12.01.2015, 14:24
İsmimiz çok güzel bir marka zaten "SİVASSPOR"

Hiç lüzum etmez ismimizin başına Medicana gelmesi

Formaya versin ismini, yeni statta bir loca alsın oraya versin ismini. Reklam olarak olabilir ama ismimizin önüne asla.

Yapacağı yardımı yapsın. SİVASSPOR!a gelir sağlasın karşı değilim.

Kendi reklamını bizim üzerimizden yapacaksa SİVAS Medicanaspor takımı kursun liglere katılsın :D :D :D (Şaka Şaka)

58_Buğra_98
12.01.2015, 14:25
Ben de istemem İsmin önüne Medicana gelmesini.

kkemal58
12.01.2015, 14:50
ya boru moru olsa kötü ama medicana sivas güzel duruyor, medikal park Antalya da fena değil mesela. Ama sanica boru elazığ gibi olmasın daha iyi :)

delibas58
12.01.2015, 15:01
kimsenin kulübe beş kuruş katkısı yok bide koskoca medicana sponsor olmak istiyor onu istemiyolar bence çokta güzel olur kulübümüze de iyi bir gelir sağlanır. önce lisanslı ürün alalım kombine alalım maça gidelim kulübümüze destek olalım onda sonra gerekirse muhalefet oluruz ama şimdi buna hakkımız yok sivassporumuzun ek gelirlere ihtiyacı var.

savaş2
12.01.2015, 16:03
***REKLAM sadece formaya olabilir, Sivas'ımızın önüne isim yakışmaz, alacağımız toplam en fazla dört oyuncu .zaten fazla oyuncu takıma zarar verir bu saat den sonra. diğer tarafta başkanımız bir ara borcumuz yok diyordu.

derin58
13.01.2015, 01:31
***REKLAM sadece formaya olabilir, Sivas'ımızın önüne isim yakışmaz, alacağımız toplam en fazla dört oyuncu .zaten fazla oyuncu takıma zarar verir bu saat den sonra. diğer tarafta başkanımız bir ara borcumuz yok diyordu.

Zaten yeterince oyuncu alindi.. Sencede sponsordan gelecek parayi su ara transferde kullanmalari mantiksiz degil mi? O parayla illa transfer yapilacak diye bisey de yok.. Sayet yapilacaksa tarftarin buyuk bi kismin dedigi gibi "paraya kiyip" kaliteli bir kaleci alinabilir? Senelerdir cektigimiz kaleci derdinden kurtulabiliriz.. Yanilmiyorsam gs muslerayi 7 milyon euroya almisti.. 3-4 milyon euroya eminim muslera kadar iyi olmasa dahi kaleci derdimizi dindirebilecek bir kaleci alinabilir?

Hayali rakamlarla hesap yapacak olursak forma sponsorundan 700 bin tl hasilat elde ediliyorsa isim sponsorundan en az 3-4 kati elde ediliyordur.. Sonucta tv de radyoda medicana sivasspor olarak duyurulacak adimiz.. Puan durumlarinda medicana yazacak. Sencede sirket sahibi icin guzel bir reklam degil mi bu?
Sanayilesmis gunumuzde ki futbolda, mac basi ortalama 7 bin taraftar ile oynadigimiz bu ligde ileriye donuk daha iyi fikirlerin varsa buyur alalim..

ıssızgemi
13.01.2015, 12:46
arzum,sevdam,sivasspor aşkım sivasspor olarak kalmalı diyor...ama mantığım sponsor olmalı diyor...bu ikisi arasında cedelleşiyor aklım...oynatmaya az kaldı:)

Dark Force
14.01.2015, 23:11
Sivasspor reklam klübü değil olamaz isim hakkı dışında forma stadyum vb.reklam tabiki olabilir

tfd5858
15.01.2015, 00:51
Eğer ki isim değişir ise kuruluş yılımız 2015 olur o kadar 47 yıllık tarihimiz resetlemiş oluruz sıradan bir külüp haline gelmiş oluruz kim real madrid e barçaya city isim vermek istemez parayı yağdırılar ama kabul etmeyecekleri için teklif dahi edilemiyor bizdeki 4 takımda geçerli kendi bütçesine göre isim teklif edile bilir ama hangi takım kabul edecek vodafone stada mı isim vermek ister beşiktaşa mı tabiki vodofene beşiktaş olmasını ister ama beşiktaşın taraftarları ve yönetimi bunu kabul etmeyeceği için sadece stat ismi verebilir bizdede gelsin stat ismini alsın 4 eylül spor komleksi medicana arena olsun sıradan bir külüp olduğu için elazığ antalya erciyes kabul eder ama sivasspor kabul etmemeli
Bazıları İçin Aşk 9 Harf SİVASSPOR böylede kalmalı

kıtıpiyos_87_58
15.01.2015, 00:52
sivasspor isminin başına değil de stad ismi olarak anlaşılsa daha güzel olur 4 eylül spor kompleksi medicana arena olarak

karamik
15.01.2015, 20:30
Hayırlı uğurlu olsun beklenen anlaşma yapılmış ligden düşme kaygısı yaşadığımız şu Günler'de ilaç gibi gelecek bir anlaşma olacaktır ha transferin neredeyse bitmesine denk gelmesi daha iyi transfer yapmamızı engellemiştir ancak Sivasspor için güzel haber.

onurcngr
15.01.2015, 20:33
Hayirli olsun sivassporumuza insallah yeterli maddi destegi saglar ve iyi bir ortasaha transferi yapariz

58CeZa58
15.01.2015, 22:50
sanica boru olmasinda ne olursa olsun :)