Orijinalini görmek için tıklayınız : Acı yanımız...
sivasfutbol 24.02.2015, 14:11 Üzülerek bu konuyu açıyorum, üzülerek bu konuyu gündeme getirmek istiyorum. Sivassporumuz ile Galatasaray maçında ilk golü yiyene kadar coşkuyla takımımızı desteklemeye çalışırken(taraftar grupları içerisinde) ilk golü yedikten sonra moralimiz bozuldu sustuk ama biz susmadan az evvel hemen arkamızdaki biz takımımızı boğazımız patlarcasına bağırıp desteklerken susanlar hemen küfürleri yağdırmaya başladılar, yönetime sallayan mı dersin, takıma küfreden mi dersin, teknik heyeti kıranlar mı dersin daha neler neler!
Yeter artık! Küfredecekseniz gelmeyin maça!! Takım yense de yenilse de bizimdir, küfredecekseniz GELMEYİN!
58YIGIDO58 24.02.2015, 14:33 Bunlarin Yapisi böyle degistiremezsin ne yazikki.
Kufur son derece yanlis elestiri olacaksa güzel konusarak elestirilmeli.
Gs macinda sadece tribünde oturanlar sac bas yolmadi, ekranda izleyenlerde sac bas yoldu.
Ama taraftarda hakli o kadar para verip maca geliyorlar, dolduruyorlar stadi, Sergen Hocanin cagrisina kulak veriyorlar ama sonucunda hayal kirikligi yasiyorlar cunku futbolcular sahada ruhsuz oynuyorlar.
Bu tepki gayet normal ama kufur yanlis kufur kesinlikle olmamali.
aozdemir 24.02.2015, 14:37 asıl yenik durumdayken takımı desteklemek lazım ki futbolcuları ateşlesin. ayrıca takıma yönetime küfretmek aşağılık bir davranış.
Editörün notu : Büyük harfle yazılan yorumlar silinmektedir. Lütfen küçük harfler kullanınız
58Yiğidoo58 24.02.2015, 15:03 Benim boğazım daha yeni iyileşiyor. :( Çok zorladım kendimi. Bir de takım oynamadı ki abi. O yönetime sallayanlar kesin şu passoyla son gelen 2.000 kişiden birileri.
evde karısına iş yerinde amirine iş yerinde patronuna laf diyemeyen insanlar stada gelerek sırf kendi içindeki enerjiyi bitirmek içindeki egolarını tatmin etmek için maça geliyorlar aslında sivasspor onların umurlarında degil onların asıl derdi takımla degil kendi içlerinde olan kişilik bozuklugunun dışa vurumudur..
Bu zaten taraftarlıkta değil mac izleme de değil, 150-200 kişilik gsyi bastıramıyorsak neyleyim böyle taraftarı hiç gelmesinler ..
sivasfutbol 24.02.2015, 16:07 Bunlarin Yapisi böyle degistiremezsin ne yazikki.
Kufur son derece yanlis elestiri olacaksa güzel konusarak elestirilmeli.
Gs macinda sadece tribünde oturanlar sac bas yolmadi, ekranda izleyenlerde sac bas yoldu.
Ama taraftarda hakli o kadar para verip maca geliyorlar, dolduruyorlar stadi, Sergen Hocanin cagrisina kulak veriyorlar ama sonucunda hayal kirikligi yasiyorlar cunku futbolcular sahada ruhsuz oynuyorlar.
Bu tepki gayet normal ama kufur yanlis kufur kesinlikle olmamali.
Elbette haklı olabilir taraftar ama hiç bir haklılık bir kimsenin annesine, babasına, eşine vs küfür etme hakkını vermez bize. Küfretmek taraftarlık değildir. Futbol bir oyun bunu kavrayarak ona göre maç izlemek gerek. Canı sağolsun takımımızın haftalardır galibiyet aldı ve düşme hattından kurtuldu. Ayrıca biz haklıysak tepkimizde daha farklı yollarla tepkimizi gösterebiliriz. Küfür etmek acizliktir, stadyumumuzdan küfürü silip atalım yeter artık..
A.Turan Korkmaz 24.02.2015, 16:13 [QUOTE=sivasfutbol;937936]Üzülerek bu konuyu açıyorum, üzülerek bu konuyu gündeme getirmek istiyorum. Sivassporumuz ile Galatasaray maçında ilk golü yiyene kadar coşkuyla takımımızı desteklemeye çalışırken(taraftar grupları içerisinde) ilk golü yedikten sonra moralimiz bozuldu sustuk ... QUOTE]
Küfredenler hep vardı, biz ancak sayılarını azaltabiliriz ikna ettiklerimizle. Ama, bence asıl acı yanımız gole endeksli seyirci kültürümüzdür. Tribün klasiğimiz şu: Takımımızı maça başlatıyoruz. Sonra yerimize oturuyoruz. Önümüzdekileri de uyarıp oturtuyoruz. Çekirdeğimizi alıp 'yazlık sinema' formatına girip maçı seyrediyoruz. Maalesef her maç böyle.
Biz bu döngüyü kırmadıkça takıma katkı veremeyiz.
Maçı değerlendirirken de yazmıştım. Bu maç özellikle 2-1 geriye düştükten sonra maraton tribünü tamamen sessizleşti. Baktım maç göz göre göre gidiyor. 55. dakika falandı. Amigo Sebo da ortalarda olmayınca Maraton D'nin önüne kendimi attım. bağır, çağır, hadi derken 58. dakika şovuna katıldık. Bir süre sonra 3. yeyince tam sessizlik çöktü zaten. 85'de 3-2 olunca aynı tribün yeniden kmıldadı biraz ama geç kalınmıştı. Deplasmanda yendiğimiz Konyaspor'un 20000 kişilik seyircisinin hepsi 90 dakika ayakta ve tezahüratı bırakmayarak maçı bitirdiler. Skor onlar için önemli değildi. Demekki anormallik bizim taraftarda. Bunu çözmeliyiz. Bunu çözersek küfür de kendiliğinden biter. Çünkü, normal tezahürata, şarkılara katılan taraftar aynı anda küfür edemez. Küfrün ilacı doğru taraftar kültürü ve planlı proğramlı bir tribün anlayışıdır. Küfür boşluktan doğar ve beslenir. Tribün boşluğuna son vermeliyiz.
sivasfutbol 24.02.2015, 16:17 [QUOTE=sivasfutbol;937936]Üzülerek bu konuyu açıyorum, üzülerek bu konuyu gündeme getirmek istiyorum. Sivassporumuz ile Galatasaray maçında ilk golü yiyene kadar coşkuyla takımımızı desteklemeye çalışırken(taraftar grupları içerisinde) ilk golü yedikten sonra moralimiz bozuldu sustuk ... QUOTE]
Küfredenler hep vardı, biz ancak sayılarını azaltabiliriz ikna ettiklerimizle. Ama, bence asıl acı yanımız gole endeksli seyirci kültürümüzdür. Tribün klasiğimiz şu: Takımımızı maça başlatıyoruz. Sonra yerimize oturuyoruz. Önümüzdekileri de uyarıp oturtuyoruz. Çekirdeğimizi alıp 'yazlık sinema' formatına girip maçı seyrediyoruz. Maalesef her maç böyle.
Biz bu döngüyü kırmadıkça takıma katkı veremeyiz.
Maçı değerlendirirken de yazmıştım. Bu maç özellikle 2-1 geriye düştükten sonra maraton tribünü tamamen sessizleşti. Baktım maç göz göre göre gidiyor. 55. dakika falandı. Amigo Sebo da ortalarda olmayınca Maraton D'nin önüne kendimi attım. bağır, çağır, hadi derken 58. dakika şovuna katıldık. Bir süre sonra 3. yeyince tam sessizlik çöktü zaten. 85'de 3-2 olunca aynı tribün yeniden kmıldadı biraz ama geç kalınmıştı. Deplasmanda yendiğimiz Konyaspor'un 20000 kişilik seyircisinin hepsi 90 dakika ayakta ve tezahüratı bırakmayarak maçı bitirdiler. Skor onlar için önemli değildi. Demekki anormallik bizim taraftarda. Bunu çözmeliyiz. Bunu çözersek küfür de kendiliğinden biter. Çünkü, normal tezahürata, şarkılara katılan taraftar aynı anda küfür edemez. Küfrün ilacı doğru taraftar kültürü ve planlı proğramlı bir tribün anlayışıdır. Küfür boşluktan doğar ve beslenir. Tribün boşluğuna son vermeliyiz.
Kesinlikle katılıyorum, yönetimin bu konularda da çalışmalar yapması gerekiyor. Özellikle taraftar gruplarının başında duran kişiler yeni tezahuratlar, şarkılar ürettirmeli ve sadece gruba odaklı değil tüm tribünleri coşturan tezahurat çeşitlerini uygulamaya geçirmelidir.
58YIGIDO58 24.02.2015, 16:36 Elbette haklı olabilir taraftar ama hiç bir haklılık bir kimsenin annesine, babasına, eşine vs küfür etme hakkını vermez bize. Küfretmek taraftarlık değildir. Futbol bir oyun bunu kavrayarak ona göre maç izlemek gerek. Canı sağolsun takımımızın haftalardır galibiyet aldı ve düşme hattından kurtuldu. Ayrıca biz haklıysak tepkimizde daha farklı yollarla tepkimizi gösterebiliriz. Küfür etmek acizliktir, stadyumumuzdan küfürü silip atalım yeter artık..
Aynen bende sizin gibi dusunuyorum zaten aynisinida yazdim elestiri olabilir ama küfür olmamali.
bizim taraftarımız zaten çekirdekçidir maçın genelinde 10-15 dk bagırırlar onunda çogunu maç başlamadan ısınma hareketleri sırasında yapar :) tamam süreyi artırmıyorsunuz bari maç öncesinde değilde maç başlayınca verin şu desteği ...
burhann58 24.02.2015, 17:21 bu konu hakkında yorum yapmakdan dilimde tüy bitti affınıza sıgınarak eski bi yorumumun bazı kısımlarını paylasayım TAKIMLARINI desteklemek bizim ülkemiz futbolunda gelismemis takımını seven takımını destekler hatası oldugunda da elestirir bizim kadiri elestirdigimiz gibi yada toramanı ama bizim onun anasına avradına küfür etme hakkımız oldugunu göstermez forumdada görmedim ama stadda oluyor bu bizim stadımızda da oluyor adam 70 yasında maca gelmis ana avrat küfrediyor hakeme karsı takım oyuncusuna da bizim oyuncuyada yahu bagırınca adamı ölecek sandım ölürken bile kelimeyi sehadet degil küfür ederek ölecek keske bizim taraftarımızda tüm türkiyeye örnek olsa herkesin takdirini kazansa cekirdek citliyoz anca gol oluncada gol diye bagırıyoz 5 10 dk kırmızı beyaz en büyük sivas diye yahu yanımdaki adamı zor kaldırıyorum kalk sende destekle diye avrupada neden taraftarlar özellikle ingiltere domino tası gibi dizilmisler mac seyrediyolar liverpool taraftarı asla yalnız yürümiceksiniz diye takımlarını destekliyolar bize biraz bu konuda barbar demelerinin payı var bizimkilerde anca sahaya yabancı madde atıyolar sahadaki malzemeyi toplasan hırdavat dükkanı acarsın EĞER BÜYÜK takım olmak istiyorsak saha ici degil dısında da BÜYÜK olmamız lazım gönlümzde takımımız zaten büyük anlatılacak cok sey var ama cuvaldızıı baskasına igneyi kendimize batırmamız gerekir hatamız varsa affola temiz futbol temiz türkiye EN BÜYÜK SİVASSPORUM
burhann58 24.02.2015, 17:38 bide bi önerim olcak daha önce oldumu bilimiyorum bi pazar günü belirleyelim ve tüm forumdakiler orda bulussun herkes birbirini tanısın herkes sivassporun iyiliğini istiyo bilinçli taraftar olmak istiyosak adımızdan medyanın överek bahsetmesini istiyosak takımımız bizim destegimizle sahlansın rakiplerin korkulu rüyası olmasını istiyosak gelen kaliteli yabancı futbolcuların daha önce böyle ateşli taraftar görmedim demesini istiyosak "bu biraz zor tabi" egitim sart abiler bilinçli TARAFTAR ŞART şarkılar yazıp stad girisinde maça gelenlere dagitmalıyız herkes söylesin stad da öyle bi baskı olsunki bagırmayan adam bagırmadıgı icin maca gelmeye korksun nasılmı 10 kişi zorla adamı kolundan tutup bagırmaya kadırsın bagırmıcaksan desteklemiceksen niye geldin abi diye baskı yapsın ordakilere örnek olsun yeter zamanla oturur bu hemen olmaz malum bizde sürü piskolojisi mevcut bu arada bilet fiyatları da en az 20 olsun gercek taraftar gelsin 10 tl ye 20,000 gelcegine 20 tl ye 10,000 kisi gelsin misal ama gercekten destekleyen gelsin evellah cogumuzun sesi gür askerde eğitim cavusu olarak denetlemede getirdigim tekmille alayın agzı acık kalırdı:D nyse şimdi askerlik anısı bitmez ben suan sehir dısında kalıyorum cok uzak degil gayseride :D ama seve seve pazar günleri memlektime gelirim
Fenerli yada Beşiktaşlı adi heriflerdir İstanbul Takımları ekmek veriyor su veriyor ya onların peşinden giderler ya bir taşıdığım var adam kıçındaki dona kadar sivas Halkı'na Borçlu bir esnaf Beşiktaş'ın maçlarında rakip sivas bile olsa küfreder deplasmana gider böyle pisliklerden alış veriş bile yapmamak lazım utanmaz herif
sıvaslıgenç 25.02.2015, 00:46 Her zaman söylüyorum bize seyirci değil TARAFTAR lazım.
Artık sağlam taraftar portföyümüzü oluşturma vakti geldi geçiyor bile.Ya kardeşim o maça geliyorsan nerde ne yapacağını bileceksin ve oturnayacaksın ya o-tur-ma-ya-cak-sın....
Rallim58 25.02.2015, 13:38 ...........................
Yeter artık! Küfredecekseniz gelmeyin maça!!
Takım yense de yenilse de bizimdir, küfredecekseniz GELMEYİN!
Kişiler kendilerine yakışanı yapar...
Küfürbaz bir nesil yetişmeye devam ediyorsa bunun müsebbibi aileleridir ve verilmeyen "aile ahlakıdır".
Ailesinde edep, ahlak nedir? eğitimi verilmiyorsa, o terbiyeyi almamışsa; yapılacak fazla birşey yok.
Stadyumlardan uzaklaşmanın bir başka nedeni de bu galiz küfürleri adeta ritim tutar gibi koro halinde söylemeleri değil mi?
pmbglshn 25.02.2015, 13:48 Bir çok taraftarımız bu konu hakkında bilinçlendirilmeli aksi takdirde onların bu davranışlarının bize zararı olduğunu dile getirmeliyiz. Bu tarz davranışlar bize ciddi anlamda zararlar veriyor...
|