Orijinalini görmek için tıklayınız : KUŞ GRİBİNE DİKKAT!

Arif Coşkun
07.01.2006, 18:57
Türkiye'de kuş gribinden 3. ölüm

Dünya Sağlık Örgütü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden üç kardeşin de ölümüne, kuş gribinin neden olduğunu doğruladı.

Şu ana dek aynı aileden üç kişi öldü

14 ve 15 yaşlarındaki Mehmet Ali ve Fatma Koçyiğit'in ardından, bu sabah da, 11 yaşındaki kardeşleri Hülya hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın bir çocuktan diğerine bulaşmış olma ihtimalini de araştırıyor.

Eğer ihtimal doğrulanırsa, bu insandan insana geçen ilk kuş gribi vakası olacak.

AMAN DİKKAT!
Ülkemizde hızla doğudan batıya doğru yayılan bu kuş gribi vakası,bizleri tehdit etmeye devam ediyor.Yaklaşan bu kurban bayramı ve kesilecek hayvanlarında virüs taşımasından endişe ediliyor.Doğudan gelen bu kurbanlık hayvanalrında hastalığı beraberinde getirdiklerinden endişe ediliyor.
Artık yiyeceğimiz herşeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Et, süt, yoğurt,yumurta kısacası ülkemizi çok büyük tehdit bekliyor,hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan. Çok dikkatli olup ve hayvansal ürünlerden uzak durmamız gerekecek uzun süre sanıyorum.

alimuharrem58
07.01.2006, 18:58
Türkiye'de kuş gribinden 3. ölüm

Dünya Sağlık Örgütü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden üç kardeşin de ölümüne, kuş gribinin neden olduğunu doğruladı.

14 ve 15 yaşlarındaki Mehmet Ali ve Fatma Koçyiğit'in ardından, bu sabah da, 11 yaşındaki kardeşleri Hülya hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın bir çocuktan diğerine bulaşmış olma ihtimalini de araştırıyor.

Eğer ihtimal doğrulanırsa, bu insandan insana geçen ilk kuş gribi vakası olacak.

AMAN DİKKAT!
Ülkemizde hızla doğudan batıya doğru yayılan bu kuş gribi vakası,bizleri tehdit etmeye devam ediyor.Yaklaşan bu kurban bayramı ve kesilecek hayvanlarında virüs taşımasından endişe ediliyor.Doğudan gelen bu kurbanlık hayvanalrında hastalığı beraberinde getirdiklerinden endişe ediliyor.
Artık yiyeceğimiz herşeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Et, süt, yoğurt,yumurta kısacası ülkemizi çok büyük tehdit bekliyor,hem sağlık açısından hemde ekonomik açıdan. Çok dikkatli olup ve hayvansal ürünlerden uzak durmamız gerekecek uzun süre sanıyorum.

ABİ BENDE HALEN GRIBIM KURTULAMADIM AMA KUS GRIBI DEGILMISIM

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 18:59
BİR ARA KENE VARDI ŞİMDİ DE KUŞ GRİBİ ÇIKTI.İNSANLIK BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA..

Bln-Fatih58
07.01.2006, 19:21
BUGÜN CNN TüRKDE DUYDUM SIVASDADA HASTANEYE BASVURANLAR OLMUS KUS GRIBI SÜPELILERI

Arif Coşkun
07.01.2006, 19:21
ABİ BENDE HALEN GRIBIM KURTULAMADIM AMA KUS GRIBI DEGILMISIM

Aman dikkat et vede etmeliyiz,hepimiz. Asıl tehlikenin Şubat ayında dahada artacağını ve şubatta Rusya'dan göç eden kuşlar Türkiye üzerinden diğer ülkelere göç edeceğini ve Dünya'da 150 milyon insanın bu hastalık tan öleceği tahmin edildiği açıklandı.

DJMuRaT
07.01.2006, 19:22
BUGÜN CNN TüRKDE DUYDUM SIVASDADA HASTANEYE BASVURANLAR OLMUS KUS GRIBI SÜPELILERI

aman GARDAŞ...ALLAH MEFAZA....DÜN ONURLA TAWUK DÖNER YEDİK...HENÜZ BİŞİ YOK BİZDE...

dj_sado_88
07.01.2006, 19:24
Allah sonumuzu hayır etsin yaw nedir bu türlü çeşitli hastalık hangisiyle baş edicen

ofgurleyuk78
07.01.2006, 19:30
Talih Kusu (Milli Piyango) da grip virüsü tasiyor mu acaba?

alimuharrem58
07.01.2006, 19:33
Aman dikkat et vede etmeliyiz,hepimiz. Asıl tehlikenin Şubat ayında dahada artacağını ve şubatta Rusya'dan göç eden kuşlar Türkiye üzerinden diğer ülkelere göç edeceğini ve Dünya'da 150 milyon insanın bu hastalık tan öleceği tahmin edildiği açıklandı.

abı etkısını uc gunde gosterıyormus

DJMuRaT
07.01.2006, 19:34

ABİ ALLAH KORUSUN...RESMEN FELAKET OLUR...

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 19:38
aman GARDAŞ...ALLAH MEFAZA....DÜN ONURLA TAWUK DÖNER YEDİK...HENÜZ BİŞİ YOK BİZDE...
ALLAHHHHHHHHHHHHHHH KANKİ DÜN TAVUK YEDİK BİZDE ..GECE BAYA RAHATSIZLANDI EVİ AYAĞA KALDIRDIM..ŞU ANLIK BİR ŞEY ÇIKMADI SENİN DURUM NE??

1967_DERNEK_MUSTAFA
07.01.2006, 19:40
BEN BU KUŞ GRİBİNE KENE OLAYINA YOK DELİ DANA OLAYINA İNANMIYORUM NEDEN DERSENİZ BU KUŞ GRİBİ OLAYI KIRMIZI ET SATIŞINI ENGELLEDİĞİ İÇİN ORTAYA ATILAN BİR İDDA BUNDAN ÖNCELERİ SİVASTADA YOK KENEDEN 2 KİŞİ YOK 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI 1 KİŞİDE ÖLDÜ FELAN HANİ NERDE ÖLENLER HASTANEYE KALDIRILANLAR BİR ZAMANLARDA NARGİLE OLAYINA KAFAYI TAKMIŞLARDI ORTAYA BİR DOKTOR ÇIKTI HANGİ SİGARA FİRMASI AYARLADIYSA VEYA KAÇ PARAYA TUTTUYSA ADAM BÜL BÜL GİBİ KONUŞTU YOK NARGİLE SİGARADAN ZARARLI DİYE NE OLDU SİGARA SATIŞLARI DÜŞÜNCE ORTAYA BÖYLE BİR İDDA ATIYORLAR .....

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 19:42
BEN BU KUŞ GRİBİNE KENE OLAYINA YOK DELİ DANA OLAYINA İNANMIYORUM NEDEN DERSENİZ BU KUŞ GRİBİ OLAYI KIRMIZI ET SATIŞINI ENGELLEDİĞİ İÇİN ORTAYA ATILAN BİR İDDA BUNDAN ÖNCELERİ SİVASTADA YOK KENEDEN 2 KİŞİ YOK 3 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI 1 KİŞİDE ÖLDÜ FELAN HANİ NERDE ÖLENLER HASTANEYE KALDIRILANLAR BİR ZAMANLARDA NARGİLE OLAYINA KAFAYI TAKMIŞLARDI ORTAYA BİR DOKTOR ÇIKTI HANGİ SİGARA FİRMASI AYARLADIYSA VEYA KAÇ PARAYA TUTTUYSA ADAM BÜL BÜL GİBİ KONUŞTU YOK NARGİLE SİGARADAN ZARARLI DİYE NE OLDU SİGARA SATIŞLARI DÜŞÜNCE ORTAYA BÖYLE BİR İDDA ATIYORLAR .....
USTA NARGİLEMİZE DOKUNMASINLAR...NARGİLECİ GENÇLİK NARGİLECİ

DJMuRaT
07.01.2006, 19:43
ALLAHHHHHHHHHHHHHHH KANKİ DÜN TAVUK YEDİK BİZDE ..GECE BAYA RAHATSIZLANDI EVİ AYAĞA KALDIRDIM..ŞU ANLIK BİR ŞEY ÇIKMADI SENİN DURUM NE??

WALLA BENİM KARNIM DÜN HAFİF AĞRIDI..AMA ŞİMDİ İYYİM... DAHA TAWUK DÖNER YEMEM AMA... :D

Arif Coşkun
07.01.2006, 19:52
İddianda haklı olabilrsin Mustafa bey fakat, aynı tehlike için kırmızı eti hatta balık onlardada olabileceği ve aynı tehlikenin onlardada mevcut olacağı dikkatini çekiyorlar.Bir zamanlar bakanımız bize birşey olmaz deyip,ekranda çayını yudumlayıp halkada içirmişti,sonrası malum karadenizde yaşananlar.
İşin ekonomik boyutu düşünüp farklı açıklamalar yapılabilir,bunlara rağbet etmemek ve işin ciddiyetini düşünüp ona göre haraket etmek gerktiği kanatindeyim.Bu işin şakası olmaz!yaşananlar göz önünde.
Saygılar.

DJMuRaT
07.01.2006, 19:54
İddianda haklı olabilrsin Mustafa bey fakat, aynı tehlike için kırmızı eti hatta balık onlardada olabileceği ve aynı tehlikenin onlardada mevcut olacağı dikkatini çekiyorlar.Bir zamanlar bakanımız bize birşey olmaz deyip,ekranda çayını yudumlayıp halkada içirmişti,sonrası malum karadenizde yaşananlar.
İşin ekonomik boyutu düşünüp farklı açıklamalar yapılabilir,bunlara rağbet etmemek ve işin ciddiyetini düşünüp ona göre haraket etmek gerktiği kanatindeyim.Bu işin şakası olmaz!yaşananlar göz önünde.
Saygılar.

E BU BALIKESİRDEKİ KUŞ GİRİBİ İDDAASINDADA TAYYİP YEDİ TAWUK ETİNİ...

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 19:56
WALLA BENİM KARNIM DÜN HAFİF AĞRIDI..AMA ŞİMDİ İYYİM... DAHA TAWUK DÖNER YEMEM AMA... :D
KANKA YEMİYEK WALLA BU YAŞTA MOKU MOKU'NA GİDECEZ...BİR DAHA SÖZ VER YEMİYEK...

DJMuRaT
07.01.2006, 19:59
KANKA YEMİYEK WALLA BU YAŞTA MOKU MOKU'NA GİDECEZ...BİR DAHA SÖZ VER YEMİYEK...

HAKLISIN...ONDANDA UĞRAŞ DUR..!!!ASLINDA BİZİM DERNEĞİN UŞAĞI TAWUK DÖNERİ BOYKOT ETSE GÜLERYÜZ BATAR....:DBİZDE ET DÖNER YİYİEK...

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 20:02
HAKLISIN...ONDANDA UĞRAŞ DUR..!!!ASLINDA BİZİM DERNEĞİN UŞAĞI TAWUK DÖNERİ BOYKOT ETSE GÜLERYÜZ BATAR....:DBİZDE ET DÖNER YİYİEK...
HE LA KANKA O ZAMAN GÜLERYÜZ İFLAS TOPUNU ATAR METİNDE İŞSİZ KALIR YAZIK OLMAZ MI ÇOCUĞA...

Arif Coşkun
07.01.2006, 20:04
E BU BALIKESİRDEKİ KUŞ GİRİBİ İDDAASINDADA TAYYİP YEDİ TAWUK ETİNİ...

Ona bakarsan,geçenlerde bakanda tv. de konuşuyordu bunlar için kuş giribi diyen sağlık görevlisine:Bunlar işgüzar sağlıkçılar diye çıkışmıştı.Bak çocuklar öldükten sonra bakalım ne diyecekler. .O sağlıkçılar açıklama yaptığında olayın üzerine gitselerdi belki o çocuklar şimdi hayattaydı.Yani olay çok ciddi kene işine felan benzemez bu. Duyarlı olmakta fayda var.

1967_DERNEK_10UR
07.01.2006, 20:05
Ona bakarsan,geçenlerde bakanda tv. de konuşuyordu bunlar için kuş giribi diyen sağlık görevlisine:Bunlar işgüzar sağlıkçılar diye çıkışmıştı.Bak çocuklar öldükten sonra bakalım ne diyecekler. .O sağlıkçılar açıklama yaptığında olayın üzerine gitselerdi belki o çocuklar şimdi hayattaydı.Yani olay çok ciddi kene işine felan benzemez bu. Duyarlı olmakta fayda var.
ABI KISACASI TAVUK ETİ YEMİYEK...YOKSA TAHTALI KÖYE GİDERİZ WALLA...

Arif Coşkun
07.01.2006, 20:15
Onur akşam haberlerde izledim,sade tavukla sınırlı değil tabiki. Sağlıkçılar hayvansal ürünlerde tüketim hakkında çok ilginç açıklamalar yaptılar.Artık herşeye dikkat etmemiz gerekecek sanırım.Bunada alışacağız,elbetteki sağlımız için.

cemal58yiğido
07.01.2006, 20:38
BENDE GRİBİB HEMDE KUŞUNDAN :D

cemal58yiğido
07.01.2006, 20:39
AMA DİKKAT KUŞ GRİBİ SİVASTADA ÇIKMIŞ

Etem-Murat
07.01.2006, 21:06
arif neler oluyor karda bende tavukta var köpekte bir şey olurmu korkuttun şimdi

Arif Coşkun
07.01.2006, 21:13
arif neler oluyor karda bende tavukta var köpekte bir şey olurmu korkuttun şimdi

Dikkatli ol Etem. Bu konuda bir sağlık kuruluşundan bilgi al, biliyorsun yaşananları çocukları uzak tut istersen onlardan biraz.

DJMuRaT
07.01.2006, 21:34

abi o zaman war bunda bi bit yeniği.....

SONMEZ
07.01.2006, 23:01
ARKADAŞLAR...

SON ZAMANLARDA BİR KUŞ GRİBİ
FURYASI YAŞIYORUZ...

GEREK; YEREL GAZETELERDE, GEREKSE;
ULUSAL MEDYADA BU İLLETİN, ÜLKEMİZE
BENİM AVATARDAKİ KUŞUMDAN BULAŞTIĞI
DEDİKODULARI YAPILIYOR...

İNANIN BU TAMAMEN ASILSIZ, ASPARAGAS
BİR HABERDİR...!!!

BEN ; GECE KUŞLARI NDAN ŞÜPHELENİYORUM

:D :D :D :D :D :D :D

abircan
07.01.2006, 23:55
ARKADAŞLAR VE SEVGİLİ GECE KUŞU YİĞİDOLAR H5N1 TEHLİKELİ BİR VİRÜS MAKARASINI YAPALIM AMA CİDDİ BİR SORUN OLDUĞUNU UNUTMAYALIM 1917 -18 DE 45- 50 MİLYON İNSAN ÖLMÜŞTÜR, DURUM HAKİKATEN CİDDİ, AMA BİZİM GECE KUŞLARINA BULAŞMAZ, YİĞİDOYA UÇANI KAÇANI ZARAR VERMEZ

Serd@r
08.01.2006, 00:08
Allah bu ve bu gibi illetleri milletimizden uzak tutar İnşaAllah,bu grip ilk Çinde görüldü ama Çin bunun üstesinden çok çabuk geldi,bizdede büyümeden engellenirde hem vatandaşlarımız bu tehlikeden kurtulur hemde masum hayvanlar.

Arif Coşkun
08.01.2006, 13:38
ARKADAŞLAR...

SON ZAMANLARDA BİR KUŞ GRİBİ
FURYASI YAŞIYORUZ...

GEREK; YEREL GAZETELERDE, GEREKSE;
ULUSAL MEDYADA BU İLLETİN, ÜLKEMİZE
BENİM AVATARDAKİ KUŞUMDAN BULAŞTIĞI
DEDİKODULARI YAPILIYOR...

İNANIN BU TAMAMEN ASILSIZ, ASPARAGAS
BİR HABERDİR...!!!

BEN ; GECE KUŞLARI NDAN ŞÜPHELENİYORUM

:D :D :D :D :D :D :D
SÖNMEZ GARDAŞ,TEHLİKE GEÇENE KADAR AVATARINDAN BU KUŞU KALDIRSAN FENA OLMAYACAK BENCE(BİR MÜDDET KARANTİNA ALTINA ALINSIN):D NE OLUR NE OLMAZ:D

SONMEZ
08.01.2006, 13:41
SÖNMEZ GARDAŞ,TEHLİKE GEÇENE KADAR AVATARINDAN BU KUŞU KALDIRSAN FENA OLMAYACAK BENCE(BİR MÜDDET KARANTİNA ALTINA ALINSIN):D NE OLUR NE OLMAZ:D

GARDAŞ,
BEN KUŞUMDAN EMİNİM...

TAHLİLLER SAĞLAM ÇIKTI...

:D :D :D :D :D :D

AMCA58
08.01.2006, 14:20
KUŞ GRİBİ
HASTA OLAN HAYVANLARA DEĞEREK TEMASLA BULAŞMAKTADIR,
ÖZELLİKLE BAHÇESİNDE,EVİNDE EV DIŞINDA BESLENEN TAVUKLARLA GEÇER.
ENTEGRE TESİSİLERDE ÜRETİMİ YAPILAN TAVUK ETİNİ YEMEKTE HİÇBİR TEHLİKE YOKTUR.ORLARDA HAYVANLAR KAPALI BESLEMEYLE,RUTİN GÜNLÜK TEST VE KONTROLLERLE DEVAMLI VETERİNER KONTROLÜNDEDEİ.YEDİRİLEN YEMLER BİLE KONTROLDEN GEÇİRİLİR.
SÖZÜN ÖZÜ:GEREKSİZ PANİĞE GEREK YOK.BELLİ FİRMALARIN ÜRÜNLERİNİ TÜKETMEKTE BİR TEHLİKE YOKTUR.PANİK HAVASIYLA BİNLERCE İNSANIMIZ İŞSİZKALMAKTADIR.SEKTÖRÜN ÇÖKMESİNE İMKAN VERMEMEK LAZIM.SAYGILARIMLA

serhankaburcuk
08.01.2006, 14:21
Arkadaşlar Kuş gribi Sivasın hem dogusunda hemde batısında görüldü...Tehlikenin nereden geleceğini bilemiyoruz...Ama dikkatli olmamız gerekiyor...Bu aralar tavuk ve tavuk ürünlerinden uzak duralım...

agca58
08.01.2006, 14:27
ARKADAŞLAR KUŞ GRİBİ OLSA BİLE 70 DERECE ÜZERİNDE İŞİRİLİNCE BİLDİĞİM KADARIYLA Bİ ZARARI OLMUYO..AMA YİNEDE DİKKAT ETMEK GEREK..VALLA 1 HAFTAYA YAKIN BİR SÜREDİR TAVUK ÜRÜNLERİ YEMİYORUM..NE OLU NE OLMAZ..NİYAZİ OLMAYALIM..

AMCA58
08.01.2006, 14:27
KUŞ GRİBİ
HASTA OLAN HAYVANLARA DEĞEREK TEMASLA BULAŞMAKTADIR,
ÖZELLİKLE BAHÇESİNDE,EVİNDE EV DIŞINDA BESLENEN TAVUKLARLA GEÇER.
ENTEGRE TESİSİLERDE ÜRETİMİ YAPILAN TAVUK ETİNİ YEMEKTE HİÇBİR TEHLİKE YOKTUR.ORLARDA HAYVANLAR KAPALI BESLEMEYLE,RUTİN GÜNLÜK TEST VE KONTROLLERLE DEVAMLI VETERİNER KONTROLÜNDEDEİ.YEDİRİLEN YEMLER BİLE KONTROLDEN GEÇİRİLİR.
SÖZÜN ÖZÜ:GEREKSİZ PANİĞE GEREK YOK.BELLİ FİRMALARIN ÜRÜNLERİNİ TÜKETMEKTE BİR TEHLİKE YOKTUR.PANİK HAVASIYLA BİNLERCE İNSANIMIZ İŞSİZKALMAKTADIR.SEKTÖRÜN ÇÖKMESİNE İMKAN VERMEMEK LAZIM.SAYGILARIMLA

1967_Dernek_Ayhan
09.01.2006, 09:34
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kangal İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşayan 8, 12 ve 13 yaşlarında isimleri açıklanmayan 3 kardeş ve anneleri ile ilçeye bağlı başka bir köyden bir kişi, kuş gribi şüphesiyle CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Bu kişiler, acil servisteki ilk tetkiklerin ardından hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi altına alındılar.

Kişilerin, bir süre önce, ölen birkaç kanatlı hayvanla temas etmeleri nedeniyle durumlarından şüphelendiklerini kaydeden yetkililer, şu anda hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttiler. Söz konusu 5 kişinin tedbir amaçlı tedavi altına alındığını ifade eden yetkililer, bu kişilerden alınan numunelerin tetkik için Ankara'ya gönderileceğini, kesin sonucun yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini bildirdiler.

Bu arada Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya da hastaneye gelerek durum hakkında bilgi aldı.

http://image.haber7.com/haber/23077.jpg

tıklayın (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=131613)

1967_Dernek_Murat
09.01.2006, 09:38
gardaş hepimiz bir gün ölecegiz ha kuş gribi, ha kaza sonunda ölüm var ALLAH VERDİ BU CANI ALLAH ALIR .ÖLÜM ÖLÜMDÜR HIRLAMANIN ANNAMI YOK.

1967_DERNEK_10UR
09.01.2006, 09:40
gardaş hepimiz bir gün ölecegiz ha kuş gribi, ha kaza sonunda ölüm var ALLAH VERDİ BU CANI ALLAH ALIR .ÖLÜM ÖLÜMDÜR HIRLAMANIN ANNAMI YOK.
OLDU CANIM ARA BENİ...SEN YİNE ÖNLEMİNİ ALDA...TAKDİR YİNE ALLAH'IN OLSUN..

1967_Dernek_Murat
09.01.2006, 09:42
OLDU CANIM ARA BENİ...SEN YİNE ÖNLEMİNİ ALDA...TAKDİR YİNE ALLAH'IN OLSUN..

GARDAŞ NE KORKUYON KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

KORKMA KUŞ GRİBİ SANA BULAŞMAZ SEN ZATEN GRİBSİN:D

1967_DERNEK_10UR
09.01.2006, 09:45
GARDAŞ NE KORKUYON KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

KORKMA KUŞ GRİBİ SANA BULAŞMAZ SEN ZATEN GRİBSİN:D
BANA ZATEN BULAŞTI BEN SİZİ SEVDİĞİMDEN SÖLEDİM..

alimuharrem58
09.01.2006, 09:48
GRİP OLANLAR DAHA DİKKATLİ OLSUN

1967_Dernek_Murat
09.01.2006, 09:48
BANA ZATEN BULAŞTI BEN SİZİ SEVDİĞİMDEN SÖLEDİM..

ZATEN KUŞ GRİBİ SEN DEN CIKTI GARDAŞ

1967_DERNEK_10UR
09.01.2006, 09:49
ZATEN KUŞ GRİBİ SEN DEN CIKTI GARDAŞ
SİVASTA İLK OLARAK BANA BE MURATA GEÇTİ ..BİZ TAŞIYICIYIZ ŞU ANDA..

alimuharrem58
09.01.2006, 09:50
SİVASTAKİLERE ALLAH YARDIMCI OLSUN

1967_DERNEK_10UR
09.01.2006, 09:51
SİVASTAKİLERE ALLAH YARDIMCI OLSUN
GARDAŞ BİZİM DERNEKTEKİLERE ALLAH YARDIM ETSİN...:D

1967_Dernek_Murat
09.01.2006, 09:52
SİVASTA İLK OLARAK BANA BE MURATA GEÇTİ ..BİZ TAŞIYICIYIZ ŞU ANDA..

EVET ŞİMDİ DERNEGİN BÜTÜN ELEMANLARINA BULAŞTIRALIM ONUR:D

Kaptan-58
09.01.2006, 10:38
Sivas'ın Kangal İlçesi'nde kuş gribi olduklarından şüphelenen 3'ü çocuk 5 kişi, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kangal İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşayan 8, 12 ve 13 yaşlarında isimleri açıklanmayan 3 kardeş ve anneleri ile ilçeye bağlı başka bir köyden bir kişi, kuş gribi şüphesiyle CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Bu kişiler, acil servisteki ilk tetkiklerin ardından hastanenin enfeksiyon hastalıkları bölümünde tedavi altına alındılar.

Kişilerin, bir süre önce, ölen birkaç kanatlı hayvanla temas etmeleri nedeniyle durumlarından şüphelendiklerini kaydeden yetkililer, şu anda hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirttiler. Söz konusu 5 kişinin tedbir amaçlı tedavi altına alındığını ifade eden yetkililer, bu kişilerden alınan numunelerin tetkik için Ankara'ya gönderileceğini, kesin sonucun yapılacak incelemenin ardından belirleneceğini bildirdiler.

Bu arada Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya da hastaneye gelerek durum hakkında bilgi aldı.

twity_58
09.01.2006, 11:23
arkadaslar bu hastalık 15 yasından kucuk olanlar için erken tanı olmadıgı zaman ölumcul sonuc doguruyor fakat bu yasın ustundekılerınde ölum tehlıkesi cok az ama cocuklarımız ve kendımız için dıkkat etmemız lazım..

tanju_58
09.01.2006, 12:22
İstanbul gaziosmanpaşa ve k.çekmece de tavuk ölümleri yaşandı bunlardada kuş gribi tespit edildi o bölgedeki kişilerin dğikkatine

alimuharrem58
09.01.2006, 16:58
BENDE GOP A YAKIN BİR YER DE OTURUYORUM

MERİÇ
09.01.2006, 17:13
geçsede şu hastalık kurtulsak yaw....

casus84
09.01.2006, 17:37
aman yakalanmayalım gribe mazallah

DJMuRaT
09.01.2006, 17:37
İnş. Sİvas'ta yayılmaz!!!!

CAGLAYAN
09.01.2006, 19:51
İl il Türkiye'de kuş gribi

Yurdun çeşitli yerlerinde kuş gribine karşı önlemler alınırken, kuş gribi şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı da artıyor.

VAN
• Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle tedavi altında bulunan Ali Hasan Koçyiğit ile Özcan ailesinden 4 kişi taburcu edildi.

EDİRNE
• Edirne'nin Keşan İlçesi'nde 10 gün önce evinde beslediği güvercinleri telef olan kişi, kuş gribi şüphesi üzerine hastaneye götürüldü. Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde bir süre gözetim altında tutulan E.Ç. (13), daha ileri tetkik yapılabilmesi için Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Devlet Hastanesi yetkilileri, E.Ç. de herhangi bir bulguya rastlamadıklarını, ancak her ihtimale karşı TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiklerini bildirdiler. Tarım Müdürlüğü uzmanlarının da güvercinlerin beslendiği kafeste inceleme yapacağı bildirildi.

ARDAHAN
• Ardahan Valisi Murat Yıldırım, Çıldır İlçesi'ne bağlı Yukarı Canbaz Köyü'nde bir hafta önce telef olan tavuklardan birine ait numunenin tahlil sonuçlarının pozitif çıktığını bildirdi. Tahlil sonuçlarının pozitif çıkması üzerine, Yukarı Canbaz Köyü'nde kanatlı hayvanların itlafının gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldığını ifade eden Vali Yıldırım, ''Vatandaşlardan kuş gribiyle mücadele çalışmalarına destek vermelerini bekliyoruz' dedi.

ŞANLIURFA
• Hilvan İlçesi'ne Üçüzler Köyü'nde, 4 gün önce yüksek ateş şikayetiyle Hilvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Ö. (13), Faruk Ö. (10) ve Kübra Ö. (7) kardeşlerin yapılan tahlillerinde kuş gribi bulgusuna rastlanmadı. Tedbir olarak bir kaç gün hastanede gözetim alından tutulan 3 çocuğun sağlık durumunun iyiye gittiğini bildiren yetkililer, çocukların bir kaç gün içerisinde taburcu edileceğini kaydetti.

• Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde ölü tavuklara dokunan aynı aileden 6'sı çocuk, 7 kişi hastanede tedavi altına alındı. Hamidiye Mahallesi'ndeki evlerinde tavuk besleyen Sadriye Tınık (62), sabah saatlerinde aniden öldüğünü fark ettiği 8 tavuğu kümesten çıkararak, çöpe atmak istedi. Bu sırada tavuklara dokunan Baver (12), Sinan (9), Cihat (8), Gülistan (5), Yağmur (4) ve Cansu Tınık (3) kardeşler, komşuların ihbarı üzerine eve gelen sağlık ekiplerince, ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Müşahede altına alınan ailenin gerekli tedavi ve tahlilleri için Şanlıurfa'daki Kriz Merkezi'nden uzman bir ekip istendi.

• Bu arada İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ise ölü tavuklardan numune aldı. Ekipler, ölü tavuğa dokunduğunu belirledikleri Bekir Eski isimli bir kişiyi de devlet hastanesine gönderdi.

ERZURUM
• Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Akın Aktaş, Horasan İlçesi'nden gelen 3 hastadan alınan kan numunelerinin İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildiğini, gelen sonuçların negatif çıktığını söyledi. Hastanelerinde halen 3 kişinin kuş gribi şüphesiyle gözlem altında tutulduğunu ifade eden Aktaş, ''Bu hastaların da sağlık durumları düzelmeye başladı. Büyük bir ihtimalle bu hasatların da kan numuneleri negatif çıkacaktır'' diye konuştu.

ÇORUM
• Sungurlu İlçesi'ne bağlı Çayyaka Köyü'nde yaşayan Mürşit Üyecıdık'ın dün rahatsızlanması üzerine Kızılırmak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, buradan da kuş gribi şüphesiyle Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini anımsatan Çorum Valisi Hüseyin Poroy, Üyecıdık'ın, yapılan tahlillerinde H5N1 virüsü taşıdığının tespit edildiğini ve Ankara Keçiören Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi.

Çayyaka Köyü'nün karantinaya alındığını ve bu bölgedeki kanatlı hayvanların itlaf edileceğini belirten Poroy, ''Vatandaşlarımızın sağlığı açısından bu köyde karantina uygulaması yapılacak. Köydeki kanatlı hayvanlar ile tavuklar da itlaf edilecek. Sağlık kuruluşlarımızda kuş gribi ile ilgili kullanılmak üzere yeterli sayıda ilacımız var. Ayrıca caddelerdeki ağaçların üzerlerinde konaklayan göçmen kuşlar konusunda da belediye ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri gerekli çalışmaları yapmaktadır'' dedi.

RİZE
• Rize İl Çevre ve Orman Müdürü Sabit Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada, Fırtına ve İkizdere vadilerinde ölü ördek ve kanatlı hayvanlara rastlanılması durumunda Rize Valiliği ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bilgi verilmesini istedi.

Özellikle bu bölgelerde yaban ördeklerinin bulunduğunu belirten Kandemir, ''Yaban ördeklerinde bu virüsün bulunma ihtimali daha yüksek olduğundan dolayı, bu yörelerde avcılığın yapılmaması ayrıca ölü rastlanan ördek ve kanatlı hayvanlara rastlanıldığında kesinlikle elle temas edilmemesi büyük önem arz etmektedir'' dedi.

BURSA
• Kuş gribi vakalarına karşı önlem amacıyla Bursa Emniyet Müdürlüğü haber merkezinden telsiz anonsuyla polis memurlarına uyarı yapıldı. Uyarıda, çarşı ve pazarlarda açıkta satılan ya da bir yerden başka bir yere transfer edilen kanatlı hayvanlara el konulması ve Tarım İl Müdürlüğü'ne ait ''444 02 23'' numaralı telefona bilgi verilmesi istendi.

• Bursa'nın Gürsu İlçesi'ne bağlı Karahıdır Köyü'nde kuş gribi tespit edilmesi nedeniyle 3 kilometre yarıçaplı bölgede toplam 2 bin 200 kanatlı itlaf edildi. Bursa Tarım Müdürü Hüseyin Yıldızer, Karahıdır Köyü'ndeki tavuk ölümlerinin ardından rapor sonuçlarını beklemeden itlaf çalışmalarına başladıklarını, 3 kilometre yarı çaplı alandaki tüm yerleşim birimlerinde kanatlı hayvanların itlaf edildiğini, cadde ve sokaklara dezenfektasyon uygulandığını söyledi. Yıldızer, jandarmanın köye giriş çıkışları kontrol ettiğini ifade ederek, ''İl genelinde kanatlı hayvan giriş ve çıkışlarına izin verilmiyor. Karahıdır Köyü'ndeki vakayla ilgili rapor dün geldi. İtlaf çalışmalarını tamamladık, kontroller 21 gün devam edecek. Bölgede toplam 2 bin 200 kanatlı hayvanı itlaf ettik'' dedi.

BİTLİS
• Bitlis'in Güroymak İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, ilçedeki tavuk ölümleri üzerine köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantı düzenledi. Yetkililer, Güroymak merkez ve 19 köydeki mahalle muhtarını, özellikle yaban hayvanlarının avlanmaması ve hasta olan kanatlı hayvanlara dokunulmaması yönünde uyardı.

Güzelli Köyü'nde ölen tavuklar ise İlçe Tarım Müdürlüğü elemanlarının denetiminde, Gölbaşı Belde Belediye Başkanlığı'ndan alınan kepçeyle toplandı. Toplanan ölü tavuklar, açılan bir çukura üzerlerine kireç dökülerek gömüldü.

SİVAS
• Sivas Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya, düzenlediği basın toplantısında, kuş gribi vakaları nedeniyle kentte kriz masası oluşturulduğunu söyledi. Bazı şüpheli vakalar üzerine Kangal İlçesi'nde teknik incelemelerde bulunduklarını ifade eden Kaya, ''Kangal İlçesi'nden gelen şüpheli kuş gribi vakaları ile ilgili yaptığımız araştırmada, ciddi bir sonuç olmadığı ortaya çıktı. Alınan numuneleri Samsun Bölge Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderdik. Buradan gelecek sonucu bekliyoruz'' diye konuştu.

Kaya, Bursa'dan 500 koruyucu elbise getirdiklerini ve bu elbiselerin kent merkezi ve ilçelerde dağıtılacağını bildirdi.

AFYONKARAHİSAR
• Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Akören Köyü'nde 27, Dinar İlçesi Kadılar Beldesi'nde de 200 tavuk, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince itlaf edildi. Kadılar Belediye Başkanı Kasım Özkan, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini kaydetti.

DİYARBAKIR
• Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Kaymakamı Veysel Beyru, yaptığı açıklamada, bugüne kadar ilçede kuş gribi bulgusuna rastlanılmadığını, ilçede bir panik yaşandığı için sağlık görevlileri ve veterinerlerden oluşan ekibin 24 saat hazır tutulduğunu söyledi.

BİNGÖL
• Bingöl'de, kuş gribiyle mücadele kapsamında 1650 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi. Tarım İl Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kuş gribi tedbirleri kapsamında hastalık belirtisi bulunan kanatlı hayvanların itlafı çalışmaları devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerince, Adaklı'da 505, Karlıova'da 293 ve Kiğı İlçesi'nde de 852 olmak üzere bin 650 kanatlı hayvanın itlafı gerçekleştirildi. İtlaf edilen hayvanların bedellerinin yetiştiricilere ödeneceği bildirildi. Öte yandan, il genelinde canlı kanatlı hayvan alım ve satımının yasaklandığı bildirildi.

SİVAS
• Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Altılızaim Geçidi, Kuşlu Kaçağı, Uzak Çay ve Çardak köylerinde kuş gribi vakalarının görülmesi üzerine, bu ilçeye sınırı bulunan Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde hastalığa karşı önlemlerin artırıldığı kaydedildi. Yıldızeli Tarım İlçe Müdürü Şenol Taslak, ilçe genelinde şu ana kadar kuş gribine rastlanmadığını ve hastalığa karşı her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü'nden personel için eldiven ve maske gönderildiğini ifade eden Taslak, ekiplerinin köylerde hastalık konusunda vatandaşları bilgilendirdiğini kaydetti. Taslak, vatandaşlardan gelen tüm ihbarları değerlendirdiklerini belirterek, olumsuz bir durumla karşılaşan vatandaşların ilgili yerlere ihbarda bulunmalarını istedi.

DEVAMI >>>>>>>>>>>>>>>>>>

CAGLAYAN
09.01.2006, 19:52
TEKİRDAĞ
• Tekirdağ'da, Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde, Nöbetçi Kuş Gribi Ekibi kuruldu. Tekirdağ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı süresince il merkezi ve ilçelerde kuş gribine karşı nöbetçi veteriner hekimler bulundurulacak. Şüpheli bir durumla karşılaşan ekiplerin olaya müdahale edeceği ifade edilen açıklamada, il ve ilçelerde toplam 16 personelin görev yapacağı belirtildi.

IĞDIR
• Iğdır'da, kuş gribiyle ilgili mücadele çalışmaları sürdürülüyor. Kuş gribi vakalarının görüldüğü Iğdır'da kentte kullanılan içme suyunun klor miktarı artırıldı, kanatlı hayvanların itlafı çalışmaları da devam ediyor. Iğdır Belediyesi ekipleri, belediyeye ait tüm araçları ilaçlı su ile dezenfekte etti. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de il merkezi ile ilçe ve köylerde kanatlı hayvanları toplayarak itlafını gerçekleştiriyor. Bu arada, Valilik tarafından kanatlı hayvan hereketliliğinin durdurulmasına karar verilmesinin ardından, muhabbet kuş satıcıları da kuşlarının itlaf edilmesi için yetkililere teslim etmeye hazır olduklarını bildirdiler.

TOKAT
• Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, Zile İlçesi'nde ölen 4 tavuğun yapılan tahlil sonuçlarında olumsuz bir duruma rastlanmadığını bildirdi. Vali Gürbüz, düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce Zile'de ölen 4 tavuğun Tarım İl Müdürlüğü yetkililerince Samsun'a gönderildiğini hatırlatarak, yapılan tahlil sonuçlarına göre tavuklarda kuş gribi ya da başka bir hastalık bulunmadığını söyledi. Vatandaşların herhangi bir şüpheye düşmeleri halinde il, ilçe tarım müdürlükleri veya sağlık teşkilatına müracaat etmelerini isteyen Gürbüz, ''Ayrıca belediye başkanlarımıza verdiğimiz talimat gereğince de tavukların kontrolü yapılmaktadır. Giriş-çıkışlar kontrollü olarak yapılmaktadır. Şu ana kadar bizde kuş gribi vakasına rastlanmamıştır'' dedi.

AYDIN
• Aydın Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, Aydın'da kuş gribi vakası olmadığını bildirdi. Öztürk, Tarım İl Müdürlüğü olarak 24 saat görev başında olduklarını belirtti. Aydın merkezde 60 civarında kuş gribi ihbarı yapıldığını ifade eden Öztürk, ekiplerin bütün ihbarı değerlendirdiğini ve ölmüş tavuklara rastladıklarını söyledi. Öztürk, tavuklardan alınan numunelerin İzmir Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsüne gönderildiğini ve yapılan tahlillerde ölen tavuklarda kuş gribine rastlanılmadığını kaydetti. Sadettin Öztürk, vatandaşlara canlı ya da ölü tavuklarla temas etmemelerini tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.

DİYARBAKIR
• Diyarbakır'da zabıta ekipleri, kentte canlı kanatlı hayvan satışı yapma yönünde ısrar edenlerin hayvanlarına el koyuyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, kentte 7 Ocak tarihinden itibaren uygulanan canlı kanatlı hayvan satışı yasağının zabıta ekiplerince denetlendiğini söyledi. Zabıtanın, hayvan sahiplerini satış yapmamaları konusunda uyardıklarını ve satmak isteyen kişilerin hayvanlarına el konulduğunu ifade eden Zirek, şöyle dedi:

''Şimdiye kadar sahiplerince satılmak istenen 96 canlı kanatlı hayvana el koyduk. Bunlar 5 gün gözlem altında tutulacak. Daha sonra hastalık belirtisine rastlanılmayanlar sahiplerine iade edilebileceği gibi itlaf da edilebilir. Ancak biz her ihtimale karşı itlaf etmeyi düşünüyoruz.'' Zirek, Diyarbakır'da kuş gribi olan hayvana rastlanılmadığını kaydetti.

BURHANİYE
• Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ne bağlı Çoruklar Köyü'nde çuvallar içinde ölü bulunan tavuklar, imha edildi. Alınan bilgiye göre, Çoruk Köyü deresi kenarında çuvallar içinde ölü tavuklar bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi. Olay yerine giden ekipler, çuvallar içinde bulunan yaklaşık 50 tavuğu, imha etti. Bölge, hastalık ihtimaline karşı kireçlenerek dezenfekte edildi.

ESKİŞEHİR
• Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehir'de şu ana kadar kuş gribi vakası görülmediğini söyledi. Vali Çalışıcı, Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom ile düzenlediği basın toplantısında, en ufak kuş gribi şüphesini değerlendirdiklerini belirterek, konuyla ilgili Valilik bünyesinde ilgili müdürlüklerin yer aldığı kesintisiz hizmet verecek bir kriz merkezi oluşturulduğunu kaydetti. Vali Çalışı, göçmen kuşların geçiş güzergahında bulunan Sivrihasır İlçesi Balıkdamı Göleti ve Mihalıççık İlçesi Sarıyar Barajı'nda gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde durumları şüpheli 5 kişinin bulunduğunu da belirten Vali Çalışıcı, ''Bunlar kuş gribi hastası değil. Hastalığın belirtilerini taşımıyor. Temas olduğu için tedbir olarak müşahede altındalar. Ankara'dan tahlil sonuçları geldiğinde duruma göre hareket edeceğiz'' diye konuştu.

KAYSERİ
• Kayseri Tarım İl Müdürü Adnan Akay, kentte, 2 bin 100 civarında başları kesilerek atılmış ve canlı olarak terk edilmiş tavuk bulduklarını, bunların itlaf edilerek çukurlara gömüldüğünü söyledi. Bazı tavuk üreticilerinin paniğe kapılması üzerine yol kenarları ile dere yataklarına tavukları attıklarını kaydeden Akay, bu durumun da sanki kuş gribi varmış gibi algılandığını ve kentte genel bir panik havasına yol açtığını belirtti.

GAZİANTEP
• Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, ''5 yaşında bir çocuğu kuş gribi şüphesiyle tedavi altına aldık. Hastadan aldığımız kan örneklerinin sonucunu bekliyoruz'' dedi. Prof. Dr. Ekinci, Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi Devlet Hastanesi'ndeki doktorların Yusuf Çetin'in adlı 5 yaşındaki çocuğu, kuş gribi şüphesiyle GAZÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne sevk ettiklerini, hastanın ilk yapılan tetkiklerinin ardından yatırıldığını söyledi.

Babası Mehmet Çetin'in refakatinde hastaneye yatırılan Yusuf Çetin'in, alınan kan örneklerinin İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildiğini belirten Prof. Dr. Ekinci, ''Hastanemizde kuş gribini teşhis edecek donanımımız yok. Bu nedenle çocuktan alınan kan örneklerini İstanbul'a gönderdik. İlgili hekim arkadaşlarımız hastamıza gerekli müdahaleyi yaptılar. Hasta gözetim altında, İstanbul'dan gelecek tetkik sonucunu bekliyoruz'' diye konuştu.

Rektör Ekinci, bölgedeki gelişmeler üzerine 3 gün önce hastane bünyesinde görev yapan uzman hekimlerden oluşan ''Kuş Gribi İzleme ve Değerlendirme Komisyonu'' kurduklarını, bu kurulun bölgedeki gelişmeleri izleyerek, gelişebilecek vakaları anında değerlendirip ona göre gerekli önlemi alacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Kuş gribi ile ilgili muhtemel bir salgına karşı tüm hazırlıklarımızı yapmış durumdayız. Aldığımız önlemler arasında hekimlerimiz bölgede yayılabilecek hastalıkla mücadeleyi mobil olarak yapacak donanıma sahip bir ekip hazırladık. Sağlık Bakanlığı ile Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile sürekli temas halindeyiz.''

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise vakadan kendilerinin haberdar edildiğini, durumu Sağlık Bakanlığı ile Adıyaman İl Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerine bildirdiklerini, vakanın şüpheli olduğunu, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nden gelecek rapora göre değerlendirme yapabileceklerini belirttiler.

DEVAMI>>>>>>>>>>>

CAGLAYAN
09.01.2006, 19:52
KASTAMONU
• Kastamonu Valisi Mustafa Kara, Sağlık Bakanlığı'nın ilde 2 kişide kuş gribi tespit edildiği yönündeki açıklamasıyla ilgili, bu kişilerin, merkeze bağlı Yürekveren Köyü'nde ölü bir kuşla oynayan 3 çocuktan ikisi olduğunu bildirdi.

Vali Kara, ilde şu ana kadar sadece merkeze bağlı Yürekveren Köyü'nde kuş gribi tespit edildiğini ve köyün karantina altına alındığını söyledi. Kastamonu'da kuş gribine karşı bütün tedbirlerin alındığını belirten Vali Kara, şunları kaydetti:

''Yürekveren Köyü'nde bir süre önce 3 çocuğun ölü bir güvercinle oynadığını öğrendik. Çocuklar önce Kastamonu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı, daha sonra Ankara'ya sevk edildi. Sağlık Bakanlığı'ndan aldığımız bilgiler doğrultusunda 3 çocuktan 2'sinin tahlilleri pozitif çıkmış. Biz Kastamonu Valiliği olarak tüm tedbirlerimizi aldık. Yürekveren Köyü'nü karantina altına aldık. Köyün 3 kilometre etrafında kordon oluşturduk. 10 kilometre civarında da köye giriş çıkışlar kontrol altında yapılıyor. Köydeki tüm kanatlı hayvanları topluyoruz. Ankara'dan gerekli ilaçlar geldi. Yürekveren Köyü'ndeki tüm kümesler ilaçlanacak. Şu anda Sağlık Bakanlığı ile irtibat halindeyiz.''

ANKARA
• Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde 415 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi. Beypazarı İlçe Tarım Müdürü Beytullah Ertan, Kayabükü Köyü'ne bağlı İğdelidere Mezrası yakınlarında bir süre önce 2 yaban ördeğinde kuş gribi tespit edilmesinin ardından bu bölgede etkin bir çalışma başlatıldığını bildirdi.

Yapılan çalışmalarda, Kayabükü ve Köşebükü köyleriyle İğdelidere Mezrası'nın kuş gribi şüphesi nedeniyle karantina altına alındığını ifade eden Ertan, ekiplerin bu köylerde dünden itibaren 415 kanatlı hayvanı itlaf ettiğini kaydetti. Ertan, ayrıca ilçedeki bütün köy muhtarlarının kanatlı hayvanların dışarıya salınmaması yönünde uyarıldıklarını belirterek, vatandaşlardan kendilerine ulaşan en ufak bir ihbarı dahi değerlendirdiklerini söyledi.

BİTLİS
• Bitlis'in Güroymak İlçesi'ne bağlı Değirmen Köyü'nde yaşayan iki aileden 13 kişi, kuş gribi şüphesiyle Diyarbakır'a sevk edildi. Güroymak'ın Değirmen Köyü'nde yaşayan iki aileden Cezayir, Gülseçim, Gülseren, Elif, Eyva, Esra, Abdullah Kardaş ile Firyaz, Menderes, Mürsel, Aysel, Gamze ve Seyithan Onay, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Tatvan Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Ayaydın, Güroymak'ta yaşayan Kardaş ve Onay ailelerinden 13 kişinin yüksek ateş, öksürük, ishal gibi şikayetlerle Tatvan Devlet Hastanesi'ne getirildiğini söyledi. Ayaydın, hastaların değişik tarihlerde yaban ördeği, tavuk ve hindi yediklerini söylediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

''Hastalar, 10 gün içinde yaban ördeği, hindi, tavuk gibi çok sayıda hayvanı pişirip tüketiyor. Aynı zamanda hastalar son günlerde köyde tavuk ölümlerinin yaşandığını da bize açıkladılar. Ailelerden biri, 23 tane hasta tavuğunu kesip, komşusuyla birlikte tüketmiş. Bu ifadeler üzerine kuş gribinden şüphelendik. Tahliller sonucunda ortaya çıkan değerlerin normal olmadığını da görünce hastaları sevk etme kararı aldık.''

DENİZLİ
• Alınan bilgiye göre, İlbadı Mahallesi Mehmet Gazi Caddesi'ndeki çöp konteynerinde ölü tavuk gören vatandaşlar, Tarım İl Müdürlüğü'ne haber verdiler. Özel giysileriyle bölgeye giden ekipler, konteynere bırakılan 5 ölü tavuğu poşete koydular. Dezenfekte amacıyla çöp konteyneri ve çevresi ilaçlandı. Bu sırada başka bir konteynerde de ölü tavuk bulundu.

Görevliler, gelen ihbarların anında değerlendirildiğini ve verilenadreslere gidilerek inceleme yapıldığını belirttiler. Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, tavukların, incelenmek üzere İzmir Bornova Zirai Araştırma Enstitüsü'ne gönderileceğini söyledi. Denizli'nin tüm ilçe, belde ve köylerinin kuş gribi vakasına karşı tarandığını ve şu ana kadar olumsuz bir duruma rastlanmadığını kaydeden Gülsever, şöyle konuştu:

''Hassas olarak gördüğümüz yerlere bir kez daha gidiliyor. Göçmen kuşlarının barınak yeri Çivril-Işıklı Gölü, Çardak-Acıgöl ve Beylerli Göleti ile Buldan-Süleymanlı Gölü bölgelerinde ikinci kez tarama yapacağız.''

SAMSUN
• Samsun'da bir kişi de kuş gribi virüsünün tespit edilmesinin ardından 'Kriz Merkezi' oluşturulurken, virüsün halen Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) tedavi gören 12 yaşındaki bir erkek çocukta tespit edildiği öğrenildi.

Öte yandan söz konusu vakanın halen Ondokuzmayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kuş gribi şüphesi ile tedavi gören 4 kişiden 12 yaşındaki bir erkek çocukta tespit edildiği öğrenildi. O.Ş. adlı çocuğun Samsun Merkez Zeytinlik Mahallesi'nden geçen cumartesi günü hastaneye geldiğini belirten yetkililer, virüsün ölü tavukla temas sonucu geçtiğinin belirlendiğini söylediler. Vakadaki kuş gribi virüsünün tiplendirilmesinin yapılmadığını belirten yetkililer, vakanın 'ağır hastalığa yolaçan bir virüs olup olmadığının'' tiplendirme sonucunda ortaya çıkacağını bildirdiler.

• Türkiye'nin önemli sulak alanlarının başında gelen ve binlerce göçmen kuşun barındığı Kızılırmak Deltası'nın bulunduğu Bafra İlçesi'nde, kanatlı hayvan ölümleriyle ilgili ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Gelen ihbarları anında değerlendiren İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, ölü bulunan kanatlı hayvanlardan örnekler alıyorlar. Yetkililer, vatandaşların ölmüş kanatlı hayvan konusunda duyarlı olmasını istediler.

• Samsun'da 12 yaşındaki O.Ş'ye kuş gribi virüsü bulaştığı bildirilen kümes ve çevresindeki kanatlı hayvanlar itlaf ediliyor.

MAVİ_BERE
10.01.2006, 01:13

Onur kardeş sana ne oluyor la...
Sen ki 1 oturuşta 2 ekmek tavuk döner yiyen gelmiş burda tavuk yemiyek diyon...
Sen var ya tavuk döner yeme bende hiç bişey bilmiyom ha...

Bu arada ANKARADA KUŞ GRİBİ BENİM ÇOK YAKINIM DA...
BİZİM EVİN TAM KARŞIINDA BULUNUN KEÇİÖREN HASTANESİNDE 3 TANE POZİTİF SONUÇLARI ÇIKAN HASTA VAR...
YANİ ÇOK YAKINIMDA KUŞ GRİBİİİ..

Tuncay
10.01.2006, 01:52
Gardaslar bu hastalik cok ciddi cunku nerde ne zaman cikacagi belli olmaz. Kanatli hayvanlardan bulastigina gore, herkesin dikkatli olmasi gerek.
Mevsimin kis olmasindan dolayi belki biraz yayilma riski az ama kuslarin ne zaman nereye tasiyacaklarini kim bilir.
Herkese Allah'dan saglik ve sihhat dilerim.

1967_Dernek_Ayhan
10.01.2006, 09:48
tıklayın (http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=131727) son dakikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaa

1967_Dernek_Ayhan
10.01.2006, 09:52
Kuş gribi Sivas'a sıçradı

Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 8 kişiden birinin testleri pozitfçıktı. Böylece Türkiye genelinde kuş gribi vakası da 12'den 13'e yükselmiş oldu.

ayrıntılı bilgi
(http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=131727)

dostol
10.01.2006, 10:48
Abi bizim burda(avustralyada)daha kusgribi yok ama yinede olur belki ilerde diye simdiden 14555un ustunde ilac degisik degisik ilaclar getirdiler!

MERİÇ
10.01.2006, 11:26
ENTEGRE TESİSLERDEN ALINMIŞ TAWUĞU 70 DERECEDE PİŞİRİLİNCE 1 ŞEY OLMUYO BİLİYORUM ABİ..

MERİÇ
10.01.2006, 11:26
Kuş gribi Sivas'a sıçradı

Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle tedavi gören 8 kişiden birinin testleri pozitfçıktı. Böylece Türkiye genelinde kuş gribi vakası da 12'den 13'e yükselmiş oldu.

ayrıntılı bilgi
(http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=131727)
ABİ SİVAS'A MI SIÇRADI TOPRAKLARIM DİKKAT EDİN...

1967_Dernek_Ayhan
10.01.2006, 14:20
avrupa basını yaptığı açıklamada böylesi salgın hastalıklar sadece geri kalmış ülkelerde yaşanır dedi ......

ne dersiniz......????

bence haklılar.....

1967_CLUB_ÖZGÜR
10.01.2006, 14:26
Kuş gribi dalga dalga yayılıyor
Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan Gülten Yeşilırmak adlı kadında kuş gribi virüsüne rastlanırken, virüs Bursa, İzmir ve Isparta'ya da sıçradı.
10 Ocak 2006 12:24

Sivas’ın Kangal İlçesi Yellice Köyü'nden Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gülten Yeşilırmak’da (37), yapılan tahliller sonucu kuş gribi virüsüne rastlandı. Yeşilırmak’ın 3 çocuğunda ise virüs belirlenmedi. Ancak Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak’ın (13) tedavileri sürüyor.

Gülten Yeşilırmak, 8 Ocak Pazar günü saat 18.00 sıralarında, yüksek ateş, öksürük, halsizlik şikayetleriyle çocukları Hasan, Ali ve Emel ile birlikte Kangal Devlet Hastanesi’ne başurdu. Gülten Yeşilırmak, ölü tavuklara dokunduğunu söyleyince, kuş gribi şüphesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yeşilırmak ve 3 çocuğu Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı. Yeşilırmak ailesinden alınan kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildi. Burada yapılan incelemelerde, Gülten Yeşilırmak’da kuş gribi virüsüne rastlandı. Doktorlar, çocuklarda virüse rastlanmadığını ancak, çocukların da tedavilerinin sürdüğünü, çocuklardan da kan örnekleri alınmaya devam edileceğini açıkladı.

ÖLEN TAVUKLARI ÇIPLAK ELLE TUTTUM

Kanında kuş gribi virüsüne rastlanan Gülten Yeşilırmak, sonuçlar açıklandıktan sonra tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’ndeki tek kişilik odasında, DHA’ya konuştu. Yeşilırmak, aynı serviste kalan 3 çocuğunun sık sık kendisinin yanına geldiğini belirterek, “Onlarda virüs çıkmadı. Ancak, burada sık sık benim yanıma geliyorlar. Doktorlar, onlardan kan almayı sürdürecek. Köyde, yetiştirdiğim tavuklardan biri öldü. Onu çıplak elle çöpe attım. Sonra bir kaç tavuğum daha öldü. Onları da evimden uzağa bir yere attım. Hiçbir tedbir almamıştım. Pazar akşamı ateşim yükselince hastaneye gittik. Çocuklarım da da aynı şikayetler vardı. İnşalah çocuklarımda virüs çıkmaz” dedi.

KÖYDE TÜM KANATLILAR İTLAF EDİLİYOR

Gülten Yeşilırmak’ta kuş gribi virüsüne rastlanmasının ardından, Yeşilırmak ailesinin yaşadığı Kangal İlçesi’ne bağlı Yellice köyü, karantinaya alındı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, köydeki tüm kanatlı hayvanları özel ekiplerle toplamaya başladı. Toplanan kanatlı hayvanlar itlaf edilecek. Karantinaya alınan köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Köy girişinde jandarma ekipleri 24 saat nöbet tutuyor.

Bu sabah Kangal İlçe Merkezinden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne gelen Nazife Yıldırım ile oğlu Hanifi Yıldırım da, kuş gribi şüphesiyle Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındı.

10 KİŞİ TEDAVİ ALTINDA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde halen 10 kişi tedavi görüyor. Doktorlar, kan örneğinde virüse rastlanan Gülten Yeşilırmak’ın yanı sıra, çocukları Hasan (8), Ali (12) ve Emel Yeşilırmak (13), aynı köyden Adnan Yancı (46), Yozgat Akdağmadeni İlçesi Altılı Zaimgeçiti Köyünden Fatma Uylu (49) kardeşinin gelini Kiraz Uylu (32), Mustafa Çalışır (23) ile Kangal İlçe Merkezinden Nazife Yıldırım (57) ile oğlu Hanifi Yıldırım’ın (27) tedavilerinin sürdüğünü açıkladı.

SivaslıMurat
10.01.2006, 14:30
Allah tüm türk milletini korusun.

karacaören34-58
11.01.2006, 09:13
avrupa basını yaptığı açıklamada böylesi salgın hastalıklar sadece geri kalmış ülkelerde yaşanır dedi ......

ne dersiniz......????

bence haklılar.....

BENDE KATILIYORUM SANA HERGÜN YENİ BİR İLİMİZDE ÇIKIYOR NE OLACAK BUNUN SONU....?

AMAN ARKADAŞLAR TAVUL VE YUMURTADAN UZAK DURALIM ...

1967_Dernek_Ayhan
11.01.2006, 09:29
BENDE KATILIYORUM SANA HERGÜN YENİ BİR İLİMİZDE ÇIKIYOR NE OLACAK BUNUN SONU....?

AMAN ARKADAŞLAR TAVUL VE YUMURTADAN UZAK DURALIM ...

uzak durmaya duralım ama nereye kadar... sivasda tavuk, kaz ve hindiler toplanmaya başlıyor....

CAGLAYAN
11.01.2006, 09:35

ne dersiniz......????

bence haklılar.....

HAYIR HAKLI DEGILLER..
BUNLARIN AMACI BÜYÜK TÜRKIYEYI KÜCÜK DÜSÜRMEKTIR...
ACABA KUSLARIN GÖC GÜZERGAHI TÜRKIYE DEGILDE AVRUPA BIRLIGI ÜLKELERININ ÜZERINDEN GECSE BU ÜLKE´LERDE BU SALGIN VIRÜS GÖRÜLSE ACABA NE GIBI YANITLARI OLURDU?

1967_Dernek_Ayhan
11.01.2006, 09:40
HAYIR HAKLI DEGILLER..
BUNLARIN AMACI BÜYÜK TÜRKIYEYI KÜCÜK DÜSÜRMEKTIR...
ACABA KUSLARIN GÖC GÜZERGAHI TÜRKIYE DEGILDE AVRUPA BIRLIGI ÜLKELERININ ÜZERINDEN GECSE BU ÜLKE´LERDE BU SALGIN VIRÜS GÖRÜLSE ACABA NE GIBI YANITLARI OLURDU?

ABİ HAKLISIN AMA NEDEN BU TÜR HASTALIKLAR (DELİ DANA , KUŞ GİRİBİ, KENE ) GİBİ SALGINLAR HEP TÜRKİYEDEN ÇIKIYOR.......

NE KADAR DA OLSA BİZİM MİLLETİMİZİN BİLİNÇSİZLİĞİDE VAR.......

HALA TV. DE BAKIYORUZ. ÇIPLAK ELLE BU HAYVANLARA TEMAS EDİLİYOR....

BİLİNÇSİZLİK BU OLAYDA BÜYÜK ROL OYNUYO .....

İNŞALLAH EN KISA ZAMANDA ATLATIRIZ DA KİMSEYİ LAF SAHİBİ ETMEYİZ...

LiS67_Uğur
11.01.2006, 09:42
Allah düşmanımın başına vermesin

MAVİ_BERE
11.01.2006, 10:20
yaa ben anlamıyorum...
bu virüs türkiye ye nasıl geldi?
Kimse çıkıpta adam akıllı bir acıklama yapmadı..

neden acabaa???
bir cevabı olan var mı?

x_burnley
11.01.2006, 12:23
Sivas'ta kuş gribi şüphesiyle tedavi altına alınan ve test sonuçları 'pozitif' çıkan kadının yaşadığı bölgeden 110 kişinin sağlık kontrolünden geçirildiği, bu kişilerden durumu şüpheli görülen 7'sinin CÜ Tıp Fakültesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kuş gribi şüphesiyle 3 çocuğuyla birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gözlem altında tutulan ve alınan numunelerinde test sonuçları pozitif çıkan G.Y. adlı kadının yaşadığı Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice Köyü ile yakınındaki Ufacıkören mezrasında karantina uygulaması devam ediyor.
Bu bölgedeki kanatlı hayvanların kümeslerinden tek tek alınarak itlaf edildiğini anlatan yetkililer, bölgede yaşayan 110 kişinin de kuş gribi şüphesiyle sağlık kontrolünden geçirildiğini, bu kişilerden durumu şüpheli görülen 7'sinin Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ne kaldırıldığını bildirdiler.
Yetkililer, evinde 2 tavuğu şüpheli şekilde öldükten sonra 3 çocuğuyla birlikte yiyen ve CÜ Tıp Fakültesi'nde test sonuçları 'pozitif' çıkan G.Y'nin de genel sağlık durumunun iyi olduğunu kaydettiler. Hastanede kuş gribi şüphesiyle Yozgat'tan getirilen hastalarla birlikte aralarında Kangal'dan bir sağlık çalışanın da bulunduğu toplam 20 kişinin tedavilerinin sürdüğü de bildirildi.
Hastaların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu, tedavilerinin erken başladığını belirten yetkililer, G.Y'nin 3 çocuğunun da aralarında bulunduğu ilk gelen 6 hastanın test sonuçlarının 'negatif' çıktığını, ancak bu kişilerden tekrar numune alınarak ikinci defa teste gönderdiklerini ifade ettiler.
Bu arada, İl Kriz Masası'nın aldığı karar doğrultusunda kent merkezi ve ilçelerdeki tüm kanatlı hayvan barınaklarının şüpheli olsun olmasın, ilaçlanacağı bildirildi.

MERİÇ
11.01.2006, 12:34
yazık ya inşallah iyi olur hepsi....

mexsis
11.01.2006, 12:56
insallah kimseye bir zarar gelmez, Tff den sonra bir cezada hastaliktan almak istemeyiz....

muslumcu_fatih
11.01.2006, 13:25
bugun duydugum habere göre sivaslı bir bayana kus gribi teshisi koymuslar aman dikkat arkadaslar cok dikkatli olmalıyız

--------------------------------------------------------------------------------

HERKESİN DİKKATLİ OLMASI SORUNU ÇÖZER AMA NERDE

nazimgulturk
11.01.2006, 14:54
DOĞUNUN HALKINI BİLİNÇLENDİRMEK LAZIM YOKSA BİZİDE YAKACAKLAR
ONDAN SONRA İNSAN HAKLARI ÖZGÜRLÜK CART CURT

alimuharrem58
11.01.2006, 19:07
kus grıbıne dıkkat TÜRKİYEYİ YAVAS YAVAS SARIYOR

SEMİH-58
12.01.2006, 15:48
allah yardımcıları olsun

dj_sado_88
12.01.2006, 16:26
abi özellikle dogu tarafını bu konu hakkında bilinçlendirmek gerekiyo mesela tavuk hastalanıyo ölmeden kesip yiyolar ufak çocuklar hala çıplak elleriyle temas ediyolar bu hayvanlara kısacası bu hastalık hakkında bütün insanlıgın bilgilendirilmesi gerekiyo

alimuharrem58
12.01.2006, 19:28
TÜM TÜRKİYE KUŞ GRİBİNE DİKKAT EDELİM

fatih_5834
12.01.2006, 21:02
www.sivasspor.com>a ılk vurusu sokan:fatih_5834 :D :D ,
KANGALDA VURUS KESINLESMIS!!VE HERKESIN TAVUK,HINDI NE BULURSA ALIYORLARMIS..VE KARSILIGINDA 3YTL VERIYORLARMIS..:D ALLAH MUHAFAZA BABANEM TAVUKLARI VERMEMEK ICIN KATLIAM CIKARIR DIYE KORKUYOM VALLA..ICINDE 5-6 YILLIK EMEKTAR TAVUKLARIDA VARDI YAZIK OLACAK AZ YUMURTASINI YEMEDIK VALLA.:D:D:D

MERİÇ
12.01.2006, 21:32
Talih Kusu (Milli Piyango) da grip virüsü tasiyor mu acaba?
ABİ HİÇ DALGA GEÇİLECEK Bİ KONU DEĞİL BENCE ÇOK KÖTÜ Bİ HASTALIK...:(

sinan58_34
12.01.2006, 22:44
KANGALDA VURUS KESINLESMIS!!VE HERKESIN TAVUK,HINDI NE BULURSA ALIYORLARMIS..VE KARSILIGINDA 3YTL VERIYORLARMIS..:D ALLAH MUHAFAZA BABANEM TAVUKLARI VERMEMEK ICIN KATLIAM CIKARIR DIYE KORKUYOM VALLA..ICINDE 5-6 YILLIK EMEKTAR TAVUKLARIDA VARDI YAZIK OLACAK AZ YUMURTASINI YEMEDIK VALLA.:D:D:D
walla haklıasın fatıh kangalda olay cıkar ebem tavukları vermez gorevlılerle kavga eder hatta saklayabılırde tavukları ebemgıle gıdınce gorevlı arkadaslar her tafafı arasın umulmadık yerden tavuk cıkabılır :D

fatih_5834
13.01.2006, 14:44
VALLA BENCEDEOLE YAPSINLAR....:D

DJMuRaT
13.01.2006, 14:45

Fatih.....Sen yardıma Git Kangala :D

fatih_5834
13.01.2006, 14:51
Fatih.....Sen yardıma Git Kangala :D
VALLA BABANNEME NE BUYUK IYILIKOLUR VARYAAA..:D SUC ORTAGIOLARAK KULLANIR BENI :D

FATIMA
13.01.2006, 15:44
bende bugün komşunun tavuklarını ihbar ettim..millette ne zihniyet var anlamıyorum insanlar ölüyor hala işin ciddiyetini anlayamadılar ya pess yani!!!!!

abircan
30.01.2006, 14:58
Son Dakika

30 Ocak 2006
Sivas’ta kuş gribi şüphesiyle iki kişi tedavi altına alındı

Halife YALÇINKAYA/SİVAS, (DHA)

Sivas’ın Kangal İlçesi’nde 2 kişi, kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Çetinkaya Beldesi Kavak Köyünde yaşayan anne ve oğlu kuş gribi şüphesiyle sabah erken saatlerde Kangal Sabancı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. 61 yaşındaki Emine Türkyılmaz ile oğlu 38 yaşındaki Kazım Türkyılmaz, ilk muayenenin ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yapılan tahliller sonrasında anne ile oğlunun Enfeksiyon Hastalıkları Servisi’nde tedavi altına alındığı bildirildi. Köyde oğlu ile birlikte yaşanan Emine Türkyılmaz’ın ölmek üzere olan tavukları keserek yediği ve rahatsızlanarak, hastaneye başvurduğu öğrenildi. Hastaların solunum sistemi rahatsızlığı, öksürük ve halsizlik şikayeti ile sabah saatlerinde acil servise geldikleri öğrenildi. Emine Türk Yılmaz ve oğlundan alınacak kan örnekleri Ankara Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’na gönderilecek.

AMAN DİKKAT EDELİM SORUN BÜTÜN CİDDİYETİYLE DEVAM EDİYOR, UZMANLAR ŞUBAT AYINDADA KUŞLARIN TERS GÖÇÜ BAŞLADIĞINDADA BENZER SORUNUN ARTACAĞINI BELİRTİYORLAR, AMAN DİKKAT EDELİM YİĞİDOLAR

nazimgulturk
30.01.2006, 15:01
ÇOK TEHLİKELİ BİR HASTALIK YURT DIŞINDAKİ VE TERÖR YANDAŞLARI
HAİNLER BUNU BAŞIMIZA MUSALLAT ETTİ

gözköylü
30.01.2006, 15:04
zaten tavuk etı ve yumurta yemıyoruz allah aslında tavuk ve yumurta uretımı yapanlara yardım etsınnnnn:)

SEMİH-58
30.01.2006, 15:26
sivastaki kadın ne oldu acaba

SEMİH-58
30.01.2006, 15:35
kuşlara dikkatttttttttttt

twity_58
30.01.2006, 16:07
bende bugün komşunun tavuklarını ihbar ettim..millette ne zihniyet var anlamıyorum insanlar ölüyor hala işin ciddiyetini anlayamadılar ya pess yani!!!!!
bravo bacım diline saglık :D

x_burnley
30.01.2006, 16:47
umarım bu hastalık bir daha bu boyutlara ulaşmaz
allahtan az bir kayıp ile çok çobuk atlattık bu krizi

LiS67_Uğur
30.01.2006, 16:50
bravo bacım diline saglık :D

kübra dikkat et kuş gribi olma :D

twity_58
30.01.2006, 17:13
kübra dikkat et kuş gribi olma :D
panıge gerek yok ugur olmam merak etme :D

RaP_BoY
01.02.2006, 00:59
Kuş gribi salgını sebebiyle zor günler geçiren ve batma noktasına gelen tavukçuluk sektörünü yeniden canlandırmak için firmalar promosyon başlattı.

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Kuş Gribi nedeniyle tükenme noktasına gelen Tavukçuluk sektörünü yeniden canlandırmak isteyen firmalar halka bedava tavuk döneri dağıtarak korkulacak bir durumun olmadığı dikkate çekti.

Sivas’ta da bir firma Sebze Hali girişine kurduğu bir stant ile vatandaşlara bedava tavuk döner dağıttı.Tavuk döner günü adı altında kurulan stantta dağıtılan dönere kimi vatandaşlar temkinli yaklaşırken çoğu vatandaşlar da ikram edileni afiyetle yedi. Yaklaşık 250 kilo tavuk döneri vatandaşlara dağıtan firma sahibi Metin Güleçyüz, Sivas’ta korkulacak bir durumun olmadığını söyleyerek “İlimizde kuş gribi hastalığının yaşanmadığı için böyle bir etkinlik düzenledik ve çokta ilgi gördük. Artık korkulacak bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile tavuk ve tavuk ürünleri alabilirler “dedi.

Bedava dağıtılan Tavuk dönerden almak isteyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu dikkat çekti.

1967_DERNEK_TUĞRUL
01.02.2006, 01:10
CİHAD ARKADASIMIZIN DEDİGİ GİBİ GERCEKTEN TAVUK ÜRÜNÜNDEN HALK KORKMAYA BASLADII FİRMARDA ZEHİRİ BELES VERSEN BU HALK ALIR DEDİ VE TAVUK DÖNERİ BELESE DAGITMA PROMOSYONU BASLATTILAR İNSALLAH TAVUK ÜRÜNLERİNDE BASININ USTUNDE DURDUGU KADAR MUHUM BİR MESELE OLMAZ...!!!!

RaP_BoY
02.02.2006, 19:47
CİHAD ARKADASIMIZIN DEDİGİ GİBİ GERCEKTEN TAVUK ÜRÜNÜNDEN HALK KORKMAYA BASLADII FİRMARDA ZEHİRİ BELES VERSEN BU HALK ALIR DEDİ VE TAVUK DÖNERİ BELESE DAGITMA PROMOSYONU BASLATTILAR İNSALLAH TAVUK ÜRÜNLERİNDE BASININ USTUNDE DURDUGU KADAR MUHUM BİR MESELE OLMAZ...!!!!

BENCE KUŞ GRİBİ DİYE BİŞEY YOK TAMAMMEN AMERİKANIN YAPMIŞ OLDUGU BİYOLOJİK BİR SAWASŞ

burak_baykal
02.02.2006, 19:51
[QUOTE=arifcoskun]Türkiye'de kuş gribinden 3. ölüm

AMAN DİKKAT!

sevgili yiğidolar herkesin sağlığını etkileyen kuş gribine dikkat edelim..................

burak_baykal
02.02.2006, 19:53
[QUOTE=alimuharrem58]ABİ BENDE HALEN GRIBIM KURTULAMADIM AMA KUS GRIBI DEGILMISIM

ali muharrem gardaş inşallah eskisi gibi olursun bol şifalar kuş gribine dikkat edelim gardaşlar................

1967_CLUB_ÖZGÜR
02.02.2006, 19:57
KUŞ GRİBİ FELAN YOK !!! DELİDANA DİYE ORATALIĞI KARIŞTIRDILAR SONRA O HASTALIK UNUTULDU ŞİMDİDE BU ÇIKTI.............

TAVUĞA YUMURTAYA DEVAMMMMMMMMMMMM ;) ;) ;) ;)