Orijinalini görmek için tıklayınız : BASINDAN SİVASSPOR HAKKINDA BİR GÖRÜŞ

rguler
23.07.2005, 12:48
Sivasspor'un 38 yıllık özlemi nihayet bitti. Geçen sene 2. lig A kategorisinde adeta fırtına gibi esen Sivasspor, Süper Lig'e tekrar dönmesi beklenen güçlü rakiplerini geride bırakırken çok zorlanmadı aslında.

2A'ya düşmenin şokunu atlatması uzun süren Süper Lig'in demirbaş ekiplerinden Bursaspor - Ne yazık ki sonlara doğru açıldılar-, istikrarsız gidişatı ligin sonlarına doğru yukarıya hareketini bir türlü istediği hıza getiremeyen Kocaelispor, tecrübeli hocası Metin Türel ile sezonun ikinci yarısına Süper Lig tecrübeli veteranları (Hakan Keleş, Mustafa Gürsel, Nihat Baştürk) kadrosuna katarak hızlı başlamasına rağmen sonunu getiremeyen Antalyaspor ve yine kötü bir sene yaşayarak İzmir'e Süper Lig maçları seyrettirmeyecek olan Karşıyaka ve Altay'ı ( Efsane Göztepe artık çok uzaklarda) geride bırakarak zirveyi sezonun ortasından itibaren adeta zapteden Sivasspor, sezonun sonlarına doğru "acaba" dedirten şok sonuçlar alsa da 38 yıllık hasretine son vermeyi başardı.

Süper Lig'e çıkan her takım gibi Sivasspor'da varolan kadrosunu, Süper Lig tecrübeli! Anadolu gezginleriyle takviye etti! her ne kadar ligin yeni takımı Kayseri Erciyesspor ya da teknik adam değişikliği ile kadrosunu yenileyen, Konyaspor kadar iştahlı davranmamış olsalar da, Süper Lig'den düşen takımların meyvelerini toplamayı bildiler; İstanbulspor'dan Musa Kuş, Akçaabat Sebatspor'dan Hakan Bayraktar alırken, eski kümedaş Altay'dan Murat Karakoç'ta (Lorant beğenmeyince Karşıyaka'ya gitti) Türkiye liglerinden toparlananlar arasındaydı. Cem Karaca "ezeli rakip" Kayserispor'dan tecrübesini getirmişti. Dış transferde ise Cezayir Milli Takımı'nda da forma giyen stoper Diss Smain ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Ajansların geçtiği habere göre adaptasyonu en kolay olacak gibi görünen futbolcu Smain'di; Ayağının tozuyla 'Allah Sivasspor'u ve Sivassporlu sporcuları korusun' diyerek adaptasyon becerisi gösteren! Smain'in bir stoper olarak becerisini ise Lig boyunca bol bol sınama şansımız olacak.

Başkanının ağzından sezon hedefini her yeni çıkan takım için kural olduğu üzere ilk 10 olarak açıklayan Sivasspor'un transfer sezonunda yaptığı en gösterişli hamle ise bir dönem Fenerbahçe'yi yöneten Alman teknik direktör Werner Lorant'ın Sivas'a getirilmesi oldu hiç kuşkusuz.

'Nazlanan gelin'i almak!

Sivasspor'un Süper Lig yürüyüşünde bir takım "dolaplar", "siyasi destekler" olduğu iddiası da dillendirilmiş olsa da, kendi adı da sıkça bu iddilarla anılan Başkan Mecnur Odyakmaz'ın ağzından iddialar yalanlandı. Odyakmaz, "37 yıldan beri Türkiye 2. ve 3. liginde top koşturan Sivasspor bu sene nazlanan gelini Sivas'a getirecektir. Sivasspor Süper Lig'e çıktığında Olimpiyat Stadı'na da sığmayacaktır. Biz bugün o günlere ulaşmak için çalışmaktayız. Sivasspor'un yeni yeri Süper Lig olacaktır. Süper
Lig'e çıktığında da lige ayrı bir renk katan takım olacaktır" dedi sadece. Soru soranlar ise sorduklarıyla kaldılar haliyle.

Gerçi siyasi destek midir, hemşehrilik bağının kudretinden midir bilinmez ama Abdullatif Şener'in "fevkalade etkisi" artık taraftarlardan karşılık bulmaya başlamış durumda. Sivasspor'un taraftar sitesinde, herhangi bir internet sitesinde yer alan herhangi bir anket için, şöyle bir çağrı görmek sıradan bir olay artık: "Bakanımız A.Latif Şener'e oy yok mu arkadaşlar!"

"Maksat gönüller bir olsun!" kabilinden değerlendirmemek elde değil haliyle.

Gurbet mi yoksa sıla mı?

Sivasspor'un Süper Lig'e çıkışının kesinleştiği günlerde, şehirde dolaşan bir TV ekibine verilen beyanatlar gösterdi ki Sivaslılar Süper Lig'de bir Sivasspor seyretmekten ziyade Fenerbahçe ve Galatasaray'ı seyretmenin hayallerini kuruyor. Röportajların neticesinde anlaşıldı ki; şehirde kendisini "Sivassporlu" sayanlar - hissedenler - bir hayli az. "Bir Anadolu klasiği olarak" Sivas'ta Sivasspor'un yeri daha çok "gönüllerde!"

Tezat olarak Sivas dışında yaşayan Sivaslıların (Sivas diasporası!) takımı daha çok sahipleneceğinin işaretleri alınmadı değil; Sezonun hemen ardından Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, "hemşehri" Rıza Çalımbay'ın takımı Beşiktaş ile yapılan ve "Olimpiyat'ı doldurma" azim ve kararı ile yürütülen kampanyanın ardından oynanan karşılaşma, Rıza Çalımbay'a şehirde bir sokağa adının verilmesi ödülü, Sivasspor'un "candan" destekçisi Bakan ve siyasetçilere gövde gösterisi ödülü, nihayet İstanbul'daki Sivas cemaatine de "en çok" olduklarını kanıtlama adaylığı ödülü getirdi.

Görünen o ki Sivasspor, şehrinde henüz oturmamış taraftar ve taraftarlık kültürü ile Sivas'ta İstanbul takımlarıyla yapacağı karşılaşmalarda, İstanbul'da yapacağı karşılaşmalara göre, tribün yönünden daha fazla zorlanacak.

Fikstür durumları

Fikstüre baktığımızda "Yiğidolar", Süper Lig'e yeni çıkan bir takım için oldukça elverişli koşullarda hareket edecek gibi. Sezonun ilk 4 haftası alacakları puanlar gidişatı belirleyeceği gibi sonrasında oynayacakları zorlu iki maç için moral olacak; İstanbul'da Galatasaray ve içeride Trabzonspor.

"Yiğidolar'ın" Süper Lig'de kalıcı olup olamayacağını tam olarak kesitrmek şimdilik zor, ancak bilinmeyen bir yere gitmenin halet- i ruhiyesi içerisinde yol-yordam aramaya çalışan, kendi ifadeleriyle "ekol olabilmenin!" yollarını araştıran taraftarının görüntüleri Süper Lig'e renk katacaktır diye düşünüyorum...

Cem Bayrak

SÜPERSPOR.COM DAN ALINMIŞTIR

rguler
23.07.2005, 12:54
[b]sivassporumuzun nasıl süperlige çıktığını tüm türkiye bu sezon görecek yok siyasi yok destekci diyerek başarımızı kimse gölgeleyemeyecek sivaslı olan herkes şu anda sivasporludur

kangalli58yasin
23.07.2005, 12:57
SIVASSPOR SÜPER LIGDE FIRTINA GIBI ESECEK
KIRMIIZZIIIII BBBEEEEYAAAAAAAZZ SAMPIIIIIION SIVASSPOR

rguler
23.07.2005, 13:06
SIVASSPOR SÜPER LIGDE FIRTINA GIBI ESECEK
KIRMIIZZIIIII BBBEEEEYAAAAAAAZZ SAMPIIIIIION SIVASSPOR
HERHALDE YANİ

BOUN
23.07.2005, 13:11
Arkadaşlar bu yazıdan çıkarılacak en önemli sonuç şudur; Maalesef biz Sivassporluların da katkılarıyla Sivassporumuz sıradan bir Anadolu takımı gibi gözükmeye başlamıştır. Mesela Sivassporlu olduğunu söyleyen birisine sorduğunuzda size Sivastan başka tuttuğu diğer takımın da adını verecektir. Yani 'efendim ben Sivassporluyum ama Beşiktaşlıyım da.', veya 'Ben hem fenerliyim hem Sivassporluyum.' Ne yazık ki bu liste böyle uzayıp gidiyor. Sonuç olarakta yukarıdaki yazar gibi Sivasspor'a dışarıdan bakanlar Sivasspor'un yerli yerinde oturmuş bir taraftar kitlesinin olmadığını söylemeye devam edeceklerdir. Bu kötü imajımızı silmek için yapacağımız şey şudur. ARTIK KAFAMIZDA, GÖNLÜMÜZDE, İÇİMİZDE, DIŞIMIZDA HERYERDE HER ZAMAN SADE VE SADECE SİVASSPOR var diyebilmek gereklidir.

kangalli58yasin
23.07.2005, 13:15
BIZ LIGDE YÜZDE YÜZ KALIRIZ AH BEN BURAYA YAZIYORUM BENIM KANIM KIRMIZI VÜCÜDUM BEYAZ (eh en coku kara ama yinede)
YANI TEK SIVASSPORLUYUM

alper58
23.07.2005, 13:49
Arkadaşlar bu yazıdan çıkarılacak en önemli sonuç şudur; Maalesef biz Sivassporluların da katkılarıyla Sivassporumuz sıradan bir Anadolu takımı gibi gözükmeye başlamıştır. Mesela Sivassporlu olduğunu söyleyen birisine sorduğunuzda size Sivastan başka tuttuğu diğer takımın da adını verecektir. Yani 'efendim ben Sivassporluyum ama Beşiktaşlıyım da.', veya 'Ben hem fenerliyim hem Sivassporluyum.' Ne yazık ki bu liste böyle uzayıp gidiyor. Sonuç olarakta yukarıdaki yazar gibi Sivasspor'a dışarıdan bakanlar Sivasspor'un yerli yerinde oturmuş bir taraftar kitlesinin olmadığını söylemeye devam edeceklerdir. Bu kötü imajımızı silmek için yapacağımız şey şudur. ARTIK KAFAMIZDA, GÖNLÜMÜZDE, İÇİMİZDE, DIŞIMIZDA HERYERDE HER ZAMAN SADE VE SADECE SİVASSPOR var diyebilmek gereklidir.

AYNEN KATILIYORUM...

5841
23.07.2005, 15:03
BASINDA MEDYADA SIVSASPOR HAKINDA SADE SOYLEYIP GECECEKLER.ANCAK MEDYA VEYA BASINDA GUNDEMDE KALABILMEK İÇİN SİVASSPORUN BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMASI LAGZIM BU BIZ TARAFTARLARA COK BUYUK ROL DUŞMEKTEDIR.DESTEK DESTEK YALNIZ LAFLA DEYIL. BUNU BAŞARACAGIMIZA EMINIM

1967 dernek serkan20
23.07.2005, 15:29
kimse merak etmesin artık sivas kendini 4 küçüklere hissettirecektir
ve istanbulda 3 küçüklerle oynadığımızda onlar bile sivas taraftarına şaşıracaklardır
her zaman her yerde en büyük sivasspor

kangalli58yasin
23.07.2005, 15:33
BIZDEN DAHA COK TARAFTAR YOK HEMDE BIZ KÖTÜ TARAFTAR DEGILIZ
ISTE TAKIM
ISTE TARAFTAR
ISTE BASKAN :wink: :!:

serhankaburcuk
24.07.2005, 18:13

Gardaş biz zaten öyleyiz...Ama söylediklerine bende katılıyorum...Gerçektende Bazı Sivaslı olduğunu söyleyen arkadaşlar var..Yok ben İşte Fenerbahçeliyimde Hemde Sivassporluyum Yok öyle bişey Artık 4 Büyük devri bitti...Şimdi tek büyük var o da SİVASSPOR...Arkadaşlar ya Sivassporu tutun yada hiç tutmayın...

kangalli58yasin
24.07.2005, 18:16
AYNEN KATILIYORUM KIM SIVASLIYSA O SIVASSPORU TUTACAKTIR :?

CÜSSKB-Aynur
25.07.2005, 10:11
Kesinlikle size katılıyorum.

kangalli58yasin
25.07.2005, 10:35
yok FENER YOK GALATA HIC BIRI DAHA TUTULMAYACAK
BIRTEK TAKIM VAR O DA SIVASSPOR VE O TUTULMALI LAZIM :wink:

lezgi
26.07.2005, 02:47
ARTIK VARSA YOKSA SİVASSPOR NE FENERİ NE CİMBOMU NEDE BJK SI EN BÜYÜK SİVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAS