Orijinalini görmek için tıklayınız : SİSTEM DIŞI KAZANDIRDI

CAGLAYAN
09.03.2006, 13:41
http://www.yeniulke.net/images/kose_yazilari/mustafa_ates.gif
Yazar Adı: Mustafa ATES
Yazar İletişim: mustafaates71@mynet.com

SİSTEMİN DIŞINA ÇIKTIK,KAZANDIK.
TOP NERDE İSE GOL ORDA OLUR.
Pazar günü oynanan ve 3-0 kazanılan maçla ilgili şunu söylemek istiyorum.
Bahar tadında galibiyet...
Erciyesspor karşılaşması Sivas’ın sert havasını adeta yumuşattı.Herkeste bir rahatlık bir rahatlık sormayın.Gerginlik kalktı. Üç beş hafta arka arkaya yaşanan stress yerini neşe ve muhabbete bıraktı. Farklı hesaplarla maça başlayan Sivasspor hücum futbolunu tercih edince maçı kısa sürede kopardı.Tipik defans anlayışından takım biraz uzaklaşınca gollerde arka arkaya geldi.Önce savunmayı kontrol altında tutan Sivasspor rakibinin sistemini çözünce filmde burada koptu.Lorant ilk defa Andersonn,Balili ve onları sağ kanattan destekleyen Gökhanla maça başlayarak ben bu maçı kazanacağım sinyali verdi.Ama bütün maçlarda olduğu gibi bu karşılaşmada yine sigortamız defansımız oldu.Sezonun ilk yarısındaki 4-1’lik Diyarbakırspor maçından sonra Sivasspor ilk defa bir maçta 3 gol atma başarısını sergiledi.Lorant alışılagelmiş futbol sisteminin dışına biraz çıkınca Erciyesspor’un yapacağı hiçbir şey kalmadı.Kısacası futbolda sistem şudur.Top nerde ise gol orda olur.Maçın genelinde Futbol topu Erciyesspor kalesi önünde çok gezdi durdu ve gollerde bu kalede oldu.
TRİBÜNLER ÇOK GÜZELDİ.
Kayseri Erciyes karşılaşmasından bir gün önce son antremanı 4 Eylül Stadyumunda izlemiştim.Başkan Otyakmaz’la bir gün sonra oynanacak karşılaşma için taraftara mesajınız var mı?Lorant’ın taraftarlarla ilgili stadı dolduramıyorlar sitemini ilettiğim zaman Başkan Otyakmaz bana ,” taraftarlarımız inşallah yarın büyük bir ilgi göstererek Lorantı mahçup eder demiş ve sloganı belirlemişti.”Burası 4 eylül burda küfür yok.”
Bana göre de taraftarımız 12 bin kişilik stadyumu doldurarak biz işte buyuz mesajı verdiler.Tribünlerin her yeri güzeldi.Birde hep birlikte uyumlu tezahürahat yapabilmeyi öğrensek karşılaşmalar inanın tadından yenmez olur.Kale arkasında yeniçeriler ve çılgınlar58,maratonda 1967’liler,kapalı tribünün solundaki açıkta yeni kurulan Gardaşlar taraftarlar gurubu 90 dakika takımlarına destek verdiler.Tek kelime destek şahane idi ve hiçbir çirkin tezahürahat ve küfür çıkmadı.Hep böyle olun.Böyle daha güzelsiniz.
HAKEM İYİ İDARE ETTİ.
Üst üste oynadığı ve en son Trabzonspordaki karşılaşması dahil hakemlerin gazabına uğrayan Sivasspor bu karşılaşmada hakem hatası görmedi.Hakem Tolga Özkalfa bizim içinde Kayseri Erciyes spor içinde skoru değiştirecek taraflı bir karar vermedi.Hep böyle olsunlar.Tolga Özkalfa sınıfı geçti.
SİVASSPORDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ.
Sivasspor son 3 maçtır gol yemiyor,son iki maçında gol atmakta da sıkıntı çekiyordu. Kırmızı-beyazlı takım Erciyessporu üçleyerek o sorunu bir maçlık ta olsa aşmış oldu.Sivasspor Ege’de çok uzakta oynayacağı Denizlispor deplasmanından da gol yemeden dönerse bana göre futbolda ,”defans nasıl yapılır.” konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başlayabilir.Ne dersiniz Lorant’a da ek bir iş çıkar diye düşünüyorum.
EDSON KEŞKE OYNASAYDI.
İdeal kadromuzu sezonun 24.haftası olmasına rağmen kurduk gibi geliyor.Sakatlıklar,cezalılar ,milli takım maçları falan derken ilk defa alternatifleriyle birlikte sahada bir takım dizilişi gördük.Bu kadroda belki bir kişinin yeri ya değişebilir yada değişmez ama .Ama bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim.Sivasspor 58. dakikada 3-0 öne geçiyor.Bütün taraftarlarımız gibi bizde ,”Al hocam şu yeni transferimiz Edsonu diyoruz.” ama bizi dinleyen kim.Sadece bu futbolcu ile ilgili merakımızı giderelim diye ama Alman hoca hemen eski sistemine zaman geçirmeden dönüyor.
Açık konuşalım sizde 3-0 dan sonra bizim gibi yeni transfer Edson’un oynamasını içinizden geçirmediniz mi?

35gürün58
09.03.2006, 15:07
Evet Sn. Ates´e bütünüyle katılıyorum, Edson konusunda da katılıyorum
3-0 dan sonra oynatılabilir ve taraftar da fikir edinebilirdi Edson kunusunda taraftar sitemizde Sn. Bülent Uygun' a çağrıda bulundum, tekrar ediyorum bu futbolcu istediğiniz gibi çıkmadımı ?, takıma uyummu sağlamadı ?, pişmanlık duyulan bir transfermi ?, son dakikada taraftarı yatıştırmak üzere yapılmış bir transfer mi ?... Galatasaray maçında son 10 dakika oynatılıyor, Trabzona götürülmüyor , ve Erciyes karşı 3-0 dan sonra oyuna alınmıyor....bu konularda taraftara bir açıklama yapılması taraftarın hakkı değil mi ? Sn. Uygun bunu özellikle sizden rica ediyorum çünkü bu futbolcunun sizin referansınız ve araştırmanız neticesinde alındığı basında yazıldı... Sevgilerimle..

CÜSSKB-Aynur
09.03.2006, 15:17
Dışardan takımın içyüzünü bilemiyoruz. İlk 11 de oynayan futbolcuların seviyesinde görülmediği için oynatılmıyor olabilir, fizik-kondisyon açısından veya takdiksel açıdan yeterli seviyeye geldiği zaman hocamız değerlendirecektir. Şu anki oynattığı kadro uyum açısından üst seviyedeyse takımı bozmak istemeyebilir.

casus84
09.03.2006, 15:30
Mustafa bey çok doğru söylemiş.Gerçektende kendi sistemimiz dışına çıktık ve kazandık.Defansif oynasaydık 3-0 kazanamazdık.

1967_DERNEK_10UR
09.03.2006, 19:34
DEMEK OLUYOR Kİ YİĞİDO EKOLÜ BİZİ BOZANBİR SİSTEM..EDSON KONUSUNDA BENDE HEM FİKİRİM..GS MAÇINDA 10 DAKİKA FALAN TOP OYNADI FENA DEĞİLDİ..BİZ TARBZONSPOR MAÇINDA OYNAMASINI BEKLİYORDUK AMA OYNAMADI..ERCİYES MAÇINDA OYNAR DEDİK YİNE OYNAMADI..60 DAKİKA DA MAÇ 3-0 OLMUŞTU NİE SAHAYA SÜRMEDİ LORANT EDSONU ANLAMADIK..