Orijinalini görmek için tıklayınız : Haftaya damgayı hakemler vurdu !..

RüStü ElmaS
20.03.2006, 14:34
http://www.sivasspor.com/images/stories/food/serhathakan1.jpg
Yazar Adı: Serhat Zafer (Ajansspor)

Yazılarımda mümkün olduğu kadar hakemler hakkında yorum yapmamaya çalışsam da yaşanan gelişmeler inanın beni adeta bu yöne doğru itiyor. Dün izlediğim spor programlarında da yorumların birçoğunun hakemler üzerine olduğunu gördüm.

Turkcell Süper Ligi’nin 26. haftasında oynanan birkaç maçta haftaya damgasını vuran yine hakemler oldu. Yazılarımda mümkün olduğu kadar hakemler hakkında yorum yapmamaya çalışsam da yaşanan gelişmeler inanın beni adeta bu yöne doğru itiyor. Dün izlediğim spor programlarında da yorumların birçoğunun hakemler üzerine olduğunu gördüm.

İzlediğim 2 müsabakanın hakemleri hakkında yorumda bulunacağım.

4 Eylül Stadyumu’nda oynanan Sivasspor-Gençlerbirliği maçını, bu sezon Turkcell Süper Ligi’nde ismini çok az duyduğumuz Çetin Maksut Sarıgül ve yardımcıları Serkan Gençerler ve Hakan Gökbilgin yönetti. Maçın ilk yarısındaki hakem yönetimi 90 dakika devam etseydi inanın maç “karakolda biterdi!” Sarıgül’ün hatalı kararlarına her iki takımın futbolcularının da gerginlikleri eklenince hararetli dakikalar yaşandı. Gençlerbirliği takımından birkaç oyuncunun yaptığı sert hareketleri cezalandırmayan Çetin Maksut Sarıgül, Sivassporlu futbolcuların da gerilmesini sağladı. Müsabakanın 4. hakeminin ise Sivasspor Yedek Kulübesi önünde Teknik Direktör Werner Lorant’ın başından ayrılmayarak, hatta zaman zaman önüne geçerek maçı izlemesini dahi engellemesi tribünde bulunan futbolseverleri de kızdırdı.

Yardımcıları ile Sarıgül’ün verdiği kararlarında birbiri ile uyuşmaması kötü bir hakem yönetimin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Sivasspor ve Gençlerbirliği’nin vasatın biraz üzerinde bir futbol sergilediği maçta attığı iki gole karşılık kalesinde bir gol gören Yiğidolar sahanın galibi oldu. Anderson ve Sergio gibi iki önemli futbolcudan yoksun olarak sahaya çıkan Sivasspor, Gençlerbirliği maçından aldığı 3 puanla puanını 34’e yükseltti.

Sivasspor-Gençlerbirliği ile ilgili görüşlerimi burada noktalarken yine hakem faciası ile dolu Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçına da kısaca değinmek istiyorum. Kayseri Erciyessporlu Devran’ın kale çizgisi içerisindeki smacını göremeyen hakem Zafer Önder İpek, Hakan Şükür ve Hasan Kabze’nin attığı o 2 gole dua etsin.

Bu hafta ligdeki diğer karşılaşmalarda da hakem yönetiminden başta futbolcular olmak üzere pek çok kişinin muzdarip olduğunu öğrendim.

Türk futbolundan bir çok kişi ekmek yiyor. Hakemlerde bu camianın içerisinde yer alıyor. O yüzden ilgili ve yetkili birimler biraz daha dikkat!

şampiyon71
20.03.2006, 14:40
Çetin Sarıgül iyi idi(??????)ama sertliklere çok göz yumdu.Biz bu karşılaşmada bana göre hakemide yendik.
Gençlerbriliği + Hakem Çetin Sarıgül.
maçın 4 hakemide tam görev adamıydı.
Lorantla göz göze gelmelerinbi hiç unutmam .Adam tam karizmaaaa yaaaaaa

puar
20.03.2006, 14:49
bence hakem macı resmen katletti bence attıkları gol de gol değildi...Allahtan macı aldık yoksa hesabını veremezdi..

ElbeyLi58
20.03.2006, 14:54
bence hakem macı resmen katletti bence attıkları gol de gol değildi...Allahtan macı aldık yoksa hesabını veremezdi..
Genclerin Golü Gool´dü ben gördüm ;)

1967_DERNEK_10UR
20.03.2006, 15:05
BİR DE HAKEMLERE KAMU GÖREVLİSİ SIFATI VERİLMEYE ÇALIŞILIYOR..BU KADAR DA KORUNMAZ Kİ BU KADAR ART NİYETLİHAKEM VAR KEN.