Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor ve hakem hataları

RüStü ElmaS
22.03.2006, 14:33
http://www.sivasspor.com/images//abdullah_yigit.jpg

Yazar adı: Abdullah YİĞİT (Hürdoğan)

Sivasspor'un son oynadığı ve 2-1 yendiği Gençlerbirliği maçında yaşanan hakem hatalarının ardından sezon başından bu yana Sivasspor'un hakem yanlışları yüzünden kaç puan kaybettiğini merak ettim ve bu konu üzerine küçük bir araştırma yaptım.Bazı maçlarda " Acaba biz olaylara duygusal mı yaklaşıyoruz?" diye düşünüyorum, ama Sivas'la ilgisi olmayan hakem hocaları ve yazarlarda aynı şeyleri söyleyip yazıyor.Bakın şimdi sezon başından bu yana Sivasspor hakem hataları yüzünden hangi maçlarda puan kaybetti veya hakeme rağmen maç kazandı.

Bu yazacaklarım benim değil, Fanatik gazetesinde haftalık hakem değerlendirmesi yapan eski hakemlerden Serdar Çakır görüşleri.Ligin 3. haftası Sivasspor'un Samsunspor'u deplasmanda 2-1 yendiği maçta hakem Yılnur Önen, Serkan'ın kendini atmasına sarı kart göstereceğine, penaltı noktasını gösterdi.

Ligin 5. haftasında, Sivasspor'un Trabzonspor'la İstanbul Olimpiyat stadında oynadığı maçta Sergio kafa ile gol atıyor, hakem Serdar Tatlı " elle attın" diyerek golü iptal ediyor, sonra yardımcı hakem Alpaslan Dedeş'in uyarısıyla gol geçerli sayılıyor.( Gerçi Serdar Tatlı maçtan sonra hata yaptığını açıklayıp en azından art niyetli olmadığını göstermişti) 15. haftada Kayseri'de oynadığımız ve 2-2 biten Kayserispor maçında Petkoviç'e yaptığı harekete kırmızı kart verip, daha sonrada 3 maç ceza verilmesi. Hakem Kuddusi Müftüoğlu belki kırmızı kartta haklıydı ama daha sonra verilen üç maçlık ceza çok çok abartılıydı. 16. hafta Sivas'ta oynanan Sivasspor-Konya maçında Erol Ersoy, bütün takdir haklarını rakipten yana kullanıp, adeta Konyaspor'un 12. adamı gibi maç yönetip,rakip takımın puan alması için elinden geleni yapmıştı. 17. haftada Sivas'ta oynanan Ankaragücü maçında hakem M.Fatih Gökçe Sivasspor'un attığı nizami golü iptal edip, birde bariz penaltı vermemişti. Bununlada yetinmeyen hakem Ankaragüçlü İsmet'e doğrudan kırmızı kırmızı kart yerine 2. sarı karttan atmıştı. 19. haftada Yozgat'ta oynanan Samsunspor maçında hakem Yılnur Önen Samsunspor'lu Muhammed Şeker'in direkt Sivaslı oyuncuya ceza sahasında yaptığı hareketi es geçmişti. 22. Haftadaki Trabzon-Sivasspor maçında hakem M.Fatih Gökçe, Trabzonspor'lu futbolculara göstermesi gereken en az 3 kırmızı kartı göstermemişti. 25. haftada yani geçen hafta hakem Çetin Sarıgül, Sivasspor'un attığı bariz golü ofsayıt diye iptal etti. Ayrıca Eren'in Balili'ye yaptığı kırmızı kartlık hareketide sarı kartla geçirdi.Şimdi bütün bu hakem hatalarını üst üste koyduğumuz zaman Sivasspor'un en az 7 puanı gasp edilmiş oluyor. Yani eğer Sivasspor maçlarında hakemler adil olsaydı şimdi 34 değil, 41 puanımız olacaktı.

Dün telefonla görüştüğüm Sivasspor menajeri Bülent Uygun'a " Hakem hataları hep mi Sivasspor'a tesadüf ediyor? Sivasspor olarak MHK'yi uyaracakmısınız?" şeklindeki soruma Uygun " Biz Mustafa Çulcu'ya güveniyoruz, inşallah düzelecek" cevabını verdi. Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlamasın!.

CÜSSKB-Aynur
22.03.2006, 15:29
Hakemlerin özellikle 4 büyüklere karşı kayırmacı tutumlarından sanırım tüm anadolu takımları şikayetçi. Bütün tv. kanallarındaki spor otoriteleride aynı görüşte birleşiyor ama yakın vadede çözümü zor görünüyor.

bugrakova
22.03.2006, 15:49
anadolu takımlarını ayrı bir lig yapsınlar o zman 4 büyüklerde bir oynasın hakemleride değiştirelim...

yerliturkuaz
22.03.2006, 15:52
hakem hatalri birazda sivassporun gucsuzlugunden kaynaklaniyor lobi faliyetlerinde bulunsak biraz bakin ondan sonra neler oluyor

FATIMA
22.03.2006, 16:00
Ben asıl bugün ki karşılaşmayı merak ediyorum bakalım hakem bugün ne yapacak???:D:D:D (galatasaray-fenerbahçe karşılaşması yada meydan muharebesi diyelim:D)

GuNaY
22.03.2006, 16:34
Ben asıl bugün ki karşılaşmayı merak ediyorum bakalım hakem bugün ne yapacak???:D:D:D (galatasaray-fenerbahçe karşılaşması yada meydan muharebesi diyelim:D)
Bize yapılan yanlışlarla ne alakası varki???
Netice o maçı bir hafta gündemde tutacaklar, sorun zaten bizdeki hataların gündeme gelmemesi!!!

FATIMA
22.03.2006, 17:27
Bize yapılan yanlışlarla ne alakası varki???
Netice o maçı bir hafta gündemde tutacaklar, sorun zaten bizdeki hataların gündeme gelmemesi!!!

Bende onu diyorum zaten GS-FB ye talih bize kör salihmi olacak yine???Bu haftaki bariz hakem hataları bu maçta nasıl ortaya çıkacak...Bu sefer düdükler gereksiz yerlerde çalacakmıı??yada verilmesi gereken kartlar hakemin cebine yapışıp kalacakmı??hakem kime sırtını yaslar sizce?işte o muallakta!!!!:D:D:Dişi çok zor hakemin bu defa karşısında suskun bir taraftar ve yılmış bir yönetim olmayacağından eminim...bence bu maçı iyi izleyelim bakalım nasıl davranmamız gerekiyor ki haklarımız gasp edilmesin......(sivassporlu taraftarlar olarak);)

brave_heart58
22.03.2006, 17:36
yaw sanki bu yeni bişey mi?türk hakemlerinin her zamanki hali yani kısacası parayı veren düdüğü çaldıttırıyo...

aciyurt
23.03.2006, 09:02
Gençlerbirliği maçının üzerinden günler geçti ama, Gençlerbirliği camiası bu yenilgiyi fazlasıyla kafaya takmış olacak ki, durup durup gündeme getiriyor. Getiriyorlarda getirmesine biraz komik duruma düşüyorlar haberleri yok! Pazartesi günü, yani maçtan bir gün sonra Gençlerbirliği menajeri Anadolu ajansına yaptığı açıklamada, Sivasspor’la oynadıkları ve kaybettikleri maçın tek sebebini hakem olarak ifade etmişti. Maçtan hemen sonra yapılan bir açıklama olduğu için “Sıcağı sıcağına yapılan bir açıklama, biraz daha zaman geçip gerçekleri gördükleri zaman hakemin Sivasspor’un lehine mi, yoksa alehine mi çalıştığını anlarlar” diye bekledik.

Maçtan iki gün sonra Teknik direktörleri dün de bazı futbolcular yine aynı şekilde açıklamalar yaparak, yenilgiyi maçın hakemine ihale etmişler. Zannediyorum, bu maça giden veya televizyondan izleyenler Gençlerbirliği teknik heyeti ve futbolcularının bu şekildeki açıkmalarından sonra “Bunlar maçı neresiyle izledi acaba?” kendi kendilerine sormuşlardır herhalde! Sahi o maçta hakem kimin ofsayt olmayan golünü itpat etmişti? Hangi takım futbolcusu, rakibine arkadan girip kırmızı kart yerine sarı kart görmüştü? Gençlerbirliği cephesi dua etsinki, Sivasspor’a ön yargıyla yaklaşan hakemlerle maç oynadı. Eğer gerçekten dürst ve adil maç yöneten bir hakem olsaydı Gençlerbirliği maçı 10 kişi tamamlar,skorda 2-1 değil 3-1 olurdu.

Bunlar ya hakem hatası görmemiş,yada kaybetmenin acısıyla ne söylediklerini bilmiyorlar. Eğer bu hakem, aynı şekilde başka bir şehirde maç yönetseydi,maçın bitiş düdüğünü zor çalardı. Hazır yeri gelmişken Yiğidoları yürekten tebrik etmek istiyorum. Takımının kazanacağına inanmış bir taraftar topluluğu önünde bu hataların yapılması ve bu hatalarında direkt sonucu etkilemesi karşısında her ftbol taraftarı Sivasspor taraftarı kadar hoşgörülü olamaz.

Sivasspor’un attığı ancak sayılmayan golünün geçerli olduğunu,Gençlerbirliği futbolcusunun Balili’ye arkadan yaptığı müdahaleninde tartışmasız kırmızı kart olduğunu sadece biz Sivaslılar söylemiyor. İzlediğim bütün televizyon yorumcularıyla,bu maçla ilgili yazı yazan ve Sivaslı olmayan herkes aynı şeyleri söyledi.

Belki Gençlerbirliği maçın hakeminden Hakkı’nın 35 metreden attığı golü “Bu kadar uzak mesafeden gol olurmu?” diye iptal etmesini bekliyordu, onu yapmadığı içinde eleştirmiş olabilirler. Bundan sonra aklımızda bulunsun,Gençlerbirliği ile oynadığımız maçlarda uzaktan gol atmayacağız, arkadan bizim futbolcularımıza sert girdikleri zaman, hakeme gidip sarı kart dahi göstermemesini rica edeceğiz!

Peki yine yenilirlerse ne mazeret gösterecekler? Vallahi onu bende merak ediyorum, herhalde bir şeyler bulurlar.

Abdullah YİĞİT