Orijinalini görmek için tıklayınız : SÜLEYMAN KÖSE ILE RÖPORTAJ

SivasSpor.Com
13.06.2006, 00:04
http://www.sivasspor.com/images/stories/KoseRop%20(1).JPG

Sivasspor Yönetim Kurulu Üyemiz, Sivas’ lı olmakla her zaman gurur duyduğunu belirten, Sivas’a hizmeti kendisine görev sayan, başarılarıyla, Sivas’ lı hemşerilerimize istihdam yaratmasıyla gurur duyduğumuz ve tam bir Sivasspor aşığı olan, değerli hemşerimiz Sayın, Süleyman KÖSE ile yaptığımız Röportajı veriyoruz.

Sayın Süleyman KÖSE öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

Süleyman KÖSE: 1968 Sivas Yıldızeli doğumluyum. 12 yaşıma kadar Sivas’ta kaldım daha sonra ailemle beraber İstanbul’a taşındık. İstanbul’da Lokantalarda komilikle başladığım iş hayatımda, şu an 5 restoran cafe sahibi bir işadamıyım Chocolate – Nişantaşı merkez (Cafe) , Chocolate – Bahçeşehir, Chocolate – Kartalkaya, Chocolate – Kalamış Şube (Cafe) ve Yemek Odası – Sirkeci (restoran). İşime çok önem veren temiz, titiz ve prensipli bir insanım. Mesleğimi çok seviyorum işin püf noktası da bu. Bu sayede başarılı olduğuma inanıyorum. Eşim Aylin hanıma ve Sivasspor'a aşığım. İki de çocuğum var Berke (13) ve Süay (5)

http://www.sivasspor.com/images/stories/KoseRop%20(3).JPG

38 yıllık rüyayı gerçekleştiren bir yönetimde görev aldınız. Çok gurur verici bir olay olmalı bu sizin açınızdan. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?
S.K: Bu olay bana Allah'ın bir lütfu. Hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi Sivasspor'a hizmet etmek. Hep iyi bir işim iyi bir evliğim olsun diye dua ederdim Allah'a. Birde Sivasspor'a hizmet için. 8 sene önce bir tesadüf sonucu sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz’la tanıştım. O zamandan beri kendisine Sivasspor'a hizmet arzumu dile getiriyordum. O da sağ olsun Sivasspor'umuza başkan olunca bu arzumu yerine getirdi ve beni yönetime aldı. Yönetimimizin Başta başkanımız olmak üzere gerçekten çok değerli ve Sivas aşığı insanlardan oluşmakta. Böyle bir kadro olunca başarıda arkasından geliyor. Önce Allah'a sonrada başkanımıza bana herkese nasip olmayacak böyle bir olayı yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Sivasspor bu sezon süper lige muhteşem bir başlangıç yaptı bu form grafiği önümüzdeki sezonda sürer mi sizce ??

S.K: Aslında çok enteresan bir durum bu. Sanki bir önceki sezonun kopyasını yaşadık. Geçen senede İsmail hoca, futbolcular ve yönetim olarak tam bir uyum içindeydik. Bu senede Lorant’la aynı uyumu yakaladık. Biz süper lige başlarken başkanımız Mecnun Otyakmaz’ın slogan haline getirdiği bir duyguyu paylaşıyorduk. Asla Sivasspor'un ligden düşmemeye oynamayacağını ilk 10 içinde olacağını söylüyorduk. Önümüzdeki sezonda yeni hocamız Carol Pecze ile başarılarımızı devam ettireceğimize inanıyorum

http://www.sivasspor.com/images/stories/KoseRop%20(4).JPG

Transfer konusunda bir gelişme var mı??

S.K: Sonuçta teknik heyetimizin karar vereceği bir konu bu. Teknik ekibimizin bizden ne talebi olursa bizde imkânlarımıza göre harekete geçeriz. Biz ayakları yere basan, bütçemize göre hareket eden bir yönetimiz.

Sivasspor’umuzun bu sene ve önümüzdeki seneler için hedefleri nelerdir ?

S.K: Başkanımızın geçen sene bir hedef koymuştu. Chelsea’yi Sivas'a getireceğiz demişti. Bu arada hep Başkanımızdan bahsediyorum ama gerçekten Sayın Mecnun Otyakmaz Sivasspor için büyük bir şanstır. Kendisi Futbolun içinden gelen bu işi çok iyi bilen birisi. Bizler de yönetim olarak kendisini örnek alıyor, başkanımız bir yapıyorsa biz beş yapmaya çalışıyoruz. Başkanımızın önderliğinde Sivas'ı layık olduğu yerlere getireceğimize inanıyorum. Amacımız altyapısı ile, tesisleri ile ve idari yapısı ile örnek olacak, kendi gelirleri ile ayakta kalacak kişilerden bağımsız bir Sivasspor oluşturmak. Bu hedefimizde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Belediye başkanımızda buradan tekrar teşekkür ederim.

Yönetici olarak unutamadığınız bir maç var mı ?

S.K: 2. lig A kategorisinde Sivas'ta oynanan Vestel Manisa maçı. O maçta çok heyecanlanmıştım. Hatta bir ara Kapalıda Futbolu Gökhan Bozkaya ile birlikte tribünlere amigoluk bile yaptık. Birde yine aynı sezon Malatya’da oynadığımız 9 kişi ile Elazığspor'u 1-0 yendiğimiz maç var bu maçlar unutamadığım maçlardır.

www.sivasspor.com sitemizi nasıl buluyorsunuz ?

S.K: Ben bu sitenin en eski üyelerindenim. Yanılmıyorsam 4.000 veya 4.500 üyelerinden biriyim. Her gün işe geldikten sonra öncelikle gazeteleri okurum daha sonra ilk işim www.sivasspor.com a girmek oluyor. Haberleri forumları okuyorum. Öğleden sonraları ve akşamları da siteyi gün içinde 3–4 kere mutlaka ziyaret ediyorum. Ama işim gereği gece 3 kadar çalıştığım için siteye en çok gece 3 ten sonra giriyorum. Yani anlayacağınız Gece Kuşlarından biride benim :)

Sitemizden beklentileriniz nelerdir?

S.K: Sitenizi içerik olarak oldukça beğeniyorum. Oldukça aktif bir site. Sitede Sivas'la ilgili daha geniş haberlere de yer vermenizi istiyorum. İstanbul’da yaşayan bir Sivaslı olarak Sivas’taki olayları ve havayı merak ediyoruz. Spor haricinde de Sivas’taki olaylardan haberdar olursak daha iyi olur diye düşünüyorum. Birde sitedeki taraftar potansiyelini harekete geçirecek etkinliklere biraz daha ağırlık verilmeli. Mesela sporla ilgili yarışmalar oyunlar daha da zenginleştirilebilir.

http://www.sivasspor.com/images/stories/KoseRop%20.JPG

Yönetim olarak taraftarlardan beklentileriniz nelerdir?

S.K: Öncelikle hemşerilerimizin hepsine büyük saygı duyuyorum ama, üzülerek itiraf ediyorum ki henüz taraftar olamadık sadece seyirciyiz. İkinci lig taraftarlığını üzerimizden atamadık. Yarın stadımıza iyi taraftar gurubu olan takımlar gelip 500 kişi bizim stadı susturdukları zaman taraftarlık nasıl olur öğreneceğiz. Yönetim olarak beklentimiz Sivas'a gelecek deplasman takımlarının sahaya çıktıkları zaman ürkecekleri ve maç esnasında tezahürattan boğulacakları bir taraftar kitlesinin oluşması. Bunun içinde Sivas'taki mevcut taraftarların tek çatı altında toplanması gerekir. Ancak bu sayede etkili bir taraftar kitlesi oluşturulabilir.

http://www.sivasspor.com/images/stories/KoseRop.jpg

Son olarak aşağıdaki kelimeler sizin için neyi ifade ediyor, birer cümle ile söyleyebilir misiniz?

• Mecnun OTYAKMAZ; En büyük başkan, Ulu Yiğido
• Werner LORANT; Kurnaz hoca, İşbilir
• Sivasspor; Her şeyden büyük ve özel
• Şampiyonluk; En kısa sürede ulaşılacak hedef
• Yiğido; Soğuk iklimin sıcak ve mert insanı
• Kırmızı-Beyaz; Renklerimiz, Aşkımız

Röportaj: Ismail Hakki Timucin (Gakgo58)

PARTNER58AHMET
13.06.2006, 00:51
SÜLEYMAN KÖSE BEYİN YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI VE SİVASA VERMİŞ OLDUĞU HİZMETLERDEN DOLAYI KENDİSİNE TEŞEKÜR EDERİM İŞ HAYATINDA BAŞARILAR DİLERİM İNŞALLAH BU BAŞARILARI VE HİZMETLARİ SONSUZA DENK SÜRER ALLAH BOL HELAL KAZANÇLAR NASİP ETSİN

aykut-akay
13.06.2006, 01:13
sivasa hizmet verenlere kalbi gönülden sevgiler

GuNaY
13.06.2006, 03:56
Başkanımıza Sivas ve Sivasspor için çalışmalarından, sorulara gayet içtenlikle cevap verdiği için teşekkür ederim..
Bu yönetim uzun yıllar bu birliktelikle güzel işler yapacaktır...

HakkıTİMUÇİN
13.06.2006, 08:35
Süleyman bey inanılmaz derecede canayakın bir insan. Tanışmamız çok eski olmamasına rağmen, onun yanında kendinizi çok rahat hissediyorsunuz. tanıdığım en ateşli Sivaslı ve Sivassporludan biri. Kırmızı-beyazı ve üç yıldızı kalbine kazımış bir sivas aşığı.

kendisine sitemize verdiği röportajdan ve misafirpeverliğinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim Eminönünde Ticaret odasının yanındaki sahibi olduğu YEMEK ODASI lokantasının yemekleri harikulade. Tadına bakmayanların çok şey kaybedeceğini düşünüyorum

Etem-Murat
13.06.2006, 10:09
Sivasa hizmet eden tüm sivaslı iş adamlarına teşekkürler ederim

gokbora
13.06.2006, 11:11
Sivasspor Yönetim Kurulu Üyemiz, Sivas’ lı olmakla her zaman gurur duyduğunu belirten, Sivas’a hizmeti kendisine görev sayan, başarılarıyla, Sivas’ lı hemşerilerimize istihdam yaratmasıyla gurur duyduğumuz ve tam bir Sivasspor aşığı olan, değerli hemşerimiz Sayın, Süleyman KÖSE ile yaptığımız Röportajı veriyoruz.

Sayın Süleyman KÖSE öncelikle biraz kendinizden bahseder misiniz?

Süleyman KÖSE: 1968 Sivas Yıldızeli doğumluyum. 12 yaşıma kadar Sivas’ta kaldım daha sonra ailemle beraber İstanbul’a taşındık. İstanbul’da Lokantalarda komilikle başladığım iş hayatımda, şu an 5 restoran cafe sahibi bir işadamıyım Chocolate – Nişantaşı merkez (Cafe) , Chocolate – Bahçeşehir, Chocolate – Kartalkaya, Chocolate – Kalamış Şube (Cafe) ve Yemek Odası – Sirkeci (restoran). İşime çok önem veren temiz, titiz ve prensipli bir insanım. Mesleğimi çok seviyorum işin püf noktası da bu. Bu sayede başarılı olduğuma inanıyorum. Eşim Aylin hanıma ve Sivasspor'a aşığım. İki de çocuğum var Berke (13) ve Süay (5)

38 yıllık rüyayı gerçekleştiren bir yönetimde görev aldınız. Çok gurur verici bir olay olmalı bu sizin açınızdan. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

S.K: Bu olay bana Allah'ın bir lütfu. Hayatta en çok istediğim şeylerden biriydi Sivasspor'a hizmet etmek. Hep iyi bir işim iyi bir evliğim olsun diye dua ederdim Allah'a. Birde Sivasspor'a hizmet için. 8 sene önce bir tesadüf sonucu sayın başkanımız Mecnun Otyakmaz’la tanıştım. O zamandan beri kendisine Sivasspor'a hizmet arzumu dile getiriyordum. O da sağ olsun Sivasspor'umuza başkan olunca bu arzumu yerine getirdi ve beni yönetime aldı. Yönetimimizin Başta başkanımız olmak üzere gerçekten çok değerli ve Sivas aşığı insanlardan oluşmakta. Böyle bir kadro olunca başarıda arkasından geliyor. Önce Allah'a sonrada başkanımıza bana herkese nasip olmayacak böyle bir olayı yaşattıkları için teşekkür ediyorum.

Sivasspor bu sezon süper lige muhteşem bir başlangıç yaptı bu form grafiği önümüzdeki sezonda sürer mi sizce ??

S.K: Aslında çok enteresan bir durum bu. Sanki bir önceki sezonun kopyasını yaşadık. Geçen senede İsmail hoca, futbolcular ve yönetim olarak tam bir uyum içindeydik. Bu senede Lorant’la aynı uyumu yakaladık. Biz süper lige başlarken başkanımız Mecnun Otyakmaz’ın slogan haline getirdiği bir duyguyu paylaşıyorduk. Asla Sivasspor'un ligden düşmemeye oynamayacağını ilk 10 içinde olacağını söylüyorduk. Önümüzdeki sezonda yeni hocamız Carol Pecze ile başarılarımızı devam ettireceğimize inanıyorum

Transfer konusunda bir gelişme var mı??

S.K: Sonuçta teknik heyetimizin karar vereceği bir konu bu. Teknik ekibimizin bizden ne talebi olursa bizde imkânlarımıza göre harekete geçeriz. Biz ayakları yere basan, bütçemize göre hareket eden bir yönetimiz.

Sivasspor’umuzun bu sene ve önümüzdeki seneler için hedefleri nelerdir ?

S.K: Başkanımızın geçen sene bir hedef koymuştu. Chelsea’yi Sivas'a getireceğiz demişti. Bu arada hep Başkanımızdan bahsediyorum ama gerçekten Sayın Mecnun Otyakmaz Sivasspor için büyük bir şanstır. Kendisi Futbolun içinden gelen bu işi çok iyi bilen birisi. Bizler de yönetim olarak kendisini örnek alıyor, başkanımız bir yapıyorsa biz beş yapmaya çalışıyoruz. Başkanımızın önderliğinde Sivas'ı layık olduğu yerlere getireceğimize inanıyorum. Amacımız altyapısı ile, tesisleri ile ve idari yapısı ile örnek olacak, kendi gelirleri ile ayakta kalacak kişilerden bağımsız bir Sivasspor oluşturmak. Bu hedefimizde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve Belediye başkanımızda buradan tekrar teşekkür ederim.

Yönetici olarak unutamadığınız bir maç var mı ?

S.K: 2. lig A kategorisinde Sivas'ta oynanan Vestel Manisa maçı. O maçta çok heyecanlanmıştım. Hatta bir ara Kapalıda Futbolu Gökhan Bozkaya ile birlikte tribünlere amigoluk bile yaptık. Birde yine aynı sezon Malatya’da oynadığımız 9 kişi ile Elazığspor'u 1-0 yendiğimiz maç var bu maçlar unutamadığım maçlardır.

S.K: Ben bu sitenin en eski üyelerindenim. Yanılmıyorsam 4.000 veya 4.500 üyelerinden biriyim. Her gün işe geldikten sonra öncelikle gazeteleri okurum daha sonra ilk işim www.sivasspor.com a girmek oluyor. Haberleri forumları okuyorum. Öğleden sonraları ve akşamları da siteyi gün içinde 3–4 kere mutlaka ziyaret ediyorum. Ama işim gereği gece 3 kadar çalıştığım için siteye en çok gece 3 ten sonra giriyorum. Yani anlayacağınız Gece Kuşlarından biride benim :)

S.K: Sitenizi içerik olarak oldukça beğeniyorum. Oldukça aktif bir site. Sitede Sivas'la ilgili daha geniş haberlere de yer vermenizi istiyorum. İstanbul’da yaşayan bir Sivaslı olarak Sivas’taki olayları ve havayı merak ediyoruz. Spor haricinde de Sivas’taki olaylardan haberdar olursak daha iyi olur diye düşünüyorum. Birde sitedeki taraftar potansiyelini harekete geçirecek etkinliklere biraz daha ağırlık verilmeli. Mesela sporla ilgili yarışmalar oyunlar daha da zenginleştirilebilir.

Yönetim olarak taraftarlardan beklentileriniz nelerdir?

S.K: Öncelikle hemşerilerimizin hepsine büyük saygı duyuyorum ama, üzülerek itiraf ediyorum ki henüz taraftar olamadık sadece seyirciyiz. İkinci lig taraftarlığını üzerimizden atamadık. Yarın stadımıza iyi taraftar gurubu olan takımlar gelip 500 kişi bizim stadı susturdukları zaman taraftarlık nasıl olur öğreneceğiz. Yönetim olarak beklentimiz Sivas'a gelecek deplasman takımlarının sahaya çıktıkları zaman ürkecekleri ve maç esnasında tezahürattan boğulacakları bir taraftar kitlesinin oluşması. Bunun içinde Sivas'taki mevcut taraftarların tek çatı altında toplanması gerekir. Ancak bu sayede etkili bir taraftar kitlesi oluşturulabilir.

Son olarak aşağıdaki kelimeler sizin için neyi ifade ediyor, birer cümle ile söyleyebilir misiniz?

• Mecnun OTYAKMAZ; En büyük başkan, Ulu Yiğido
• Werner LORANT; Kurnaz hoca, İşbilir
• Sivasspor; Her şeyden büyük ve özel
• Şampiyonluk; En kısa sürede ulaşılacak hedef
• Yiğido; Soğuk iklimin sıcak ve mert insanı
• Kırmızı-Beyaz; Renklerimiz, Aşkımız

IFADEYE BAK !!!!!!! ABIIIII
:::::::::::"Soguk iklimin sicak ve mert insani":::::::::::
Helal olsun sana gercek Sivaslim (SÜLEYMAN KÖSE)

CÜSSKB-Aynur
13.06.2006, 14:33
Kendisi İstanbul'da yaşıyor olmasına rağmen özünü ve değerlerini unutmamış, böyle seçkin insanların Sivasspor' u yönetiyor olmasından gurur duyuyoruz.

Geri dönüşü olmayan bir Sivasspor için, Sayın, Süleyman KÖSE gibi insanların desteğine ihtiyacımız var.

HALIL
13.06.2006, 18:37
oncelikle hersey icin sagol cok iyi bir roportaj olmusss bende yildizeliliyim onun gibiii yildizelinin neresinden bilen varsa soylesin

RüStü ElmaS
13.06.2006, 22:44
Süleyman beyle tanıştığımızda kendisi çok cana yakın ve sıcak kanlı hareketleriyle dikkatimi çekti. Adeta tam bir Sivas aşıği biri.
Kendisiyle çok rahat bir şekilde sohbet etme imkanı bulabildik.

Bizlere göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı kendisine tekrar teşekkür ediyorum.

Bu güzel röportajı hazırlayan Gagko arkadaşımızada teşekkür ederim.

Güner
14.06.2006, 05:02
İsmail beye röportajından dolayı teşekkür ediyorum. Güzel bir röportaj olmuş.

Sayın Süleyman beyin unutamadığı Sivas-Elazığ maçını bende unutamıyorum gerçekten unutulmayacak bir maç. SivasSpor'a ve Sitemize göstermiş olduğu ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

S.K: Sitedeki taraftar potansiyelini harekete geçirecek etkinliklere biraz daha ağırlık verilmeli. Mesela sporla ilgili yarışmalar oyunlar daha da zenginleştirilebilir.

Şuanda spor ile ilgili olarak sitemizde sadece SKOR TAHMİN YARIŞMASI bulunmaktadır. Yarışma düzenlemek için henüz tam anlamıyla altyapıyı oluşturamadık. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Planlamış olduğumuz çeşitli yarışmalar var ancak şuan devam etmekte olan yarışmamızı uygun bir altyapıya oturttuğumuz zaman yeni yarışmalarımızı da devreye sokacağız.

Ayrıca;

S.K: Ben bu sitenin en eski üyelerindenim. Gece Kuşlarından biride benim :)

Gece kuşu konusunda da Süleyman Beye katılmadığımı belirtmek isterim. Fazla söze gerek yok mesaj yazdığım saate bakarsanız SÖNMEZ abinin deyimi ile Gece Kuşu İmparatoru kim belli oluyor galiba :)

SONMEZ
14.06.2006, 10:43
SÜLEYMAN BEY İLE SİVAS'TA TANIŞMIŞTIK.
2. LİG A KATEGORİSİNDE ŞAMPİYONLUK
MÜCADELEMİZİN DÜĞÜM MAÇI OLAN
V.MANİSA MAÇI İÇİN SİVAS' IMIZA GİTTİĞİMİZDE
BİZLERİ 1967 TARAFTAR DERNEĞİNİN ÇOK GÜZEL BİR
KARŞILAMASI VE AĞIRLAMASI OLMUŞTU.
SÜLEYMAN BEY İLE DE YALÇIN BAŞKANIN İŞ YERİNDE
MANGAL BAŞINDA BERABERCE ÇATAL SALLAMIŞTIK...!
MAŞALLAHI VAR YEMEK KONUSUNDA BANA RAKİP OLABİLİR...!

GERÇEKTEN DE SÜLEYMAN BEY,
KONUŞMALARIYLA, DURUŞUYLA,
TAVIRLARIYLA...VS. TAM BİR YİĞİDO.
ONDA KENDİMİ... KENDİMDE DE ONU GÖRDÜM...!!!

BU İÇTEN İNSANIN, BU İÇTEN ROPÖRTAJINI,
İÇTENLİKLE OKUDUM VE İÇTENLİKLE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

HAKKI DOSTUM... TEBRİKLER...

Hüseyin_58
14.06.2006, 19:00
Süleyman beyi takdir ediyorum ve taraftarlar olarak yönetimimize güvendigimizi tekrarlamak istiyorum. Biz bu yönetim ile güzel isler yapacagimiza inaniyorum.

SivasLady
14.06.2006, 20:18
öncelikle röportaj cok güzel olmus
gagko abi eline saglik

süleyman beye bu ictenliginden dolayi tbr ediyorum
sivasspor icin emek sarf eden herkese tskler
bu yönetimdekilerin hepsi gercek sivaslilar
ve sivasspora gönül verenler
bu böyle olduktan sonra cok iyi yerlere gelcegimizden
süphem yok insallah en kisa zamanda hedeflerimize ulasiriz

ya birerde resim olsaydi güzel olurdu :rolleyes:

SONMEZ
15.06.2006, 14:32
öncelikle röportaj cok güzel olmus
gagko abi eline saglik

süleyman beye bu ictenliginden dolayi tbr ediyorum
sivasspor icin emek sarf eden herkese tskler
bu yönetimdekilerin hepsi gerecek sivaslilar
ve sivasspora gönül verenler
bu böyle olduktan sonra cok iyi yerlere gelcegimizden
süphem yok insallah en kisa zamanda hedeflerimize ulasiriz

RESİM DERKEN...???
AMAN HAAA...!!!
MANGAL BAŞINDAKİ RESİMLERİ
YAYINLAMAYIIIIINNN...!!!!

GuNaY
15.06.2006, 15:00

Forumlarda değilde, Haberler kısmındaki haberde resimler mevcut :rolleyes: :rolleyes:

1967_DERNEK_MUSTAFA
24.06.2006, 22:56
SİVASSPOR yöneticisi olan sayın SÜLEYMAN köseye sitemize zaman ayırıp röportaj yaptığı için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız yöneticimiz süleyman köseyle sivasa geldiği zaman bazı güel ortamlarda bulunduk yöneticilikten ziyade tam bir taraftar gurur kibir denen hiç bir şeyine rastlamadım iç unutmadığım bir gece vardı dernek başkanımızın iş yerinde mangal keyfi yapmıştık bayağı güzel sohbeti olmuştu sonra gecenin bir vakti toplanıp büyük otele vestel manisanın kaldığı otele gitmiştik bu geceyi asla unutmam