Orijinalini görmek için tıklayınız : 2006/2007 SÜPER LIG HAKEMLERI ...
http://www.gencturkhaber.com/images/155425.jpg
Süper Lig'de 2006-07 sezonunda görev alacak hakem listesi açıklandı.
Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından belirlenen
ve Türkiye Faal futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği'nin resmi
sitesinde açıklanan listeye göre, önümüzdeki sezon Süper Lig'de 9
hakem düdük çalmaya başlayacak.
2006-07 sezonunda Süper Lig'de düdük çalacak tüm hakemler ise
bölgelerine göre şöyle:
İlker Coşkun,
Selçuk Dereli,
Zafer Önder İpek,
Yılnur Önen, Cem Papila,
Bünyamin Gezer,
Özgüç Türkalp,
Bülent Yıldırım (Ankara),
M. Kamil Abitoğlu,
Cem Deda,
Kuddusi Müftüoğlu (Antalya),
Aytekin Durmaz (Balıkesir),
Uğur Söylemez (Çanakkale),
Cemil Şensöz (Hatay), SüleymanAbay,
Fırat Aydınus,
Cüneyt Çakır,
Hüseyin Göçek,
Fatih Gökçe (İstanbul),
İsmet Arzuman,
Bülent Demirlek,
Tolga Özkalfa,
Hakan Özkan,
Çetin Sarıgül (İzmir),
Halis Özkahya (Kocaeli),
Yunus Yıldırım (Manisa),
Vedat Yüksel (Mersin),
Serdar Tatlı (Şanlıurfa),
Barış Şimşek,
Abdullah Yılmaz (Trabzon).
Bu arada, Konya bölgesi hakemi Oktay Demiray ve Eskişehir bölgesi
hakemi Hakan Sivriservi'nin askerlik nedeniyle hakemliklerini
dondurdukları, bu hakemlerin görevlerini tamamlamalarının ardından
hakemlikle ilgili kararlarını verecekleri öğrenildi.
-ÇULCU: ''(HODRİ MEYDAN) DEDİK''-
MHK Başkanı Mustafa Çulcu, geçtiğimiz sezonlarda alt kategorilerde
yer alan hakemleri, Süper Lig klasmanına yükselttiklerini belirterek,
''Biz onlara 'hodri meydan' dedik'' dedi.
Hakem listesinin, önemli isimlerin ayrılmasının ardından
geçtiğimiz sezon 30'dan 21'e düştüğünü ifade eden Çulcu, ''Bir süredir
hakem klasmanlarında giriş çıkışlar fazla olmuyordu. Alt kategorilerde
hak etmelerine rağmen, bu nedenle Süper Lig'e yükselemeyen hakemler
vardı. Biz onlara 'Hodri meydan, sizi Süper Lig'e yükselttik, başarılı
olan kalır, olamayan gider' dedik'' diye konuştu.
INSALLAH BU SENE HAKEM HATALARI EN DUSUK SEVIYEDE OLUR .
serhankaburcuk 25.06.2006, 14:27 Geçen sezon Sivassporumuzun en 10 puanını hakemler gasbetti...İnşallah bu sezon hakemler bizi üzmezler...
RECEP_YÜKSEL 25.06.2006, 15:07 SİVASSPORUM için hayırlısı olsun kim hakem olursa olsun o kadar
INSALLAH BUSENE HAKEMLERIMIZ IYI BIR PERFORMANS GOSTERIP GECEN SENE KI YAPTIKLARI HATALARI AFFETTIRIRLERGeçen sezon Sivassporumuzun en 10 puanını hakemler gasbetti...İnşallah bu sezon hakemler bizi üzmezler...
SivasLady 25.06.2006, 21:36 umarim bu sezon daha
adaletli kararlar verirler
hayirlisi olsun
ylnzkrt58 25.06.2006, 22:04 isallah sivassimiza ve diger takimlara iyi kararlar alirlar basarilar hepsine
MOS-BY-58 25.06.2006, 22:24 insallah iyi maclar yönetirler. benim en büyük temennim, hata yaptiklarinda her puan kaybeden takim hakemlere yüklenmez, aksi halde hem hakemlere hem de türk futboluna zarar veriyorlar.
RECEP_YÜKSEL 26.06.2006, 01:17 DÜNYA KUPASINI SEYREDİYORUZ DİİMİ 3 SARI KARTTAN SONRA KIRMIZIYA DÖNENLER VERİLMEYEN PENALTILAR 12 SARI 4 KIRMIZIN OLDUĞU MAÇLARI TÜRK HAKEMLERİ YÖNETMEDİ UNUTMAYALIM VE SAHİP ÇIKALIM HAKEMLERİMİZE ONLARA EMİR VERENLERDEN KORKALIM DİYORUM
Etem-Murat 26.06.2006, 09:01 hayırlısı olsun bunlar işlerini yaparlarsa bileklerinin hakkıyla
bizlerde desdekleriz bu hakemleri yeterki dürüs olsunlar değilmi
Evet geçen yıl hakemlerden dolayı puanlarımız gitti. Bundan en az bizim kadar diğer takımlarda şikayetçi ancak hakem hatalarını Dünua Kupasında da seyrediyoruz. Gelecek yıl inşaallah böyle hatalar olmaz. Ancak hiç kimsenin dikkatini çekmedi galiba Sivas'tan yine hakem yok Türkiye'de tanınan futbolcular yetiştirmeye başladık ancak hala A Klasmanında hakemimiz yok (alt klasmanları bilmiyorum belki oralarda da yoktur) Ne zaman Sivas'tan hakemler çıkmaya başlayacak acaba?........
arkadaşlar bu hakemlerle ancak bukadarolur bizim hakemlerimizin profosyonelik anlayışlarıfarklı hakemlerde insan mutlaka tutuklarıtakımvardır diyip oldu bitiye getirilemez.aşağıda(orhan erdemir)bir roportajından alıntı var.FİFA,UEFA, niye bizimhakemlerimize görev vermiyor diye sızlanıyoruz buyapılanları gözlemciler görmüyormu.
SÜPERLİG HAKEMLERİDE TUTUKLARI TAKIM İÇİN BÖYLE DÜŞÜNÜRSE
Unutamadığınız bir maç var mı?
Tabii ki var. İtalya’daki Fiorentina karşılaşması… Bazıları beni o karşılaşma sonrasında vatan haini ilan etti. Fatih Terim’i saha dışına göndermiştim. Oysa ki böyle bir sıfatı hiç hak etmemiştim. Hatta o karşılaşmada Terim’in takımı Fiorentina’dan Rui Costa ve Di Livio’ya kırmızı kart gerektiren pozisyonlarda sarı kart çıkardım. Sırf Türk olduğu bizden biri olduğu için onun başarısını istedim. Maçta çoğu pozisyonu görmezden geldim. İnsanlar ne bekliyor bilmiyorum ama o karşılaşma sonrasında hakemlerin tarafsız olması gerektiğini söyleyenler beni taraf tutmadığım için eleştirdiler. Bunlara çok üzüldüm.
hakem kadrosu aynı değişen yeni gelen hakem yok inşallah bu sene adaletli davranırlar vede sivassporumuzun başını yakmazlar.
yigido Atilla 26.06.2006, 14:58 Türkiye sadece 3 takimi destekliyorlar Anadolu takimlarin puanlari gitmis kimin neyine kimseyi ilgilendirmiyor sadece büyük takimlarin canlari yandigi zaman hakem olaylari medyaya cikiyor bu kadar tarafli maclar yönetiyorlarki maci seyretmek kahrediyor mac baslamadan macin sonuclarini bilen dünyada bir kac ülkeden biriyiz BIRAKALIM BIZIM HAKEMLER SÖYLE BÖYLE BIZDE HAKEM YOK YOKSA BEN MI GÖRMÜYORUM 2006 DÜNYA KUPASINDA MAC YÖNETTIDE BEN MI GÖRMEDIM BU BENIM FIKRIM
serhankaburcuk 26.06.2006, 15:07 Eğer hakemlerimiz başarılı olsalardı şuan oynanmakta olan Dünya kupasında Türk hakemleri olurdu...İnşallah bu sene bizi üzmezler....
arkadaşlar bu hakemlerle ancak bukadarolur bizim hakemlerimizin profosyonelik anlayışlarıfarklı hakemlerde insan mutlaka tutuklarıtakımvardır diyip oldu bitiye getirilemez.aşağıda(orhan erdemir)bir roportajından alıntı var.FİFA,UEFA, niye bizimhakemlerimize görev vermiyor diye sızlanıyoruz buyapılanları gözlemciler görmüyormu.
SÜPERLİG HAKEMLERİDE TUTUKLARI TAKIM İÇİN BÖYLE DÜŞÜNÜRSE
Unutamadığınız bir maç var mı?
Tabii ki var. İtalya’daki Fiorentina karşılaşması… Bazıları beni o karşılaşma sonrasında vatan haini ilan etti. Fatih Terim’i saha dışına göndermiştim. Oysa ki böyle bir sıfatı hiç hak etmemiştim. Hatta o karşılaşmada Terim’in takımı Fiorentina’dan Rui Costa ve Di Livio’ya kırmızı kart gerektiren pozisyonlarda sarı kart çıkardım. Sırf Türk olduğu bizden biri olduğu için onun başarısını istedim. Maçta çoğu pozisyonu görmezden geldim. İnsanlar ne bekliyor bilmiyorum ama o karşılaşma sonrasında hakemlerin tarafsız olması gerektiğini söyleyenler beni taraf tutmadığım için eleştirdiler. Bunlara çok üzüldüm.
SIMDIYE KADAR AVRUPADA OYNADIGIMIZ MACLARDA SACLARIMIZI YOLDURTAN PROFOSYÖNEL HAKEM DEDIKLERiMIZ AVRUPALI HAKEMLER DEGILLERMIYDI!
DUNYA KUPASINDAKI HAKEM HATALARINI YAPAN HAKEMLER AYNI HATALARI YAPSAYDI TURKIYE ALLAK BULLAK OLURDU
NEDENSE HAKEMLERE TAS ATILIYOR GUNAH KECILERI OLUYOR HAKEMLERIMIZ
PEKI FUTBOLCULARIN HICMI HATASI YOK HEM SEYIRCIYI GALYANA GETIRECEKSIN HEMDE HAKEME YUKLENECEKSIN
CIKIP ADAM GIBI OYNADIKTAN SONRA HAKEM HATALARIDA FAZLA OLMAZ
HAKKINLADA ALIRSIN PUANLARI
HAKEMLER NAPSIN SONUCTA KABAK DAIMA HAKEMLERE PATLIYOR NEDENSE!!!!
Eğer hakemlerimiz başarılı olsalardı şuan oynanmakta olan Dünya kupasında Türk hakemleri olurdu...İnşallah bu sene bizi üzmezler....
MALESEF BU YORUMUNA KATILAMICAM.
TURK HAKEMLERI AGIZLARIYLA KUS TUTSALAR ICLERINDEN SADECE IKI TANE HAKEM ALIRLAR BASKA ALMAZLAR
OKADAR EKMEK YEDIRTMEZLER ADAMA EGER TURKSE
Yeni sezonda hakemlerimize başarılar dilerim...
Bazı programlara kısıtlama getirmeleri gerekiyor, fazlasıyla baskı oluşturuyor bence...
Ayrıca dünya kupasında da birçok önemli hata gözönünde işte...
’Kirli Futbol’a altı kulüp daha karıştı
Reha ERUS / ROMA
İTALYA’daki ’Kirli Futbol’ skandalını soruşturan savcı Francesco Savorio Borelli, şok bir kararla 6 kulüp hakkında daha suç duyurusunda bulundu. Borrelli’nin hazırladığı yeni iddianamede, Birinci Lig’den Siena, Reggina, Lecce, Messina ve Empoli ile İkinci Lig’den Arezzo kulüplerinin, skandalın baş kahramanı Juventus’un eski yöneticisi Luciano Moggi ile kirli ilişkiler içinde bulunduğu belirtildi. Savcı Borelli, bu altı kulübün oyuncularının çoğunun Moggi’nin menajerlik ajansına bağlı oldukları da öne sürüldü. Söz konusu kulüplerin başkanları, bugünden itibaren savcı Borelli tarafından sorgulanacak. Bu arada skandalla ilgili bir açıklama yapan FC İnter Kulübü Başkanı Massimo Moratti, "İtalya’nın geçmişiyle hesaplaşması şart. Adalet tecelli etmelidir. Aksi taktirde İnter’i yurt dışına taşırım" dedi.
BU TAKIMLARIN OYNADIKLARI MACLARI YONETEN HAKEMLER SUPERLIGDE OLSALARDI HAYATLARI KAYMISTI
ISTE BIZIM HAKEMLERDEN KAT KAT IYI OLAN UNLU HAKEMLERIN YAPTIKLARI!!
GUZEL BIR YORUM etoroglu@hurriyet.com.tr
Tesadüf Değil
Alfred Hitchock, bu Rus hakemin yanında haltetmiş. Ben bu yaşıma kadar böyle bir Dünya Kupası maçı seyretmedim. Bir daha da olacağını da zannetmiyorum.
Tamam, futbolcular iyi niyetli değiller. Portekiz Teknik Direktörü Scolari, kazanın altına odun atıyor ama sen adliye katibi gibi ne söylenirse onu yazarsan ve maça ağırlığını koymazsan işte böyle olur.
Allah'tan maç bu iki takımın birisinin ülkesinde oynanmadı. O zaman mutlak tribünlerde kan çıkardı. Figo önce tahrik etti, sonra tahrik oldu. Ve bundan sonra maçta futbol kalmadı. Sahanın her alanında, sizlerin göremediği yedek kulübeleri dahil, ufak ufak boks maçı vardı. Kimisi bel üstü çalışıyordu, kimisi bel altı çalışıyordu... Eğer hakem, hakem olsaydı, daha kafadan 2 kırmızıyla işi bitirebilirdi. Ama önce kırmızı olacak yerde sarılar girdi, ondan sonra da oyunun içine etti.
Kalite yoktu
Maçta futbol kalitesi olarak hiçbir şey yoktu. Portekizli oyuncular daha bir sakin, Hollandalılar gereksiz yere sinirliydiler. Maç 11-11, 10'a 10, 8'e 8, 7'ye 7 oynansa Portekiz bu Hollanda'yı geçerdi, nitekim geçti de. Tabii bunun hesabını verecek adam Van Basten. Aslında bu maçın kasedini FIFA'nın çok ciddi bir şekilde tekrar izleyip, hakemin vermediği cezaları kendilerinin vermesi gerekir.
Kalitesiz geçen bir Dünya Kupası'nda bu olayların olması çok çirkin... Ama bütün bu olayların müsebbibi FIFA Başkanı Sepp Blatter ve Franz Beckenbauer'dir. Sebebine gelince... Bugüne kadar oynanan maçlardaki hakem tezgahları ve tetikçi hakemlerle, futbolcuları ve teknik adamları psikolojik olarak bozdular. Dün geceki maç bardağı taşıran son damlaydı. Yani bu maça tesadüfen gelinmedi!..
R]
DÜNYA KUPASINI SEYREDİYORUZ DİİMİ 3 SARI KARTTAN SONRA KIRMIZIYA DÖNENLER VERİLMEYEN PENALTILAR 12 SARI 4 KIRMIZIN OLDUĞU MAÇLARI TÜRK HAKEMLERİ YÖNETMEDİ UNUTMAYALIM VE SAHİP ÇIKALIM HAKEMLERİMİZE ONLARA EMİR VERENLERDEN KORKALIM DİYORUM
BU MUHTESEM HAKEMLERE YENI BIR HAKEM DAHA KATILDI
ITALYA-AUSTRALYA MACINI YONETEN HAKEM
BU HAKEMLERIN HATALARINI MILYARLARCA SEYIRCI IZLEDI
YABANCI HAKEM ISTEYENLERE IYI BIR CEVAP BENCE
28 Haziran 2006
Penaltı değildi
Reha ERUS /ROMA
İtalyan basını, İspanyol hakem Cantalejo’nun Avustralya’nın elenmesine yol açan düdüğü için "Penaltı yoktu. Hakem Materazzi’yi haksız oyundan atınca dengelemek için penaltıyı verdi" dedi.
İTALYAN basını, milli takımlarının 1-0 kazandığı 2. turdaki Avustralya maçında son saniyede kazanılan penaltı için "Hakem cömert ve abartılı davrandı" yorumunu yaptı. Gazeteler İspanyol hakem Medina Cantalejo’nun maçın bitimine 7 saniye kala Grosso’nun düşünülmesini iki metre yakından izlediğini belirtirken tereddütsüz düdük çalmasını eleştirdi. Gazeteler, "Ya bu Avustralya yerine bizim başımıza gelse komplodan söz etmezmiydik?" diye yakındı.
La Gazzetta dello Sport gazetesi, "Materazzi’nin kırmızı kart görmesi ne denli büyük bir hata ise penaltı kararı da hataydı" değerlendirmesinde bulundu.
cemal58yiğido 28.06.2006, 15:35 INSALLAH BUSENE HAKEMLERIMIZ IYI BIR PERFORMANS GOSTERIP GECEN SENE KI YAPTIKLARI HATALARI AFFETTIRIRLER
Sepp Blatter'in hakemleri
Yıllar yılı Metin Tokat'ları, Ali Aydın'ları, Selçuk Dereli'leri eleştirdik. Bizler hakemken de bizlerin beline sevgili Erman Abimiz vuruyordu. Ama şimdi sözüm ona dünyanın en iyi hakemlerinin Dünya Kupası'ndaki hatalarını görünce zaman zaman vicdan azabı çekiyorum. Şaibeli Blatter'in seçtiği dünyanın en iyi 15-20 hakemi bu hataları yaparlarsa, benim yavrularım Selçuk Dereli'ler, İsmet Arzuman'lar, Cüneyt Çakır'lar niye yapmasın.
Bütün sıkıntı Blatter ve onun kurullarında. Zaten dünkü SABAH gazetesi Blatter'in rezilliklerini açıkça ortaya koymuştu.
On milyonlarca dolar rüşvetin kol gezdiği kıtalararası ahlaksızlığın vuku bulduğu FIFA seçimlerini öğrendikçe, hele hele İsviçre polisinin Blatter ve arkadaşlarıyla ilgili bazı açıklamalarını duydukça midemiz daha çok bulanıyor.
SUÇ ŞEBEKESİ
FIFA ve onun bazı kurulları adeta organize birer suç şebekesi haline dönüşmüşler. Hakemlerin kötü yönetimlerinin bir kısmının da bu organize suç şebekesinin manipülasyonlarından kaynaklandığını düşünüyorum.
Bu turnuvada hakimimiz bir Selçuk Dereli olsa, İngiliz hakem Graham Poll'un yaptığı hataları yapmazdı. Bir Cüneyt Çakır, o at hırsızı kılıklı bazı Latin Amerikalı hakemlerden çok daha iyi maç yönetirdi. Demek ki dünyanın her yerinde illegal organizasyonlar var. Demek ki adamı olan çok daha iyi yürüyor. Ama bir şeyin önüne geçemiyorsunuz. O da ilahi adalet.
Blatter ve İsviçre, bizim hakkımızı yemişlerdi. Ama Allah'ın tokatı öyle kuvvetli oldu ki, Blatter'in foyalarının meydana çıktığı saatlerde ülkesi İsviçre de hiçbir gol yemeden turnuvaya veda ediyordu.
Adeta Tanrı'nın eli Sepp Blatter'in ve ülkesi İsviçre'nin kulaklarından tutup dünya futbolundan uzaklaştırmak ister gibiydi.
YAZAN AHMET CAKAR
AYBABA 'DÜNYA KUPASI'NI DEĞERLENDİRDİ...
28 Haziran 2006 17:53
Teknik direktör Samet Aybaba, 18'nci Dünya Kupası'nın hakem ve teknik direktör hataları ile dolu olduğunu belirterek, ''Biz, organizasyona katılanlardan daha iyilerine sahibiz'' dedi. Aybaba, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi tarafından düzenlenen ''Bölgesel Futbol Geliştirme Yöntemleri'' eğitim seminerindeki konuşmasında, Dünya Kupası'nda çok sayıda yıldız oyuncu bulunduğunu, bu nedenle kişisel başarı göstermenin zor olduğunu kaydetti.
Aybaba, organizasyona katılan takımların teknik direktörleri ile maçları yöneten hakemlerin inanılmaz hatalar yaptıklarını ifade ederek, ''Kupa, hakem ve teknik direktör hatalarıyla dolu. Teknik direktörlerin çoğunu, amatör küme takımlarının başına getirmek gerek'' dedi.
Türkiye'deki teknik direktör ve hakemlerin çok daha iyilerini başardıklarını belirten Aybaba, şöyle konuştu: ''Onlardan daha yetenekliyiz ama lobimiz yok, kurulmuş bir sistemimiz bulunmuyor. Fatih Terim İtalya'ya gitti, Florentina'da iyi işler yaptı ama Milan'da barındırmadılar. Milan'da da iyi işler yapardı ama bize bakışları çok farklı. Lobimiz olmadığı sürece biz yurtdışında çalışamayız.''
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/12422_1_060717212034.jpg
Hakemlere bonus
Futbol Federasyonu, Süper Lig’de iyi bir performans yakalayan 18 hakeme bonus niteliğinde ikramiye dağıttı. Federasyon, 10 ve üzeri maç yöneten hakemlere toplam 57 bin 860 YTL verdi.
SÜPER Lig hakemlerine bonus dağıtıldı. Futbol Federasyonu, geçen sezon belirli bir performansın üstüne çıkan 18 hakeme, bonus niteliğinde toplam 57 bin 860 YTL ikramiye verdi.
Yunus Yıldırım 24 maç yönetti
10 ve üzeri maç yöneten hakemlere dağıtılan bonustan, Süper Lig’deki 6 hakem yararlanamadı. En yüksek bonus ise Yunus Yıldırım’ın cebine girdi. Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda 24 maçta düdük çalan Yıldırım, maç başı 220 YTL olmak üzere toplam 5 bin 280 YTL aldı. Yıldırım’ı 5 bin 60 mYTL ile Bülent Demirlek, 4 bin 840 YTL ile Selçuk Dereli, 4 bin 620 YTL ile de Cüneyt Çakır takip etti.
Yeterli görülmediler
En az bonus ise 2 bin 200’er YTL ile Bülent Yıldırım, Yılnur Önen ve Zafer Önder İpek’in oldu. Bu arada performansı yeterli görülmeyen ve 10 maçın altında kalan 6 hakeme ise bonus verilmedi. Hüseyin Göçek, Özgüç Türkalp, Fatih Gökçe, Aytekin Durmaz, Hakan Sivriservi ve Çetin Sarıgül, bonus uygulamasından yararlanamadı.
Hakemleri teşvik etmek ve performanslarını artırabilmek için yapılan bu uygulamanın, sadece Süper Lig hakemlerine yönelik olduğu hatırlatıldı.
HANGİ HAKEM NE KADAR ALDI?
Yunus Yıldırım: 5 bin 280 YTL
Bülent Demirlek: 5 bin 60 YTL
Selçuk Dereli: 4 bin 840 YTL
Cüneyt Çakır: 4 bin 620 YTL
Fırat Aydınus: 3 bin 520 YTL
Bülent Yıldırım: 2 bin 200 YTL
Serdar Tatlı: 3 bin 520 YTL
Cem Deda: 2 bin 860 YTL
Vedat Yüksel: 2 bin 420 YTL
Kuddusi Müftüoğlu: 3 bin 300 YTL
Oktay Demiray: 2 bin 640 YTL
Cem Papila: 3 bin 300 YTL
Yılnur Önen: 2 bin 200 YTL
Süleyman Abay: 2 bin 420 YTL
Hüseyin Göçek: Alamadı
Özgüç Türkalp: Alamadı
Tolga Özkalfa: 2 bin 640 YTL
Fatih Gökçe: Alamadı
Aytekin Durmaz: Alamadı
İsmet Arzuman: 2 bin 420 YTL
Hakan Sivriservi: Alamadı
Z.Önder İpek: 2 bin 200 YTL
Çetin Sarıgül: Alamadı
Atilla TÜRKER/SABAH
DAGITILAN IKRAMIYE RAKAMLARI BIRAZ DAHA YUKSEK OLSA DAHA IYI OLUR BIR NEVI SIKELERIN ONUNE GECILEBILIR
|
|