Orijinalini görmek için tıklayınız : YALAN VE RİYA DOLU PROGRAM İZLEDİM

SivasSpor.Com
09.08.2006, 00:50
http://www.sivasspor.com/images/stories/abdullah_yigit.jpg

Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi

Pazar akşamı lig tv’de yayınlanan maraton proğramını ibretle ve hayretle izledim.

Her zaman doğruları söylediğine inandığımız Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka, Sivasspor-Gençlerbirliği maçı üzerine yaptıkları yorumlarla kariyerlerine gölge düşürdüler. Önce maçın özet görüntüleri yayınlandı, pozisyonlar değerlendirildikten sonra , atılan pet şişeler ve sahaya giren şahıs ele alındı. Tabiki, sahaya girmenin ve pet şişe atmanın hiç bir haklı gerekcesi olamaz. Ama “ Hırsızın hiçmi suçu yok?”. Erman Toroğlu “pozisyonlara bakalım, hakem Süleyman Abay’a neden bu kadar tepki gösterilmiş” dedi ve kritik pozisyonlar tek tek yayınlanmaya başlandı.
Ancak son derece garip bir olaya şahit oldum. Maçın 80. dakikasından sonraki pozisyonlar gösterildi ve yorumlandı. Bu dakikadan sonraki pozisyonlarda hakemin hiç bir kusurunun olmadığı belirtildi. Sivasspor gibi galiba Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka’da sezona iyi başlayamamış! Bundan önceki maçlarda yorum yaparken “Üç dakikalık görüntü üzerine sağlıklı yorum yapmak mümkün değil” diyenler, Sivas maçının son 10 dakikasında yaşanan bir iki pozisyonla hakemi değerlendirdiler. Maçın ilk yarısında Balili’nin ceza sahasında formasından tutulup indirilmesini,daha ilk yarıda çok basit hareketlerden dolayı 4 Sivasspor’lu futbolcuya sarı kart gösterilip taraftarı tahrik etmesi hiç söylenmedi, gösterilmedi.

Dahası, yediğimiz 2. golden önce Hakkı havaya sıçramak isterken,r akibinin dirseğiyle yerde kalmasınada “ Bu pozisyonda bir şey yok” yorumu yapıldı. Oysa yıllardır izlediğim Erman Toroğlu bu tür pozisyonlarda “Orada müdahele olmasa futbolcu neden topa vurmasın” diyerek hakemi suçlardı. O gece bir Sivasspor yöneticisinin telefonla canlı yayına katılmasını çok bekledim, ama maalesef katılan olmadı. Maçı 4 Eylül Stadı’nda izlemeyen herkes,Süleyman Abay’a gösterilen tepkinin yersiz olduğuna inandı, çünkü yayıncı kuruluş öyle istedi “hile” yapıldı, dürüst davranılmadı.

Dün bir arkadaşım son derece ilginç bir şey söyledi. Maçın sonlarına doğru sahaya atılan pet şişelerinin aslında hakeme değil Hakkı’ya atıldığını belirtti. Onada maçı pet şişelerin atıldığı yerde maç izleyen birisi anlatmış. Aslında bu daha vahim bir olay! Sahaya pet şişe atmak Sivasspor kulübünün dibine dinamit koymak gibi bir şey, ama kendi futbolcusuna taraftarın bu şekilde tepki göstermesi ayıpların en büyüğü.. Ben şunu çok merak ediyorum. Bugün yarın Sivasspor’a verilecek ceza açıklandığı zaman, saha giren şahıs başta olmak üzere, o pet şişe atanların hiç mi vicdanı sızlamayacak? Başlarını yastığa koydukları zaman uyuyabilecekler mi?

aykut-akay
09.08.2006, 01:18
agzi olan konusuyo erman torogluda iyi bir baslangic yapamadi herhalde

RECEP_YÜKSEL
09.08.2006, 01:31
TÜRK MİLLETİ BİRAZ AKKLIL OLSA ERMAN DEĞİL ORDA TÜRKİYEDE DURAMAZ AMA BİZLER ÖDÜL VERMEYE DEVAM EDİYORUZ TOROĞLU GİBİ İKİ YÜZLÜ İNSANLAR OLDUĞU SÜRECE BUNLAR OLUR KARDEŞ O KADAR

albina58
09.08.2006, 02:00
Arkadaşlar ben öyle bir yorumcu tanımıyorum.

ERMAN TOP OĞLU diye bir yorumcu tanıyorum.
Yaklaşık 4 yıldır türk tv. kanallarını seyretmiyorum.
Çünki: Neremi açarım,ben kendimi nasıl pazarlarım , kısaca Türk ahlah ve örflerini zedeleyici bulduğum bu proğramlar nihayetinde toplum olarak ahlak değerlerimizi bozmuş bulunmaktadır.Bu bağlamda Topoğlu gibi şahsiyetler ucuz yoldan şöhret olmak için bağlı bulundukları patronların yalakalığını yapmaktadırlar.En son mertebeye gelincede bir gün evvel doğru olan bir gün sonra duruma göre yanlış oluyor.Halkımızın gözünün içine baka baka YALAN söylüyorlar.Bukalemun gibi sahibinin sesine göre ya kişniyorlar yada havlıyorlar.Hemde şöhret olmak için.
Kısaca anlayacağınız satılmış bu kalemler patronları konumundaki DIGITÜRK kanalının sahiplerinin çoban köpekliğini yapıyorlar.

NOT: Geçen sene başında fenerbahçe spor kulübü futbol federasyonuna karşı başlattığı kampanyada; futbol federasyonunun bir sezonda aldığı paranın , (bir sezonda dönen paranın% 10 unu alıyodu ) çok olduğunu,%3 alması kalan parayı anadolu kulüplerine eşit oranda dağıtması gerektiğini söylemişti.Bu süreçte konudan haberdar bazı anadolu kulüpleri destek olmuş idi. Ve yine gündeme gelen federasyon yetkililerinin karıştığı şike olayları karşısında zor durumda kalan federasyon konuyu saptırmak,kendilerinin işlediği suçları unutturmak için gündem saptırıyorlar.
Daha sezon başlamadan sevgili başkanımız MECNUR OTYAKMAZ'a
ve 2005-2006 sezonu centilmeni takımımız SİVASSPOR'a karşı
fütursuz ve alçakça bir karalama kampanyası içerisindeler.
Bunların silahşörlüğünü yapan SANSAR ve TOPOĞLUNU kınıyorum.

Besyo_cu
09.08.2006, 09:58
Ağalar trt de hüm posizyonaları göstermedi sadece son 10 dk bölüm ekrana geldı sivassporumuza cok haksızlık yapılıyor

PRoFeSSioNaL
09.08.2006, 11:08
BEN NE DİEM ŞİMDİ OLDU BİTTİ GERİ DE ÇEVİREMİYORUZZ
ŞU ÇİNLİLER Bİ İYİLİK YAPSADA ZAMANI GERİ ÇEVİRMEYİ BULSALAR YAAAA

NAUGHTYBOY58
09.08.2006, 11:10
çoook doğru söledin burak keşke türklerin de böle şansı olsaydı teklonoji iyi olurdu

alcapon74
09.08.2006, 12:00
takım üzerinde bir takım oyunlar var

takımı yanlız bırakmayalım gerekirse ayaklanırız biz sivaslıyız yiğitler diyarından hakkımızı aramasınıda çok iyi biliriz.

suşehrili yiğido

1967_Dernek_Murat
09.08.2006, 12:04
AGZI OLAN KONUŞUYOR İŞTEEEEEEEEEE

serrrkan
09.08.2006, 12:20
bu oyunlar bizi yıldıramaz baktılarki sivası normal şartlarla yıkamayacaklar içten yıkmak istiyorlar GELİN BUNA İZİN VERMEYELİMM BAŞKANIMIZLA FUTBOLCUMUZLA TARAFTARIMIZLA HEP BİR YÜREK OLALIM SİVASI KİMSE YIKAMAZ BU BÖYLE BİLİNE NE ERMAN *-TOPOĞLU-* NEDE HAKEMLER BU TAKIMI YIKABİLİR ÇÜNKÜ BAŞKAN BU TAKIMA HAYATINI VERDİ ALLAH IN İZNİYLE YIKILMADIK DİMDİK AYAKTAYIZ VE ÖYLE KALACAĞIZ İNŞALLAH BU MESAJLARI GEREKLİ YERLER OKURDA İZLEDİKLERİ POLİTİKADAN VAZGEÇERLER EĞER VAZGEÇMEZLERSE BİZ VAZGEÇİRMEYİDE BİLİRİZ BİZE BOŞUNAMI YİĞİDO DEDİLER BİR SİVAS OLAYI FACİASI DAHA YAŞANMASIN EĞER YAŞANIRSA BU ALEV İSTANBULA DA SIÇRAR ORDAKİ 4 MİLYON SİVASLIDA RAHATLIKLA BİR -İSTANBUL OLAYI-ÇIKARIRLAR- BİZİ BUNA MECBUR ETMESİNLER BELLİKİ BUNLAR SİVASIN SİVASLININ GÜCÜNÜ DAHA ÖĞRENMEMİŞLER ÖĞRETİRSEK ÇOK CAN YAKARIZ

cebbar
09.08.2006, 13:24
niye hep kendi tarafınızdan bakıyorsunuz,duygusallığıı bir kenara bırakın.
adamlardan dahamı iyi bileceniz.masa başında oturmayla olmuyor bu işler.
adamlar yıllarını vermişler bu ilşlere.ve türkiyenin en çok raiting alan programını yapıyorlar.
onlar haksız siz haklısınız.
ve sizin bu garip yazılarınız yüzünden üç beş kendini bilmez çapulcuda sahaya atluıyor işte.

talha58
09.08.2006, 14:57
inşallah geçen yıl Diyarbakır'ın evinde hiç maç yapamadan düştüğü gibi olmaz sonumuz. Bu arada bizim taraftarımız koz verdikten sonra Ermanlar, Zeki Çol'lar herşeyi yapar. Bizim aklımızın başımıza gelmesi lazım.

agumus_58
09.08.2006, 15:46
niye hep kendi tarafınızdan bakıyorsunuz,duygusallığıı bir kenara bırakın.
adamlardan dahamı iyi bileceniz.masa başında oturmayla olmuyor bu işler.
adamlar yıllarını vermişler bu ilşlere.ve türkiyenin en çok raiting alan programını yapıyorlar.
onlar haksız siz haklısınız.
ve sizin bu garip yazılarınız yüzünden üç beş kendini bilmez çapulcuda sahaya atluıyor işte.

bak arkadaşım asıl senin bu yazın bizi daha çok tahrik ediyor. bizim anlamadığımız olay neden son 10 dakikanın pozisyonları gösterildi. sen bunun cevabını bi ver ondan sonra asıl masa başında atıp tutarsın.

Champion_58
09.08.2006, 16:05
Arkadaşlarböyle şanssız bir maçı bi daha oynamayız diyorum inşallah..
Sezonun ilk maçında yenildik sadece bukadar büyütmeyelim olayı daha çook maçlarımız var ve böyle hataların başlarda olması takımıda dikkatli olmaya zorlayacaktır .
Hakkı bu hareketiyle tribünlerden gereken tepkiyi gördü .Bence kendisine aynı hareket yapılsaydı kavga bile çıkartırdı.Düşünerek hareket etmesi lazım kaptan olarak.
Ben yakıştıramadım açıkçası,hatalar affedilebilir belki ama çirkinlikleri örtmek zordur.
Hakeminde meç boyunca yaptığı aslında bir çirkinlikti.
Çok görmüyorum bu Hakemlere ..
Eğer biz gereken seri ve etkili futbolu oynarsak Hakemlerde duramaz karşımızda ..
Sivasspor daha iyi sonuçlar alacak bundan sonra başlangıcı Rize maçı olur inşallah...

GoRKi
09.08.2006, 17:59
Uçurtmalar rüzgar gücüyle değil, o güce karşı koydukları için yükselirler... ZAMAN SİVASSPORUMUZA DESTEK ZAMANIDIR YİĞİDOLAR. onun için başkanımıza ve takımımıza sonuna kadar destek olmalıyız

gokhankgk
09.08.2006, 19:08
istanbul takımları istanbul medyası bunun ötesi yok sen birlik olmazsan daha çok başınız ağrır

PARTNER58AHMET
09.08.2006, 21:46
]Yazar Adı: Abdullah YiğitHÜRDAĞON SPOR YAZARINDAN ALINTI

Pazar akşamı lig tv’de yayınlanan maraton proğramını ibretle ve hayretle izledim.

Her zaman doğruları söylediğine inandığımız Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka, Sivasspor-Gençlerbirliği maçı üzerine yaptıkları yorumlarla kariyerlerine gölge düşürdüler. Önce maçın özet görüntüleri yayınlandı, pozisyonlar değerlendirildikten sonra , atılan pet şişeler ve sahaya giren şahıs ele alındı. Tabiki, sahaya girmenin ve pet şişe atmanın hiç bir haklı gerekcesi olamaz. Ama “ Hırsızın hiçmi suçu yok?”. Erman Toroğlu “pozisyonlara bakalım, hakem Süleyman Abay’a neden bu kadar tepki gösterilmiş” dedi ve kritik pozisyonlar tek tek yayınlanmaya başlandı.
Ancak son derece garip bir olaya şahit oldum. Maçın 80. dakikasından sonraki pozisyonlar gösterildi ve yorumlandı. Bu dakikadan sonraki pozisyonlarda hakemin hiç bir kusurunun olmadığı belirtildi. Sivasspor gibi galiba Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka’da sezona iyi başlayamamış! Bundan önceki maçlarda yorum yaparken “Üç dakikalık görüntü üzerine sağlıklı yorum yapmak mümkün değil” diyenler, Sivas maçının son 10 dakikasında yaşanan bir iki pozisyonla hakemi değerlendirdiler. Maçın ilk yarısında Balili’nin ceza sahasında formasından tutulup indirilmesini,daha ilk yarıda çok basit hareketlerden dolayı 4 Sivasspor’lu futbolcuya sarı kart gösterilip taraftarı tahrik etmesi hiç söylenmedi, gösterilmedi.

Dahası, yediğimiz 2. golden önce Hakkı havaya sıçramak isterken,r akibinin dirseğiyle yerde kalmasınada “ Bu pozisyonda bir şey yok” yorumu yapıldı. Oysa yıllardır izlediğim Erman Toroğlu bu tür pozisyonlarda “Orada müdahele olmasa futbolcu neden topa vurmasın” diyerek hakemi suçlardı. O gece bir Sivasspor yöneticisinin telefonla canlı yayına katılmasını çok bekledim, ama maalesef katılan olmadı. Maçı 4 Eylül Stadı’nda izlemeyen herkes,Süleyman Abay’a gösterilen tepkinin yersiz olduğuna inandı, çünkü yayıncı kuruluş öyle istedi “hile” yapıldı, dürüst davranılmadı.

Dün bir arkadaşım son derece ilginç bir şey söyledi. Maçın sonlarına doğru sahaya atılan pet şişelerinin aslında hakeme değil Hakkı’ya atıldığını belirtti. Onada maçı pet şişelerin atıldığı yerde maç izleyen birisi anlatmış. Aslında bu daha vahim bir olay! Sahaya pet şişe atmak Sivasspor kulübünün dibine dinamit koymak gibi bir şey, ama kendi futbolcusuna taraftarın bu şekilde tepki göstermesi ayıpların en büyüğü.. Ben şunu çok merak ediyorum. Bugün yarın Sivasspor’a verilecek ceza açıklandığı zaman, saha giren şahıs başta olmak üzere, o pet şişe atanların hiç mi vicdanı sızlamayacak? Başlarını yastığa koydukları zaman uyuyabilecekler mi?

sinan58_34
09.08.2006, 22:16
boylesı konusmalara kulak asmamak lazım satılmıs ınsanların laflarına pek fazla kulak asmamak lazım meyvesı olan agac taslanır

GuNaY
09.08.2006, 22:39
Abdullah Bey'i maç izlerken arada bir takip ettim tam bir taraftar gibi maçı izliyor..
yersiz kararlara verdiği haklı tepkiler gibi bu şaklabanlarada yazmıs olduklarına aynen katılıyorum...
Futbolun adalet sistemini almışlar ellerine kendilerine göre evirip çeviriyorlar, er geç o sistemde başkarı tarafından evirip çevirilir......

talha58
10.08.2006, 13:06
şansal büyüka da bir Sivaslı olarak Anadolu'yu daha fazla savunmalı ..

hasantuan
10.08.2006, 13:17
baba haklısınızda birazda masa da güçsüz olduğumuzdan geliyor bunlar başımıza. diyarbakırın geçen senelerde yaptıkları ne kadar gösterildi tv lerde. ama dediğiniz gibi anadolunun güzide kulübü sivası karalamak için işbirliği yapmış bu TOPOĞLU ve arkadaşları. hakeza trt. ancak maç ile ilgili bir geçek var ki babalar takım 15 dakika oynadı ve yattı. bu böyle olmaz ha. birde şu taratar portremizi değiştirelim yaw. çekirdek yiyen taraftar olarak geldik hhala öyle gidiyoz. babalar artık biz 1. ligdeyiz......

PARTNER58AHMET
10.08.2006, 16:37
SİVASLILAR OLOARAK HAYDİ PROTESTOYA GİDELİM VE BU GİBİ PRAĞRAMLARI İZLEMEME KARARI ALALIM ERMAN TOR OĞLU BU YALAN PROĞRAMLARDAN VE YALAKALIKTAN KAÇ PARA RANT SAĞLADI ACABA

Besyo_cu
10.08.2006, 16:50
Bİz bir günde yiğido olmadık bir günde yiğidlikten dönüp böle şeyler yapalım....

İNADINA SİVAS

harun afacan
13.08.2006, 14:38
bizim bizden başka dostumuz yok .SİVASIN BURALARDA OLMASINI HAZMEDEMEYEN ULUSAL MEDYA HER FIRSATTA KUYUMUZU KAZIYOR ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN MÜCADELE EDECEGİMİZ O KADAR ÇOK ŞEY VARKİ

yigido_furkan
13.08.2006, 15:41
hakem maçın 80 dk katlettı butun kartları bize gösterdi onlarda özette gösteriyo ama sadece son 10 dk bakarak yorum yapıyolar hakkımızı yemeye calısıyorlar bide hakem dogru kararlar vermiş diyo çok iyi ise bu hafta nıye maç vermediler

Dark Force
25.08.2006, 15:03
Sivasın sivaslıdan başka dostu yok o nedenle maçlarda hakemlerle uğraşmayalım uğraşmakta boşuna zaten sivassporumuza zarar vermeyelim

HaYaLL58
25.08.2006, 15:49
SİVASSPORU SİVASLIDAN BAŞKASI İSTEMİYO ARKDAŞLAR BEN BURDA BUNU ANLADIM ERMAN BEYDE BU GURUBA DAHİL HERHALDE.